zaterdag, november 28, 2009

Vandaag weer braaf naar de winkel gefietst, langzaam maar ik arriveerde er toch.
Winkel doorgelopen, 'liefst op snelheid lopen' zei de dokter, maar ja, ik haal m'n normale snelheid niet eens.
Voordeel: iedereen zet wel wagentjes en zo opzij als ze me aan zien komen strompelen. Want ik probeer zo gewoon mogelijk te lopen maar dat lukt domweg niet goed.
Het 'kotsmoment' brak nu pas na het winkelbezoek aan, wat misschien betekent dat het toch wat beter gaat (of dat het inderdaad slim is de inname van de paracetamol goed te timen). Normaal haal ik dan vaak kibbeling bij de viskraam, maar ik was al misselijk en de lucht alleen was al teveel.
Dus weer op weg naar huis, voorzichtig van de fiets af (fietsen valt wel mee, op- en afstappen is een kwestie van heel erg oppassen), nog een minirondje gewandeld, naar binnen, spullen opgeborgen, en nadat de pijn wat was gezakt acuut in slaap geraakt.
Morgen moet er een brief op de bus, dus dan heb ik een goeie reden om 'helemaal' naar de overkant te lopen (weliswaar schuin aan de overkant, maar alles bijeen misschien 500 meter - als het erg goed gaat loop ik misschien om via de achterkant van het blok).

donderdag, november 26, 2009

Diagnose dokter: spier ernstig verrekt, misschien zelfs scheurtjes.
Maximaal een kwartier achter elkaar zitten, en vooral veel lopen en fietsen. Vooral niet stilstaan.
Dus braaf naar de winkel gefietst, erop lettend dat ik met rechts aanzet en met links alleen maar meepeddel. Eenmaal bij de winkel kokhalzend over het stuur gehangen, ja, stilstaand, maar ik kon niet meer.
Door de winkel gelopen, staan wachten voor de kassa, waar het zweet me uitbrak en ik dacht van m'n stokje te gaan, tot een andere cassière me aankeek en snel haar kassa opende.
Daarna even op een bankje gezeten voor ik weer moed had om terug te fietsen, half met wind tegen dus in plaats van in z'n vier in z'n drie en bij pal wind tegen in z'n twee, maar ik kwam thuis. Waar ik echt wel op was en m'n bed in dook.
Prognose: dit kan 4 weken tot 6 maanden duren :/ Als de pijn blijft, op naar de fysio.
Laten we maar hopen dat het een verrekking is en dat het rap over is.
Vrouw zwaargewond door vallende kerstboom

HAMBURG - Een 78-jarige vrouw in Hamburg is dinsdag zwaargewond geraakt door een vallende kerstboom.
De kunststof boom van 100 kilo stortte 5 meter naar beneden in een winkelcentrum. De boom was aan het plafond bevestigd.
De bejaarde vrouw moest met ernstige verwondingen, onder meer aan haar hoofd, naar een ziekenhuis.
(Bron)
Biologische vader blijkt seriemoordenaar Manson te zijn

AMSTERDAM – De Amerikaanse Matthew Roberts blijkt de zoon te zijn van de seriemoordenaar Charles Manson. In de zomer van 1969 zette Manson zijn volgelingen aan tot het vermoorden van negen mensen. Een van de slachtoffers was de zwangere actrice Sharon Tate.
De 41-jarige Roberts werd als kind geadopteerd. Tijdens zijn zoektocht naar zijn biologische vader, kwam hij erachter dat hij de zoon van een moordenaar is. Dat schrijft het Britse dagblad The Sun.
Roberts belandde in een depressie nadat hij had uitgevonden wie zijn biologische vader is. “Ik wilde het niet geloven. Ik was bang en boos tegelijk. Het is alsof je erachter komt dat Adolf Hitler je vader is.”
Roberts groeide op in de Amerikaanse stad Rockford. Hij wist niet dat hij geadopteerd was, totdat zijn zus hem dit vertelde toen hij tien jaar was.
Net zoals zijn vader, werkte Roberts als liedjesschrijver en dichter. Momenteel verdient hij zijn geld als DJ. Hij is even bang geweest dat hij ook zijn vaders schizofrenie heeft geërfd, maar dat is niet het geval.
"Ik ben een vredelievend persoon, gevangen in het gezicht van een monster", zegt Roberts. Inmiddels heeft Roberts zijn vader een brief geschreven. De brieven die hij terug kreeg, waren allen ondertekend met een hakenkruis.
(Bron)
Arme dief vraagt om vergeving

