zaterdag, juli 04, 2009

Als je nou een nog jong kind hebt dat elke avond weer rond acht uur instort en totaal hysterisch gaat huilen - waarom stop je het dan niet iets voor die tijd in bed? Je hoort gewoon dat ze kapot is, en als ik dat hoor, waarom de ouders dan niet?

vrijdag, juli 03, 2009

Na een bloedhete bus was dat tochthol bij Centraal gewoon even kippenvel, ook al was het nog 26 graden.
En om tien uur even buiten zitten bij 20 graden was ronduit verrukkelijk.
Overigens geen druppel regen hier...
Her en der noodweer, een weeralarm, regen en onweer in De Bilt, en hier blijft de zon maar schijnen, hoewel het duidelijk minder warm wordt.
De prettigste plek momenteel: voor het huis, in de schaduw en de westelijke bries (windkracht 4). Heerlijk!

donderdag, juli 02, 2009

Alcohol en tabak net zo slecht als heroïne

BILTHOVEN - Alcohol en tabak zijn net zo slecht voor de volksgezondheid als heroïne en crack. Ze staan bovenaan een lijst met negentien genotsmiddelen die het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft gerangschikt naar schadelijkheid.
Minister Ab Klink (Volksgezondheid), die om de ranglijst had gevraagd, heeft het rapport donderdag naar de Tweede Kamer gestuurd.
LSD, khat en paddo's staan behoorlijk laag op de lijst. Klink verbood eind vorig jaar nog de teelt en verkoop van paddo's.
Cannabis en xtc bevinden zich in de middenmoot als het gaat om de individuele gebruiker, maar scoren hoger als de schadelijkheid voor de hele bevolking in ogenschouw wordt genomen. Dat komt omdat de middelen veel gebruikt worden.
De negentien deskundigen die de lijst samenstelden, keken naar de giftigheid van een middel, hoe verslavend het is en wat de schade van gebruik voor de samenleving is. Daar doelen ze onder meer op agressie, onveiligheid in het verkeer en ziekteverzuim.
In Nederland is het de eerste keer dat een ranglijst van verdovende middelen op deze manier is samengesteld.
De bedoeling is dat met deze lijst het Nederlandse drugsbeleid op een rationele manier kan worden geëvalueerd.
(Bron)

Schone heroïne schijnt helemaal niet zo gevaarlijk te zijn - alleen is dat nooit te krijgen. Sommige vormen van alcohol, met name rode wijn, hebben in beperkte mate gebruikt een gunstige invloed op de gezondheid. Maar het is bizar dat tabak - geen enkel gunstig effect, zeer slecht voor de gezondheid en gemengd met allerlei stoffen waarvan de effecten helemaal niet duidelijk zijn - vrij verkrijgbaar is.
Britse politiehonden bezweken in hete auto

AMSTERDAM - Twee Britse politiehonden zijn dinsdag bezweken nadat ze in een auto in de brandend hete zon waren achtergelaten.
De twee Duitse herders stierven in een auto op de parkeerplaats van het hoofdbureau van politie in Nottingham. In de schaduw liep de temperatuur op tot 29 graden Celsius. De politie zei niet hoe lang de honden in de auto hadden gezeten.
Adjunct-hoofdcommissaris Peter Davies noemde de dood van de twee honden 'tragisch'. De dierenbescherming stelt een onderzoek in.
De maximum straf voor het onnodig laten lijden van een dier is in Groot-Brittannië zes maanden gevangenisstraf of twintigduizend pond (23.380 euro).
(Bron)

'Tragisch'. Tuurlijk.
Man laat uit vrees ontslag baas ombrengen

MADRID - De Spaanse politie heeft een man opgepakt, die wordt verdacht van het laten vermoorden van zijn baas. De verdachte zou zo ontslag hebben willen voorkomen.
Dat meldt de Spaanse krant El País dinsdag. De verdachte was hoofd van de audiovisuele afdeling van een congrescentrum in Barcelona. Hij dreigde door een reorganisatie zijn baan te verliezen en zou daarom hebben besloten zijn baas te laten vermoorden.
Naast het hoofd van de audiovisuele afdeling hield de politie de vermoedelijke dader, een huurmoordenaar, aan. Daarnaast zijn nog zes verdachten opgepakt.
(Bron)
Moeder neemt spelende kinderen vuurwapen af

