vrijdag, juni 16, 2006

TT 120 De drogisterijketen Etos haalt Etos Vitamine D druppels 25 milliliter uit de winkel omdat er geen vitamine D in zit. Etos zegt niet wat er wel in zit, maar de stof zou niet gevaarlijk zijn.
Fietsend door de wijk zie ik dat er wat oranje versiering bijgekomen is, en het valt me op dat er zoveel NL-vlaggen hangen. Ik verwonder me en vraag me af of dat bij eerdere grote toernooien ook zo was - meestal pas vanaf de kwartfinales of zo toch?
Het kwartje valt als ik bij een van de vlaggen een schooltas zie hangen ;-)
Elk jaar weer rond deze tijd. Buiten is het hoogzomerig in veel dingen. Na die hete periode automatisch een dun jasje aan buiten, maar hé, met 18 graden en zon is dat eigenlijk net te warm. De grote berenklauw bij buuv in de tuin komt in bloei (binnenkort foto's), de kaardebol in m'n eigen tuin komt op stoom. Eenden en meerkoeten zijn aan hun tweede of derde nest bezig. Snoekjes in de sloot. In de lucht zwermen meeuwen en gierzwaluwen die op een vlucht mieren jagen. Zomer!
En dan zie je de walnotenboom al vol noten zitten. Zie je de krentenboompjes steeds meer rode bessen krijgen. Herfst?
Als je er oog voor hebt, begint elk seizoen al halverwege het vorige.

donderdag, juni 15, 2006

Man lag dagen dood in verpleeghuis

DEN HAAG - Een 56-jarige man heeft twee tot drie dagen dood in het verpleeghuis Vita Nova in Oss gelegen. Dat heeft de raad van bestuur van Zorg voor Ouderen Maasland, waaronder het verpleeghuis valt, donderdag meegedeeld.
De man verkeerde in het tehuis in een bijzondere positie. Hij had de zorg in het verpleeghuis niet meer nodig en leefde al geruime tijd geheel zelfstandig. De man koos er bewust voor geen contact met medewerkers te zoeken en was in die zin zeer teruggetrokken en geheel op zichzelf, aldus de verklaring van de raad van bestuur. De man deed zelf zijn boodschappen, deed niet mee aan de activiteiten in het tehuis en vertoonde zich ook niet op de afdeling. Hij wilde geen contact met medebewoners hebben.
Dat had volgens de raad van bestuur tot gevolg dat het personeel van het verpleeghuis niet opmerkte dat hij was overleden. Pas toen hij zijn post enkele dagen niet had weggehaald, maakten medewerkers zich zorgen. Zijn kamer, die hij altijd op slot hield, werd zaterdag geopend en hij bleek overleden te zijn. Een arts van de GGD stelde vast dat hij waarschijnlijk al twee tot drie dagen dood was. Hij is een natuurlijke dood gestorven.
De raad van bestuur schrijft dat Vita Nova de keuzes en levensstijl van de man altijd heeft gerespecteerd. Sinds vorig jaar was het tehuis samen met hem op zoek naar een geschikte woning, nu hij geen zorg meer nodig had. Dat overleg verliep door het karakter van de man moeizaam. Vita Nova zal in soortgelijke gevallen de keuzes van bewoners blijven respecteren. "Hoewel dit kan leiden tot bijzondere situaties, zoals bij deze bewoner, willen we altijd blijven proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van onze cliënten."
Zorg voor Ouderen Maasland heeft direct de Inspectie voor de Volksgezondheid geïnformeerd. Het maakt deze week een rapport over het voorval op. Aan de hand daarvan bepaalt de Inspectie zij een onderzoek instelt of maatregelen tegen de instelling neemt.
Voorzitter Van Osch van de raad van bestuur spreekt van een zeer uitzonderlijke situatie. Hij heeft in de vele jaren dat hij in de gezondheidszorg werkzaam is, nog nooit meegemaakt dat iemand zo teruggetrokken wilde leven. De bewoners en medewerkers van Vita Nova hebben volgens hem "redelijk rustig" op het overlijden van de man gereageerd. Slechts enkelen kenden hem.
Beroepsorganisatie NU.91 noemt het "onbegrijpelijk en onacceptabel" dat de man enkele dagen onopgemerkt dood in zijn kamer heeft gelegen. Ook al wilde de man geen zorg ontvangen, het verpleeghuis blijft verantwoordelijk voor het welzijn van al zijn bewoners, meent cao-onderhandelaar Rolf de Wilde van de beroepsorganisatie voor verplegenden en verzorgenden.
Volgens NU.91 zou de oorzaak de grote werkdruk in Vita Nova kunnen zijn. Hoewel er sinds 2003 meer medewerkers zijn gekomen, menen zij nog steeds onvoldoende tijd te hebben "om de juiste aandacht te kunnen geven aan elke bewoner".
Van Osch is niet onder de indruk van de kritiek. "Er is geen enkel verband met de personeelssituatie". De man wilde geen verzorging, zodat het personeel niets voor hem hoefde te doen. Hij is bereid in te gaan op het verzoek van NU.91 tot een gesprek.
Arcares, brancheorganisatie van verpleeghuizen, spreekt van een uitzondering en heeft de indruk dat het verpleeghuis zorgvuldig heeft gehandeld. "Niettemin is sprake van een zeer betreurenswaardige gebeurtenis en is het goed dat de inspectie nagaat of inderdaad de nodige zorgvuldigheid is betracht", reageert Arcares.
(Bron)