AMSTERDAM - Een Amerikaanse dief heeft afgelopen weekeinde een kerk beroofd en daarbij een briefje achtergelaten waarop hij zich verontschuldigt voor zijn daad. 'Sorry, maar ik ben arm. Vergeef me Heer' staat er gekrabbeld op het stukje papier aan de muur.
De rover had een aantal sloten gekraakt, evenals de kluis van de kerk, maar die was leeg. Hij ging ervandoor met dure microfoons en een laptop met belangrijke bestanden.
Het was al de vierde keer in twee jaar dat de kerk in Ellenwood, in het zuidoosten van Atlanta, werd beroofd.
Een dominee van de kerk grapte dat hij van plan is zelf een briefje aan de deur te hangen waarop hij potentiële dieven wil oproepen hem te bellen, zodat hij een collecte voor ze kan organiseren.
(Bron)
Belastingdruk hoog bij laag inkomen

DEN HAAG - Werknemers met een looninkomen tot 20.000 euro houden van elke euro die ze meer gaan verdienen, ongeveer 60 tot 70 cent extra besteedbaar inkomen over. De rest gaat naar belastingen en premies.
Het Centraal Planbureau (CPB) noemt die zogeheten marginale druk bij lage inkomens ''betrekkelijk hoog''.
Die hoge druk vermindert de financiële prikkel om meer te gaan verdienen door meer uren te gaan werken of te streven naar promotie, aldus een woensdag gepubliceerd CPB-rapport.
Volgens het CPB is de druk bij de inkomens tot 20.000 euro hoog door premies voor zorgverzekering en pensioen. Bovendien worden de toeslagen voor huur, zorg en kinderen lager, naarmate het inkomen van het huishouden toeneemt.
Het kabinet wil dat mensen meer betaald werk gaan verrichten, maar de prikkel om dat te doen wordt verzwakt door beleid om de lage inkomens te ondersteunen, aldus het CPB, dat spreekt over ''botsende overheidsdoelen''.
(Bron)
Vermist jongetje leefde dagen in metro

AMSTERDAM - Een 13-jarig jongetje, dat elf dagen vermist werd, bleek al die tijd te hebben doorgebracht in het New Yorkse metrostelsel. Dat heeft zijn moeder Marisela Garcia gezegd.
De krant The New York Times meldde dinsdag dat Garcia zich afvroeg hoe het kon dat haar zoontje al die tijd niet werd opgemerkt.
Volgens haar besteedde de politie maar weinig aandacht aan de vermissing omdat ze een Mexicaanse immigrante is.
De politie spreekt dat tegen en zegt dat de school van het jongetje direct geïnformeerd werd en dat door de hele stad aanplakbiljetten zijn achtergelaten.
De 13-jarige Francisco Hernandez heeft het syndroom van Asperger, een soort autisme, en werd op 26 oktober door de politie aangetroffen in een metrostation. Hij was daar naar toe gevlucht omdat hij op school in de problemen was geraakt.
Hij vreesde thuis op zijn donder te krijgen. Hij sliep in treinstellen, gebruikte toiletten op metrostations en leefde van snacks en water.
(Bron)
'Lichte daling nettolonen'

ROTTERDAM - De meeste werknemers gaan volgend jaar netto iets minder verdienen. Dat komt vooral door een hogere loonheffing. Voor de hogere inkomens komt daar een daling van de arbeidskorting met 47 euro per jaar bij.
Dit blijkt uit berekeningen van salarisverwerker ADP, die maandelijks de salarisstroken van 1,2 miljoen Nederlandse werknemers verwerkt.
Werknemers die twee keer modaal verdienen (5000 euro) gaan er netto 9,71 euro op achteruit, een daling van 0,31 procent.
Deze werknemers vallen eerder in het hoogste tarief van de inkomstenbelasting (52 procent), nu de derde schijf (42 procent) is ingekort.
Mensen met lagere inkomens hebben minder last van de veranderingen. Zo gaan werknemers met een minimumloon volgens ADP er zelfs licht op vooruit omdat de minimumlonen zelf worden verhoogd. Zonder deze verhoging zouden ze er wel op achteruitgaan.
Iemand met een brutosalaris van 1800 euro gaat er netto 1,42 euro op achteruit. Werknemers met een modaal inkomen (2500 euro) krijgen welgeteld 1 euro minder. Dit is een daling van 0,05 procent ten opzichte van 2009.
''De lichte negatieve effecten op de loonstrook worden mogelijk gecompenseerd door indexering of loonsverhoging, maar tegelijkertijd wordt de consument geconfronteerd met inflatie en hogere kosten voor levensonderhoud, zoals een hogere basispremie voor de zorgverzekering, '' aldus Dik van Leeuwerden van ADP.
(Bron)

