zaterdag, september 27, 2003

"this site is about sex educational for iranian..the language is persian..im very sorry cant help you to use this site....
thank you for following
best regards"
From: The spy for all season.
We houden het op Farsi, voor de taal van die site, Iraans.
Nog iets geks: "'Het schip in' is een te makkelijke grap h迼br>". Na de h moet een e-streepje-naar-links staan, Alt-0232. Die staat er hier ook keurig, maar wil niet tevoorschijn komen op de pagina. Ook nooit eerder gehad. Een spatie tussen e en vraagteken helpt ook niet.
Misschien moet ik gewoon terug naar bed en opnieuw aan de dag beginnen.
Uh? Ik post wat dingen, refresh de pagina en zie plots iets nogal eh... anders.
Als u dit kunt lezen is die andere pagina dus alweer weg, maar ik heb nog wel een archieflink voor u.
Welke taal is dat?
Tis blijkbaar iets ernaast, want deze hoort erbij.
TT 130 LONDEN De Britse politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de meer dan 700 dreigbrieven die de afgelopen tijd naar de Australische zangeres Kylie Minogue zijn gestuurd. Minogue woont in het westen van Londen.

700!! Pffft...
Ik bedoel maar:

TT 130 FALLUJAH Amerikaanse militairen hebben aan de rand van Fallujah zeker vier Irakezen gedood. Acht anderen raakten gewond. De schietpartij lijkt op een misverstand te berusten.

WASHINGTON Het Amerikaanse leger stuurt nog eens 15.000 militairen naar Irak. De extra troepen zijn nodig wegens gebrek aan animo bij andere landen om een militaire bijdrage te leveren.
TT 125 Britten betogen tegen Irak-beleid

LONDEN In Londen hebben zich duizenden mensen verzameld om het vertrek te eisen van de coalitietroepen in Irak. Het is de eerste grote demonstratie sinds de val van het Iraakse regime.
De betogers vinden de argumenten waarmee premier Blair en president Bush een aanval op Irak rechtvaardigen niet geloofwaardig. Zo zou Irak in het bezit zijn van massavernietigingswapens, maar dergelijke wapens zijn niet gevonden.
De initiatiefnemers vinden de timing van de demonstratie geschikt, nu de commissie-Hutton de verhoren in de zaak Kelly heeft afgerond. De commissie komt in november met haar conclusies.

Maar die aanval is nou eenmaal geweest, en het land heeft hulp nodig lijkt me. Hoewel je je kunt afvragen of die hulp in de vorm van een soort bezetting moet zijn, en of het niet net zoiets gaat worden als Afghanistan, of misschien zelfs een Vietnameffect.
TT 108 Arrestatie na verkrachting kind

DELFZIJL De politie heeft een man uit Delfzijl (58) aangehouden die ervan wordt verdacht donderdag zijn 10-jarig buurmeisje te hebben verkracht. Hij was gevlucht, maar kon gisteren na een tip elders in Delfzijl worden aangehouden.
[knip]
De buurman is eerder veroordeeld geweest voor een zedenmisdrijf.
TT 107 Nieuwe CAO voor uitzendbranche

IJMUIDEN De vakbonden en de werkgevers in de uitzendbranche zijn het eens geworden over een nieuwe vijfjarige CAO voor de ruim 650.000 uitzendkrachten. Overeengekomen is dat de salarissen de gemiddelde loonstijging zullen volgen.
Ook afgesproken is dat de flexwerkers meer duidelijkheid krijgen over de rechten die zij opbouwen voor een vast contract en voor scholing. Daar staat echter tegenover dat zij pas later een vaste aanstelling kunnen krijgen.
De onderhandelaars kwamen de nieuwe CAO overeen op een veerboot tussen IJmuiden en Newcastle, waar zij zich donderdag voor het overleg hadden teruggetrokken.

'Het schip in' is een te makkelijke grap hè?
'Fietsers jagen andere weggebruikers stuipen op het lijf'

HOOGEVEEN - De politie moet harder optreden tegen fietsers die de verkeersregels overtreden. "Elke chauffeur weet dat vrijwel geen fietser zich aan de regels houdt en voortdurend andere weggebruikers de stuipen op het lijf jaagt. Het gedoogbeleid ten aanzien van fietsers moet maar eens afgelopen zijn''. Dat zei directeur A. Bos van transportverzekeraar TVM zaterdag op een bijeenkomst in Hoogeveen waar chauffeurs die jarenlang schadevrij hebben gereden in de bloemetjes werden gezet.
De bestuursvoorzitter reageerde op de eis van de Fietsersbond dat de politie strenger controleert op verkeerd afgestelde dodehoekspiegels. Uit onderzoek van de politie Amsterdam kwam naar voren dat bij 85 procent van de vrachtwagens de dodehoekspiegel niet goed is afgesteld en nauwelijks beter zicht geeft.
Bos noemde het voorstel van de Fietsersbond "op zijn minst een beetje hypocriet". "Ernstige ongevallen met rechtsafslaande vrachtwagens ontstaan niet altijd alleen door het niet goed afstellen van dodehoekspiegels.'' Fietsers zouden beter moeten beseffen dat ze zich zichtbaar moeten maken voor chauffeurs, stelt de directeur.
De dodehoekspiegel moet het zicht van vrachtwagenbestuurders vooral verbeteren als ze rechtsaf slaan. De dode hoek leidde tot veel dodelijke ongelukken. Daarbij waren vooral fietsers en voetgangers het slachtoffer. Om hier een einde aan te maken, werd begin dit jaar de dodehoekspiegel verplicht.
(Bron)

Ik had vanmiddag graag een chauffeur de stuipen op het lijf gejaagd. Die dacht: 'Het licht staat wel op rood, maar ik sla lekker toch af naar rechts'. Mij over het hoofd ziend (en wie mij kent weet dat je mij niet snel over het hoofd ziet, dus het zegt veel over zijn oplettendheid), en me zo bijna plettend - en ook nog kwaad gebarend, misschien bang voor krassen op z'n lak. Was ik minder geschrokken, had ik 'm op de foto gezet.
Mythe bierbuik ten gronde gericht

LONDEN - Britse wetenschappers hebben de hardnekkige mythe ten gronde gericht over de relatie tussen het drinken van bier en de buikomvang. Bier blijkt helemaal geen bierbuik te veroorzaken, zo meldde de Britse krant The Times zaterdag op gezag van onderzoeker Martin Marmot van University College London.
Een groep wetenschappers die het fenomeen bierbuik wilde onderzoeken, ging uit van de geijkte ideeën dat veel bier onlosmakelijk verbonden is aan de buikomvang. "Maar we vonden dat er weinig echte bewijzen voor zijn in de wetenschappelijke literatuur'', aldus Marmot.
Om de zaak diepgravend te onderzoeken, vertrok het team naar Tsjechië dat claimt de hoogste bierconsumptie per hoofd van de bevolking te kennen ter wereld. Onderzoek onder en groep vana bijn 2000 mensen leidde tot de opmerkelijke conclusie dat er geen significante relatie bestaat tussen bierconsumptie en bierbuiken. Sterker nog; vrouwen die bier plachten te drinken, wogen over de hele linie genomen minder dan vrouwen die helemaal geen bier dronken.
[Was de bierbuik niet vooral een fenomeen bij mannen?!]
In het onderzoek, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift European Journal of Clinical Nutrition, hebben de wetenschappers factoren als roken meegewogen. Echte verschillen tussen Tsjechische bieren en Brits bier vonden ze ook niet. ,,De Tsjechen brouwen uitstekend bier, maar het bevat hetzelfde aantal calorieën en dezelfde hoeveelheden suiker en alcohol'', aldus Marmot.
(Bron)
De Appie startte alweer een tijdje terug een actie waarbij je in ruil voor een klont Airmiles een flinke korting krijgt op goede keukenmessen. Aangezien ik geen goede messen had, wilde ik er wel een kopen. Ik koos de goedkoopste (10 cm keukenmes, van 29,95 voor 15,95 en 750 Miles), nam het bonnetje, rekende bij de kassa geld en Airmiles af en vervoegde me bij de servicebalie. Daar bleek dit formaat mes op, maar ik kon mijn gegevens achterlaten, dan zou ik gebeld worden als het weer binnenkwam.
Na een tijdje werden ze daar gek van me, want ik vroeg elke week of er al iets was gearriveerd, en nee, het was er niet, en de bon was kwijt, en en en. Uiteindelijk gaven ze me maar een mes, en ik vond het wel best, ik wist nauwelijks meer om welk mes het nou ging, en dit hadden ze nog liggen. Ik had dus het vleesmes gekregen (van 49,95 voor 20,95 en 750 Airmiles). Nou ja, categorie eigen schuld - ik was er erg blij mee en ik kan al niet meer zonder. Maar die bon is dus niet afgetekend, want die was zoek.
Belt gisteren de Albert Heijn op. Dat er nog steeds een mes op me ligt te wachten, of ik dat kan komen halen? Ben vandaag langsgegaan, kreeg de kans niet het uit te leggen, en jawel: het mes was zoek, hoewel het met bonnetje etc. klaar zou liggen, dus medewerkster werd erg narrig, schoof me een mes toe (nu wel datgene dat ik besteld en betaald had) en ging een andere klant helpen, hoewel ik nog wat wilde zeggen.
Net zo narrig mes maar aangepakt, Mobergmodus zeg maar.
Alleen... Ik vrees dat ik binnenkort weer gebeld ga worden dat dat mes er nog ligt ;-)
Utrechtse politie zet burgers in

UTRECHT - De Utrechtse politie wil in oktober beginnen met een proef waarbij burgers worden betrokken bij het oplossen van misdrijven. Dat heeft een woordvoerster van de politie zaterdag bevestigd. De proef start in Nieuwegein onder de naam Burgernet.
Volgens de politie is het de bedoeling dat burgers de politie tippen wanneer er bijvoorbeeld een klopjacht wordt gehouden op een crimineel. De vrijwilligers verrichten geen daadwerkelijk onderzoek. Ze hoeven niets meer te doen dan na een waarschuwing van de politie hun directe omgeving in de gaten te houden.
(Bron)

TT 111 meldt: Politie Utrecht zet burgers in

UTRECHT De politie Utrecht wil kleine zaken voortaan aan werkstudenten en herintreders overlaten. De zogenoemde opsporingsassistenten houden zich dan bezig met de afhandeling van kleine delicten als winkeldiefstal, waarbij geen extra onderzoek nodig is.
Op die manier houdt de politie meer tijd over voor noodhulp en zaken die wel meer onderzoek nodig hebben. Een aantal opsporingsassistenten is al actief. Hun aantal wordt nu uitgebreid.
Gisteren werd bekend dat in Nieuwegein een proef begint waarbij vrijwilligers op verzoek van de politie hun omgeving extra in de gaten houden.
De banenmarkt bij het CWI. Ik ben gegaan, heb ook netjes dat formulier ingevuld waarop je ALLE gegevens moest invullen die allang bekend zijn: sofinummer/naam/adres/telnr/sinds wanneer werkloos/wat was de laatste baan/wat zoek je/etc.
Daarbij kon je uitgeprinte vacatures bekijken die op de wand geprikt waren, en je inschrijven en informeren bij wat uitzendbureaus.
Specifieke informatie was er niet, op algemene vragen kon geen antwoord worden gegeven.
Met andere woorden: als je al ingeschreven staat bij het CWI en die uitzendbureaus, je kijkt regelmatig op de site en je zoekt zelf naar vacatures, dan heb je niets aan zo'n banenmarkt. Tis een leuk mediastuntje, en misschien dat er 'nieuwe' mensen komen die nog niet ingeschreven waren (hoewel - als je een uitkering wilt moet je je inschrijven, en ik ken al drie verhalen van mensen die sowieso geen recht hebben op een uitkering en tegen wie het CWI zei: dan schrijven we u ook niet in - dus die klanten willen ze blijkbaar niet).
Op dat formuliertje dat je in moest vullen, kon je ook drie vacatures zetten die je interesse gewekt hadden. Ik heb genoteerd dat ik geïnteresseerd ben in het maken van een goede zoekstructuur voor de site...
Kat na tien jaar terug bij baasje

