zaterdag, december 28, 2002

Jawel, het is zover: beide katten gezellig duttend op de bank.
Gratis drie uur bellen op nieuwjaarsdag

DEN HAAG - Klanten van KPN kunnen op nieuwjaarsdag met hun vaste telefoon drie uur lang gratis bellen naar vaste nummers binnen Nederland. De gebruikers betalen ook geen starttarief. Voicemail en 0900-nummers zijn niet gratis, meldde KPN zaterdagochtend.
De actie loopt van 12.00 uur tot 15.00 uur. Het bedrijf heeft er bewust voor gekozen de uurtjes niet 's nachts aan te bieden. KPN wil zo overbelasting van het netwerk voorkomen.
(Bron)
Gerecycled staal WTC hergebruikt voor oorlogsschip

NEW YORK - Gerecycled staal van het vernielde World Trade Center (WTC) in New York wordt gebruikt bij de bouw van een nieuw Amerikaans oorlogsschip. Dat heeft scheepsbouwer Northrop Grumman zaterdag laten weten.
Het schip krijgt de naam New York, ter nagedachtenis van de bijna 2800 mensen die door de aanslagen van 11 september 2001 om het leven kwamen. De oorlogsbodem, die in de staat Mississipi wordt gebouwd, moet in 2007 in de vaart komen. De autoriteiten van New York zijn nog steeds bezig met het wegwerken van de meer dan 1,6 miljoen ton afval die van het WTC zijn overgebleven.
(Bron)
Mensen graaien euro's van de straat

AMSTERDAM - De opname van een reclamespot in Amsterdam is zaterdagmiddag flink uit de hand gelopen. Voor de opnames op de Oude Haagseweg in het zuidwesten van de hoofdstad strooiden de filmmakers duizenden namaak eurobiljetten op straat. Gretige omstanders en passerende automobilisten stopten enkele honderden daarvan in hun zak en gingen ermee vandoor.
De politie rukte met enkele eenheden uit om mensen ervan te weerhouden de nepbiljetten mee te nemen. Volgens een woordvoerder probeerden mensen massaal het geld van straat te graaien en stopten automobilisten midden op de weg om het geld op te rapen. Agenten moesten de biljetten afpakken van mensen die het geld al in hun handen hadden. Het is de politie niet gelukt al het geld in beslag te nemen.
De politie vreest dat veel mensen ermee proberen te betalen. Volgens haar hebben de namaakbiljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 euro de zelfde afmeting als de echte en zijn ze dubbelzijdig bedrukt, maar zijn ze van een veel slechtere kwaliteit. De kleuren zijn verschillend en de echtheidskenmerken zoals het hologram of de zilvergrijze streep ontbreken. Zo is het 50-eurobiljet groen in plaats van oranje. Wel heeft elk biljet een serienummer: 0123456789-00.
De politie waarschuwt mensen extra voorzichtig te zijn met het aannemen van eurobiljetten. "Vooral in donkere horecagelegenheden of bij snelle transacties zou je de biljetten voor echt kunnen aanzien", aldus een woordvoerder. Het betalen met de nepbiljetten is strafbaar.
(Bron)
Melkproductie kan op gang komen door tepelpiercing

HAMBURG - Tepelpiercings kunnen de productie van moedermelk op gang brengen, ook als een vrouw geen baby heeft en niet zwanger is. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat het Duitse weekblad Der Spiegel aanstaande maandag publiceert.
Amerikaanse artsen van de Harvard Medical School behandelden een 20-jarige vrouw aan ontstoken tepels met piercings. De vrouw produceerde maandenlang grote hoeveelheden moedermelk, ook al was zij geen moeder. De melkproductie stopte, toen de tepelpiercings werden verwijderd.
Een andere mogelijke oorzaak voor de melkproductie van een 'vrouw zonder kind' is door een hersenscan uitgesloten: er is geen sprake van een hersentumor die de oorzaak zou kunnen zijn van de productie van het melkhormoon prolactine.
(Bron)
Meisje overleeft val van 400 meter

Als bij wonder heeft een 11-jarig Belgische meisje donderdag een val van 400 meter overleefd. Ze ligt zwaargewond in het ziekenhuis van het Zwitserse Sankt-Gall.
Het meisje was met haar ouders op vakantie in de buurt van de Säntis, een 2.503 meter hoge berg in het kanton Sankt-Gallen. Toen ze aan een bergrestaurant vanop een sneeuwheuveltje een foto wilde maken, gleed ze weg en stortte ze, het hoofd vooruit, zo'n 400 meter naar beneden van de steile helling af. Een reddingsteam van Zwitserse alpinisten daalde af tot bij het slachtoffer, dat in kritieke toestand verkeerde. Ze liep vooral ernstige verwondingen op aan het hoofd en werd met een helikopter naar het ziekenhuis van Sankt-Gall overgebracht.
Volgens de artsen was haar toestand gisteravond stabiel maar kan ze zeker nog niet naar ons land worden gerepatrieerd.
(Bron, met pop-up)
Al-Jazeera komt met Engelstalige website

NEW YORK/DAWHAW - Het Qatarese tv-station Al-Jazeera, dat zich de afgelopen jaren een reputatie heeft verworven als een soort Arabische CNN, komt met een Engelstalige website. Het gaat om nieuws dat zal worden toegesneden op een Westers publiek, aldus Joanne Tucker, de directeur van het project.
Al-Jazeera zendt uit vanuit Qatar en bereikt veel kijkers in Arabische landen die hun staatstelevisie beu zijn en op zoek gaan naar onafhankelijke informatie. Sinds de aanslagen van 11 september zond Al-Jazeera enkele verklaringen van de terrorisme-verdachte Osama bin Laden uit.
Al-Jazeera heeft al een Arabischtalige website op www.aljazeera.net. De lancering van de Engelstalige site is gepland voor begin februari. Volgens welingelichte bronnen zouden de VS eind januari klaar zijn voor de oorlog tegen Irak die president Bush graag wil beginnen.
(Bron)
Cyberkapper
De leesmap raakt bij de klant uit de gratie bij Rons Hair Fashion. Klanten van de kapsalon uit Terneuzen kunnen sinds kort ook internetten tijdens hun knipbeurt. De beeldschermen zijn in de spiegels ingebouwd. De cliënten krijgen het toetsenbord voor zich en kunnen meteen aan de slag.
(Bron)

vrijdag, december 27, 2002

De bank die hier staat, stond een tijd terug buiten op straat. Het is een adoptie-bank. Hij voldoet redelijk goed, alleen is ie eigenlijk wat te laag. Al zolang als ie hier staat, wil ik 'm iets ophogen.
Hij is niet mooi, soort groen-oud roze-combi, maar hij zit wel okee. Totdat je dus weer op wilt staan. Een ander nadeel: er zit een naad in het midden.
Stel nou dat je een kat hebt. En die kat besluit op de bank te gaan slapen. Waarom gaat zo'n beest dan _op_ de naad liggen?? Dat kan toch niet echt lekker liggen lijkt me. Nog afgezien van het feit dat de baas er dan niet meer bij past. Of zou ze het daarom doen?
O ja: hij zat bij de post. Ik val onder kieskring 8. En ik kan bij het stembureau terecht tussen 7.30 en 21 uur. Fijn.
BEST (ANP) - De politie van Best heeft een naakte inbreker (17) opgepakt. Een bewoner van de Broekstraat waarschuwde de politie toen hij het gerommel van een inbreker in hoorde. Toen de agenten poolshoogte kwamen nemen, troffen zij onder aan de trap de naakte jongen aan.
De jeugdige inbreker vertelde dat hij na een avondje stappen dronken naar huis was gegaan, aldus een woordvoerder van de politie. Onderweg was hij in een sloot gevallen en had zich uitgekleed. Toen was hij naar het huis gelopen in de veronderstelling dat het zijn eigen woning was.
De jongen mocht op het politiebureau ontnuchteren.
VOORTHUIZEN - De 42-jarige Ton Visser uit Voorthuizen eist een fikse schadevergoeding van zijn voormalige buurman omdat deze zijn woning aan de Molenweg onherstelbaar heeft beschadigd. Die zaagde vier jaar geleden tijdens een illegale verbouwing de helft van het dubbele woonhuis dwars doormidden.
Inmiddels staat de zwaargehavende woning van Visser op instorten en is die door de gemeente onbewoonbaar verklaard.
De gemeente Barneveld heeft vlak voor de kerstdagen rondom de naoorlogse woning grote hekken geplaatst. De situatie is dusdanig gevaarlijk dat er instortingsgevaar dreigt.
Visser moest de kerstdagen noodgedwongen in een container doorbrengen. Het drama voor de Voorthuizer begon toen zijn buurman de andere helft van de twee onder een kap wilde verbouwen. Zonder bouwvergunningen liet hij een aannemer komen die met een diamantzaag de dubbele woning in tweeën zaagde. Het huis van Visser liep daarbij aanzienlijke onherstelbare schade op. De buurman heeft kort daarna zijn helft gesloopt en weigert nu een schadevergoeding te betalen.
(Bron, met foto)
NOS-TT 401 vr 27 dec

Buspassagiers in Kenia schreeuwden moord en brand toen er ineens een python door het gangpad gleed. Wat ook schrikken was, was dat zijn eigenares in in paniek spontaan begon te strippen!
In sommige Keniase stammen mogen vrouwen zich uitkleden in het geval van een vloek. "Als hij verdwijnt ben ik voor Oudjaar dood en beïnvloedt het de verkiezingen", zo riep de vrouw uit.
In Kenia gebruiken mensen tijdens verkiezingen wel vaker magie om de kiezers te beïnvloeden. Hierdoor worden sommige resultaten ongeldig verklaard.
De vrouw wilde haar broer aan een zetel in de gemeenteraad helpen.

Als het Winny maar niet op een idee brengt...
Tip: ga niet naar een mega-Praxis in deze tijd van het jaar. Hordes mensen die hun slag slaan op de kerstafdeling, ruzie maken over welk motief behang er in de kinderkamer moet, en vooral: l a n g e rijen bij de kassa's. Ik ben maar gaan zitten met een frisdrankje, en heb me verbaasd over de verschillende types karretjes die er zijn. Karren die bedoeld zijn voor het grote laadwerk, karren om kleine dingen in te verzamelen, karren met kinderzitje, kinderkarretjes, mediumkarretjes, halve karretjes, standaard winkelwagentjes...
Ik was op zoek naar een deur voor in de schutting, maar ik kon kiezen uit erg lelijk of veel te groot. De beste optie was een trellisscherm, wat ik dan op z'n kant had kunnen monteren. Maar dan fabrieken we zelf wel wat met balken en gaas.
Teruggekomen met een hanglamp en kattenspul: gedroogde visjes die de een opschrokt en de ander geen blik waardig keurt, zachte balletjes waar ze nu allebei achteraan zitten, en kattendope voor oudjaar.

donderdag, december 26, 2002

Auauau... De meest teruggetrokken kat wilde op schoot. En geaaid. En gekriebeld. En maar spinnen. Tot ie het zat was, en zijn tanden in mijn hand zette. Niet als waarschuwing, want hij beet dóór. Drie gaatjes in drie vingers, en een hoop krassen op mijn been, waar de nagels in gezet werden. Het loeder sprong op de grond, gaf me nog een kopje (!) en ging de kast weer in. Inmiddels zijn we weer on aai-ing terms, maar voortaan toch maar oppassen als meneer op schoot wil...
NOS-TT 130 do 26 dec

BRUSSEL België zal geen troepen naar Irak sturen als het tot een Golfoorlog komt. Dat heeft de Belgische minister van Defensie Flahaut laten weten. Eerder had de Belgische stafchef verklaard dat hij zijn manschappen niet zou kunnen motiveren voor een oorlog tegen Irak.
De katten zijn aan het wennen, wat me voor een nieuw probleem stelt: het valt niet mee om te typen terwijl zowel links als rechts van me een kat zit die aangehaald wil worden :-)
NOS-TT 406 do 26 dec

Voor iemand in West Virginia is het dit jaar wel een heel zalig kerstfeest.
Woensdagavond was deze persoon de enige winnaar in de Powerball loterij met het hoogste bedrag dat ooit aan een winnaar is uitgekeerd: bijna 315 miljoen dollar.
Aanvankelijk stond het totaalbedrag op 'slechts' 280 miljoen dollar, maar op het laatste moment besloten veel mensen alsnog een gokje te wagen met een lot.
De gelukkige Amerikaan heeft nu de optie het bedrag in een keer te krijgen of in 30 betalingen. Als hij of zij voor cash kiest, blijft er na belastingaftrek ongeveer 112 miljoen dollar over. Dat is nog eens kerstfeest vieren!

woensdag, december 25, 2002

NOS-TT 109 wo 25 dec

Van der Knaap bezoekt SFOR-troepen

TRAVNIK Staatssecretaris Van der Knaap van Defensie is vandaag op bezoek bij de Nederlandse SFOR-militairen, die in Bosnië gelegerd zijn. Hij landde met een Slowaakse helikopter, die drie minuten nadat hij was uitgestapt, neerstortte.
Bij dat ongeluk raakten drie mensen gewond, geen van hen Nederlanders. Het hefschroefvliegtuig heeft vermoedelijk een hoogspanningsleiding geraakt.
Van der Knaap liet zich lovend uit over de professionele hulpverlening na het ongeval. Hij bezocht onder meer een post hoog in de bergen, waar Nederlanders zijn gestationeerd. In Bosnië zijn meer dan duizend Nederlanders gelegerd.
Puck kan het nog niet helemaal laten...
Same to you Puck!
Transsiberische spoorlijn geëlectrificeerd

VLADIVOSTOK - De 9000 kilometer lange Transsiberische spoorlijn tussen Moskou en Vladivostok is eindelijk volledig van stroom voorzien. Dat is woensdag uit officiële bron vernomen. De werkzaamheden aan de langste spoorlijn ter wereld hebben maar liefst 73 jaar geduurd. Ongeveer 30 procent van de Russische exportgoederen wordt via de Transsiberische spoorlijn vervoerd. Door de stroomvoorziening kan de treinreis van Brest, aan de grens met Wit-Rusland, naar Vladivostok, in het uiterste oosten van Rusland, non-stop worden gehouden.
De Transsiberische spoorlijn, die door zeven tijdzones loopt, vierde vorig jaar haar honderdste verjaardag. Met het installeren van elektriciteit werd in 1929 begonnen. Het duurde evenwel tot 2002 voordat het project helemaal was voltooid. Door slechte weersomstandigheden en financieringsploblemen verliepen de werkzaamheden aan de spoorlijn niet op rolletjes.
(Bron)
NOS-TT 401 wo 25 dec

Wie aanstaande zaterdag flink wat geld wil uitgeven, maar geen zin heeft in de drukte van een kroeg of disco, kan zich in Hoorn melden bij het voormalige Huis van Bewaring.
Daar kan een ieder die daar zin in heeft voor 50 euro een nachtje brommen.
Belangstellenden worden bij aankomst direct behandeld als echte gevangenen. Ze worden gefouilleerd en alle spullen worden nagekeken.
Het idee voor deze overnachting in de gevangenis is ontstaan bij bewakers. Die willen bewijzen dat de gevangenis geen hotel is zoals vaak wordt gezegd. De opbrengst gaat naar een goed doel.
NOS-TT 125 wo 25 dec

FBI onderzoekt allochtone studenten

WASHINGTON De FBI heeft universiteiten en scholen in de VS gevraagd informatie te geven over buitenlandse studenten en docenten. De federale inlichtingendienst wil zo bekijken of ze banden hebben met terroristen, meldt The Washington Post.
De FBI stelt dat onderwijsinstellingen de informatie mogen verstrekken zonder de studenten daarover in te lichten.
Toch noemen sommige universiteiten en scholen het verzoek onwettig.
Circa 200.000 buitenlanders schrijven zich jaarlijks in voor onderwijs in de VS. De krant meldt ook dat Canada denkt dat al-Qaeda-leden in Canada contact hebben gezocht met collega's in de VS.

Paranoïa rules!

dinsdag, december 24, 2002

RTL Nieuws bezorgde me een hysterische lachbui: een meneer die klaagt dat 'de watercress en de rocola' op zijn, doordat al die vrouwen daarover lezen in de tijdschriften. Tuurlijk, dat soort groen hoort exclusief voor dit soort meneren te zijn, dat mag geen massaproduct worden. Daarom verkopen ze het in de supermarkt oen! Omdat het in de tijdschriften staat - anders had je naar een goede groenteboer of een delicatessenzaak moeten gaan. En ja, dingen raken wel eens op, maar ga niet beledigd doen omdat anderen dat wat jij wilde hebben, net iets eerder hadden. En dan ook nog met zo'n kleinzielige sneer.
Bah: sites die plots Last Christmas-midi'tjes hebben.
Een Turkse man heeft voor een weddenschap baklava (zoet Turks dessert) eten een dure prijs betaald.
De 45-jarige Necati Ceylan won weliswaar de weddenschap met een vriend door twee kilo van het zoete gebak op te peuzelen, maar raakte als gevolg daarvan in coma. Drie weken later overleed hij.
(Bron)
De politie in Birmingham stelt een onderzoek in naar een dvd die afkomstig is van een Dixons-filiaal in de omgeving van Birmingham.
Volgens de internetsite van The Birmingham Post kreeg een 47-jarige Engelsman een nieuwe dvd met honderden videofragmenten van kinderporno. Er stonden beelden op van kinderen onder de tien jaar die werden misbruikt. Hij kreeg de dvd gratis bij aankoop van een dvd-rewriter bij Dixons in Erdington.
De klant belde de politie. "Ik ben erg boos op Dixons", zei hij. Dixons liet in een reactie weten dat het moet gaan om een 'extreem serieus, maar pijnlijk incident'. De winkelketen gaat onderzoeken waar de fout is ontstaan. "We doen er alles aan om de dader te achterhalen", aldus de Dixons-woordvoerder.
(Bron)
Het is hier 11 graden, het is donker en er valt een stevige motregen. Echt kerstweer ;-)
NOS-TT 192 di 24 dec

Theoloog wil kerst afschaffen

ZOETERMEER Kerstmis is heidens en moet worden afgeschaft. Een opmerkelijke conclusie uit het boek 'De kring om de Messias' van theoloog A. van de Beek.
Het kerstfeest heeft in tegenstelling tot Pasen en Pinksteren geen joodse wortels, stelt de hoogleraar symboliek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Hij wijst erop dat de kerk van de eerste eeuwen kerst nog niet vierde.
Pas in de vierde eeuw ontstond kerst, als opvolger van het midwinterfeest. De symbolen stammen dus uit het heidendom.
Ook de groeiende rol van de kerstman is voor Van de Beek een reden kerst als christelijk feest af te schaffen.

Ik ben het er helemaal mee eens dat kerst een heidens feest is. Het kwam de kerk destijds goed uit, en die heeft het gewoon ingelijfd.
Ik ben zeer onkerkelijk, maar de redenatie van deze meneer klopt niet: als we alles zoals vroeger moeten doen, kunnen we wel erg veel gaan afschaffen. Voor veel mensen is kerst inmiddels een christelijk feest geworden, met alles wat daar bijhoort. En volgens deze meneer mag dat niet? Ik denk niet dat veel kerstvierders het idee hebben dat ze een zeer oorspronkelijk christelijk feest vieren, en zeker niet dat ze het vieren zoals het vroeger gevierd werd. En wat zou dat? Voor mijn part vieren mensen kerst, of niet, of op een ludieke manier. Zolang ze er zelf happy mee zijn, en niet vinden dat anderen het persé op hun manier moeten vieren, en niemand er last van heeft. Wat doet deze meneer zelf met kerst?
Jawel: het wonder is gebeurd, de andere kat kwam tevoorschijn en ging zitten eten. Nu ben ik helemaal gerustgesteld.
Her en der hebben mensen het ineens over reclametunes, en dingen die je bij producten 'cadeau' kreeg.
Ik weet niet meer in welke jaren het was, maar bij de Royco-soepen zaten dingen waarmee je kon bouwen. Hard plastic, plat, in diverse kleuren, met op de hoeken uitsteeksels waarmee je verder kon bouwen, en in het midden een uitgespaard plusje - zodat je een kubus kon maken en daar weer andere dingen in vast kon klemmen. Ik was er weg van, mijn moeder heeft heel wat Royco-soepjes gemaakt destijds ;-)
Kerstcadeau
Een ouder echtpaar is op de Filipijnen doodgestoken door twee kleinkinderen toen ze weigerden hen een kerstcadeau te geven. De 77-jarige man en zijn 78-jarige vrouw stierven tijdens een bezoek van hun 26- en 23-jarige kleinzonen. Die kwamen vragen om geld als kerstcadeau. Toen de grootouders dat weigerden, staken de kleinzonen toe en beroofden de twee van hun geld.
(Bron)
NOS-TT 120 di 24 dec

DEN HAAG De politie heeft dit jaar tot nu toe 96.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen, al 16 ton meer dan in heel 2001. Een groot deel (20 ton) komt voor rekening van een team dat zich richt op illegaal invoer vanuit België.

ASSEN In de Noordzee is een aardgasbel ontdekt. Het gaat om 2 miljard kubieke meter, voldoende om de vier grote steden ruim een jaar van aardgas te voorzien.
NOS-TT 107 di 24 dec

De Geus: bijstandsuitkering verhogen

UTRECHT Demissionair minister De Geus (Sociale Zaken) vindt dat de uitkering van mensen die langer dan vijf jaar in de bijstand zitten,met 5% moet stijgen.
Bijstandsgerechtigden met een partner krijgen er dan per jaar zo'n e.450 bij.
De Geus (CDA) zegt in Trouw dat iemand na vijf jaar bijstand moeilijk nog aan werk komt. Armoede is dan vaak blijvend. Het gaat om ongeveer 100.000 mensen.
Het PvdA-Kamerlid Noorman-Den Uyl is boos over de uitlatingen van De Geus. Ze had een wetsvoorstel ingediend om al na drie jaar bijstand deze uitkering te verhogen. Het kabinet en donderdag ook de Tweede Kamer wezen dat voorstel af.

Ze zouden ook kunnen overwegen om de scholingsvoorwaarden wat te verruimen. Ik ben zelf uit de bijstand gekomen doordat ik avondopleidingen ging doen, waar de Sociale dienst niks tegen kon doen, maar dat hadden ze graag gewild. En ik had de enorme mazzel dat mijn vriendje in geval van nood kon en wilde bijspringen, anders had ik het niet gered.
Sja. Ze zitten nog steeds in de kast - ook de poes die eerst steeds rondbanjerde. Ik wacht nog maar even af.
De wereld lijkt wat verschoven, zoals altijd na een stuip. Mijn kaken doen zeer, en ik heb overal spierpijn. Maar mijn tong is gelukkig niet zo erg kapot.

maandag, december 23, 2002

De katten zitten nog in de kast, ik heb weer een stuip gehad, en nou is Joe Strummer ook nog dood :-(

zondag, december 22, 2002

Update: een poes die prinsheerlijk rondbanjert, gezellig brokjes knaagt, keurig op de bak is geweest, steeds een knuffel komt halen en het naar haar zin lijkt te hebben, en een kat die ver weg achter de boeken in de kast zit, en toen ik wat boeken weghaalde, doorschoof naar achter de LP's. Maar hij gaat wel heel hard spinnen als je 'm aanhaalt. Hij is er nog niet achter vandaan gekomen, heeft nog niks gegeten of gedronken, en ik ben bang dat ie straks ook in die kast gaat piesen. Maar ja, ik kan alles wel zo opschuiven dat ie er niet meer achter kan, maar dan wordt ie helemaal bang denk ik.
Ik hoop maar dat ie straks als ik naar bed ben, de moed verzamelt om eens rond te gaan snuffelen. En vooral om op de bak te gaan indien nodig ;-)
Nu.nl heeft trouwens boeiende banners, met tips voor sinterklaascadeaus met een goed doel. Lopen ze ernstig voor of flink achter?
Priesters betwijfelen maagdelijkheid Maria

Een op de vier Anglicaanse priesters in Groot-Brittannië gelooft niet dat Maria, de moeder van Jezus, nog maagd was toen ze haar zoon kreeg. Dat meldde The Sunday Telegraph zondag.
Volgens de krant gaf een kwart van vijfhonderd ondervraagde priesters aan niet te geloven in de onbevlekte ontvangenis. Dat verhaal is voor christenen een van de grondbeginselen van hun geloof. Veel priesters zien de maagdelijke geboorte als een verkeerde interpretatie of foute vertaling van een Hebreeuwse bijbelse passage.
(Bron)

De 'maagdelijke geboorte' heeft dan ook helemaal niets te maken met de onbevlekte ontvangenis. Dat laatste betekent dat Maria vrij zou zijn van de erfzonde, en heeft niets met het al dan niet maagd zijn te maken. Dat men redeneert 'ze waren niet getrouwd, _dus_ ze was maagd' staat daar los van.
Mannen gearresteerd na bomdreiging in vliegtuig

ABU DHABI - Twee Libiërs zijn zondag aan boord van een Jordaans vliegtuig door veiligheidsmensen aangehouden, nadat zij hadden gezegd een bom te hebben. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN.
De Airbus A-340 van Royal Jordanian Airlines was onderweg van de Jordaanse hoofdstad Amman naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Uiteindelijk werd geen explosief gevonden. Luchthavenfunctionarissen in Abu Dhabi meldden volgens CNN dat het tweetal verklaarde tegenover een lid van het cabinepersoneel dat zij het vliegtuig zouden gaan opblazen. De mannen werden hierna aangehouden door zogenoemde sky marshals.
Uit onderzoek bleek dat er een meningsveschil was ontstaan met het bedienend personeel over de kwaliteit van de serveerde maaltijden. Een van de verdachten raakte hierdoor zo aangebrand dat hij zei het vliegtuig op te zullen blazen als hij een bom bij zich gehad zou hebben.
(Bron)
Voetganger twee maal overreden door auto

DIEREN - Twee automobilisten hebben zaterdagavond een 22-jarige inwoner van Dieren in zijn woonplaats overreden. Een automobilist ging er na de aanrijding vandoor en liet de man uit Dieren zwaargewond op straat achter. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.
De Dierenaar stak bij rood voetgangerslicht een straat over. Een 54-jarige automobilist uit Brummen kon hem niet meer ontwijken en reed de man aan. Terwijl de Dierenaar gewond op straat lag naderde een andere auto. De bestuurder van die wagen reed over zijn benen heen en ging er vervolgens vol gas vandoor volgens getuigen.
De politie kon zondag niet zeggen hoe de toestand van de man uit Dieren is. Er volgt een onderzoek naar de automobilist die doorgereden is, aldus een woordvoerder.
(Bron)
Jongen zwaargewond door vroegtijdig ontploffen vuurwerk

OUDENHOORN - Een 15-jarig jongen uit het Zuid-Hollandse Oudenhoorn is zondag zwaargewond geraakt door vuurwerk. Hij stopte met zijn broertje in een schuur aan de Julianastraat het kruit van enkele sterretjes in een buis.
Die ontplofte voortijdig, vermoedelijk toen ze de buis wilden dichttimmeren en er een vonk ontstond, aldus de politie. De jongen liep ernstig oogletsel op en raakte een hand kwijt. Van de andere hand werden twee vingers afgeslagen. Zijn broertje bleef ongedeerd.
(Bron)
Freudiaanse vertyping:

NOS-TT 103 zo 22 dec

LEEUWARDEN Het KNMI heeft vanmiddag het weeralarm voor het noorden van het land ingetrokken. Het instituut kwam gisteren met het alarm omdat in Nood-Nederland op grote schaal ijzel werd verwacht.

Overigens hoorde ik vanochtend nog de waarschuwing dat ten noorden van de lijn Terschelling-Zwolle nog ijzel voorkwam. Ten nóórden van Terschelling? Dat lijkt me mooi, ijzel op zee.
NOS-TT 401 zo 22 dec

Het kopen van kerstcadeaus is vaak een dure aangelegenheid. Mits je het niet zo nauw neemt met waarden en normen, kun je de kosten drukken door niet te betalen.
Twee mannen van twijfelachtig allooi probeerden dat ook in een winkel in Londen. Zonder resultaat overigens. Een van de daders werd in de winkel al gegrepen en moest de gestolen goederen teruggeven. De tweede man nam de benen.
Echt lang heeft hij niet kunnen rennen. Voormalig Olympisch sprintkampioen Linford Christie (100 m. in 9,96 sec.) was toevallig in de winkel en zette de achtervolging in. In enkele tientallen meters had Christie de dader te pakken.
Ze zijn gearriveerd. De ene poes zoefde direct de boekenkast in, waar ie nu nog steeds verscholen zit, veilig achter een rij boeken. De andere heeft eerst een uitgebreide snuffel- en knuffelronde gedaan, en zit nu een plankje hoger dan haar broer te spinnen :-)
Het sneeuwt op Terschelling, bij 0 graden. Hier is het 6 graden en plenst het. Mijn moeder zit kerstvakantie te vieren tussen de zwaveldampen, bij 22 graden... Tis niet eerlijk.
NOS-TT 401 zo 22 dec

Tijdens een verkeerscontrole op de A1 heeft de politie een automobilist aangehouden die zaken vervoerde die men niet zo gauw zal aantreffen in een auto op de Nederlandse wegen.
Behalve een jachtgeweer, een doorgeladen pistool en een hoeveelheid geld waarvan de herkomst nog onduidelijk is, werden ook nog twee anti-tankgranaten met geleidebuis aangetroffen.
De verkeerscontrole vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A1, A2, A27 en de A58. De politie bekeurde 37 van de 3795 automobilisten wegens rijden onder invloed. Verder hadden 663 bestuurders te snel gereden.