woensdag, november 25, 2009

Veel ijsbergen onderweg naar Nieuw-Zeeland

WELLINGTON - Ruim honderd en mogelijk honderden flinke ijsschotsen uit de Zuidpool drijven richting Nieuw-Zeeland.
Door de zeldzame gebeurtenis is een waarschuwing voor de scheepvaart uitgevaardigd, hebben functionarissen maandag gezegd. Sommige antarctische ijsblokken zijn zeker 200 meter lang.
Op satellietfoto's was te zien dat de grote ijsbrokken de Aucklandeilanden zijn gepasseerd en richting het Zuidereiland drijven, een van de twee grote eilanden waaruit Nieuw-Zeeland bestaat.
De ijsschotsen zijn de restanten van een ijsmassief van waarschijnlijk 30 vierkante kilometer, dat eerder losbrak door de opwarming van de zeeën en de aarde.
De laatste keer dat ijsbergen voorbij Nieuw-Zeeland dreven, was in 2006. Dat was de eerste keer sinds 1931.
(Bron)
Radio 1 is wel een dode zender geworden: om de haverklap die reclame van Dela: 'Na een uitvaart is nog zoveel te betalen en te regelen', en dan Monuta, over 'Zo zie ik mijn uitvaart'(die heeft nog wat 'lucht' in elk geval) en aflopende lijfrentes voor nabestaanden - pfff.
CDA hint op capuchonverbod in winkels

DEN HAAG - Het CDA in de Tweede Kamer vindt dat het toenemend aantal overvallen op winkels aangepakt moet worden.
De regeringspartij wil desnoods een capuchonverbod in winkels, zodat overvallers hun identiteit niet kunnen verhullen.
De oppositie hoonde het voorstel van CDA-Kamerlid Coskun Cörüz dinsdagavond direct weg. SP'er Ronald van Raak sprak van een proefballonnetje, waarmee coalitiepartijen proberen om slecht beleid van dit kabinet een sociaal gezicht te geven.
Tijdens een debat over de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken riep het CDA minister Guusje ter Horst op ''iets'' te ontwikkelen om winkeliers te helpen in de strijd tegen winkeldiefstallen en roofovervallen, die vaak worden gepleegd door jongeren met een capuchon op.
Cörüz pleitte voor technische of juridische middelen die ervoor zorgen dat overvallers zich niet langer kunnen verschuilen onder een capuchon.
Cörüz verwees ter illustratie naar bordjes bij tankstations die aangeven dat mensen hun helm moeten afdoen, zodat ze niet onherkenbaar zijn voor bewakingscamera's.
Hij opperde dat er misschien ook een techniek te bedenken is waarmee ''je door de capuchon heen kunt kijken''.
Het CDA wil geen totaalverbod op het dragen van een capuchon. Cörüz stelde wel dat ''een winkelier mag bepalen wie in zijn winkel komt''.
SP-Kamerlid Van Raak ziet geen heil in het voorstel van de christendemocraten. Hij vraagt zich af of mensen dan ook geen cowboyhoed meer mogen dragen en of er ook bordjes moeten komen die het dragen van een muts verbieden. Ook GroenLinks plaatste vraagtekens bij het voorstel.
Kamerlid Rita Verdonk confronteerde Cörüz met haar eigen voorstel om in de strijd tegen criminele Marokkaans-Nederlandse jongeren het dragen van capuchons in winkels en de openbare ruimte te verbieden.
Het CDA steunde die motie eerder niet. Verdonk daagde Cörüz uit dat alsnog te doen.
(Bron)

Een techniek waarmee je door een capuchon heen kunt kijken. Tuurlijk.
Wilders van zeep moet langzaam smelten

UTRECHT - Naast het stadhuis in Utrecht staat een zepen standbeeldje van politicus Geert Wilders (PVV) langzaam te smelten.
Kunstenaar Ineke Kanters heeft het beeldje zondag geplaatst. ''De tijd lost alles op, is de titel van het werk'', vertelde Kanters maandag.
De kunstenaar noemt het beeld van zeep van Wilders een ludieke actie.
''Hij heeft niet voor niets het formaat van een tuinkabouter'', legt Kanters uit. ''Het smeltende beeld moet verbeelden dat Wilders met de tijd kleiner zal worden.''
Volgens Kanters is het zepen beeldje slechts een expressie van de dingen die om haar heen gebeuren. ''Ik hoop niet dat de mensen deze actie verkeerd uitleggen'', zucht Kanters. ''De sfeer rond Wilders is al zo grimmig en ik wilde hem juist met zachtaardige humor benaderen''.
(Bron)
Gele kaart voor kattenvanger

