vrijdag, oktober 20, 2006

TT 110 Problemen bij weg- en treinverkeer

Het treinverkeer rond Utrecht CS en Gouda is uitgevallen door een sein- en wisselstoring bij Gouda. Ook op de weg waren er problemen. Dat kwam door een concert van Marco Borsato in Arnhem en vakantie in een deel van het land.
Kort na zes uur vielen alle intercity's uit op de lijnen Rotterdam-Utrecht, Den Haag-Utrecht en Amersfoort-Utrecht. Het treinverkeer rond Utrecht kwam later helemaal stil te liggen. Veel reizigers zitten vast op Utrecht CS. Hoe lang de storing gaat duren, is onduidelijk.
De avondspits was twee keer zo druk als normaal en begon al vroeg.Rond zes uur stond er 330 kilometer file.

Tis dus allemaal de schuld van Borsato?


TT 751 19:26 uur

Utrecht Centraal

Door een sein- en wisselstoring rijden er van en naar Utrecht zeer beperkt treinen.
Vertraging: meer dan 60 minuten.
Het treinverkeer van Utrecht naar Amersfoort, Amsterdam, Arnhem/Nijmegen en Den Bosch wordt zeer geleidelijk hervat.
Prognose: * einde tussen 20.00 en 22.00 uur.


TT 751 18:59 uur

Den Haag Centraal/Rotterdam-Utrecht

Door een sein- en wisselstoring rijden er tussen Gouda en Gouda Goverwelle geen treinen.
Vertraging: meer dan 60 minuten.
Reisadvies:
* Doorgaande reizigers tussen Rotterdam en Amersfoort en tussen Den Haag Centraal en Amersfoort kunnen omreizen via Schiphol.
Op dit moment is er zeer beperkt treinverkeer van en naar Utrecht.

donderdag, oktober 19, 2006

Nog steeds moe, en in een ritme van rond 9 uur slapen, iets na 5 uur wakker. Dus eh... Zzzzzzzzzz...

dinsdag, oktober 17, 2006

Soms krijg je een telefoontje waar je helemaal blij van gaat stuiteren.
Tessa, 3345 gram :-)
Voor Chipo:

March 23, 2006

Bayesian Spam Filtering

YACCS now has built-in advanced spam detection and filtering. Here's how it works:
YACCS detects the probability that a specific comment is spam, and places the message into one of three categories: High, Medium, or Low probability.

Low-probability comments are not affected by the spam filter.
You can decide what YACCS should do with medium- and high-probability comments.

For medium-probability comments YACCS can
- Use your default moderation settings, meaning that the comments are only sent to the moderation queue if you have enabled comment moderation (this is the default)
- Always send the comment to the moderation queue for you to approve first.

For high-probability comments YACCS can
- Use your default moderation settings
- Always send the comment to the moderation queue for you to approve first.
- Reject the comment (this is the default)

Het enige probleem is dat ik niet kan ontdekken waar die mogelijkheid zit om dat spamfilter in te stellen.
Radioactieve slakken zorgen voor onrust

AMSTERDAM - De vondst van enkele radioactieve slakken in het Spaanse Palomares heeft tot bezorgdheid geleid bij de regering in Madrid. De diertjes werden aangetroffen op de plek waar in 1966 een Amerikaans legervliegtuig neerstortte met drie waterstofbommen aan boord. Dat meldt persbureau Reuters.
Bij de vliegramp kwamen elf mensen om het leven. Van twee van de drie bommen explodeerde het ontstekingsmechanisme, waardoor het hoogradioactieve plutonium werd verspreid. Honderden tonnen besmette grond werden afgegraven en ter verwerking naar de Verenigde Staten gestuurd.
De vondst van de slakken doet de Spaanse autoriteiten vrezen dat er ondergronds nog grote hoeveelheden radioactief materiaal aanwezig zijn. De regering heeft een onderzoek aangekondigd naar de noodzaak van verdere sanering.
Bovengronds is het stralingsniveau niet gevaarlijk. Wel adviseert de regering de lokale bevolking om geen slakken te eten. Dat is een plaatselijke specialiteit.
(Bron)
Lingo wordt aangepast zodat het aantrekkelijker wordt voor jongeren. Het zegt veel over mij dat ik direct aan scheldwoordenLingo, sms-Lingo en afko-Lingo denk.
Nou. Partij voor de Dieren dus. Vrijwel gelijk geëindigd: GroenLinks. Stuk minder: SP. Nog iets minder: PvdA. Veel minder: D66.
Vier absolute don'ts onderaan: Een NL, SGP, VVD, Wilders.
Op de een of andere manier verbaast het me niet zo.
Partij voor de Dieren heeft nooit meegedaan in mijn overwegingen, omdat ik dat teveel een one issue-partij vind en ze net op punten die ik belangrijk vind, anders denken.

maandag, oktober 16, 2006

Giftige slangen gevangen in Valckesteynse bos

ALBRANDSWAARD - De Reptielenzoo Serpo heeft zondag en maandag twee giftige slangen gevangen in het Valckesteynse bos in Poortugaal (Zuid-Holland). Het gaat om Aspisadders, die van nature niet in Nederland voorkomen.
Staatsbosbeheer ving eind augustus al drie exemplaren. Volgens de gemeente heeft de organisatie daarvan geen melding gemaakt. Hoe de slangen in het bos zijn terechtgekomen, is een raadsel. De gemeente heeft geen idee hoeveel er in het bos zitten.
Burgemeester Harald Bergmann van Albrandswaard (waar Poortugaal onder valt) heeft bij de toegangswegen naar het bos waarschuwingsborden laten plaatsen. Bezoek aan het bos wordt afgeraden. De GGD heeft een adviesbrief opgesteld voor huisartsen, voor het geval patiënten zich melden met een beet.
Hoe ernstig een beet van de slangen is, hangt af van de persoon die gebeten wordt, aldus een woordvoerster van de gemeente. "Voor kinderen is het bijvoorbeeld gevaarlijker dan voor volwassenen. Overigens valt het dier alleen aan als het zelf gevaar loopt."
Omwonenden van het Valckesteynse bos krijgen een dezer dagen een brief met informatie van de gemeente. De gemeente verwacht dat veel mensen gebruik willen maken van het bos in de naderende herfstvakantie.
(Bron)

Hoe actief zijn die slangen bij dit soort temperaturen? En gaan ze dood als het kouder wordt, of overleven ze dat?
Postbodes in het nieuw gestoken

AMSTERDAM - De Nederlandse postbode draagt vanaf maandag een nieuw uniform. Met de naamsverandering van TPG Post naar TNT Post hebben veertigduizend postbezorgers nieuwe werkkleding gekregen. Postbodes zijn voortaan te herkennen aan oranjezwarte kleding.
Het is voor de tweede keer binnen vier jaar dat het postbedrijf van naam verandert. In 2002 werd de naam van de posttak van staatsbedrijf Post, Telegrafie en Telefonie (PTT) al gewijzigd in TPG Post. Dat was een gevolg van de privatisering van de PTT, een proces dat in 1986 werd ingezet.
Niet alleen de kleding van de postbodes wordt vernieuwd, ook worden de rode brievenbussen geleidelijk vervangen door oranje exemplaren. TNT voert deze bedrijfskleur ook in België, Duitsland, Italië en Groot-Brittannië.
(Bron)

Ben benieuwd wanneer de naam weer verandert. En wanneer het weer PTT wordt.
'Politie slordig met privacy'

AMSTERDAM - De politie gaat niet zorgvuldig om met de namen van getuigen van misdrijven. Daders en verdachten kunnen de identiteit van de aangever daardoor simpel te weten komen.
Advocaat Piet Doedens vertelt maandag in Metro dat het 'nogal vaak' gebeurt dat de politie de aangever anonimiteit belooft, maar dat die toezegging niet wordt nagekomen. Hij noemt het slecht voor de aangiftebereidheid als de politie de belofte van privacybescherming schendt.
Verdachten krijgen via hun advocaat het proces-verbaal te zien, waarin ook de aangifte is te lezen. De naam van de aangever hoort voor de verdachte niet leesbaar te zijn, maar de praktijk zou anders zijn. Doedens raadde zijn dochter onlangs uit veiligheidsoverwegingen aan geen aangifte te doen van een steekpartij.
(Bron)

Die man heeft boter op zijn hoofd...
'School moet grondwet krijgen'

DEN HAAG - Elke school in Nederland zou in samenspraak met ouders en leerlingen zijn eigen grondwet moeten formuleren. Daarin komen de elementaire principes van de school en de verantwoordelijkheden van alle betrokkenen te staan. Wie zijn kind aanmeldt bij een school conformeert zich hieraan.
Micha de Winter, hoogleraar pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht, deed deze aanbeveling maandag in Den Haag tijdens een congres van Teleac over burgerschap op school. Vanaf februari moeten alle scholen in Nederland aandacht besteden aan burgerschap om het democratisch bewustzijn en de sociale integratie van hun leerlingen te bevorderen.
Uit onderzoek in opdracht van Teleac blijkt dat ouders en leraren bereid zijn hieronder de schouders te zetten. Er bestaan onder beide parijen echter veel vooroordelen, zodat ze niet precies weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.
Zo denkt 43 procent van de leraren dat ouders het goed vinden dat hun kind terugslaat wanneer ze een klap krijgen van een klasgenoot. In werkelijkheid keurt maar 29 procent van de autochtone ouders en slechts 10 procent van de allochtone ouders dit goed.
Verder verkeert 61 procent van de allochtone ouders in de veronderstelling dat leraren menen dat de school het dragen van een pet, een hoofddoekje of een zonnebril in de klas zonder meer moet accepteren. Slechts 2 procent van de leraren staat hier daadwerkelijk achter.
Van de allochtone ouders vindt gemiddeld 40 procent het moeilijk iedereen gelijk te behandelen als het gaat om ras/sekse, seksuele geaardheid en godsdienst. Van de autochtone ouders heeft gemiddeld 20 procent hier moeite mee als het gaat om ras, sekse en godsdienst en 11 procent als het gaat om seksuele geaardheid, blijkt uit het onderzoek dat Marketresponse uitvoerde onder 500 ouders en 250 leraren.
Professor De Winter stelde verder voor dat er een intakegesprek komt voordat een kind op school komt. In dat gesprek schetst de school ook aan de ouders welke betrokkenheid de school van hen verwacht.
(Bron)

Het lijkt me beter dat er hard gewerkt wordt aan de onderlinge communicatie.
'Onderbreken loopbaan schaadt salaris'

AMSTERDAM - Parttime gaan werken of het onderbreken van de loopbaan heeft negatieve gevolgen voor het verloop van de carrière. Dat zegt sociologe Amelia Román maandag in Trouw. Bij de terugkeer op de arbeidsmarkt na een tijdelijke werkonderbreking hebben herintreders een lager functieniveau en een lagere sociale status binnen bedrijven vergeleken met collega's.
Vrouwen die hun werk bijvoorbeeld vanwege zwangerschap hebben onderbroken, verdienen tien jaar nadat ze weer zijn begonnen nog steeds minder dan hun collega's. Bij mannen blijkt vooral dat het terugstromen op de arbeidsmarkt moeizaam verloopt. Vrouwen kunnen makkelijker herintreden, omdat een werkonderbreking van vrouwen beter wordt geaccepteerd, stelt de sociologe.
Volgens Román moet Nederland een voorbeeld nemen aan Belgïe. Daar kunnen werknemers sparen voor verlofdagen en is het recht op een werkonderbreking wettelijk vastgelegd. In Nederland is alleen het recht om verlofdagen te sparen opgenomen in de levensloopregeling.
(Bron)
Directeur Russisch persbureau vermoord

MOSKOU - De commercieel directeur van het Russische persbureau Itar-Tass is maandag dood aangetroffen in zijn appartement in Moskou. Volgens het persbureau is de 55-jarige Anatoly Voronin door meerdere messteken om het leven gekomen.
De politie denkt niet dat de manager in verband met zijn werk is omgebracht. Zij gaat vooralsnog uit van persoonlijke motieven.
De moord op Voronin volgt op de gewelddadige dood van de Russische journaliste Anna Politkovskaja, ruim een week geleden.
Zij was een van de weinige journalisten die openlijk kritiek durfde te uiten op de regering.
(Bron)
Zweven. Doe mij een kabinet zonder de huidige partijen.
Te weinig stemmen op links: CDA-VVD-kabinet. Stemmen op de PvdA: PvdA-CDA-kabinet. Stemmen op GroenLinks: zal geen onderhandelingspositie opleveren. Stemmen op SP: het lijkt me zomaar dat die strategisch buitengesloten wordt. Niet stemmen op een grote linkse club: versterkt CDA-VVD.
Ik heb het idee dat het CDA niet kan verliezen. En dat de VVD daar alleen al bij wint. De enige nu nog redelijk groot lijkende linkse club is de SP, die ook dingen heeft die me tegenstaan. Bovendien scoren ze altijd lager dan in de peilingen - en als ze in de regering zouden komen, gaat er geheid water bij de wijn op juist die punten die voor mij essentieel zijn.
Dan maar op GroenLinks stemmen? Om nog een beetje tegenwind te hebben? De al eens eerder gebruikte bewuste blanco stem kan nu echt niet.
Op de een of andere manier wordt het meer tégen stemmen dan vóór stemmen denk ik.
Morgen staat de stemwijzer online, ik ben benieuwd wat daar uit komt ;-)
Atoomagentschap twijfelt aan Noord-Koreaanse kernproef

WENEN - Het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) weet niet of de proef die Noord-Korea vorige week hield, werkelijk een kernproef was. Dat heeft de hoofdinspecteur van het VN-agentschap maandag in Wenen gezegd. "Ik denk dat niemand ter wereld, behalve de Noord-Koreanen, weet hoeveel kernmateriaal is gebruikt en of het een nucleaire explosie betrof", zei IAEA-inspecteur Olli Heinonen.
Het agentschap weet inmiddels wel waar de proef precies is uitgevoerd. Heinonen stelde dat de IAEA alleen met zekerheid kan zeggen wat er is gebeurd als de inspecteurs van het agentschap weer worden toegelaten in Noord-Korea. De IAEA-inspecteurs mogen sinds 2002 het stalinistische land niet meer in.
IAEA-directeur Mohammed ElBaradei waarschuwde maandag dat dertig landen een kernmacht kunnen worden, bovenop de negen die nu al kernwapens bezitten. De virtuele kernmachten hebben volgens hem de mogelijkheden en de kennis uranium te verrijken of plutonium op te werken, zei ElBaradei aan het begin van een symposium met vijfhonderd deskundigen.
De Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, Frankrijk en China zijn verklaarde kernmachten, evenals India en Pakistan. Israël bezit naar alle waarschijnlijkheid eveneens kernwapens.
Noord-Korea verklaarde op 9 oktober een ondergrondse kernproef te hebben uitgevoerd.
(Bron)
Gedragscode voor Nederlandse militairen

DEN HAAG - Staatssecretaris Cees van der Knaap (Defensie) heeft de Tweede Kamer beloofd haast te maken met maatregelen om het wangedrag binnen de krijgsmacht aan te pakken. Hij vindt zelf ook dat hij te laconiek is omgegaan met eerdere aanbevelingen uit andere rapporten over gedrag en integriteit.
De bewindsman zei dat maandag tijdens een overleg met de Tweede Kamer naar aanleiding van het recente rapport van de commissie onder leiding van Boele Staal. De Utrechtse commissaris van de koningin concludeerde dat seksuele intimidatie en dwang, pesten en discriminatie te vaak voorkomen binnen Defensie. Staal doet een reeks van aanbevelingen om dit tegen te gaan.
De Tweede Kamer viel Van der Knaap erop aan dat hij al lang van de problemen afwist en dat hij er te weinig aan had gedaan. De staatssecretaris ontkende dat hij achterover had geleund en dat er juist steeds een thermometer in de organisatie was gestoken. Maar pas nu kwam volgens hem de urgentie naar voren. "Tot mijn spijt had ik een beeld dat rooskleuriger was." Alleen het CDA had daar begrip voor.
Van der Knaap wijt de onderlinge misdragingen van het personeel onder meer aan de lossere omgangsvormen en de verruwing van de maatschappij. "De krijgsmacht staat midden in de samenleving. We halen geen heiligen binnen", aldus de bewindsman. Hij benadrukte dat dit soort gedrag echter niet de norm kan zijn binnen de krijgsmacht.
Volgens hem valt er veel werk te doen, vooral bij jongeren, om correcte omgangsvormen te bereiken en een veilige werkomgeving te bereiken. Ook moet meer controle komen op het gebruik van drugs en alcohol. Vooral PvdA en VVD drongen erop aan om vooral "gewenst gedrag" te belonen.
Van der Knaap verwijt de leidinggevenden bij defensie een te technocratische benadering van misstanden. "Voor hen gold: geen klacht, dan is er geen probleem." Zij hebben daarin gefaald, aldus Van der Knaap. De nadruk moet volgens hem liggen op sociaal leiderschap, waarmee al moet worden begonnen in de opleiding. Voor huidige leidinggevenden moet coaching komen.
Verder komen de vertrouwenspersonen direct onder de secretaris-generaal te vallen en komen er meer interne toezichthouders. Ook blijft het meldpunt voor klachten bestaan.
(Bron)

Meneer Van der Knaap toch!! "Hij vindt zelf ook dat hij te laconiek is omgegaan met eerdere aanbevelingen uit andere rapporten over gedrag en integriteit." Heeft u nou niets geleerd van uw collega's? Ontkennen! Het is niet uw fout! U heeft niets verkeerd gedaan of nagelaten!
Meer Turkse jongeren radicaliseren

DEN HAAG - De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) blijft zich zorgen maken over de aanhoudende radicalisering onder vooral jonge moslims in Nederland. Het is daarbij "opmerkelijk" dat steeds meer radicale jongeren van Turkse afkomst opduiken in netwerken van radicale moslims die bereid zijn geweld te gebruiken tegen de westerse samenleving.
In het verleden waren er incidenteel Nederlands-Turkse jongeren te zien in plaatselijke 'jihadistische netwerken' met vooral een Noord-Afrikaans karakter. Nu gaat het om kleine groepen die als geheel vatbaar lijken te zijn voor de radicale islam. De jongeren vereenzelvigen zich ook steeds vaker met de islamitische gemeenschap, die de plaats inneemt van de Turkse identiteit.
"Frustratie over de positie van moslims in Nederland en woede over de gebeurtenissen in conflictgebieden geven voeding aan het gevoel 'iets' te moeten ondernemen", constateert de NCTb in het dreigingsbeeld terrorisme, dat elk kwartaal verschijnt. De ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en Johan Remkes (Binnenlandse Zaken) hebben maandag een samenvatting ervan naar de Tweede Kamer gestuurd.
De toenemende radicalisering onder moslimjongeren blijkt verder uit de toename van het aantal Nederlandse studenten dat in het Midden-Oosten (vooral Saoedi-Arabië) een religieuze studie volgt, iets dat volgens de NCTb radicalisering in de hand kan werken. Ook is het opvallend dat steeds meer beïnvloedbare tieners (16 en 17 jaar), onder wie de jongeren van Turkse komaf, in de omgeving van de radicale netwerken verkeren. Vrouwen blijken daarbinnen steeds vaker een aanjager van religieuze radicalisering te zijn.
De kans op een terroristische aanslag in Nederland is en blijft reëel (substantieel), al lijkt het erop dat de dreiging in de afgelopen maanden wat is afgenomen. Zo ging er geen concrete dreiging uit van de bekende terreurnetwerken, komen er nauwelijks gewelddadige radicale moslims vanuit Irak naar Europa en is er momenteel geen opvallende interesse vanuit internationale terreurnetwerken voor Nederland. De weerstand van de moslimgemeenschap in ons land tegen radicalisering neemt bovendien verder toe.
Desondanks zijn er elementen die het dreigingsbeeld verzwaren, zoals de aanzienlijke en vaak onvoorspelbare dreiging tegen andere Europese landen, transatlantische bondgenootschappen en het westen in het algemeen.
Bovendien zijn kleine kringen van radicale moslims, die ons land ook kent, "bijzonder licht ontvlambaar", wat kan leiden tot spontane uitbarstingen van individuen en groepjes. De voortdurende radicaliseringsprocessen onder moslims hebben de slagkracht van terroristische netwerken hier echter tot dusver niet versterkt.
De NCTb blijft bezorgd over polarisatie in de samenleving. Die is echter niet alleen het gevolg van de toenemende invloed van radicale moslims. Ook extreemrechtse uitingen dragen er aan bij. In de afgelopen tijd waren er diverse gevallen van interetnisch geweld, waarbij het in meer dan de helft ging om extreemrechts geweld door Lonsdalejongeren, Skinheads en de Nationale Alliantie.
(Bron)

Eindelijk is er weer aandacht voor het geweld van de extreemrechtse kant.
Ik heb nog steeds het gevoel dat aan de ene kant de verwestering van etnische groepen en aan de andere kant het gevoel uitgekotst te worden, bepaalde jongeren juist gevoelig maakt voor de drogredeneringen van gekken, die een geloof gebruiken voor hun eigen belang.
Gewonden bij steekpartij uitzendbureau Zwolle

ZWOLLE - Een 18-jarige man uit Den Haag heeft maandag aan het eind van de ochtend drie medewerkers van een uitzendbureau van Tempo-Team aan de Sassenstraat in Zwolle neergestoken.
Een 37-jarige man werd in zijn buik geraakt en raakte zwaargewond. De verdachte is meteen na het voorval opgepakt, meldde de politie.
De man trok een mes na een woordenwisseling met een van de medewerkers. Twee collega's sprongen vervolgens in de bres. De dader gaf aan nog geld te krijgen van het uitzendbureau.
"Agenten waren snel ter plaatse omdat ze surveilleerden in de binnenstad, vlakbij waar het incident zich afspeelde", aldus een woordvoerder van de politie. De verdachte verzette zich, waarna hij met behulp van pepperspray in bedwang werd gehouden.
De 37-jarige man is geopereerd en inmiddels buiten levensgevaar. Een 28-jarige man en een 32-jarige vrouw liepen verwondingen op aan handen en hoofd. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht.
Vorige week raakten drie medewerkers van de sociale dienst in Zeist gewond na een steekpartij. De 21-jarige verdachte heeft een bekentenis afgelegd. Het gebouw is maandag weer open gegaan met extra beveiligers en een detectiepoortje.
Uit onderzoek onder sociale diensten bleek dat tien procent van het personeel wel eens met geweld is geconfronteerd.
(Bron)

Maar geef toe, het staat heel goed op je CV, zo'n gat wegens het uitzitten van een straf.
TT 105 Groep Samir A. moet stukken krijgen