MAASTRICHT - Een Maastrichtse moeder heeft donderdag een drama voorkomen door een paar spelende kinderen een doorgeladen vuurwapen af te pakken. Dat liet de politie vrijdag weten.
De vrouw stond met andere ouders en een groep kinderen te wachten op de openstelling van een sportschool aan de President Rooseveltlaan, toen ze de kinderen met het levensgevaarlijk wapentuig zag spelen.
Ze nam het pistool onmiddellijk af, waarna de politie werd gewaarschuwd. Het ging om een geladen pistool van Duitse makelij dat met gespannen haan achtergelaten of weggegooid was.
''Een ruk aan de trekker had het wapen gemakkelijk kunnen doen afgaan'', aldus een woordvoerder van de politie.
(Bron)
Bejaarde vrouw deelt klappen uit bij verkeersruzie

HILVERSUM - Een bejaarde vrouw (80) uit Hilversum is maandagmiddag slaags geraakt met een 41-jarige plaatsgenote. De twee kregen ruzie in het verkeer.
Volgens de politie twistten ze over het verkeerd gebruik van het fietspad. Dat maakte de politie dinsdag bekend.
De ruzie liep behoorlijk uit de hand. De bejaarde vrouw sloeg de bril van de 41-jarige vrouw stuk.
(Bron)

En maar klagen over de jeugd...
Natuurliefhebber bedreiging voor zeldzame geelbuikvuurpad

AMSTERDAM - De geelbuikvuurpad wordt in zijn voortbestaan bedreigd door een opvallende vijand: de natuurliefhebber. Het zeldzaamste amfibie in Nederland daalt sterk in aantal door onoplettendheid.
Onderzoekers van RAVON, een vrijwilligersorganisatie die onderzoek doet naar bescherming van reptielen, amfibieën en vissen, meldt dat jaarlijks vijf procent van de populatie verloren gaat.
Het reptiel heeft een wrattige grijsbruine rug en een zwarte buik met daarop een patroon van gele vlekken, en leeft vooral in het water.
De exemplaren die het droge opzoeken kruipen vaak onder stenen. Doordat natuurliefhebbers de stenen omdraaien om te zien of er dieren onder huizen, verliest de pad zijn schuilplaats.
De geelbuikvuurpad vindt niet snel een nieuw onderkomen en is soms jaren afhankelijk van dezelfde schuilplaats.
De natuurlijke voortplantingsbiotopen zijn door toedoen van de mens grotendeels verdwenen, meldt RAVON. In de vorm van natte plekken in weilanden worden vervangende leefgebieden geschapen.
(Bron)
Huwelijk snel afgelopen na ruzie met keukenmes

AMSTERDAM – Een Pools stel heeft hun huwelijk ook meteen weer ontbonden nadat ze op hun trouwdag ruzie kregen.
De man wist zijn kersverse vrouw te melden dat hij haar nooit meer wilde zien. Zij was het hier hartgrondig mee eens.
Het in Duitsland woonachtige koppel kreeg ruzie net nadat het huwelijk voltrokken was woensdag.
De man probeerde het haar van zijn vrouw af te snijden met een keukenmes, zo meldt een woordvoerder van de politie van de Duitse stad Hannover volgens persbureau Reuters.
Na het incident belde de 34-jarige vrouw de politie om een contactverbod aan te vragen. De man gaf aan hier erg blij mee te zijn omdat hij toch niet meer in de buurt van de vrouw wilde komen.
Pogingen om de ruzie uit te praten later dezelfde dag mondden weer uit in geruzie. Uiteindelijk bracht de 50-jarige bruidegom zijn huwelijksnacht door in het lokale opvangtehuis voor daklozen.
(Bron)
Jongen steelt uit ambulance

AMSTERDAM – Een Amerikaanse jongen heeft voor vijfduizend dollar aan medische apparatuur uit een ambulance gestolen.
Hij deed dit afgelopen weekend terwijl zijn moeder door de ambulancebroeders werd behandeld.
Dat meldt nieuwswebsite Yahoo! News. De minderjarige jongen heeft onder andere een zuurstoftank en zuurstofsensor uit de ziekenwagen gestolen.
De jongeman uit de Amerikaanse stad Johnson City wordt er verder van beschuldigd een handtas van een van de broeders te hebben gestolen, en van de inbraak in een personenauto enkele uren eerder. Hierbij zou hij een aantal creditcards, een mobiele telefoon en een PlayStationspel buitgemaakt hebben.
De jongen is afgevoerd naar de lokale jeugdgevangenis.
(Bron)
Problemen bij invoering OV-chipkaart