ZAGREB - Doelman Ivan Banovic van het Kroatische Medjimurje Cakovec dacht afgelopen weekeinde een nobele daad te verrichten. In de wedstrijd tegen Sibenik in de Kroatische eerste divisie bracht de sluitpost een op het veld gelopen kat in veiligheid.
De scheidrechter kon de reddingsactie niet waarderen en trakteerde Banovic op een gele kaart. Diverse Kroatische media maakten maandag melding van het incident.
De arbiter gaf de straf omdat Banovic zonder zijn toestemming het veld had verlaten. Het publiek kon het strenge gedrag van de leidsman niet waarderen. Hij werd na afloop door tal van toeschouwers beledigd.
(Bron)
Slang spuugt onbekende diersoort uit

AMSTERDAM – Een slang in Tanzania heeft voor de voeten van een Britse wetenschapper een tot nu toe onbekende kameleonsoort uitgespuwd.
Onderzoeker Andrew Marshall van York University stuitte op de slang terwijl hij samen met andere wetenschappers apen observeerde in het oerwoud Magombera in Tanzania. De slang schrok zo van de mensen dat hij een kameleon uitspuwde, die hij net had gevangen.
Marshall fotografeerde de kameleon en heeft inmiddels samen met enkele collega’s vastgesteld dat het gaat om een soort die nog nooit eerder is waargenomen.
De details over de vondst zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift African Journal of Herpetology.
Het dier is genoemd naar het oerwoud waarin de wetenschappers hem aantroffen. De volledige naam van de kameleon is Kinyongia magomberae.
Volgens Marshall was het erg moeilijk om vast te stellen wat de kameleon uniek maakte.
“Letten op de kleur is uiteraard niet de beste manier om een kameleon te onderscheiden van zijn soortgenoten, want de dieren kunnen zich camoufleren door te veranderen van kleur”, verklaart hij in de Britse krant The Guardian.
“Deze dieren worden meestal geïdentificeerd aan de hand van het patroon op hun huid en de vorm van hun hoofd. In dit specifieke geval waren vooral de gezwollen plooien op de neus uniek”, aldus Marshall.
(Bron)

Ik kan me zomaar voorstellen dat die plooien ook veranderen als zo'n beest opgeslokt wordt.
'Deel webwinkels vraagt geld voor iDeal'

AMSTERDAM - Ongeveer 4 procent van alle webwinkels laat de klant betalen voor iDeal, een betalingsdienst op internet. Dat blijkt uit onderzoek van Currence.
Een woordvoerder van de eigenaar van iDeal bevestigde dinsdag berichtgeving daarover in het AD.
Currence is niet blij met wat sommige webwinkels doen. ''Winkeliers hebben ons gevraagd om een goed betalingssysteem op het internet. Nu is dat er en gaan sommige geld in rekening brengen. We hebben dat eerder ook gezien bij de PIN-betalingen, waarvoor sommige winkeliers bij kleine bedragen kosten in rekening brachten.''
De bedrijven brengen per transactie 50 cent tot een euro in rekening aan klanten.
(Bron)
Mogelijke doorbraak MS-behandeling