De zes verdachten in het proces rond Samir A. moeten toegang krijgen tot hun dossier en de notities die ze hebben gemaakt. Dat is een fundamenteel recht, vindt de voorzitter van de rechtbank in Amsterdam. Hij dreigt de zaak aan te houden als ze de papieren niet krijgen.
Advocaat Koppe zei eerder dat zijn cliënten hun zaak niet goed konden voorbereiden, omdat ze onlangs naar Vught zijn overgebracht en daar niet al hun processtukken kunnen inzien.
De groep wordt onder meer verdacht van het beramen van aanslagen op politici. Volgens het OM ging het onder anderen om Balkenende, Wilders en Marijnissen.
CNV wil baangarantie voor herkeurde WAO'ers

UTRECHT - Herkeurde WAO'ers die (deels) goedgekeurd worden, moeten volgens het CNV gegarandeerd zijn van werk. Als deze mensen na een bepaalde zoekperiode niet aan de slag komen, moeten ze in aanmerking komen voor een (gesubsidieerde) baan van de overheid.
Dat verzoek heeft CNV-bestuurster Yvon van Houdt maandag gedaan aan minister Aart Jan de Kneus van Sociale Zaken.
De bewindsman was op bezoek bij een bijeenkomst van de Landelijke Adviesraad Anders Actieven CNV, waarvan Van Houdt voorzitter is. Volgens haar willen veel (voormalig) arbeidsgehandicapten graag aan de slag, maar hebben ze daarbij meer hulp nodig. Dat blijkt uit een serie gesprekken die de Adviesraad heeft gebundeld in een handleiding reïntegratie 'Herbeoordeeld, en dan?'.
Het huidige kabinet is begonnen met het herbeoordelen van 325.000 WAO'ers volgens nieuwe, strengere normen. Bijna de helft van deze mensen krijgt na de herkeuring een lagere uitkering of helemaal niks meer en moeten aan de slag.
Deze mensen worden volgens Van Houdt geconfronteerd met negatieve beeldvorming bij werkgevers. Bovendien missen ze vaak recente werkervaring en moeten veelal een nieuw vak leren, omdat ze voor hun oude werk zijn afgekeurd. Maar een groot struikelblok is volgens haar ook dat in de re-integratie weinig of geen aandacht is voor persoonlijke begeleiding.
"Mensen moeten na herkeuring snel aan de slag. We spraken met mensen die al een half jaar herkeurd zijn maar nog steeds wachten op de start van een re-integratietraject", aldus Van Houdt.
Bovendien ontbreekt het volgens haar aan maatwerk. "Er is een standaardlijst van mogelijke beroepen, maar hoe de persoonlijke situatie van mensen is daar wordt niet of nauwelijks naar gekeken."
Zo is voorheen volledig arbeidsongeschikte schilder Hans van Baggem (51) nog maar voor 35-45 procent afgekeurd. "Ik mag dekbedden vullen. Wil iemand mij dan vertellen waar ik dat kan doen? Het is prachtig, zo'n lijst met mogelijke beroepen maar volkomen irreëel. Ik moet elke week een sollicitatiebrief schrijven, nou, ik geef 25 euro voor elke advertentie met daarin een baan voor iemand van mijn leeftijd en mijn beperkingen."
(Bron)
Cel geëist na internet-oplichting

AMSTERDAM - Voor de oplichting van meer dan honderd consumenten via internet is maandag bij de rechtbank in Den Haag een gevangenisstraf van twee jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist tegen de 21-jarige Hagenaar Stephen R.. Volgens het Openbaar Ministerie werden de slachtoffers voor in totaal zo'n vijftigduizend euro benadeeld.
Samen met een medeverdachte zou de gokverslaafde Hagenaar websites als laptopsdiscounter.nl hebben opgericht. Via die sites konden mensen laptops, mobiele telefoons en iPods bestellen. Ze betaalden van tevoren, maar kregen de apparatuur nooit geleverd.
Het was ook nooit de bedoeling geweest om die apparatuur werkelijk te leveren. De websites zagen er professioneel uit. Zo waren ze bijvoorbeeld voorzien van uitgebreide leveringsvoorwaarden.
De officier van justitie is ervan overtuigd dat de verdachte de man achter de websites is. De gokverslaafde verdachte gaf alleen toe dat hij tussen februari 2005 en februari dit jaar zijn bankrekeningnummer -en dat van vrienden- tegen betaling beschikbaar had gesteld aan iemand met de bijnaam 'Columbo' die hij in een casino zou hebben leren kennen.
Tenminste een van de gewraakte websites bleek op de computer van de verdachte te zijn vervaardigd. Op die computer werd ook een uitgebreide lesinstructie voor het maken van websites aangetroffen. Volgens de gokverslaafde had hij zijn computer uitgeleend aan die Columbo. Of die Columbo werkelijk bestaat, is vooralsnog onduidelijk.
In de zaak tegen R. wijst de rechtbank op 30 oktober vonnis.
(Bron)
Bijenkorven in brand gestoken

LAREN - Een imker uit Laren (Noord-Holland) kwam deze week van een koude kermis thuis na vakantie. Onbekenden hadden een groot aantal bijenkorven in brand gestoken. Vijf complete bijenvolkeren werden door het vuur gedood. Dat heeft een woordvoerder van de politie maandag gezegd.
De bijenkorven stonden midden in het natuurgebied de Zuiderheide en waren gewoon bereikbaar voor wandelaars en andere belangstellenden.
De imker is aangeslagen door het voorval en verdenkt jonge vandalen uit de buurt. De Hilversumse bijenliefhebber is wel te spreken over de brandweer die snel ter plekke was om de korven te blussen.
Komend voorjaar gaat de imker proberen om zijn bijenpopulatie weer op orde te brengen.
(Bron)

Laten we hopen dat de brandstichters flink gestoken zijn.
Klagen over telemarketingterreur via ConsuWijzer

AMSTERDAM - Consumenten met klachten over telemarketing kunnen sinds maandag terecht op de website ConsuWijzer. Telecom-waakhond Opta gaat aan de hand van deze klachten bekijken of bedrijven inderdaad de regels overtreden. Zij kunnen rekenen op boetes van maximaal 450.000 euro, meldt de Opta.
Organisaties mogen consumenten ongevraagd telefonisch benaderen voor een commerciële of ideële aanbieding. Dat is anders dan bij e-mail. Maar organisaties moeten de gebelde personen wel altijd de mogelijkheid bieden om aan te geven dat ze niet meer gebeld willen worden. Daar moeten de bedrijven zich dan ook aan houden.
Ook moeten bedrijven zich houden aan de afmeldingen bij de stichting Infofilter. Daar kunnen consumenten aangeven dat ze niet meer willen worden gebeld door de bij de stichting aangesloten instanties.
De Opta heeft klachten van consumenten nodig om te kijken hoe groot de irritatie is, zegt Opta-voorzitter Chris Fonteijn. "Andersom weet de consument met de website ook sneller waar hij terecht kan met zijn klacht." Op de internetsite staat een speciaal formulier voor klachten over telemarkting.
ConsuWijzer.nl werd eind vorige maand gelanceerd en is een gezamenlijke internetsite van de Opta, de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Consumentenautoriteit. Die laatste instantie begint officieel in januari. Alle drie de instellingen zijn onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.
(Bron)
Oud papier wegbrengen, ik doe het eens per jaar geloof ik. Het was nog donker maar ik zag wel dat er naast de bak een doos stond met een poster erin. Als echte scharrelaar toch even gekeken, en ik zag ook dat er een enorm pakket posters opgerold naast stond. Oude verkiezingsposters van GroenLinks.
Intussen hangt op het verkiezingsbord hier nog steeds maar één poster, keurig in de linkerbovenhoek: een PvdA-poster.

zondag, oktober 15, 2006

'Emancipatie kan nog steeds beter'

AMSTERDAM - De emancipatie van Nederlandse vrouwen kan nog steeds beter. Volgens het maandblad Opzij is de gelijkheid tussen man en vrouw in theorie vergevorderd, maar laat de praktijk nog veel te wensen over. Ook zijn er nieuwe groepen waarbij het emancipatieproces stagneert, zoals allochtone vrouwen en schoolmeisjes.
Dit zijn conclusies uit een onderzoek van Opzij naar het effect van 25 jaar emancipatie. Aanleiding voor het onderzoek is het 25-jarige jubileum van Cisca Dresselhuys als hoofdredactrice. Zowel Nederlandse vrouwen in het algemeen als Opzij-abonnees deden aan het onderzoek mee.
Van de ondervraagden heeft 66 à 67 procent het gevoel dat mannen de gelijkheid van vrouwen wel accepteren, maar dat daar thuis en op het werk weinig van te merken is. Van de landelijke groep vindt 77 procent het van belang om financieel onafhankelijk te zijn. Bij de Opzij-lezeressen ligt dat ver boven de 90 procent.
Verder blijkt dat vrouwen meer zelfrespect hebben gekregen door de emancipatie en dat feministes niet meer uiterlijk te herkennen zijn. Tachtig procent van de vrouwen draagt inmiddels een lange broek.
(Bron)
'Geschorste' gevangenismedewerker maandag aan de slag

HAARLEM - De gevangenismedewerker uit Haarlem, die voor drie maanden geschorst zou zijn na het uiten van kritiek, kan maandag weer aan het werk. Dit heeft een woordvoerder van het ministerie van Justitie zondag bekendgemaakt. Volgens de woordvoerder is er nooit sprake geweest van een schorsing.
De gevangenismedewerker uitte vrijdag voor de camera van het NOS journaal zijn zorgen over de plannen voor een nieuw gevangenisregime. Het journaal meldde vervolgens zaterdag dat de man geschorst zou zijn.
De justitiewoordvoerder spreekt dit tegen en zegt dat de man alleen tijdelijk de toegang tot de inrichting is ontzegd, tot er een gesprek over de zaak zou plaatsvinden. Naar aanleiding van dat gesprek is inmiddels besloten dat de man maandag weer aan de slag kan.
(Bron)
Feestvierder valt door plafond en overlijdt

