zaterdag, oktober 19, 2002

Ik haat dit kwakkelweer. Je kijkt naar buiten, het regent en waait. Okee, regenjas aan, sjaal om. Eenmaal buiten schijnt de zon en is de jas te warm. Rits een klein stukje open, sjaal wat losser. Halverwege je fietstocht trekt het weer dicht - rits dicht, sjaal weer dicht om je nek. Nog iets later gaat het hozen, net lang genoeg om flink nat te worden. En zo verder: steeds maar weer een stukje pellen, en weer alles strak aantrekken. Sjaal om, sjaal af. Jas met trui is net te warm, maar een koelere optie zal vanavond tot verkleuming leiden. Die trui is eigenlijk te warm voor op het werk, maar een t-shirt is te fris, en je standaardoplossing, het jasje, zit in de was.
Wat mij betreft mag het nu gewoon koud worden, dan ben ik van dat gedoe af.
(Waar een mens niet al een probleem van kan maken...)
Nieuws: een ziekenhuis heeft ondoorzichtige verpleegkundigenuniformen verplicht gesteld.
Flashback: ik werkte ooit op de psychogeriatrische afdeling van een verpleeghuis. Soms viel ik in op de somatische afdeling, waar het uniform gedragen werd (op de pg-afdeling liep je gewoon in je eigen kloffie). Daar was een hoofd. Dat hoofd werd nogal verschillend beoordeeld: de meeste medewerkers moesten hem niet, maar er waren er ook altijd een paar die hem wel moesten. En deze keurige, zeer katholieke, getrouwde heer had altijd wel 'iets' met een van de jongste medewerksters. Die werd door hem thuisgebracht in zijn dure sportauto. Wat hij in ieder geval bij alle vrouwelijke medewerkers deed: gesprekjes over niks aangaan en dan héél dichtbij komen staan. Dan kon ie leuk in het (te) lage decolleté kijken. Hij heeft het bij mij elke keer dat ik op die afdeling werkte, geprobeerd. Hij leerde maar niet - ik was langer dan hij. Hij kon gewoon niet in mijn decolleté kijken - maar hij bleef het proberen, en kwam steeds dichterbij en dichterbij. Terwijl mijn collega's slap van het lachen verderop stonden te kijken hoe hij zich belachelijk maakte.
Dat uniform was me sowieso te klein - het moest op de kuit vallen, maar eindigde bij mij meer op minirokhoogte. Ik moest altijd zeer omzichtig bukken. Maar deze meneer viel duidelijk alleen op bovenkanten.

vrijdag, oktober 18, 2002

Ik heb zo'n baan waarbij het alles of niks is. Vandaag was het 'niks', het enige wat echt belangrijk was, was iets dat pas om zeven uur 's avonds van belang was, en dat wisten we al om half vier. Het werd nog wel vier keer veranderd, zodat ik tenminste nog _iets_ gedaan heb.
Nou ja, en verder heb ik steeds verloren met Yahtzee.
NOS-TT 371 vr 18 okt

Wat doe je als op de dag van je bruiloft de organist niet op komt dagen? Dan laat je je mobieltje de bruiloftsmars spelen.
Dit overkwam een aanstaand echtpaar uit Engeland. Toen bleek dat de organist te laat was, liet een jeugdvriend van de bruidegom het deuntje voor de grap uit zijn mobiele telefoon horen. Toevallig stond de mars bij zijn beltonen.
Tien minuten later vroeg de ambtenaar van de burgelijke stand of hij de mars nog eens wilde laten horen, maar nu door een microfoon, zodat de bruid eindelijk naar het altaar kon lopen.
NOS-TT 371 vr 18 okt

Dun is uit! Het is afgelopen met de broodmagere vrouwen die de covers van de tijdschriften sieren. Dit meldt het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift People Magazine.
Het tijdschrift meent een trend waar te nemen in de Hollywoodproducties. In films als My Big Fat Greek Wedding wordt een vol figuur gewaardeerd.
Verder werd Kelly Osbourne, de niet al te slanke dochter van Ozzy Osbourne, in People Magazine gekozen tot een van de best gekleden vrouwen. "Sterren krijgen genoeg van de zoektocht naar het perfecte figuur", aldus het tijdschrift.

Vet heftig, weet je wel...
NOS-TT 104 vr 18 okt

Wijnschenk uit LPF in 1-mansfractie

DEN HAAG Oud-LPF-voorman Wijnschenk geeft zijn Kamerzetel niet op, maar gaat als eenmansfractie verder, heeft hij bij Omroep Flevoland gezegd. Hij zei dat hij zijn LPF-lidmaatschap zal verscheuren.
Gistermiddag liet de fractie Wijnschenk weten dat hij niet meer welkom is en vroeg men hem zijn zetel af te staan. De fractie verwijt hem onder meer dat hij zonder overleg Herman Heinsbroek vroeg voor de post van partijleider.
Verder is minister Nawijn nu naar voren geschoven als lijsttrekker. Hij krijgt de voorkeur boven Heinsbroek, omdat die overweegt met een eigen partij aan de verkiezingen mee te doen.

Who's next?
NOS-TT 107 vr 18 okt

"Fortuyn werd thuis afgeluisterd"

ROTTERDAM De commissie-Van den Haak heeft aanwijzingen dat Pim Fortuyn in de maanden voor zijn dood afgeluisterd werd. Zijn telefoon zou zijn afgetapt en in zijn huis in Rotterdam zou de BVD afluisterapparatuur hebben geplaatst.
De commissie is ingelicht door mensen uit Fortuyns omgeving. Het gaat onder meer om Jan 't Hooft, een goede vriend van de politicus. Tegenover het Radio 1- Journaal zegt hij dat Fortuyn door een BVD'er was getipt dat hij continu werd afgeluisterd. De AIVD wil niet reageren.
De commissie-Van den Haak reconstrueert of en hoe Fortuyn is bedreigd, en of de politicus terecht niet werd beveiligd.

Het zou mij niet verbazen als elke politicus die kans maakte op zo'n verkiezingsuitslag maar verder niet zo bekend was, wordt afgeluisterd. Je wilt toch weten met wie je te maken krijgt. Als de AIVD inderdaad afluisterde, en slim is, roepen ze nu onmiddellijk dat ze afluisterden om indien nodig bescherming te kunnen bieden.

donderdag, oktober 17, 2002

NOS-TT 401 do 17 okt

Een 46-jarige inwoner van Zwijndrecht is onlangs door drie jatmozen van zijn vehikel afgeholpen. Niet zo netjes. Dit is dan weer wel chic: de rovers zijn teruggekomen om de hond terug te brengen die nog in de wagen zat. Onduidelijk is wat voor type hond het was. Duidelijk is wel dat het hier geen waakhond betrof.
NOS-TT 401 do 17 okt

Stoere jongens, ferme knapen; dat zijn de mannen van de Nieuw-Zeelandse boerderijen ten voeten uit. En zo zien ze hun vrouwen ook het liefst.
Om te bepalen wie de meest stoere vrouw is wordt er eind oktober een 'Perfect Woman'-competitie georganiseerd. Om te winnen moet de vrouw, of sheila, zoals het vrouwvolk in die contreien vaak genoemd wordt, laten zien hoe goed zij op de boerderij van pas kan komen.
Een aantal van de wedstrijdonderdelen: schaapscheren, een hek repareren en een autoband wisselen. Dus dames, als jullie nog geen plannen hebben voor het weekend...
NOS-TT 150 do 17 okt

2 VANDAAG NIPO

Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, komen CDA en VVD met een meerderheid van 80 zetels in de Tweede Kamer, wat een kabinet mogelijk maakt. De NIPO-peiling werd woensdag gehouden, na de val van het kabinet.
Het CDA en de PvdA zouden met een nipte meerderheid van 76 zetels ook samen een kabinet kunnen vormen.
Het CDA stijgt in de NIPO-peiling van 43 naar 49 zetels. De VVD wint er zeven en komt uit op 31 zetels. De PvdA wint er vier en komt terecht op 27. De LPF gaat van 26 naar slechts vier zetels. De SP stijgt met 4 naar 13 zetels. D66 zakt nog verder weg van 7 naar 6 zetels.
NOS-TT 108 do 17 okt

