zaterdag, mei 31, 2003

O ja - tis zaterdag, en geen geld van het GAK.
Het verbaast me niet echt.
TT 192 'Malthus' bedreigt grote gezinnen

HILVERSUM Een aantal gezinnen heeft een dreigbrief ontvangen waarin geageerd wordt tegen de geboorte van hun derde, vierde of vijfde kind, zo bericht NRC Handelsblad. De afzender noemt zich dr. A. Malthus uit Volthe.
Een echtpaar uit Utrecht heeft aangifte gedaan. In de brief vol hatelijke taal staat dat het nemen van een derde kind buitengewoon asociaal en egoïstisch is.
In het Twentse dorpje Volthe woont geen Malthus. De Twentse politie beaamt dat er al jaren dergelijke brieven worden verzonden. Vermoedelijk komt de dader de adressen van zijn slachtoffers op het spoor via geboorteadvertenties.

Misschien moet meneer 'Malthus' zich eerst even verdiepen in de Malthusiaanse leer. En daarna zou hij ook kunnen overwegen om een beloningssysteem in te voeren voor mensen zonder kinderen. Als hij me even mailt, kan hij m'n gironummer krijgen.
Carl Koppeschaar heeft inmiddels op zijn site véél foto's verzameld.
En zo kom je plots je oude sneltiepvauten tegen. Maar gelukkig ben ik niet de enige.
Postkuip (die zelf ook foto's heeft gemaakt) tipt Fok, met veel links naar foto's.
Prachtige foto, gemaakt door Carl Koppeschaar, die op zijn site heel veel informatie en links heeft.



Deze plukte hij van de Miracam:

Tim Overdiek van de NOS schreef een column, Het geheugenverlies van Jessica: "Al is het Pentagon nog zo snel, ooit achterhaalt de journalistiek de werkelijke waarheid wel. Deze variant op het aloude spreekwoord lijkt van toepassing op een 'mythische' gebeurtenis uit de Irak-oorlog. Saving Private Lynch was net iets te veel Hollywood-drama."
(Via)

Wat vooral verrassend is: dat de Pentagonners nog steeds lijken te denken dat ze wegkomen met dit soort...
Laten we het PentagonLatijn noemen.
Neonazi's zetten Nederlandse joden op internet

Neonazi's hebben op een Amerikaanse website foto's van bekende en onbekende Nederlandse joden gezet.
Het CIDI, het Centrum Informatie Documentatie Israel, vraagt binnenkort internationaal aandacht voor deze discriminatie. De site is volgens de teksten eigendom van Weerwolf Nederland. De club zegt geen leider en geen leden te hebben. Volgens het CIDI zit de extreemrechtse Nederlandse Volksunie achter de pagina's.
Bij het gerechtshof in Den Haag loopt al enkele maanden een klacht van het CIDI tegen de site. Het openbaar ministerie in Den Haag zag eerder geen mogelijkheid het Amerikaanse bedrijf aan te pakken. Het CIDI begon daarop een procedure bij het hof. Op de website staan sinds kort tientallen foto's van onbekende en bekende Nederlanders als Frits Barend, Xaviera Hollander en Maurice de Hond. Volgens de korte begeleidende tekst volgen de namen later.
(Bron)
Wauw! Dat was heel mooi...
Ben uiteindelijk gewoon in eigen flat op drie hoog gaan staan, waar ik al snel doorhad dat ik naar het noordoosten moest kijken in plaats van naar het oosten. En het NO is goed te zien vanaf het trappenhuis van de flat.
Raar: zo'n schemer die maar aanhoudt (niet gemerkt dat het donkerder werd, het bleef gewoon heel lang grijzig). En dan ineens zo'n bloedrode sikkel die opkomt! Terwijl alle kleuren flets zijn door die grijzigheid, het contrast was enorm. Bovendien dook die sikkel al snel weg achter een paar bomen, naarmate er meer licht en dus meer kleur kwam, werden de bomen groener maar de sikkel nauwelijks minder rood.
Vogels bleven langer fluiten dan normaal, maar dat is ook weleens als het erg bewolkt is.
De sikkel was nog vrij lang goed te bekijken. Niet continu natuurlijk, maar met bril zag je niets, zo weinig licht gaf de sikkel. Daarnaast stonden er bomen in de weg, maar de vorm en kleur van de zon waren toch goed te zien.
Pas wat later was er door de bril iets te zien, en zo heb ik nog een tijdje gestaan: brilletje tegen mijn eigen bril aanhoudend, afwisselend door het ene oog en het andere oog kijkend, regelmatig afgeleid door vogels en af en toe voorbijgangers die wat riepen ;-)
Nu maar wachten op foto's.
Nadeel van in de stad wonen: waar heb je het meest onbelemmerde uitzicht op het oosten? Ja, op de Dom, maar dan had ik me vermoedelijk gisteravond moeten laten insluiten.
Ik woon op de begane grond, ik kan natuurlijk gewoon naar boven gaan - drie hoog is al wat beter. Alleen staat de buurflat dan in beeld denk ik. Misschien in die flat op drie hoog gaan staan, en maar hopen dat de bewoners daar niet wakker worden van een vreemd mens met een zwart brilletje op ;-)
Wat ik elke keer weer bedenk bij zon- en maansverduisteringen: wat zouden de mensen daar vroeger van gedacht hebben? Zouden ze niet enorm in paniek geraakt zijn als het zomaar ineens donker werd na een hele korte dag? En daarna weer licht? Want het is niet echt vergelijkbaar met een wolk - dus hoe zouden ze het verklaard hebben?

