zaterdag, mei 15, 2004

Update:

TT 120 TERSCHELLING Een duinbrand heeft zo'n 30 ha natuurgebied op de Boschplaat op Terschelling verwoest. De rook was tot ver in Friesland te zien. De brand, die bijna de hele dag heeft gewoed, is vermoedelijk aangestoken.
Slaapkop bevrijd uit trein

Een 21-jarige Hagenaar is vannacht door de politie bevrijd uit een afgesloten trein die ter hoogte van de Parallelweg (Stationsbuurt) stond geparkeerd. De man had met een brandende krant de aandacht weten te trekken van voorbijgangers, die de politie waarschuwden dat er 'lichtsignalen uit de trein' kwamen.
De politie wist rond half drie vannacht de man uit de trein te halen. Hij zou even na zes uur in slaap zijn gevallen en wakker zijn geworden toen de trein al was afgesloten.
(Bron)
Student krijgt per vergissing geweer

Een Canadese student die een MP3 speler had besteld via internet, was geschokt toen hij in plaats van de muziekspeler een vuurwapen ontving.
De Engelse Brandon Buchan die in Canada studeert, bracht een bod op de MP3 speler via eBay. Het pandjeshuis dat de speler veilde stuurde hem per vergissing een (ongeladen) .22 caliber geweer van Smith & Wesson.
Volgens de Canadese douane worden niet alle pakjes aan de grens gecontroleerd. Het label op het pakketje zei duidelijk ‘MP3 speler’.
"Ik was geschokt toen ik zag dat het een geweer was," vertelt Brandon, "ik ben geen moordenaar. Ik was vooral verward en vroeg me af hoe dit bij mij is terechtgekomen."
De student belde de politie, die het wapen in beslag nam. Hij e-mailde ook het pandjeshuis waar het wapen vandaan kwam, die hem een nieuwe MP3-speler beloofde.
(Bron)
Liefde onder het vriespunt

Een 31-jarige Portugese vrouw doodde haar echtgenoot, verstopte daarna het lijk in haar diepvriezer en leefde de daaropvolgende zes maanden gewoon verder met haar drie kinderen alsof er niets gebeurd was. Dat schrijft de Portugese pers dinsdag.
Maria da Conceiçao Pereira, wier man Gonçalo al drie jaar was verdwenen, vertelde aan haar buren en familie dat hij naar Duitsland was vertrokken om een nieuwe vrouw te zoeken en dat hij van tijd tot tijd naar huis telefoneerde om te horen hoe het met de kinderen ging.
Zes maanden na de verdwijning verhuisde de vrouw en werd in de vroegere woonst de elektriciteit afgesloten. De broer van het slachtoffer, Vitor Pereira, die in het aanpalende huis woonde, forceerde de poort om te achterhalen waar de hinderlijke stank vandaan kwam. Hij ontdekte zo het lijk van zijn broer in de diepvriezer.
Volgens de krant werd het slachtoffer eerst gedrogeerd en daarna verstikt. De jonge vrouw werd door de politie opgepakt.
(Bron)
Vrouw vindt dode muis in soep

Een Amerikaanse vrouw, die voor moederdag dineerde in het plaatselijke restaurant, deed wel een vreemde ontdekking. In haar bord groentesoep dreef een dode muis.
De koks van het restaurant van het Newport News winkelcentrum in Tennessee sloegen meteen alarm. Omdat Newport News een keten is, werd beslist de voorraad groentesoep meteen nationaal in beslag te nemen. Momenteel onderzoeken de voedselinspecteurs hoe de dode muis van 8 cm in de soep is geraakt.
(Bron)
Junkie moet samenwonen met zijn doodskist

Een drugsverslaafde in het Amerikaanse Conyers (Georgia) moet volgens een uitspraak van de rechter voortaan met zijn eigen doodskist in zijn living leven.
Rechter Sidney Nation had oorspronkelijk zeven jaar gevangenisstraf aan de beklaagde gegeven wegens cocainebezit. Daarna verminderde hij ze tot zes maanden gevangenis, een geldboete van 1.000 dollar (850 euro) en de ongewone kist-verplichting.
"Ik wil dat u zich elke dag realiseert dat u een dode man bent, indien u niet verandert", zei de rechter tot de beklaagde.
Het is overigens niet de eerste keer dat de rechter ongewone straffen aan drugsverslaafden geeft. Eerder al moest een andere drugsverslaafde het autowrak, waarmee hij tijdens een drugsroes crashte, in zijn voortuin plaatsen.
(Bron)
Briefje van 100 dollar in rol toiletpapier

Een Amerikaanse leerling, die even de klas verliet om naar het toilet te gaan, heeft wel een erg leuke vondst gedaan. Hij vond een briefje van 100 dollar in een rol toiletpapier.
De verbaasde tiener Cody Yaeger gaf het bankbiljet aan zijn leerkracht op een lagere school in de staat Michigan. Niemand eiste het bankbriefje op en de schooldirectie besloot het briefje aan de tiener terug te geven.
"We weten helemaal niet hoe 100 dollar in een rol toiletpapier terechtkomt. We zijn al door onze voorraad toiletpapier heen omdat alle leerlingen nu al het toiletpapier afrollen op zoek naar geld," zegt een leerkracht van de school.
(Bron)
Meisje komt om door ongeval met aardappelkist

PINGJUM - Een 6-jarig meisje uit het Friese Pingjum is vrijdagmiddag tijdens het spelen om het leven gekomen. Samen met haar 8-jarige zusje waren zij met een bal aan het spelen.
De bal rolde onder een kar met aardappelkisten. Een van die kisten viel van de kar boven op het meisje. Het slachtoffertje is ter plaatse aan hersenletsel overleden. De technische recherche van de politie Friesland stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
(Bron)
Duinbrand Terschelling zet Leeuwarden in rook

TERSCHELLING - Op Terschelling staat 15 hectare duingras in brand. De noordwestenwind wakkert het vuur flink aan, meldde de brandweer. Door de stevige wind is de rook op de Friese vaste wal goed te zien en te ruiken. In Leeuwarden hangt een brandgeur en de lucht ziet schemerig.
De brandweer bestrijdt de vuurhaarden met twee korpsen. Ook proberen medewerkers van Staatsbosbeheer en voorbijgangers de vlammen met matten uit te krijgen.
De brand op de oostelijk gelegen Bosplaat woedt sinds zaterdagmiddag 16.00 uur. Zaterdagochtend woedde op hetzelfde natuurterrein vanaf 06:00 uur ook al een duinbrand. De brandweer wist die brand om 11.00 uur te doven. Op twee verschillende plaatsen is een hectare duin kaal gebrand.
Mede door de aanwakkerende wind ontstonden er weer vuurtongetjes. Daardoor brandde ook veel helmgras in een loofhoutbos weg. Volgens de brandweer heeft het vuur veel nesten van vogels vernietigd.
(Bron)
Verslaafden mishandelen manager Burger King CS Amsterdam

AMSTERDAM - Twee drugsverslaafden hebben de manager van de Burger King op het Centraal Station in Amsterdam zwaar mishandeld. De twee vielen klanten in het restaurant lastig. Het slachtoffer sommeerde hen daarop het restaurant te verlaten. Daarop begonnen zij de man te schoppen en te slaan.
Een omstander probeerde de twee te stoppen toen zij de manager met een stoel te lijf gingen, waarop de twee er vandoor gingen. De politie kon hen echter korte tijd later aanhouden.
De daders zijn ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt. Een van de twee zit nog vast in verband met een oude openstaande straf. De ander is op vrije voeten gesteld. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis.
(Bron)
Brand in Catshuis

DEN HAAG - In de ambtswoning van premier Balkenende in Den Haag, het Catshuis, is zaterdagochtend brand uitgebroken. Daarbij is een 49-jarige man uit Gorinchem om het leven gekomen.
De brand brak rond 08.00 uur uit aan de achterzijde van het pand. Op dat moment waren daar twee medewerkers van een schildersbedrijf bezig met werkzaamheden aan de vloer. Volgens de brandweer is er 'een lichte explosie' aan de brand voorafgegaan. Een van de twee medewerkers wist zich te redden. De man uit Gorinchem kwam om.
De medewerker die op tijd uit het pand kon komen, is ongedeerd. Op het moment dat de brand uitbrak, was ook de beheerder van het Catshuis aanwezig. Ook hij is niet gewond geraakt. Beiden zijn opgevangen door de politie en Slachtofferhulp. De politie en de Koninklijke Marechaussee hebben een technisch onderzoek ingesteld om de exacte oorzaak van de brand te achterhalen. Voor zover duidelijk is de brand ontstaan in een van de torentjes van het Catshuis.
De benedenverdieping is grotendeels uitgebrand. De andere delen van het huis zijn door rook zwaar beschadigd. De brandweer heeft twee blusvoertuigen ingezet om het vuur te bestrijden. Rond half tien werd het sein brand meester gegeven. De brandweer controleert het pand nog op eventuele brandhaarden.
Het pand, dat werd gebouwd in 1652, is onlangs voor 16 miljoen euro gerenoveerd. Op het moment dat de brand uitbrak, waren er nog verbouwingswerkzaamheden bezig.
Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de premier niet in het Catshuis aanwezig. Hij keert dit weekeinde terug van vakantie.
Even voor elf uur arriveerde minister Dekker (VROM) bij het Catshuis om zich op de hoogte te laten stellen. Als minister van Volkshuisvesting is Dekker verantwoordelijk voor de rijksgebouwen.
Het Catshuis is volgens Dekker tijdens het aanstaande Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie niet beschikbaar. Volgens Dekker wilde minister-president Balkenende het Catshuis gebruiken om hoog bezoek te ontvangen. "Hij had zich daar zeer op verheugd." De Rijksgebouwendienst gaat op zoek naar alternatieven. Als minister van Volkshuisvesting is Dekker daarvoor verantwoordelijk.
Dekker noemde de brand een 'vreselijk, afschuwelijk drama'. Ze heeft haar deelneming aan de nabestaanden van de omgekomen schilder betuigd.
De minister is niet in het pand geweest, maar volgens haar is de roet- en rookschade groot. Het Catshuis is niet verzekerd. Uit kostenoverwegingen verzekert de overheid zijn gebouwen nooit, legde een zegsman van de Rijksvoorlichtingsdienst uit.
Na de renovatie kon het Catshuis in december vorig jaar weer in gebruik worden genomen. De werkzaamheden hebben bijna 16 miljoen euro gekost en namen anderhalf jaar in beslag. Dekker vertelde dat het schilderwerk van zaterdag bij de laatste afwerking hoorde.
De schilders die zaterdagochtend werkten met oplosmiddelen die voor gebruik binnenshuis zijn verboden. Dat maakt vakbond FNV Bouw op uit mededelingen van de brandweer.
"De schilders maakten gebruik van licht ontvlambare stoffen. Vermoedelijk is de brand hierdoor ontstaan", aldus de verklaring van de brandweer. Sinds 2000 is het gebruik van vluchtige middelen binnenshuis om gezondheidsredenen verboden.
FNV Bouw eist een diepgaand onderzoek naar de oorzaak van de brand die zaterdag een 49-jarige schilder het leven kostte. Werkgevers hebben volgens een beleidsmedewerker een "vervangingsplicht": voor oplosmiddelen moet een alternatief op waterbasis worden gezocht.
Een brandweerwoordvoerder zegt dat waarschijnlijk thinner is gebruikt. Thinner is een oplosmiddel dat ontsmet, ontvet en als verdunner dient. "Het is zeer giftig, zeer explosief en verboden" aldus de vakbond.
(Bron)
Veel arrestaties tijdens zoektocht naar kinderporno