LPF opent aanval op CDA en VVD

DEN HAAG De LPF opent het front tegen het CDA en de VVD. De fractie is van plan om later vandaag de rijksbegroting voor volgend jaar 'controversieel' te verklaren vanwege de kabinetscrisis. Als de oppositie het voorbeeld volgt, kan de nieuwe begroting niet ingaan.
Dat betekent dat het demissionaire kabinet met de huidige begroting moet werken. Afschaffing van onder meer het spaarloon is dan van de baan. "We zullen ze krijgen", zei LPF-Kamerlid Van As.
Het CDA en de VVD willen, net als het kabinet, dat de begroting snel behandeld wordt. "Als dat niet gebeurt, dreigt het financieringstekort fors op te lopen."
Als ik door mijn buurt fiets, vergelijk ik de verschillende muurbegroeisels. Ik heb een blinde muur van bijna 10 meter lang, waar ik graag iets tegenaan zou willen laten groeien. Een Parthenocissus lijkt me wel wat, de wingerd of wijnstok. Die is zelfhechtend en verkleurt mooi in de herfst. Maar: er zijn veel variëteiten: grootbladig, kleinbladig, ingesneden blad, drietallig, vijftallig, types waarbij het blad in één keer afvalt, types waarbij eerst het blad afvalt en pas later de steeltjes. Het enige dat ik zeker weet, is dat ik die steeltjesvariant niet zo mooi vind.
Grootste nadeel is dat je dan in de herfst steeds blad moet ruimen en dat de buren op termijn ook merken dat je zo'n groeisel hebt: blad dat in hun tuin waait, of wingerdranken op hun balkon. Maar de tuinbuur aan die kant is alleen maar bang voor brandnetels (die ik dus aan die kant streng in de hand probeer te houden), en de bovenburen weten dat ze eventuele problemen altijd kunnen aankaarten, en dat ik er dan iets aan doe. Dus dat zou goed moeten gaan.
Ik kan er nog een paar maanden over nadenken.

woensdag, oktober 16, 2002

Suffie verwoordt het mooi :-)
Balkenende heeft het ontslag schriftelijk ingediend. Typisch eigenlijk dat dat nieuws is: de meeste mensen moeten hun ontslag schriftelijk indienen. (De meesten krijgen bij zelf opstappen ook geen uitkering trouwens.)
Heinsbroek zit nu (met Wijnschenk) te schuimbekken bij Barend & Van Dorp, en ik snap er steeds minder van.
Het is herfst: de kabinetten vallen.
Veel sites van Nederlandse omroepen liggen plat geloof ik.
Vriendje riep al: de koning is dood, het kabinet is weg, het land is stuurloos ;-)
Fraai is dat: ik kan wel posten, maar niet publishen.
NOS-TT 109 wo 16 okt

Verkiezingen uiterlijk 8 januari

DEN HAAG Als premier Balkenende vandaag het ontslag van zijn kabinet indient, gaat Nederland uiterlijk 8 januari 2003 naar de stembus. De Kieswet bepaalt dat na maximaal 83 dagen na de val van een kabinet verkiezingen worden gehouden.
De status van het tijdelijke kabinet is nog onduidelijk:een minderheids- of een demissionair kabinet. Een kabinet met alleen CDA en VVD is pas mogelijk als de LPF-fractie of eventeel de oppositie zo'n rompkabinet gedoogt.
VVD-leider Zalm is voorstander van een demissionair kabinet zonder Bomhoff en Heinsbroek, dat de taken waarneemt tot een nieuw kabinet aantreedt.
Van deze foto van md7 krijg ik heimwee: de dijk, de appelboom, het zitje aan de rivier, de wat wazige griend aan de overkant...
Elke keer als ik er naar kijk, verwacht ik eigenlijk dat er een familie eenden het beeld in komt peddelen :-)

dinsdag, oktober 15, 2002

Frits Wester meldt in het late RTL-nieuws dat het CDA tot het ontslag van het kabinet heeft besloten, maar de mededeling daarvan nog even uitstelt, om de koningin te ontzien.
Frits Wester was ooit voorlichter van CDA-topman Brinkman - je mag verwachten dat hij over goede bronnen beschikt.
Heeft u al besloten wat u gaat stemmen?
Extra nieuwsuitzending op RTL4: 'De situatie is volstrekt ongewis.'
Dat is inderdaad groot nieuws.
(Ze geven ook allemaal geen commentaar, behalve dat ze wat zeggen. 'Hopelijk ben ik morgen nog minister.' 'Uit piëteit doen we vandaag geen uitspraken.' 'Morgen vergaderen we verder, desnoods in demissionaire status.')

