Pagina's

vrijdag, december 05, 2008

Regio Utrecht krijgt inspraak over snelwegen

UTRECHT - De regio Utrecht mag zich de komende weken uitspreken over de aanleg van nieuwe (snel)wegen.
Verkeersminister Camiel Eurlings wil die aanleggen om te voorkomen dat het verkeer rond de stad Utrecht en bij knooppunt Hoevelaken totaal vastloopt.
Eurlings maakte vrijdag bekend binnen welke grenzen hij aan het zoeken is. Eén van de mogelijkheden die hij ziet is de aanleg van een nieuwe weg tussen de A12 bij Bunnik en de A28 tussen De Uithof en Zeist.
Een déjà vu voor de actievoerders die ruim 25 jaar geleden tevergeefs de bomen van landgoed Amelisweerd inklommen om de aanleg van een stuk van de A27 te voorkomen.
Bewoners van Leidsche Rijn vrezen al langere tijd de aanleg van een snelweg door hun wijk, die de ring rond Utrecht Noord moet aansluiten op de A12.
Raad en college van Utrecht noemden deze variant al eerder onacceptabel. Een alternatief is een minstens even omstreden weg die om Leidsche Rijn heenloopt.
Ook rond Amersfoort gaat Eurlings bekijken welke nieuwe wegen mogelijk zijn. En ook daar klinken de eerste protesten al.
De Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) opende vrijdag direct een website waarop protest tegen de ideeën van Eurlings kan worden aangetekend. De NMU wijst op voorhand een onderzoek naar snelwegen door waardevolle gebieden af.
De federatie meent verder dat Eurlings te weinig kijkt naar alternatieven op het gebied van duurzaam vervoer. In de regio zijn de komende weken diverse inspraakbijeenkomsten.
(Bron)

Er was eens een landgoed. Daar doorheen moest en zou een weg, omdat anders het verkeer zou vastlopen. Omdat heel veel mensen hele goede argumenten daartegen hadden, kwam de weg er, zij het iets opgeschoven, zodat ie nu niet midden door het landgoed loopt, maar iets meer naar de rand, zodat er een klein stuk geïsoleerd is geraakt.
Het verkeersprobleem is er niet door opgelost. Dus verbreding van de weg zou leiden tot weer een stuk landgoed weg en nog steeds verkeersproblemen.
Het klinkt toch echt naar een gebroken waterleiding aanpakken met een dweil. Misschien is de leiding repareren en/of zorgen dat er minder water komt iets slimmer dan almaaar nieuwe dweilen aanrukken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten