Pagina's

dinsdag, september 25, 2001

Vind ik toch zowaar een jeugdliefde terug!

Hokey Pokey

5tbsp sugar
2tbsp golden syrup

Boil for c. 4 mins.
Take off heat.
Add 1tsp baking soda.
Beat until light golden colour and frothy.
Pour onto greased tray.
Break apart when set.
Visit dentist.

Dat laatste is geen slecht advies: het spul wordt vrij hard. Voor wie de Crunchie kent: het lijkt op een steviger uitvoering van de vulling daarvan.
Ik maak het nog wel eens, gewoon een flinke hoop suiker en een beetje water in een pan met dikke bodem, al roerend zachtjes laten smelten (pas op, het brandt snel aan als je het te hoog zet).
Als het egaal lichtbruin is van het vuur afhalen en een schepje maagzout* erdoor roeren. De massa gaat schuimen, pan omkeren boven ingevet oppervlak. Er blijft veel aan de pan kleven, dus schrapen maar.
Als je teveel maagzout gebruikt, smaakt het smerig. Als je te weinig gebruikt, schuimt het niet goed. Een kwestie van uitproberen.
Tip: giet het niet op aluminium folie. Tenminste niet als je vullingen in je gebit hebt...

*Maagzout kun je bij de drogist krijgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten