zaterdag, april 17, 2004

Het regent :-(
De pitbull van de kampers hier heeft een hippe naam. Ik hoorde ze vanmiddag roepen, toen het beest weer losliep (en deze keer niet op fietsers joeg):

"Mááááksiemaoh!!"
Tulp, narcis, vergeetmenietje, dotter, look-zonder-look, hondsdraf, iris, krentenboom, paardebloem, wolfsmelk, lenteklokje, conifeer, aucuba - het bloeit allemaal uitbundig. Zeker in de zon is het een geweldig gezicht.
En veel beesten: hommels, bijen, wespen, mieren, wantsen, kikkers, padden, vogels, vleermuizen, veldmuizen, vliegen en vliegjes en kevers. En de katten die enthousiast achter van alles en nog wat aanhollen.
TT 120 ZWIJNDRECHT Een motorrijder is op de Geerweg in Zwijndrecht verongelukt toen een eend tegen zijn helm vloog. De man viel door de klap en raakte een paal. Reanimatie bleek niet meer te baten.
TT 401 Een Britse fietser (37) heeft wraak genomen nadat hij door een automobilist natgereden werd. Ashley Carpenter stak in tien dagen bijna 2000 autobanden van geparkeerde auto's lek met een geslepen schroevendraaier. Hij heeft 16 maanden in de cel om zijn zonden te overdenken.
TT 401 De Duitse politie is op zoek naar een klein oud vrouwtje. De vrouw schuifelde woensdag een bank in Berlijn binnen en zei tegen het personeel dat criminelen een bom in haar tas hadden gestopt die zou ontploffen als ze de bank niet zou beroven. De medewerkers weigerden geld te geven, pakten haar tas af en de bank werd ontruimd. Toen de politie opdook bleek de bom nep en de vrouw verdwenen.
Driekwart huisartsen seksueel aangetrokken tot patiënt

AMSTERDAM - Ruim driekwart van de mannelijke en een op de drie vrouwelijke huisartsen voelt zich wel eens seksueel aangetrokken tot een patiënt. Dit betekent niet automatisch dat dit tot seks leidt. Ruim 4 procent van de mannen heeft wel eens seks met een patiënt gehad. Het merendeel van deze mannelijke huisartsen vond die seks positief voor de patiënt.
"Seks tussen huisarts en patiënt beperkt zich niet tot incidenten", schrijft seksuoloog P. Leusink van Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen zaterdag in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de richtlijnen van artsenorganisatie KNMG valt seks met een patiënt onder geen beding te tolereren. Maar buitenlandse onderzoeken toonden al aan dat het desondanks gebeurt.
Leusink ondervroeg van februari tot mei 2002 977 huisartsen, van wie een kwart vrouw. Dertig mannen en twee vrouwen zeiden wel eens seks met een patiënt te hebben gehad. In 21 gevallen ging het om een huisarts die seks met één patiënt had gehad. Zeven hadden met twee patiënten wel eens seksueel contact gehad. Vier huisartsen hadden het met drie patiënten.
Vijftigplussers waren in dit onderzoek ondervertegenwoordigd. Huisartsen die zich aan patiënten vergrijpen, komen vaker voor in die leeftijdscategorie. De onderzoeker stelt dan ook dat het percentage huisartsdaders in de praktijk hoger kan uitvallen. Mogelijk lag het percentage daders in de groep van 273 huisartsen die niet hebben gereageerd ook hoger, schrijft Leusink.
Hij pleit voor meer preventie. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) neemt het onderwerp serieus, heeft meegewerkt aan het onderzoek, maar heeft geen preventiebeleid. "Wij kennen sinds jaar en dag de gedragsregel dat een persoonlijke relatie tussen patiënt en arts uit den boze is", stelt een woordvoerder van de LHV in een reactie.
Leusink noemt voorbeelden van preventiemethoden. Zo zou er een onafhankelijke instantie kunen komen waar collega's verdenkingen kwijt kunnen. Maar de meningen hierover zijn verdeeld. Een andere optie is scholing, zowel voor studenten als voor al werkende huisartsen. De LHV wil eerst de uitkomsten van de studie bestuderen en overleggen met de KNMG en de kennis- en opleidingsinstituten alvorens te bepalen of dat in Nederland nodig is.
(Bron)

vrijdag, april 16, 2004

Het ruikt buiten zo lekker, echt al zo'n 'het koelt af na een zomers dagje'-geur, vol groen en fris.
Illegale Bulgaarse vrouw 'verkocht' voor 50.000 euro

EINDHOVEN - Een 36-jarige illegaal in Nederland verblijvende Bulgaarse vrouw heeft een 20-jarige landgenote voor 50.000 euro 'verkocht' aan een Nederlander. Het slachtoffer werkte gedwongen in de prostitutie. De man was verliefd op haar geworden en betaalde het geld om haar vrij te kopen. Een woordvoerder van de politie heeft dit vrijdag bekendgemaakt.
De vrouw woont inmiddels bij de man. Ze heeft een verblijfsvergunning gevraagd. Die procedure loopt nog, aldus de zegsman van de politie.
De 36-jarige Bulgaarse werkte voor een bende in haar thuisland. Ze haalde tenminste drie vrouwen onder valse voorwendselen naar Nederland en dwong hen vervolgens te gaan werken voor een escortbureau in Gemert. De uitbaters daarvan, een echtpaar van 52 en 37, zijn net als de 36-jarige aangehouden. De drie verdachten zitten nog vast. De andere twee naar Nederland gelokte vrouwen zijn teruggestuurd naar hun vaderland.
(Bron)
Jonge zedendelinquent slaat vaak opnieuw toe

LEIDEN - Zestig procent van de jonge zedendelinquenten pleegt na behandeling opnieuw een misdrijf. In 10 procent van de gevallen gaat het daarbij weer om een seksueel delict, in de overige gevallen gaat het om een andersoortig misdrijf.
Dit schrijven de onderzoekers C. Bijleveld en Jan Hendriks in het vrijdag verschenen rapport Recidive van jeugdige zedendelinquenten. De onderzoekers namen de recidive onder de loep van 114 jongens die tussen 1988 en 2001 na behandeling de justitiële jeugdinrichting Harreveld in Gelderland verlieten.
Gebleken is dat 90 procent van de zedenrecidivisten binnen drie jaar na behandeling opnieuw een delict pleegt. De onderzochte delinquenten waren ten tijde van het plegen van het misdrijf tussen de zeven en negentien jaar oud.
Bijleveld en Hendriks onderscheiden twee groepen zedendelinquenten: de obsessieven en de opportunisten. De obsessieven kiezen veelal een jonger kind als slachtoffer (gemiddelde leeftijd bijna acht jaar). De opportunisten vergrijpen zich overwegend aan leeftijdgenoten (gemiddelde leeftijd zestien jaar).
Alleen de obsessieven plegen opnieuw een zedendelict. Het gaat veelal om sociaal geïsoleerde, onzekere, autochtone pubers. De opportunisten zijn machotypes met antisociale trekken. Eenderde van hen is allochtoon. Zij plegen niet nogmaals een zedendelict, maar misdrijven als diefstal, inbraak of mishandeling.
Jongens die een (zeer) jong meisje misbruikten buiten hun familie, lopen de grootste kans in herhaling te vallen. De onderzoekers pleiten ervoor deze groep nog intensiever te behandelen tijdens hun verblijf in de jeugdinrichting en hen na ontslag daaruit langdurig intensief te begeleiden.
(Bron)
TT 401 Sony heeft een nieuw soort cd op de markt gebracht. De disc bestaat voor 51 procent uit papier. De uitvinding is een gevolg van de ontwikkelingen van de nieuwste dvd-technologie in Japan. De 12 cm grote cd's zijn goedkoper te produceren en beter voor het milieu. Ook kan er meer op opgeslagen worden.
TT 401 Een kat heeft een maand opgesloten gezeten in een metalen container die een reis heeft afgelegd van een fabriek in China naar Tampa, Florida. Wonderlijk is dat de inmiddels uitgemergelde kat deze lange reis heeft overleefd. Een dierenarts heeft het beestje onder zijn hoede genomen en zoekt intussen een geschikt baasje voor de poes.
Stukje fietsen langs de velden, klein stukje wandelen in het bos en langs water en boomgaarden, thee en appeltaart bij het theehuis, stukje terugfietsen.
Geen slechte dag :-)
Meer.
Zit ik in de weg?

De ezels bij Rhijnauwen.

Bosanemonen in Amelisweerd.

Kijkt u hier eens...
(Met dank aan E.)
De eerste keer dat de ijscoboer langs komt...
Mooi weer, raam weer open, katten naar buiten.
Zon schijnt naar binnen, het is warmer met het raam open.
Uitzicht op de tulpen en narcissen die volhouden.
Vogels zingen.
Een bosmaaier houdt zich bezig met het grasveld verderop, de straat wordt schoongeblazen en de voorkant van het huis wordt schoongepoetst.
Eén grote takkeherrie.
Spelende kinderen vinden dode man in struikgewas

HELMOND - In het struikgewas in de omgeving van de Saxofoonstraat in Helmond hebben spelende kinderen donderdag het stoffelijk overschot van de 78-jarige Ahmed Naoum gevonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Volgens de politie is de man door onderkoeling om het leven gekomen. De man is woensdag als vermist opgegeven.
(Bron)
Zeehondenjacht Canada met maand verlengd

AMSTERDAM - Pelsjagers mogen nog een maand langer aan de oostkust van Canada op zeehonden jagen. Dat heeft het Canadese ministerie voor Zee en Visserij donderdag bekendgemaakt.
Het ministerie verklaarde de termijn voor de jacht op zeehonden te verlengen omdat het jaarlijkse quotum van 350.000 zadelrobben nog niet is gehaald. In totaal zouden dit jaar al zo'n 280.000 zeehonden zijn gedood. Volgens het ministerie mag de jacht afhankelijk van het weer doorgaan tot 15 mei of tot het quotum wel is gehaald.
Het dit jaar door Canada ingestelde quotum voor het aantal te doden zeehonden was het hoogste sinds er in de jaren '60 een limiet op de zeehondenjacht werd ingevoerd. Volgens de Canadese autoriteiten is de populatie zadelrobben in het land gegroeid naar 5,2 miljoen dieren. Een pels is per stuk ongeveer veertig euro waard.
(Bron)
'Gemeenten voeren nieuwe Bijstandswet vaak slecht uit'

UTRECHT - Meer dan de helft van de gemeenten heeft zijn zaakjes bij de Wet Werk en Bijstand niet op orde. Dat blijkt uit een eerste overzicht van het Kennis- en Informatiesysteem Sociale Voorzieningen, dat FNV Bondgenoten samen met softwarebedrijf InzichtBV heeft opgezet.
De wet is per 1 januari in werking getreden. Volgens de bond is het voor minima vaak volstrekt onduidelijk wanneer zij recht hebben op steun. Vaak ontbreekt het zelfs aan beleid.
Het Rijk heeft de lokale overheden volledig verantwoordelijk gemaakt voor de uitvoering van de nieuwe Bijstandswet. "Dat moet voor maatwerk zorgen, maar maakt het er voor mensen niet eenvoudiger op. Elke gemeente heeft weer andere regels voor de uitkeringen die aan mensen met een laag inkomen worden verstrekt", aldus voorzitter H. van der Kolk van FNV Bondgenoten donderdag bij de presentatie van het kennis- en informatiesysteem.
(Bron)

Met andere woorden: er is niets veranderd. Het was al een puinzooi, en dat is het nog.
Paniek in pornoindustrie VS na HIV-besmetting

LOS ANGELES - De Californische pornoindustrie heeft donderdag alle filmopnames opgeschort nadat bekend is geworden dat een populaire pornoster positief is getest op HIV. Acteur Darren James kreeg woensdag de uitslag van de test. Sinds 1999 was een HIV-infectie niet meer voorgekomen in deze tak van de filmindustrie.
James zou het virus mogelijk hebben opgedaan op de set van een pornofilm in Brazilië enkele weken geleden, waarbij geen condooms zijn gebruikt. Condooms zijn vaak uit den boze in de pornobusiness, slechts 17 procent van de filmsterren gebruiken deze bescherming. De ongeveer 1200 acteurs die actief zijn in de pornoscene worden eens per drie weken getest op het HIV-virus.
De geïnfecteerde pornoster heeft sinds zijn op een na laatste HIV-controle filmseks gehad met veertien actrices, die weer met ongeveer 35 andere acteurs en actrices seksueel actief zijn geweest. Tests moeten nu uitwijzen of Darren James ook anderen heeft geïnfecteerd met het dodelijke virus. In afwachting daarvan ligt de filmindustrie zestig dagen stil.
(Bron)
Ajax-supporters mishandelen Feyenoorder Acuña

AMSTERDAM - De wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord is donderdagavond in Amsterdam ontaard in een vechtpartij tussen fans van Ajax en de spelers van Feyenoord. De Chileense voetballer Jorge Acuna raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Van Persie, De Nooijer en Lazovic liepen harde klappen op.
Onmiddellijk na afloop van het duel, met 3-1 door Ajax gewonnen, bestormden tientallen fans van Ajax het veld en belaagden zij de spelers van Feyenoord. Acuna van Feyenoord kreeg klappen en schoppen. Hij klaagde over pijn aan hoofd, nek, ribben en buik. Ook andere spelers liepen rake klappen op, onder wie Robin van Persie, Gerard de Nooijer en Danko Lazovic. Mario Been, de coach van Jong Feyenoord, werd met een mes bedreigd.
De Ajax-trainers Marco van Basten en John van 't Schip hebben geprobeerd in te grijpen toen de spelers van Feyenoord werden aangevallen. De bewaking werd verzorgd door 25 stewards en tien politieagenten. De route naar de kleedkamer was afgeschermd met dranghekken. De mobiele eenheid is opgeroepen om Feyenoord te beschermen en uiteindelijk uit Amsterdam te geleiden. Arrestaties zijn niet verricht, wel kreeg de politie beschikking over beelden.
Voor aanvang van deze wedstrijd voor 3500 toeschouwers in 'De Toekomst', onder wie geen enkele supporter van Feyenoord, was de stemming al grimmig. Twee jaar geleden was er al een incident geweest. Toen kreeg Feyenoords doelman Malkowski klappen. Donderdag werd een team van TV Rijnmond het werken onmogelijk gemaakt door een agressief deel van de Ajax-aanhang.
De clubleiding van Ajax liet in een officiële reactie weten zich diep te schamen voor het gedrag van een bepaald gedeelte van de supporters. "Dit gedeelte van onze aanhangers is bij ons bekend. Ajax vraagt zich af of dit soort wedstrijden onder deze omstandigheden nog wel kan worden gespeeld."
Feyenoord meldde zo spoedig mogelijk aangifte te gaan doen voor mishandeling. Manager Van Dop, belast met supporterszaken, sprak zijn afschuw uit. "We zullen ons moeten beraden of zulke wedstrijden nog wel kunnen. Binnenkort is in Kerkrade de bekerfinale tussen Jong Feyenoord en Jong Ajax. We zullen daarom ook snel met de KNVB in contact treden."
"Zoiets heb ik mijn leven nooit meegemaakt, dit was echt schandalig. We moesten vluchten", reageerde Feyenoords verdediger Gerard de Nooijer, "er was vooraf een enorm bedreigende sfeer. Dit had al aanleiding moeten zijn om de wedstrijd niet te laten doorgaan. We hebben toch gespeeld. Wij dachten nog dat de veiligheid van de spelers niet in het gedrang zouden komen."
Trainer Mario Been van Jong Feyenoord, die met een mes werd bedreigd, zei: Ik heb moeten rennen voor mijn leven. Dit had niets met voetbal te maken. De organisatie bij Ajax heeft gefaald. Bij dit duel waren er 25 stewards. Daar houd je niemand mee tegen. Op weg naar de kleedkamer stonden we voor een hek dat op slot zat. Daardoor hebben we nog meer klappen opgelopen."
In een reactie op de kritiek van Been, liet Ajax-directeur Arie van Eijden weten dat hij het incident grondig gaat onderzoeken. Toch wilde hij niet direct reageren op de kritiek van de Feyenoorders. "De komende dagen moeten we objectief kijken welke groep hiervoor aansprakelijk is en beraden we ons op de volgende stappen."
(Bron)
Seksclubhouders opgepakt wegens mensenhandel

ASSEN - De politie heeft twee Drentse en een Groningse seksclubhouder aangehouden op verdenking van mensenhandel. Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Assen is het drietal een aantal dagen geleden opgepakt.
Onder de verdachten is de 60-jarige seksbaas Carlos D. uit Assen, oprichter van een van de eerste seksclubs in Drenthe. Justitie doet geen mededelingen over de aard en omvang van de mensensmokkel.
Onlangs zijn twee Roemenen in Assen veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf wegens het ophalen van vrouwen uit Roemenië die werden gedwongen om in de Drentse seksindustrie te gaan werken.
(Bron)
Stiekeme rokers worden bij Philips ontslagen

AMSTERDAM - Rokers stonden al voor paal op de perrons van de NS, maar bij Philips in Nijmegen staan ze ook al snel op straat. Óf om buiten te roken óf omdat ze dat juist niet deden. Werknemers die binnen de rookvrije zone een trekje van een sigaret nemen worden op staande voet ontslagen, schrijft De Telegraaf vrijdagmorgen.
Volgens een woordvoerder zijn de maatregelen bedoeld om verstokte rokers te weerhouden toch te roken waar dat niet mag. Er bleven ook na de instelling van de anti-rookzone klachten binnenkomen bij de directie. De CNV Bedrijvenbond heeft woedend gereageerd op de sancties, die in geen verhouding staan tot het vergrijp.
Rokers die een eerste keer worden betrapt, krijgen een waarschuwing. Rokers die een tweede keer roken waar dat niet mag, krijgen hun laatste loonstrookje en een gelukwens bij het zoeken naar een nieuwe baan.
(Bron)
Porno-kip 'poseert' voor webcam

AMSTERDAM - De traditionele webcamgirls, dames die voor de webcam 'poseren', moeten oppassen voor de opkomst van de webcam-kip. Een man in een kippenpak doet -bijna- alles wat je intypt voor de webcam. Het heeft echter niks met seks te maken. Het is een reclamestunt van hamburgerketen Burger King om een nieuw broodje te promoten.
Inmiddels is de man in het kippenpak al een ware hit op het internet. In de eerste 24 uur na de lancering van de site kreeg Subservientchicken.com al een miljoen hits te verwerken. Na een week is dit opgelopen tot 20 miljoen hits.
Sommige mensen hebben een site gemaakt met commando's wat de kip wel en wat de kip niet doet. De kip wil wel dansen, een sigaret opsteken en voetballen maar Bush geloven, flauwvallen en kotsen doet de kip niet.
En wie denkt dat de kip soms wel toe is aan een pauze, heeft het mis. De acties zijn niet live, maar van tevoren opgenomen. Via steekwoorden start er een filmpje op waardoor het lijkt alsof de kip doet wat de kijker wilt.
(Bron)

donderdag, april 15, 2004

TT 114 Drie doden bij schietpartij in Tiel

TIEL Bij een schietpartij in Tiel zijn zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook is in elk geval een zwaargewonde gevallen, heeft de politie meegedeeld.
Volgens getuigen had de schietpartij plaats bij een winkel aan de Kwelkade. Het is nog onduidelijk of er sprake is geweest van een overval. De schietpartij gebeurde rond half acht.
Veeboer dumpte koeien uit angst voor vader

VOEREN - De politie van het Belgische Voeren heeft de man achterhaald die eind maart negen kalveren dumpte in de bossen in het grensgebied met Nederland, nabij Voeren. De man, een Belgische veehouder, dumpte de dode dieren uit angst voor de reactie van zijn vader. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdag gezegd.
De kalveren zijn overleden aan verschillende ziekten, zoals lebmaagwandontsteking, diarree en een besmettelijk Rotavirus. Volgens de politie is dit virus niet aangetroffen bij de andere dieren van de boer. De dieren waren, op één na, nog maar enkele dagen oud.
(Bron)
Politie voert grote hoeveelheden hennepplanten af

MAASTRICHT - De politie heeft donderdagmiddag vijf vrachtwagens vol met wietplanten afgevoerd bij woonwagenkamp Vinkenslag in Maastricht. Sinds donderdagmorgen vroeg vindt er bij het kamp een grootscheepse actie plaats, waaraan ongeveer vierhonderd politiemensen meedoen.
Inmiddels zijn al zeker zestien mensen aangehouden, van wie de meesten wegens betrokkenheid bij de blokkade op de A2 woensdag. De bewoners mogen tijdens de inval niet het kamp af. In de zoektocht naar hennepplanten zagen leden van de mobiele eenheid loodsen open, wat weer tot commotie onder de kampers leidt.
De actie was al eerder gepland om de wietteelt op het kamp op te sporen, maar vindt door het protest van woensdag eerder plaats.
(Bron)
Peuter (3) overlijdt onder vallend hek

WARFFUM - Een 3-jarig meisje uit het Groningse Warffum is donderdagochtend om het leven gekomen doordat ze onder een stalen hek bekneld raakte. De peuter was aan het spelen op het erf van de boerderij van haar ouders, toen het hek plotseling op haar viel, aldus de politie donderdag.
Hoe dit heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. De peuter overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De politie stelt een onderzoek in.
(Bron)
Uitvinder 'web' krijgt grote prijs

HELSINKI - De uitvinder van 'web', de Britse natuurkundige Tim Berners-Lee , heeft donderdag een grote prijs gekregen. Hij ontvangt als eerste de Millennium Technology Prize, waaraan een geldbedrag van 1 miljoen euro is verbonden. Het is de bedoeling dat de prijs, een initiatief van een aantal organisaties in Finland, eens in de twee jaar wordt uitgereikt.
Berners-Lee stond aan de basis van wat nu het world wide web heet. Hij kwam begin jaren negentig met een computercode, waarmee wetenschappers onderzoeksresultaten gemakkelijk met elkaar konden delen via een computernetwerk. De 48-jarige Brit, die al tot ridder is geslagen, leeft tegenwoordig in de Verenigde Staten.
(Bron)
Dolle stier neemt slager te grazen

OUDESCHOOT - Een dolle stier heeft donderdag in het Friese dorpje Oudeschoot voor opschudding gezorgd. De stier wist bij het uitladen van een vrachtwagen te ontsnappen en nam enkele mensen op de horens. Vooral de plaatselijke slager moest het ontgelden.
De man werd door de stier tegen een boom gedrukt. Ook andere mensen werden aangevallen. Uiteindelijk kon de politie de stier doodschieten. Wonder boven wonder raakte volgens een woordvoerder van de politie niemand gewond.
(Bron)
Overleg je met vriendje wat er vanavond gegeten gaat worden. Vriendje: 'Kip natuurlijk! Veel kip!'
Dus we eten met z'n vieren kip, en vriendje en ik eten daarnaast nog rijst en groente ;-)
Gisteravond, een beetje zwabberig op de vensterbank:

De verkiezingen komen er weer aan...



(Meer)
Autochtone leerlingen hebben moeite met inburgeringstoets

Mbo-leerlingen uit Friesland struikelen op belangrijke punten bij het maken van een inburgeringstoets. De 260 voornamelijk autochtone getoetste jongeren weten weinig over politiek, onderwijs, gezondheid, cultuur en vrije tijd. Dat heeft docent H. Baart van het Agrarisch Opleidingscentrum (AOC) Friesland woensdag laten weten.
De eerstejaars mbo-leerlingen van het AOC maakten de toets voor een project waarbij onder meer inburgeringspelletjes voor niet-Nederlandstaligen worden ontwikkeld. Het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Friesland College was de opdrachtgever voor het project. Het ROC wil namelijk producten uit het project gaan gebruiken bij scholing van de cursisten die jaarlijks bij het ROC een inburgeringscursus volgen. Met betrekking tot het project hebben de 260 leerlingen een inburgeringstoets gedaan.
Baart vindt dat aan alle autochtone middelbare scholieren een dergelijke inburgeringstoets voor moet worden gelegd. "Dan heb je een soort nulmeting", aldus Baart. De resultaten uit de inburgeringstoets worden doorgegeven aan de leraren maatschappijleer, zodat zij er meer aandacht aan besteden. De 260 leerlingen zijn nu wat makker geworden, eerst hadden veel leerlingen vooroordelen over allochtonen, dat is nu wel anders, aldus Baart.
(Bron)

Ik zei het al eerder: misschien moet je eerst eens kijken wat de gemiddelde Nederlander zoal weet, om op basis daarvan een toets te ontwerpen. Want waarom zou een allochtoon méér kennis van Nederland moeten hebben dan een Nederlander? Weet u precies wanneer Willem van Oranje vermoord werd? Hoe een wet tot stand komt? Waarom vette vis in sommige opzichten gezonder is dan mager vlees? Wie de voorzitter van de Eerste Kamer is? Wat het effect van inversie op het werkwoord is? Wat het wettelijke verschil met betrekking tot schoolgeld is voor een kind onder de 16 en een kind van 16? Waarom Koninginnedag niet op de verjaardag van de koningin is?
Supporters nodig? Huur ze!

Heeft je voetbalteam geen supporters? Geen probleem. Huur ze. Een Duitse groep voetbalsupporters ,wiens onlangs club failliet ging, kan nu ingehuurd worden als “gastsupporters.” Ze vragen enkel bier en braadworsten als vergoeding.
De fans van de failliete SC Goettingen 05 uit de Duitse vierde divisie, verkopen hun “vocale steun die leidt tot de overwinning.”Goettingensupporter Christoph Pauer en zijn vrienden hebben Fans Without A Club opgericht. Op internet worden hun zang –en aanmoedigkwaliteiten aangeboden.
“De vraag is enorm. Elk weekend kunnen we een match gaan bijwonen”, zegt Christoph Pauer. “Voor een paar biertjes en braadworsten komen we ter plaatse”, zegt de 28-jarige rechtenstudent. “We hebben Fans Without A Club eigenlijk opgericht om de vriendengroep bij mekaar te houden.”
Meer dan 30 supporters daagden op voor hun eerste “job”. Hun aanmoediging voor de amateurploeg Wolfenbuetteler SV was alvast een succes. De ploeg won met 2-0.
(Bron)
“Gewoon” meisje bijna Russische miss

De verkiezing van de Russische Miss Universe dit jaar dreigde helemaal in het honderd te lopen door de onverwachtse kandidatuur van een “gewoon” meisje van 15.
Alyona Pisklova kreeg dubbel zoveel stemmen als de andere kandidaten toen haar foto door een vriend op de officiële website van Miss Rusland werd gepost.
Later kwam uit dat de foto de belangstelling had gewekt van een groep antiglobalisten die in Alyona een symbool zag in hun strijd tegen de “Barbificatie” van de maatschappij.


Volgens de antiglobalisten was stemmen voor Alyona een stem tegen “onnatuurlijk uitziende schoonheden met valse emoties. Het was een stem tegen een soort schoonheid die wordt bepaald door een slanke taille en grote borstomvang. Ze riepen op om massaal te stemmen op de “gewone” Alyona.
Alyona kreeg op de eerste dag meteen 10.000 stemmen achter haar naam en nam de eerste plaats in de schoonheidspoll.
De organisatoren van de Russische Miss Universe schrokken zich een hoedje. Organisator Ivan Zassourky dacht “dat er iets fout was met de website. Hoe zouden we haar als een klassieke Russische schoonheid kunnen verkopen aan adverteerders?”
De organisatoren diskwalificeerden Alyona omdat ze te jong was om deel te nemen aan de schoonheidswedstrijd. De organisatoren gaven haar wel een hondje en een stereoketen als troostprijs.
(Bron)
TT 111 Aanslagpoging op chauffeur Fortuyn

TILBURG Een nog onbekende man heeft vanmorgen in Tilburg geprobeerd een aanslag te plegen op Hans Smolders, de vroegere chauffeur van Pim Fortuyn en voormalig Kamerlid voor de LPF.
De man meldde zich vanmorgen bij het huis van Smolders en bedreigde hem met een pistool. "Jij gaat stoppen met de politiek", riep hij. De belager haalde daarop de trekker over, maar het wapen was ongeladen. De man rende daarop weg.
Smolders was in 2002 getuige van de moord op Pim Fortuyn. Hij wil met de door hem opgerichte partij Lijst Smolders Tilburg (LST) meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006.
Hiep hiep hoera! De hop die ik al opgegeven had staat ineens weer vrolijk in het blad. Da's al de tweede meevaller, want die kamperfoelie die voor z'n tijd ineens weg leek, is ook nieuwe ranken aan het maken.
Nu eerst maaien - om alle bollen heen, brandnetels trekken en de look-zonder-look die plots overal opkomt temmen. Ik zit de sering in bloei te kijken, de dotter heeft nog wat knoppen, divers zaaisel komt op... Het wordt nog wel eens wat met die tuin.
Scheffer [voormalig woordvoerder van het kamp] en volgens hem ook andere kampbewoners betreuren het dat zoveel mensen hinder hadden van de blokkade van woensdag. ‘Maar er was geen andere uitweg. Er wordt zoveel gedemonstreerd, maar als wij voor ons recht opkomen, staan we meteen volop in de aandacht.’
(Bron)

Potdomme, tis toch wat: demonstreer je en dan krijg je nog aandacht ook!
Wagner veroorzaakt ongelukken op de weg

Die Walküre van Richard Wagner is het gevaarlijkste muziekstuk in de auto. Het staat bovenaan de lijst van gevaarlijke muziekstukken die de Britse organisatie voor verkeersveiligheid RAC Foundation woensdag heeft gepubliceerd. Harde muziek in de auto leidt tot meer ongelukken, heeft onderzoek uitgewezen.
De Dies Irae uit het Requiem van Verdi is ook een afrader, net als Firestarter van The Prodigy, Red Alert van Basement Jaxx en Insomnia van Faithless. De stichting raadt een aantal nummers aan die wel veilig zijn, mits het geluid niet te hard staat. Dat zijn onder meer Come Away With Me van Norah Jones en de eveneens zeer rustige werkjes Too Lost In You van meisjesband The Sugababes en Breathe Easy van jongensband Blue.
(Bron)
Osama bin Laden biedt Europa vrede aan

DUBAI - De leider van het terreurnetwerk al-Qaeda, Osama bin Laden, heeft Europa op een nieuwe videobandopname vrede aangeboden. Voorwaarde voor een bestand met het netwerk is volgens Bin Laden een vreedzame opstelling ten opzichte van moslims.
De terroristenleider sluit een bestand met de Verenigde Staten nadrukkelijk uit. De band is uitgezonden op de Arabische nieuwszenders al-Arabiya en al-Jazeera.
De bomaanslagen op vier forensentreinen in Madrid vorige maand, waardoor 191 mensen om het leven kwamen, was een vergelding voor de Spaanse aanwezigheid in Irak, Afghanistan en 'Palestina', zei Bin Laden. "Wat gebeurd is op 11 september en 11 maart was een koekje van eigen deeg, zodat jullie weten dat veiligheid een noodzaak voor iedereen is."
De al-Qaeda-leider zwoer wraak voor de liquidatie van de leider van de Palestijnse radicale beweging Hamas, sjeik Ahmed Yassin. Het is nog niet duidelijk of de bandopname authentiek is.
(Bron)

En wat is de definitie van 'een vreedzame opstelling ten opzichte van moslims'?
Einde streepjescode nabij

AMSTERDAM - De streepjescode maakt het niet lang meer. Hij wordt binnen enkele jaren door een superslimme chip vervangen. Dit chipje, zo groot als een zandkorrel, kan bijvoorbeeld bibliotheekboeken volgen en het afrekenen in een supermarkt vereenvoudigen.
Veel bedrijven zijn bezig met proeven met deze technologie. De leverancier van bibliotheekboeken NBD/Biblion voorziet vanaf deze maand alle boeken met RFID, Radio Frequency Identification. De organisatie levert jaarlijks 2,7 miljoen boeken aan bibliotheken in Nederland.
De chips zorgen voor extra beveiliging. "Doordat ze signalen sturen naar beveiligingspoortjes, kunnen boeken niet zomaar worden meegenomen", zegt projectleider M. Tiebout van NBD/Biblion. Een ander voordeel voor bibliotheken zijn volgens Tiebout zelfbedieningsbalies. "Klanten scannen zelf hun bibliotheekpasje en de boeken die ze willen lenen." Inmiddels maken in Nederland twaalf bibliotheekorganisaties van de RFID-techniek gebruik. Tiebout verwacht dat dit aantal snel zal toenemen.
Europese winkelketens, logistieke dienstverleners en voedselfabrikanten verwachten op korte termijn proeven met deze techniek te beginnen. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van automatiseerder LogicaCMG. Het Duitse detailhandelsconcern Metro en de Britse supermarktketen Tesco wil volgend jaar RFID al invoeren.
In Duitsland heeft Metro vorig jaar een winkel geopend waarin de techniek is gebruikt. Afrekenen gaat heel eenvoudig. Alle producten gaan langs een lezer die de signalen van de chips opvangt. De chips zitten in de verpakkingen.
Omdat er heel veel informatie kan worden opgeslagen in de chipjes, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld de magnetron de chip van een magnetronmaaltijd te laten lezen. De magnetron weet dan automatisch hoe lang de maaltijd moet worden opgewarmd.
Andere mogelijkheden voor RFID liggen in de wasmachine en in kleding. De wasmachine 'ziet' het, als per ongeluk een rode sok tussen de witte lakens terechtkomt.
Philips en IBM lieten begin dit jaar weten te gaan samenwerken bij de productie van de chips. De halfgeleiderdivisie van Philips maakt de chips en IBM levert de computersystemen en dienstverlening.
Behalve het detailhandelskanaal verwachten deze bedrijven ook veel van bijvoorbeeld luchthavens. Schiphol gaat dit jaar een proef uitvoeren met chips in plaats van streepjescodes aan koffers. Op die manier kan worden voorkomen dat koffers zoek raken en worden gebruikt voor terroristische aanslagen. Eind deze maand wordt meer bekend over de proef, zo meldde een woordvoerster van de luchthaven.
Uit het onderzoek van LogicaCMG blijkt dat het nog wel even duurt voordat de technologie daadwerkelijk in consumentenproducten terechtkomt. Waarschijnlijk zal dat niet voor 2008 het geval zijn. De proeven gaan echter de komende tijd bij meerdere concerns massaal van start. Europese bedrijven die LogicaCMG heeft ondervraagd, melden dat RFID aan de vooravond van een Europese doorbraak staat.
(Bron)
Om drie uur werd ik wakker gemaakt: ETEN!! Ik heb ze een beetje brokken gegeven, het was al snel genoeg. Later kwamen ze voor meer, en inmiddels zit hun etensbak weer gewoon vol.
Om drie uur keken ze me ook weer gewoon aan, daarvoor keken ze ook wel, maar zag ik vooral pupil, die gele iris verdweeen helemaal achter de dichtzakkende oogleden.
Ze zijn nu dus weer redelijk in gewone doen, alleen beledigd dat ze niet naar buiten mogen. De dierenarts adviseerde om ze drie dagen binnen te houden omdat ze buiten gedesoriënteerd zouden kunnen raken. Maar ja - ze lijken me helder genoeg om vanmiddag naar buiten te gaan.
'Inbreker heeft langste tijd gehad'

AMSTERDAM - De inbreker, die in films wordt neergezet als iemand met een bivakmuts en zwarte handschoenen en die in het 'echte leven' vooral voor vervelende situaties zorgt, heeft zijn langste tijd gehad. Het Algemeen Dagblad somt donderdag de mogelijkheden op die er zijn het huis te beschermen tegen ongewenste bezoekers. Een alarm lijkt daarbij alweer achterhaald. Het nieuwste wapen: een mistgenerator in de woning.
In Houten wordt momenteel de beurs 'Criminaliteit in retail' gehouden. Daar zijn de nieuwste snufjes op het gebied van beveiliging te vinden. Voor ongeveer drieduizend euro is de eigenaar van een woning de trotse bezitter van een goed systeem. Een camera beveiligt het huis, deze is via internet te bekijken en levert prima beelden op die achteraf ook nog eens kunnen worden opgestuurd via e-mail.
De mistgenerator is een apparaat dat in tien seconden zoveel rook uitstoot dat een inbreker – de arme drommel – nog maar vijftig centimeter zicht heeft. De buit blijft op die manier onzichtbaar gedurende twintig tot dertig minuten. Genoeg tijd dus voor de politie om de boef in te rekenen.
(Bron)
Inval in woonwagenkamp Vinkenslag

MAASTRICHT - De politie is donderdagochtend met ongeveer driehonderd man het woonwagenkamp Vinkenslag bij Maastricht binnengevallen. De politie arresteert bewoners die woensdag betrokken waren bij het protest op de autosnelweg A2 bij Maastricht.
Volgens een woordvoerder hebben agenten behalve op Vinkenslag ook mensen opgepakt op nabijgelegen kleine kampen en in woningen in de buurt. Hoeveel arrestaties inmiddels zijn verricht, wilde de politie nog niet zeggen.
Ongeveer veertig bussen van de Mobiele Eenheid, enkele pantserwagens van de Koninklijke Marechaussee en ongeveer tien politiewagens reden het woonwagenkamp voor dag en dauw op.
Het kamp is hermetisch afgesloten, de politie heeft de toegangswegen naar Vinkenslag afgezet. Op het verkeersknooppunt bij het stadion de Geusselt van voetbalclub MVV, dat de bewoners woensdag blokkeerden, staan drie busjes van de ME. De manschappen houden een oogje in het zeil.
[Men had gisteren gesteld vandaag weer de snelweg te zullen blokkeren.]
(Bron)

woensdag, april 14, 2004

Oeps - ze zouden de nagels van de achterpoten van poes knippen. Ik zie nu dat ze alle nagels (van poes en kater, voor en achter) geknipt hebben...
Kater zit nu smachtend naar me te kijken, hij wil naar buiten. Alleen werkt die hypnoseblik niet als die oogjes steeds dichtzakken ;-)
Ach gos... Nu heb ik twee wezenloze wezens in huis, die rondzwabberen (kater, die relatief helder is) dan wel rondvallen (poot verzetten, omzakken, opkrabbelen, poot verzetten, omzakken - poes is duidelijk meer aangeslagen dan kater, ze lijkt op een dronken tor).
Ze mogen morgenochtend pas eten, ze moeten een warm plekje krijgen en ze mogen een paar dagen niet naar buiten.
Kater springt als gewoonlijk via de bank op de vensterbank, waar ie gaat zitten wachten of ie naar buiten mag. Gaat allemaal goed. Maar terug is moeilijker: dan kukelt ie van de leuning af. Ik heb maar een kussentje neergelegd.
Poes heeft bij de voorbereiding voor het prikken de assistente flink te grazen genomen begreep ik. Ik had ze al gewaarschuwd. Ze ligt nu op een dekentje bij het raam - straks verhuis ik haar naar haar favoriete doos, met dekentje en al.
Over een uur kan ik de katten ophalen.
Plaatsbepalende software herkent digitale foto's

AMSTERDAM - Stel, je bent in een vreemde stad en je bent de weg kwijt. Dan maak je even snel een digitale foto en stuurt deze op naar een bepaalde programma. Dit programma rekent dan precies uit waar je bent. Fictie? Voor Roberto Cipolla en Duncan Robertsen niet. De twee onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben een programma ontwikkeld dat aan de hand van een digitale foto kan zien waar je bent.
In het programma staan 3D-foto's van straten opgeslagen. Het programma scant de opgestuurde foto en vergelijkt deze met de foto's die in de database staan.
De onderzoekers claimen dat hun manier accurater is dan de huidige GPS-systemen: "Huidige GPS-systemen kunnen tot 10 meter bepalen waar je bent. In de stad kan de accuratie zelfs afnemen van 50 tot 100 meter. Dat komt doordat grote gebouwen het satelliet-signaal deels blokkeren. Onze methode is tot 1 meter accuraat."
Cipolla en Robertsen hopen dat hun software in de toekomst wordt gebruikt.
(Bron)
Bijstandsvrouw krijgt Zalmsnip van 363 miljoen

ULFT - De 39-jarige Yolanda Schaap uit Ulft wreef zich eens goed in de ogen toen zij haar bankafschrift zag: er was een bedrag van ruim 363 miljoen euro bijgeschreven. Een regel eronder staat 'correctie boeking' en wordt het bedrag teruggeboekt.
"Een gemeenteambtenaar heeft bij de uitbetaling van de Zalmsnip een fout gemaakt. In plaats van 45 euro te storten op mijn bankrekeningnummer is het nummer zelf aan mij overgemaakt", vertelde de Achterhoekse woensdag.
De ambtenaar die de fout maakte, belde haar meteen op. "Hij was bloednerveus. Ikzelf? Ach, ik kon er hartelijk om lachen." Schaap zit in de WAO en heeft al tien jaar een uitkering. Ze zegt dat rijkdom vooral van binnen zit en dat zij anderen in haar miljoenen zou laten delen. " Ik zou een extraatje kopen voor mijn papegaai en twee katten en een huisje in Spanje kopen voor mijn zieke moeder."
Schaap leeft van 730 euro in de maand en doet vrijwilligerswerk voor onder meer het Rode Kruis en kindervakantiekampen. Ze is tevreden met wat ze heeft, maar maakt zich wel boos over het schrappen van de premie voor mensen die vrijwilligerswerk doen. "Schandalig dat minister De Kneus ook daar het mes in heeft gezet."
(Bron)
Maastricht wil schade op kampbewoners verhalen

MAASTRICHT - De gemeente Maastricht gaat de schade die bewoners van woonwagenkamp Vinkenslag woensdag bij hun actie op de A2 hebben aangericht op de actievoerders verhalen. Dat heeft burgemeester Leers aangekondigd.
"We beginnen een civiele procedure tegen de mensen die de schade hebben veroorzaakt. Het gaat in elk geval om kosten gemaakt bij het opruimen van huisvuil en olie die ze op het wegdek hebben achtergelaten", aldus Leers.
Ook alle economische schade die gestrande automobilisten en vrachtwagenchauffeurs opliepen, kan volgens Leers op de bewoners worden verhaald. Hij deed een oproep aan alle weggebruikers die door de actie in de file belandden zich aan te sluiten bij de civiele procedure van de gemeente. "We moeten nu duidelijk maken dat dit soort acties niet ongestraft kan", aldus Leers.
(Bron)

Mensen die boos zijn omdat ze politiecontroles krijgen na grootschalige wietteelt, uitkeringsfraude en belastingfraude, en die zeggen dat ze het door die controles net zo slecht hebben als joden in de concentratiekampen, kun je wat mij betreft niet hard genoeg aanpakken.
Ik ben in afwachting van het bericht dat ik ze weer op kan halen.
De katten zijn elke keer als ik in de huiskamer kom, druk bezig mij duidelijk te maken dat ik toch echt heus iets vergeten ben: de brokken!! En waarom mag dat raam toch niet open?!
Ze hebben twee keer onderling geknokt vannacht (meer een schreeuwpartij dan iets anders, maar wel genoeg om van wakker te worden). Kater heeft aan de raamsluiting zitten morrelen en poes aan de huiskamerdeur.
Ze kijken allebei zéér smartelijk. En straks moet ik ze ook nog tegen hun wil opsluiten. Kater is dat alles vanavond weer vergeten, poes zou het me weleens wat langer kwalijk kunnen nemen, die heeft een bijzonder goed geheugen.

dinsdag, april 13, 2004

Meerennende automobilist overleden

De 19-jarige inwoner van Blerick die dit weekend zwaargewond raakte toen hij op de snelweg uit zijn auto stapte om mee te rennen, is overleden aan zijn verwondingen. De jongeman zette op de A67 de cruise-control van zijn auto op 35 kilometer per uur. Toen hij uitstapte om mee te rennen kwam hij ten val; daarbij raakte hij zwaar gewond aan zijn hoofd.
Vandaag is hij in een ziekenhuis in Eindhoven overleden ten gevolge van het ernstige hersenletsel dat hij opliep.
(Bron)
Slowaakse wandelaar aangevallen door beer

Een 42-jarige Slowaakse wandelaar is gewond geraakt aan zijn arm en been nadat hij was aangevallen door een beer. Hij werd aangevallen tijdens een wandeling in het Slowaakse Tatra-gebergte.
Dat de bergwandeling geen fatale afloop kende had de man aan zijn hond te danken, aldus de Slowaakse kranten. De hond wist de beer bij zijn baas weg te lokken. Het slachtoffer ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.
(Bron)
Jawel, ik heb de eerste eendjes hier gezien: moedereend met twee ieniemini pulletjes.
Steuntrekkers foppen CWI met visitekaartjes

AMSTERDAM - Veel steuntrekkers houden de schijn op werk te zoeken door het CWI niet meer dan een visitekaartje van een uitzendbureau te laten zien. Uitzendbureaus zeggen in De Telegraaf daarom niet meer zo snel visitekaartjes mee te geven. "We schrijven mensen niet meer in als we geen passend werk voor ze hebben."
Mensen die een uitkering aanvragen bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) moeten laten zien dat ze actief naar werk op zoek zijn. Dat is een voorwaarde om een uitkering te krijgen. Verschillende CWI's nemen genoegen met visitekaartjes of met slechts enkele inschrijvingsbewijzen per maand.
In De Telegraaf zeggen medewerkers van verschillende uitzendbureaus dat luie uitkeringstrekkers niet eens de schijn ophouden werk te zoeken. "Van serieus inschrijven is geen sprake, velen vragen rechtstreeks om een bewijs dat ze zijn geweest," zegt één intercedente. Er wordt gesproken van 'kaartjesbedelaars'.
Wanneer uitzendbureaumedewerkers weigeren zo'n kaartje te geven zonder dat er sprake is van een inschrijving, krijgen zij wel eens met agressiviteit te maken. Dat is in het algemeen een nieuwe trend, aldus de brancheorganisatie ABU: "Mensen worden enorm kwaad als ze niet meteen met een passende nieuwe baan de deur kunnen uitlopen."
(Bron)

Het kan natuurlijk aan mij liggen, maar de controle op werkzoeken gebeurt bij mij via het GAK. Het CWI voert non-gesprekken over wat ik zoal doe om werk te vinden, en heeft briljante tips als 'je moet wel elk half jaar een nieuwe bril kopen'.
Een op de vijf mannen strijkt naakt

BODEGRAVEN - Strijken staat nu niet echt bekend als het opwindendste huishoudelijke werk. De meeste mensen stellen het klusje dan ook het liefst zo lang mogelijk uit. Een onderzoek naar het strijkgedrag onder Nederlanders toont aan dat een op de vijf mannen naakt of halfnaakt zijn overhemden glad strijkt. Bij heren onder de 24 jaar is dat zelfs een op de drie.
[Halfnaakt een overhemd strijken - wauw zeg, zouden ze het daarna misschien áántrekken?!]
Mannen strijken in 33 procent van de gevallen alleen wat ze op dat moment nodig hebben. Zij laten ook het liefst de klus over aan hun (vrouwelijke) partner. Vooral oudere mannen hebben daar een handje van. Vrouwen klaren het werk in 95 procent van de gevallen zelf.
Overigens kiest een op de vijf dames bij het kopen van kleding voor kreukvrije stoffen, staat in het onderzoek onder ruim vijfhonderd mensen dat Philips en Robijn hebben uitgevoerd voor de Perfective, een nieuw strijkijzer dat zij samen ontwikkelen.
(Bron)
Bommelding

Een grappenmaker van het eiland Texel is zaterdag zijn vakantievlucht misgelopen door een grapje over een bom. De 32-jarige man had met vrienden een vakantie geboekt naar Ierland. Bij het inchecken werd hem gevraagd of hij nog iets aan te geven had. De man antwoordde daarop: "Je weet toch dat er een bom in zit." De man werd door de marechaussee opgepakt en verhoord, en liep zodoende zijn vlucht mis. Om vervolging te ontlopen heeft de man van de marechaussee een schikking voorgelegd gekregen van 250 euro.
(Bron)
Drie jaar cel voor hoogbejaarde verkrachter

MAASTRICHT - De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag de 86-jarige Leonard B. uit Sittard-Geleen veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Zij acht de hoogbejaarde man schuldig aan het gedurende vijftig jaar stelselmatig verkrachten van zijn drie dochters en kleindochter. Het Openbaar Ministerie had vijf jaar cel geëist.
B. riep tijdens het proces voortdurend irritatie en onbegrip op bij het justitie. Hij bagatelliseerde alle aantijgingen en wees de beschuldiging dat hij zijn kleindochter had verkracht, stellig van de hand.
B. ontkende niet dat hij seks met zijn dochters had, maar dat wilden ze zelf, verklaarde hij. In ruil daarvoor gaf hij hen geld en betaalde hun schulden. Toen hij dat niet meer deed, omdat hij het geld zelf nodig had, vertelden ze opeens verhalen over verkrachtingen en bedreigingen, hield B. de rechtbank voor.
(Bron)
Wel opvallend: de advertentie onder het voorgaande bericht op Nu.nl:

"Geld nodig? Geen punt!"
Remkes wil salaris minister drastisch verhogen

DEN HAAG - Minister Remkes van Binnenlandse Zaken wil dat het salaris van een minister met minstens 30 procent omhoog gaat. Het huidige kabinet zal de voorbereidingen treffen, zodat de verhoging na de volgende verkiezingen in de 2007 kan worden doorgevoerd, zo kondigde de VVD-bewindsman dinsdag aan.
Hij vindt het niet kies de extra beloning al deze kabinetsperiode te regelen. "We mogen niet de indruk wekken dat we zelf profiteren", aldus Remkes. Bovendien vindt hij het ongepast dat ministers er op vooruit gaan, terwijl van de burgers offers worden gevraagd vanwege de beroerde stand van de economie.
Remkes verwacht nog heftige discussies over een verhoging, zoals die door de commissie-Dijstal is voorgesteld. "Ieder moment om het er over te hebben is ongeschikt. Politici behoren niet tot de meest populaire diersoorten."
(Bron)

(..........) (Commentaar gecensureerd)
Gedetineerde zet geluid moord online

AMSTERDAM - Martin K., alias Martin de Stotteraar, heeft vanuit zijn cel een website gebouwd waarop een orginele 112-geluidsband staat van een moord die hij heeft gepleegd. Op het geluidsfragment is te horen hoe een wanhopige vrouw naar 112 belt en om hulp smeekt. "Mijn ex staat buiten met een pistool." Gedurende het gesprek klinken er schoten.
Het geluidsfragment op de site van Martin K. staat achter een betaalpoort (80 eurocent per minuut). De weblog Geenstijl.nl heeft het geluidsfragment echter gekopieerd en op hun eigen servers gezet. "Het is toch belachelijk dat een gedetineerde geld verdient aan zijn eigen moord? Een crimineel die uitgaat van het principe: 'de een zijn dood is de ander zijn brood' heeft er vast geen bezwaar tegen wanneer we hem dat brood nu even ontnemen. Want dit gaat echt alle grenzen te buiten," aldus een van de makers van Geenstijl.
Martin K. zat jaren in de cel omdat hij in een Volendams café Peter Giesbergen doodsloeg met een barkruk. Toen hij vrijkwam vermoordde hij Mike Priem, de nieuwe partner van zijn ex-vriendin. Hij kreeg hiervoor 14 jaar celstraf.
Vorig jaar kwam Martin K. al in het nieuws toen hij vanuit zijn cel een soort escortservice voor gevangenen runde.
(Bron)

Vraagje: hoe komt hij aan dat fragment?
Afghaanse internationals ontvluchten trainingskamp

ROME - Negen spelers van het nationale voetbalteam van Afghanistan zijn het trainingskamp in Italië ontvlucht. De politie van Verona bevestigde dinsdag hun verdwijnen. Geen van de spelers is in het bezit van een paspoort.
Afghanistan voetbalt dinsdagavond voor het eerst in twintig jaar op Europese bodem. Het elftal komt in een benefietwedstrijd in actie tegen Verona (Serie B). De opbrengst van het duel is bestemd voor een ziekenhuis in de Afghaanse hoofdstad Kaboel.
Bondscoach Akbarzola reageerde furieus op actie van zijn spelers: "Ook al komen ze terug, spelen doen ze niet. Voetbal is voor Afghanistan heel belangrijk. Het geeft de mensen hoop. Dan kun je er niet zomaar vandoor gaan".
(Bron)
Morgen met de katten naar de dierenarts, tandsteen laten verwijderen. Omdat kater bang is en bij poes ook de achternagels geknipt moeten worden, gaan ze onder verdoving.
Dus ik heb de dame en heer net binnengelokt, waar ze tot de schokkende ontdekking kwamen dat de etensbak leeg is. Ze willen weer naar buiten, maar nee, helaas - morgenmiddag gaan we op pad, en in de tussentijd moeten ze binnen blijven, vegeteren op water.
Koelkast en kast waar de eetbare spullen instaan zijn geblokkeerd. Nu is het een kwestie van volhouden als kater wanhopig aan het raam krabt, en als poes luid mauwend bij de etensbak staat...

maandag, april 12, 2004

Doden in India tijdens weggeefactie

LUCKNOW - In de Indiase stad Lucknow zijn zeker 21 doden gevallen toen een stormloop ontstond bij het uitdelen van gratis kleren. Vijftig mensen raakten gewond.
De weggeefactie was een idee van een lid van de BJP-partij van premier Vajpayee, dat zijn verjaardag vierde. Ongeveer 10.000 vrouwen waren er op af gekomen.
Het is verkiezingstijd in India. Eind april en begin mei kiest de bevolking op vier dagen een nieuw Lagerhuis.
(Bron)
Werk.nl boekt ook wel vooruitgang af en toe. Zo kun je bij het snelzoeken nu een deel van een woord opgeven, om dan een lijstje beroepen te krijgen die daarmee beginnen.
Als je dus call invult (op zoek naar callcentermedewerker), krijg je ook call-girl, net iets anders. En als je dat niet zo precies weet, kun je nu ook eerst meer info over het beroep krijgen:
"Call-girl

Dit beroep valt onder hoofdberoep Prostituée, medewerker bordeel
Andere benamingen die thuishoren onder het hoofdberoep Prostituée, medewerker bordeel zijn:
- animeermeisje - gastheer bordeel
- gastvrouw bordeel - nachtclub-hostess
Omschrijving van dit hoofdberoep:
Verleent seksuele diensten tegen betaling. Voorbeelden van werkzaamheden: legt contact met klanten, verleent seksuele diensten en rekent met klanten af.
Enkele beroepen die verwant zijn aan het hoofdberoep Prostituée, medewerker bordeel:"

Zoeken levert dit op:

Prostituée, medewerker bordeel
[Bedrijfsnaam in Amsterdam Zuidoost]

Voor deze vacature wordt landelijk geworven.

Voor een bedrijf die [sic] erotische kleding importeert en exporteert is het noodzakelijk om potentiele klanten uit voornamelijk Azie te "entertainen". Voor deze taak zoeken wij representatieve vrouwen die ervaring hebben in sexuele dienstverlening.

Het werk: dienstverlening

Arbeidsvoorwaarden
Aantal uur per week : 40
Dienstverband : mogelijk vast, 2 ploegendienst, 3 ploegendienst, 4 ploegendienst, 5 ploegendienst
Startdatum : 01-02-2004
Einddatum : 01-01-2005
Salarisindicatie : 4000

Er wordt alleen in de ochtend en middag gewerkt, ook in het weekend.
De enige vereiste talenkennis: Nederlands.
De contactpersoon zit op de afdeling inkoop, en is te bereiken via een Hotmail-adres en een telefoonnummer in Rotterdam.
Over linke soep gesproken...
Canada begint slachting jonge zeehonden

OTTAWA - Canada heeft zich de woede op de hals gehaald van nationale en internationale dierenactivisten. Net als dertig jaar geleden staat de zeehondenjacht ter discussie. Maandag begint aan de Canadese oostkust een van de grootste slachtpartijen van de laatste decennia. In 36 uur zullen jagers zo veel mogelijk babyzeehondjes afmaken.
Het jagen op jonge zeehonden was tot voor kort slechts mondjesmaat toegestaan sinds de wereld Canada in de ban deed naar aanleiding van bloederige televisiebeelden van doodgeknuppelde zeehondjes in de jaren zeventig. Maar bont is weer in en de exploderende zeehondengemeenschap bedreigt volgens de regering de vissenpopulatie.
Canada besloot vorig jaar de quota voor de zeehondenvangst op te schroeven van 15.000 tot ruim 300.000 per jaar. Dierenrechtenorganisaties menen dat de zeehonden als zondebok worden opgevoerd om het falende visbeleid te verdoezelen. De jagers moeten zich nu wel aan strenge regels houden. Ze mogen de zeehonden niet meer doodknuppelen, maar doodschieten. Die regels worden met voeten getreden, zegt de internationale dierenrechtenorganisatie Ifaw. Ifaw zegt over recente beelden te beschikken van jagers die zeehonden levend villen en met een boothaak over het ijs slepen terwijl ze nog niet dood zijn.
De Humane Society in buurland de Verenigde Staten is een campagne begonnen: 'Club Sandwiches Not Seals', die onder meer ondersteund wordt door societydiva Paris Hilton. Ook heeft de organisatie paginagrote advertenties in Amerikaanse dagbladen gezet om een reisboycot naar Canada te initiëren. Het Canadese toerismebureau zei vorige week al rekening te houden met een terugval in inkomsten in de toeristische sector.
(Bron, met video - waarbij gemeld wordt: schokkende beelden!)
Zwaargewonde na stunt met auto

EINDHOVEN - Een 19-jarige man uit het Limburgse Blerick is in de nacht van zondag op maandag zwaargewond geraakt op de snelweg A67 (Eindhoven - Venlo). De man wilde in de buurt van Deurne een stunt uithalen met zijn auto. Dat heeft de politie maandag gezegd.
Volgens getuigen wilde hij zijn twee vrienden, die ook in de auto zaten, laten zien wat hij allemaal kon. Hij zette de cruise-control van de auto op 35 kilometer per uur en stapte uit de auto om met het voertuig mee te lopen. Hierbij kwam hij ten val. [En raakte onder de auto.] De man is met ernstig hersenletsel opgenomen in een ziekenhuis in Eindhoven. Zijn toestand is zorgwekkend, aldus een zegsman van de politie.
(Bron)
Had je altijd al een spruitje willen zijn? Of een rode kool? Het kan! De cabbage converter helpt je. En voor alle zekerheid is er ook een anti converter.
Collectante overvalt gulle gever