OTTAWA - Een Italiaanse arts heeft een nieuwe behandeling voor mensen met Multiple Sclerose (MS) ontwikkeld, die hun kwaliteit van leven aanmerkelijk zou verbeteren.
Volgens Paolo Zamboni is MS mogelijk geen chronische ziekte aan het centrale zenuwstelsel, maar een ziekte aan het vaatstelsel.
Hij voerde bij 65 patiënten een succesvolle operatie uit aan het vaatstelsel, de zogenoemde 'Liberation Treatment'.
Patiënten zouden sindsdien veel minder of geen acute aanvallen meer hebben. Ook zouden er veel minder vaak (tijdelijke) lichaamsfuncties uitvallen en zouden patiënten minder moe zijn.
Zamboni benadrukt echter dat de behandeling mensen niet geneest, maar de behandeling lijkt de beruchte MS-aanvallen een halt toe te roepen, berichtte de Canadese tv-zender CTV zondag op zijn website. De resultaten worden 24 november gepubliceerd in het Journal of Vascular Surgery.
Zamboni stortte zich op MS-onderzoek toen bij zijn toenmalige 37-jarige echtgenote de diagnose MS gesteld werd. Zij is inmiddels 51 en klachtenvrij sinds ze drie jaar geleden als een van de eerste patiënten door Zamboni's team behandeld werd.
Hij kwam er door onderzoek achter dat MS-patiënten een hoger ijzergehalte in hun hersenen hebben met een uniek patroon, wat hij Chronic Cerebrospinal Venous Insuffiency (CCSVI) noemde.
Het ijzer concentreert zich rondom bloedvaten waardoor normaal gesproken bloed uit het hoofd gepompt wordt. Uit verder onderzoek bleek volgens de arts dat bij bijna 100 procent van de onderzochte MS-patiënten een of meerder bloedvaten in het hoofd waren verstopt.
Volgens Zamboni wordt daardoor de druk in het hoofd zo groot, dat het in de grijze massa komt wat reacties teweeg brengt die mogelijk de symptomen van MS verklaren. Bij gezonde mensen kwam hij dit niet tegen.
Nieuw onderzoek wees onder meer uit, dat hoe meer bloedvaten verstopt waren, hoe progressiever de ziekte leek te zijn. Zamboni vermoedt dat de verstopte bloedvaten een aangeboren defect zijn en wil daarom meer MS-patiënten en hun familie gaan onderzoeken.
Amerikaanse en Canadese MS-organisaties zijn vooralsnog terughoudend over Zamboni's bevindingen.
Volgens hen is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is van het verlies van myeline (een stof die de zenuwbanen isolererend omhult), wat een kenmerk van MS is. Enkele theorieën zijn een virus, een gebrek aan vitamine D en hormonen.
MS is de meest voorkomende neurologische aandoening onder jongeren in Nederland. Op dit moment hebben zo'n 16.000 mensen in Nederland MS en per jaar komen hier enkele honderden bij.
(Bron)
'Actievoerders willen paleis kraken'

AMSTERDAM - Krakers hebben op de activistische nieuwssite Indymedia.nl een oproep geplaatst om het Paleis op de Dam te kraken.
De Amsterdamse afdeling van de VVD eist van burgemeester Job Cohen dat hij alles op alles zet om te voorkomen dat ze daarin slagen.
De krakers willen volgende week dinsdag een statement maken. Dan buigt de Eerste Kamer zich over het kraakverbod.
"Om te voorkomen dat wij dakloos worden, zullen we het gerestaureerde optrekje op de Dam in Amsterdam kraken. Het paleis is groot genoeg, dus kom mee kraken als je ook je woning uit moet", schrijven de krakers in hun oproep. Ook wordt opgeroepen fakkels en breekijzers mee te nemen.
"Nu de burgemeester dit weet, verwacht ik dinsdag een cohort ME'ers rond het paleis", zegt VVD-gemeenteraadslid Bas van 't Wout. Volgens hem gaat het niet om een grap. "Een kat in het nauw maakt rare sprongen. De burgemeester moet zijn ogen hier niet voor sluiten."
(Bron)
Zwarthandelaren bedreigen Mojo en KNVB

DEN HAAG - Zwarthandelaren in toegangskaarten voor sportwedstrijden en muziekevenementen schuwen geen zware middelen om hun nering veilig te stellen. Dat bleek woensdag in een overleg in de Tweede Kamer.
Daarin vertelden woordvoerders van de KNVB dat ze enige tijd geleden een recherchebureau hebben gevraagd om de werkwijze van tussenhandelaren in kaart te brengen.
Inmiddels heeft het bureau die opdracht weer teruggegeven, omdat hun werknemers werden bedreigd door zwarthandelaren.
Ook concertpromotor Mojo Concerts wordt bedreigd. Maandag deed een jurist van dit muziekbedrijf, dat in Nederland onder meer optredens van grote artiesten in stadions regelt, bij de politie aangifte van bedreiging.
Zwarthandelaren lieten hem weten dat Mojo moest stoppen met zijn ''kruistocht tegen zwarthandel'' en dat de jurist anders persoonlijk consequenties zou ondervinden.
Tijdens het overleg in de Kamer verklaarden, naast Mojo en voetbalbond KNVB, meerdere insprekers dat tussenhandelaren hen bedreigen.
De bijeenkomst in de Tweede Kamer, een zogenoemde hoorzitting, had plaats om reacties op het initiatiefwetsvoorstel 'doorverkoop toegangskaarten' (SP/CDA) te peilen. Begin volgend jaar behandelt de Kamer het wetsvoorstel.
De meeste insprekers uit de branche vonden dat het voorstel een begin van een oplossing is, maar zijn bang dat zwarthandelaren uitwijken naar andere landen en daar hun praktijken via internet voortzetten.
Veel toegangskaarten voor publieksevenementen (popconcerten, voetbalwedstrijden, populaire cabaretiers) worden verkocht via tussenhandelaren. Vaak voor bedragen die aanzienlijk hoger liggen dan de originele prijs.
Over de omvang van zwarthandel bestaat veel onduidelijkheid. De indieners van het voorstel gaan uit van een aandeel van 15 tot 20 procent. Deze week kwam een onderzoek naar buiten van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). De onderzoekers constateerden dat de zwarthandel wel meevalt, maar woensdag tijdens het debat bleek dat dat onderzoek deels is betaald door een belangenorganisatie van de tussenhandel.
De aanwezigen betwistten daarom de betrouwbaarheid van het RuG-onderzoek. De belangenorganisatie luistert naar de naam European Union Secondary Ticketing Association (Eusta) en wordt geleid door oud-voetballer Keje Molenaar.
(Bron)
Kangoeroe probeert hond te verdrinken