SAN FRANCISCO (ANP) - Een grote zwarte kat uit Burlingame in de Amerkaanse staat Californië is tien jaar nadat hij was weggelopen weer thuis bij zijn baasje. Dat heeft de San Francisco Chronicle donderdag gemeld.
De nu twaalf jaar oude Ted werd vorige week gevonden in Atherton, ongeveer twintig kilometer bij zijn oorspronkelijke adres vandaan. De vinder bracht hem naar het plaatselijke asiel, dat zijn eigenaar kon achterhalen dankzij de microchip die bij het dier was geïmplanteerd. Teds baasje had dat laten doen na de eerste keer dat de kat kwijt was geweest.
De eigenaar heeft na Teds verdwijning een half jaar intensief naar hem gezocht. Hij hing posters op, belde regelmatig met asiels en bracht briefjes rond met het signalement van de vermiste kat. Waar die sindsdien heeft uitgehangen, is niet bekend.
(Bron)
Psychische hulp voor kippen

Duitse kippen boffen maar met Barbera Luetzeler uit Bonn. Die psychologe is namelijk gespecialiseerd in de behandeling van deze dieren. Ze behandelt uiteenlopende kippenproblemen, van problemen rondom het geslacht tot neurose.
Eén van de zaken van Luetzeler betrof de hen Lucie die altijd al een haan wilde zijn. "Ze was zo ontevreden dat ze iedereen uit haar territorium verdreef, waaronder zelfs de kat," aldus de eerste Duitse kippenpsychologe.
Maar met Lucie kwam het goed. Ze ging zich als haan gedragen en ging zelfs kraaien. Naast de zaak Lucie stelde Luetzeler bij 2000 kippen 'snelwegneurose' vast, nadat de dieren om onduidelijke redenen gelijktijdig met hun hoofd begonnen te wiegen. De oorzaak was volgens de 38-jarige psychologe de nabijgelegen autoweg en de symptomen verdwenen dan ook toen de dieren naar een rustiger locatie werden gebracht.
(Bron)
Mannen vouwen, vrouwen proppen

MAINZ/EDE - De meeste mannen hebben de gewoonte toiletpapier keurig te vouwen in velletjes alvorens het te gebruiken. Vrouwen geven er doorgaans de voorkeur aan er een prop van te maken. Ook van land tot land loopt het gebruik van de rollen bij de stoelgang flink uiteen. Een Spanjaard heeft de helft minder nodig dan een Duitser, maar een Zweed de helft meer.
Dat zijn een paar bevindingen van studies van de jubilerende Duitse fabrikant Hakle, een pionier in de branche. Het bedrijf werd 75 jaar geleden opgericht in Ludwigsburg bij Stuttgart door Hans Klenk, die zijn naam samentrok tot Hakle. Het kwam als eerste in Europa met toiletpapier op rollen. Hakle garandeerde dat een rol duizend velletjes had.
Tot dan toe en soms nog tot in de jaren vijftig, toen het bedrijf naar Mainz verhuisde, moesten de mensen het bij de reiniging van het achterwerk doen met verscheurde kranten of andere publicaties. Dat was al wel een hele vooruitgang ten opzichte van middelen die hun voorouders gebruikten: stenen, geweekte maiskolven en plantenproppen. In kustgebieden kwamen mosselschelpen goed van pas.
De evolutie heeft inmiddels het stadium bereikt van zacht papier, al dan niet vochtig, met drie lagen en kleurtjes, geurtjes en decoraties. De dominante kleuren in Duitsland zijn nog steeds wit en wit-blauw, maar volgens onderzoek van Hakle is 'apricot' op het moment zeer trendy.
Nederlanders hebben minder behoefte aan kleur. Wit is onaantastbaar, aldus marktleider Page, het in 1937 gelanceerde merk van Papierfabriek Gennep. Page heeft in ons land een aandeel van zo'n 22 procent, bijna het dubbele van nummer twee. Terwijl er qua kleur weinig verandert, is er wel een verschuiving naar luxe materiaal. Het aandeel van crêpe, het grijze 'schuurpapier', bedraagt 10 procent en daalt. Standaardpapier (een- en tweelaags) is stabiel op 65 procent en drielaags papier zit op 25 procent en gaat verder omhoog.
Hakle is in Duitsland leidend en blaast ook in Oostenrijk en Zwitserland een flink partijtje mee, maar is internationaal een kleine jongen. Wel is het sinds 1999 net als Page onderdeel van de Amerikaanse wereldmarktleider Kimberly-Clark, ook bekend van de merken Popla, Kleenex, Kotex en Huggies. Dit bedrijf, opgericht in 1872 in de staat Wisconsin door onder meer John Kimberly en Charles Clark, is niet alleen de grootste, maar herbergt ook de uitvinder van papier op rollen. Dat is de in 1995 overgenomen Scott Paper Company.
De Verenigde Staten liepen als met zoveel nieuwe ontwikkelingen voorop. Al in 1857 kwam de New Yorkse ondernemer Joseph Gayetty als eerste met verpakt toiletpapier. Hij was er zo trots op dat hij zijn naam liet drukken op de velletjes.
Bij Scott Paper, dat in 1890 rollen introduceerde, was het andersom. Het bedrijf schaamde zich voor een product dat in die tijd in kwade reuk stond. Het papier droeg dan ook niet de naam van Scott, maar die van het bedrijf waaraan het in eerste instantie werd geleverd. Zo kon het gebeuren dat het Waldorf-hotel in New York jarenlang de grootste was in toiletrollen.
Veel Amerikanen deden het lang met de catalogus van warenhuis- en postorderbedrijf Sears, vooral op het platteland. Die werd aan een spijker gehangen en leverde gratis honderden vellen absorberend papier. Toen Sears in de jaren dertig van de vorige eeuw omschakelde naar glad papier, dat geen greep heeft op de billen, werd de opmars van rollen versterkt.
Toiletpapier behoorde al snel tot de eerste levensbehoeften van de Amerikanen. Tekenend daarvoor is de legendarische schok die tv-presentator Johnny Carson teweegbracht in 1973. Naar aanleiding van een voorzichtige waarschuwing van een senator uit de papierstaat Wisconsin grapte hij dat er een acuut tekort aan toiletpapier was. De volgende dag waren de winkelschappen in de Verenigde Staten binnen enkele uren leeggegraaid. Carson moest zijn excuses aanbieden.
De Amerikanen zijn grootverbruikers. Ze verslijten per dag gemiddeld 57 velletjes, met inbegrip van toepassing voor andere zaken dan de ontlasting. Nederlanders gebruiken volgens Kimberly-Clark ongeveer 25 stuks en brengen per dag 11,5 minuten door op het toilet. Er lijkt geen verband te zijn tussen verbruik en tijdsduur: de gemiddelde Duitser zit per dag een kwartier op de pot en heeft zo'n twintig velletjes nodig.
(Bron)
Bovenberg: doorwerken tot zeventig jaar

DEN HAAG - De pensioenleeftijd moet op termijn naar zeventig jaar. Pas dan kunnen werknemers genieten van een voltijdspensioen. Tot die tijd moeten ouderen de kans krijgen op de werkvloer gas terug te nemen. Dat stelt de econoom Lans Bovenberg in het jongste nummer van Verzekerd!, het magazine van het Verbond van Verzekeraars.
Het pensioen voor de zeventigjarigen zou 70 procent van het gemiddelde salaris moeten zijn. Op zestigjarige leeftijd een middelloonpensioen van 70 procent is te duur volgens Bovenberg, die eerder dit jaar de Spinozaprijs won. De econoom wil de financiële ruimte die met de verhoging van de pensioenleeftijd ontstaat, gebruiken voor de levensloopregeling.
Bovenberg vindt ook dat jongeren eerder moeten gaan sparen voor hun pensioen. Dat zou gecombineerd kunnen worden met de levensloopregeling. Jongeren zouden al op hun achttiende geld opzij moeten leggen. Dat spaargeld zouden ze kunnen aanspreken voor hun gezin als ze in deeltijd willen gaan werken, of als ze op latere leeftijd voor deeltijdpensioen kiezen.
Vanaf volgend jaar maakt het kabinet verschillende vormen van verlofsparen mogelijk in een levensloopregeling. Daarvoor kunnen werknemers elk jaar maximaal 12 procent van het bruto-inkomen opzij leggen. Het Verbond van Verzekeraars is een groot voorstander van deeltijdpensioen in de levensloopregeling. Verzekeraars willen producten op dit gebied aan de man brengen.
Bovenberg vindt het raar dat de vergrijzing door de hogere levensverwachting als een probleem wordt gezien. "Het is toch alleen maar fijn dat we zo lang leven?" Het probleem zit volgens de econoom, die doceert aan de Universiteit van Tilburg (UVT), vooral in het "strikt vasthouden aan die arbitraire leeftijd van 65 jaar".
(Bron)
Bekentenis: Hippo heeft maat 44...

vrijdag, september 26, 2003

TT 401 Wat we eigenlijk al wisten, is nu eens en voor altijd vastgelegd: het werken op kantoor beschadigt de hersenen. Chinese wetenschappers hebben uitgedokterd dat urenlang stilzitten achter het bureau ervoor zorgt dat de hersenen sneller verouderen.
De onderzoekers hebben ontdekt dat kantoormedewerkers van rond de 30 het moeten doen met een brein dat qua veroudering overeenkomt met dat van een 40-plusser. De artsen wijten dit aan een gebrek aan lichaamsbeweging.
Mensen op kantoor moeten dus regelmatig bewegen. Dat is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de geest!
TT 115 Meisje (10) in Delfzijl verkracht

DELFZIJL De politie maakt jacht op een man die ervan verdacht wordt een meisje van 10 jaar te hebben verkracht. Het gaat om een 58-jarige man uit Delfzijl, de achterbuurman van het kind.
De moeder belde de politie, nadat het meisje gisteren tussen de middag niet van school was thuisgekomen. Agenten waren ter plaatse toen het kind geheel ontkleed het huis binnenkwam. Zij zei dat ze door de buurman zijn woning was binnengelokt en daar was misbruikt. Het kind wist uiteindelijk te vluchten.
Een arts constateerde dat ze ernstig lichamelijk letsel heeft opgelopen. De dader heeft per fiets de wijk genomen.
'Gijzeling' blijkt wandelingetje van twee vrienden

OMMEN - De 27-jarige man uit Duitsland die vrijdag door een arrestatieteam is opgepakt voor een woning in Ommen is geen ontvoerder. Er is nooit sprake van een gijzeling geweest. Dat meldde de politie IJsselland.
De aanhouding vond plaats nadat een getuige rond 08.15 uur melding maakte van een vreemde situatie bij een pinautomaat op de Markt in Ommen. Een bekende van de getuige ging gearmd met een onbekende persoon twee pinautomaten langs en vertrok daarna in een auto. Volgens de getuige werd de tachtigjarige man bedreigd met waarschijnlijk een pistool.
De politie zette na de melding ruim dertig agenten in. De auto met Duits kenteken werd later in woonwijk De Schammelte in Ommen getraceerd, maar vertrok kort erna weer naar de Markt. De politie zette vervolgens de woonwijk af en toen de auto terugkeerde naar de wijk, maakte een arrestatieteam rond 10.00 uur een einde aan de gijzeling. Uit later onderzoek blijkt dat er echter nooit sprake van een gijzeling is geweest. De Duitser en de Ommenaar kennen elkaar al jaren.
(Bron)
Belasting op kerstpakket kost banen

LEIDSCHENDAM - Een op de drie werknemers in de feestpakkettenbranche dreigt zijn baan te verliezen doordat dit jaar voor het eerst loonbelasting wordt geheven over het kerstpakket. Momenteel werken circa 3000 mensen in de branche. Dat blijkt uit een onderzoek van adviesbureau KPMG, waarvan de resultaten vrijdag zijn gepresenteerd.
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) heeft staatssecretaris Wijn van Financiën verzocht de maatregel te verzachten of te bevriezen tot de gevolgen duidelijk zijn. In een brief aan de bewindsman stelt het CBL dat volgens het KPMG-onderzoek de maatregel geen geld oplevert, maar ruim 61 miljoen euro kost.
Dit jaar moet voor het eerst loonbelasting worden betaald over de waarde van kerstpakketten. Neemt de werkgever die voor zijn rekening, dan kost een pakket hem volgens het KPMG-onderzoek gemiddeld 60 tot 75 procent meer.
Al ruim een kwart van de bedrijven die tot nu toe hun werknemers met Kerstmis een pakket gaven, zien daar blijkens het KPMG-onderzoek nu van af. Tweederde weet nog niet wat zij met de feestdagen doen.
"Tot nu toe kregen 4,25 miljoen gezinnen een kerstpakket", aldus R. Roorda van het CBL. "Nu moeten 1,2 miljoen daarvan het zonder dit traditionele feestpakket doen en misschien worden wel drie miljoen gezinnen gedupeerd."
Het CBL vraagt Wijn tot een bedrag van 60 euro geen belasting te heffen. "Dat betekent voor de overheid wel extra inkomsten, maar neutraliseert de negatieve gevolgen voor de samenleving, zoals het verlies van werkgelegenheid", zegt het CBL in zijn brief aan de bewindsman.
(Bron)
Ze is terug :-)
Singer Robert Palmer has died of a heart attack in Paris aged 54.
The British star is best known for his hits Addicted to Love, Some Guys Have All the Luck and Didn't Mean to Turn You On. He had been in the French capital on a two-day break with partner Mary Ambrose, after recording a TV appearance in the UK. His manager said he suffered the heart attack in the early hours of Friday morning.
The Yorkshire-born singer had recently been on tour of Europe to promote his latest album Drive.
Palmer had been performing since the early 1970s, playing in bands including Mandrake Paddle Steamer and Dada, featuring Elkie Brooks. He then went on to front Vinegar Joe, releasing three albums with the band before launching his solo career. He was also a member of 1980s supergroup Power Station, which also included members of Duran Duran. But it was it was during the 1980s that he achieved mainstream recognition.
Known for his sharp dress sense, his solo album Riptide produced the top five hit Addicted to Love, which was backed with one of rock music's most famous videos.
Click here to see Robert Palmer perform Looking for Clues on Top of the Pops in 1980.
It featured Palmer backed by a band featuring identically-dressed woman, who were also made up to look the same. But after scoring hits with She Makes My Day and Mercy Mercy Me he turned he returned to his rhythm and blues roots. His Ridin' High album in 1992 was a mix of genres from Tin Pan Alley and cabaret classics. A greatest hits album was released in 1995 and reached number four in the UK charts.
Although born in Batley, Yorkshire, he spent much of his childhood in Malta before moving back to the UK at the age of 19. Later on he spent time living in New York, the Bahamas and Switzerland, but also stayed close to his roots.
Rock journalist Paul Lester, from Uncut magazine, said Palmer rose from northern clubs to become "elegant and sophisticated" and the master of several styles. "He was kind of a pioneer of blue-eyed soul, which is white men doing black music and R&B pretty well," Lester told BBC News Online. "He had two or three careers - from pub rock stomping with Elkie Brooks in '72 to electronic pop music to smooth, suave R&B balladry, to blues to hardcore rock funk."
Palmer filmed his parts for a regional TV show, My Kinda People, about his musical influences, for Yorkshire TV on Wednesday. "We're shocked and saddened to hear of Robert Palmer's death," a Yorkshire TV spokesman said. "At the moment, no decision has been made regarding the future of this programme as everyone's thoughts are with Robert's family and friends."
Suzanne Parkes, who worked as Palmer's publicist for Power Station's Living in Fear album in 1996, told BBC News Online: "He was something really rare in the music industry. His offstage persona was even nicer than that onstage, he was an absolute gent. I'm really sad, but I remember the times with Robert as just so much fun. I remember going to him to this secret karaoke club in Soho once - and he actually got up on stage and did karaoke to his own songs, to Addicted to Love, just for a laugh."
(Bron)
Frans kaartspel met 'gevaarlijke Amerikanen'

AMSTERDAM - Donald Rumsfeld is de schoppenaas, George Bush de ruitenkoning en Osama bin Laden is de joker. Extreem-links in Frankrijk verkoopt sinds enkele weken via internet zijn antwoord op het kaartspel dat de Amerikanen samenstelden van de meest gezochte Irakezen. Het Franse kaartspel slaat aan.
"Ik vond het volkomen ongepast om een mensenjacht voor te stellen als een spelletje", zegt Thierry Meyssan, de man achter het kaartspel. De Franse kaarten zijn bedoeld om duidelijk te maken waarom de 52 gevaarlijkste Amerikanen in en om de regering-Bush een gevaar zijn voor de wereld.
Op de kaart van president Bush wordt gememoreerd dat niet hij, maar Al Gore de meeste stemmen kreeg bij de verkiezingen van 2000. Minister van defensie Rumsfeld wist volgens de makers van het kaartspel van tevoren van de aanslagen van 11 september, maar deed niets zodat hij de aanslagen kon gebruiken als een excuus voor het opvoeren van de defensiebegroting. Bin Laden is een agent van de CIA die verdeeldheid moet zaaien tussen de christelijke en de islamitische wereld.
Meyssan is voorzitter van de linkse organisatie Réseau Voltaire en auteur van de controversiële bestseller 11 septembre 2001: l'effroyable imposture (de grote leugen), waarin hij ook al uiteenzette dat een deel van de regering en de legertop in Washington van tevoren op de hoogte waren van de aanslagen. Het Pentagon zou bovendien nooit door een Boeing zijn geraakt, maar door een Amerikaanse raket. Er waren immers nergens brokstukken van een vliegtuig te zien.
De afgelopen weken zijn enkele duizenden exemplaren van het kaartspel via het web verkocht. Binnenkort zijn ze in Frankrijk ook in de winkel te verkrijgen. Er zijn versies in tien andere talen op komst. Ze kosten 8 euro per stuk.
(Bron)
Duitse politie rolt groot netwerk kinderporno op

MAAGDENBURG - De Duitse politie heeft een wereldwijd netwerk van kinderporno opgerold. Volgens recherchebronnen zijn vijfhonderd woningen in Duitsland doorzocht en is een aantal verdachten gearresteerd. Het onderzoek, met de naam Marcy, strekte zich uit naar nog eens 166 landen. Dat heeft het Duitse persbureau DPA vrijdag gemeld.
Al eerder werd bekend dat het onderzoek zich toespitste op de Duitse stad Maagdenburg. Een 26-jarige man begon daar vorig jaar op enkele internetsites kinderporno uit te wisselen. Ruim 26.500 mensen over de hele wereld logden daarna in op die sites, onder wie 530 in Duitsland. De autoriteiten wisten de meesten van hen op te sporen.
In de deelstaat Beieren zouden dertig verdachten zijn opgepakt. Een van hen bezat 26.000 foto's van kindermisbruik.
(Bron)
Verlamde man na poging euthanasie overleden

BERCK-SUR-MER - De ernstig verlamde 22-jarige Vincent Humbert die woensdag in een ziekenhuis in het Noord-Franse Berck-sur-Mer in coma raakte, nadat zijn moeder had geprobeerd een overdosis slaapmiddelen in zijn infuus te doen, is vrijdag overleden. Dat is vrijdag in justitionele kringen in Berck-sur-Mer vernomen.
(Bron en meer, met een wrange banner voor een uitvaartverzekeraar: "Bij overlijden keren we 4000 euro uit"...)
Spammen wordt strafbaar

DEN HAAG - Het 'spammen' wordt strafbaar. Een meerderheid in de Tweede Kamer zal volgende week waarschijnlijk instemmen met een wetswijziging van het Kamerlid Van Dam (PvdA) dat van het versturen van spam (ongevraagde, vaak commerciële e-mail) een economisch delict maakt dat maximaal kan worden beboet met 4500 euro per overtreding.
Volgens dit voorstel moet de opsteller van de ongevraagde mail in de toekomst toestemming van de ontvanger hebben om het te mogen versturen.
Dit gaat verder dan het voorstel van het kabinet, waarin staat dat de verstuurder van spam er pas mee hoeft op te houden als de ontvanger verklaart er niet van gediend te zijn.
Minister Donner van Justitie liet de Kamer weten te willen wachten op de nieuwe Telecomwet, maar een meerderheid in de Kamer wil dat er nu al iets wordt gedaan aan het spammen. Veel Nederlanders vinden dit fenomeen net zo ergelijk als hondenpoep, bleek onlangs uit een onderzoek.
(Bron)

Da's mooi, want ik krijg steeds meer NL-spam, van NL-adressen, met bijvoorbeeld aanbiedingen voor cd's met een miljoen mailadressen en 7 miljoen overige NAW-gegevens. Ik dump m'n klachten al her en der, een cc'tje naar de politie kan er moeiteloos bij.
'Economie draait onder links beter'

DEN HAAG - De plannen van PvdA en GroenLinks scoren economisch veel beter dan die van het kabinet. Beide partijen creëren 40- tot 60 duizend extra banen en verhogen de economische groei volgend jaar met respectievelijk 0,5 en 0,7 procent, zo blijkt uit berekeningen van het CPB. PvdA-leider Bos presenteert vandaag zijn alternatieve begroting.
De linkse politieke partijen laten het financieringstekort oplopen tot 3 procent, de grens die volgens Europese afspraken nog net is toegestaan. Het kabinet beperkt het financieringstekort tot 2,4 procent van het nationaal inkomen.
De door het kabinet voorgehouden koopkrachtdaling voor iedereen blijkt vermijdbaar. Bij zowel de PvdA als GroenLinks verbetert de koopkracht voor de gemiddelde burger juist flink. Een gemiddelde kostwinnaar met een inkomen beneden 150 procent van het minimumloon kan volgens de plannen van GroenLinks rekenen op een koopkrachtstijging van 5 procent. De PvdA heeft voor deze groep een verbetering van 3 procent in petto. De midden-inkomens stijgen bij Groen-Links 1 procent en bij de PvdA 2,25 procent ten opzichte van het kabinet.
De belangrijkste boodschap van beide partijen is dat 'het dus wel kan'. De pijnlijke keuzen van het kabinet met koopkrachtdaling voor iedereen zijn geen noodzaak, zegt Kees Vendrik namens GroenLinks: 'Het kan anders.'
PvdA en GroenLinks draaien veel bezuinigingen bij de sociale zekerheid terug. Ook de koppeling tussen marktlonen, ambtenarensalarissen en uitkeringen wordt hersteld.
Zowel de PvdA als GroenLinks verhoogt de milieubelastingen. Met de opbrengst kunnen de gezinslasten worden verlaagd. De lastenverzwaring voor bedrijven is bij GroenLinks (1,1 miljard) hoger dan die van de PvdA (70 miljoen). De groep gezinnen als geheel gaat er bij GroenLinks meer op vooruit dan bij de PvdA.
Bij GroenLinks zijn de hoge inkomens de klos. Kostwinnaars met meer dan 2,5 keer het minimumloon moeten rekenen op een koopkrachtdaling van 6 procent. Deze groep wordt door de PvdA minder hard getroffen, maar verliest ook daar 2 procent.
(Bron)
Verhagen meeste kans op BuZa

DEN HAAG - CDA-fractieleider Verhagen en minister Peijs van Verkeer en Waterstaat zijn met premier Balkenende in gesprek over hun kandidatuur voor het ministerschap van Buitenlandse Zaken. Vooral Verhagen gooit hoge ogen. Oud-topambtenaar in Europa Bot, die eerder veel werd genoemd, zou geen kans maken. Dit melden goede bronnen in het kabinet.
Balkenende heeft intern aangegeven dat hij snel tot een beslissing wil komen. Het CDA wil begin volgende week de naam van de opvolger bekendmaken.
Het probleem met Verhagen is dat zijn opvolging als fractievoorzitter moeilijkheden oplevert. De CDA-fractie heeft zich deze week vierkant uitgesproken tegen de gang van Verhagen naar het kabinet. Maar de huidige fractievoorzitter, vroeger buitenlandwoordvoerder, lijkt te beseffen dat hij een eenmalige kans krijgt. Mogelijk zou Wijn, staatssecretaris voor Financiën, Verhagen kunnen opvolgen.
(Bron)
Schapen Nederlands schip vrij van bekschurft

ROTTERDAM - De schapen aan boord van het in de Golfregio gestrande Nederlandse schip Cormo Express zijn vrij van bekschurft. Volgens een woordvoerder van de rederij Vroon BV uit Breskens is de situatie aan boord stabiel en maken de schapen het, gezien de omstandigheden, redelijk goed.
Het schip vertrok op 5 augustus vanuit West-Australië naar Saudi-Arabië met ruim 57.000 schapen aan boord. De dieren verblijven gewoonlijk zo'n zestien dagen aan boord. De dieren werden echter geweigerd door de Saudische douane, omdat een te hoog aantal schapen bekschurft zou hebben, waardoor de dieren inmiddels al 56 dagen op het schip zitten.
Ruim 4000 schapen zijn inmiddels om het leven gekomen, vooral door de hitte en stress. Volgens de woordvoerder is een snelle oplossing nog niet in zicht. Berichten dat de schapen naar Irak zouden worden gebracht, kon hij vrijdag niet bevestigen. "We hebben nog geen instructies gekregen om naar een definitieve bestemming te varen waar de schapen van boord kunnen. Er is inmiddels voor twee weken vers water en eten ingeslagen, maar de temperatuur in dit gedeelte van de wereld is te hoog om de schapen nog langer aan boord te houden."
Volgens de zegsman wordt er dan ook een klemmend beroep gedaan op de beide betrokken partijen om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen. "Schapen zijn erg gevoelig voor stress en hoe langer deze situatie duurt, des te meer dieren zullen overlijden", zei hij.
De SP-fractie heeft naar aanleiding van de affaire in een brandbrief aan Kofi Annan voorgesteld om de Australische schapen via de VN aan de hongerende Iraakse bevolking te schenken. "Australië zit met de schapen in haar maag en de VN maakte deze week melding van toenemende honger in Irak: een plus een is twee", stelde Tweede-kamerlid Krista van Velzen.
(Bron)

Ze zijn dus geweigerd omdat ze ziek zouden zijn, wat ze niet waren en niet zijn. En nu?
Zoek je een baan als mystery shopper?

donderdag, september 25, 2003

TT 123 Zware aardbeving in Noord-Japan

TOKIO Het Noord-Japanse eiland Hakkaido is getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de Schaal van Richter. Er zijn verscheidene gewonden. De autoriteiten waarschuwen voor een tsunami (vloedgolf) en adviseren om bij de kust weg te blijven.
In de plaats Tomakomai is een grote brand uitgebroken op het terrein van een olieraffinaderij. Op verschillende plaatsen is de stroom uitgevallen en zijn waterleidingen gesprongen.
De zwaarste getroffen gebieden zijn de regio Hidaka in het midden en Tokatsu in het oosten. Op het eiland ter grootte van Oostenrijk wonen 5 miljoen mensen.
Politie zoekt gestolen goederen

Doorn - De politie zoekt nog gestolen goederen, die door een inbreker woensdag 17 september werden buitgemaakt bij een inbraak aan het Raadhuisplein in Doorn.
Voor deze inbraak werd een 24-jarige verdachte uit Doorn aangehouden. De man heeft de inbraak bekend en zei dat hij deze spullen onderweg had weggegooid.
Dit is vermoedelijk in de omgeving van het postkantoor of de IJskelderlaan gebeurd. Een zoektocht door de politie leverde niets op. Het betreft een flat-screen (IIYama), toetsenbord, muis en een modem (Wyse). Informatie (mag anoniem) graag naar telefoonnummer 0900-8844.
(Bron)
VS behouden positie grootste wapenleverancier

WASHINGTON - De Verenigde Staten hebben hun positie als 's werelds grootste wapenleverancier vorig jaar behouden. Dat berichtte The New York Times donderdag op basis van een onderzoek van het Amerikaanse Congres. De Amerikanen waren vorig jaar verantwoordelijk voor ruim 45 procent van de wereldwijde handel in conventionele wapens.
Met de Amerikaanse wapenhandel was vorig jaar circa 13,3 miljard dollar (11,7 miljard euro) gemoeid. Een jaar eerder was dat nog 12,1 miljard dollar (10,6 miljard euro). Het grootste deel van de omzet boeken de Amerikanen in ontwikkelingslanden. Na de VS zijn Rusland en Frankrijk de grootste wapenleveranciers.
China was volgens het rapport net als in voorgaande jaren de grootste wapenimporteur. De volksrepubliek bestelde voor 3,6 miljard dollar (3,1 miljard euro) aan (Russische) conventionele wapens. Zuid-Korea, India en de Golfstaat Oman bestelden ieder ook voor meer dan 1 miljard dollar aan wapens.
(Bron)
Britse politie zegt aanslagen te hebben voorkomen

LONDEN - De Britse veiligheidsdiensten hebben sinds 11 september 2001 voorkomen dat Groot-Brittannië door terroristische aanslagen werd getroffen. Dit zei John Stevens, hoofd van de Londense politie, donderdag.
De Britse veiligheidsdiensten zijn in de hoogste staat van paraatheid. "De maatregelen die de antiterrorisme-eenheden en de veiligheidsdiensten hebben genomen, hebben in een aantal gevallen een aanslag op Londen voorkomen", aldus Stevens.
Sinds de aanslagen op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington wordt Groot-Brittannië beschouwd als een belangrijk potentieel doelwit voor terroristen.
Diverse maatregelen werden al getroffen om mogelijke aanslagen te verhinderen. Bij overheidsgebouwen werden betonnen blokken geplaatst tegen autobomaanslagen, en bij het vliegveld Heathrow zijn tanks en pantserwagens gestationeerd nadat inlichtingen op een mogelijke raketaanval hadden geduid.
Meer dan driehonderd mensen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij het beramen van aanslagen, onder wie leden van terreurorganisatie al-Qaeda.
Stevens ging niet in op details betreffende de aanslagen. Eerder deze maand vertelde hij dat Groot-Brittannië bedreigd werd door zelfmoordterroristen en dat een aanslag onvermijdelijk was, hoewel direct bewijs niet voorhanden bleek.
(Bron)
Gekozen burgemeester in maart 2006

DEN HAAG - Alle zittende burgemeesters worden in maart 2006 ontslagen. Minister De Graaf (Bestuurlijke vernieuwing) wil dat dan in alle 489 gemeenten een gekozen burgemeester aantreedt. De verkiezingen daarvoor zouden dan moeten samenvallen met de gemeenteraadsverkiezingen. Aftredende burgemeesters moeten zich herkiesbaar stellen als ze hun post willen behouden.
In een notitie waarover het kabinet zich vrijdag buigt, schrijft De Graaf dat de gekozen burgemeester vervolgens meer bevoegdheden moet hebben dan de huidige benoemde burgervaders. Zo moet de burgemeester vanaf maart 2006 optreden als een 'lokale regeringsleider' die zelf wethouders voordraagt en hun takenpakket vaststelt. Ook draagt hij de verantwoordelijkheid voor het ambtelijke apparaat.
In het nieuwe systeem wil De Graaf dat burgemeesters voor vier jaar aan het bewind zijn. Nu is dat nog zes jaar. In het regeerakkoord hadden CDA, VVD en D66 al afgesproken dat er een gekozen burgemeester moest komen. De VVD, nog niet zo lang voorstander van een gekozen burgemeester, wil in ieder geval dat de eerste burger een stevig pakket krijgt.
De nieuwe voorstellen van De Graaf komen ook voor in een recent VVD-rapport over de gekozen burgemeester, meldt VVD-Tweede-Kamerlid Van Beek donderdagavond.
De burgemeesters zelf reageren in eerste instantie met veel vraagtekens op het voorstel van De Graaf. "Je haalt veel overhoop. Maar wat schiet de lokale democratie hier mee op?", vraagt de Haarlemse burgemeester Pop zich af. Hij is voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters.
Pop waarschuwt voor een schijnvertoning. De meeste burgemeesters zijn er tegen dat ze voortaan worden gekozen. Een minderheid is voor, mits de burgemeester echt een machtige positie krijgt. In het voorstel van De Graaf is daar echter geen sprake van, aldus Pop. Zo mag de burgemeester wel wethouders voordragen, maar de gemeenteraad benoemt ze.
De continuïteit van het plaatselijke bestuur loopt volgens Pop gevaar. In maart 2006 zullen niet alleen de burgemeesters, maar ook de wethouders verdwijnen. "En er komen veel mensen op straat te staan."
(Bron)
Bang dat je computer gejat wordt? Hier is de oplossing.
Drugsexperiment met gruwelijke afloop

HALLE Een 18-jarige jongen uit het Duitse Halle heeft met een heggenschaar zijn tong en penis afgeknipt terwijl hij onder invloed was van een thee, die hij van de bloemen van een Zuid-Amerikaanse sierplant had getrokken.
Na de zelfverminking is de jongen opgenomen in de psychiatrische afdeling van de universiteitskliniek in Halle, zo bevestigde de politie een bericht in de krant Kijlner Expres.
De jongen gedroeg zich nadat hij de thee had gedronken aanvankelijk normaal. Maar toen was hij volgens zijn moeder de tuin van het ouderlijk huis ingegaan waar hij zichzelf verminkte. 'Er viel niets meer te redden, er was niets meer aan te naaien', volgens de ambulancearts.
De politie wist geen bijzonderheden. De bewuste plant, engelstrompet, valt niet onder de narcoticawet en zelfverminking is niet strafbaar, zei een woordvoerster.
Volgens deskundigen proberen jongeren steeds vaker uit of zij high kunnen worden van planten die zij in of om het huis aantreffen. Niemand kan inschatten welke uitwerking het gif heeft, zei de chef van de psychiatrische kliniek tegen de krant. Naast psychoses, hallucinaties en verwardheid zijn ook meerdere zelfdodingen voorgekomen, zei de arts.
(Bron)
244 honden in vierkamerwoning

LONDEN De Britse dierenbescherming heeft de grootste 'reddingsactie' uit haar geschiedenis uitgevoerd, zo werd donderdag bekend.
Op 10 september haalden de dierenbeschermers 244 honden, zestien papegaaien, zeven katten, een konijn en een chinchilla uit een vierkamerwoning in het noorden van Engeland.
Een woordvoerster zei dat de reddingsactie gebeurde op advies van een dierenarts en dat er mogelijk juridische stappen volgen tegen de eigenaars van de woning.
Britse kranten wisten te melden dat in het huis een echtpaar van middelbare leeftijd woont en dat het er vies was.
(Bron)
Koe zwemt 10 kilometer

Een koe van de Zeewolder natuurboerderij De Zonnehoeve heeft dinsdag 10 km gezwommen. Ze was de wei zat en sprong in de Vaart.
De koe was niet in staat uit de sloot te klimmen, omdat de oevers van de Vaart dicht beschoeid.
Bij het Ibispad in Almere werd het dier uiteindelijk door de brandweer en medewerkers van de boerderij uit het water gehaald.
(Bron)
Inmiddels ben ik een cyberbigamist, al met vier mensen getrouwd, compleet met papiertje :-)
Belgische staatssecretaris stapt op na 'leugen'

BRUSSEL - De Belgische staatssecretaris van Arbeidsorganisatie Anissa Temsamani is donderdag opgestapt na suggesties in de pers dat ze heeft gelogen over haar diploma's. De socialiste ontkent de aantijging maar stelt dat ze door de discussie niet langer kan functioneren, meldde de Vlaamse publieke radio VRT.
Temsamani was een van de verrassende namen bij de samenstelling van het nieuwe Belgische kabinet aan het begin van de zomer. Ze was de eerste allochtoon in de nationale regering.
Temsamani zou hebben gezegd dat ze een een kandidaatsdiploma (twee jaar universiteit) handelswetenschappen had. In werkelijkheid heeft ze alleen een papiertje van de middelbare school. De staatssecretaris zegt dat ze nooit heeft beweerd het kandidaatsdiploma te hebben. "Ik beklemtoon altijd dat ik mijn studies voortijdig heb moeten afbreken", zei ze in dagblad De Morgen van donderdag. Later op de dag nam ze ontslag. Ze blijft wel Kamerlid.
(Bron)
TT 124 Israël doodt vijf Palestijnen

HEBRON Israelische soldaten hebben bij een actie op de Westelijke Jordaanoever een leider van de Islamitische Jihad en een andere militant doodgeschoten. In een vluchtelingenkamp in de Gazastrook werd een Hamas-, een Jihad-lid en een 3-jarig meisje gedood.
[Die 3-jarige was natuurlijk een reuzegevaarlijke terroriste.]
Aan Israelische kant vielen zes gewonden.
Jihad-leider Nabil Abu Jaber zei dat zijn beweging klaarstaat om de doden te wreken. "Al onze cellen hebben de vrije hand om de vijand een lesje te leren."
Gisteren hebben 27 Israëlische piloten kenbaar gemaakt geen represaille-acties in dichtbevolkte gebieden meer uit te willen voeren.
TT 121 Vrijspraak voor Nigeriaanse vrouw

KATSINA Een islamitisch hof in Nigeria heeft Amina Lawal vrijgesproken. De 31-jarige alleenstaande moeder was eerder wegens overspel veroordeeld tot de doodstraf door steniging.
Zij kreeg 2 jaar na haar scheiding haar vierde kind. Volgens de islamitische wetgeving (sharia) is er dan sprake van overspel. Wereldwijd was er kritiek op de veroordeling, die ook op onbegrip stuitte bij de christenen in Nigeria.
Lawal is onschuldig bevonden omdat ze niet betrapt is op overspel, ze niet voldoende tijd had om haar verdediging goed voor te bereiden en er fouten zijn gemaakt in het proces.
TT 111 De Geus: spijt uitspraak koppeling

HILVERSUM Minister De Geus van Sociale Zaken betreurt uitspraken waarin hij zijn politieke lot verbonden heeft aan de koppeling tussen de uitkeringen en de lonen. Dat heeft De Geus gezegd in De Ochtenden op Radio 1.
De minister heeft meerdere malen gezegd de ontkoppeling niet mee te zullen maken. Hij voegde de daad echter niet bij het woord, want het kabinet heeft de koppeling tussen de uitkeringen en de lonen in het bedrijfsleven losgelaten.
Zijn eerdere uitlatingen bestempelde De Geus als een beginnersfout. "Ik ga nu voorzichtiger door het politieke leven," zei de minister.

En we weten nu wat zijn woord waard is.
Op Nu.nl een enge video over ouders die zeiden dat hun dochtertje leukemie had. Ze deden er alles aan om het zo echt mogelijk te laten lijken: drugs inspuiten, hoofdkaalscheren, kind overtuigen dat ze snel dood zou gaan. Ze zamelden bergen geld in voor hulp - en vielen door de mand. Münchhausen by proxy.
Homoleraren vooral gehinderd op vmbo-scholen

UTRECHT - Homoseksuele leraren hebben vaker last van ongepaste nieuwsgierigheid naar hun privé-leven dan hun heteroseksuele collega's. Van collega's en leerlingen krijgen ze daarover vaker spottende opmerkingen te horen. Op vmbo-scholen worden homodocenten het meest gehinderd.
Dat blijkt uit een donderdag verschenen onderzoek 'Beter voor de klas, beter voor de school'. Op scholen met duidelijke regels over omgangsvormen en wat heet "een gericht diversiteitsbeleid" wordt homoseksueel onderwijspersoneel aanmerkelijk minder vaak gediscrimineerd.
Onderzoek dat is verricht in opdracht van onderwijsbond AOb, het onderwijsadviesbureau APS en de homobelangenorganisatie COC wijst uit dat 15 procent van de homoseksuele werknemers in het onderwijs nooit hun geaardheid praten. Biseksuelen blijken daarover helemaal niet te spreken. Docenten die wel 'uit de kast' zijn gekomen ervaren het toch nog als bijna onmogelijk om er in de klas over te praten.
Ook vinden zij dat hun 'gezagsrol' in de klas nogal eens belemmerd wordt door de houding van de leerlingen tegenover hun seksuele voorkeur. Twaalf procent van de mannen en 4 procent van de vrouwen antwoordt dat ze wegens hun seksuele aard wel eens voor een baan in het onderwijs zijn geweigerd.
(Bron)

Wat zijn we toch een beschaafd, ruimdenkend land! Ik ben bi, komt u nu nooit meer terug?
Wilde achtervolging in zwembad Tropicana

ROTTERDAM - Een 46-jarige moeder uit Zaandam heeft woensdagavond met haar man en twee kinderen een gratis zwemfestijn opgeëist. De vrouw had voor Tropicana in Rotterdam gratis kaartjes gewonnen via een actie bij de koop van levensmiddelen. De vrouw was echter twee uur te laat en werd daarom bij de controle geweigerd.
Dat pikte de moeder niet. Ze liep door de controle heen, kleedde zich om en sprong in het water. Toen de badmeester het door kreeg, zette hij de achtervolging in. Dat mondde uit in een geplons en gespetter door diverse zwembaden. Na een worstelpartij met de badmeester konden gealarmeerde politieagenten de vrouw onder controle krijgen. Ze werd toen naar de kleedkamer gebracht.
Bij de kleedkamer werd de 47-jarige echtgenoot boos. Na diverse waarschuwingen moest de politie pepperspray gebruiken om hem te kalmeren. Toen begon de vrouw om zich heen te slaan, te bijten en te schoppen. Het echtpaar en de kinderen, van 8 en 11 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen middernacht werden ze op vrije voeten gesteld.
(Bron)
Langste oren
Een basset wiens grootvader Biggles al beroemd was als het gezicht van de Hush Puppies-schoenen, is zelf in de schijnwerpers getreden door in het Guinness Book of Records te staan als de hond met de langste oren ter wereld. De oren van de basset, wiens officiële naam Knightsfollie Ladiesman is, zijn 29,2 centimeter lang. De eigenaar van Mr. Jeffries heeft de oren laten verzekeren voor 30.000 pond. Hij vertelde dat het dier vaak op zijn eigen oren stond, erover struikelde en ze in zijn eten liet hangen.
(Bron)
Zenuwensite!
(Via)

woensdag, september 24, 2003

Bekende Nederlanders solliciteren

DEN HAAG - Tientallen bekende Nederlanders en vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven hebben woensdag met werkgevers gebeld om te vragen of zij een baan hebben. Niet voor henzelf, maar voor mensen die werk zoeken.
Het doel is extra vacatures te noteren voor werkzoekenden die zaterdag de nationale banenmarkt bezoeken. Die banenmarkt wordt gehouden op 120 vestigingen van het Centrum voor Werk en Inkomen, verspreid over het hele land. De prominenten hadden aan het eind van de dag 3000 vacatures verzameld.
Op de CWI-vestiging in Den Haag zaten woensdagmiddag onder anderen minister De Geus van Sociale Zaken en FNV-voorzitter De Waal achter de telefoon. Vanuit tientallen andere CWI-kantoren belden burgemeesters, wethouders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en werkgeversverenigingen voor vacatures.
(Bron)

1) Dit slaat nergens op: die vacatures zijn er toch wel - alleen waren ze niet bekend bij het CWI. Dat ze daar niet bekend zijn, betekent niet dat ze niet vervuld zullen worden - dus waarom al die tamtam?
2) De Geus zei op het Journaal dat ie vandaag verder toch niks te doen had, en daarom aan de telefoon ging zitten. Blijkbaar is het ministerschap geen volle baan. In ieder geval hoort het loon van deze dag ingehouden te worden.
Bah: poemajagen.
Grin...
TT 401 Een vrouw in het Chinese Nanchang dacht zichzelf afgelopen week eens goed te verwennen met een grote beurt bij de plaatselijke kapper. Wassen, knippen, permanentje en een blits kleurtje hielden de vrouw maar liefst zes uur lang in de kappersstoel. Het resultaat mocht er dan ook wezen. Na de behandeling claimde de vrouw echter geen geld bij zich te hebben. En dat kon de barbier iets minder waarderen.
Geen geld, dus ook geen kapsel moet de kapper gedacht hebben. Het personeel van de kapsalon hield de vrouw vast terwijl de barbier haar kapsel tot stekeltjes reduceerde.
TT 120 AMSTERDAM De gemeente Amsterdam geeft projectontwikkelaars geen toestemming meer om kantoorgebouwen neer te zetten zonder dat vaststaat wie het pand gaat gebruiken. Momenteel staat 13 procent van de Amsterdamse kantoorpanden leeg.
Europese zomer warmste in 500 jaar

GENEVE - Europa heeft afgelopen maanden de heetste zomer in meer dan vijfhonderd jaar beleefd. Dat concludeerde de universiteit van Bern dinsdag in een onderzoek.
De hittegolf die duizenden doden veroorzaakte, zorgde ervoor dat de gemiddelde temperatuur het gemiddelde over de periode 1901-1995 (17,5 graden Celsius) met bijna twee graden heeft overschreden. In Centraal-Europa, en dan vooral in de Alpen, deden zich de grootste temperatuurveranderingen voor. Hier was het gemiddeld vijf graden warmer dan gemiddeld. Het vorige record stamt uit 1757. Toen was het vooral heet in het zuiden van Scandinavië, het oosten van Europa en het westen van Rusland.
Volgens de onderzoekers is er sprake van een trend en stijgt de Europese zomertemperatuur al 26 jaar. Tussen 1998 en 2003 nam de gemiddelde temperatuur zelfs met 2,8 graad toe.
De wetenschappers van de Zwitserse universiteit zijn bezig met een uitgebreid onderzoek om de weersschommelingen in Europa in kaart te brengen. Om gegevens uit vroegere eeuwen boven tafel te krijgen, gebruiken de meteorologen onder meer waarnemingen van monniken en tellen zij de jaarringen van bomen.
(Bron)
Leefbaar Den Haag koopt speelgoed van budget

DEN HAAG - Burgemeester Wim Deetman van Den Haag wil van de fractie Leefbaar Den Haag binnen een paar dagen horen hoe ze hun fractiebudget besteden. Het jaarlijkse budget van 30.000 euro is bedoeld voor bijvoorbeeld kantoorbenodigdheden.
Maar Leefbaar Den Haag meldde in de Haagsche Courant dat fractieleden van het budget onder andere een digitale camera, enkele radiobestuurbare wagens en zonnebrillen hadden gekocht. De aangeschafte stripboeken werden 'vakliteratuur' genoemd.
"De artikelen zijn absoluut relevant voor het werk als raadslid", zegt fractielid Michel Dufresne. En verder vertelt hij dat Leefbaar Den Haag ook blij is dat deze discussie is losgekomen. Dat was, volgens Dufresne, ook enigszins hun bedoeling.
Andere fracties in Den Haag noemen de uitgaven schandalig. Deetman wil opheldering. Mocht het waar zijn dan vindt ook hij het uitgavenpatroon onverantwoord. "Het doet afbreuk aan de prestige van de gemeenteraad", aldus de burgervader.
(Bron, met video)

Reactie vriendje: 'Tuurlijk, Asterix is heel nuttig om te leren je een dorp bestuurt.'
Microsoft sluit chatrooms

LONDEN - Microsoft heeft woensdag aangekondigd dat het binnenkort zijn chatrooms in 28 landen sluit. Volgens de Amerikaanse softwaregigant zijn de openbare ontmoetingsplekken op internet tot een verzamelplaats van verspreiders van 'junkmail' en porno verworden. Ook zouden kinderen gevaar lopen doordat pedofielen via 'chatrooms' contact zoeken.
De MSN-chatruimtes worden 14 oktober stilgelegd in 28 landen in Europa, waaronder Nederland, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Alleen al in Europa maken miljoenen mensen er gebruik van.
"De onverbloemde waarheid is dat het chatten zonder begeleiding niet veilig is", zei Geoff Sutton, de Europese directeur van de internetdiensten van Microsoft. "Het is een teken dat de vrolijke begintijd van internet een beetje voorbij is. Chatten was hippie-achtig. Het was vrij en open, maar een kleine groep heeft dat veranderd voor iedereen. Dat is triest."
Microsoft gaat door met de zogenoemde messenger-service. Daarbij kunnen bekenden via internet direct contact met elkaar hebben. In Europa telt de dienst 22 miljoen gebruikers, in de Verenigde Staten zelfs 100 miljoen.
Volgens een woordvoerder van MSN Nederland blijkt dat de "ongekende populariteit" van de messenger het gebruik van chatrooms grotendeels heeft vervangen. De dienst geeft gebruikers meer controle over met wie zij communiceren, zei hij.
In de VS, Canada en Japan wordt binnenkort een chatservice geïntroduceerd waarvoor moet worden betaald. Doordat hiervoor persoonsgegevens en een creditcardnummer moeten worden ingevuld denkt Microsoft dat eventuele 'overtreders' makkelijker zijn op te sporen.
Het sluiten van de 'chatrooms' is een van de maatregelen die Microsoft voorbereidt om misbruik van internet tegen te gaan. In april kondigde het bedrijf samen met Yahoo! en AOL aan 'spam', ongewenste en vaak misleidende e-mail, te willen bestrijden.
Ook voert het concern een agressieve campagne tegen virussen, nadat was gebleken dat vaak Microsoft-software wordt gebruikt voor de verspreiding daarvan.
(Bron, met video)

Ik snap het wel, maar het doet me wel denken aan het verbieden van de boekdrukkunst omdat er foute literatuur verschijnt: het helpt natuurlijk niets.
Humor:

'Drukbezochte weblog Volkomenkut offline'

AMSTERDAM - De weblog Volkomenkut bestaat sinds woensdagmiddag niet meer. De populaire Nederlandse weblog, nummer twee weblog van Nederland (Nedstat), is naar eigen zeggen offline gehaald op last van de autoriteiten.
"Wij hebben al onze bestanden en gegevens moeten overgedragen aan de desbetreffende instanties. Wij vinden het bijzonder spijtig dat Volkomenkut op deze manier moet eindigen en willen jullie hartelijk danken voor jullie trouwe bezoek van het afgelopen jaar", lichten de medewerkers van Volkomenkut toe in een korte reactie op de site.
Over de exacte reden van het offline zijn van Volkomenkut bestaat onduidelijkheid. Volgens hardnekkige geruchten zou de weblog offline zijn gehaald vanwege een restyling van de site.
Bij de Stichting Brein was niemand bereikbaar voor commentaar.
Volkomenkut heeft volgens Nedstat vanaf begin november 2002 ruim 4 miljoen pageviews behaald.
(Bron)
Meisjeskoor
Als het aan het Vaticaan ligt, dan bestaan er binnenkort alleen nog jongenskoren. Het Vaticaan wil meisjes verbieden om deel uit te maken van kinderkoren in de kerk. Het verbod maakt deel uit van een reeks van 37 nieuwe verboden die het Vaticaan wil invoeren. Het Vaticaan wil verder het applaus tijdens kerkdiensten en de lectuur van teksten die niet uit de bijbel komen verbieden.
(Bron)

Het lijkt erop dat veel religies terugvallen op hoe het ooit, eeuwen terug, was. Lekker de ontwikkelingen sinds toen negeren.
Misschien moet het Vaticaan de inquisitie ook weer invoeren.

dinsdag, september 23, 2003

'Runners lieten informant ontucht plegen'

DEN BOSCH - De begeleiders (runners) van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de regiopolitie Brabant-Zuid-Oost lieten hun informant K. ontucht plegen met minderjarigen. K., onder meer ingeschakeld in de Eindhovense ontuchtzaak, heeft deze politiemensen jarenlang laten weten dat hij betaalde seks had met minderjarigen vanaf zestien jaar.
De begeleiders hebben hem er al die tijd niet op gewezen dat hij zich daardoor schuldig maakte aan ontucht. Ze hebben ook niet ingegrepen. Het hoofd van de betrokken CIE heeft dat onlangs bij de rechter-commissaris toegegeven, laat de advocaat van K., J. Kuijpers, dinsdag weten.
De informant uit Weert speelt een belangrijke rol in de zogenoemde Eindhovense ontuchtzaak. Daarin is ook de inmiddels ontslagen PSV-directeur F. Spooren verdachte.
Persofficier van justitie C. van der Voort zegt dinsdag dat verklaring van de CIE-chef genuanceerder ligt. Hij vertelt dat het hoofd van de CIE aan de journaals van de runners niet kon zien dat K. strafbare feiten heeft gemeld. Als een informant aangeeft buiten de wet om te handelen, had dat er wel in opgenomen moeten worden. "Het melden van een strafbaar feit mag voor een informant geen vrijbrief zijn om een strafbaar feit te plegen. Een runner moet bij twijfel aangeven dat een informant zich niet schuldig mag maken aan strafbare zaken", stelt Van der Voort.
Wel geeft de persofficier aan dat de CIE-chef bij de rechter-commissaris vertelde dat hij niet kon garanderen dat zijn runners van de laatste veranderingen van de zedenwetgeving op de hoogte waren. "Die is de laatste jaren vaak veranderd. Pas de laatste jaren is seks met minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar tegen betaling, strafbaar."
(Bron)
Inbreker ziet urn voor dure vaas aan

ALMELO - Een inbreker heeft tijdens een woninginbraak in Almelo waarschijnlijk per abuis een urn met stoffelijke resten buitgemaakt. De dader sloeg eerst zijn slag in een vitrinekast waar kristallen Swarowski-beeldjes stonden, aldus de politie.
Vervolgens werd uit de slaapkamer van de 72-jarige bewoner een 'dure vaas' meegenomen. Het blijkt echter om een urn te gaan met de stoffelijke resten van de overleden echtgenote van de bewoner. Omdat de urn voor de man een grote emotionele waarde heeft, doet de politie een oproep aan de inbreker de urn terug te bezorgen. De inbraak had zondagavond plaats.
(Bron)
Winnares boomklimmen durft niet naar beneden

Een wedstrijdje boomklimmen in het Drentse Nijnsleek is zondagavond enigzins anders gelopen dan gedacht. De uiteindelijke winnares, een 9-jarig meisje, had haar vriendjes en vriendinnetjes uitgedaagd tot 'wie het hoogst kon klimmen'. De initiatiefnemer won met een bewonderenswaardige hoogte van acht meter.
De winnares kon echter niet gelijk gehuldigd worden, aangezien ze niet meer naar beneden durfde. De brandweer moest worden ingeschakeld om het meisje uit de boom te bevrijden.
(Bron)
Eerste reactie op mijn opzeggingen is binnen, van het CDA:

"Geachte heer X,

Hij spijt ons te vernemen dat U Uw lidmaatschap opzegt.
Natuurlijk respecteren wij uw keuze, en zullen u dan ook van de lijst verwijderen.
Echter kan ik u niet terug vinden in de administratie.
Is bij u misschien uw registratie nummer bekend,
Of zou u anders Uw volledige adres willen opgeven.
Zodra dit bekend is zal ik uw lidmaatschap beëindigen.
In afwachting van uw antwoord."

Met postcode en huisnummer hèb je het volledige adres, maar dat geeft niet. En ik ben geen heer, maar schijnbaar moet je dat er heel uitdrukkelijk bij zetten.
Van de andere twee nog niets vernomen.
Oh ja: de oliebollenmix is in de aanbieding. Wees er snel bij!
LOL!
Afpersers Ahold voor de rechter

ZWOLLE - Een leraar en een vertegenwoordiger staan donderdag voor de rechtbank in Zwolle terecht wegens afpersing van Ahold, pogingen tot moord en illegaal wapenbezit. Om hun eis kracht bij te zetten, schoten de twee enkele keren op willekeurige woningen in Deventer en Meppel en een filiaal van Albert Heijn in Zwolle.
De 32-jarige Edwin W. en de 29-jarige Jochem van Z. probeerden in het voorjaar Ahold op deze manier miljoenen af te troggelen. Een 73-jarige vrouw werd door hun agressie in haar woning in Meppel in haar arm geraakt door een rondvliegende kogel.
Vorige week vond een reconstructie van deze schietpartij plaats, op verzoek van K. de Kock, de advocaat van W. Hij wilde hiermee aantonen dat zijn cliënt niet kon weten dat er iemand in de woning was. W. verklaarde eerder dat hij niet gericht heeft geschoten en dat bomen zijn zicht zouden hebben belemmerd.
De reconstructie gebeurde onder omstandigheden die zoveel mogelijk overeen kwamen met het werkelijke schietincident. Daaruit bleek echter dat wel goed te zien was dat er licht brandde in de woning. "Daar ben ik dus niks mee opgeschoten", reageert De Kock.
De bewoners van de beschoten panden hadden, evenals de verdachten, geen speciale band met Ahold. Tijdens het politieonderzoek, waar 180 man aan meewerkte, was er eerst via een advertentie in de Telegraaf contact gezocht met de verdachten en later telefonisch. Dat leidde ertoe dat W. en Van Z. op 4 mei konden worden aangehouden.
De twee mannen kenden elkaar uit het Zwolse uitgaansleven. W. was docent natuurkunde en techniek op het Zwolse Agnieten College. Daar werd met verbazing gereageerd op zijn aanhouding, evenals in de rest van de omgeving van de twee verdachten.
De rechtbank zal zich moeten buigen over de rolverdeling tussen beide verdachten. Van Z. heeft eerder verklaard dat hij geen weet had van het schieten op de woningen, hoewel hij wel heeft toegegeven een pistool van W. in bewaring te hebben gehad. Van Z. zou uit vriendschap hebben meegedaan, en omdat hij een gokschuld had van 30.000 euro.
(Bron)

Dus je mag best op een huis schieten? Als je maar denkt dat er niemand thuis is, of als je door het groen niet kunt zien of er iemand thuis is? Rare redenatie van die advocaat.
Blunder bij bouw stadskantoor Middelburg

MIDDELBURG - Enkele duizenden vierkante meters betonlaag in het in aanbouw zijnde stadskantoor van Middelburg moeten worden verwijderd omdat de aannemer zout water heeft gebruikt. Het stadskantoor verrijst langs het Kanaal door Walcheren. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft de aannemer bij de aanmaak van het beton water uit dit kanaal gehaald.
Het zoute water werd gebruikt bij de aanleg van een zogenaamde schuimbetonlaag, waarin leidingen zijn verwerkt. Hoe de fout heeft kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. De gemeente heeft de aannemer verantwoordelijk gesteld voor de schade. Volgens de gemeentewoordvoerder komt de aannemer binnen twee weken met een plan van aanpak. Het zoute water heeft tot gevolg dat het beton op den duur gaat afbrokkelen.
Door de constructieblunder kan de oplevering van het stadskantoor worden vertraagd. En dat kan problemen opleveren bij de verhuizing. Middelburg moet volgend jaar zomer verhuizen naar het nieuwe kantoor omdat het huidige stadhuis dan voor een deel wordt verhuurd aan de Roosevelt Academy.
(Bron)
TT 130 WASHINGTON Een groot ijsplateau op de Noordpool bij Canada is na 3000 jaar in stukken gebroken. Onderzoekers zeggen dat dat tussen 2000 en 2002 is gebeurd als gevolg van klimaatveranderingen.
TT 128 Joodse kolonisten planden aanslagen

JERUZALEM Radicale joodse kolonisten hebben aanslagen beraamd op een aantal moskeeën in de door Israël bezette gebieden. Dat meldt de krant Maariv op gezag van de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Beth.
Een van de opgepakte kolonisten heeft tegenover Shin Beth toegegeven dat er plannen waren om autobommen af te laten gaan tijdens het vrijdaggebed bij een aantal moskeeën, onder andere bij de al-Aqsa-moskee in Oost-Jeruzalem.
Volgens een Israëlische krant zijn deze kolonisten ervan overtuigd dat hun godsdienst het doden van niet-joodse vrouwen en kinderen rechtvaardigt.

Wie dat laatste gelooft, verliest het recht om te klagen als anderen net zoiets geloven. Een Jansen die vindt dat hij/zij het recht heeft een Pietersen af te maken, puur en alleen omdat het een Pietersen is, kan het Pietersen niet verbieden Jansen af te maken omdat het geen Pietersen is.
TT 127 Geen stroom delen Denemarken-Zweden

KOPENHAGEN In het zuiden van Zweden en de Deense hoofdstad Kopenhagen is om 12.40 uur de stroom uitgevallen. Ruim vier miljoen mensen, van wie 1,8 miljoen in Kopenhagen, zitten zonder stroom. Op heel Seeland viel de elektriciteit uit.
In Kopenhagen gingen velen de straat op. Doordat velen direct naar verwanten en vrienden belden, raakten de centrales overbelast. De brug over de Sont tussen Kopenhagen en Malmö bleef gesloten. Aan beide zijde ontstond een lange file.
Een belangrijke hoogspanningsleiding van Zweden naar Denemarken is kapot. Het nutsbedrijf in Kopenhagen verwacht dat er rond drie uur weer elektriciteit is.
TT 120 UTRECHT In een ziekenhuis in Amersfoort is een 76-jarige vrouw overleden van wie het hondje werd doodgebeten, bericht Radio M. Toen een rottweiler haar hond op de Kelvinlaan greep, kreeg ze een hartaanval en werd ze opgenomen.
TT 111 Nectarine bevat vaak te veel gif

HILVERSUM Van de nectarines die in Nederlandse supermarkten te koop zijn, bevat 35 procent te veel resten van bestrijdingsmiddelen. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Milieudefensie, Natuur en Milieu en Goede Waar & Co.
De nectarines die niet aan de Warenwet voldeden, komen vooral uit Italië en Spanje. Ze waren vooral te vinden bij Aldi, Edah, Lidl en de Plusmarkt.
Bij Albert Heijn, Bas van der Heijden/Dirk van den Broek en C1000 werden geen overtredingen geconstateerd. Daar bleven de aangetroffen resten in de vruchten binnen de toegestane marge.

Wat veroorzaakt het verschil?
TT 110 KPN: gratis internet voor scholen

AMSTERDAM KPN biedt alle scholen in het land drie jaar gratis breedbandinternet aan via de dochtermaatschappij XS4ALL. Volgens het telecombedrijf is een goed opgeleide beroepsbevolking van groot belang voor de concurrentiepositie van het bedrijfsleven op de lange termijn.
Het aanbod is echter niet ontbloot van eigenbelang, geeft KPN toe. Het is voor het bedrijf belangrijk dat klanten en werknemers van morgen maximaal gebruik maken van de informatietechnologie.
Het bedrijf steekt 25 mln euro per jaar in het project. Het is behalve voor het basis- en voortgezet onderwijs ook voor beroeps- en volwaseneneducatie bedoeld.
TT 108 Dubbele WAO-keuring jonge vrouwen

AMSTERDAM Vrouwen onder de 36 jaar die in de regio Alkmaar een WAO-uitkering aanvragen, worden vanaf volgende maand bij wijze van proef twee keer gekeurd. Dat heeft het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) bekendgemaakt.
Het UWV besloot tot de aanpak omdat relatief veel jonge vrouwen in de WAO terechtkomen. Hun klachten zijn vaak van psychische aard. De keuring door twee artsen moet het instituut meer inzicht geven in de risico's die vrouwen lopen.
De proef duurt twee maanden. Het UWV bekijkt daarna of de dubbele keuring landelijk en ook voor jonge mannen wordt ingevoerd.
Al tien jaar lang haal je een bepaald merk koekjes bij die ene super. En vandaag zit de prijs plots niet in de computer. De caissière roept een collega op, die niet komt. Ze roept nog eens, collega komt nog niet. Inmiddels ontstaat er achter me een rij, en waar ik normaal zeg: 'Laat maar', dacht ik nu: 'Tis niet mijn schuld dat ze de prijs niet weten en dat die collega - als altijd - eerst zijn gesprek afmaakt voor ie op de oproep van een collega reageert'.
Uiteindelijk gaat een andere collega kijken, en komt terug met de prijs - die ik ook al genoemd had, maar klanten moet je niet geloven.
Ik stop het pak koekjes in mijn tas, en de vrouw achter me, geblondeerde oma met tweepersoonskleinkinderwagen, rijdt venijnig tegen m'n hielen: 'Mag ik er even bij?', op zo'n tóón. Ik zeg: 'Als u heel even geduld heeft, ik ben zo weg', waarop de vrouw uitvalt: 'Jij hebt anders al heel wat van mijn tijd genomen!'
Ik ben verbaasd, leg nog netjes uit dat het niet aan mij ligt dat het lang duurde, maar aan de winkel, waarop ze wéér tegen me aanrijdt en ik dus zeker weet dat het geen ongelukje was. 'Loop door, anders loop ik door'- heng, weer die kinderwagen, waarin het oudste kind al bijna huilt. Ik word dwars en zeg dat ik nu zeker blijf staan tot ik helemaal klaar ben met inpakken, waarna zij 'fijntjes' opmerkt: 'Ik weet niet waar jij vroeger gewerkt hebt, maar het zal niet veel zijn geweest' (ofwel: je bent een hoer). Waarop ik eruit flap dat dat wel meevalt, dat ik in de psychiatrie werkte, met mensen zoals zij.
Als ik wegloop, hoor ik de rest van de rij hard lachen.
Als je tijdens een sollicitatiegesprek te horen krijgt dat je zo goed in het team zult passen, dan is het logisch dat je afgewezen wordt omdat je niet in het team past.
Toch?
Je bent een kat. Je wilt naar buiten. Je baas zegt dat ze denkt dat je het niet zo fijn zult vinden buiten, omdat er net zo'n klassieke herfstbui is losgebarsten, maar hé, je bent een kat, en dus eigenwijs.
Raam gaat open, je zet twee pootjes buiten, krijgt een fikse plens water op je kop, en wat doe je dan?
Dan ga je blazen.
Het regent nog steeds, dus het heeft niet geholpen.
Luchtfoto van je eigen huis, of een mooie plek in Nederland? Vanuit de lucht, progje installeren en rondkijken maar.

maandag, september 22, 2003

Scouting Nederland raakt de subsidie kwijt. Reactie van vriendje, oud-padvinder: "Daar moeten ze mee oppassen want het zijn er 125000 en ze hebben allemaal een mes.'
Auto-ontwerper moet met voetganger rekening houden

BRUSSEL - Auto's moeten zo worden ontworpen dat voetganger en fietser minder letsel oplopen bij een aanrijding. Dat hebben de Europese ministers van interne markt maandag besloten.
De ministers hebben een lijstje technische voorzieningen verplicht gesteld, die de fabrikanten en importeurs twee jaar geleden al vrijwillig hebben aangeboden. Vooral het Europees Parlement vond een niet-bindend aanbod niet ver genoeg gaan en eiste wetgeving.
De lijst met veiligheidseisen wordt binnenkort mogelijk uitgebreid met een tweede pakket regels. Daarin staat vrijwel zeker dat de 'bull bar', het stoere hekwerk aan de voorkant van terreinwagens, verboden wordt. Veel fabrikanten hebben ook hier al vrijwillig maatregelen genomen.
(Bron)

Die bull bar kan toch best blijven? Gewoon flink stofferen.
Geniet nog even snel van het weer, morgen is het tien(!) graden koeler.
TT 120 UTRECHT In Veenendaal is vanmorgen een baby te vondeling gelegd. Dit meldt RTV Utrecht. Het enkele uren oude meisje lag in een doos voor een woning en verkeert in goede gezondheid. De politie is op zoek naar de moeder van de baby.
TT 120 MARBELLA Zangeres Truusje Koopmans (76) is in Spanje overleden. In de jaren '50 en '60 trad ze vaak op, onder anderen met Herman Emmink. Ze schreef de liedjes 'Tjatjatja, wat zullen we eten' en 'Koffie, koffie, lekker bakkie koffie'.
Dag Johan Stekelenburg...
Het wordt hier in rap tempo grijzer...
TT 104 Bisschoppen bekritiseren Balkenende