vrijdag, mei 30, 2003

Zonsverduistering het mooist bij de Waddenzee

AMSTERDAM - Morgenochtend is er een bijna complete zonsverduistering. Bij zonsopgang, rond halfzes. Maar sta een uur eerder op, want als het rond halfvijf gaat schemeren, schuift de maan langzaam voor de dan nog verscholen zon. We zien vervolgens een soort omgekeerde, verdonkerende schemering. Tot de zon opkomt, in de vorm van twee losse, naar elkaar gebogen sikkels.
Het KNMI belooft mooi kijk weer. De liefhebber moet aan de Waddenkust zijn, want daar bereikt de verduistering om 05.33 uur een maximum, waarbij de zonnediameter evenveel is bedekt als tijdens de eclips van 11 augustus 1999. Het noordelijke Noordpolderzijl zal wel vollopen met toeschouwers. Het café is open vanaf halfvijf.
Midden-Nederland mag op bijna eenzelfde verduistering hopen, terwijl in Zuid-Nederland (Maastricht om 05.30 uur) het maximum van de eclips net voorbij is als de zon opkomt.
De volgende verduistering bij zonsopgang is in 2081.
(Bron)
Stelletje graaiers...
Tis heel rustig op mailgebied. Je zou bijna denken dat iedereen buiten zit ;-)
(Net als al die muggen...)
Creatieve computerbehuizing van Lego...
Vrouw aangevallen door agressieve koe

UTRECHT - Een vrouw is donderdag in De Bilt aangevallen door een koe. Dat meldt de politie van de regio Utrecht. De vrouw uit Zeist was aan het wandelen in het Biltsebos aan de Holle Bilt toen zij een koe op een pad zag staan. De agressieve koe greep de vrouw met haar horens en slingerde haar over het pad de struiken in.
De koe liep wederom op de vrouw af en wilde haar opnieuw grijpen. Een andere vrouw die haar honden uitliet wist de koe weg te jagen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze diepe snijwonden in haar hand had. Daarnaast is het gewricht in haar elleboog gescheurd. De zogenaamde Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het bosgebied. De koe reageerde waarschijnlijk zo agressief, omdat ze nu in haar kalverperiode zit.
(Bron)

Het feit dat zo'n beest losloopt, betekent nog niet dat het een knuffelbeest is.
Verwarrend: ik zit binnen in een t-shirt, en het is nu wel erg koel aan het worden. Ik denk dat ik zo naar buiten moet, om een beetje op te warmen ;-)
Even lachen

DEN HAAG - Nederland wordt op de foto gezet. Het Belgisch-Nederlands bedrijf Aerodata International Surveys maakt de komende maanden een gedetailleerd digitaal luchtfotobestand in kleur.
De foto's worden opgenomen met vliegtuigen vanaf een hoogte van vijf kilometer. Alle foto's worden vervolgens met een computer verwerkt tot een doorlopend landdekkend bestand.
Op de foto's zijn objecten te zien van een meter groot. Het is ook mogelijk de foto's zo te bewerken dat details van een halve meter nog te zien zijn.
Aerodata maakt de foto's in opdracht van de ministeries van Landbouw en VROM, een aantal waterschappen en bijna alle provincies. De luchtopnames kunnen een goed hulpmiddel zijn allerlei actitviteiten waarvoor een goed inzicht in de ruimtelijke ordening nodig is, zoals verkeersbeleid, recreatie en natuurbeheer.
Het project is voor het einde van dit jaar klaar. Ook anderen dan de opdrachtgevers kunnen de foto's, die onder andere via internet beschikbaar worden gesteld, kopen.
(Bron)
Luchtballonnenstand: zeven.
TT 401 Amerikaanse katten zijn verveeld. In bomen klimmen is niet interessant meer, evenmin als het huis vervuilen met hun kattenhaar. Tijd voor een eigen tv-show.
Vanaf vrijdag kunnen niet alleen kattenliefhebbers, maar ook katten zelf, aanschuiven voor Meow TV. Te zien zijn video's van eekhoorntjes en vissen, maar ook intellectueler materiaal als kattenyoga en -haiku. Kijkers kunnen ook filmpjes insturen van hun eigen kat die 'iets cools' doet.
Het initiatief voor 'Caturday Night Live' kwam na een onderzoek waaruit bleek dat eenderde van de katten het leuk vindt om te loungen voor de tv.
TT 120 DE BILT Vannacht voltrekt zich een gedeeltelijke zonsverduistering die in ons land goed te zien zal zijn. Om 05.33 uur, net na zonsopkomst, bedekt de maan bijna de gehele zon. Het KNMI voorspelt helder weer.

donderdag, mei 29, 2003

Referrals:

penis jeroen pauw
lengteverschil met vriend
tuinkabouter aanbieding
balkenende hotelrekening

Ik zeg niks.
Even reclame maken: Women on the web heeft nu ook een weblog.
Mag ik nog even? RTL-Nederland (ik vergeet steeds hoe het heet; het NL-nieuws na het 'echte' nieuws) meldde een nieuwsfeitje. De toon was erg negatief, wat ik wel goed vond.
Van het hoofdkantoor van UWV, net afgebouwd, worden twee verdiepingen verherbouwd. Want ze waren niet luxe genoeg, de status ervan paste niet bij die van de bedoelde gebruikers, de Raad van bestuur. Dus nu wordt er een natuurstenen vloer ingelegd (200 euro per vierkante meter, dat is ruim meer dan een weekinkomen voor mensen met een minimumuitkering), en veel kersenhout overal (maar dat is geen luxe, dat is voor de akoestiek).
Kosten: 4 miljoen.
Vriendje ging al zitten rekenen hoeveel mensen onder UWV vallen, en hoeveel mensen je hebt als 1% kwaad genoeg wordt om naar het gebouw op te rukken en het te bezetten ;-)

O ja: het heet Editie-NL. Video is hier te zien.

Ik denk dat ik meer kans op werk maak als ik er lekker gebruind uitzie en ontspannen ben. Ik zal binnenkort UWV eens bellen, hoe ik een vakantie naar Tahiti kan declareren.
TT 120

GIETHOORN De politie heeft in Giethoorn het rijbewijs ingenomen van een man, die op zijn motor 189 km/uur reed, waar 80 km/uur was toegestaan. In Blokzijl werd een 19-jarige automobilist uit Dronten aangehouden die 60 km/uur te hard reed.