MELBOURNE - Een kangoeroe heeft in de buurt van Melbourne een hond proberen te verdrinken. De baas van de hond schoot te hulp en werd door de kangoeroe verwond.
De 49-jarige Cris Rickard zei in de maandageditie van de krant Herald Sun dat hij zondag met zijn hond Rocky in de buurt van zijn huis aan het wandelen was. Tijdens de wandeling stuitten ze op een kangoeroe die bij een meer in het gras lag te slapen.
De hond en de circa 1,5 meter lange kangoeroe raakten met elkaar in gevecht en belandden in het water. Daar hield de kangoeroe met de voorpoten Rocky circa 20 seconden onder water.
Rickard wist zijn hond uit de poten van de kangoeroe te bevrijden, maar raakte zelf gewond. Met door de kangoeroe toegebrachte verwondingen aan zijn gezicht en op zijn borst is de Australiër in het ziekenhuis opgenomen.
(Bron)

Sja, misschien is het niet slim om slapende kangoeroes wakker te maken...
Rijke landen komen niet met beloofd klimaatgeld

LONDEN - Rijke landen hebben arme naties veel geld beloofd om de gevolgen van de klimaatschommelingen aan te kunnen. In een verklaring in Bonn in 2001 werd gesproken van zeker 410 miljoen dollar per jaar tot 2008, maar in de boeken is hiervan niets terug te vinden.
Dat berichtte de BBC woensdag. Terwijl de aarde naar verluidt flink opwarmt, blijken de gulle giften van twintig geïndustrialieerde landen een fata morgana.
Zo is er een potje geld dat Fonds Minst Ontwikkelde Landen heet, waarin slechts 155 miljoen dollar is gestort, waarvan het meeste door de Bondsrepubliek (34,6 miljoen dollar).
Er is ook nog een Speciaal Fonds Klimaatsverandering. Dat beschikt over 104 miljoen dollar waarvan bijna een vijfde door de Britse regring is overgemaakt. Van de toegezegde 1,6 miljard dollar is dus bijzonder weinig te zien.
De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, heeft de rijke landen er aan herinnerd dat ze woord moeten houden. Dit is een kwestie van vertrouwen volgens de VN-chef.
De bekostiging van de beperking van de schadelijke gevolgen van een klimaatverandering is een van de belangrijkste agendapunten van de internationale klimaattop die komende maand in Kopenhagen wordt gehouden.
De berekening van de BBC werpt een donkere schaduw over die klimaatbijeenkomst. Het lijkt erop dat in Kopenhagen een politiek akkoord gesloten wordt, waarna pas later een juridisch bindend verdrag volgt.
Volgens Milieudefensie is dat in theorie mogelijk, maar zijn er nog wel wat beren op de weg. ''In Kopenhagen moeten dan de juiste beslissingen worden genomen. En er moet afgesproken worden hoe landen zich aan hun afspraken gaan houden'', zegt Linda IJmker van de milieuorgansiatie.
Eerder liet minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking zich ook kritisch uit over de manier waarop sommige landen geld geven aan arme landen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.
''Een aantal landen probeert om dit geld onder de bestaande ontwikkelingshulp te schuiven. Dan kan het dus zo zijn dat een minister in Afrika moet kiezen tussen het aanleggen van een dijk of het bestrijden van malaria'', aldus Koenders. Volgens de minister moet het geld voor de klimaataanpassingen boven op het geld voor ontwikkelingshulp komen.
(Bron)
'Treinconducteur mishandeld door zwartrijders'

AMSTERDAM - Een NS-conducteur is dinsdagmiddag door vier jongens zwaar mishandeld op het station van Barendrecht. Dat meldt de NOS woensdag.
De jongens sloegen op de conducteur in nadat hij het kwartet had aangesproken op zwartrijden. De man is met twee gebroken ribben afgevoerd naar het ziekenhuis.
Hij kon volgens de Vakbond Voor Rijdend Personeel (VVMC) geen hulp inroepen. De bond spreekt van een "laffe daad die opnieuw aantoont dat conducteurs gevaarlijk werk hebben waarbij ze zich lastig kunnen verdedigen tegen dit soort idioten."
De man heeft inmiddels aangifte gedaan.
(Bron)

Inmiddels zijn er ook berichten die melden dat het om een overval zou gaan.
Maar wat zijn dat toch voor debiele hufters? (Met excuses aan echte geestelijk gehandicapten.)
Kennelijk is die domme fout uit 'Komt een vrouw bij de dokter' (best een goed verhaal, best slecht geschreven) toch integraal in de film terecht gekomen.
Ik las een recensie van de film met de kreet 'de beste vrouw van het westelijk halfrond', maar het verhaal speelt zich in Amsterdam af.
Nederland is wel deel van wat we 'het westen' noemen, maar ligt toch echt op het oostelijk halfrond.
Sociale diensten volgen burgers zonder te informeren

DEN HAAG - Zeventien van twintig door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) onderzochte gemeenten volgen burgers zonder hen daarvan op de hoogte te stellen. De gemeenten zijn hiermee in overtreding. Dat heeft het college woensdag gemeld.
Sociale diensten van gemeenten mogen burgers volgen die een uitkering ontvangen om te kijken of zij fraude plegen.
Ze zijn dan wel verplicht de persoon in kwestie ervan op de hoogte te stellen. Als de gemeenten die in overtreding zijn hier geen verandering in brengen, moeten ze een boete betalen, aldus het CBP.
(Bron)

Iedereen die als 'klant' met de soos te maken heeft, kan voorbeelden geven van regelovertreding door die sociale diensten. En dan gaat het niet eens om 'volgacties'.
Even een lamp ophangen. Van de stoel afstappen, me verstappen, leek allemaal vrij onschuldig.
Tot de volgende ochtend, toen de spieren aan de binnenkant van m'n linkerdijbeen collectief in een kramp zaten. Liggen doet zeer, zitten hou ik niet lang vol, staan is pijnlijk en lopen is een beetje sneu rondhobbelen.
Inmiddels is het al iets beter, en als ik braaf op m'n zij lig met een hete kruik op de zere spieren is het wel te doen. Regelmatig heel voorzichtig rekken en strekken, veel lezen en de katten die solidair bij me blijven, aaien.

zondag, november 22, 2009

Duizenden boeren straat op in Madrid

AMSTERDAM - Enkele duizenden Spaanse boeren hebben zaterdag in Madrid gedemonstreerd tegen de in hun ogen te lage prijs voor landbouwproducten. Tussenhandelaren zouden bovendien te veel afromen.
Het verkeer in de Spaanse hoofdstad lag zaterdag stil, afgezien van een lange rij tractoren waar boeren achteraan liepen, met in hun handen spandoeken.
"Eerlijke prijzen, verkoop met waardigheid", stond daarop te lezen. De boeren waren onderweg van de Cybele-fontein naar het ministerie van landbouw.
Miguel Lopez, voorman van de Spaanse belangenvereniging van landbouwers, zei dat de prijsontwikkeling van Spaanse landbouwproducten geen gelijke tred houdt met die van andere goederen en dat boeren daardoor verarmen.
Veel mensen in de landbouwsector maken een 'extreem moeilijke tijd' door en hebben steun nodig van de regering, aldus Lopez.
Het ministerie van landbouw vergadert in december over het te voeren beleid en de boeren die zaterdag demonstreerden willen zeker weten dat de uitkomst van die vergadering niet is dat de landbouwsubsidies worden teruggeschroefd.
Volgens voorman van de Catalaanse boeren Matias Llorente zou de regering bovendien moeten regelen dat tussenhandelaren in landbouwproducten minder geld afromen, zodat er meer geld bij de boeren zelf terechtkomt.
(Bron)
Arrestant die zich neerschoot zat al in cel