HILVERSUM Bisschop Van Luyn heeft in het KRO-programma Kruispunt namens de katholieke kerk kritiek geuit op het kabinet Balkenende-II. Volgens hem komen de zwaksten er bekaaid af.
Ook legt het kabinet te veel nadruk op economie en geld verdienen, terwijl er andere manieren zijn om bij te dragen aan de samenleving, vindt Van Luyn. Hij verwees daarbij naar vrijwilligerswerk in bijvoorbeeld de mantelzorg.
Ook de Samen-op-Weg-kerken laakten het kabinetsbeleid. Secretaris-generaal Plaisier zei in Kruispunt dat mensen die niet kunnen werken een schuldgevoel aangepraat wordt.
Lulu
Een kangoeroe met de naam Lulu heeft zondag het leven van een Australische boer gered. De man was tijdens een storm zijn landerijen aan het inspecteren, toen er een tak op zijn hoofd viel en hij bewusteloos raakte. Lulu waarschuwde de vrouw van het slachtoffer door op de deur van het huis te bonzen, en leidde haar naar de plek des onheils. De kangoeroe was een kleine tien jaar geleden door het gezin van de boer 'geadopteerd', omdat het dier blind is aan een oog.
(Bron)
Speciale telefoonlijn voor WAO'ers

DEN HAAG - WAO'ers die weer aan het werk willen, kunnen vanaf maandag bellen met de reïntegratietelefoon. Met deze landelijke telefoonlijn wil het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) arbeidsongeschikten stimuleren zelf actie te ondernemen om weer aan het werk te gaan. Dat heeft het UWV maandag meegedeeld.
Een proef in Limburg heeft volgens het UWV aangetoond dat de reïntegratietelefoon werkt. In een jaar tijd hebben in Limburg 1500 mensen de speciale telefoonlijn gebeld. Van hen zei ruim driekwart weer aan het werk te willen. De helft van deze groep is inmiddels begonnen met een reïntegratietraject. Het UWV streeft ernaar dat 35 procent van de mensen die aan zo'n traject begint, weer aan het werk komt.
Het is de bedoeling dat mensen die bellen binnen acht weken een reïntegratietraject starten. Zij krijgen daarbij een vast contactpersoon. De reïntegratietelefoon is van maandag tot en met vrijdag te bereiken onder nummer 0900-9295.
(Bron)

Ik ken wel WAO-ers die graag aan het werk willen. Maar willen en kunnen is niet hetzelfde. En naar mezelf kijkend: ik ben zo vaak banen kwijt geraakt omdat ik vaker ziek ben dan een ander. Dus waar is de speciale telefoonlijn voor werkgevers die bereid zijn een werknemer 'met een vlekje' aan te nemen?
Waterpeil Rijn extreem laag

LELYSTAD - Het peil van de Rijn bij Lobith is maandag gezakt tot 7.08 meter boven NAP. Dat is zeven centimer lager dan eind augustus toen het peil van de Rijn al tot een recordlaagte van 7.15 meter was gezakt. Het vorige record was in 1947 toen de Rijn bij Lobith niet hoger kwam dan 7.22 meter.
Volgens een woordvoerder van het infocentrum Binnenwateren in Lelystad is de lage stand het gevolg van de lange droge zomer.
Hoewel het in september op verschillende plaatsen langs de Rijn heeft geregend, is de hoeveelheid neerslag niet voldoende geweest om het peil te doen stijgen. Ook de komende dagen worden in Duitsland geen grote hoeveelheden regen verwacht, aldus de woordvoerder. De neerslag in Duitsland is belangrijker voor de Rijn dan de regen die in Nederland valt.
Voor de scheepvaart betekent de lage waterstand dat die voorlopig niet al te zwaar beladen de Rijn kan bevaren. Deze situatie duurt nu al bijna twee maanden.
(Bron)

Ik hoop wel dat we niet al dat water van de winter krijgen...
Politie pakt 'domme' aanrander op

WADDINXVEEN - Een 17-jarige meisje heeft in het weekeinde een 36-jarige aanrander uit Gouda op een sluwe wijze door de politie laten inrekenen. Dat meldde de politie maandag.
Ze werd zaterdagavond op de fiets onderweg naar huis onder bedreiging van een mes door de man betast. De verdachte wilde vervolgens de Moerkapelse mee naar zijn huis krijgen. Het meisje zei dit eerst aan haar ouders te willen vragen en wist de verdachte zover te krijgen dat hij meeging naar haar woning.
Terwijl de verdachte op de hoek van een straat wachtte, belde de teenager naar de politie. Deze wist de verdachte ter plaatse aan te houden.
(Bron)
Slechts 450 tienervaders in Nederland

VOORBURG - In Nederland zijn bijna geen vaders onder de twintig jaar. Op 1 januari 2003 waren dat er slechts 450. Tienermoeders zijn er ongeveer tien keer zoveel. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag gemeld.
Ook mannen in de twintig hebben volgens de CBS-cijfers nog weinig trek in het vaderschap. Gemiddeld zijn ze om en nabij de dertig bij de komst van het eerste kind. Voor vrouwen geldt een gemiddelde leeftijd van 29. Internationaal gezien is dat aan de hoge kant.
De reden voor het leeftijdsverschil in ouderschap is te verklaren door huwelijksdemografie. Vrouwen kiezen nagenoeg altijd voor een oudere echtgenoot. Een andere verklaring is dat mannen fysiek in staat zijn om later kinderen te verwekken. Daarom gebeurt het vaak dat zij na hun veertigste nog vader worden.
Na het zestigste levensjaar daalt het aantal vaders sneller dan het aantal moeders. Dat komt omdat de sterftekans bij mannen hoger ligt.
In totaal telde Nederland op 1 januari 2003 bijna een miljoen meer moeders dan vaders: 4,5 tegenover 3,7 miljoen.
(Bron)

Al die tienermoeders hebben een kind van een man ouder dan 20, begrijp ik. Op 450 na.
Heerlenaar bekent gifmoord op vriendin

MAASTRICHT - Een 27-jarige man uit Heerlen heeft tegenover de politie bekend dat hij zijn 30-jarige vriendin Judith Notermans heeft gedood. Hij deed dat door gif te smeren op een broodje pindakaas. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Maastricht maandag bekendgemaakt.
Op 22 juli 2003 werd Judith Notermans op haar werk in Sittard onwel na het eten van een broodje pindakaas. Haar toestand verslechterde snel en ondanks snelle medische hulp overleed zij enkele uren later in het ziekenhuis. Voordat Judith bewusteloos raakte, vertelde ze aan collega's dat haar vriend het broodje pindakaas had gesmeerd.
De politie pakte Notermans vriend, chemicus van beroep, al vrij snel op. Maar deze man, Bart S., ontkende aanvankelijk iets met de zaak te maken te hebben. Weliswaar werden in zijn bureaula op zijn werk zeer giftige stoffen aangetroffen, maar het Nederlands Forensisch Instituut trof in het restant van het broodje pindakaas geen soortgelijke giftige stoffen aan.
Verdachte S. bekende afgelopen vrijdag dat hij het gif, dat hij van zijn werk had meegenomen, op 'een plaats' op het broodje had aangebracht. "Kennelijk heeft Judith juist dit deel van het broodje gegeten, waardoor zij is overleden", aldus een woordvoerder van het OM maandag.
[Hoeveel mensen kent u die hun broodje pindakaas niet helemaal opeten?]
Over het motief voor zijn daad heeft S. nog geen eenduidige verklaring afgelegd. Vijftien rechercheurs waren bij het onderzoek betrokken.
(Bron)
Gooiers tampon en waterverf koninklijk paar beboet

AMSTERDAM - Het gerechtshof in Amsterdam heeft de 28-jarige J.V. conform de eis veroordeeld tot een boete van 250 euro, wegens het gooien van een zakje witte waterverf naar de Gouden Koets op 2 februari 2002. De koets maakte op dat moment een rijtoer met het bruidspaar kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta door Amsterdam.
Het hof legde een voorwaardelijke boete van 100 euro op aan de 28-jarige V.K. . Hij wierp een natgemaakte tampon naar de koets. De tampongooier miste doel, de waterverfwerper wist het rijtuig te raken.
De straffen zijn opgelegd wegens belediging van het koninklijk paar.
(Bron)

Dus voor 250 euro mag je een verfbom naar W&M gooien?
Wie wordt nu de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken?

zondag, september 21, 2003

Nog iets met vertraging: het verjaardagscadeau. De telescoop is inmiddels geheel gemonteerd, alleen is het weer nu niet echt geschikt om te ontdekken hoe alles precies werkt ;-)
Okee. We doen dingen met vertraging: we zijn al tien (!!) jaar van plan naar een bepaald restaurant te gaan, en dat komt er maar niet van. Nou zijn we sowieso niet van die grote uit-eters, maar af en toe is het toch leuk. Dus zouden we voor ons jubileum gaan - in juni. Dat stelden we uit, en toen werd het: voor m'n verjaardag. Dat werd: het weekend tussen onze verjaardagen in. Wat extra hielp was een kortingsbon: 'tweede menu half geld'.
Dit is het weekend tussen onze verjaardagen in. We zijn niet gegaan.
De bon is geldig tot het eind van de maand. Misschien gaan we volgend weekend.
Dit soort dagen doet me aan vroeger denken. Aan op woensdagmiddag opgehaald worden van school, en naar het buitenbad fietsen. Aan die oude jaren '50-badtas, vol met handdoeken, brood, een fles water (en ja lieve lezer, toen waren er alleen flessen van glas), een boek, fruit, zonnebrandspul. Samen op de zonneweide rondlopen op zoek naar dat ene plekje, elke keer anders en toch elke keer het gevoel dat 'wij' daar echt beter zaten dan 'zij' - precies hetzelfde wat alle anderen dachten: iedereen had het allerbeste plekje.
Zonnen, zwemmen, zonnen, zwemmen, ijsje mogen halen en heel soms zelfs patat.
Het eerste bad, water op kinderhoogte, een glijbaan. En later in het tweede bad mogen, waar je - spannend! - niet kon staan, en dat alleen maar met een loopbrug gescheiden was van het meer erachter.
Ik heb er zwemles gehad. Ik weet niet meer hoe dat zat, want ik heb maar één diploma en ik kan me toch echt herinneren dat het afzwemmen voor A binnen was, maar ik herinner me ook dat de 'watertraptest' en het 'onder een touw door zwemmen' buiten was.
Hoe dan ook: dit soort dagen, zonnig maar zonder het dwingende dat hoogzomerdagen kunnen hebben, doet me daaraan denken. En omdat je achteraf alleen de leukste dingen nog weet, is het net alsof toen alle zomerdagen zo waren, terwijl ik best weet dat ze zo bijzonder waren omdat ze helemaal niet zo vaak voorkwamen. Die wetenschap negeer ik nu gewoon even :-)
Door de tuin gebanjerd, paar foto's gemaakt, bijna een dondersteen gevangen die de schuttingdeur openzette en iets naar de kat gooide (als ik 'm te pakken krijg zal ik dreigen 'm op te eten), genoten van de zon en het zomerse gevoel.
Binnen zie ik een spinnetje over m'n arm lopen, ongeveer half zo groot als een mier. Spin eraf gezet, weer achter de comp gekropen, arm gebogen - au!
Misschien dezelfde spin, misschien een soortgenootje, maar ze beet gemeen toen ze klem kwam te zitten. Zou ik ook doen, maar toch.
En dan wakker worden met de kat naast je, kopje op je arm.