AMSTERDAM - Een 21-jarige man is zondagochtend om het leven gekomen nadat hij door een plafond in een bioscoop in Amsterdam was gevallen. De man was bij een dansfestijn in de Heineken Music Hall, toen hij om nog onduidelijke redenen de zaal moest verlaten.
Vervolgens heeft de man vermoedelijk geprobeerd via een nooduitgang en het trappenhuis van de naastgelegen bioscoop terug te keren in de feestzaal.
Het plafond hield het gewicht van de man niet, waardoor hij naar beneden stortte, aldus de politie zondag. Rond 09.30 uur kregen agenten de melding binnen dat er een lijk was gevonden. Toen agenten polshoogte gingen nemen, troffen zij de man levenloos aan in het trappenhuis bij een van de nooduitgangen.
Na onderzoek sloot de politie een misdrijf uit.
(Bron)
Staking KLM dreigt door muizenplaag op Schiphol

AMSTERDAM - Medewerkers van diverse afdelingen van de KLM dreigen het werk neer te leggen als niet snel iets wordt gedaan aan de muizen- en rattenplaag die Schiphol teistert. Alle zes pieren van de luchthaven worden belaagd door de knaagdiertjes, schrijft De Telegraaf zondag.
Een woordvoerder van Schiphol zegt in de krant dat een verdelgingsbedrijf is ingeschakeld. Een medewerker stelt dat te laat actie is ondernomen. "Een paar weken geleden zag je de eerste muizen al lopen en hebben we aan de bel getrokken."
De overlast wordt mogelijk veroorzaakt door bouwwerkzaamheden. Door het trillen zouden de beestjes voortdurend worden opgejaagd. Ook het stadhuis in Amsterdam zou met de knaagdieren te kampen hebben gehad tijdens de bouw van een parkeergarage.
(Bron)
Massale vechtpartijen op voetbalvelden Almelo

ALMELO - Op en rond een aantal Almelose voetbalvelden zijn zaterdagmiddag tientallen personen met elkaar op de vuist gegaan.
De politie kon met de grootst mogelijke moeite de vechtende partijen scheiden en tot rust krijgen. De politie Twente heeft dit zaterdag meegedeeld.
De politie kreeg eerst een melding dat een groep van ongeveer veertig personen een kantine was binnengedrongen van een voetbalvereniging aan de Maardijk in Almelo. In de kantine waren vernielingen door de groep aangericht en was met flessen gegooid.
Bij de komst van de politie was de groep verdwenen en was een groot aantal leden, tussen de veertig en vijftig, van de voetbalclub op zoek naar de groep. De hele buurt werd door hen afgezocht en het lukte de politie niet hen tot bedaren te krijgen.
Op een gegeven moment renden ze het terrein op van een andere Almelose voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. In een van de kleedkamers troffen zij een elftal van een vereniging uit Enschede en er werd direct op deze mensen ingeslagen door de Almeloërs. Met de nodige moeite konden de ter plaatse gekomen politiemensen de groepen scheiden.
De Enschedeërs werden naar hun auto's gebracht waarop zij konden vertrekken. Niemand wenste iets te verklaren of aangifte te doen van de mishandelingen. De leden van de Almelose club vertelden dat er onder deze groep enkele personen zouden zijn geweest die bij de vernielingen in hun kantine aan de Maardijk betrokken waren. De politie heeft nog geen aanhoudingen in deze zaak gedaan.
Om even over vieren werd een massale vechtpartij gemeld op een voetbalveld aan de Veenelandenweg in Almelo. Op dat moment vond daar een wedstrijd plaats tussen de A1 elftallen van de thuisclub PH en Tubantia uit Hengelo.
In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH 3-2 en ontstond om nog onduidelijke reden een massale vechtpartij op het veld. Diverse mensen, spelers, begeleiders en publiek, van beide partijen gingen met elkaar op de vuist en over en weer vielen klappen. De scheidsrechter had de wedstrijd toen al gestaakt en het veld verlaten.
Toen de politie kwam was de rust weergekeerd. In een gesprek met beide partijen en de scheidsrechter werd afgesproken dat een een ander in eerste instantie ter beoordeling bij de KNVB wordt neergelegd. Ook in deze zaak heeft de politie nog geen aanhoudingen verricht en is nog geen aangifte gedaan.
(Bron)

Bizar. Voetbal maar verbieden?