Die motorrijder zal Oerend hard wel niet kennen...
Uitbuiken van de barbecue :-)
Na wat stress omdat er niets gebeurde, bleek dat het verwarmingselement met iets meer geweld geplaatst moest worden dan ik dacht. Vriendje bemoeide zich ermee, en hop, hij deed het. Het was lekker, het was leuk, ik miste het rondpoeren in de kooltjes, maar de rook en walm miste ik niet. Met zo'n electrobarbecue kun je inderdaad heel goed binnen zitten.
Katten waren buitengesloten omdat het me geen goed idee leek dat ze over het snoer heen zouden springen. Kater heb ik niet gezien, poes heeft een tijd buiten zitten hypnotiseren. Straks krijgen ze wat restjes, en ik zal de kippenbotjes goed verstoppen in de vuilnisbak.

(Bron)
Wanneer mensen zeggen: er moet iets gebeuren op het gebied van normen en waarden dan zeg ik dat je als land een zelfstandige afweging maakt.

Als je nu ziet dat mensen het hebben over de geloofwaardigheid van de politiek dan betekent dat dat ik afstand neem van het loslaten van de financiële teugels.

Als het gaat om vragen op het gebied van de geloofwaardigheid van de politiek is het van belang te stellen dat ik op geen enkel moment de regie ben verloren.

Als er een discussie ontstaat over de structurele aanpak van de economie is het in beginsel zo dat de vertegenwoordigende democratie hier de verantwoordelijkheid hoort op te pakken.

Oftewel: de Balkenendepraatgenerator :-)
Het meisje van 16 dat in Bergen op Zoom kwijt was, is inmiddels weer boven water: ze was met haar vriend op vakantie gegaan. Heel slim van haar...
Het jochie van 7 dat gisteravond zoekraakte in Utrecht, is dood gevonden op een bouwterrein, de politie onderzoekt hoe en wat.
De luchtmacht heeft duidelijk géén vakantie, de Chinooks komen hier zo laag over dat ik er oorpijn van krijg :-(
Zal ik het dan maar gewoon toegeven? Vriendje heeft vandaag vrij, en toen ik gisteren in de super rondwaarde, dacht ik: waarom niet?
Dus vandaag gaan we de (elektrische) barbecue uitproberen. Kijken of het net zo leuk is zonder vuur. Ik vermoed van niet, maar barbecuen terwijl je bovenburen uitgerookt worden zou me ook niet bevallen.
Helaas heeft wel half Nederland barbecueplannen (nee KNMI, dat is geen sluierbewolking, dat is de rook), dus veel keuze had ik niet meer. Gelukkig waren vooral de kleinverpakkingen over, dus wat kip, vis en hamburgers, veel groenvoer, stokbrood en een bak salade. Vlees en vis moeten op; groen, brood en salade kunnen in het geval van teveel probleemloos overgeheveld worden naar later.
Ik ben benieuwd.
'Verdubbel salaris ministers'

AMSTERDAM - Het loon van de ministers in Nederland moet worden verdubbeld. Dat zegt oud-minister Roelf de Boer van Verkeer woensdag in een interview met Trouw. De LPF'er is daarnaast van mening dat de salarisstructuur van bewindslieden veranderd moet worden om zeker te weten de beste kandidaten in de regering te krijgen.
Volgens De Boer is tijdens de jongste formatie een aantal kandidaten voor regeringsposten afgevallen, omdat zij het zich financieel niet konden veroorloven terug te vallen naar een salaris van 120.000 euro per jaar. De oud-minister is verder van mening dat de grote verantwoordelijkheid die een rol als bewindsman met zich meebrengt, beter gecompenseerd moet worden.
(Bron)

Ach ja. Tenslotte moeten we allemaal een stapje terug doen.
Mohamed populairste jongensnaam in Amsterdam

AMSTERDAM - Mohamed was het afgelopen jaar de meestgekozen naam voor een jongetje dat in Amsterdam het levenslicht aanschouwde. Bij de nieuwgeboren meisjes was dat Sarah.
Toch doen ook de Willems en de Madelieven het goed. Dat blijkt uit een kunstenaarsproject. Jan Rothuizen en Geerten Verheus hebben op de gevels en ruiten van nieuwbouwwoningen in de Reinwardtstaat de 42 populairste hoofdstedelijke namen van vorig jaar aangebracht. Andere populaire jongensnamen zijn op dit moment Max, Thomas, Samuel en Tim. De meisjes lopen veel kans om Anna, Luna, Sophie en Yasmine te gaan heten.
Naar het Idols-sterretje Jamai werden slechts 25 jongetjes vernoemd en dat is lang niet genoeg voor een eervolle vermelding in de straat. Britney Spears takelt af als naamgeefster, zo blijkt. Naar dit 'talent' werden in 2000 nog tweehonderd meisjes vernoemd, in het afgelopen jaar nog slechts 46.
(Bron)
Beste sperma komt van knappe mannen

LONDEN - Knappe mannen produceren de beste kwaliteit zaadcellen en mooie vrouwen lijken goede stemmen te hebben. Dat staat in het Britse vaktijdschrift New Scientist van woensdag.
Onderzoekers van de Spaanse universiteit van Valencia testten de kwaliteit van sperma en vroeg vervolgens vrouwen de aantrekkelijkheid van de donoren te beoordelen. "Zij ontdekten dat het sperma van de beste kwaliteit afkomstig was van de mannen met de aantrekkelijkste gezichten", meldde het tijdschrift.
In een andere studie waarover New Scientist schrijft, lieten wetenschappers van de universiteit van Nottingham in Engeland mannen opnamen horen van de stemmen van dertig vrouwen. Daarna werd hun gevraagd de foto's van die vrouwen te bekijken en de mooisten aan te wijzen. De mannen bleken over het algemeen te kiezen voor de vrouwen van wie ze de stem mooi vonden.
(Bron)
Piercingfilmpje valt slecht bij bezoekers