Een 54-jarige man uit Landgraaf is gisteravond gewelddadig overvallen door twee mannen en hun handlanger die zich voordeed als collectante.
De vrouw belde bij de flatwoning van het slachtoffer aan en hield een collectebus op. Toen de 54-jarige geld wilde geven, sprongen de twee mannen tevoorschijn en werd het slachtoffer vastgebonden. De drie eisten geld van de man en prikten hem met een mes enkele malen in het gezicht. De overvallers wisten met een nog onbekende hoeveelheid geld en goederen weg te komen.
Het slachtoffer kon bevrijd worden door de buren. Hij wist hun aandacht te trekken door hard tegen een verwarmingsbuis te trappen.
(Bron)
De RTL-4-correspondent had trouwens een erg tactische uitspraak. Hij bedoelde dat Arjan Erkel in het vliegtuig naar huis zat. Hij verwoordde het aldus:
"Arjan Erkel hangt ergens in de lucht."

zondag, april 11, 2004

Briljante oplossing voor rokers: de Nicosphere.
Met dank aan X.
Tis heel helder en dus heel koud buiten. Jupiter en Regulus zijn goed te zijn, zelfs van hieruit. Kater is net weer binnen gekomen, poes is nu op stap. Maar die houdt niet van kou, dus die zal zo wel weer naar binnen willen.
'Irakezen dreigen Japanse gijzelaars alsnog te doden'

BAGDAD/DOHA - De Irakezen die afgelopen week drie Japanse burgers gijzelden, hebben zondag alsnog gedreigd de drie te executeren als Japan zijn troepen niet terugtrekt uit Irak. Dat verklaarde zondag een Irakees die zichzelf heeft opgeworpen als woordvoerder van de gijzelnemers tegen het Arabische televisiestation al-Jazeera.
De gijzelnemers 'stellen de Japanse overheid een ultimatum van 24 uur dat niet verlengd kan worden en waarna een eerste gijzelaar zal worden geëxecuteerd', aldus Mezaher al-Delaimi. Het doodvonnis van de anderen zal twaalf uur later worden voltrokken, tenzij Tokio tegemoet komt aan een aantal voorwaarden, zei de man tegen al-Jazeera. De belangrijkste eis is terugtrekking van de Japanse troepen uit Irak.
(Bron)

Eerder werd gemeld dat ze ongedeerd vrij waren gekomen. Ik hoop maar dat de familie en vrienden dat niet gehoord hebben, want eerst die hoop en dat weer dit lijkt me een extra verschrikking.
Arjan Erkel vrij

MOSKOU/DEN HAAG - Arjan Erkel is in de nacht van zaterdag op zondag vrijgelaten. Een woordvoerder van minister Bot (Buitenlandse Zaken) heeft dat zondagochtend laten weten. Erkel is inmiddels in Moskou aangekomen en voelt zich goed.
"Ik ben erg moe", zei hij na zijn aankomst op de luchthaven Sjeremetjevo tegen een cameraman van het Britse persbureau Reuters. Erkel zag er vermagerd maar gelukkig uit en hij had een baard, vertelde de cameraman. Toch vertelde hij op een persconferentie zondagmiddag dat hij zich goed voelde. In het Nederlands zei hij tegen de verzamelde internationale media dat hij wat minder haar op zijn hoofd heeft, maar nu meer haar op zijn gezicht. Hij wil nu eerst uitrusten, zei hij tegenover een verslaggever van Radio 1.
Erkel bedankte verder Artsen zonder Grenzen dat de organisatie hem 'uit die nachtmerrie' heeft gehaald, meldde het Russische persbureau Ria Novosti. Erkel sprak ook zijn dank uit aan de Nederlandse ambassade in Rusland en de media dat zij niet zijn opgehouden aandacht aan hem te besteden. De coördinator van Artsen Zonder Grenzen in Dagestan dankte de Russische organisatie 'Veteranen van de Inlichtingen', die kennelijk een belangrijke rol heeft gespeeld bij het opsporen van Erkel.
Erkel zou bevrijd zijn tijdens een politie-actie in de Russische deelrepubliek Dagestan. Dit heeft de woordvoerder van het Dagestaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zondagmiddag gezegd.
Volgens Bot is de Nederlandse regering betrokken geweest bij het vrijkomen van Erkel. Hij wilde niet zeggen of Erkel is bevrijd, dan wel is vrijgelaten. Evenmin wilde hij zeggen of er losgeld is betaald. Meer zeggen zou andere gegijzelden in Dagestan in gevaar kunnen brengen, lichtte Bot toe.
Bot heeft vrijdag onderhandelaars toestemming gegeven om de acties te ondernemen die geleid hebben tot de vrijlating van Erkel. Deze onderhandelaars waren contacten in Dagestan. Als Erkel in Nederland is aangekomen, zal er vermoedelijk meer informatie naar buiten komen. Bot hoopt dat dit zo spoedig mogelijk zal zijn, binnen enkele dagen. De minister van Buitenlandse Zaken zei precies te weten wie er achter de gijzeling zit.
"Om drie uur vannacht (01.00 uur Nederlandse tijd) is Arjan Erkel vrijgelaten tijdens een gezamenlijke operatie van de federale veiligheidsdienst FSB en het Dagestaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Zijn gezondheidstoestand is bevredigend", aldus de woordvoerder.
Erkel zou volgens de woordvoerder mogelijk zondag nog met een speciale vlucht naar de Russische hoofdstad Moskou reizen. Waar Erkel werd vastgehouden en hoe de bevrijdingsoperatie is verlopen, zei de woordvoerder van het Dagestaanse ministerie niet. Of er bij de actie slachtoffers zijn gevallen, is eveneens niet bekendgemaakt.
(Bron)
Hier is weer eens iets misgegaan:

"medewerker administratie en archief
www.content.nl

De werklocatie is in Amsterdam.
Leuk,vlot en jong bouwbedrijf
Het werk
Heb jij geen hoogtevrees, ben je bereid hard te werken en heb je de wil om een stuk vakmanschap in stand te houden? Dan kunnen wij je gebruiken voor onze veelzijdige dakprojecten. Dakterassen, bitumineuzedaken lood/zinkwerk, goten, (lei)pannenkappen, bij ons kun je je met de vele facetten van het dak bezig houden."

En uiteraard ook die banen in een straal van 50 kilometer rond Utrecht: "De werklocatie is in Dublin, Cork, Belfast (Ierland)."
En de banen als callcentermedewerker op een vaste lokatie, bereikbaar per OV, maar wel een rijbewijs vereist.
80.57.94.#, u was nummer 75000 :-)
TT 125 Witte Huis geeft al-Qaeda-memo vrij

CRAWFORD Het Witte Huis heeft een stuk uit augustus 2001 vrijgegeven waarin voor aanslagen van al-Qaeda in de VS wordt gewaarschuwd. In het document van anderhalve pagina staat dat het netwerk van Bin Laden van plan is om met bommen of vliegtuigkapingen toe te slaan.
De ongebruikelijke publicatie gebeurt op verzoek van een commissie die de aanslagen van 11-9-2001 onderzoekt.
In het document wordt geen tijdstip of plaats voor de aanslagen genoemd. In een hoorzitting van de commissie verklaarde veiligheidsadviseur Rice eerder dat het memo geen specifieke informatie bevatte over de aanslagen op 11 september.
Nog 4 bezoekers en de teller staat op 75000...
Veel minder vraag naar eieren met Pasen

DEN HAAG - Het effect van Pasen op de eiermarkten is uitgebleven. Dat blijkt uit de gepubliceerde NOP-prijs, een soort richtprijs voor de eierhandel. Die daalde deze week voor de gangbaarste eieren met 25 procent tot 2,66 euro per honderd stuks.
"De prijs is compleet onderuit gegaan", aldus zaterdag de voorzitter van de NOP, de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders, J. Wolleswinkel. Normaal gesproken liggen de eiprijzen rond Pasen volgens hem ruim boven de 3,50 euro.
Wolleswinkel wijt de terugloop aan de gevolgen van de pluimveeziekten in de afgelopen jaren. "Na de dioxinecrisis hebben veel bedrijven overal weer dieren vandaan gehaald. Hun stallen zijn inmiddels goed bezet en het aanbod is fors gestegen. De vraag bij consumenten blijft echter achter." Volgens Wolleswinkel kopen mensen minder eieren omdat ze de onsmakelijke beelden eerder dit jaar van de Aziatische vogelgriep nog op hun netvlies hebben staan. "Die werken dus door in de prijzen."
(Bron)