Zes maanden cel voor verbergen lijk
AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam heeft de 39-jarige R.C. tot zes maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het wegmoffelen van een lijk. De rechtbank achtte bewezen dat hij in februari 2001 in Amsterdam-West een misdrijf probeerde te verhullen door zich te ontdoen van het lichaam van de snorder M. Bouzit, dat hij in zijn huis had aangetroffen. Dat maakte de rechtbank donderdag bekend.
De officier van justitie had twaalf jaar geƫist. Volgens justitie had C. de snorder met een hamer om het leven gebracht. De rechtbank vond het bewijs hiervoor echter te mager. Het Openbaar Ministerie gaat niet in hoger beroep. "Wij denken dat de kansen op veroordeling in hoger beroep niet groter zijn", aldus persofficier S. de Klerk.
C. ontkende de moord tijdens de zitting. Hij kende Bouzit als snorder, een illegale taxichauffeur. Bouzit bracht C. wel eens naar huis en bezorgde hem drugs. De relatie tussen de snorder en de klant werd al snel vriendschappelijk. Bouzit had ook een sleutel van C's woning waar het slachtoffer zo nu en dan met een vriendin verbleef.
Toen C. in de nacht van 17 op 18 februari 2001 thuiskwam uit zijn werk, trof hij naar eigen zeggen Bouzit badend in het bloed op een stoel aan. Waarschijnlijk was de 49-jarige Amsterdammer toen al niet meer in leven. C. haalde in ieder geval geen hulp en waarschuwde ook niet de politie. Hij huurde de woning van zijn baas en wilde die niet in de problemen brengen.
C. hield het lijk tot dinsdag 20 februari in huis, wikkelde het daarna in vuilniszakken en stopte het in een doos van een zonnehemel die hij op straat had gevonden. De doos zette hij neer in de Staalmeesterlaan in Amsterdam-West. De met bloed besmeurde hamer waste hij schoon, hij schilderde de met bloed bevuilde muren opnieuw en verving een met bloed overgoten stuk tapijt.
De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf laten meewegen dat de actie van C. extra moeilijk is voor de nabestaanden. Het handelen van C. heeft het opsporingsonderzoek door justitie en politie onmogelijk gemaakt en de nabestaanden enige tijd in onzekerheid gelaten over het lot van het slachtoffer. Ook is de kans groot dat de nabestaanden nooit zullen weten wie Bouzit om het leven heeft gebracht, aldus de rechter.
(Bron)
8 opmerkingen:
is er geen nieuw onderzoek opgestart dan dit is toch dramatisch zou het jan of pietje zijn dan zouden ze toch nog doorgaan maar hetonderzoek is gewoon helemaal gestopt?
Ja daar ben ik het absoluut mee eens!! er heerst discriminatie binnen het korps waar zouden we ons aandacht nou aan moeten besteden aan Meneer Bouzit of aan Jan het is gewoon eenmaal zo en dit moet veranderen!!
Het is gewoon schandalig voor woorden de nabestaanden komen gewoon nooit achter dit raadsel
ja maar bij we zou je dan kunnen aankloppen, of hier over kunnen aanspreken, politiek denhaag wie?
Dit kan toch niet?
Wat erg zeg..
Bij wie zou famillie Bouzit nou moeten klagen?
bij het discriminatiemeldpunt
of bij de politie?
Schandalig!!!
ja zkr schandalig maar wat kunnen ze doen
Het rechtsysteem is dusdanig gezonken.
Een reactie posten