HAARLEM-Na acht flauwgevallen bezoekers heeft Teylers Museum in Haarlem ingegrepen. Uit de expositie 'De versierde mens II: Piercing' is vrijdag een antropologische video verwijderd. De film toont hoe fanatiek religieuze hindoes en moslims van allerlei leeftijden de huid en lichaamsdelen doorboren met allerlei metalen steekvoorwerpen.
Scholieren vielen flauw of werden misselijk van wat ze te zien kregen. Het achtste slachtoffer kwam ongelukkig terecht, waardoor hij een snee in zijn kin opliep. Eerder moest een andere bezoeker al een soortgelijke verwonding in een ziekenhuis laten hechten.
Teyler-woordvoerder Hans Gramberg: ,,Vervelend voor de betrokken scholier en zijn klasgenoten. Die waren nogal geschrokken. En een tegenvaller. We waren net zo blij dat we afgelopen week de duizendste vmbo-scholier mochten verwelkomen.''
Teyler had als speciale voorzorgsmaatregel lespakketten naar scholen gestuurd, zodat docenten hun leerlingen vast zouden kunnen voorbereiden op eventueel schokkende beelden. Ook staat er waarschuwing op een van de toegangsdeuren van de expositiezaal. Tot nu toe bezochten 15.000 mensen de expositie, die nog tot en met 1 juni is te zien.
(Bron)
Genomineerd in de categorie 'Ei(gen schuld, dikke bult) van de dag':

TT 120 AMSTERDAM Een overvaller heeft in de hoofdstad zichzelf neergeschoten. De man probeerde te ontkomen aan de politie. In een worsteling met een agent loste hij een aantal schoten, maar raakte alleen zichzelf. Hij is ernstig gewond.
TT 103 Begrotingstekort loopt op tot 1,6%

DEN HAAG Het begrotingstekort loopt dit jaar op tot 1,6% van het bbp, het bruto binnenlands product. Dat blijkt uit de Voorjaarsnota waarmee het kabinet heeft ingestemd. In de Miljoenennota werd nog uitgegaan van een tekort van 0,5%.
De wijzigingen waren noodzakelijk in verband met de talrijke tegenvallers. Zo wordt er 4,9 miljard euro minder aan premies en belastingen ontvangen dan was geraamd en waren er voor 2 miljard extra (onvermijdelijke) uitgaven.
De grootste tegenvaller in de uitgaven, zo'n 1 miljard euro, deed zich voor in de zorg. Maar ook werd meer uitgegeven aan uitkeringen, huursubsidies en asiel.
Zouden nou alle dertigers en veertigers die toen into punk en wave en doem waren, terugvallen? Bij vriendje klinkt het soms als vroeger in het kraakkafé (zoals dat gespeld hoorde te worden).

woensdag, mei 28, 2003

Ik sprak net een GAK-dame die zag dat het geld van één maand klaarstond om vanavond overgeboekt te worden, dan zou ik het zaterdag moeten hebben.
En al doende hebben ze ook nog een deel van de toeslagen meegewogen, dus ik krijg meer dan ze eerst bedacht hadden.
Nu moet ik er alleen weer achteraan dat ze die herberekening ook nog moeten maken voor die twee weken die ze al uitbetaald hebben :-/
En als ik dan dat geld van 'vanavond' heb, heb ik dus mijn uitkering ontvangen van 16 maart tot 16 april.
Tiswat. 16 april - 16 mei moet dan nog steeds komen. Ik denk in juli of zo :-(
TT 104 Ook coffeeshops straks rookvrij

DEN HAAG In coffeeshops mag niet meer worden gerookt, wanneer op 1 januari 2004 de tabakswet ingaat. Volgens die wet hebben werknemers recht om in een rookvrije omgeving te werken.
Voorzitter A. Roskam van de coffeeshop-houdersvereniging denkt het probleem te kunnen omzeilen. Hij wil in het contract werknemers laten verklaren dat zij geen rookvrije werkplek wensen. "Personeel weet dat in coffeeshops wordt gerookt", aldus Roskam.
Ook de horeca voorziet problemen met de tabakswet. Zij hebben een jaar uitstel gekregen. Coffeeshops vallen niet in deze branche en krijgen geen respijt.

Hebben de toeristen eindelijk door dat een coffeeshop alles heeft maar geen koffie, of dat je er alles kunt kopen maar dat de koffie gratis is, moeten we ze weer uitleggen dat je er niet mag roken. Het blijft lastig.
Kunnen we al die restaurants en café's en coffeeshops enzovoorts niet met een glazen wand in tweeën delen? De ene helft voor de rokers onder het personeel en de clientèle, de andere helft voor de niet-rokers?
Het gaat slecht met de economie. Is dat een verklaring voor het feit dat ik gisteren 43 huis-aan-huisfolders in de bus kreeg?
De mevrouw van het GAK vond het allemaal heeeeel raar. En ja, ze begreep dat het toch wel een beetje lastig werd als je half februari je laatste salaris hebt gehad en sindsdien dus alleen die 400 euro, terwijl het nu al bijna juni is. En dat woningbouwverenigingen niet eindeloos uitstel verlenen (doet de mijne sowieso niet, en ik loop niet achter, maar ik grijp alle wapenen die ik kan grijpen). En dat ik met déze schoenen (zwaai voet op de balie, voet met alleroudste bootschoen, meer gat dan schoen) toch niet naar een sollicitatiegesprek zou kunnen??
Dat drong door. (Kan ook m'n zweetvoet zijn geweest.)
Ze ging aan het bellen: 'mijn' contactpersoon heeft vakantie; mijn dossier was even onvindbaar; andere personen waren in gesprek; uiteindelijk trof ze iemand die er iets zinnigs over kon zeggen.
Er was de 21e een brief naar me verstuurd, met een sollicitatieonderzoek. Want werkbriefje nummer zoveel was niet binnengekomen.
Dat vond ik dan weer raar, want door al die toestanden had ik twee werkbriefjes tegelijk gekregen en geretourneerd, in dezelfde envelop - de een hadden ze wel, ergo: de ander moeten ze ook hebben c.q. hebben gehad. Daarnaast: de brief die ze me gestuurd hebben, is bij mij nooit aangekomen.

Nou ja, de baliedame heeft zo ongeveer al haar collega's aan de lijn gehad, waarbij ze steeds minder vriendelijk werd tegen die collega's.
Uiteindelijk is ze zelf een werkbriefje gaan halen (das dus een duplicaat van een duplicaat - nummer drie dus), ik heb het ingevuld, ze heeft het persoonlijk weggebracht, waarbij er met grote letters opgekalkt is dat er bij vragen etc. direct contact met mij opgenomen moet worden.

Resultaat: als het goed is, wordt het geld vanmiddag nog overgemaakt.
Dan zou ik het uiterlijk zaterdag moeten hebben.
Anders wordt het op de eerstvolgende werkdag overgemaakt, en heb ik het zo rond volgende week woensdag - want morgen en vrijdag is het GAK dicht.
Ik hoop maar weer verder. En ik heb vast wat klachtenformulieren meegenomen.

Echt, baanloos zijn is soms een dagtaak.
Het is geen woensdag.
Want op woensdag 28 mei zou absoluut zeker gegarandeerd mijn uitkering (vanaf 16 maart) op mijn rekening staan.
Want die zou net zo zeker op maandag 26 mei overgemaakt worden.
Ik dacht maandag nog: zal ik bellen, voor de zekerheid.
Niet gedaan.
Stom.
Ik ga zo richting GAK.
Dan kunnen er twee dingen gebeuren:
- ze hebben een hele goede reden voor deze zoveelste vertraging (iets in de richting als: het pand is afgebrand; of: ivm een SARS-verdenking mag niemand het gebouw in).
- ze hebben geen goede reden.

Als ze geen goede reden hebben, hebben ze een ernstig probleem, namelijk: mij.
Als jullie vandaag niks meer van me horen, zou het kunnen dat ik opgepakt ben wegens rare acties bij de balie. Want echt heel veel zelfbeheersing heb ik zo langzamerhand niet meer.

dinsdag, mei 27, 2003

Nog een keer een GAK-update? Ik wist in januari dat ik per maart werkloos zou zijn, en meldde me bij het CWI. De eerste afspraak was 10 februari.
Ik heb een keer een voorschot gekregen, plus een nabetaling dat bij het voorschot hoorde - in totaal heb ik nu twee weken WW ontvangen. De ontbrekende tien weken zullen morgen op mijn giro staan, zo heeft een GAK-medewerkster me vrijdag bezworen.
Als dat zo is (duimt u voor me?), heeft het 18 weken geduurd, van de start van de aanvraagprocedure tot de ontvangst van de uitkering.
Dan heb ik drie maanden mogen leven van dat tweedelige voorschot van 400 euro, dat pas in april (317 euro) en mei (85 euro) kwam.

Stel nou, puur theoretisch gezien natuurlijk, dat morgen het geld niet op mijn rekening staat. Dan zou het kunnen, ook puur theoretisch natuurlijk, dat ik heel erg kwaad word. En dat ik, niet theoretisch, binnen een half uur aan de balie van het GAK sta en niet wegga voor ik cash geld in mijn handen heb.

Als er iets misgaat, zal vriendje hier wel posten waar u zich kunt melden voor een lawaaidemo. En dan zal ie ook wel uitleggen wat dat precies is ;-)
(Niet voor lezers met gevoelige magen)

Vriendjes blaar is vandaag stukgegaan. De blaren hadden zich gezellig aaneengesmolten tot één grote blaar, een vinger lang, twee breed, anderhalve vingerdikte hoog en klotsend van het vocht.
Hij kwam thuis met een halfvolle blaar: het gat zat bovenin, en alle vocht dat dieper zat, stond nog in de blaar. Tot ie gezellig met zijn voeten op een stoel tv ging kijken. Op het moment dat hij iets voelde lopen, zag ik het plasje op de vloer ontstaan. Zo leek het nog meer dan vocht dan toen het nog in de blaar zat.
Nu zit er dus een knalrode plek op zijn voet, met een fletse, slappe, te groot lijkende lap vel er bovenop. Het ziet er veel erger uit dan het is, maar sneu is het wel.
Aantal WW-uitkeringen nadert kwart miljoen

AMSTERDAM - Het aantal WW-uitkeringen in Nederland nadert het kwart miljoen. Eind maart 2003 werden er 232.400 uitkeringen verstrekt, bijna eenderde meer dan een jaar eerder.
De uitkeringsinstantie UWV heeft dit dinsdag gemeld. Het aantal is in maart ten opzichte van de voorgaande maand met 4000 toegenomen, ondanks het begin van veel seizoenswerk bij schilders- en bouwbedrijven en in de landbouw.
De UWV noemt de groei bijzonder groot. "Het laat zien dat het aantal WW-uitkeringen trendmatig blijft stijgen." De grootste stijging van het aantal uitkeringen deed zich in maart voor in de sector Uitleenbedrijven (plus 1700).
(Bron)

Commissarissen verdienen 30 procent meer

AMSTERDAM - De vergoeding van Nederlandse commissarissen zal de komende jaren sterk blijven stijgen. Uit onderzoek is gebleken dat de toezichthouders van grote ondernemingen in de periode 1999-2001 30 procent meer zijn gaan verdienen.
"Die trend zal de komende jaren verder doorzetten", stelt H. van Halder van wervings- en adviesbureau Heidrick & Struggles. Dat werft onder meer commissarissen voor beursgenoteerde ondernemingen en onderzoekt jaarlijks de Nederlandse toezichthouder.
Volgens Van Halder neemt de schaarste onder commissarissen toe en moeten ze aan steeds meer eisen voldoen. Bovendien zijn ze meer tijd kwijt met hun functie. Daardoor zal een gemiddelde commissaris minder verschillende posten kunnen hebben. "Allemaal redenen waarom het salaris zal gaan stijgen", aldus Van Halder.
Een commissaris verdiende in de onderzochte periode gemiddeld 46.000 euro. In heel Europa was dat 55.000 euro.
(Bron)

Overwerk met 50 procent toegenomen

DELFT - Werknemers zijn de laatste twee jaar veel meer gaan overwerken. Uit een onderzoek dat TNO donderdag heeft gepubliceerd, blijkt dat Nederlanders in 2002 gemiddeld 9,5 uur per week betaald en onbetaald overwerkten tegenover 6,5 uur in 2000. Dat is een toename van bijna 50 procent.
De stijging houdt volgens TNO geen gelijke tred met het aantal uren dat werknemers moeten werken volgens hun arbeidscontract. In 2000 was dit gemiddeld 33,7 uur per week. Vorig jaar daalde het aantal contractuele uren naar 32,3 uur.
(Bron)