Merkwaardig dat iemand die geen zorg meer nodig heeft, toch in een verpleeghuis kan blijven wonen. En dat er dan blijkbaar niet op zo iemand gelet wordt - een afspraak van 'elke dag even contact' zou moeten kunnen.

woensdag, juni 14, 2006

De tuindeur, in de slaapkamer, staat open, alle tussendeuren ook, de katten kunnen er zo in en uit.
Ik zit achter de computer, in de huiskamer. Tijger zit buiten op de vensterbank voor het gesloten raam van de huiskamer, en ze wil naar binnen. Naar Binnen! Naar BINNEN!!! Ze kijkt nu een beetje paniekerig: hoe kan de bediening nu toch zó falen...

Update: toen ik naar de keuken liep vond het mevrouw het toch ineens wèl de moeite waard om dat he-le eind om te lopen.
TT 108 Cabaretier Bert Klunder overleden

Cabaretier en regisseur Bert Klunder is op 49-jarige leeftijd overleden. Hij kreeg zaterdag een hersenbloeding en lag sindsdien in coma. Hij werd onwel na een theaterbezoek in zijn woonplaats Alkmaar. Begin dit jaar werd Klunder ook al getroffen door een hersenbloeding.
Bert Klunder won in 1984 zowel de Jury- als de Publieksprijs op het festival Cameretten. Daarna maakte hij een reeks solovoorstelling waarin hij het liefst lichtgestoorde, botte types neerzette.
Klunder werkte als regisseur ook jaren samen met een aantal artiesten, onder wie Brigitte Kaandorp, Vincent Bijlo, Angela Groothuizen en Jaap Mulder.

Zo'n leuke man :-(

dinsdag, juni 13, 2006

Rijksmusea voortaan gratis voor Nederlanders

DEN HAAG - De vaste collecties in de Rijksmusea zijn voortaan voor Nederlanders gratis toegankelijk. Dat heeft de Tweede Kamer dinsdag besloten.
(Bron)