WASHINGON - De Amerikaanse politie heeft de afgelopen maanden zeker 65 arrestaties verricht in een groot landelijk onderzoek naar de verspreiding van kinderporno via het internet. Dat berichtten Amerikaanse media vrijdagavond.
Het onderzoek richtte zich op uitwisseldiensten voor foto-, beeld- en andere bestanden op het net. Bij deze zogeheten 'peer-to-peer-diensten' kunnen computergebruikers bij elkaar bestanden van harde schijven halen.
Tegen zeker duizend gebruikers van deze diensten heeft de Amerikaanse justitie nu een onderzoek ingesteld. De verwachting is dat er meer arrestaties zullen volgen.
(Bron)

vrijdag, mei 14, 2004

Eis tien jaar voor doodsteken buurman

ROTTERDAM - Het begon met ruzie over een hondje. Het eindigde 4 februari in een dodelijk drama. De 47-jarige H.M. stak zijn 48-jarige buurman Joop Vink in de Schiedamse volkswijk De Gorzen neer met een dolk. De verdachte bekende vrijdag voor de rechtbank in Rotterdam, maar beriep zich op noodweer. Officier van justitie B. den Hartigh vond echter moord bewezen verklaard en eiste tien jaar gevangenisstraf.
M. leefde al een tijd in onmin met zijn buurman. Hij ergerde zich aan het geblaf van Vinks hondje. M. smeet in het najaar uit woede een conservenpotje over het balkon naar het Maltheser leeuwtje. De politie moest tussenbeide komen om de gemoederen te sussen.
Daarna bleef het rustig tot de fatale 4 februari. Vink daagde die dag zijn buurman uit en sloeg met een stuk hout op diens balkondeur. 's Avonds laat kwam het opnieuw tot een confrontatie toen M. zijn kat uitliet en Vink beneden op straat tegenkwam.
Volgens de verdachte wilde hij de zaak met zijn buurman uitpraten. Hij zei dat hij de dolk bij zich had, omdat hij bang was voor Vink. Daadwerkelijk steken was nooit zijn bedoeling. Toen Vink hem vastpakte en dreigend op hem af bleef komen, stak hij toch elf keer toe. "Ik had me beter in elkaar kunnen laten slaan. Dit had nooit mogen gebeuren", zei hij tegen de rechters.
Volgens zijn advocate D. Lösing handelde M. in paniek, omdat hij zich bedreigd voelde. Zij vroeg om ontslag van rechtsvervolging. De officier van justitie had een andere visie. Uit de gevechtshandelingen zou blijken dat de verdachte helemaal niet in het nauw was gedreven. De man ging doelbewust met het mes op pad en handelde weloverwogen, aldus officier Den Hartigh.
Uitspraak is op 28 mei.
(Bron)
Hoofdredacteur Daily Mirror per direct ontslagen

LONDEN - Hoofdredacteur Piers Morgan van het Britse boulevardblad The Daily Mirror is per direct ontslagen. De raad van bestuur van de krant stelde in een vrijdagavond verspreide verklaring dat het "ongepast'' zou zijn als Morgan nog langer aanblijft, aldus berichtte de BBC.
(Bron en meer)
Goudse kaas moet Marokkaanse emigratie beperken

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Hollandse kaas is een nieuw middel om emigratie van Marokkanen tegen te gaan. 'Fromage du Goudja' moet er binnen enkele maanden voor zorgen dat zij aan het werk willen in hun eigen land.
De Nederlandse Stichting Human Force uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een Marokkaans instituut hebben een samenwerkingsverband opgezet. Deze samenwerking, met als titel Fromage du Goudja wat een samentrekking is van Gouda en Oujda, draait om zestien zogenoemde kaasprojecten. Die bieden Marokkanen de kans in hun eigen land een kaasboerderij te runnen waarmee ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien, aldus M. Kranenburg van de stichting vrijdag.
(Bron)
Burger krijgt servicenummer

DEN HAAG - Nederlanders krijgen een burgerservicenummer. Met dat nummer moet alles wat de overheid voor de burger doet gesmeerder gaan lopen, kunnen overheidsdiensten gemakkelijker persoonsgegevens uitwisselen en hoeven burgers op termijn nog maar eenmaal hun gegevens aan de overheid op te geven.
Het kabinet heeft vrijdag op voorstel van minister De Graaf van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties besloten tot invoering van het burgerservicenummer. Het is de bedoeling dat het nummer, dat is geënt op het bestaande sofinummer, op 1 januari 2006 wordt ingevoerd.
(Bron)

Dat dachten ze met het fiscaal nummer ook, toen ze het SoFinummer gingen noemen.
Wordt het nu het BuSoFiNu?
020-5642642, ook een burgernummer.
Vlaams Blok ziet af van kliklijn illegalen

BRUSSEL - Het Vlaams Blok ziet af van de plannen om in Antwerpen een kliklijn voor illegalen op te zetten. Dat meldde donderdagmiddag de Vlaamse publieke omroep VRT. Het Blok zet die stap na forse kritiek op het initiatief in het Belgische parlement.
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Dewael noemde de kliklijn donderdag in de Kamer "onwettig en verwerpelijk''. De Franstalige groenen omschreven het Blok-initiatief als een nazi-methode.
De extreemrechtse partij wilde het mogelijk maken dat Antwerpenaren via een mobiel nummer konden melden waar illegalen wonen of werken. Het Blok zou deze informatie dan vervolgens weer doorgeven aan politie of stadsbestuur. De partij verwijt het Antwerpse gemeentebestuur te weinig te doen tegen de ongeveer 10.000 illegalen die naar eigen schatting in de stad leven.
(Bron)
Woningcorporaties steeds rijker

AMSTERDAM - Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) schat dat woningcorporaties vorig jaar ongeveer een miljard euro aan hun vermogen hebben toegevoegd. Het vermogen van de corporaties stijgt volgens het CFV de komende tien jaar naar 23 miljard euro. De corporaties krijgen steeds meer geld binnen door de verkoop van huurwoningen en de hoger wordende huren. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag in het openingsartikel.
De uitgaven nemen minder toe, omdat de corporaties minder bouwen. Bovendien zijn de rentelasten sterk gedaald door de lage rente. De corporaties geven volgens de CFV steeds meer geld uit aan hun eigen organisatie. "Dat zijn onder meer de pensioenkosten, salarissen en kosten van projectontwikkeling," zegt Jan van der Moolen, directeur van het CFV in de Volkskrant. "Ook gaan verhalen over steeds luxere kantoren van de corporaties."
De corporaties verhogen op juli de huren met gemiddeld 3 procent. Volgens Van der Moolen is de huurverhoging niet noodzakelijk vanuit de vermogenspositie van de corporaties. "Bovendien is de kwaliteit van de verslaggeving van de corporaties vaak onvoldoende."
(Bron)
Sterilisaties uit het ziekenfondspakket

AMSTERDAM - Ziekenfondsverzekerden die een sterilisatie willen ondergaan, moeten dat vanaf volgende maand zelf betalen. Elk jaar laten 22.000 vrouwen en 8000 mannen zich steriliseren. Met de opbrengsten daarvan, jaarlijks 26 miljoen euro, bekostigt minister Hans Laager van Volksgezondheid de nieuwe regeling voor het zittend ziekenvervoer die ook volgende maand ingaat.
Met deze regeling kunnen nierdialysepatiënten, radiotherapie- en chemokuurpatiënten, visueel gehandicapten en rolstoelgebruikers in aanmerking komen voor zittend ziekenvervoer. Aanvankelijk zou het zittend ziekenvervoer veel verder worden beperkt. Met het schrappen van sterilisaties uit het ziekenfondspakket, volgt de minister een motie van de Tweede Kamer.
(Bron)
Bremer oppert mogelijkheid van vertrek uit Irak

BAGDAD - De Amerikaanse civiele bewindvoerder in Irak, Paul Bremer, heeft vrijdag de mogelijkheid geopperd dat de Amerikanen zich terugtrekken uit het Arabische land. Hij zei dat de Amerikanen niet blijven in een land waar ze "niet welkom" zijn.
"Als de voorlopige regering ons vraagt om te vertrekken, zullen we vertrekken", aldus Bremer tijdens een werklunch met Iraakse functionarissen in de provincie Diyala. Hij verwees naar de voorgenomen machtsoverdracht eind juni aan een Iraakse overgangsregering. De bewindvoerder voegde er aan toe dat hij niet verwacht dat het zover komt.
De samenstelling van de interim-regering is nog niet rond. Zij moet het land leiden tot verkiezingen in januari. De belangrijkste taken van het tijdelijke bewind zijn het dagelijks bestuur van het land, de voorbereiding van de stembusgang en de handhaving van de veiligheid.
Critici vragen zich af hoeveel soevereiniteit het nieuwe Irak krijgt aangezien de Verenigde Staten een grote militaire aanwezigheid in het land houden.
(Bron)
Voor een prikkie naar de zon

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zonaanbidders kunnen deze zomer rekenen op grote kortingen op verzorgde vliegreizen. Door de kleine vraag naar de reizen kunnen prijzen voor vliegvakanties naar bestemmingen rond de Middellandse Zee in juni en juli halveren vergeleken met de prijzen in de reisgidsen. Dat zei vrijdag directeur W. van den Hoogen van reisbureau D-Reizen.
Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen zet grote vraagtekens (ANVR) bij de inschatting van Van den Hoogen. Het verbond denkt dat het aantal boekingen nog sterk kan oplopen na de traditioneel zwakke maand juni. "In juli is het EK afgelopen en beginnen de schoolvakanties", aldus een woordvoerster. Bovendien boeken mensen hun vakantie steeds later.
Volgens Van den Hoogen heeft D-Reizen een aandeel van ongeveer 15 procent in de markt voor vliegreizen naar de Middellandse Zee. Op dit moment boeken mensen bij het bedrijf 10 procent minder reizen naar die bestemmingen dan vorig jaar.
Mensen boeken volgens Van den Hoogen minder reizen als gevolg van het EK voetbal en de Olympische Spelen. Daarnaast hebben consumenten minder te besteden door de slechte economie.
Verder blijken verre reizen meer in trek te zijn. Toeristen gaan verder weg nu de SARS-epidemie voorbij is, terwijl verre bestemmingen relatief goedkoop zijn door de lage koers van de dollar. "Mensen pakken hun kans om ver weg te gaan", aldus de woordvoerster van de ANVR.
(Bron)
Miljoenenproject helpt slechts vier werklozen aan baan

GRONINGEN - Zeven reïntegratiebedrijven hebben in Oost-Groningen in een jaar tijd slechts vier reguliere banen voor werklozen gevonden. Een project dat 1800 mensen aan de slag moet helpen, kostte gemeenten in die tijd 3 miljoen euro. Dat bleek vrijdag uit een inventarisatie van de Streekraad Oost-Groningen, een samenwerkingsverband van gemeenten als Pekela, Stadskanaal, Veendam en Winschoten.
Reïntegratiebedrijven zijn in het leven geroepen om banen te vinden. Veel van hun cliënten zijn moeilijk bemiddelbare gevallen. Sinds twee jaar moeten gemeenten via openbare aanbestedingen zulke ondernemingen binnenhalen.
In 2002 werden nog 180 mensen aan werk geholpen, maar in 2003 vrijwel niemand. De streekraad vindt het echter onzin te stellen dat het vinden van een baan dus een fortuin per job kost. "Het is niet zo dat de gemeenten die miljoenen euro in die vier banen hebben gestoken. Er zijn vele mensen begeleid", zegt D. Heesterbeek van de streekraad.
"Het getal van vier komt uit een tussentijds rapport. Veel trajecten om werk te vinden kosten veel tijd voordat ze tot een goed einde zijn gebracht. We zijn nu een jaar bezig, dus we hebben een tijd te gaan. Het trekt dit jaar bovendien alweer wat aan", aldus Heesterbeek.
In sommige contracten is uitgegaan van het vinden van een baan of op een andere manier helpen van 60 procent van de werkzoekenden. Mochten de resultaten aan het eind van de contracten van de bedrijven nog altijd laag zijn, dan zullen de ondernemers een deel van het ontvangen geld moeten terugbetalen.
Wethouder H. Klap (Werkvoorziening) van Vlagtwedde zou liever zien dat gemeenten zelf weer meer armslag krijgen om deze problemen op te lossen. In zijn gemeente en ook elders in het land - wordt sinds enige tijd gewerkt met het Wisconsin-model, waarbij werklozen min of meer werken voor hun uitkering, onder meer om ze werkritme te geven. Dat zou vervolgens reguliere banen kunnen opleveren en daarbij mogelijk goedkoper zijn, aldus een gemeentewoordvoerder.
De CDA-Tweede Kamerfractie gaat de zaak aankaarten bij minister De Kneus (Sociale Zaken) en de verantwoordelijke staatssecretaris Rutte (Werkgelegenheid). Kamerlid H. Bruls van de christendemocraten wil weten wat er aan de hand is en of de Groningse situatie uitzonderlijk is. "Het zijn schokkende cijfers", zegt hij.
"Drie miljoen is veel geld en je zult het als gemeente maar aan je burgers moeten uitleggen. Het is de vraag of het openbaar aanbesteden goed werkt. We zijn daar al langer kritisch over. Zijn de regels niet te belemmerend?", vraagt hij zich af. "Mogelijk moeten gemeenten meer de vrije hand krijgen. Nu zijn ze wel verantwoordelijk, maar hebben door die reïntegratiebedrijven juist minder zicht op wat precies gebeurt."
(Bron)

Maar uiteraard ligt het aan de werklozen dat ze geen baan kunnen vinden, uiteindelijk. Heeft niets te maken met de economie en zo.
Tuinklussen moet wel goed voor de lijn zijn...
Buurvrouw had m'n spa geleend, alleen is ze nu niet thuis. Ik had eerder wat plantjes besteld die vandaag bezorgd werden, dus dan maar met het plantenschepje aan de slag.
Achterin de tuin wat grond ontneteld (compleet met wortels), gaten gegraven, bramen en wijnbessen geplant.
Bij de vijver smeerwortel geplant (waar ie plek heeft lekker groot te worden).
Seringenopslag verwijderd en een lelijke tak uit de sering gezaagd. Uitgebloeide bloesems verwijderd; de afgezaagde tak en de opslag zo verzaagd dat het in de biobak past.
Zijtakken van een es gesneden zodat ik er hopelijk volgend jaar ook nog gewoon langs kan.
Zitten denken waar ik ander grut ga neerzetten.
Nu even afkoelen, en zo weer verder: cotoneaster deels afzagen; plek maken waar wat bloeiers neergezet kunnen worden (en die ook planten ;-)); bedenken waar ik divers zaaispul nou precies ga neerzetten.
Als de zon uit de tuin is even flink sproeien zodat het nieuwe spul niet verdroogt.

De katten vinden het machtig interessant; de schuinbovenbuurkinderen geven instructie ('Die zou ik niet neerzetten hoor! O, komen er bramen aan? Die zijn lekker hè? Zet dan maar neer.'); ik ontdek werkelijk hordes insekten e.d. van allerlei soort. Veel soorten vlinders en bijen, wespen, vliegjes, en erg veel van die spinnencreches: zo'n zakje van rag met krioelende babyspinnetjes. Pissebedden, wormen, duizendpoten, kevertjes die ik niet bij naam ken, schuimcicades, diverse wantsen.
Mezen, vinken, mussen, spreeuwen, merels vliegen af en aan.
Toch een teken dat het lééft in de tuin. Wat me ook opvalt: andere buuv heeft veel bloeiende struiken (en een strak gazon), maar vlinders en vogels zie ik daar niet.

Veel werk, je tuin niet onderhouden ;-)
Vlaams Blok ziet af van kliklijn illegalen

BRUSSEL - Het Vlaams Blok ziet af van de plannen om in Antwerpen een kliklijn voor illegalen op te zetten. Dat meldde donderdagmiddag de Vlaamse publieke omroep VRT. Het Blok zet die stap na forse kritiek op het initiatief in het Belgische parlement.
De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Dewael noemde de kliklijn donderdag in de Kamer "onwettig en verwerpelijk". De Franstalige groenen omschreven het Blok-initiatief als een nazi-methode.
De extreemrechtse partij wilde het mogelijk maken dat Antwerpenaren via een mobiel nummer konden melden waar illegalen wonen of werken. Het Blok zou deze informatie dan vervolgens weer doorgeven aan politie of stadsbestuur. De partij verwijt het Antwerpse gemeentebestuur te weinig te doen tegen de ongeveer 10.000 illegalen die naar eigen schatting in de stad leven.
(Bron)
'Meteoriet leidde 250 miljoen jaar geleden tot sterfte'

WASHINGTON - De inslag van een meteoriet bij Australië, 250 miljoen jaar geleden, was de oorzaak van een gigantische sterfte onder het toenmalige leven op aarde. Dat blijkt uit onderzoek van een recent ontdekte krater, die nu onder zee ligt enkele honderden kilometer van de Australische kust.
Het onderzoek is uitgevoerd door geologen aan de universiteit van Santa-Barbara in Californië met steun van de NASA en de Amerikaanse Nationale Wetenschappelijke Stichting. De resultaten worden vrijdag gepucliceerd in het blad Science.
De inslag zou het einde hebben betekend van het Perm-tijdperk, dat van circa 280 tot 240 miljoen jaar geleden duurde. Dat tijdperk eindigde, zoals al reeds bekend was, met het uitsterven van 95 procent van het leven op aarde. Tot op heden werd aangenomen dat de enorme sterfte werd veroorzaakt door een gebrek aan zuurstof, zowel op het land als in zee.
Bijna 200 miljoen jaar later veroorzaakte zeer waarschijnlijk een andere inslag van een meteoriet op het Amerikaanse continent het uitsterven van de dinosaurussen.
(Bron)
'Het kopen en verkopen van foto's die zijn gemaakt met een gestolen camera is strafbaar' - maar toen ze gemaakt werden, was ie nog niet gestolen toch?

donderdag, mei 13, 2004

E-Bay, omschrijving:

"Hier bieden wij nog aan een overblijvende puntcijfers aan van verschillende materialen zijn ong. 100 stukken,kan zij het precies meer ook geteld niet.
De beelden moeten niet zeer goed nochtans de meesten tonen.
Capaciteit ook te verzekeren weggezonden nochtans slechts op risico van de koper.
Nochtans goed in pakt men.

met vraag gelieve anmailen

Als fouten? Automatische vertaling"
Punkers scharen zich achter Bush

WASHINGTON - Het is uiterst onwaarschijnlijk dat president Bush ooit een punkrockconcert heeft bezocht, maar hij heeft wel degelijk een wassende stroom fans in deze alternatieve scene. In de lopende Amerikaanse verkiezingsstrijd hebben zich nu de "Conservatieve punkers" gemengd, met de website conservativepunk.com als hun uithangbord.
Een van de exponenten van de 'rechtse' punk is Gotham Road, die net aan een Amerikaanse tour is begonnen. De band is anti-anti-establishment. Tegen de BBC zei bandleider Michale Graves dat hij president Bush voluit steunt. "Ik denk dat hij ons land in de juiste richting stuurt."
De oprichter van conservativepunk.com, Nick Rizzuto, vindt dat het Conservatieve gedachtegoed zich prima leent voor punk "omdat de uitgangspunten veel nadruk leggen op persoonlijke verantwoordelijkheid". Op de website staat vermeld dat de initiatiefnemers jonge punkers een alternatief willen bieden.
Dat alternatief lijkt vooral gericht tegen punkvoter.com, een plaats op het internet waar punkers en rockers juist keihard ageren tegen Bush. Bands als Green Day en Foo Fighters hebben zich aan dit initiatief gelieerd, met als doel George W. uit het Witte Huis te verdrijven.
Op de webstek worden jonge progessieve Amerikanen opgeroepen zich als kiezer te laten registreren en in november anti-Bush te stemmen. Punkvoter heeft al een aantal concerten georganiseerd onder de titel "Rock Against Bush 2004".
(Bron)
Brommerduo eindigt pimpelmiddag op bureau

AMERSFOORT - Een 48-jarige man en zijn 40-jarige vriendin zijn woensdagmiddag aangehouden toen zij stomdronken met de brommer onderweg waren. Het Amersfoortse tweetal werd aangetroffen op het kruispunt van de Utrechtseweg en de Snoeckertlaan in Amersfoort.
De man blies op het bureau 1125 ug/l, wat overeenkomt met zo'n tien bier. De vrouw was zo dronken dat zij niet meer op haar benen kon staan. Ook achterop de brommer stappen lukte haar niet.
De man werd geverbaliseerd voor rijden onder invloed. Zijn vriendin wilde een blaastest bij haar vriend voorkomen en is bekeurd voor openbare dronkenschap.
(Bron)
Kranige Rus fietst 's nachts provincie rond

BILTHOVEN - De provincie Utrecht staat bekend als prachtig fietsgebied. Maar zo sportief als een Rus in Bilthoven zie je ze maar zelden.
De 50-jarige man startte zijn fietstocht om 17.00 uur vanuit een horecazaak aan Maartensdijkseweg. Toen hij om 23.15 uur nog niet terug was begon men zich wel zorgen te maken. De politie werd ingeseind.
Om 5.15 uur zag een agent een fietser zonder licht en sprak hem aan. Het bleek de vermiste Rus te zijn. De man kreeg een lift terug naar de horecazaak waar hij was gestart.
De politie spreekt weinig Russisch, waardoor de precieze route van de nachtelijke twaalfuurstocht onbekend is gebleven.
(Bron)
Meer.
Jawel:

'Sleepwalking' wife knew what she was doing

A German man who called police as he thought his wife had sleepwalked out of their flat was shocked to find she'd left him.
The man, aged 60, called police in Ruedersdorf in the early hours of the morning after his 39-year-old wife went missing. He told them she must have sleepwalked out of their flat and a full police search, including helicopters, was launched.
It took until the afternoon before the woman was found at a friend's flat, the Berliner Kurier reports. It turned out she hadn't been sleepwalking, but had decided to leave her husband.
(Bron)
Husband helps wife with secret note

A husband helped his pregnant wife get a seat on a bus by pinning a note on her back without her knowing before she went out.
Nanguo Morning Post says the Nanning woman, known as Wang, was surprised to be offered a seat as soon as she got on a bus, and to see all the passengers smiling at her.
She was finally shown the note on her back which read: "Please look after the pregnant woman."
From the handwriting, Wang knew that it was her husband's doing.
(Bron)
Volunteer bottoms wanted

A US engineering firm wants volunteers to test out a butt-kicking machine.
The Idaho Statesman says Leavitt & Associates needs some firm bottoms for research on its 'manually self-operated butt-kicking machine'. The firm normally designs industrial plants, bridges and commercial buildings, but the butt-kicking idea grew rapidly after it was first suggested at a meeting.
"We were in a meeting and someone said we needed a device that would let a client kick our butts," company head J Reese Leavitt said. "Groups can use this to put someone dressed up like, say, Osama bin Laden, and charge $1 to kick his butt," office manager Sandy Burmeister said.
(Bron)
Transsexual hopes for baby

A transsexual is reportedly hoping to have a baby with his lesbian girlfriend using sperm which he froze before his operation.
The London couple are said to have flown to the US because they want to use embryo screening to ensure the baby is a girl, a process illegal in Britain.
The Brisbane Courier-Mail says the arrangement means the child will have two "mothers", even though one will be her biological father.
It says family campaigners described the situation as "abhorrent".
"Trying to explain this riddle to a young child who is bound to ask, 'Who am I and where do I come from?' is a recipe for confusion," former Liberal Democrat MP Lord Alton said.
(Bron)

Sja, uit onderzoek in NL blijkt dat van alle KID-kinderen wel 1 hele procent wéét dat ze via KID verwekt zijn. Dus al die kinderen zullen ook wel hevig in de war raken.
Die family campaigners zijn nogal 'als u niet bent zoals wij, bent u gek/fout/zondig/alledrie'.
Children hold up ice cream parlour

A gang of five children robbed an ice cream parlour at gunpoint in Brazil. The youngsters, aged between 11 and 16, took ice cream, sweets and pop from the shop in Ribeirao Preto, Sao Paulo. They threatened ice cream parlour manager Valdecir Soares de Oliveira with a pellet gun, reports the Agora Sao Paulo newspaper. They ran away but were discovered by police officers moments later, eating their haul in a nearby street.
They were interviewed by the police and released to their parents. The boys older than 12 will be prosecuted.
(Bron)
Mooie poging om slaapproblemen te verhelpen: luchtballonnen met muziek, boven Birmingham.
Buskers to be tested to protect tourists' ears

Buskers in Budapest are to have to take a yearly exam to protect tourists from musically incompetant beggars. The tests are the idea of the city council which wants to ensure visitors to the city are met with pleasant and soothing sounds.
Musicians who pass the exam will receive a certificate which they must carry around with them.
Busker Adras Pagonyi, who plays the mouth organ, said he thought the examinations were a good idea. He said it would stop police officers from "bothering" them and trying to remove them from public places.
The exams will take place once a year at a festival for street musicians where violinists, accordion players and singers must perform in front of a jury which will decide who can stay and who should go.
(Bron)
Amsterdam is streng voor daklozen en afgestudeerden

