zaterdag, april 19, 2003

TT 106 Kogelbrief voor rechter en officier

HILVERSUM De president van de rechtbank in Amsterdam, Bauduin, en de officier van justitie, Plooy, hebben een kogelbrief ontvangen waarin twee kogels zaten. Ze waren betrokken bij het proces tegen v.d.G. die dinsdag 18 jaar cel kreeg. Tegen hem was levenslang geƫist.
De rechter en de officier van justitie kregen de dreigpost na de veroordeling van de moordenaar van Pim Fortuyn. Ze hebben politiebescherming gekregen.
Plooy zei aanvankelijk met het vonnis te kunnen leven maar besloot desondanks in beroep te gaan. Naar verwachting zal dat eind augustus voor het gerechtshof in Amsterdam dienen.

Uit het nieuws begreep ik dat de brief was verstuurd door meerdere PF-aanhangers. Die hadden beter eerst even kunnen nagaan wat de maximumstraf voor bedreiging is (artikel 258 WvS stelt een maximale straf van twee jaar gevangenis op bedreiging met enig misdrijf waardoor de algemene veiligheid van personen of goederen in gevaar wordt gebracht).
TT 103 Arts mogelijk dood door vogelpest

DEN HAAG Er zijn sterke aanwijzingen dat een 57-jarige dierenarts overleden is aan vogelpest. Volksgezondheidheid meldt dat een zware longinfectie lijkt te zijn veroorzaakt door het virus.
In zijn longen werd alleen het virus en geen andere ziekmaker gevonden, aldus het ministerie. De arts werd twee dagen nadat hij op een besmet pluimveebedrijf had gewerkt ziek. Deskundigen achten de kans klein hij anderen heeft besmet.
De man had geen last van de ooginfectie die anderen wel opliepen na een bezoek aan een besmet bedrijf. De arts heeft de antivirale middelen niet geslikt die betrokkenen bij de vogelpest krijgen.
Mijn bovenburen zijn aan het barbecuen. Resultaat: twee kwijlende katten die al snuivend naar boven staren, want de meest verrukkelijke geuren waaien voorbij...

vrijdag, april 18, 2003

Douane vindt gouden wapen Saddam op Heathrow

LONDEN - De douane op de Londense luchthaven Heathrow heeft beslag gelegd op een paar dozen met wapens die waarschijnlijk op de Iraakse zwarte markt zijn gekocht. In de pakketten zat onder meer een met goud beslagen geweer dat de Saddam Hussein vermoedelijk cadeau had gedaan aan een van zijn getrouwen, meldde het Britse boulevardblad The Daily Mirror vrijdag.
Het geweer was identiek aan een wapen dat afgelopen week in een paleis van Saddams zoon Uday werd gevonden. De vrachtbrief bij de paketten [sic] vermeldde als inhoud computerapparatuur, maar douaniers vonden donderdag naast de geladen kalashnikov AK47 een granaatwerper, zes bajonetten en een sluipschuttersgeweer.
De dozen met oorlogstuig waren bestemd voor een adres in de Verenigde Staten.
(Bron)

Als het maar niet verzonden is door een soldaat of verslaggever of zo.
Ikea
Dat het Zweedse bedrijf Ikea nogal eens aparte namen bedenkt voor zijn produkten is algemeen bekend. De Billy-boekenkast, Stefano-draaistoel en de Haddal-ladekast staan bij menigeen in huis. Wie al die namen bedenkt bij het bedrijf is onbekend. Maar toen deze persoon de naam 'Gutvik' bedacht voor een kinderbed, trokken veel Duitsers hun wenkbrauw omhoog. Gutvik betekent in het Duits zoiets als 'good fuck'. En dat is een beetje raar bij een kinderbed. Ikea heeft zijn excuses inmiddels aangeboden.
(Bron)

Vriendje's eerste associatie: goeie fik. Ook niet geschikt voor een kinderbedje.
De bladen zijn opvallend eensgezind:
over en uit; een weifelende en bedwelmde bewindsvoerder [sic]; geen visie, geen daadkracht, geen leiderschap; een robot; emotieloos; krampachtig; een stuk zeep [volgens Manon Uphoff]; te voorzichtig; niet bevlogen; de meest wezenloze premier die Nederland ooit had; Balkenende hangt.
HP/De Tijd verbeeldt het mooi door een foto van Balkenende op elke pagina wat lager te plaatsen, zodat aan het eind van het artikel alleen het gezicht vanaf de neus te zien is - een ondergaande man.
Wat zal die man gefrustreerd zijn - hij bedoelde het ongetwijfeld goed, maar de vraag is of ie geschikt is voor deze baan. Laat staan voor deze baan in deze tijden, zonder enige ervaring.
Revu schrijft: Van een zondagskind veranderde hij al snel in een telg van vrijdag de 13e. We sommen op: de leugen en het aftreden van staatssecretaris Philomena Bijlhout, de mallotige ministers Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek, de dood van de populaire prins Claus, de val van het kabinet, nieuwe verkiezingen, de toestand rondom Margarita en het Koninklijk Huis, de berechting van Volkert, een formatie die niet loopt en als kers op de taart: een oorlog. Dit alles geserveerd op een bedje van economische malaise.

