Pagina's

vrijdag, augustus 08, 2008

Medicatie ontzegd aan Britse nierkankerpatiënten

LONDEN - Groot-Brittannië wil stoppen met het verstrekken van vier levensverlengende medicijnen aan patiënten met vergevorderde nierkanker. De middelen zijn te duur. Dat meldden Britse media donderdag.
Volgens verbijsterde ex-nierkankerpatiënten zou dit een vroege dood voor veel patiënten veroorzaken. [Maar die ex-patiënten zijn natuurlijk niet de groep die het betreft.]
De medicijnen kosten echter 35.000 pond (meer dan 44.000 euro) per persoon per jaar en wegen daarmee niet op tegen de paar maanden waarmee ze een patiëntenleven kunnen verlengen, aldus de nationale Britse gezondheidsdienst.
Het voorstel is onderdeel van een ontwerp voor nieuwe richtlijnen in de Britse gezondheidszorg. In Groot-Brittannië leven ongeveer 3600 mensen met nierkanker in een vergevorderd stadium.
Als de nieuwe richtlijnen van kracht worden, is er voor hen nog maar één levensverlengend middel beschikbaar. Dat medicijn, interferon, slaat volgens kankerspecialisten echter bij weinig patiënten aan.
(Bron)

Doe het dan gelijk goed: als vaststaat dat iemand een terminale ziekte heeft, krijgt z/hij nog 3 maanden om dingen te regelen, afscheid te nemen, dat soort dingen. En daarna gewoon een spuitje. Scheelt heel veel geld. En het is dezelfde redenatie als bovenstaande.
Iedereen die leeft afmaken - dood gaan ze toch - werkt minder goed, want tussen geboorte en dood kunnen sommigen nog best productief zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten