zaterdag, juli 12, 2003

De Haagsche Courant heeft gisteren twee fotografen vanaf de openbare weg foto's laten maken van Huize WimMax. De fotografen zijn opgepakt.
De HC wil door middel van een proefproces (dat ze op deze manier hoopt uit te lokken) een uitspraak over de rechtmatigheid van het fotoverbod rond Huize WimMax.
Ik dacht dat het redelijk weer zou worden, wat doen die zwarte wolken hier dan?
Testje: How much of your digital brain power are you using?
Ben je een Binary Newbie of een Radified Warrior?
Ik blijk een Über Geek.
Related Searches: • poes • hippopotamus • met • weer

Aha.
Winnaars Amerikaanse loterij verdelen 232 miljoen

WASHINGTON - De Amerikaanse Powerball-loterij heeft woensdagavond twee winnaars opgeleverd, die ieder 116 miljoen euro kunnen innen. Dat meldde CNN donderdag bij mondde van een loterijwoordvoerder.
De loterij zorgde de afgelopen dagen in de 24 staten waar loten te koop waren, voor gekte bij de verkooppunten. De Amerikanen watertandden bij het idee van een jackpot van 232 miljoen euro.
Een van de geluksloten is in het bezit van een echtpaar in Missouri, dat voor vijf dollar vijf loten kocht. William en Claudia Walkenbach willen van het geld allereerst een trekker "met remmen" en een koelkast aanschaffen. Het andere winnende ticket werd in Pennsylvania verkocht.
(Bron)

Niet verkeerd...
Japanse minister wil ouders moordenaartje onthoofden

TOKYO - Een Japanse minister heeft voor de onthoofding van de ouders van een 12-jarig moordenaartje gepleit. De straf zou een les zijn voor alle Japanners met kinderen om ze op hun verantwoordelijkheid als ouders te wijzen.
Minister Konoike, onder meer belast met opvoeding van jongeren, suggereerde verder de ouders eerst door de straten van de stad te slepen, meldt het Japanse persbureau Kyodo vrijdagochtend.
De bewindsman reageerde op de arrestatie van de 12-jarige leerling, die begin juli in Nagasaki een 4-jarige kleuter doodde door hem van het dak van een parkeergarage te duwen.
(Bron)
Man naakt op brommer

ROTTERDAM - Surveillerende politiemensen op de Vlietlaan in Rotterdam zagen vrijdagmorgen tot hun verbazing een man naakt op een brommer voorbij rijden. Hij had behalve een helm en witte sportsokken niets aan. De agenten konden de 59-jarige 'brommerstreaker' na een korte achtervolging aanhouden.
De beschonken Rotterdammer verklaarde dat hij zich zojuist had uitgekleed en op weg was naar huis. Met kleren weer aan en een bekeuring op zak mocht de streaker gaan. Zijn brommer moest hij laten staan.
(Bron)
Al-Qaeda valt mogelijk aan met bosbranden

LOS ANGELES - De Amerikaanse FBI heeft de autoriteiten in het westen van de VS gewaarschuwd voor mogelijke grote bosbranden die door leden van het terreurnetwerk al-Qaeda worden gesticht. Dat berichtte de krant Arizona Republic vrijdag.
De FBI baseert zich volgens de krant op informatie van een niet nader aangeduid gedetineerd al-Qaedalid. Dat zou hebben gezegd dat de organisatie van Bin Laden branden wil veroorzaken in Colorado, Montana, Utah en Wyoming. De al-Qaeda leden zouden met een vuurzee grote economische schade willen aanrichten.
De bosbranden zouden moeten ontstaan door explosies in bossen en in graslanden. De ontploffingen, door middel van tijdschakelaars, zouden pas plaatshebben als de al-Qaedaleden het land al verlaten hebben.
(Bron)

Dus als de branden weer losbarsten, zoals ze elk jaar doen (meestal wegens onvoorzichtige kampeerders, spelende kinderen of rancuneuze idioten), is het nu de schuld van Al-Qaeda? Het klinkt niet helemaal geloofwaardig.
Rutte wil uitkering amokmakers Sociale Dienst stopzetten

AMSTERDAM - Staatssecretaris Mark Rutte van Sociale Zaken vindt dat mensen die zich agressief gedragen bij de Sociale Dienst, geen uitkering meer moeten ontvangen. Hij zegt dat vrijdag in De Telegraaf. Rutte wil dat gemeenten de mogelijkheid krijgen de uitkering van amokmakers in ieder geval voor drie maanden stop te zetten.
De staatssecretaris reageert hiermee op het feit dat 78 procent van de medewerkers van de Sociale Dienst zegt regelmatig te worden uitgescholden. In twaalf procent van de gevallen komt het daadwerkelijk tot een handgemeen. "Ik wist dat het erg was, maar de agressie vindt op veel grotere schaal plaats dan ik vreesde", zegt Rutte.
Volgens de staatssecretaris wordt volgend jaar vrijwel zeker een wet van kracht waarin de mogelijkheid tot het tijdelijk stopzetten van een uitkering is vastgelegd. Op die manier moet het toenemende geweld een halt worden toegeroepen
(Bron)

Heeft Rutte zich ook afgevraagd waar die agressie vandaan komt? Tuurlijk, agressie hoort niet. Maar instanties als Sociale Diensten zijn soms zeer goed in het tot het uiterste tergen van mensen - en dan is het niet gek als die mensen kwaad worden.
Bureau Jeugdzorg Amsterdam overweegt babyluik

AMSTERDAM - Het Bureau Jeugdzorg Amsterdam overweegt het invoeren van babyluiken, waar een moeder al dan niet anoniem haar pasgeboren kind kan achterlaten. Voorzitter W. Janssen zei dat vrijdag in het tv-programma TweeVandaag.
(Bron en meer)

Kloosters hadden vroeger zo'n luik...
Italiaanse staatssecretaris weg na rel om Duitsers

ROME/BERLIJN - De Italiaanse staatssecretaris van Toerisme Stefano Stefani is vrijdagavond afgetreden. Dat heeft hij volgens het Italiaanse persbureau ANSA premier Silvio Berlusconi laten weten. Stefani had met negatieve uitlatingen over Duitse toeristen uitgelokt dat de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder diens vakantie naar Italië annuleerde.
De Italiaanse bewindsman weigerde zich tot vrijdag voor zijn uitlatingen te verontschuldigen. Maar in de zaterdageditie van Bild zegt hij spijt te hebben dat zijn uitlatingen hebben geleid tot een verslechterde Duits-Italiaanse relatie. "Ik hou van Duitsland", benadrukt hij zelfs. "Mochten mijn woorden tot misverstanden hebben geleid dan verontschuldig ik me daarvoor."
(Bron en meer)

vrijdag, juli 11, 2003

Ja, de nieuwe comp staat. Maar ik heb vriendje beloofd er nog even af te blijven - vriendje wilde graag rustig kunnen slapen en zei dat niet te kunnen als ie wist dat ik zelf aan het klussen ging.
Is het al morgen?
Gordijnen nog open, buiten donker, raam op het zuiden, en ineens vreselijk afgeleid door de maan die knalgeel tevoorschijn piept achter de huizen langs.
Gisteren schrok ik steeds als ik opkeek: was het al zoveel later? Of ging de maan (of wijzelf natuurlijk) ineens zo hard?
TT 108 Hobbydierhouders klagen fiscus aan

HILVERSUM De Nederlandse Vereniging van Hobbydierhouders dient een klacht tegen de belastingdienst in. De vereniging is van mening dat de dienst een criminele organisatie is, omdat enkele honderden asielzoekers onder één verzonnen naam en sofinummer pluimvee hebben geruimd.
Gisteren maakte Netwerk bekend dat de belastinginspecteur in Heerlen mogelijk valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Hij liet de asielzoekers onder de naam F.Vogelpest in verband met de vogelpest kippen van de hobbydierhouders ruimen.
De belastingdienst heeft toegegeven dat de regels mogelijk zijn overtreden. Zij zegt de gang van zaken te betreuren.
Daar gaan we weer:

TT 704 W E E R vooruitzichten tot en met woensdag
Zonnig zomerweer. Middagtemperatuur oplopend tot dicht bij de 30 graden.

za zo ma di wo
22 25 27 28 30
TT 401 De eigenaren van een huis in Marburg in Duitsland keken wel heel raar op toen hun kelder ineens vol olie stond. Dit gebeurde toen een olieleverancier de pomp aansloot op de pijp van het verkeerde huis. Zo verdween 3000 liter stookolie, genoeg om dertig badkuipen te vullen, in de kelder.
TT 123 Ontdekking oudste planeet Melkweg

WASHINGTON Amerikaanse wetenschappers hebben met de Hubble-telescoop een planeet ontdekt. De planeet is circa 13 miljard jaar oud en voor zover bekend de oudste in de Melkweg.
Hij bevindt zich in het sterrenbeeld Schorpioen op 5600 lichtjaren afstand van de Aarde. De ontdekte planeet is ontstaan in een tijd dat het ontstaan van planeten voor onmogelijk gehouden werd.
Volgens berekeningen van de Amerikanen is de planeet twee keer zo groot als Jupiter. De ontdekking betekent dat er in het heelal veel meer planeten moeten zijn dan altijd werd aangenomen.

Hij was al jaren geleden ontdekt, maar toen was het nog niet duidelijk of het een planeet of een ster was. met de Hubble-telescoop hebben ze betere foto's kunnen maken, om zeker te weten dat het een planeet is.
TT 108 Belastingdienst overtrad regels"

HILVERSUM Circa 500 asielzoekers, die bij de vogelpest als pluimveeruimers in de Gelderse Vallei en in Limburg zijn ingezet, werkten allemaal onder één sofi-nummer en éen naam: F.Vogelpest, geboren op 14 april 2003.
Het TV-programma Netwerk openbaarde een brief van de belastingdienst waarin die niet bestaande Nederlander opgevoerd werd. Volgens juristen is dat valsheid in geschrifte.
De belastingdienst heeft de gang van zaken erkend en betreurt die. Volgens de dienst zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat dergelijke fouten in de toekomst nog gemaakt worden.

"Fouten"??? Het doet mij meer denken aan een ander woord, dat ook met een f begint, en waar ook een 'ou'-klank in zit, maar dan anders gespeld...
En ook hier weer: de asielzoekers mogen niet werken, maar als we ze nodig hebben, mag het ineens wel?
TT 107 Rome legt Bär spreekverbod op

HILVERSUM Oud-bisschop Bär heeft een spreekverbod gekregen vanuit 'Rome', zo heeft hij in een telefoongesprek met NOVA bevestigd. De vroegere bisschop van Rotterdam zegt dat hem is verboden nog langer in de media te spreken, maar dat hij niet weet waarom.
De eigenzinnige Bär (75) woont al 10 jaar in een benedictijnenklooster in België. Hij trok zich terug na geruchten over homoseksuele contacten. Bär staat bekend om zijn vrijzinnige denkbeelden. Zo was hij blij met de Euthanasiewet.
Kardinaal Simonis, met wie Bär vroeger veel botste, zegt niets te weten over een spreekverbod voor Bär, meldt NOVA.
Als het goed is, gaan we vanavond de nieuwe pc ophalen. Ik ben nieuwsgierig, en ik ben zenuwachtig: heb zelf nog nooit een pc 'from scratch' onderhanden gehad, dus eh...

donderdag, juli 10, 2003

Ergens hoog bovenin het gebouw woont een man die doorgaans heel beminnelijk is. Maar hij kan niet tegen lawaai. Misschien was het dan niet zo verstandig om zo ongeveer boven het speelveldje te gaan wonen.
Er zijn nu meisjes een spelletje aan het doen, en ineens brult de man, geheel in het ritme van het liedje dat de meisjes zingen, een ontzettend ranzige wansmakelijke zin. Waarna hij de balkondeur keihard dichtknalt.
Die meisjes laten zich niet storen en gaan lekker door.
Ik weet niet wat bij mij de boventoon heeft: ergernis of medelijden.
Ik ben er ook ineens achter wat voor vogel het is die ik elke ochtend en avond hoor. Het leek een spreeuw die een merel nadeed, maar dan geen spreeuw (want die zou nooit maar één vogel nadoen).
CD met vogelgeluiden afgeluisterd. Tis een nachtegaal. En ik maar denken dat ik nog nooit een nachtegaal had gehoord ;-)
Het plan is nu: morgenavond de computer ophalen. Vriendje zei: 'Ik help 'm thuisbrengen, en de rest moet je zelf doen hoor.' En hoewel ik steeds roep: ik wil het zelluf doen, sloeg de schrik me nu ineens om het hart.
Dan heb ik een lege comp, en dan? Dingen aansluiten en installeren en en en help!
Zegt ie nuchter: 'Dat heb je altijd zelf gedaan, ik help alleen als de boel helemaal uit elkaar moet.'
O ja. Dat is zo.
Kweenie. Ik vind het toch eng :-|
Nou schuift de huidige comp gewoon een plaatsje op, dus in geval van nood kan ik nog wel om hulp roepen op de complijst van WOW, maar ja - het voelt dus heel anders, een tweedehands compje van de beurs of een gloednieuwe _nieuwe_.
Voor wie nieuwsgierig is hoe ik er uitzie: kijk maar :)
Kinderen omgekomen in snikhete auto

LOS ANGELES - In de Amerikaanse staat Californië zijn twee kleine kinderen in een gloeiend hete auto om het leven gekomen. Dat hebben Amerikaanse media woensdag gemeld. De pleegmoeder was 'vergeten' dat de jongetjes van drie en vijf jaar in de auto zaten en was gaan werken.
Toen de vrouw vijf uur later terugkwam, was de oudste jongen overleden. Zijn broertje stierf korte tijd later in het ziekenhuis.
Volgens de politie had de oudste zich nog wel uit zijn kinderzitje weten te bevrijden, maar was het hem niet gelukt de kindersloten van de portieren van de terreinwagen open te maken. Het was toen buiten 38 graden Celsius, maar in de auto veel warmer.
De pleegmoeder leidt een kinderdagverblijf in Lancaster. Tegen haar is een onderzoek ingesteld.
(Bron)
Spinnengif als impotentie- en anticonceptiepil

TEMUCO - Chileense wetenschappers werken aan de ontwikkeling van een pil die impotentie kan verhelpen en tegelijkertijd als anticonceptiepil voor de man werkt. Die eigenschappen hebben ze gevonden in het soms dodelijke gif van de spin de zwarte weduwe, zo meldden de onderzoekers woensdag.
De spin heet zwarte weduwe, omdat het wijfje de gewoonte heeft na de paring haar partner op te eten. Het gif dat de spin produceert, kan onder meer spieren verstijven.
Onderzoekers van de Universiteit La Frontera in Temuco, in het zuiden van Chili, hebben zeven jaar lang de eigenschappen van het gif van de zwarte weduwe bestudeerd. In november ontdekten ze bij toeval dat het een ingrediënt bevat dat de man niet alleen een erectie kan bezorgen, maar ook zijn sperma onvruchtbaar maakt. Zij proberen nu dat ingrediënt afzonderlijk te produceren.
Onderzoekersleider Fernando Romero zei dat zijn team van de Chileense overheid en de universiteit de fondsen heeft gekregen voor nog eens drie jaar onderzoek. Dat moet leiden tot een patent op de pil, die volgens de wetenschapper geen schadelijke bijwerkingen zal hebben.
(Bron)

Zonder potentie heb je toch ook geen anticonceptie nodig, of zie ik dat verkeerd?
Computer op winkelwagen vervangt kassaband

REINSBERG - In de supermarkt van de toekomst krijgt de klant een platte computer op zijn winkelwagen geschoven. Hij scant zijn klantenkaart langs de zijkant van de computer zodat de supermarkt weet wie er binnen is.
Bij de groenten flitst een aanbieding op zijn scherm. Die negeert de klant. Bij de wasmiddelen verschijnt een plaatje van een aanbieding op het scherm. Deze bevalt hem meer, de klant pakt een pak en scant de streepjescode.
Als de klant zijn boodschappenlijstje heeft afgewerkt en alle gekochte artikelen heeft gescand, loopt hij naar de kassa. Daar rekent hij het totaalbedrag af dat de computer heeft berekend. Het werk van de caissière blijft beperkt tot het innen van het geld.
In het Duitse Reinsberg, even over de grens bij Nijmegen, wordt sinds twee maanden een voorschot genomen op de supermarkt van de toekomst. Hier heeft het Duitse concern Metro Group een winkel geopend, waarin alle denkbare technologie is verwerkt.
In de formule 'Extra' hangen beeldschermen waarop aanbiedingen te zien zijn. De weegschalen 'zien' zelf welke product erop ligt. Klanten die meer willen weten over een bepaald artikel, krijgen die informatie indien gewenst geprint door simpelweg het beeldscherm aan te raken.
"We willen in de markt testen of dit werkt", aldus G. Wolfram van de Metro Group, in Nederland actief met de formules Makro en Media Markt. "Daarom ziet de winkel er niet echt futuristisch uit. De eerste dagen kwamen er niettemin zoveel nieuwsgierige klanten dat we het niet konden verwerken. De druk is nu wat van de ketel."
Nu de storm is gaan liggen, blijkt dat 10 tot 15 procent van de klanten gebruik maakt van de platte computer. Het valt op dat vooral mannen zich laten verleiden. Wolfram is optimistisch. Hij hoopt dat het aantal 'computerklanten' de komende maanden toeneemt tot 20 procent.
De klanten die meedoen, moeten persoonlijke gegevens afstaan. "Wij vragen of ze het goed vinden dat we het koopgedrag analyseren", legt Wolfram uit. "Aan de hand daarvan krijgen onze klanten op maat gemaakte reclames. Tot nu toe hebben we geen problemen ondervonden. Er wonen ongeveer 30.000 mensen in dit dorp, van wie er al 6000 een klantenkaart hebben."
Maar de winkel heeft meer nieuwigheden. Zo kunnen klanten die geen gebruik van de computer willen maken, afrekenen bij de zogeheten zelfscankassa. Daar voeren ze zelf hun boodschappen langs en rekenen vervolgens met een betaalpas af, zonder tussenkomst van de caissière. Toch kiest een meerderheid in de winkel voor de 'ouderwetse' kassa.
Volgens Metro werken de nieuwe snellere betaalvormen diefstal niet in de hand. "We hebben overal camera's opgesteld", legt Wolfram uit. "Bovendien controleren we steekproefsgewijs winkelwagens. We zien in de twee maanden dat we open zijn minder diefstal dan normaal."
Dit project doet de supermarktorganisatie onder meer samen met Cisco Systems, dat voor het grootste deel van de techniek zorgt. "Met een minimale voorraad, een kortere levering en minder uitverkochte artikelen, kan een bedrijf lagere prijzen hanteren dan de concurrentie", meent M. Moazami van Cisco. Al met al werken circa veertig partners van Metro mee aan de winkel. Daaronder zit ook Philips dat een deel van de chips levert. Of de technische snufjes in de winkel straks ook echt overal terugkomen, weet Wolfram nog niet. "We gaan het beste eruit halen."
(Bron)
Computer op winkelwagen vervangt kassaband

REINSBERG - In de supermarkt van de toekomst krijgt de klant een platte computer op zijn winkelwagen geschoven. Hij scant zijn klantenkaart langs de zijkant van de computer zodat de supermarkt weet wie er binnen is.
Bij de groenten flitst een aanbieding op zijn scherm. Die negeert de klant. Bij de wasmiddelen verschijnt een plaatje van een aanbieding op het scherm. Deze bevalt hem meer, de klant pakt een pak en scant de streepjescode.
Als de klant zijn boodschappenlijstje heeft afgewerkt en alle gekochte artikelen heeft gescand, loopt hij naar de kassa. Daar rekent hij het totaalbedrag af dat de computer heeft berekend. Het werk van de caissière blijft beperkt tot het innen van het geld.
In het Duitse Reinsberg, even over de grens bij Nijmegen, wordt sinds twee maanden een voorschot genomen op de supermarkt van de toekomst. Hier heeft het Duitse concern Metro Group een winkel geopend, waarin alle denkbare technologie is verwerkt.
In de formule 'Extra' hangen beeldschermen waarop aanbiedingen te zien zijn. De weegschalen 'zien' zelf welke product erop ligt. Klanten die meer willen weten over een bepaald artikel, krijgen die informatie indien gewenst geprint door simpelweg het beeldscherm aan te raken.
"We willen in de markt testen of dit werkt", aldus G. Wolfram van de Metro Group, in Nederland actief met de formules Makro en Media Markt. "Daarom ziet de winkel er niet echt futuristisch uit. De eerste dagen kwamen er niettemin zoveel nieuwsgierige klanten dat we het niet konden verwerken. De druk is nu wat van de ketel."
Nu de storm is gaan liggen, blijkt dat 10 tot 15 procent van de klanten gebruik maakt van de platte computer. Het valt op dat vooral mannen zich laten verleiden. Wolfram is optimistisch. Hij hoopt dat het aantal 'computerklanten' de komende maanden toeneemt tot 20 procent.
De klanten die meedoen, moeten persoonlijke gegevens afstaan. "Wij vragen of ze het goed vinden dat we het koopgedrag analyseren", legt Wolfram uit. "Aan de hand daarvan krijgen onze klanten op maat gemaakte reclames. Tot nu toe hebben we geen problemen ondervonden. Er wonen ongeveer 30.000 mensen in dit dorp, van wie er al 6000 een klantenkaart hebben."
Maar de winkel heeft meer nieuwigheden. Zo kunnen klanten die geen gebruik van de computer willen maken, afrekenen bij de zogeheten zelfscankassa. Daar voeren ze zelf hun boodschappen langs en rekenen vervolgens met een betaalpas af, zonder tussenkomst van de caissière. Toch kiest een meerderheid in de winkel voor de 'ouderwetse' kassa.
Volgens Metro werken de nieuwe snellere betaalvormen diefstal niet in de hand. "We hebben overal camera's opgesteld", legt Wolfram uit. "Bovendien controleren we steekproefsgewijs winkelwagens. We zien in de twee maanden dat we open zijn minder diefstal dan normaal."
Dit project doet de supermarktorganisatie onder meer samen met Cisco Systems, dat voor het grootste deel van de techniek zorgt. "Met een minimale voorraad, een kortere levering en minder uitverkochte artikelen, kan een bedrijf lagere prijzen hanteren dan de concurrentie", meent M. Moazami van Cisco. Al met al werken circa veertig partners van Metro mee aan de winkel. Daaronder zit ook Philips dat een deel van de chips levert. Of de technische snufjes in de winkel straks ook echt overal terugkomen, weet Wolfram nog niet. "We gaan het beste eruit halen."
(Bron)
Leugen uraniumaankoop krijgt steeds meer gevolgen

SYDNEY/WASHINGTON - De foutief verspreide informatie over pogingen van het regime van Saddam Hussein om uranium te kopen, krijgt steeds meer gevolgen.
Een Australische inlichtingendienst gaf donderdag toe dat het wist dat de uraniuminformatie niet klopte, terwijl premier Howard de gegevens wel gebruikte in een toespraak voor het Australische parlement.
Het Australische Office of National Assessments kwam al in januari tot de conclusie dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ernstig twijfelde of Hussein wel aan uranium probeerde te komen.
De dienst gaf deze informatie echter niet door aan de regering, meldde de Australische Zender ABC donderdag. Howard gebruikte vervolgens de vermeende Iraakse pogingen in zijn toespraak van februari tot het parlement.
De berichten dat het regime van Saddam Hussein probeerde uranium te kopen in Niger blijken leugens te zijn. Het Witte Huis erkende eerder deze week voor het eerst publiekelijk dat de beweringen die Bush in zijn State of The Union eind januari deed over de koop van uranium, incorrect waren.
De CIA zou al in februari 2002 hebben vastgesteld dat het verhaal niet klopte maar dat volgens het Witte Huis niet hebben doorgegeven. Medewerkers van de inlichtingendienst wijzen die lezing van de hand.
Bush zou wel degelijk op de hoogte zijn geweest van het feit dat de informatie niet klopte, meldde de BBC woensdag op gezag van bronnen in de CIA.
(Bron)
LPF-update. Het blijft een soap.
Noren vies van schoon ondergoed

OSLO - Zeven procent van de Noren trekt slechts een keer per week schoon ondergoed aan. Dat blijkt uit onderzoek van AC Nielsen dat is uitgevoerd in opdracht van de Noorse ondergoedfabrikant Dovre.
Van de duizend ondervraagde mannen en vrouwen gaf een enkeling toe nog minder vaak een schone onderbroek aan te trekken. Het zijn vooral mensen tussen de 41 en 50 jaar oud die zichzelf niet dagelijks van fris ondergoed voorzien.
De meeste ondervraagden, 65 procent, vervangt het ondergoed dagelijks. Deze groep bestaat voor het grootste deel uit 18- tot 30-jarigen. Vier procent zegt twee keer per dag een schone onderbroek aan te trekken.
Uit het onderzoek blijkt ook dat alleenstaande mannen eerder geneigd zijn om een schone slip of boxershort aan te trekken. Ook is het opleidingsniveau van invloed. Lageropgeleiden nemen het minder nauw met verschonen van de onderkleding dan hogeropgeleiden.
(Bron)
TT 122 Schröder zegt vakantie in Italië af

BERLIJN Bondskanselier Schröder heeft zijn vakantie in Italië afgezegd, uit ergernis over anti-Duitse opmerkingen van een Italiaanse staatssecretaris en de rel in het Europarlement die premier Berlusconi van Italië veroorzaakte.
Schröder zou in Pesaro in het huis van de bevriende beeldhouwer Bruno Bruni verblijven. Nu blijft hij in Hannover.
Volgens Bruni is voor Schröder "de grens bereikt". Berlusconi betreurt de beslissing van Schröder.
Staatssecretaris Stefani had het over "Duitse toeristen die luidruchtig onze stranden bevolken, dronken van arrogante
zelfverzekerheid".
TT 121 Nog geen besluit Bush over Liberia

PRETORIA De Amerikaanse president Bush heeft tegenover zijn Zuid-Afrikaanse ambtgenoot Mbeki de belofte herhaald dat de VS zich met de crisis in Liberia zal bemoeien. Hij zegde echter niet toe militairen naar Liberia te sturen.
Bush liet in Pretoria doorschemeren dat de VS liever juist geen troepen zendt, omdat de Amerikanen hun handen al vol hebben aan de missies in Afghanistan en Irak. "We willen onze troepen niet te zwaar belasten", zei president Bush.
Bush wees erop dat de VS vele bataljons Afrikaanse militairen heeft opgeleid om "hen te helpen zichzelf te helpen". Ook de VN dicht hij een grote rol toe.

Schijnheilige rotzak.
TT 120 AMSTERDAM Voor de tweede keer binnen een week is in Amsterdam een vondeling aangetroffen. Over de vondst van "een kind" in de Molenwijk in Noord wilde de politie verder geen mededelingen doen.
TT 511 AMSTERDAM Het grootste defensiebedrijf van Nederland, Thales, gaat minder doen om orders binnen te halen voor de Joint Strike Fighter (JSF). Thales, vroeger Hollandse Signaal, gelooft niet meer dat het nog kans maakt op veel contracten.
Het bedrijf had gehoopt nu voor 200 mln euro aan orders voor de JSF te hebben, maar heeft nog niets. Het zou gaan om compensatie-orders, omdat Nederland aan het straaljager-project meedoet en geld steekt in de ontwikkeling.
D66-voorman Dittrich betoogde gisteren dat Nederland moet afzien van deelname. De 800 miljoen die ermee gemoeid zijn, zouden naar het onderwijs moeten gaan.
Veel lucht vandaag.

woensdag, juli 09, 2003

Goh, het GAK stuurt wel afwijzingsbrieven. Dat verrast me, aangezien ze er eerst bijna een maand over deden om na twee mails van mijn kant te bevestigen dat ze mijn sollicitatie gehad hadden (meeste bedrijven doen dat tenminste nog wel), en daarna nog bijna een maand om te beslissen, blijkbaar.
Tis ook een zeer zinvolle brief: "Tot mijn spijt moet ik u meedelen dat na selectie de keuze niet op u is gevallen."
Zal ik die persoon morgen gaan bellen met de vraag waarom het hem/haar spijt dat ik het niet geworden ben? ;-)
Folder van de Dierenbescherming, EHBO voor katten.
Opvallende punten: in de EHBO-doos moet bubbeltjesplastic zitten; hartmassage als de kat niet ademt (en als het hart nog wel klopt, is hartmassage in elk geval _de_ manier om het te laten stilstaan); neem de hartslag op aan de binnenzijde van het dijbeen - oefen dit alvast! Heel gek, mijn gezeglijke kat vond dit he-le-maal niks; als een oogbol uit de kas is geraakt, probeer die dan niet terug te duwen (ik wil er niet eens aan denken); bij een epileptische toeval lawaai van buiten vermijden (???); een verdronken kat aan de achterpoten optillen en voorzichtig heen en weer zwaaien om het water uit de longen te laten lopen; bij vervuiling diverse middeltjes toepassen en de kat dan wassen (ga daarna zelf naar de dokter om uw wonden te laten behandelen - nee, staat niet in de folder, maar toch).
Ik weet niet goed wat ik er van moet denken. Vooral die epilepsietip slaat nergens op - bij een toeval merkt een beest niks, dus ook geen herrie. De reanimatie bij niet-ademen is zelfs gevaarlijk. Dat doet me ook twijfelen aan de andere tips, hoewel er ook zinnige tips in staan over hoe een gewonde kat op te pakken.
Jonge Marokkanen en Turken denken vooruitstrevend

DEN HAAG - Turken en Marokkanen van de tweede generatie hebben over homoseksualiteit vergelijkbare opvattingen als autochtone Nederlanders. Dat geldt ook voor hun opvattingen over het zelfstandig wonen van meisjes, blijkt uit onderzoeksresultaten die de gemeente Den Haag maandag publiceerde.
Dit jaar heeft de gemeente in haar stadsenquête onder 800 inwoners voor het eerst specifieke vragen gesteld over de sociaal-culturele opvattingen van verschillende groepen Hagenaars. Uit het onderzoek blijkt dat de tweede generatie Turken en Marokkanen er duidelijk modernere opvattingen op nahoudt dan haar ouders.
Wethouder P. Heijnen van Integratie noemt dat verschil in opvattingen tussen oudere en jongere Turken en Marokkanen zeer opvallend. "De resultaten stemmen mij hoopvol op het punt van de culturele integratie van de tweede generatie in onze stad."
De deelnemers aan de enquête kregen onder meer de vraag voorgelegd of het hen uitmaakt dat kinderen les krijgen van een homoseksuele leraar. Meer dan 60 procent van de Turken vindt dat dit niet uitmaakt. Bij Marokkanen, Surinamers, Antillianen en autochtonen ligt dit percentage rond de 90. Bij de eerste generatie Turken en Marokkanen ligt het percentage op 70, bij de tweede generatie op 96.
Het antwoord op de vraag of het uitmaakt of men geholpen wordt door een homoseksuele arts levert hetzelfde beeld op. Voor driekwart van de Turken maakt dat niet uit. Negen op de tien leden van de overige bevolkingsgroepen heeft geen probleem met een arts die homoseksueel is. Van de eerste generatie Turken en Marokkanen maakte het 80 procent niet uit welke seksuele geaardheid de arts heeft. Het aantal tegenstanders van de homoseksuele arts ligt bij de tweede generatie fors lager (92 procent).
Veel Turken en Marokkanen vinden het ongewenst dat meisjes zelfstandig wonen, (respectievelijk 57 en 39 procent). Bij Surinamers is dat 22 procent, bij Antillianen en bij autochtonen 10 procent.
Ook hier bestaat weer een groot verschil in opvatting tussen de eerste en de tweede generatie Turken en Marokkanen. Ruim de helft (54 procent) van de eerste generatie vindt het ongewenst als meisjes zelfstandig wonen. De tweede generatie heeft hier veel minder moeite mee (16 procent afkeurende reacties).
(Bron)

Mis ik alleen de vergelijkbare cijfers van de autochtonen.
Amerikaan na negentien jaar uit coma bijgekomen

AMSTERDAM - Een man die negentien jaar in coma heeft gelegen is kortgeleden weer bij zijn positieven gekomen. Bij het ontwaken groette de 39-jarige Terry Wallis zijn moeder, die bij zijn bed zat.
Hij begon met 'Mam', daarna werd het 'pepsi' en 'melk', zei Alesha Badgley van het verpleeghuis over het wonderbaarlijke herstel van de 39-jarige Terry Wallis. Wallis sprak zijn eerste woord op 12 juni en sindsdien gaat het steeds beter, zei zijn vader.
Wallis maakte in 1984 een ritje met een vriend toen hun auto in een rivier terechtkwam, vertelde Wallis' vrouw. Ze werden de volgende dag onder een brug gevonden. De vriend was dood en Wallis in coma.
Kort voor het ongeluk was Wallis' dochter Amber geboren. Zij is nu negentien en Wallis heeft gezegd dat hij voor haar weer wil leren lopen.
Toen Wallis nog in coma lag werd hij door zijn familie regelmatig uit het verpleeghuis gehaald voor een dagje uit of een familiebijeenkomst. "De dokter zegt dat hij zich daardoor dingen herinnert; wij hebben er misschien voor gezorgd dat zijn geest actief bleef," aldus Sandi Wallis.
(Bron)
Proces moet staat dwingen tot aanpak SGP

AMSTERDAM - Het Clara Wichmann Instituut , dat zich inzet voor de rechtspositie van vrouwen, wil de Nederlandse staat met een juridische procedure dwingen iets te doen aan het vrouwenbeleid van de SGP.
Bij deze politieke partij, met twee zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer, hebben vrouwen geen stemrecht en mogen ze geen lid van de gemeenteraad of het parlement worden.
Eerder probeerde het instituut vrouwelijke SGP-sympathisanten te bewegen een proefproces tegen de partij te beginnen. Dat lukte uiteindelijk niet. Ook pogingen om het kabinet tot actie te bewegen strandden.
Met een proces tegen de staat hoopt het instituut nu de politiek te kunnen dwingen op te treden tegen de SGP, bijvoorbeeld door uitsluiting van de partij van de volgende verkiezingen. Daarvoor wordt onder meer een beroep gedaan op het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties.
(Bron)
Alleenstaanden vaker in de WAO

VOORBURG - Niet alleen zwaar werk verhoogt het risico om in de WAO te belanden. Ook het gebrek aan een partner vergroot het gevaar om arbeidsongeschikt te raken.
Dat blijkt uit een analyse van twee onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zij stellen dit in een bijdrage aan het economenblad ESB, die donderdag is verschenen.
Alleenstaanden komen relatief vaker in de WAO terecht dan mensen met een partner, zo blijkt uit tabellen. Bovendien blijkt het WAO-risico hoger, als de partner geen betaalde baan heeft. Zelfs de loonhoogte van de partner blijkt van invloed. Wie een goedverdienende partner heeft, loopt minder kans in de WAO te belanden.
Het CBS heeft nog geen onderzoek gedaan naar oorzaken. Onderzoekers M. Copinga-Roest en R. Selten geven wel enkele mogelijke verklaringen. "Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat levensvreugde zijn weerslag heeft op de gezondheidssituatie", schrijven ze.
"Daarnaast nemen partners elkaar vaak werk uit handen, waardoor er minder gevaar is voor overbelasting. Een partner zal signalen van overbelasting vaak eerder herkennen zodat eerder deskundige hulp gezocht wordt. Hierdoor kan instroom in de WAO worden vermeden", aldus de onderzoekers.
Volgens de onderzoeken ligt het voor de hand om gericht aandacht te besteden aan werknemers zonder partner, als aanvulling op maatregelen voor andere WAO-risicogroepen.
(Bron)

Het kan natuurlijk ook dat tweeverdieners meer geld kunnen spenderen aan bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, of korte vakanties tussendoor. Het lijkt me dat je zo de druk op je leven aardig kunt verminderen.
Down under
Een vrouw heeft zondag de schrik van haar leven gekregen toen ze zich kort voor de landing in het Australische Melbourne realiseerde dat ze het verkeerde vliegtuig had genomen. De onoplettende reiziger stapte in Los Angeles in en sliep de hele reis. Ze wilde eigenlijk naar Hongkong.
(Bron)
'Keuze internetwachtwoorden te simpel'

DEN HAAG - Internetgebruikers zijn niet creatief in het verzinnen van gebruikersnamen en wachtwoorden voor het gebruik van e-mail en websites. Codes zijn daardoor makkelijk te kraken, zei maandag een woordvoerder de stichting Safe Internet Foundation (SIF).
Uit een inventarisatie van SIF blijkt dat de namen van kind, partner, huisdier, woonplaats, voetbalclub en automerk de meest gebruikte wachtwoorden zijn. Ook kiezen veel internetters voor een gebruikersnaam en wachtwoord die identiek zijn.
SIF maakt zich zorgen over de beveiliging van persoonlijke gegevens door een wildgroei aan wachtwoorden. "Steeds meer websites en nieuwsbrieven vragen om een toegangscode. Gebruikers kunnen hun wachtwoorden niet meer onthouden. Ze kiezen daarom steeds dezelfde, eenvoudige codes", aldus de woordvoerder.
Het wachtwoord was een redelijke manier om vertrouwelijke gegevens te beveiligen, maar het verliest volgens SIF zijn effectiviteit. "Nieuwe, onervaren internetgebruikers hebben niet de discipline om een wachtwoord zorgvuldig te kiezen en beheren."
Eenvoudige codes zijn makkelijk te kraken door bekenden en door hackers die lijsten met veelgebruikte codes over het internet verspreiden. Naast de vertrouwde adviezen zoals het regelmatig wijzigen van het wachtwoord en het gebruik van verschillende karaktercombinaties, hoopt SIF eind augustus alternatieven te presenteren.
Safe Internet Foundation is een onafhankelijke stichting waarin de overheid en het bedrijfsleven zich samen inzetten voor veilig internetgebruik.
(Bron)
Dit verrast me helaas niet:

Onderbetaalde werknemers vaak vrouw of jongeren

DEN HAAG - De meeste onderbetaalde werknemers zijn vrouwen die in deeltijd werken en jongeren. Ze zijn vaak werkzaam in de horeca, landbouw, detailhandel en reparatiebedrijven.
Dat blijkt uit onderzoek van de Arbeidsinspectie over 2001, dat minister De Geus van Sociale Zaken donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Naar schatting 68.000 werknemers in het bedrijfsleven verdienen minder dan het wettelijk minimumloon. Dat is 1,1 procent van alle werknemers. Daarnaast hebben 130.000 werknemers (2,1 procent) een brutoloon dat gelijk is aan het minimumloon.
(Bron)
Oef... Als een doorgaans zeer rustig en vriendelijk mens uit z'n bol gaat, berg je dan maar. Mijn overbuurman is heel, heel boos. Zelfs zo boos dat allebei de katten naar binnen zijn gevlucht, en nu ver van het raam afwachten wanneer de bui de weer over is.
Zo te horen deugt dochter van buurman niet omdat ze nooit niks doet.
Het lijkt me niet het juiste tijdstip buurman een en ander uit te leggen over dubbele ontkenningen. Ik denk wel dat buurman na deze bui schor zal zijn. Wat een volume.
En dit zou natuurlijk de perfecte ringtone voor mij zijn :-)
TT 401 Het aanbod van ringtones voor mobiele telefoons is de laatste tijd explosief gestegen. De British Library doet daar nog een flinke schep bovenop met het beschikbaar stellen van honderdduizend opgenomen diergeluiden die de bieb in zijn bezit heeft. Een kwelende tjiftjaf, een fluitende nachtzwaluw, een jankende kantjil, een bronstig edelhert, of een zingende walvis; het kan allemaal.

De ringtones vind je hier (waar ze overigens de zang en de alarmroep van de merel hebben omgedraaid), het Sound Archive vind je hier. "The catalogue includes entries for almost two-and-a-half million recordings held in the Sound Archive and is updated daily. It is one of the largest catalogues of its kind anywhere in the world, covering both published and unpublished recordings in all genres from pop, jazz, classical and world music, to oral history, drama and literature, dialect, language and wildlife sounds."
Vermoedelijk zijn ze nu met een update bezig, want zoeken geeft een foutmelding.
John Mellencamp heeft de video van 'To Washington' online gezet.

TO WASHINGTON
Eight years of peace and prosperity
Scandal in the White House
An election is what we need
From coast-to-coast to Washington

So America voted on a president
No one kept count
On how the election went
From Florida to Washington

Goddamn, said one side
And the other said the same
Both looked pretty guilty
But no one took the blame
From coast-to-coast to Washington

So a new man in the White House
With a familiar name
Said he had some fresh ideas
But it's worse now since he came
From Texas to Washington

And he wants to fight with many
And he says it's not for oil
He sent out the National Guard
To police the world
From Baghdad to Washington

What is the thought process
To take a humans life
What would be the reason
To think that this is right
From heaven to Washington
From Jesus Christ to Washington

dinsdag, juli 08, 2003

Vriendje heeft een probleem: hij is gumloos. Voor zijn werk heeft ie zo'n ouderwets blauwrode gum, zo'n rechthoek met schuine kantjes.
Vorige week liet ie er een in zijn broek zitten toen die broek de was in ging. Na het wassen bleek het gummetje ontsnapt.
Vandaag is gum twee kwijtgeraakt, ergens in de velden rond Loosdrecht. Zoeken heeft weinig zin in hoog gras.
Ik probeerde hem nog op te vrolijken door te zeggen dat er straks vast een gumboom groeit, maar dat hielp niet echt.
Morgen maar nieuwe gummen voor hem halen.
Rommelhuiskamerfoto's zijn plots in geloof ik ;-)
Op Beeldsoep staat er een van mijn tafel. Schrik niet.
Vannacht liep ik kilometers door de sneeuw, op zoek naar een telefoon, door het bos en over een dijk, onderweg ergens stoppend om een vuilniszak te vragen die als regenjas (sneeuwjas?) kon dienen. Was bij een soort sportkantine, gezellig en warm, maar blijkbaar geen telefoon. En dus weer verder lopen door die sneeuwnacht, met een man die ik wel herkende maar waarvan ik nu weer vergeten ben wie het dan was. Misschien iemand als Clint Eastwood - die had ik op tv gezien voor ik ging slapen. De sneeuw zou verklaard kunnen worden uit het feit dat ik gisteren veel pluizen van morgenster voorbij zag komen en aan sneeuw moest denken.
Waar de rest van de droom vandaan komt, geen idee.
Hoe houd je een kat zoet?
Laat de lege doos van de kattenbrokjes slingeren.
(Ze probeert nu door de opening van ongeveer 5 centimeter te kruipen geloof ik. Maar het ruikt natuurlijk nog naar brokjes, en ze zelf uit een doos halen is vast veel leuker dan ze gewoon uit een bakje eten...)
TT 128 Witte Huis erkent fout over Irak

WASHINGTON Woordvoerder Ari Fleischer van het Witte Huis heeft toegegeven dat president Bush in de State of the Union ten onrechte stelde dat Irak uranium wilde kopen in Niger. Die mededeling was gebaseerd op vervalste documenten, laat het Witte Huis weten.
De Amerikaanse diplomaat Wilson, die de zaak in Niger onderzocht, zei gisteren in de New York Times dat zijn conclusie door de regering is gemanipuleerd.
Wilson "had weinig tijd nodig om vast te stellen dat het onwaarschijnlijk was dat de bewering waar was". Hij lichtte onder anderen vice-president Cheney in, maar Bush legde de verklaring toch af.
Het halfjaarproject, de kast, is af. De kast staat gelakt en gemonteerd op z'n (haar?) plek.
De kast die er eerst stond staat nog dwars in de keuken, en alles wat daar in stond staat nu opeengehoopt op / naast / onder de tafel, maar dat mag de pret niet drukken.
Meer goed nieuws: de computer is klaar. Wat spaargeld overgeboekt op m'n rekening zodat ik niet rood kom te staan, en als dat eenmaal op de rekening staat ga ik de comp ophalen.
Nu eerst even uithijgen en afkoelen.
TT 401 De zesjarige Leah uit Engeland is erg goed in blikken gooien. Op de kermis in de Engelse plaats Brighton gooide ze erop los. Ze kegelde alle blikken om en mocht dus een prijs kiezen. Moeder Kim besloot hierbij een handje te helpen. De olijke twee kozen voor een Hulk-pop. Leuk, in het kader van zijn nieuwe film.
Maar toen Kim de 30 centimeter grote pop eens goed bekeek viel haar oog op een enorme bobbel onder de gescheurde paarse broek van de krachtpatser.
De hulk bleek flink bedeeld te zijn met een penis van 5 centimeter! Kim slikte even flink en zei toen dat een "hulk with a bulk" verboden moest worden.
TT 401 Na een dagenlange jacht heeft de politie van Rome een krokodil gevangen die ronddobberde in de Tiber. Het 1,5 meter lange reptiel zorgde de afgelopen week voor heel wat gespreksstof tijdens de kopjes espresso en cappuccino.
Het dier zou er vervaarlijk uitzien en zeker op zoek zijn naar zijn volgende prooi. Volgens de kranten moeten mensen ernstig last gehad hebben van de warmte want toen de Romeinse hermandad het groene beest te pakken had, bleek het om een ingebalsemd exemplaar te gaan!
Een Italiaanse lolbroek had de dode alligator te water gelaten, met gepast succes.
TT 125 Nieuwe rel Duitsland, Italië dreigt

BERLIJN Binnen een week dreigt opnieuw een rel tussen Duitsland en Italië. Tot ergernis van bondskanselier Schröder laat de Italiaanse staatssecretaris Stefani van Economische Zaken zich denigrerend uit over Duitse toeristen.
Volgens Stefani (Lega Nord) bevolken de Duitsers "luidruchtig onze stranden, dronken van zelfverzekerdheid. Het zijn eenvormige supernationalistische blonde mensen". Dit zei hij in een krant.
Schröder dreigt zijn vakantie in Italië af te zeggen als de regering van Italië de woorden van Stefani billijkt. Vorige week schoffeerde de Italiaanse premier Berlusconi het Duitse EP-lid Schulz.
TT 120 MOERDIJK In de zeehaven in Moerdijk is een 86 meter lang binnenschip gebroken, toen het laden van 1500 ton marmer zo goed als klaar was. De vier opvarenden raakten te water, maar bleven ongedeerd.
TT 120 TERSCHELLING Twee wandelaars hebben op het strand van Terschelling een schoen gevonden waar een voet in zat. De schoen en voet worden onderzocht. Bekeken wordt of ze van een vermist persoon zijn.
TT 104 "Inkjetprinters Epson deugen niet"

DEN HAAG De Consumentenbond raadt het kopen van inkjetprinters van het merk Epson af. De organisatie zegt dat Epson slinkse trucs gebruikt om mensen geld uit de zak te kloppen.
Gebleken is dat de dure inktcartridges ruim voordat de inkt op is, blokkeren. Epson gebruikt als enige fabrikant een chip die de inktkraan na een beperkt aantal afdrukken dichtdraait. Vaak is er dan nog inkt genoeg voor 10 tot 100 afdrukken, zegt de organisatie.
De Consumentenbond heeft ontdekt dat ook andere fabrikanten trucs uithalen om de klant nieuwe cartridges te laten kopen voordat de inkt echt op is.

maandag, juli 07, 2003

Stel je bent een jongen, van een jaar of 13. Je crosst graag op je brommer - afgesteld op zoveel mogelijk lawaai, zonder helm, over de weg, het fietspad, de stoep, veldjes. Je bent al eens betrapt op het aanhouden van een fietser, die je een mes toonde en tegen wie je zei: die fiets is nou van mij.
Bij de kinderboerderij pak je een konijn op, en gooit het weer neer. Als er commentaar op geleverd wordt, zeg je: bek houden, anders kom ik terug en trek ik de oren van z'n kop. Als er dan verontwaardigd gereageerd wordt, loop je stampend over drie auto's heen het terrein af - forse deuken in de motorkappen achterlatend.
Als je interessante dingen in een tuin ziet, jat je ze.
Niemand durft er echt tegen op te treden - iedereen is bang dat ze dan de hele familie tegen zich krijgen.
Stel je bent zo'n jongen. Hoe moet de buurt dan met je omgaan?
Over veetransport gesproken... (Niet lezen als je een zwakke maag hebt.)
De Dierenbescherming heeft een nieuwe actie, voor verbeteringen van de omstandigheden in het veetransport. Je kunt hier tekenen en/of een actiepakket aanvragen.
Dankzij Puck weer eens gewezen op de sitevertaalsite.

Knipjes:
We have today an alternation of broad cloud fields, where firstly possible spatje rain burst out, and the sun. On the long period we see more sun, but fall also some a bui.
Can the someone tell gods that we want by day simply nice zonnetje, and at night a considerable bui?

Of that shadow as a result of which you discovered that the sun a very small beetje by the bewolking heenpiept.

All this accompanied by wild gezang of a kwaaie cat, and screaming children on the speelveldje.

Here I as niet-automobilist have which game can annoy himself to some drivers, then, however, fun.
And nevertheless there then still sukkels are who performing to enter rapidly that turning, and there with large ' hoempkners ' to discover: Hé! A bus lock! Hé! I am stuck!Wants happen such as the also weleens that cars which there normally ordinary across do not drive without damage (it can, but ah, why you three meters would omrijden?) come fixed sit because them this time exactly something is loaded more heavily.
It will be permanently pitiful, and it best what pennies of costs to let repair the affair, but yes - prevent t this way ly had been.

Hier kunt u het zelf uitproberen.
Da's nog eens een heldere weersverwachting:

TT 702

Naast wolkenvelden ook nu en dan zon. Meest droog.
Wind: Variabel, zwak tot matig, 1 tot 3 Bft.

Pagina 703 heeft nog meer duidelijkheid:

WOLKENVELDEN EN OOK ZON

We hebben vandaag een afwisseling van brede wolkenvelden, waar eerst mogelijk een spatje regen uitvalt, en de zon. Die zon breekt steeds meer door, vooral in het zuidwesten van het land.
Met ruggensteun van de zon gaat de temperatuur naar 23 graden lokaal in het zuiden. Op de Wadden blijft het wat achter. Verder is er amper wind.
Morgen passeert een zwakke storing die vooral in het noorden regen brengt. Op de lange termijn zien we meer zon, maar valt ook een enkele bui.

Kan iemand de weergoden vertellen dat we overdag gewoon een lekker zonnetje willen, en 's nachts een flinke bui?
Hij blijft leuk, en nee, het ligt niet aan jou - dus je hoeft niet direct de oogarts te bellen...
Leuke referral: iemand zoekt vanuit Saudie-Arabië op linke women en komt hier uit :-)

zondag, juli 06, 2003

Opvallend: VPRO's Dokwerk zendt een docu uit over relipop, en de katten worden acuut gek.
Gossie, er zijn ineens schaduwen buiten! Van die schaduwen waardoor je ontdekt dat de zon een heel klein beetje door de bewolking heenpiept.
Dit alles begeleid door wild gezang van een kwaaie kat, en gillende kinderen op het speelveldje.
TT 130 LONDEN De Zimbabwaanse regering heeft zichzelf een loonsverhoging toegekend van meer dan 600 procent. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld. President Mugabe krijgt nu ruim 25.000 euro per jaar. De inflatie bedraagt zo'n 300 pct.
TT 122 Scheiding Siamese tweeling begonnen

SINGAPORE In het Raffles Ziekenhuis in Singapore is de operatie begonnen om een 29-jarige Siamese tweeling uit Iran te scheiden. De vrouwen, Laleh en Ladan, zijn met de hoofden verbonden.
De twee juristes hebben zelf gevraagd om de scheiding, hoewel de sterftekans 50% is. Een team van 28 artsen en 100 assistenten voert de operatie uit, die minstens 48 uur duurt en die de zussen zittend moeten ondergaan.
Duitse specialisten durfden de operatie in 1996 niet aan en wezen de zussen af.
De twee hebben gescheiden hersenen in één schedel. Ze delen onder meer enkele belangrijke bloedvaten.

Update 8 juli: Inmiddels zijn beide zussen overleden :(
TT 120 GRONINGEN In Groningen hebben 30 auto's schade opgelopen toen ze op de Sontweg een tijdelijke passage voor bussen wilden gebruiken. De sluis is verboden voor gewoon verkeer, maar daar trokken de automobilisten zich niets van aan.

Hier heb ik als niet-automobilist die zich wild kan ergeren aan sommige bestuurders, dan weer wel lol in.
Iets verderop is hier ook zo'n bussluis: links en rechts een busdoorgang, in het midden het pad met hobbel voor de auto's. Die busslsuis zit pal na een haakse bocht, en ruim voor de bocht staan borden, strepen op de weg, waarschuwingen. Dus: snelheid minderen (want haakse bocht), opletten (want je kent de situatie niet), goed kijken (idem).
En toch zijn er dan nog sukkels die het presteren om te hard die bocht in te gaan, en daar met een grote 'hoempkners' te ontdekken: 'Hé! Een bussluis! Hé! Ik zit vast!' Zoals het ook weleens wil gebeuren dat auto's die er normaliter gewoon overheen rijden zonder schade (het mag niet, maar ach, waarom zou je drie meter omrijden?) vast komen te zitten omdat ze deze keer net iets zwaarder beladen zijn.
Het zal vast zielig zijn, en het zal best wat centen kosten om de boel te laten repareren, maar ja - 't was zo simpel te voorkomen geweest.
Tis weer de tijd van het jaar :-(

TT 120 AMSTERDAM Bij een ontploffing in een tuinhuisje in Amsterdam Sloterdijk zijn twee mensen gewond geraakt, van wie een zwaar. Het ongeluk gebeurde toen een man een koelkast op gas wilde aansteken.

UITDAM Op een camping in Uitdam heeft zich in een toiletgebouw vanochtend een gasexplosie voorgedaan. Daarbij is een persoon lichtgewond geraakt. Het gebouw is geheel weggeblazen.
TT 120 HOEVEN Bijna 500 automobilisten hebben vandaag en gisteren op het plein voor de St. Janskerk in Hoeven hun auto laten zegenen. Dat waren er veel meer dan in voorgaande jaren. De autozegening vond voor het eerst plaats in 1927.

En helpt dat ook? Ik neem tenminste aan dat het hier gaat om veiligheid voor de inzittenden, en minder pech en dat soort dingen?
Het komt op mij vrij heidens over, maar de kerk heeft veel heidense gebruiken omgeturnd tot 'echte' kerkelijke gebruiken (kerst, pasen, enzovoorts).
TT 122 Berlusconi: meer macht voor premier

ROME De Italiaanse premier Berlusconi stuurt aan op een grondwetswijziging die zijn macht vergroot, melden media in Italië. Zo zou de premier het recht moeten krijgen om ministers te ontslaan en om het parlement te ontbinden. Nu is dat nog voorbehouden aan de president.
Berlusconi wil ook dat het Italiaanse volk de premier rechtstreeks kiest. De plannen maken deel uit van een deal met de andere partijen in de coalitie. In ruil voor hun instemming zou vice-premier Fini meer zeggenschap krijgen over het sociaal-economische beleid. Ook voorziet de grondwet in een federale staatsvorm, een wens van de Lega Nord.

Wil Berlusconi niet gewoon zelf president worden? Van Europa, of de wereld?
TT 120 ZANDVOORT In Zandvoort mag op openbare feesten geen hardcore dansmuziek meer worden gedraaid. Burgemeester Van der Heijden vindt dat dergelijke muziek tot agressiviteit leidt. Hij zegt met eigen ogen te hebben gezien hoe de sfeer tot vechtpartijen en drugshandel leidde.

Eerste reactie vriendje: "Jaaaaah! Ik ga een heftig punkfeest organiseren in Zandvoort!"