Als ik Balkenende was, zei ik: De groeten jongens, ik ga een jaartje trekken door Zuid-Amerika. Of zo.
Moeilijk voor te stellen dat het morgen maar 12 graden wordt...
TT 401

Als het om uitvinden gaat zit onze oosterbuur niet stil. Een Duits bedrijf heeft een condoom ontwikkeld dat de bedprestaties van mannen verbetert.
Helaas, je Klaassie wordt er niet groter van. [Alsof dat de prestaties zou verbeteren... Heren, het zit echt meer in techniek en toewijding dan in centimeters.] Aan de binnenkant van het rubber is een licht verdovend middel aangebracht.
Het mannelijk lid wordt daar 'sloom' van en dat stelt de ejaculatie uit. Het duurt dus langer voordat je klaarkomt.
"Mannen hebben sneller een orgasme dan vrouwen. Dit condoom trekt het verschil tussen de seksen wat gelijk", aldus een woordvoerder van het bedrijf. Een flinke hoeveelheid alcohol consumeren heeft overigens een gelijksoortig effect!

En als je echt veel alcohol op hebt, hoef je je helemaal niet druk te maken over condooms.
TT 125 VS kent eerste contract Irak toe

WASHINGTON De Amerikaanse regering heeft het eerste grote contract voor de wederopbouw van Irak toegekend. De Amerikaanse multinational Bechtel gaat in Irak luchthavens en stroom-, water- en rioolvoorzieningen herstellen. Het contract is $34,6 mln waard, maar dat kan in 1,5 jaar oplopen tot $680 mln.
De toekenning is omstreden, vanwege het besloten karakter van het proces. Ook de rol van oud-minister van Buitenlandse Zaken Shultz roept vragen op. Shultz, een groot voorstander van de oorlog in Irak, is directeur van Bechtel Corp.
Minister Rumsfeld deed in de jaren tachtig lobbywerk voor Bechtel in Irak.
TT 120

HILVERSUM De schrijver Joost Zwagerman wordt de presentator van de 16e editie van het VPRO-programma Zomergasten. Hij volgt Adriaan van Dis op, die het vier jaar presenteerde. Het tv-programma is vanaf 3 augustus elke zondag te zien.
TT 120

DEN HAAG Dierenbeschermingsorganisaties openen een condoleanceregister voor de miljoenen kippen en andere dieren die het slachtoffer zijn geworden van de vogelpest: www.dierenrequiem.nl.

Ach ja, die kippen zouden anders een verrukkelijk leven hebben gehad. Volgens mij is het niet slim om met dit weer zoveel boter op je hoofd te hebben...
TT 104 CVZ:zorgpremies moeten fors omhoog

AMSTELVEEN De premies voor de AWBZ en het ziekenfonds moeten fors omhoog, om te voorkomen dat er over vijf jaar een tekort van 30 miljard euro ontstaat. Dat zegt het College voor Zorgverzekeringen in een advies aan het kabinet.
Het CVZ wil de ziekenfondspremie met ruim driekwart procentpunt verhogen naar 9,21%. Voor de AWBZ,die de kosten dekt voor thuiszorg, verpleeghuishulp en geestelijke zorg, denkt het College aan een stijging van 12,05% naar 13,66%.
Het CVZ wil dat er snel een discussie komt over maatregelen om de tekorten terug te dringen. Daarbij moet het ook gaan over de inhoud van de verzekering.

*NIEUW*NIEUW*NIEUW*!!! Meer geld voor minder waar!! *NIEUW*NIEUW*NIEUW*!!!
En die kat wil weer buiten blijven. Ben benieuwd of dat zo blijft als het weer kouder wordt.
Even jatten van de Terzijdes in Vrij Nederland:

- Kan Teleac niet komen met een cursus regeren?
- Kiezer: 'Je kunt niet stemmen, blanco stemmen, ongeldig stemmen, geldig stemmen, en nu ook vergeefs stemmen.'
- Uw man begrijpt u heel goed als u hem verwijt dat hij weer eens vervelend zit te janpeteren
- Haagse flopjes

donderdag, april 17, 2003

Pasen begint te naderen: naast veel referrals met 'sahaf t-shirt' krijg ik plots ook veel hits via (varianten op) 'hoe kook ik een ei'.
Nogmaals de tip: als je bij Google een hele zin zoekt, zet 'm dan tussen aanhalingstekens. Anders kom je bijvoorbeeld hier uit, en ik bied geen ei-recepten. Zoek eens op: ei recept of op: "eieren koken".
Vriendje begon te fantaseren naar aanleiding van de 'Het leger houdt heel erg veel van het milieu'-poster (gevonden via Bieslog).
Over dat het leger vooral goed is voor storingsplanten. En voor onnatuurlijke zandverstuivingen. Waarop we een biotoopje begonnen samen te stellen - als eerste kwam het buskruid in ons op ;-)
Aan te vullen met (ja, die bestaan wel): kogeldistel, speerdistel, kraagtrap, zandraket, bombardeerkevers, spiesraket, gifkikkers, pijlkruid, klapbes, helm, brandgans, kooltje vuur, dodemansvingers, klapekster, blaartrekkende boterbloem, gestreepte vechtkwartel, mosterd, aasgier, pijlstormvogel, katvogel, reuzentrap, sporenkievit, en vast nog veel meer beesten en planten waar ik nu niet op kan komen.
En dit is zo'n freebie waardoor je het echt betreurt dat je niet in de US of Canada woont ;-)
Jasses: een gratis t-shirt winnen? Hoef je alleen maar 200 guestbooks te besmeuren. Da's toch een kleine moeite...
Voor wie een spruit verwacht: een persoonlijke boodschap van Bush, voor de kleine. Hier aanvragen.
Ik woon al dagen zo ongeveer in de tuin, dus u vindt het niet erg als ik er nog even over door ga hĆØ?
Ik heb allerlei bollen gepoot, en die doen het aardig. De eerste serie narcissen (grote gele) is bijna uitgebloeid, maar de knalgele bloemen steken helder af tegen de paarszwarte tulpen die net in bloei staan.
De tweede serie narcissen (kleine geel-oranje) staat volop te bloeien, en de derde (Actaea, wit-geel-oranje) komt net in bloei. En dan lig je onelegant languit op het gras, in verrukking te snuiven aan zo'n kleine narcis die een zwoele, zoete geur verspreidt.
Uiteraard komt dan net de buurvrouw langs - in nogal wat huizen boven het mijne wonen kleine kinderen, wat resulteert in (vandaag) een schoentje in de tuin, een bekroost sokje in de vijver, een beer in de conifeer, een deken die maar net _niet_ in de vijver lag, een slipper op het terras. Ik heb al wat buren voorgesteld om een vangnet aan te brengen ;-)
Hoe gek kan een kat zijn? Ze jatte eerst een augurk van m'n bord - en ze heeft die half opgegeten, een augurk! En daarna loerde ze een hele tijd op iets erg spannends: een vliegtuig. Ik was vanochtend al verbaasd toen ze bijna een hondje aanvloog, maar vliegtuigen...
Van As: 'Zalm alleen premier in zijn natte dromen'

AMSTERDAM - LPF-voorzitter Ed Maas en vice-fractievoorzitter Gerard van As hebben donderdag in het Algemeen Dagblad harde kritiek geleverd op CDA-leider Balkenende en VVD-voorman Zalm. De kans dat de LPF mee gaat regeren wordt daarmee steeds kleiner.
"Balkenende heeft nog niets klaargemaakt. Hij is geen powerplayer, geen captain", zo zegt Van As. "Dan kun je nog beter Hans Wiegel premier maken." Maas meent dat Balkenende 'langzaam een brevet van onvermogen heeft gekregen'.
Zalm zou volgens Van As 'de pest hebben aan de LPF, omdat een groot deel van zijn electoraat daarheen gelopen is'. "Tijdens de campagne riep het VVD-congres hem al tot premier uit. Nou, in zijn natte dromen misschien", zo zegt hij.
Zalm liet woensdag weten dat weer regeren met de LPF 'bizar' zou zijn. Een coalitie met D66 heeft zijn voorkeur, evenals die van het CDA. "Regel het lekker met D66 en laat ons verder met rust", zegt Maas daarover. Volgens Van As is D66 'rijp voor opheffing'. Beide LPF-prominenten geven te kennen niets meer voor een regeringsdeelname te voelen.
(Bron)

Jezelf diskwalificeren is toch ook een vak...
Singapore zet infrarood apparatuur in tegen SARS

SINGAPORE - De Singaporese luchthaven Changi gaat in de strijd tegen de besmettelijke longziekte SARS militaire technologie inzetten. Op het vliegveld komt infrarood apparatuur waarmee medisch personeel op afstand kan zien of iemand koorts heeft. Nu worden verdachte passagiers nog met de thermometer gecontroleerd.
(Bron en meer)
Grensstrook geheel pluimveevrij gemaakt

DEN HAAG - Al het pluimvee tussen Roermond en Venlo, aan de grens met Duitsland, wordt gedood. Zo ontstaat een bufferzone die moet voorkomen dat het vogelpestvirus na Belgiƫ ook overslaat naar Duitsland. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Landbouw donderdag gezegd.
(Bron en meer)

Pluimveevrij. Weer een nieuw woord. Daar hadden we 'vogelvrij' toch al voor?
Celstraf dreigt voor vrouw na seks met invalide

DEN BOSCH - Officier van justitie R. Appels heeft donderdag in Den Bosch 24 maanden cel, waarvan acht voorwaardelijk, geƫist tegen de 46-jarige I.H. uit Den Bosch. De vrouw wordt ervan verdacht dat ze haar invalide buurman tot seks heeft gedwongen.
De vrouw heeft bekend in de loop van 2002 geregeld seks te hebben gehad met de man, maar dat zou zijn gebeurd met zijn instemming. Hij ontkent dat er sprake was van een normale relatie en zegt bovendien dat hij impotent is. Desondanks zou zij erin geslaagd zijn tegen zijn wil gemeenschap met hem te hebben. Ook zou ze hem hebben gedwongen tot perverse vormen van seks.
De officier van justitie had H. in eerste instantie verkrachting ten laste gelegd, maar acht niet bewezen dat er sprake was van seksueel binnendringen nu verdachte en slachtoffer elkaar op dit punt tegenspreken. Appels houdt het nu op 'het verrichten van seksuele handelingen tegen iemands wil'.
De officier deed in deze zaak eerder een vergeefse poging de rechtbank te wraken, omdat hij meende dat ze haar oordeel in de zaak al klaar had liggen. Hij baseerde dat onder meer op het feit dat verzoeken van zowel het OM als de verdediging om nader onderzoek werden afgewezen.
De rechtbank doet 1 mei uitspraak.
(Bron)

Ik vraag me nu wel af: als de dader een man was geweest, en het slachtoffer een vrouw, zou het dan ook omschreven zijn als 'seks met'? Of zou het in dit verhaal dan 'aanranding' zijn genoemd, of 'verkrachting'?
De eerste vlinders in de tuin gezien: van die kleine blauwtjes. Ik heb geen idee welk merk het precies is, ze waren vooral in de seringenbloesem geĆÆnteresseerd.
Misschien moest Bram Vermeulen zijn single 'Politiek' maar eens opnieuw uitbrengen.
TT 104 Verhagen diskwalificeert LPF-top

DEN HAAG Vice-fractieleider Verhagen van het CDA kwalificeert uitspraken van LPF-voorzitter Maas en Tweede-Kamerlid Van As van diezelfde partij als "weinig verheffend en van een bedenkelijk niveau". "De kans dat CDA en VVD een kabinet zullen vormen met de LPF is er niet door toegenomen", aldus Verhagen.
Maas en Van As uitten in het Algemeen Dagblad van vandaag scherpe kritiek op onder meer premier Balkenende. Hem wordt onder meer verweten niet stabiel te zijn en niets klaargespeeld te hebben.
Fractieleider Mat Herben vindt dat Van As, die de gewraakte uitspraak deed, zijn excuses aan Balkenende moet aanbieden.

Eerste reactie van vriendje op dit bericht: 'O, Verhagen is meestal toch korter van stof: 'Leugens!'' Waarna hij enthousiast begon te fantaseren over een nieuwe politieke partij, de Leugenpartij, met als slogan: de Leugen regeert!, en iedere dag een nieuwe lijsttrekker...
TT 107 Tot 200 extremisten in Nederland

DEN HAAG In Nederland zijn mogelijk 100 tot 200 personen actief in islamitische terroristische netwerken. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft dat aan de Tweede Kamer gemeld.
De VVD had Remkes opheldering gevraagd over de gevaren van het islamitisch terrorisme. Het is voor het eerst dat schattingen van de AIVD, de voormalige BVD, over radicale moslimextremisten officieel naar buiten worden gebracht.
Remkes waarschuwt dat moslimextremisten dankzij de oorlog in Irak beter kunnen inspelen op de nog steeds groeiende anti-Amerikaanse en anti-Westerse gevoelens.

Hoeveel gristenextremisten hebben we eigenlijk? Zo erg als Waco of Jim Jones is het hier gelukkig niet geloof ik, maar extremisten heb je in alle stromingen - van religies tot overtuigingen.
Ter illustratie dit, uit het Utrechts Nieuwsblad van vandaag:

De Vrij Hervormde Gemeente in IJsselmuiden weigert gebruik te maken van de euro in contanten. Op de munten en biljetten staat het symbool voor Europa, een kring van twaalf sterren. Volgens de kerk is dat plagiaat, de kring is een bijbels symbool.
Openbaring 12:1: En er werd een groot teken in de hemel gezien: een vrouw, met de zon bekleed, met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren op haar hoofd.
Dominee G Taverne heeft geen paspoort, een oud rijbewijs en hij weigert een nieuw kenteken aan te vragen voor zijn auto, omdat overal de twaalf sterren op vermeld staan. Hij heeft vorige maand een bewaarschrift bij de regering ingediend.

Voor deze mensen is het te hopen dat met de uitbreiding van de EU ook het aantal sterren uitgebreid wordt.
Ik heb een tijdje zitten tellen, en bij 250 heb ik het opgegeven - 250 bloeiende paardebloemen. Tis een mooi gezicht, maar ik ga ze toch maar afmaaien voor ze allemaal uitgebloeid zijn en vrolijk gaan pluizen - zodat ik straks geen aaneengesloten paardebloemenmat heb.
Vanochtend het raam opengeschoven, kat komt doodkalm binnen, eet een flinke hoeveelheid brokjes, en wandelt net zo kalm weer naar buiten. Blijkbaar is ie nu definitief over de buitenangst heen ;-)
Ik ben weer binnen. Ene kat is ook binnen. De ander verdomt het. Ik heb hem verteld dat ie het risico neemt dat ik straks het raam dicht doe en ga slapen, zodat ie pas morgenochtend weer bij z'n eten kan. Maar hij luistert niet - hij tilde z'n staart nog wat hoger de lucht in, draaide zich om en liep weg de tuin in. Hij laat zich zelfs niet verleiden met een snoepje.
Nou is dit een kat die wel voor zichzelf kan zorgen, er leeft genoeg in de tuin dus zelfs als ie nu spontaan ineens uitgehongerd zou zijn (honger? die??) zou ie nog wel wat te snaaien vinden, en water is er genoeg. Maar ja, terwijl hij buiten zit en zich waarschijnlijk goed vermaakt, lig ik vermoedelijk wakker.
Zo leuk, katten...

woensdag, april 16, 2003

In het donker in de tuin, zo'n gele maan, en je nog-steeds-gloeiende vel blootstellen aan de koele zuchtjes die voor wind moeten doorgaan...
Alles bij elkaar verdeeld over de halve dag misschien anderhalf uur in de zon geweest. Maar nog steeds rozig, en een warme huid.
M'n sproeten komen alweer bovendrijven :-)
TT 371

Een Amerikaanse vrouw is woedend, omdat haar man een geheim agent bleek te zijn voor het bewind van Fidel Castro. De spion had zijn vrouw gebruikt voor spionagedoeleinden.
De vrouw klaagde de Cubaanse regering aan en kreeg 27,5 dollar toegewezen.
Cuba weigerde dit te betalen. Ze heeft nu via de rechter afgedwongen dat twee gekaapte, Cubaanse vliegtuigen worden geveild. De opbrengst gaat naar haar.
Cuba had geƫist dat de VS de toestellen zou teruggeven, maar door deze bizarre liefdesaffaire, waarbij de spion zijn [woord ontbreekt - lief? land?] verliet, liep het toch even anders.
TT 130

MOSKOU De ontploffing van een Russisch verkeersvliegtuig in 1997, waarbij alle 50 inzittenden omkwamen, is veroorzaakt door het dichtslaan van een wc-deur. Dit leidde tot een kettingreactie in een verrot deel van de verouderde Antonov die explodeerde hoog boven de Kaukasus.
TT 120

SITTARD Een Somalische baby is gisteren uit een raam op de vijfde etage van een flat in Sittard gegooid. Het kind (bijna 1 jaar oud) was op slag dood. De politie sluit uit dat het van het balkon is gevallen. Een man en een vrouw, familie van de ouders, zijn gearresteerd.
Ik ben trouwens binnen gaan zitten om weer een beetje af te koelen. Binnen is het met 23 graden een stuk koeler dan buiten in de schaduw.
TT 106 Zalm:snijden in sociale zekerheid

HILVERSUM VVD-leider Zalm acht in de nieuwe kabinetsperiode "behoorlijke bezuinigingen in de sociale zekerheid" onontkoombaar. Hij zei dat voorafgaande aan zijn gesprek met de informateurs.
Zalm spreekt tegen dat de VVD al een bezuinigingsplan klaar heeft voor de formatie-onderhandelingen. VVD-minister Hoogervorst zou al een kladlijstje hebben gemaakt met maatregelen om het overheidstekort weg te werken en extra geld voor nieuw beleid vrij te maken.
De plannen zouden een bezuiniging van E.15 mrd inhouden. Een deel daarvan zou moeten worden bereikt door een 'halve ontkoppeling' van lonen en uitkeringen.

Wat zou een 'halve' ontkoppeling zijn? Alleen de lage lonen en alle uitkeringen ontkoppelen of zo?

dinsdag, april 15, 2003

Sirenes weer maandelijks getest

DEN HAAG - Het landelijk proefalarm zal vanaf september op elke eerste maandag van de maand te horen zijn. Het jaarlijkse alarm van de afgelopen zeven jaar blijkt onvoldoende om de mensen betrokken te houden bij het waarschuwingsstelsel.
Het proefalarm van 4 juni komt te vervallen wegens de oorlog in Irak, aldus een woordvoerster van het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag. Dat de sirenes pas in september weer gaan loeien heeft te maken met de tijd die nodig is om een voorlichtingscampagne op radio en televisie op touw te zetten.
(Bron)
Man verstopt 2500 euro in zijn dreadlocks

OSLO - Een Noorse gedetineerde heeft enige tijd in de gevangenis rondgelopen met 2500 euro verstopt in zijn enorme dreadlocks-kapsel. De man viel bij een routinecontrole door de mand. "We vinden wel vaker dingen die op en in het lichaam zijn verstopt, maar geld in je haar, da's een nieuwe!", reageerde de adjunct-directeur dinsdag.
Het is niet duidelijk hoe lang de man met zijn spaargeld heeft rondlopen. Zelf zei de gevangene dat hij het niet aan de politie had durven opgeven, omdat die waarschijnlijk niet zou geloven dat hij het geld eerlijk had verdiend. De Noor zit in de derde maand van drie jaar celstraf wegens het smokkelen van veertien kilo marihuana.
(Bron)
TT 401

In Oeganda hebben 15 gevangenen zich uit de Kigo-gevangenis weten te bevrijden door.....een gat in de muur te plassen. Door langdurig op een zwakke plek in de muur te mikken, werd de muur zo zacht dat hij eenvoudig uitgelepeld kon worden. Hierna konden de celmaten zĆ³ naar buiten wandelen, om een frisse neus te halen.
Ik heb sterk de indruk dat er erg veel wespen rondzoemen :-(
(Ja, ik ben erg allergisch voor wespengif, weet ik sinds ik een tijd terug in mijn arm geprikt werd en tijden moest rondzeulen met een onwillig, opgeblazen Michelinarmpje.)
HELMOND De Helmondse volkszanger Dikke Leo is na een lang ziekbed overleden.