Is er een econoom in de zaal die dit kan uitleggen? Hebben deze drie berichten iets met elkaar te maken, of juist niet? En waarom wel/niet? Want ik snap er helemaal niets meer van.
Röntgenfoto tandarts niet meer in ziekenfonds

DEN HAAG - Volwassen ziekenfondsverzekerden krijgen röntgenfoto's bij de tandarts niet langer vergoed. Met ingang van 1 juli gaat dat de patiënt tussen de 13 en 56 euro kosten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft het vergoeden van foto's geschrapt omdat de kosten voor tandartsenzorg 45 miljoen euro hoger zijn uitgevallen dan in de Zorgnota 2003 is voorzien.
Een deel van de overschrijding wordt veroorzaakt door de vergoeding van de foto's. Röntgenfoto's van patiënten onder de 18 jaar worden nog wel vergoed.
Ruim een jaar geleden is het pakket voor volwassenen juist uitgebreid met röntgenfoto's. Zorgverzekeraars bieden waarschijnlijk de mogelijkheid de bestaande aanvullende verzekering uit te breiden. Veel mensen hebben die al.
De gemiddelde premie van zo'n verzekering bedraagt per volwassene nu 120 euro per jaar. Dat bedrag komt bovenop de gewone ziekenfondspremie.
(Bron)
Leven in vijf jaar tijd dubbel zo duur geworden

AMSTERDAM - De prijzen zijn in de afgelopen vijf jaar spectaculair gestegen. Dat blijkt uit een onderzoek van HP/De Tijd. Het opinieblad vergeleek aan de hand van kassabonnen uit 1998, 2000 en 2003 de prijzen van honderd producten en diensten. De gemiddelde prijsstijging bedroeg liefst 49 procent.
HP becijferde niet alleen wat de consument extra voor zijn dagelijkse boodschappen is gaan betalen (een kwart). Het blad besteedde ook aandacht aan zaken als lichamelijke verzorging (+ 61 procent), vervoer (+ 36 procent) en horecabezoek (+ 42 procent).
Meest in het oog springend is de stijging van de nominale ziekenfondspremie, van 13,08 gulden naar 21,45 euro (47,27 gulden). Dat is een toename van 261 procent. Vooral voor de luxe dingen is de Nederlander fors meer gaan betalen. Zo werd de Albert Heijn bezorgservice 150 procent duurder, een telefoontje naar KPN inlichtingen binnenland 167 procent, een vaasje bier 52 procent en een Vietnamese loempia 76 procent.
Ook de meer alledaagse producten, zoals een pot Calvé pindakaas (50 procent) en een strippenkaart (21 procent), gingen in prijs omhoog. De prijzen stegen na 2000 sterker, in de aanloop naar de invoering van de euro als betaalmiddel.
Minister De Geus van Sociale Zaken wil eerst het onderzoek bestuderen, maar noemde in een eerste reactie de gemiddelde prijsstijging "een ongelofelijk getal". "Ik weet niet of ik dit moet geloven. Er zijn ook onderzoeken die stijgingen van 20 à 25 procent laten zien", aldus De Geus. Volgens de bewindsman zijn de eerste levensbehoeften de laatste jaren gemiddeld met niet meer dan 3 à 5 procent gestegen.
(Bron)

Dus onderzoeken zeggen 20-25% kostenstijging wqat betreft de dagelijkse levensbehoeftes, en De Geus zegt 3-5%. Zou die man weleens boodschappen doen?
Ba-ba-Balkenende. Dat toespraakje was erg jaren '70. Een beetje zoals Janmaat zijn decor had, maar dan zonder de blommen die hij er altijd bij had.
Bestuurster drinkt zich bijna dood

LELYSTAD (ANP) - Een 59-jarige automobiliste uit Almere is in januari aangehouden met zoveel drank op dat ze eigenlijk dood had moeten zijn. Met 1450 microgram, bijna zeven keer de toegestane hoeveelheid alcohol in haar lijf, reed ze volgens de politie door haar woonplaats.
Daarvoor moest ze maandag verschijnen bij de politierechter in Lelystad. Die gaf de vrouw onder meer twee jaar rijontzegging. De rechter was verbaasd over het enorme promillage alcohol dat de vrouw in haar bloed had. ,,Dit hebben wij nog nooit meegemaakt. De meeste mensen die deze hoeveelheid drinken, zijn klinisch dood'', merkte zij op. Volgens haar is het een wonder dat de Almeerse bij haar aanhouding nog bij bewustzijn was, laat staan in staat een auto te besturen.
De Almeerse ontkende overigens veel gedronken te hebben voor haar aanhouding. Zij denkt dat de grote hoeveelheid alcohol in haar lijf te maken heeft met een slecht functionerende lever. ,,Ik drink elke avond twee tot drie slaapmutsjes, zo ook die week voordat ik werd opgepakt. Door spanningen had ik last van mijn lever. Waarschijnlijk is daardoor de alcohol in mijn lichaam niet afgebroken'', opperde zij.
De openbaar aanklager eiste hoe dan ook een rijontzegging van twee jaar en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De politierechter maakte daar een rijontzegging van twee jaar van en een voorwaardelijke celstraf van vier weken van.
(Bron)
TT 401

Bij een controle in een gevangenis in de Franse stad Toul hebben cipiers in een cel twaalf liter zelfgestookte alcohol ontdekt. De gedetineerde spaarde appelen en peren en liet die gisten in een kast.
Vervolgens distilleerde hij het gegiste sap op een kookplaatje.Deze 'huisvlijt' leidde tot liters sterke drank met een promillage van liefst 60 procent. Zelfs de beschaamde bewaarders gaven toe dat het resultaat best te pruimen was.
Overigens hoopt de gevangene een straf te ontlopen. Het is namelijk verboden drank binnen te smokkelen, maar over in de bak drank stoken, zegt de wet niets.
TT 120

MAASTRICHT In een postsorteercentrum is vrijdag een kogelbrief onderschept die bestemd was voor burgemeester Leers van Maastricht. Mogelijk is er een verband met de subsidiestop voor MVV of de inval in het woonwagenkamp Vinkenslag.