AMSTERDAM - Wethouder A. Aboutaleb, verantwoordelijk voor de sociale dienst in Amsterdam, wil extra eisen stellen aan bijstandsgerechtigden. Schoolverlaters boven de 22 jaar krijgen de eerste zes maanden een verlaagde uitkering en daklozen die geen gebruik maken van de nachtopvang worden gekort, als het aan Aboutaleb ligt.
Aboutaleb meent dat er voor jongeren die stoppen met hun studie of school geen financiële prikkel is om aan het werk te gaan. Ze hebben niet langer recht op studiefinanciering, maar gaan er wel financieel op vooruit als ze in de bijstand komen. De wethouder wil hen met een lagere uitkering van een halfjaar stimuleren om aan de slag te gaan.
Ook de daklozen moeten het in Aboutalebs plannen ontgelden. Als zij niet kunnen aantonen van de nachtopvang in Amsterdam gebruik te maken, wordt hun uitkering gekort. Dat omdat de uitkering van daklozen fraudegevoelig is, aldus de wethouder. Iemand die zegt dakloos te zijn, kan in werkelijkheid wel met iemand samenwonen en door zich als dakloze voor te doen een hogere uitkering opstrijken.
De plannen worden donderdag besproken in de raadscommissie. GroenLinks in Amsterdam is fel tegen de verscherping van de regels. De partij noemt deze hard en onbegrijpelijk. Raadslid J. Sargentini meent dat Aboutaleb de fraudebestrijding op orde moet brengen en dat bijstandsgerechtigden niet de dupe mogen worden van het feit dat hij dat kennelijk niet heeft. Ook stelt zij dat een uitkering een sociaal minimum is en dat daarop niet gekort kan worden.
(Bron)

Als meneer Aboutaleb dan ook even zorgt dat er werk IS voor die schoolverlaters...
Auto's krijgen botsingmelders

DEN HAAG - Auto's krijgen in de toekomst sensoren die aangeven dat er een ongeval met het voertuig is gebeurd. Via automatische sms'jes wordt vervolgens alarm geslagen zodat hulpverlening sneller op gang komt en levens kunnen worden gered.
Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag laten weten. Het departement is betrokken bij een proef met de botsingvoelers waaraan verder onder andere het Verbond van Verzekeraars en schadeherstel- en leasebedrijven meedoen.
In de sms'jes aan de 112-alarmcentrales en de centrale van het Korps Landelijke Politiediensten in Driebergen, wordt bijvoorbeeld aangegeven of en hoeveel airbags in een voertuig zijn opgeblazen. Aan de hand van de informatie is te bepalen hoe ernstig een ongeval is. Verder geven detectoren de positie van een auto aan.
De proef met de zogeheten e-merge is in het kader van Europese maatregelen waarmee de Europese Commissie het aantal verkeersdoden in 2010 wil hebben gehalveerd. Mogelijk volgend jaar moeten nieuwe auto's zijn uitgerust met de sensoren.
(Bron)
Jongens niet beter in bètavakken

AMSTERDAM - Dat jongens van nature beter zijn in bètavakken is een fabeltje. Dat zegt natuurkundige Elise Boltjes die donderdag promoveert aan de Universiteit van Maastricht. De slechtere prestatie van meisjes in exacte vakken ligt aan het zelfbeeld dat zij hebben. Dat schrijft Trouw donderdag.
Meisjes geven eerder toe aan hun onzekerheid. "Als zij een zeven halen voor wiskunde denken ze: 'Ik begrijp het eigenlijk niet'. Jongens vinden dat ze bij dezelfde zeven een wiskundeknobbel hebben", aldus Boltjes in Trouw.
Ook kiezen meisjes minder vaak voor bètavakken, omdat de lessen niet goed aansluiten bij de manier waarop zij leren. Verder stuitten meisjes op onvoldoende uitleg van begrippen in de bètalessen.
De natuurkundige heeft een oplossing voor het probleem: voorbeeldgestuurd onderwijs. Bij deze nieuwe methode gaat het om de vragen van de leerlingen en worden de begrippen met concrete voorbeelden uitgelegd. Boltjes is ervan overtuigd dat exacte vakken met de nieuwe lesmethode ook voor meisjes interessant worden.
(Bron)
Wetenschappers teleporteren data via laserstraal

AMSTERDAM - Het is nog nèt niet zoals in Star Trek, maar Australische wetenschappers zijn een stap dichterbij gekomen met het fenomeen 'teleporteren'. De onderzoekers van de Australian National University in Canberra zijn erin geslaagd om data te teleporteren met behulp van een laserstraal, zo meldt Pcmweb.nl.
Het experiment is vooral een doorbraak op gebied van netwerkbeveiliging. Door middel van quantumfysica kon de data worden verstuurd naar meerdere netwerkgebruikers. Het zal voor hackers moeilijker zijn om die data te achterhalen omdat de signalen van minstens de helft van de netwerkgebruikers nodig zijn.
(Bron)
Strippers

Australische mannen gaan uit de kleren. En niet zomaar, nee, ze krijgen daar les in. Op een speciale stripteaseschool leren ze om zo sensueel mogelijk hun T-shirtjes uit te trekken. De deelnemers zijn erg leergierig, maar het publiek is tot nu toe weinigenthousiast. Zou het iets te maken hebben met de gemiddelde leeftijd van de studenten? Deze ligt namelijk rond de veertig. De mannen hebben het er in ieder geval moeilijk mee: "We worden niet geaccepteerd in dit beroep en de meerderheid van de mannen lijdt daar echt onder".
(Bron, met video)
'CIA gebruikt harde verhoormethodes voor al-Qaeda'

WASHINGTON - De Amerikaanse inlichtingendienst CIA gebruikt dwingende verhoormethodes om gevangengenomen al-Qaeda-leden te laten bekennen. Volgens de Amerikaanse krant The New York Times groeit binnen de organisatie de bezorgdheid dat de verhoormethodes omslaan in mishandelingen.
Zeker een CIA-medewerker zou zijn bestraft omdat hij de verdachte tijdens een verhoor had bedreigd met een vuurwapen, meldde de krant bij monde van functionarissen in de terreurbestrijding.
De man die vermoedelijk het brein was achter de aanslagen van 11 september 2001, Khalid Sheikh Mohammed, zou tijdens zijn verhoor zijn blootgesteld aan zware druk. Zo zou hij zijn vastgebonden en zo lang onder water zijn gehouden dat hij dacht te verdrinken.
(Bron)

Maar dat is geen martelen natuurlijk, da's verhoren.
En zo'n bekentenis is ook zonder enige druk afgelegd.
Aanhoudingen na gedwongen seks met dieren

AMSTERDAM - De politie heeft de afgelopen weken zes mannen en drie vrouwen aangehouden in de leeftijd van 20 tot 45 jaar, omdat ze ervan verdacht worden meerdere vrouwen te hebben ontvoerd. De vrouwen zijn verkracht en werden gedwongen seks te hebben met dieren. Dat laat de politie Flevoland weten.
De zaak kwam aan het rollen toen een 22-jarig slachtoffer uit België wist te ontsnappen uit een loods in Kraggenburg. Zij lichtte de politie in.
In Brussel was de 22-jarige vrouw onder valse voorwendselen een auto ingelokt en werd ze naar Nederland ontvoerd. In Nederland dwongen de ontvoerders haar tot seks met mannen en dieren, waarbij foto's werden gemaakt. Verder werd ze geschopt, geslagen en ernstig bedreigd. Behalve de 22-jarige vrouw hebben de verdachten zeker nog twee vrouwen ontvoerd. Ook in Den Haag wisten twee Belgische vrouwen aan de ontvoerders te ontsnappen.
Acht rechercheurs houden zich met de zaak bezig. Tot nu zijn er twee Belgen en vijf Nederlanders aangehouden, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
(Bron)
Hoge werkdruk grootste oorzaak werkstress

AMSTERDAM - Bijna 80 procent van de Nederlanders ervaart stress op het werk. De meest genoemde oorzaak van werkstress is de hoge werkdruk, gevolgd door het gebrek aan waardering. Plezier aan het werk haalt de Nederlander vooral uit het contact met collega's.
Dit blijkt uit een onderzoek van Blauw Research onder 13.000 Nederlanders, Belgen en Duitsers. In vergelijking met een meting vorig jaar zijn Nederlanders, Belgen en Duitsers nu meer gestresst.
Eén op de vijf onderzochte mensen maakt zich zorgen over de toekomst van het bedrijf en 18 procent raakt gestresst door het voortdurend moeten presteren. Ook worden computer-problemen en het gecommandeer van werkgever of collega's als stress-oorzaak genoemd. Van de drie landen hebben werknemers in Nederland met 3 procent het minst last van treiterende collega's.
Bijna driekwart van de werkende Nederlandse mannen werkt in privé-tijd wel eens voor de zaak. Bij vrouwen ligt dat percentage lager, op 56 procent. Daarentegen doet 89 procent van de Nederlanders wel eens privé-zaken onder werktijd en voelt 88 procent zich daar niet schuldig over. Vrouwen voelen zich vaker schuldig wanneer ze privé-zaken regelen onder werktijd.
(Bron)
Helderziende

Een helderziende heeft een zware prijs moeten betalen voor zijn juiste voorspellingen. Twee Belgische mannen hebben de waarzegger met een honkbalknuppel gedeeltelijk invalide geslagen. De helderziende had namelijk voorspeld dat een van de mannen zijn baan zou verliezen en dat zijn huwelijk zou stranden. Zijn vriend kreeg te horen dat zijn moeder ernstig ziek zou worden. Toen na enkele maanden bleek dat de helderziende het bij het rechte eind had, sloegen zij de man in elkaar.
(Bron)

woensdag, mei 12, 2004

Hij blijft goed. De JP remixer.
Ik mis alleen de coupe Wilders.

Eurovisie songfesti-vals... De katten gaan ervan meejanken.
Supermarkt gaat strijden tegen overgewicht

De Nederlandse supermarkten zullen in juni een plan van aanpak presenteren met maatregelen die zwaarlijvigheid bij klanten moeten tegengaan. Volgens een woordvoerster van het CBL, de organisatie van supermarkten, gaat 'de consument er veel van merken'. De organisatie wil nog niets kwijt over concrete maatregelen.
Onlangs bleek dat 49 procent van de mannen en 36 procent van de vrouwen tussen 20 en 60 jaar ongezond zwaar is. Een op de acht kinderen weegt te veel. De supermarkten reageren met hun initiatief op een oproep van de overheid om mee te strijden tegen overgewicht. Het plan zal worden aangeboden aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid. Ook fabrikanten van voedingsmiddelen gaan zichzelf regels opleggen. Een onderdeel hiervan is een gedragscode ten aanzien van reclame.
(Bron)

De winkel in over een weegschaal, en dat dan alleen de schappen met gezond spul bereikbaar zijn - via plastic schuifdeurtjes met magneetpas of zo?
'Peijs stortte eurogeld op eigen rekening'

Minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs (CDA) heeft in de tijd dat ze europarlementslid was geld bedoeld om haar medewerkers te betalen op de eigen rekening laten overmaken. Dat meldt het NRC Handelsblad. Nadat de krant de minister hierover vragen stelde heeft ze het geld teruggestort.
Elk lid van het Europees Parlement krijgt een vergoeding voor het huren van secretariële ondersteuning. Peijs liet dit geld overmaken naar een speciaal in het leven geroepen stichting, van waaruit vervolgens vier medewerkers werden betaald. Eén van deze medewerkers was tevens werkzaam voor CDA-kamerlid Gerda Verburg. De vergoeding hiervoor werd door Verburg op de privérekening van Peijs gestort, en niet op de bankrekening van de stichting. Totaal gaat het om 11.391 euro.
Volgens J. Hofman, penningmeester van de stichting van Karla Peijs, is er sprake van 'communicatiestoornissen'. Hofman zegt dat de eerder opgestelde conceptjaarrekening 2002 wordt aangepast. Gerda Verburg was volgens eigen zeggen in de veronderstelling dat het rekeningnummer van de stichting was. Ze wil niet oordelen over de handelwijze van partijgenote Peijs. Karla Peijs was tussen 2001 en 2003 europarlementslid.
Ook voormalig europarlementariër Lousewies van der Laan wordt ervan beschuldigd met geld te hebben gerommeld. Van der Laan, inmiddels in de Tweede Kamer voor D66, zou communicatietrainingen voor haarzelf betaald hebben uit de medewerkersvergoedingen. Tevens heeft ze, in strijd met de gedragscode, geen jaarlijkse verantwoording afgelegd over het gebruik van haar algemene onkostenvergoeding.
(Bron)
Werkloze op Schiphol opgepakt met 627.000 euro

De politie heeft op Schiphol een 35-jarige man van Portugese afkomst gearresteerd, toen hij met 627.000 euro op zak het vliegtuig wilde nemen naar de Kaapverdische Eilanden. De man deed zich voor als directeur van een exportbedrijf, maar in werkelijkheid bleek hij al ruim drie jaar een uitkering te hebben.
De politie verdenkt de man van witwassen van crimineel verkregen geld. Het bureau financiële recherche op Schiphol onderzoekt de herkomst van het geld. De man had het geld, voornamelijk in briefjes van 50 euro, in plastic en tape verpakt in zijn handbagage.
(Bron)
Garden Song
by David Mallett

CHORUS:
Inch by inch, row by row
Gonna make this garden grow
Gonna mulch it deep and low
Gonna make it fertile ground

Inch by inch, row by row
Please bless these seeds I sow
Please keep them safe below
'Till the rain comes tumbling down

Pullin' weeds and pickin' stones
We are made of dreams and bones
Need a place to call my own
'Cause the time is close at hand

Grain for grain, sun and rain
Find my way in nature's chain
Till my body and my brain
Tell the music of the land

CHORUS

Plant your rows straight and long
Season with a prayer and song
Mother Earth will make you strong
If you give her loving care

CHORUS

[The Anti-Garden Verses - by someone whose name Arlo forgot]:
Slug by slug, weed by weed
Boy this garden's got me t'd
All the insects come to feed
On my tomato plants

Sunburt face, skined up knees
The kitchen's chocked with zuchinis
I'm shopping at the A&P's
Next time I get the chance
[End of Anti-Garden Verses]

Old crow watching from a tree
He's got his hungry eye on me
In my garden I'm as free
As that feathered thief up there

CHORUS

©Cherry Lane Music Co (ASCAP)
(Bron)
WBV:

- wet bijzondere veiligheid
- wet belachelijke vegetatie
- wilde-bloemenvereniging
- waanzinnige buurtvandalen
- wilde-bloemenverdelgers
- woekerend buurtverzetje

Van hun site: "Wij vinden dat een woningcorporatie meer moet doen voor zijn klanten dan alleen het aanbieden en beheren van een woning."
"Portaal kijkt verder dan alleen de woning: ook een veilige, complete en schone woonomgeving is van belang."

Dat blijkt ja.
TT 401 "Ga naar huis en doe vanavond je patriottische plicht", krijgen inwoners van Australië mee als opdracht van hun minister van Financiën, Peter Costello.
Costello wil wat doen aan het dalende aantal inwoners Down Under. Volgens hem is twee kinderen per koppel in een land met 20 miljoen mensen niet genoeg: "Als je kinderen kan krijgen, doe dat dan. Neem er dan een voor je man, een voor je vrouw en een voor het land".
De minister heeft er zelfs geld voor over. Voor iedere baby die na juni wordt geboren krijgen de ouders een uitkering van ruim 2000 Australische dollars.
Voormalig wethouder verdacht van uitkeringsfraude

BREDA - Justitie verdenkt oud-wethouder J. Oldenbroek van de Brabantse gemeente Son en Breugel van uitkeringsfraude. Oldenbroek zou tijdens zijn wethouderschap ook een uitkering hebben ontvangen. Daarvoor moet hij zich donderdag verantwoorden voor de politierechter in Breda.
Oldenbroek was wethouder sociale zaken van 1998 tot begin 2002. Toen vermoedens van de fraude aan het licht kwamen, zetten de fractievoorzitters in de raad hem tijdens een besloten bijeenkomst op non-actief. Korte tijd later vertrok Oldenbroek vrijwillig. Voor de raad was de kous toen af.
Daarna trad Oldenbroek in dienst van de gemeente Boekel. Gewerkt heeft hij er echter nooit omdat hij zich vanaf zijn eerste werkdag ziek meldde. Kort daarna is dat dienstverband verbroken. Oldenbroek is niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron)
'Veiligheidsbeleid Nederland is hypocriet en schizofreen'

MAARSSEN - Het veiligheidsbeleid in Nederland is op z'n minst een kleine ramp op zichzelf. Het beleid is hypocriet, maar ook de Nederlanders zelf als het gaat om veiligheid, stelt prof.dr. B. Ale van de TU Delft, tevens directeur research van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (Nibra): "Europees gezien glijdt Nederland af naar het gemiddelde."
Ale sprak tijdens het Nationaal Forum Crisisbeheersing en Rampenbestrijding in Maarssen. Thema van de dag was Wordt Nederland veiliger? Volgens de wetenschapper is dat niet het geval, al gaat het op sommige gebieden wel beter. Zo zijn de veiligheidsnormen rond chemische fabrieken verbeterd, maar is er op het gebied van transport, dijken en lpg-stations nog veel te doen.
"Het is erg moeilijk om de aandacht voor veiligheidsbeleid vast te houden in het handhaven om rampen te voorkomen", stelt hij. Mede door de ongebreidelde bouw langs wegen, spoorlijnen en bij aanvliegroutes van Schiphol worden de gevolgen van eventuele rampen steeds groter, maar wordt de kans op een ramp wel kleiner, stelt Ale.
Hij vindt het van de gekke dat er een nieuw groot winkelcentrum in Eindhoven pal naast het spoor wordt gebouwd waar chloortreinen langskomen. Ook het bouwen in de uiterwaarden en het idee om in Den Bosch een ondergronds theater te bouwen is volgens hem van de zotte. "Op zich prima, maar dan moeten we na een ramp daar niet met krokodillentranen bij de kuil gaan staan en zeggen dat dit nooit meer mag gebeuren. Dat risico neem je nu eenmaal met dergelijke initiatieven", aldus Ale.
Gevaren ziet hij ook voor de Zuidas in Amsterdam. Het is niet direct de politiek die daar schuldig aan is, maar volgens hem de hypocrisie van de meeste Nederlanders. "Wij willen inderdaad niet dat zich nog een vliegtuig door een Bijlmerflat boort, maar de meeste mensen vliegen wel graag over Amsterdam naar de Spaanse kust, dus nemen we het risico op de koop toe." Bovendien is volgens Ale voor veel Nederlanders Marbella heel dichtbij, maar is een aanslag zoals in Madrid opeens toch wel ver weg.
Net als de onderzoekers van de rampen in Enschede en Volendam concludeert de directeur van het Nibra dat het bestaande beleid moet worden uitgevoerd en dat niet na iedere ramp weer nieuw beleid wordt gemaakt.
Dat was onder meer het geval na de vuurwerkramp in Enschede. "Het zware vuurwerk daar was al jaren overal in Nederland verboden, maar nu hebben we dan besloten om vuurwerkconcentratiegebieden in Nederland te realiseren. Dat worden de coffeeshops voor vuurwerkhandelaren. In Volendam concludeerden we dat slingers in een feestende menigte met kaarsen niet goed is, maar tijdens carnaval moeten we daar weer niet al te hard over zeuren", stelt hij cynisch vast.
Ale pleit voor streng toezicht en net als de adviesorganen VROM-Raad en Raad voor Verkeer en Waterstaat voor een aparte organisatie die alle bouwplannen en nieuwe bouwontwikkelingen toetst. "Nu is de gemeente die bouwt ook toezichthouder. Dat gaat niet samen. In Duitsland en Frankrijk zijn die organisaties bijna aparte staten in een staat. Die kunnen bij een bedrijf aan de poort komen, de boel sluiten en de directeur gevangen zetten als de veiligheid ze niet zint."
Volgens hem gaan we op den duur in Europees verband toe naar een dergelijk toezicht, want zoals het in Nederland is georganiseerd is het op den duur niet meer vol te houden.
(Bron)
'Porsche-rijders gaan vaker vreemd'

HAMBURG - Bezitters van snelle Porsche-sportwagens gaan vaker vreemd dan de gemiddelde Duitse automobilist. Die conclusie trekt het Duitse autoblad 'Men's Car' uit een onderzoek onder meer dan tweeduizend autobezitters van twintig tot vijftig jaar.
Van de ondervraagde mannelijke Porsche-bezitters zei bijna de helft (49 procent) ontrouw te zijn. Van de vrouwelijke Porsche-rijders was dat 37 procent. BMW-rijders kwamen op de tweede plaats: 46 procent van hen zei wel eens vreemd te zijn gegaan.
Van de vrouwen waren de Audi-rijdsters het vaakst ontrouw: 41 procent zei wel eens buitenechtelijke seks gehad te hebben. Opel-rijders en -rijdsters zijn volgens de onderzoekers het trouwst.
(Bron)
Maker 'wonderhanger' Biostabil daagt Radar

GRONINGEN - De maker van de vermeende wonderhanger Biostabil daagt het Tros-consumentenprogramma Radar voor de rechter. Dat heeft de advocaat van Bruno Santanera, de ondernemer uit het Groningse Godlinze die de magnetische hanger op de markt brengt, woensdag aangekondigd.
Het Tros-programma twijfelde in een uitzending eerder dit jaar aan de helende werking van het sieraad, waarvan de makers van Biostabil in reclamespots getuigen. De negatieve conclusie van Radar was onder meer gebaseerd op onderzoek van de TU Delft. De verkopers van de Biostabil blijven echter rotsvast overtuigd van de geneeskrachtige werking van het kleinood.
De bodemprocedure tegen Radar begint binnenkort voor de rechtbank in Amsterdam. Daarmee is een hausse aan zaken over het wonderhangertje ontstaan. Voor de rechtbank in Groningen dient volgende week dinsdag een kort geding van Santanera tegen de maker van een kritische website. Op 1 juni dient een soortgelijke kwestie in kort geding voor de rechtbank in Rotterdam.
(Bron)
Stadskantoor Leeuwarden ontruimd na bommelding

LEEUWARDEN - Het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden is woensdag ontruimd na een bommelding. De politie is met een speciaal getrainde hond in het gebouw op zoek naar een mogelijke bom. Dat heeft de politie gezegd.
De melding kwam om 13.10 uur bij de politie binnen. Er zou een pakketje zijn afgeleverd waar binnen twintig minuten iets mee zou gebeuren. De zeshonderd tot achthonderd ambtenaren en het publiek in het stadskantoor zijn daarop binnen tien minuten geëvacueerd.
(Bron)

Tis echt mode aan het worden geloof ik.
'Onveilige werkomstandigheden worden gedoogd'

UTRECHT - Gedogen van onveilige werkomstandigheden is de norm in Nederland. Uitval door ziekte het gevolg. Dat stelde directeur Wim Eshuis van het FNV Bureau Beroepsziekten woensdag tijdens het symposium 'De toekomst van de beroepsziekten in Nederland' in Utrecht.
Bij het Bureau Beroepsziekten hebben sinds de oprichting vier jaar geleden ruim 2000 mensen aangeklopt wegens onveilige arbeidsomstandigheden. Inmiddels heeft het FNV-bureau in vijfhonderd dossiers de werkgever aansprakelijk gesteld. In circa honderd zaken is een claim toegekend, waarbij in totaal bijna 3 miljoen euro aan schadevergoedingen is uitgekeerd.
Volgens Eshuis leert de ervaring dat de aanpak van beroepsziekten in Nederland op de schop moet. Volgens de directeur van het FNV-bureau zit er nu "een gapend gat" tussen regelgeving en wetenschappelijke kennis over arbeidsrisico's en de praktijk op de werkvloer om mensen te beschermen.
Daarbij wees hij op een woensdag gepresenteerde bundel van het Bureau Beroepsziekten met de ervaringen van zeven werknemers: een uitvoerder in de bouw met een burn-out, een machinebediender met contacteczeem, een onderhoudsmonteur met lawaaidoofheid, een tandtechnicus met de hersenaandoening OPS, een vleesverwerker met een kapotte rug en RSI bij een bedrijfsjournaliste en een koekjesverpakker.
Bij veel bedrijfsartsen ontbreekt volgens Eshuis de aandacht voor beroepsziekten. Arbo-artsen zouden ook onvoldoende onafhankelijk zijn van de opdrachtgever, de werkgever. "Zieke werknemers worden zo snel mogelijk aan het werk gestuurd onder het moto: rust roest. Bedrijfsartsen hebben geleerd dat mensen zo snel mogelijk weer aan het werk moeten. Dat zou definitieve uitval voorkomen. Nog meer ellende is echter het gevolg."
Verder hekelt Eshuis de rol van verzekeraars. "Brieven verdwijnen onder in een la of worden niet beantwoord. Vertragen en doorschuiven van dossiers is doorgaans de belangrijkste activiteit van de verzekeraar. Want tijd is geld, dat wil zeggen: uitkeren kan altijd nog, het liefst zo laat mogelijk."
De directeur van het FNV-bureau pleit voor het invoeren van kwaliteitscriteria voor verzekeraars bij de claimbeoordeling van beroepsziekten. Daarnaast moeten arbo-diensten onafhankelijk van de werkgever kunnen opereren en moeten werknemers meer instrumenten krijgen om hun werksituatie te verbeteren.
(Bron)
Cruiseschip met Nederlanders bij Venetië aan de grond

VENETIE - Een cruiseschip met voornamelijk Nederlandse toeristen aan boord is woensdag in dichte mist aan de grond gelopen vlak bij het centrum van Venetië. Volgens ooggetuigen liep de 'Mona Lisa' vast op een zandbak in de omgeving van het San Marcoplein omdat zij aan de verkeerde kant van de waterweg voer.
Sleepboten hebben het schip snel vlotgetrokken. Niemand raakte gewond.
Burgemeester Paolo Costa van de lagunestad zei dat het incident veel slechter had kunnen aflopen. Hij vindt dat er maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat grote zeeschepen zo dicht bij het stadscentrum kunnen komen. "We moeten uitkijken dat er straks niet ineens een schip op het San Marcoplein ligt."
(Bron)
Eens langs de tuinrand gelopen en alle planten die inderdaad _uit_ mijn tuin komen, verwijderd. Alle drie in de biobak gedeponeerd. De rest staat voorbij mijn schutting, die op de erfgrens staat.

Daarna nog even gebeld.
Toen we de schutting neerzetten, hadden we een 'incident' met buren verderop. Terwijl wij aan de ene kant bezig waren, gingen zij zonder enige mededeling inhakken op mijn clematis. Ze wilden niet ophouden, dus heb ik toen de politie gebeld, die die mensen wegstuurden na de mededeling dat ik maar een nieuwe clematis moest kopen en de bon aan die buren moest geven. Dat heb ik nooit gedaan, want het is een wilde bosrank, dus uitroeien konden ze 'm toch niet.
Nu vertelt de wbv-man dus dat het inderdaad gaat om de scootmobieler die gisteren langsrolde - zonder enige probleem - en dat diegene 'er niet door kon', maar daar niets van zei tegen mij 'wegens eerdere incidenten vorig jaar waarbij u haar bedreigd hebt'.
Sja.
Hoe dan ook, hij gaat een deskundoloog inschakelen, en zal dan schriftelijk berichten wanneer die komt zodat ik ook mijn zegje kan doen.
Het gaas in de deur is inmiddels voorzien van een ondoorzichtig scherm.
Dus als hij foto's wil maken, zal ie een trapje mee moeten nemen of bij de bovenburen moeten aankloppen.

Op de een of andere manier moet ik ineens erg aan de rijdende rechter denken ;-)
Krijg ik toch ********* ineens een meneer aan de deur. Een meneer van de wbv.
Toen ik hier een jaar woonde kreeg ik gezeik over mijn 'wilde' tuin.
Iedereen in de buurt met een niet-standaardtuin werd aangeschreven: onderhouden moest het worden! En anders zou de wbv de betrokken tuin op kosten van de bewoner laten betegelen.
Destijds geïnformeerd: als er een schutting omheen stond was het prima, dan zag niemand het.
Schutting geplaatst, bak geld aan gespendeerd en veel energie. In de schutting zit een deur, met een houten frame en gaas.
De overige 'niet-onderhouders' hebben nooit meer iets gehoord, dus in de omgeving zijn nog tuinen met alleen brandnetels die een meter over de stoep zwieren.

Nu hebben we de laatste tijd weer druk geplukt, gerooid en gemaaid in de tuin.
Aan de buitenkant van de schutting heb ik alles wat er doorgroeide zoveel mogelijk teruggevlochten, de wilg die weer boven de schutting uitkomt gaan we in het voorjaar weer terugzetten. Aan de buitenkant van de schutting staat look-zonder-look, die ik wel wat uitgedund heb - maar als ik het helemaal weghaal komen er brandnetels op en daar flikkeren mensen hun vuil in. Dus ik heb een deel laten staan, de doorgang is nog ruim genoeg en over een paar weken is die look toch weg.

Tring. WBV-man met een 'I've been to Phuket!!'-shirt aan, type Haagse Harrie maar dan op zijn Utrègs. 'U onderhoudt uw tuin niet.' Ik was even met stomheid geslagen, heb daarna uitgelegd dat we er druk mee bezig zijn geweest, bovendien, tis mijn tuin. Blaren en wondjes van alle activiteiten geshowd.
Man: 'U doet niks aan uw tuin, er staat alleen maar onkruid, en de rest is platgetrapt'.
Ja, goh, we hebben net flink gemaaid, dus er ligt nog wat maaisel te drogen. En onkruid staat er niet, het is geen gazonnetje-border-patio-bakkentuin, maar dat is dacht ik ook niet verplicht.
'Ik heb net gekeken, en u doet er niks aan, u onderhoudt uw tuin niet.'
Er viel niet mee te argumenteren.
'Er groeit van alles uit uw tuin dat de doorgang blokkeert.'
Nee, _buiten_ mijn tuin slaat look-zonder-look op, en dat neemt inderdaad een stukje van het pad in beslag. Maar gisteren kwam er iemand op een scootmobiel langs die er probleemloos langs kon.
'Mensen met een scootmobiel kunnen er niet langs, die hebben geklaagd.'
(Opvallend dan dat ze me niet aanspreken als ze langskomen terwijl ik in de tuin bezig ben.)
Dus gezegd dat ik dat spul best wil weghalen, maar dat het niet _uit_ mijn tuin komt, en geen hinder oplevert. Dat ik alles wat wel hinderlijk zou kunnen worden, zoals seringen-, hondsroos-, clematis- en wilgentakken, sowieso regelmatig verwijder.
Meneer liep weg, en meldde dat ie er met iemand anders naar zou kijken en dat ik dan wel een aanschrijving zou krijgen. Ik heb gezegd dat ik dan verwacht dat ik op dat moment mee kan kijken, en dat die derde een neutrale tuin- en plantendeskundige zal zijn.
Ik ben benieuwd.
Mohammed niet langer favoriet als naam

AMSTERDAM - Mohammed is niet langer de meest favoriete jongensnaam in Amsterdam. De naam heeft negen jaar op nummer een gestaan in de hoofdstad. Dit jaar wordt Lucas waarschijnlijk de meest populaire naam. Sara(h) is en blijft de meest gekozen naam voor meisjes. Dat meldt De Telegraaf op basis van de website voornamelijk.nl.
De site heeft de afgelopen tien jaar de populairste namen in de hoofdstad bijgehouden gebaseerd op alle kinderen voor wie de eerste kinderbijslaguitkering op een Amsterdams adres is aangevraagd en de namen die bij de burgerlijke stand zijn opgegeven.
De huidige topdrie voor jongens in de hoofdstad is als volgt: Lucas, Mohammed en Sam. Meisje heten tegenwoordig: Sara(h), Eva en Charlotte. De naamgeving in Amsterdam wijkt af van het landelijk gemiddelde. Landelijk is de topdrie voor jongetjes: Sem, Daan en Tim en voor meisjes: Sanne, Lotte en Emma.
(Bron)
Op sites van uitzendbureaus kun je vaak per vestiging zoeken. Blijkbaar gaat daar weleens iets mis - deze vacature is van een uitzendbureau in Zeist, voor de plaats Bunnik.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen en verwijderen van stickermateriaal volgens de vastgestelde richtlijnen. Ook behoren het herstellen van beschadigingen aan de reclame-uitingen tot jouw takenpakket. De werkzaamheden vinden 's avonds, 's nachts en in het weekend plaats.
De werklocatie is in Groningen/Assen. Ben je woonachtig in de regio Groningen, Assen, Roden, Hoogezand?

Da's dan een flink stuk rijden elke keer...

dinsdag, mei 11, 2004

Return-Path:
From: "remedios daniels"
Cc: "Marissa Garrett"
Subject: Live the life you want
Date: Tue, 11 May 2004 23:51:55 +0600
Finally one's own company.
Major income handling Judicial Judgments
Work from Anywhere.
You decide how much you work.
Many earning 5,000US to 12,000US per mo.
Professional customer support and assistance.

If a letter 'G' appears, you may be sure his disposition is good; if his forehead is marked with an 'E' his character is evil, and you must beware of treachery
The king saw the E plainly marked upon his minister's forehead, but he said nothing except Thank you, and returned the spectacles to Rob
But the minister, who from the first had been ill at ease, now became positively angry
Do not believe him, your Majesty! he cried
It is a trick, and meant to deceive you
I did not accuse you, answered the king, sternly
Then he added: I wish to be alone with this young gentleman

Dat emailadres is briljant natuurlijk. Zoals vaker bij spam, heb ik weer eens een andere naam gekregen. Marissa Garret, even wennen.
En een spannend, toepasselijk citaatje erbij.
Bankovervaller uitgelachen door rechter

Een Duitse bankrover is door de rechter uitgelachen na een mislukte poging om een bank te overvallen. De 28-jarige Marko N. uit Dusseldorf stond te wachten voor de nog gesloten bank die hij wou overvallen. Gekleed in een bermuda, een onderhemd en een wollen muts trok hij de aandacht van een voorbijrijdende politiepatrouille.
Nadat de bank was opengegaan verzamelde hij zijn moed, trok zijn muts naar beneden en liep de bank binnen. Eenmaal binnen kwam hij erachter dat hij niets kon zien omdat zijn kijkgaten aan de andere kant zaten. Uit pure frustatie wierp hij zijn muts af en kwam hij in het beeld van de bewakingscamera. De bankover bedreigde vervolgens de bankbediende met een aansteker in de vorm van een pistool. De bediende had de truc meteen door en vroeg hem het pand te verlaten. De overvaller zette het vervolgens op het lopen maar liep buiten in de armen van de politiepatrouille die het toch niet helemaal vertrouwde.
Rechter Wolfgang Schnorr beschreef de beelden als uiterst grappig. 'Je kunt beter geen bankovervallen meer plegen, want je hebt er totaal geen aanleg voor', aldus de rechter. Marko N. kreeg een gevangenisstraf van één jaar voorwaardelijk opgelegd.
(Bron)
Vacature op werk.nl:

Aanvullende eisen
Relevante werkervaring
Vloeiende beheersing van ENGELS EN DUITS IS EEN MUST, Frans en Italiaans een pré.
Ervaren met het Officepakket
Oog voor detail, werk zien liggen en initiatief nemen
Organisatorisch sterk, om overzicht en structuur in de diverse taken te kunnen houden
Sterke verbale en schriftelijke communicatie vaardigheden

Kortom: alleskunner die in een puinhoop overeind weet te blijven.
Man wint 3 x de lotto

Een Australische man heeft dit weekeinde driemaal de lotto gewonnen - in één en dezelfde trekking. Het leverde hem in totaal 494.326,44 Australische dollar op (293.000 euro). De lotto heeft dat maandag bekendgemaakt.
De 60-jarige man had een tijd geleden een lot gekocht. Daarna ging hij op vakantie. Op zijn vakantieadres begon hij te twijfelen: was het aangeschafte lottobriefje wel voor de juiste trekking? Hij liet een vriend er daarop nog maar een kopen, met precies hetzelfde lotnummer. Weer thuis sloeg de twijfel opnieuw toe. Zou de vriend wel de goede nummers hebben ingevuld? Snel nog maar een lot gehaald dus.
Volgens de gelukkige winnaar was het niet zijn bedoeling geweest met meer dan één lottobriefje mee te doen. Was hij niet gaan twijfelen en had hij het bij één lot gelaten, dan had hij niet meer dan omgerekend 108.000 euro gewonnen. In totaal waren er twintig winnende loten verkocht.
(Bron)
Kat jaagt postbodes weg