En nu niet zeggen: 'Wie is dat?', want als u 30 of ouder bent, kent u zijn repertoire, uit de tijd dat er elk jaar carnavalshits waren:

In de jaren 70 en 80 scoorde hij hits met 'Puntje erin, puntje eruit' en 'Slijpers van Parijs'. Hij is 72 jaar geworden.
TT 103 Achttien jaar voor Van der G.

AMSTERDAM De rechtbank in Amsterdam heeft Volkert van der G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar. Het OM had levenslang geƫist.
De rechter acht de kans op herhaling gering. Daarbij speelt mee dat Van der G. geen strafblad had. De rechter benadrukte dat de straf geen wraak is.
De rechter acht bewezen dat Van der G. Fortuyn weloverwogen heeft vermoord en meent dat zijn psychische stoornis niet van invloed is geweest op zijn daad. De moord heeft de rechtsorde buitengewoon ernstig geschokt. Maar de rechter neemt niet het begrip politieke moord over, waarmee het OM levenslang motiveerde.

Het OM stelde dat deze moord extra erg was, omdat het slachtoffer zo bekend was. Wat nergens op slaat: moord is moord, wie het slachtoffer ook is.
Simon Fortuyn hoopt op een hoger beroep: 'Ik ben niet zo rancuneus, maar de waarheid moet boven tafel'. Maar wat zou volgens hem dan de waarheid zijn? Zolang het beeld van de familie en de fractie over complotten niet bevestigd is, blijven ze stellen dat de waarheid boven water moeten komen. Elke andere optie is per definitie 'niet waar'.
Triest.
Nog een verrassing: de supermarkt verkoopt plots een nieuw type tomaat. De Smaaktomaat. Ik snap dat marketingtechnisch niet - daarmee zeg je min of meer: de rest van de tomaten smaakt niet. Nu smaakt de ene tomaat anders dan de andere, maar daar kun je zelf ook nog wel wat mee. Ik ben een groot fan van kerstomaatjes, maar ze zijn lekkerder als je ze een week van tevoren koopt. Vleestomaten vind ik niet lekker - lijken altijd erg onrijp geplukt te zijn, maar rijpen niet na. Tenminste, als ik het probeer, is het resultaat een tomaat waarvan een deel erg lekker is en een deel in ernstige staat van versnotting.
Ik heb ook het idee dat veel mensen vinden dat tomaat naar ketchup hoort te smaken. Maar ketchup is een gesuikerde, gekruide tomatensaus.
Ik hoop nog steeds op eigen oogst, hoewel er al heel wat tomatenkiemen gesneefd zijn. Met wat mazzel kan ik deze zomer dan weer jaren '50-aardbeien eten, zoals mijn moeder het noemde. Geen geld voor aardbeien, maar een verse, zongerijpte eigen tomaat met suiker, op vers witbrood, smaakte bijna net zo :-)
Verrassing! De VVD wil wel regeren met het CDA. En D66 wil ook wel.
Gossiemikke. Ik ben helemaal verbaasd zeg.
Kunnen we bij de volgende verkiezingen niet gewoon een pro- en een contra-stem uitbrengen? Dat je ook kunt aangeven welke partijen je vooral _niet_ in de regering wilt hebben?
Moet ik nu even weg, want ik ben heel, heel erg misselijk geworden. Bah.

maandag, april 14, 2003

TT 108 CNV-voorman: Balkenende geen premier

HILVERSUM Balkenende moet afzien van het premierschap om een kabinet van CDA en PvdA mogelijk te maken, zo heeft CNV-voorzitter Terpstra gesuggereerd in het tv-programma B&W van de VARA.
Terpstra zei "absoluut voorstander" te zijn van een lijmpoging tussen CDA en PvdA. Om polarisatie in de samenleving op politiek en sociaal-economisch gebied te voorkomen "moet deze coalitie er komen", aldus de CNV-voorman.
Omdat Balkenende tegen een lijmpoging is, zou het volgens Terpstra getuigen van leiderschap als hij "terwille van het landsbelang een stapje opzij doet om deze coalitie mogelijk te maken".

De steun lijkt af te brokkelen...
Zieke Britse kinderen krijgen chips en chocola

LONDEN - Zieke Britse kinderen krijgen binnenkort chips en chocola te eten in het ziekenhuis. Tenminste, als het aan de regeringsadviseur op het gebied van volksgezondheid in Groot-Brittanniƫ ligt. Dat heeft The Times vrijdag gemeld.
Volgens de adviseur blijkt dat zieke kinderen het gezonde dieet dat ze nu in ziekenhuizen krijgen voorgeschoteld, zoals fruit en bruin brood, vaak niet opeten. Snacks daarentegen wel. Om toch de benodigde calorieƫn binnen te krijgen zou het daarom beter zijn om de kinderen onbeperkt chips, chocola, patat en hamburgers te laten eten.
De belangrijkste organisatie op het gebied van gezonde voeding in Groot-Brittanniƫ heeft positief gereageerd op het voorstel. "Bij zieke kinderen die niet willen eten moet je andere prioriteiten stellen," aldus een woordvoerder.
(Bron)
Belgische internetpolitie heeft geen internet

BRUSSEL - De Belgische politiedienst die het internet moet afspeuren op kinderporno, zit al bijna drie weken zonder internetaansluiting. De speurders zijn verhuisd, maar de telefoonmaatschappij is niet klaar met de kabels naar het web, meldde Het Laatste Nieuws donderdag.
Tot de aansluiting er is, moeten de dienders op hun privƩ-computers werken. Ze zijn nu bang dat ze zelf 'ontmaskerd' worden als pedofielen.
(Bron)
Ebay biedt nu ook: Saddampleepapier! WC-papier met op elk velletje het portret van Saddam.
Ik heb een mobiele telefoon. Een prepaid, via O2-dat-vroeger-Telfort-heette. Binnen een half jaar bel ik weer gewoon met Telfort. Hooguit bel ik dan met Telfort-dat-vroeger-een-tijdje-O2-heette.
Kunnen ze in het vervolg van tevoren nadenken over die namen?
CDA en PvdA verliezen fors in peiling

RIJSWIJK - CDA en PvdA verliezen hun steun onder de Nederlandse kiezers. Als er nu Tweede-Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, blijven beide partijen steken op 34. Het CDA heeft er nu 44 en de PvdA 42. Alle andere partijen winnen ten opzichte van hun huidige zetelaantal in de Tweede Kamer.
Dat blijkt maandag uit een peiling van Maurice de Hond voor het SBS-programma Stem van Nederland, die is gehouden na het mislukken van de kabinetsformatie tussen CDA en PvdA donderdag. De VVD staat sterk in de peiling: 34 zetels, een winst van zes ten opzichte van nu. De SP, GroenLinks en D66 krijgen allen drie zetels erbij, de LPF twee en de ChristenUnie een. De SGP blijft gelijk.
Door de breuk tussen CDA en PvdA verwachten nog slechts weinig mensen dat zo'n coalitieregering er alsnog komt. Dacht driekwart van de ondervraagden onlangs dat het hierop uitdraaide, nu is dat nog maar 8 procent. De helft denkt dat er een hernieuwd kabinet van CDA, VVD en LPF komt. Van de respondenten wenst 28 procent voortzetting van de huidige coalitieregering, terwijl eveneens 28 procent juist het liefst een CDA-PvdA-kabinet wil.
Uit de peiling blijkt ook dat het vertrouwen in de politiek naar een dieptepunt is gezakt van 4,3. De afgelopen twee maanden schommelde dat nog tussen de 5 en 6. Ook het vertrouwen in CDA-leider en demissionair premier Balkenende gaat flink onderuit. Hij scoort met 4,6 in een klap lager dan alle andere fractieleiders, op LPF-leider Herben na. Eerder scoorde Balkenende rond de 6. Maar ook PvdA-leider Bos moet het ontgelden: hij daalt van 5,7 naar 5,0.
(Bron)
Sterke daling aanvoer Nederlandse eieren

RIJSWIJK - De aanvoer van Nederlandse eieren van legbedrijven naar de zogenaamde pakstations neemt met 40 tot 50 procent af. Dit heeft T. Van Dijk, voorzitter van de Nederlandse organisatie van eierhandelaren (Anevei), maandag gezegd. De cijfers zijn berekend door het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE).
De eierenaanvoer wordt verstoord door het leegruimen van alle kippenbedrijven in de Gelderse Vallei en het afsluiten van Limburg. "Als de vogelpest nu snel onder controle is, zullen de problemen nog minimaal een halfjaar aanhouden", voorspelt Van Dijk. "Blijft het virus langer doorwoekeren dan loopt dat op tot ruim een jaar".
(Bron en meer)
Buitenlandse betalingen worden gratis

AMSTERDAM - Geld overmaken naar landen binnen de Europese Unie wordt binnenkort gratis. Nederlandse banken vragen vanaf juli geen geld meer voor buitenlandse betalingen van particulieren naar EU-landen. Dat doen ze onder druk van eurocommissaris F. Bolkestein. Die heeft bepaald dat er geen verschil mag zijn tussen binnenlandse en buitenlandse tarieven die banken rekenen.
(Bron en meer)
O ja, en die 'ricine' die in de bagagekluizen op dat Parijse station was gevonden, was gerst.
Filipijnen verbieden lachen in strijd tegen SARS

MANILLA (ANP) - In de strijd tegen de besmettelijke longziekte SARS hebben de Filipijnse autoriteiten een verbod afgekondigd op lachen en spreken in alle liften van de luchthaven in de hoofdstad Manilla. Dat heeft de algemeen directeur van de luchthaven maandag bekendgemaakt.
Ook mensen die op de grond van het Ninoy Aquino International Airport spugen, kunnen rekenen op een boete.
(Bron)
TT 371

Mannen die een kinderwens hebben, doen er verstandig aan om eens goed naar de benen van hun vriendin te kijken. Als ze lang zijn, is de kans groter dat de dame een gezonde baby ter wereld zal zetten.
[Lijkt me dat de dames zelf hun benen ook wel kunnen opmeten...]
Een groep Britse onderzoekers heeft dat vastgesteld, nadat zij vierduizend jonge moeders hebben onderzocht. De lengte van moeder's benen is lineair evenredig aan de gezondheid van de baby, is gebleken.
"Dames die tijdens hun jeugd energiearm voedsel hebben gegeten, hebben kortere benen dan vrouwen die gezondere voeding kregen", verklaart wetenschapper Debbie Lawlor van de Universiteit van Bristol.
TT 123 SARS verspreidt zich binnen Europa