maandag, mei 26, 2003

Leeftijdseisen stellen in een vacature mag niet. Merkwaardig dat nota bene het GAK in Utrecht een vacature heeft voor 'schoolverlaters tot 25 jaar'. Ik heb weleens een school verlaten, dus aan die eis voldoe ik. Aan de niet-legale eis voldoe ik niet, maar als me afwijzen op grond van leeftijd, hebben ze een probleempje.
Ik ben in ieder geval een ervaringsdeskundige op GAK-gebied, dus wie weet.
Vogels vallen Duitse vrouw aan

HAMBURG - Hitchcocks beroemde film The Birds in het echt: vogels hebben in het Duitse Hamburg een vrouw aangevallen. De zwerm raven probeerde haar in hoofd en nek te pikken, meldde de Duitse politie zondag.
De 24-jarige vrouw wandelde met haar hond in een park, toen ongeveer twintig raven plotseling aanvielen. De Duitse slaagde erin de agressieve vogels te verjagen.
Onder begeleiding van de politie keerde ze terug naar het park, waar de zwarte vogels opnieuw rond de vrouw begonnen te zwermen. Zij toonden geen belangstelling voor de hond, noch voor de agenten. De politie besloot de vrouw onder begeleiding naar huis te brengen.
In de thriller The Birds uit 1963 vallen vogels Melanie Daniels, gespeeld door Tippi Hedren, aan.
(Bron)
Verkeersbord waarschuwt voor laagvliegende ooievaars

VEENENDAAL - Aan de Dragonderweg in Veenendaal staan sinds kort twee verkeersborden die automobilisten waarschuwen voor laagvliegende ooievaars. De gemeente Veenendaal heeft de borden geplaatst op initiatief van bewoner C. Koudijs, die ieder jaar een broedend paar ooievaars in zijn tuin heeft.
De man kwam op het idee nadat vorig jaar een van de ooievaarsouders werd doodgereden. Dat gebeurde toen de vogel laag kwam aanvliegen richting het 18 meter hoge nest om zijn nakomelingen te voeren. De familie van Koudijs moest vervolgens de overgebleven ouder een handje helpen met het bijvoeren van het kroost.
Inmiddels heeft een ander ooievaarspaar een onbekend aantal jongen in het nest. De nieuwe verkeersborden moeten ook deze jonkies bescherming bieden, wanneer die over enkele weken voor het eerst uitvliegen.
(Bron)
‘Grappig steentje’ blijkt oudste beeldje ter wereld

MARBURG/RABAT - Een mensvormige steen die jarenlang als speeltje is gebruikt, blijkt een van de oudste kunstvoorwerpen ter wereld. Een Australische expert voor prehistorische kunst ontdekte dat het een 400.000 jaar oude sculptuur betrof, nadat een archeoloog uit het Duitse Marburg hem de steen had getoond.
De Duitser raapte de steen, beige van kleur en zes centimeter lang, negen jaar geleden tijdens een wandeling in Marokko van de grond. Hij gebruikte het “grappige steentje” als speeltje voor zijn handen en was het al bijna vergeten. In de jongste editie van het vakblad Current Anthropology bevestigt de Australische topwetenschapper Robert Bednarik dat de steen door mensenhanden werd bewerkt.
(Bron)
TT 192 Politie boekt succes met horkenlijn

ARNHEM De horkenlijn van de politie in Arnhem is een groot succes, blijkt uit het jaarverslag van de politieregio Gelderland-Midden. Via de horkenlijn kunnen politiemensen in hun vrije tijd grove verkeersovertredingen doorbellen.
De politie Arnhem stelde de lijn vorig jaar april open.Sindsdien zijn ongeveer 700 overtredingen doorgebeld. Vaak gaat het om asociaal en gevaarlijk rijgedrag zoals rechts inhalen, rijden door rood licht en rijden over de busbaan.
Korpschef Bakker is al benaderd door andere gemeenten die de Arnhemse aanpak willen overnemen. Gelderland-Zuid heeft al besloten een horkenlijn te openen.
TT 120

VOORBURG Bijna de helft van alle mensen in ons land kampt met een chronische aandoening. Het gaat onder meer om hoge bloeddruk, eczeem, migraine en astma. Dat blijkt uit een onderzoek van het CBS, dat zich baseert op cijfers uit 2001.

En dat dan keer 200 euro eigen risico.
Iglo heeft iets nieuws. Kipstukjes. En ik begrijp wel hoe de zin bedoeld is, maar als je gewoon leest wat er staat, is het niet echt reclame: "zonder geur-, kleur- en smaakstoffen".
Of misschien zijn ze gewoon eerlijk: stukkies rubber zonder enige smaak?
Het lijkt wel mooi weer hè?

zondag, mei 25, 2003

De Magnum Hebzucht is een aanrader. Vooral voor zielige vriendjes die koffiewater op hun voet goten en nu een joekel van een blaar op hun voet hebben. Brandblaren moet je koelen, toch?
In Nieuw-Zeeland gaan de blauwe pinguïns binnenkort weer op zoek naar nestelgelegenheid:

During the next few months the penguins will start looking for suitable, sheltered sites, typically under houses, in gardens and in dry pipes.
DOC biodiversity ranger Robert Stone said the birds usually started laying eggs in July and would be out hunting for food for their young between September and October.
The birds come ashore along the the region's coastline and are often spotted near Eastbourne and the Miramar Peninsula.
Though there are no definite figures available, a recent department survey counted between 500 and 600 nesting pairs on Somes Island and estimated there could be up to 1200 pairs of blue penguins nesting around Wellington annually.
Mr Stone said the birds, which on average measure only 40 centimetres, were quite adventurous and would walk up to 500 metres from the sea and could climb banks to find good nesting sites. The biggest threat was dogs sniffing into their burrows and pulling them out. DOC was urging people not to let dogs run loose in coastal areas and if they did, to keep a close eye on them.
People living near the sea should also block up any gaps under their houses to stop the birds nesting unless they were prepared for the noise.
"They smell, they regurgitate fish and poop everywhere. They often change shifts between 2am and 4am when they make a hell of a noise. They squawk and scream and bray like a donkey and not all people can put up with it."
(Bron)

Pinguïns zijn leuk, maar vooral als ze niet te dichtbij je huis zitten ;-)
Het is weer die tijd van het jaar: een koolmeesje, helemaal compleet maar nog wat donzig. Grijze pootjes, petje al zwart maar wang nog wat geel.
Dood onderaan de muur, uit het nest gevallen of geduwd.
High school students are earning qualifications in casino gambling, gunsmithing and how to use a chainsaw.