O ja, en morgen is het overdag licht, en 's nachts donker. Dat u het weet.
Job Frieszo zei iets als: "Het is niet de vraag of het kabinet valt, maar wannéér het valt. Op een dag als vandaag kun je niet bij de koningin aankomen."
Tsss... NOS-acht-uur-journaal:
"We gaan naar Den Haag, waar de ministers hun gewone werkzaamheden weer oppakken. Voor de LPF is dat ruzie maken."
Pffft...

maandag, oktober 14, 2002

zondag, oktober 13, 2002

LOL, misschien dat meneer Otway een punker is, maar het nummer is een bewerking van Disco Inferno ;-)
Hier werd vriendje helemaal blij van, want dit zou om een heuse punker gaan:

NOS-TT 371 zo 13 okt

Hij timmert al meer dan 25 jaar aan de weg, maar nog nooit had John Otway een top-10 hit. Het tij is echter gekeerd voor de Engelse popartiest.
In 1977 reikte een compositie van Otway tot de 27ste plaats in de hitlijst. Daarna wilde het niet meer lukken met de singles van de ex-vuilnisman. De ene na de andere flopte.
Tot vorige week... Otways fans hebben een massale e-mail-, flyer- en telefoon- campagne opgezet, waardoor het liedje 'Bunsen Burner' is binnengekomen op de 9de plaats! Als het zo doorgaat staat John Otway volgende week op nummer 1.
O ja - er zit 1 voordeel aan zo'n dag in bed: ik hoef vannacht niet persé lang te slapen, dus kan ik naar Reservoir Dogs kijken ipv nu al in bed te liggen :-)
We zouden de krentenboom ingraven en starten met het bollen planten. Vanmiddag wilde ik for sentimental reasons naar (een stukje van) Benji kijken - dat was de eerste film die ik ooit in de bioscoop zag, op de verjaardag van een vriendinnetje. En we zouden vanavond zelfmaakpizza eten: lekker met net die dingen erop waar we zin in hadden, en altijd een stuk over om de volgende ochtend mee te ontbijten. (Je hebt mij nooit horen beweren dat we erg normaal zijn...)
Maar ja: vannacht slecht geslapen, met slechte voortekenen, en dus de dag doorgebracht in bed, buiten westen van de medicijnen. Niet gegeten, want een beetje misselijk. Misschien toch maar weer eens naar de neuroloog, want ik slik dezelfde hoeveelheid medicijnen als anders, ik weeg minder, maar ik heb (veel) meer aanvallen. Ik werk weer onregelmatig, maar dat doe ik al sinds maart, en die verandering in aanvalsfrequentie is van recenter datum. Dus het zou kunnen dat ik net op het randje van de 'therapeutische dosis' zit, en dat ik toch iets hoger zou moeten zitten. Niet fijn.
Inmiddels is het hoofd weer opgeklaard, af en toe gebeurt er nog wel iets, maar dat is net als zo'n neuskriebel tot een nies staat: het is niet hetzelfde. Ik maakte ooit een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 staat voor een volledige aanval (een tonisch-clonische aanval, zoals het officieel heet: de klassieke epileptische stuiptrekkingen), 4 voor wel 'wegraken' maar niet gaan stuiptrekken, en zo verder, tot 1: af en toe een 'vlaag', net lang genoeg om me te realiseren dat het een vlaag is. Wat ik nu (nog) heb, valt in klasse 1. Vanmiddag was het nog 4, dus er zit vooruitgang in ;-)
Blijft leuk, De Winkel van Jeanne. Ik heb me pas weer getrakteerd op een rubber eendje, koelkastmagneetjes en een kettinkje. Ik ben maar ver weg gebleven van de boekenafdeling ;-)
Ze heeft ook een Minder-dan-een-Euro-shop, en iets wat ik een geweldige service vind: het Bewaren=Besparen-systeem. Je bestelling wordt (maximaal een maand) bewaard tegen een kleine aanbetaling, en je kunt rustig verder shoppen. Dat bespaart op verzendkosten, zonder dat je het risico loopt dat iemand datgene wat je hebben wilde al voor je neus weggekaapt heeft.
Ik ben een beetje Winkel-van-Jeanne-verslaafd ;-)