Een bewoner in Kent krijgt geen post meer, omdat alle facteurs schrik hebben van zijn ‘levendige’ kat.
Bat, de rosse kater, rijt de handen open van de postbode die het waagt de post langs het kattenluikje binnen te schuiven. De zes jaar oude kat durft ook wel eens haar nagels in de benen van de postmannen te zetten.
De post heeft nu laten weten dat de eigenaar Dan Coyne geen post meer moet verwachten, tot hij iets aan het gedrag van zijn kat heeft gedaan.
"Ik kan niet geloven dat ze schrik hebben van hem. Ik geef toe, Bat is een beetje een dolle kat. Hij staat erom bekend dat hij zich op mensen stort. En inderdaad, vooral de postbode windt hem op, die wacht hij altijd op voor zijn kattenluikje...
Als de post dan door het luikje wordt geschoven, haalt Bat uit met zijn klauw. Ik heb hem als jonkie nog gered, maar hij kan inderdaad wel eens onbeschoft doen en dwars liggen."
(Bron)

Welke postbode doet de post nou door het kattenluik? Of zou het post voor de kat zijn?
Britse regering promoot orale seks

De Britse regering promoot orale seks om zo tienerzwangerschappen tegen te gaan.
Leerkrachten gaan met hun leerlingen praten over alternatieve vormen van seks.
Proefprojecten in 104 scholen waren veelbelovend en de regering wil nu geld vrijmaken voor een landelijke campagne.
"We willen de tieners in onze campagne duidelijk maken dat gemeenschap hebben iets heel intiem is. Je doet het enkel als je er beiden klaar voor bent," zegt Dr. John Tripp van de universiteit van Exeter.
Een Conservatief parlementslid staat heel sceptisch tegenover het project. "Als je aan tieners uitlegt hoe ze moeten seksen, gaan ze dat ook doen. En zo krijgen we nog meer tienerzwangerschappen."
Het aantal tienerzwangerschappen in Groot-Brittannië is een van de hoogste ter wereld.
(Bron)
Deense vissersboot vangt Duitse NAVO-onderzeeër

De Deense treiler "Marie Helene" heeft vandaag een niet alledaagse buit bovengehaald. Een Duitse onderzeeër was in de netten van de vissersboot verstrikt geraakt en werd verplicht naar de oppervlakte te komen. De "Marie Helene" viste in het Skagerrak, op zowat 20 zeevaartmijl buiten de haven van Hirsthals.
De netten konden de zware onderzeeër niet dragen. De Deense officier van de kustwacht benadrukt dat "voor de bemanning van de treiler nooit gevaar heeft gedreigd". Een Duits zeeschip hielp uiteindelijk bij de bevrijding van de onderzeeër, waarna deze zijn koers kon verderzetten.
De Duitse onderzeeër maakte deel uit van de NAVO-vloot "Blue Game 2004", waartoe zowat 70 schepen uit 16 landen behoren. Het is niet de eerste keer dat Deense vissersboten in deze wateren met duikboten kennismaken. In maart 1984 liep het verhaal echter heel wat dramatischer af. Toen verging de "Ane Katrine" en haar drie bemanningsleden toen het schip door een Duitse duikboot naar de zeebodem werd meegesleurd.
(Bron)
TT 401 De 47-jarige Garry Trainer uit Nieuw-Zeeland is de nieuwe kampioen wormen bezweren. Dit kampioenschap werd onlangs gehouden in het Engelse Devon. Doel van de wedstrijd was om zoveel mogelijk wormen binnen een kwartier uit een vierkante meter grond te krijgen.
Trainer, acupuncturist, slaagde er in om 51 wormen te lokken. Hiervoor gebruikte hij acupunctuurnaalden en een geheim elixer: een mengsel van knoflook, melk, peper, mosterd en andere ingrediënten.
Wanneer een vloeistof gebruikt wordt, moet deze drinkbaar zijn voor mensen. Graven in de grond mag niet en ook halve wormen tellen niet mee.
Rode Kruis-rapportage nog kritischer dan gedacht

LONDEN - De conclusies in het rapport dat het Internationale Rode Kruis heeft samengesteld over de situatie in Iraakse gevangenissen, lijken nog ernstiger dan werd aangenomen. Volgens de hulporganisatie hebben er ernstige overtredingen plaatsgehad van het internationale humanitaire recht.
Het ICRC stelt onder meer vast dat de betreffende landen hebben gefaald een adequaat systeem op te zetten om familieleden van gevangenen op de hoogte te stellen van arrestaties. Dit resulteerde "de facto in het 'verdwijnen' van de gearresteerden voor de duur van weken of maanden".
De organisatie zegt van inlichtingenofficieren van de coalitie te hebben gehoord dat "tussen de 70 tot 90 procent van de personen wiens vrijheid is ontnomen, per abuis is gearresteerd." Eerder al lekte een deel van het rapport uit waarin de organisatie stelt dat de mishandeling van gevangenen een systematisch karakter had en dat die in sommige gevallen gelijkstond aan martelingen.
Het Rode Kruis bezocht de instellingen in Irak twee maanden voordat de gewraakte foto's van mishandelende Amerikaanse militairen werden gemaakt. Het naakt vasthouden van gevangenen in kale betonnen cellen zonder enige vorm van licht of het tooien van gedetineerden in damesondergoed had al plaats lang voordat de foto's werden gemaakt.
Toen het ICRC uitleg wilde van de autoriteiten kreeg het van de bevelvoerende functionaris van het inlichtingenwezen te horen dat het "onderdeel was van het proces."
(Bron)
'Jongeren doen verboden vakantiewerk'

AMSTERDAM - Meer dan de helft van door de Arbeidsinspectie gecontroleerde landbouwbedrijven heeft vorig jaar gefraudeerd door jongeren in te zetten voor vakantiewerk. Ook binnen de recreatie, dienstverlening en groothandel werden massaal overtredingen gemaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag op basis van het Projectverslag Vakantiewerk 2003 van de Arbeidsinspectie.
Jongeren van 13 tot 18 jaar moesten te lang werken en voor hun leeftijdsgroep verboden werk doen. Bij enkele bedrijven troffen de inspecteurs ook kinderen jonger dan 13 jaar aan, en dat is niet toegestaan.
Controleurs zagen ook dat 15-jarigen achter de friteuse en de kassa stonden, hetgeen verboden is. Kinderen kregen te korte rusttijden en moesten op zondag werken. In de landbouw werkten te jonge kinderen aan de lopende band of te dicht in de buurt van machines. De Arbeidsinspectie bezocht 824 bedrijven.
(Bron)
Doden en vermisten bij grote explosie in Glasgow

LONDEN - Bij een fabriek voor kunststoffen in het Schotse Glasgow heeft zich dinsdagmiddag een grote explosie voorgedaan. Een gebouw op het fabrieksterrein stortte grotendeels in. Volgens het Britse Skynews zijn er vermoedelijk zeker twee doden gevallen.
Ongeveer twintig mensen zouden nog vastzitten in de resten van het getroffen pand. Het aantal gewonden zou circa zestig belopen. De getroffen fabriek is Stockline Plastics in het noordwesten van de stad.
Reddingswerkers zijn massaal aanwezig. De oorzaak van de explosie is niet bekend.
(Bron)
Pup belt 112

De 112-alarmcentrale in Noorwegen kreeg zondagnacht een telefoontje binnen van iemand die wel erg veel moeite had met uit te leggen wat eraan scheelde. Omdat de telefonisten niet konden horen of zij te maken hadden met een zwaar ademend persoon die iets was overkomen of met een ander wezen, stuurden zij er de politie op af. Aangekomen bij het huis waarvandaan gebeld was, troffen de agenten alleen een nietsvermoedend gezin dat gewoon lag te slapen. In de woonkamer werd pas duidelijk wat er was gebeurd, toen de jonge Noorse elandhond Raia werd ontdekt naast de telefoon.
(Bron)
Hoogleraar: Konijn ongeschikt als huisdier

UTRECHT - Konijnen zijn niet geschikt om als huisdier te houden. Verkoop door tuincentra en niet-erkende dierenwinkels moet worden verboden. Dat stelt hoogleraar ethologie (gedragsbiologie) en dierenwelzijn B. Spruijt dinsdag naar aanleiding van een onderzoek door de Sophia Vereeniging naar eenzaamheid onder huisdieren.
Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders in totaal 600.000 konijnen houden, 430.000 ervan zitten hun hele leven alleen in een kooi. De gemiddelde levensverwachting is drie jaar, terwijl een wild konijn tussen 8 en 15 jaar wordt. "Konijnen vallen snel ten prooi aan eenzaamheid en verveling", staat in het onderzoek.
(Bron)

Het is natuurlijk ook moeilijk te bedenken dat een beest dat normaal in groepjes rondhuppelt, ongelukkig wordt als ie alleen in een klein kooitje zit.
Ik was ergens waar ik al eerder was, maar het was veel groter en inmiddels flink vervallen. Ik moest er onverwachts overnachten, en moest een kamer delen met twee dames die allebei een oogje op me kregen (volgens mij meer om: 'even iemand anders in de buurt' dan om 'wauw die is leuk').
Ik moest naar de wc, en liep eindeloos door lange kronkelende donkere gangen. De enige plees die ik tegenkwam waren herenplees en niet geschikt voor dames.
Uiteindelijk vond ik een dameswc, maar die grensde aan een zaaltje waar net een ontbijt werd klaargezet - ik moest meehelpen.
Inmiddels was me wel duidelijk geworden dat het gebouw als een soort inrichting fungeerde, en dat de overige ontbijtklaarzetters, onder wie Hans Schiffers met baard, en Clairy Polak in spijkertuinbroek, therapeuten waren.
De therapeuten kregen een keurig opgemaakt bord vol lekkers, met een linnen servet.
De bewoners kregen een plastic bord met alleen een papieren servetje, en ik wist dat ze/we alleen wat oud brood zouden krijgen.

Volgens mij moet ik niet meer de tv-gids doorbladeren voor ik naar bed ga.
Hoewel ik daarna nog over de wildernis van Alaska heb gelezen - waarom droom je dan niet dat je door een mooi landschap wandelt?
Dit is natuurlijk een beetje zielig.
Kater is de hele nacht al buiten. Toen ik om vijf uur na twee uur woelen dacht: nou sta ik maar op ook, kwam ie even binnen voor een kopje en een hapje, en hij peerde 'm weer.
Nu wil ik weer m'n bed in - maar eigenlijk wil ik ook dat kater binnen is en naast me ligt te spinnen.
Poes wil vast wel aan het voeteneind liggen en tenenjagen, maar dat is toch anders. Bovendien heeft die al een tijd bij me gelegen, mekkerend in haar slaap.
Maar met dit weer is meneer de kater toch liever buiten. Het is ook duidelijk dat ie het maar niks vindt dat dat eten binnen staat, en dat ik niet gewoon buiten klaarsta als hij geaaid wenst te worden.
En dat noemen ze dan katten hebben. Volgens mij hebben de katten een mens ;-)
Snel overstappen op DSL-breedbandinternet mogelijk

Als het aan het college van OPTA, de toezichthouder voor de post- en telecommunicatiemarkt ligt, zijn de lange wachttijden voor het overstappen van internetprovider (voltooid) verleden tijd. OPTA wil de onderbreking terugbrengen van meer dan een maand naar maximaal enkele uren. De moeizame overzetting van provider zorgt er momenteel voor dat weinig klanten overstappen op een aantrekkelijkere provider.
De oorzaak voor de lange wachttijd lag voornamelijk bij de KPN die weigerde de benodigde overzettingen in de centrales uit te voeren. De concurrenten van KPN kunnen niet zonder haar, omdat ze de leverancier van aansluitlijnen is waar de aanbieders vervolgens weer gebruik van maken. De KPN wilde pas meewerken aan een sneller overstapproces als alle DSL-aanbieders een onderlinge overeenkomst hadden gesloten over het overstapproces. Dat was voor de andere DSL-aanbieders als BBNED, Tiscali en Versatel reden om de OPTA te verzoeken om KPN te manen mee te werken aan het gemakkelijker overstappen.
De OPTA heeft nu besloten dat KPN de migraties van ontbundelde aansluitlijnen onvoorwaardelijk dient uit te voeren. Wel heeft de OPTA bepaalt dat de partijen die hierom vragen wel van tevoren schattingen van het aantal overzettingen aan de KPN moeten aanleveren. Zonder deze maatregel zouden de korte overzettermijnen niet kunnen worden gegarandeerd. De overnemende partij informeert de 'oude' DSL-aanbieder vooraf over het tijdstip en achteraf over de voltooiing van de overzetting.
Door het besluit wordt de marktwerking in dit deel van elektronische communicatiesector bevorderd. Volgens de OPTA zal ook KPN van deze maatregelen profiteren wat natuurlijk maar de vraag is.
De keuzemogelijkheid voor eindgebruikers van telefonie en telefonie-aansluitingen wordt door de maatregel wel vergroot. Door de eenvoudige migratiemogelijkheid wordt het een stuk aantrekkelijker om over te stappen op een DSL-aanbieders die naast internetdiensten ook telefoniediensten via het internet levert. Nu is de lange overstaptermijn voor veel belangstellenden een (te) grote hindernis.
(Bron)
Nederlander door granaataanslag Irak gedood