Soon teenagers might also be able to get credits toward their National Certificate of Educational Achievement with pass marks in rugby refereeing.
Auckland Grammar headmaster John Morris, also chairman of lobby group Education Forum, said the qualifications gained last year illustrated the "ludicrous" proliferation of subjects available in secondary schools.
"What do all these qualifications mean? I just think we're shortchanging our kids by offering that sort of thing. A lot of them can do better than that. I don't see school as preparing kids for a job. Schools are there to educate. Reading, writing and maths, what's happening is that those subjects are being demeaned by how to operate a chainsaw.
"It's play-way education . . . I honestly just cringe and worry about our education system where everybody passes and everybody does well."
Qualifications Authority statistics show one student last year passed a qualification in the rules and procedures for craps, a game where casino patrons gamble on dice throws.
Authority spokesman Bill Lennox said the student did the course at a private training establishment, where casino gambling was probably one aspect of a tourism programme.
Travel and visitor services, which includes knowledge of New Zealand tourism destinations, were popular with secondary students with pass rates of about 30 and 46 per cent respectively.
More than 100 students passed qualifications in knowledge of the code of practice relating to chainsaw use and chainsaw operation. Some Nelson and Wanganui high school students gained qualifications in knowledge of gun law and safe use of firearms through an arrangement with polytechnics, Mr Lennox said.
Schools now teach a wide range of subjects broken down into achievement and unit standards which can be credited toward NCEA.
Some schools get authority permission to teach and assess courses in specialist or trade subjects, beyond the traditional subjects like English and maths. Others have arrangements with private training establishments, polytechnics and workplaces to do the assessment.
"Pest control and chainsaws, both part of agricultural studies related to industry. Christian studies, recreational and sporting skills, like biking, and travel are all perfectly legitimate areas of learning for senior students in New Zealand to undertake," Mr Lennox said.
"All can lead to tertiary study and/or work, especially in some regions of the country. We need to ask ourselves what national school qualifications are all about . . . our schools are responding to the variety of pathways students can follow and the diverse needs of New Zealand's economy," he said.
The Qualifications Authority is considering a bid by the New Zealand Rugby Football Union to get unit standard status for skills taught in a pilot programme run this year in two Wellington secondary schools. The union's community refereeing manager, Trevor Howard, said it could be the first code to get unit standard status for skills taught in the programme You make the call.
Former primary school principal and union referee education officer John Kendal said the programme, piloted this year at Newlands College and St Patrick's Silverstream, taught year 13 (seventh form) boys and girls the "laws of the game" as well as injury management and communication skills.
Newlands College students Venus Ordona, 17, and Carli Aldridge, 17, said they used to give referees a hard time but now had a new respect for the job.
(Bron)
TT 704 vooruitzichten tot en met vrijdag

Perioden met zon en overwegend droog. Middagtemperatuur oplopend tot ongeveer 22 graden op Hemelvaartsdag.

***************************************
ma di wo do vr
zon % 80 50 70 70 70
kans op
neersl. % 10 20 10 10 10

min.temp. 8 9 10 11 12
max.temp. 19 20 21 22 23

wind
-richting NW VAR NO NO NO
-kracht 2 2 3 3 3
TT 192 Zoon pleegt moord, boete voor ouders

BARCELONA Een Spaanse rechter heeft de ouders van een jonge moordenaar een boete opgelegd van 90.000 euro. Hij acht hen mede verantwoordelijk voor de daad, omdat zij in gebreke zijn gebleven bij zijn opvoeding. Het geld gaat naar de nabestaanden van het slachtoffer.
De dader doodde twee jaar geleden samen met zes anderen zonder enige aanleiding een jongen van 22. Zijn vriend raakte zwaargewond. Het drama gebeurde in het vroegere Olympische dorp in Barcelona.
De rechter nam het de ouders van de jonge dader, die acht jaar kreeg, kwalijk dat ze wel wisten van zijn gewelddadige aard, maar er niets tegen hadden gedaan.
TT 120

DORDRECHT Een man (66) uit Dordrecht is overleden, nadat zijn buurman (50) hem omver had geduwd. De mannen hadden ruzie over een heg, waarover al veel langer onenigheid bestond. De politie heeft de buurman gearresteerd.
Kwilmooiweerkwilmooweerkwilmooiweer!!!
Weg met die regen. In ieder geval overdag.
Tot nu toe 2000 doden en 8600 gewonden in Algerije.
Da's moeilijk voor te stellen :-/
Je moet in plaats van blogspot niet blogpsot intypen, want dan kom je op iets héél anders uit...
Stel je voor: je kunt niet slapen wegens heftige buikpijn. Op je rug kun je niet liggen, dus je dommelt wat op je zij. Poes truct de huiskamerdeur open en gaat fanatiek krabben aan de slaapkamerdeur. Dan maar binnenlaten, dat kost waarschijnlijk het minste energie.
Kat springt op bed, strekt zich naast je uit en gaat recht in je oor spinnen. Lief, maar het houdt je wel extra wakker. Na een tijdje besluit ze richting voeteneind te vertrekken. Daar ontdekt ze een leuk spelletje: tenen vangen. Ze bijt er zachtjes in, en hoe meer ik mijn voeten verstop, hoe fanatieker ze wordt: aanvallen op de dekens, wilde graafwerkzaamheden om ònder die dekens te komen.
Ze stopt pas als kater voorzichtig zijn neus om de deur steekt. Poes is de ontdekker van de twee, kater is altijd een beetje huiverig voor nieuwe dingen. Kater doet twee stapjes de deur in en poes begint waarschuwend te brommen. Even later krijsen ze allebei, kater vlucht de deur uit en poes loopt als triomfator op het bed, staart hoog in de lucht.
Tegen de middag voelde ik me iets beter, en de katten wilden de deur uit. Daarna heb ik nog een paar uur kunnen slapen.