LONDEN De longziekte SARS heeft zich voor het eerst binnen Europa verspreid. In een Londens ziekenhuis is een Britse zakenman met SARS opgenomen die lange tijd niet in het buitenland is geweest.
Alle Europeanen die tot nu toe geĆÆnfecteerd raakten, liepen de ziekte op in het buitenland.
In Hongkong maakte de overheid vandaag bekend dat daar nog eens 7 mensen aan de longziekte zijn overleden. Dat is het hoogste aantal op een dag. Het dodental in Hongkong komt hiermee op 47.
China heeft vier nieuwe sterfgevallen gemeld, waardoor het aantal slachtoffers in dat land is opgelopen tot 64.
TT 106 "DE handelt met slavendrijvers"

DEN HAAG Koffiebrander Douwe Egberts koopt zijn koffie van plantages in Kenia en Braziliƫ waar de arbeiders als slaven leven. Dit zegt de Koffiecoalitie waartoe onder meer Pax Christi, Novib, FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond behoren.
Uit een onderzoek naar de leef- en werkomstandigheden is gebleken dat kinderarbeid, slechte hygiƫne, extreem lage lonen en seksueel misbruik aan de orde van de dag zijn.
Volgens de Koffiecoalitie probeert DE daar niets aan te doen. De coalitie eist dat de koffiebrander zich inzet voor verbetering van de omstandigheden.

Toch maar overstappen op Max Havelaarkoffie en -thee (voor zover u dat nog niet gedaan had)?
Met blijdschap geven wij kennis van de geboorte van een eendentienling. Ze zijn allemaal donkerbruin met een klein geel befje, en ze eten brood. (Dat brood erg ongezond is voor jonkies, is volgens mij allang achterhaald - stadseenden lopen op brood.)
In dit geval zijn pa en ma erg herkenbaar: ma is een authentieke soepeend (de meeste mensen noemen dat: boerderij-eend), pa heeft de gewone tekening van een woerd, maar is roodbruin op de flanken. Ik ben benieuwd of daarvan nog iets terugkomt in het volwassen verenpak van de kleintjes.
Over een tijdje barsten de sloten hier weer uit hun voegen van de jonge eendjes. EĆ©nhapstraktaties voor snoeken en kraaien.
O ja, nog even een tuincorrectie: ik dacht dat de irissen nog lang niet aan bloeien toe waren, maar er staan al drie bloemstengels in knop. Beetje vroeg, maar dat zal het zachte weer zijn.

zondag, april 13, 2003

Wat een walgelijk verhaal over die AMA-campus.
Het oogde als het klassieke institutionaliseringsverhaal - leg mensen regels op -> ze gaan bokken -> als er niet serieus op de bezwaren wordt ingegaan worden ze pas echt dwars -> komen er nog striktere regels -> op termijn heeft iedereen gelijk: de regels zijn belachelijk en degenen die onder die regels vallen, hebben er schijt aan.
Schrijnend: de man die alsmaar zei: we are nice people. We are so nice we give you bed, breakfast and education (ondanks dat de AMA's - minderjarige vluchtelingen niet zijn uitgenodigd maar zĆØlf zijn gekomen, zei hij er nog even bij.)
* Volgende week deel 2, op Nederland 3
Blijkbaar is Blogger weer helemaal up and running. Mooi zo.
Hele dag in de tuin gerommeld; weer wat brandnetels uitgeroeid; wat andere planten gezaaid; gezien dat het met de nieuwe planten goed gaat.
Het was nu al te warm - tuin op het zuiden, vol in de zon, en beschut. Elk zuchtje wind was welkom.
De ene kat is de hele dag op pad geweest, heeft de vijvers geĆÆnspecteerd, op een vreemde kat gejaagd, in de schutting gehangen en is weer in de conifeer geklommen tot Ć©Ć©n hoog. De ander heeft een klein rondje gemaakt en was snel weer binnen. Wel gaat ie - als het raam op een kiertje staat - in de raamopening zitten kijken. Als het raam helemaal openstaat, is het schijnbaar veel te eng.
Test, test... Doet ie het weer?
Deze site is even uit de lucht geweest wegens 4000 hits per seconde, maar doet het nu weer.
Ook hier weer t-shirts, maar ook een lijstje citaten ;-)

"My feelings - as usual - we will slaughter them all"

Of US troops: "They are most welcome. We will butcher them."

"We are in control. They are in a state of hysteria. Losers, they think that by killing civilians and trying to distort the feelings of the people they will win. I think they will not win, those bastards."

"We will kill them all........most of them."

"I think the British nation has never been faced with a tragedy like this fellow [Blair]."

"We're going to drag the drunken junkie nose of Bush through Iraq's desert, him and his follower dog Blair...There are 26 million Saddams in Iraq"

"When we were making the law, when we were writing the literature and the mathematics the grandfathers of Blair and little Bush were scratching around in caves"

En dat laatste klopt wel. Dat wel.

Ook op de site: wie moet de rol van de minister spelen in de film die er ongetwijfeld komt.
En natuurlijk de winkel: t-shirts, barbecueschorten, mokken...