AMSTERDAM - De man die zichzelf zaterdagavond in het hoofd schoot in een politiebureau in Amsterdam, zat al opgesloten in de cel. Hij was erin geslaagd om zijn eigen vuurwapen mee naar binnen te smokkelen.
Dat heeft het Openbaar Ministerie zondag bekendgemaakt. De man ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wie hij is, mogelijk komt hij uit het buitenland.
Agenten hadden de man opgepakt na een vechtpartij op straat en hem naar het politiebureau in de Beursstraat op de Wallen gebracht.
Eenmaal in de cel schoot hij zichzelf neer. Hij was op dat moment alleen. Verder raakte niemand gewond. De rijksrecherche onderzoekt hoe het incident heeft kunnen gebeuren.
(Bron)

Zou alleen moeten kunnen als ie nog in een wachtcel zat en nog niet gefouilleerd was.
Strandfoto op Facebook kost vrouw verzekering

MONTREAL - Een vrolijk vakantiekiekje op Facebook heeft grote gevolgen gehad voor een Canadese vrouw.
De 29-jarige, die al lange tijd ziek thuis zat, verloor haar maandelijkse steungeld toen haar verzekeringsmaatschappij op de sociale netwerksite een foto ontdekte waarop ze blaakt van gezondheid, meldde de Canadese nieuwszender CBC zaterdag.
De vrouw zat al een jaar thuis met een zware depressie toen ze een foto op Facebook plaatste waarop ze lachend poseert in haar bikini.
Voor haar verzekeringsmaatschappij was dat reden genoeg om de maandelijkse betalingen aan de 29-jarige stop te zetten, omdat de afbeelding zou bewijzen dat ze niet depressief is. Foto's waarop de vrouw zich vermaakt met een mannelijke stripper en ligt te zonnebaden op het strand vielen evenmin in goede aarde.
''Volgens de verzekeringsmaatschappij kan ik weer aan de slag, door Facebook'', zei de vrouw in een interview met CBC.
De verzekeringsmaatschappij wilde niet ingaan op het incident, maar stelde wel dat dergelijke beslissingen niet louter gebaseerd zijn op informatie van netwerksites. Het bedrijf erkende wel dat dergelijke sites worden geraadpleegd om meer over cliënten te weten te komen.
(Bron)
Weer afgelopen tien dagen extreem zacht

DE BILT - De afgelopen tien dagen was het weer in Nederland extreem zacht. Met een gemiddelde temperatuur in De Bilt van 7,8 graden is deze periode de op een na zachtste in ruim honderd jaar.
Alleen van 11 tot 20 november 1994 was het warmer (8,5 graden), aldus het KNMI.
Opvallend is dat het deze maand niet alleen zacht is, maar geregeld ook de zon schijnt, zegt Harry Geurts van het weerinstituut.
Ook zaterdag werden weer temperaturen gemeten van 17 graden. Dat is ongeveer 10 graden boven het langjarig gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Een record is dat niet: in het begin van de maand is wel eens 21 graden gemeten, aan het einde van de maand 19 graden.
Ook de komende week wordt het zacht en soms onstuimig weer. ''De winter is in de verste verte nog niet in zicht'', aldus Geurts.
(Bron)

Onstuimig is het: de wond trok aan, het rommelde even flink en daarna barstte een zondvloed los. Toen ik het raam maar even helemaal dicht deed, zag ik de wilg angstaanjagend zwiepen in de wind.
Naakte man zet buurt op stelten

AMSTERDAM - Een 32-jarige vermoedelijk dronken en naakte man heeft vrijdagnacht de boel in zijn wijk Fellenoord in Breda op stelten gezet. Dat meldt de politie, die een kijkje was gaan nemen nadat een bezorgde buurtbewoner had gemeld dat een naakte man over straat liep.
Agenten troffen de man naakt tegen de deurpost van een woning aan. Hij rook behoorlijk naar alcohol en wist niet waarom hij zo buiten stond. Hij was niet om een of andere reden op straat gezet.
Na een paar keer hard bonken op de ramen, deed de bewoonster van de woning waar hij tegenaan geleund stond open. De vrouw was erg verbaasd dat ze haar vriend zo buiten zag staan en heeft hem snel weer mee naar binnen genomen.
(Bron)
Vannacht, woelend in bed, luisterend naar de plensregen. Dekbed half van me af want te warm.
Tijger, die je niet naar buiten krijgt als het regent, ging op de bak, ik hoorde haar krabben in het kattengrit.
Tom was wel buiten. Tom weet dat ie waterdicht is. En Tom weet nu ook weer dat ie niet druipend en zeiknat op bed moet springen om gezellig tegen me aan te komen liggen.