AS SAMAWAH - Het Japanse persbureau Kyodo heeft maandag gemeld dat een Nederlandse militair in Irak om het leven is gekomen bij een granaataanslag in de stad as-Samawah. Bij de aanslag zou een andere militair gewond zijn geraakt. Defensiewoordvoerder Robin Middel kon het bericht maandagavond nog niet bevestigen.
"Er is wat aan de hand, dat is zeker. Maar voor ons is het belangrijk eerst de feiten op een rijtje te hebben. Ik weet niet hoe lang dat gaat duren. Als er inderdaad sprake is van slachtoffers, zal eerst de familie moeten worden ingelicht", aldus Middel maandagavond laat.
Eerder op de avond meldde het Franse persbureau AFP dat er twee Nederlandse militairen lichtgewond zouden zijn geraakt aan hun benen in as-Samawah toen een passerende fietser een handgranaat in hun richting gooide. De twee zouden deel uitmaken van een patrouille die bestond uit vier Nederlandse militairen. Middel kon maandagavond ook dit bericht niet bevestigen.
De stad as-Samawah ligt in de zuidelijke provincie al-Muthanna, waar momenteel ongeveer 1.260 Nederlandse militairen verblijven. Als er inderdaad slachtoffers aan Nederlandse zijde zijn gevallen, is dit voor het eerst sinds de Nederlandse troepen in Irak zijn.
(Bron)

maandag, mei 10, 2004

Ik kreeg vandaag iets geweldigs toegestuurd: kijk hier (zorg dat je geluid aanstaat).
Tis een soort vervolgverhaal nu:
1
2
3
4
Grote zoekactie naar Duits meisje gestaakt

CUXHAVEN - De politie van de Noord-Duitse stad Cuxhaven heeft een massale zoekactie naar een verdwenen meisje maandag gestaakt. Het meisje, de 8-jarige Levke, wordt sinds donderdag vermist. Een rechercheteam gaat nu de honderden binnengekomen tips onderzoeken.
Levke werd donderdag rond lunchtijd voor het laatst gezien, in de omgeving van haar huis. Een dag later werden haar jas, haar school- en haar sporttas gevonden in een bos op 25 kilometer van Cuxhaven. Dit weekeinde zochten 240 agenten, 280 brandweerlieden en duikers naar sporen van het meisje. Ook werd een helikopter ingezet.
De politie vermoedt dat er een seriemoordenaar actief is in de omgeving van Cuxhaven. In 2001 werd er een 9-jarig jongetje ontvoerd. Twee weken later werd zijn lichaam gevonden. De dader is nooit gevonden. Ook drie andere jongetjes uit de omgeving zijn vermoord.
(Bron)
Boa, python en cobra geschikt als huisdier

DEN HAAG - De wurgslangen boa en python en de gifslang cobra mogen als huisdier worden gehouden. Dat adviseert de Raad voor de Dierenaangelegenheden aan minister van Landbouw Veerman. De raad kijkt bij het advies alleen naar het welzijn van de dieren, niet naar de gevaren voor de mens.
Bepaalde soorten krokodillen, reuzenhaaien, zeeschildpadden en Mexicaanse gravende kikkers gedijen minder in een terrarium of aquarium. Daarom zijn deze dieren niet geschikt als huisdier. Vorig jaar boog de raad zich al over zoogdieren en vogels.
(Bron)
Buurtverbetering heilzaam tegen depressies

NIJMEGEN - Mensen die in een sociaal-economisch zwakke wijk of buurt wonen, hebben meer last van depressieve symptomen dan mensen die in een prettige omgeving wonen. Als de fysieke en sociale omgeving verbetert, nemen de klachten af. Investeren in buurtverbetering is dus heilzaam voor de volksgezondheid.
Dat concludeert de Nijmeegse sociologe drs. V. Meertens, die vrijdag op haar onderzoek promoveert aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN). Meertens analyseerde de gegevens van 16.000 mensen met depressieve symptomen in de jaren 1975-1998. Ook onderzocht zij de gegevens van ruim 1600 mensen in 54 buurten in Nederland.
Volgens Meertens hebben de inspanningen van lokale overheden om slechte buurten aan te pakken zeker nut.
(Bron)
Vertrouwde zwabberpolitiek:

D66 voor gaswinning in Waddenzee

HILVERSUM - D66 geeft zijn verzet tegen gaswinning in de Waddenzee op. Fractieleider Dittrich heeft dat maandag gezegd in het actualiteitenprogramma Twee Vandaag.
D66 was tot dusver fel tegen gaswinning in de Waddenzee, maar de fractie is na bezoeken aan het gebied en gesprekken met deskundigen en de Waddenvereniging tot de conclusie gekomen dat gasboringen wel verantwoord zijn. Tijdens een D66-congres in februari had Dittrich zijn achterban al opgeroepen om "genuanceerd" te denken over de kwestie.
Dittrich verbindt aan gasboringen wel de voorwaarde dat meer geld beschikbaar komt voor het tegengaan van andere schadelijke activiteiten in de Waddenzee, zoals mechanische kokkelvisserij en olietankers.
De gaswinning in de Waddenzee zou de overheid op termijn 7 miljard euro extra opleveren. Hiervan zou volgens het advies van de commissie-Meijer over de gasboringen ongeveer 10 procent beschikbaar moeten komen voor investeringen in de natuur in het gebied. Dat geld zou volgens Dittrich vooral ingezet moeten worden voor het terugdringen van de kokkelvisserij en andere schadelijke activiteiten.
Dittrich roept de milieuorganisaties en de Waddenvereniging op hun verzet tegen gaswinning in de Waddenzee te staken. Zij moeten aan hun achterban duidelijk maken dat de gasboringen veel minder schadelijk zijn dan tot dusver gedacht, aldus de D66-leider.
Door de opstelling van D66 zijn alle regeringsfracties voor gaswinning in de Waddenzee. Het CDA, dat eerst ook tegen was, staakte zijn verzet al na de publicatie van het rapport-Meijer. Overigens is ook oppositiefractie LPF voor gaswinning in het gebied.
(Bron)
Tweetal licht 200 ondernemers op

APELDOORN - De Apeldoornse politie heeft maandag twee mannen gearresteerd voor oplichting. Het gaat om een 41-jarige man uit Zutphen en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De twee probeerden ondernemers op te lichten door ze wijs te maken dat ze nog niet betaald hadden voor een advertentie in een blad voor ouderen en zieken. Uiteraard waren ze niet te beroerd om dat bedrag dezelfde middag nog persoonlijk te innen.
Volgens één van de verdachten heeft het tweetal in totaal zo'n 200 ondernemers opgelicht, waarbij telkens tussen de 50 en 100 euro werd buitgemaakt. De zaak kwam aan het licht toen een aantal ondernemers nattigheid voelde en de politie inschakelde. De politie roept gedupeerden van de twee mannen op zich te melden. Vier ondernemers hebben al aan die oproep gehoor gegeven.
(Bron)
Zoefff...

De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige Rotterdammer aangehouden die met zijn auto op de snelweg A16 165 kilometer per uur reed. De snelheidsduivel bleek rij-instructeur van beroep te zijn. De man haalde een politieauto in en trok zo de aandacht van de agenten. De rij-instructeur werd na een korte achtervolging klemgereden en moest zijn rijbewijs inleveren.
(Bron)
Door dat nieuwe systeem van Blogger weet ik nu wel dat dit post nummer 8000 is.
Daar heb je wat aan ;-)
En dit krijg je ervan (heeft u gelijk mijn vingerafdrukken):

Verplichte registratie fietsen: PvdA, GroenLinks, SP en VVD willen fietsdiefstal aanpakken

DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer is voor verplichte landelijke registratie van fietsen om diefstal tegen te gaan. Dat blijkt uit een rondgang langs een aantal kamerfracties.
Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 900000 tweewielers gestolen. Met de inbouw van een chip in elke fiets waarop kenmerken als framenummer, kleur, model en type staan, en koppeling van het rijwiel aan de eigenaar, kunnen gestolen fietsen gemakkelijk worden opgespoord. Politieke onwil stond tot dusver een effectieve aanpak van fietsdiefstal in de weg. De aangiftebereidheid onder burgers nam zienderogen af, aangezien de kans op het terugvinden van hun gestolen fietsen nihil was. Ook de politie deed nauwelijks iets aan de opsporing.
Maar er lijkt sprake van een kentering. In Amsterdam -waar jaarlijks 80000 tot 150000 fietsen illegaal van bezitter verwisselen- hebben gemeente, politie en openbaar ministerie de handen ineengeslagen. In Groningen, waar ook een ware fietsdiefstalplaag heerst, nam de politie het initiatief voor een betere aanpak. Harderwijk vervult al enige jaren een voortrekkersrol als het gaat om het -succesvol- bestrijden van fietsdiefstal. Een dertigtal gemeenten, waaronder Apeldoorn, Zwolle en Ede, willen die aanpak gaan kopiëren.
De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP zijn ronduit voorstander van verplichte registratie van fietsen, nieuwe én gebruikte. Maar ook VVD-woordvoerder Pieter Hofstra vindt dat het probleem van de fietsdiefstallen 'landelijke aandacht verdient'. "Als verplichte registratie een goeie oplossing is en succes gegarandeerd, dan is het voor de VVD zeker bespreekbaar", zegt hij. "Dan moet er wel een integraal plan komen, waarbij ook de politie een rol speelt die verder gaat dan het uitdelen van formulieren voor de verzekering."
Woordvoerder Cees den Bakker van de Raad van Hoofdcommissarissen zegt dat het aan de politie niet zal liggen. "De raad verwelkomt elk initiatief om de fietscriminaliteit terug te dringen. Er moet alleen geen nieuwe bureaucratie door gecreëerd worden. We zijn al met een omvangrijk automatiseringsproces bezig."
Den Bakker verwacht dat elke politieregio vanaf 1 januari komend jaar gegevens over gestolen fietsen automatisch kan uitwisselen met de bestanden van de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Die houdt sinds 1 januari 2003 een landelijke registratie bij van gestolen fietsen. De politie werkt nu al aan verplichte kentekenregistratie voor bromfietsen. "Voor fietsen zou dat een gigantische operatie betekenen", aldus Den Bakker. "Maar het kan wel. Dat is verder aan de politiek."
(Bron)

Toch maar een andere club zoeken om op te stemmen.
Opvallende melding vannacht hier:

Due to planned maintenance, Blogger will be unavailable for a few hours starting at 8pm (Pacific) on Monday, January 5.
Thanks for your patience.

Minuut later gelukkig gecorrigeerd:

Sunday, May 9, 2004 (3pm Pacific Time)
As previously posted, Blogger will be unavailable as we upgrade the site. This upgrade will take approximately two hours to perform.
Thank you for your patience!
Even uitpuffen en afkoelen, met letterlijk groene vingers.
Ik ben de maaier aan het loslaten op de tuin. Frustrerend, omdat veel gras na alle onkruidverwijderacties platligt, maar ook leuk omdat de boel nu een beetje korter wordt, en omdat het zo lekker naar gras ruikt.
En als je dat maaisel dan wegharkt, hark je het platliggende gras weer omhoog en kun je opnieuw beginnen...
Maar het begint wel steeds meer op iets tuinigs te lijken.