Goeie zaak!
Overlast vleermuizen verwacht door warme weer

ROERMOND - Het Limburgse netwerk vleermuisklachten verwacht de komende dagen veel klachten te krijgen over vleermuizen. Door het warme weer komen de beestjes uit hun schuilplaatsen tevoorschijn en komen ze nog wel eens terecht in woon- of slaapkamers met openstaande ramen, liet het netwerk dinsdag weten.
Elk Limburgs gemeentehuis heeft een meldpunt voor overlast door vleermuizen. De meldpunten sturen indien nodig snel en kostenloos een 'vleermuiswerker' om de beschermde dieren te vangen. De provincie Limburg financiert dat project. Sinds 1999 is ruim achthonderd keer een beroep gedaan op het netwerk.
Vleermuizen kunnen soms jarenlang in de spouwmuur van een woning verblijven zonder te worden opgemerkt. De insecteneters maken geen nesten en knagen ook niet aan houtwerk, maar genieten er van de beschutting, rust en warmte.
(Bron)

Het is overlast als je een vleermuis in huis hebt? Helpt goed tegen muggen ;-)
Maar je kunt zo'n beestje toch zo weer naar buiten werken? Het is alleen lastig als ie intussen poept, maar dat geldt voor een vogel die binnenkomt net zo goed.
Vreemd verhaal.
Onderzoek naar ernstig wangedrag Britse ambtenaren

LONDEN - Britse landbouwambtenaren hebben zich in werktijd schuldig gemaakt aan zulk ernstig wangedrag dat hun collega's hebben gevraagd om een onderzoek.
Blijkens een intern memo van de Rural Payments Agency (RPA) in Newcastle on Tyne sprongen sommige ambtenaren naakt van archiefkasten, hadden zij seks in de toiletruimten, gebruikten zij drugs en hielden zij breakdancewedstrijden terwijl zij moesten werken.
Sommige van deze activiteiten zijn vastgelegd door bewakingscamera's, meldden Britse media dinsdag. Ook zouden van sommige activiteiten foto's zijn gemaakt. Inmiddels is een persoon ontslagen.
De Rural Payments Agency is een onderdeel van het ministerie van Landbouw dat zich bezighoudt met onder andere uitbetalen van subsidies aan boeren, uitvoeren van inspecties en toezicht houden op veehandel. "Belangrijk werk, maar wel met een beetje gebrek aan opwinding", schreef The Guardian. Maar wat een klokkenluider onthulde in een gesprek met een regionale krant is volgens The Guardian zelfs voor een Landbouw-onderdeel te laag-bij-de-gronds.
De klokkenluider - kennelijk een van de ambtenaren die zich ergerden aan het wangedrag - vertelde dat er "momenteel een vreselijke nieuwe rage is om in officiële kopjes te kotsen en die dan in de kast te laten staan tot ze als gevolg van de enorme stank worden ontdekt". Ook vechtpartijen in de receptie van het pand zijn volgens hem aan de orde van de dag.
Een woordvoerder van de RPA wilde geen commentaar geven op de gebeurtenissen zolang het onderzoek nog loopt. De landbouwwoordvoerder van de oppositie in het parlement noemde het gedrag onaanvaardbaar, "zeker bij een overheidsdienst waar zo'n enorme achterstand in betalingen aan boeren bestaat".
(Bron)

Zijn ambtenaren eens niet saai, is het weer niet goed...
Het is buiten lekker frisjes, 21 graden. En het is druk in de tuin: de katten, kikkers, de egel, nachtvlinders, allemaal leuk.
Tot er dus ander gevleugeld gezelschap kwam: bzzzzzzz...

maandag, juni 12, 2006

Het is al minder warm dan gisteren. En dat 'dinsdag 32 graden, woensdag later op de dag onweer' is al teruggebracht tot 'dinsdag 30 graden en dan onweer met hagel'. Woensdag en donderdag dan kleumweer met 19/20 graden en daarna 23-25 graden. Als dat laatste uitkomt ben ik tevreden, 30 graden kan ik wel hebben als het dan maar een tijdje zo blijft. Dat het ook niet vochtig is, en dat je went aan die warmte.
(Ik ben toch best Nederlands hè? Altijd mieren over het weer.)

zondag, juni 11, 2006

Wat is nou leuker, een auto of een motor? (Als je op de foto klikt, krijg je een grotere versie.)

Image hosted by Webshots.com
by hennaalois100

Image hosted by Webshots.com
by hennaalois100