NIJMEGEN - De invoering van de OV-chipkaart in de Stadsregio Arnhem Nijmegen verloopt woensdag niet vlekkeloos. In het hele gebied zijn maar elf oplaadpunten, die door een softwarefout bovendien niet goed functioneren.
Dat bevestigde vervoerder Connexxion woensdag. Door een fout in de software die het betalingsverkeer regelt, werken de oplaadpunten niet naar behoren.
Passagiers kunnen de kaart daardoor niet opladen. Zij kunnen nog wel met een strippenkaart of abonnement de bus in, aldus een woordvoerster van Connexxion.
Het vervoerbedrijf verwacht dat het probleem snel is verholpen. Nog in juli moet het aantal van elf oplaadpunten zijn uitgebreid naar twintig. Volgens de woordvoerster zijn inmiddels wel alle bussen voorzien van de benodigde apparatuur.
(Bron)

Huur die hackers dan in... En 20 oplaadpunten lijkt me nog steeds erg weinig.
Verdachte vermoordt getuige in rechtszaal

DRESDEN - Tijdens een proces voor het gerechtshof in het Oost-Duitse Dresden heeft de verdachte woensdag een 32-jarige vrouwelijke getuige doodgestoken. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
De dader dook plotseling op zijn slachtoffer en stak met een mes op de vrouw in. Parketwachten slaagden erin de 28-jarige dader te overmeesteren, nadat de man de vrouw dodelijk had verwond. Daarbij is een schot gelost.
De verdachte was in eerste aanleg tot een geldboete veroordeeld wegens belediging. Er was volgens een woordvoerster van het gerechtshof geen aanleiding om speciale veiligheidsmaatregelen te nemen.
(Bron)
Brand geblust met afstandsbediening

AMSTERDAM - Zwitserse politieagenten en brandweerlieden die zich donderdag naar het huis van een bejaarde vrouw spoedden die had gemeld dat haar televisie in brand stond, stonden even raar te kijken omdat ze nergens vlammen of rook uit het toestel zagen komen.
Toen viel hun blik op het beeld van de tv. Die was ingesteld op een Duitse zender die in de vroege ochtenduren langdurig een brandende open haard liet zien.
"De brand werd geblust met een druk op de knop", zei de politie.
(Bron)
Argentijnse mier neemt wereld over’

AMSTERDAM - Argentijnse plaagmieren hebben zich verspreid over vrijwel de hele wereld en gedragen zich alsof ze samen één grote kolonie vormen. Dat blijkt uit een studie van Japanse wetenschappers.
De Argentijnse mieren van de soort Linepithema humile kwamen ooit alleen in Zuid-Amerika voor. Maar de dieren zijn per ongeluk door mensen geïntroduceerd op alle continenten, behalve Antarctica.
De mieren hebben vooral in Europa, de Verenigde Staten en Japan gigantische kolonies gevormd in gebieden die zich soms uitstrekken over 6000 kilometer. In veel gebieden vormen ze een plaag voor dieren en planten.
In tegenstelling tot andere mieren die ver uit elkaar leven, vallen de Argentijnse mieren elkaar niet aan, zo blijkt uit studie die is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Insectes Sociaux.
De onderzoekers van de universiteit van Tokio vingen bij wijze van experiment enkele Argentijnse mieren uit Europa, Japan en de Verenigde Staten.
Toen de diertjes uit de verschillende werelddelen met elkaar werden geconfronteerd, bleek dat ze niet agressief werden, maar alleen hun voelsprieten tegen elkaar aan wreven.
Volgens de onderzoekers wijst die reactie erop dat de dieren genetisch aan elkaar verwant zijn. De mieren zouden elkaar herkennen aan de geur en chemische samenstelling van hun lichaam.
“De enorme verspreiding van deze mierensoort is alleen vergelijkbaar met de menselijke samenleving”, zo verklaart hoofdonderzoeker Eiriki Sunamura op BBC News.
(Bron)
'Pretium moet stoppen met misbruik naam OPTA'

HAARLEM - Telecombedrijf Pretium moet stoppen met het misbruiken van de goede naam en reputatie van OPTA, de telecomtoezichthouder.
Dit eiste OPTA donderdag in een kort geding voor de rechtbank in Haarlem. Volgens OPTA had een callcentermedewerker bij de werving van klanten voor Pretium de indruk gewekt dat het telecombedrijf met goedkeuring of in opdracht van de toezichthouder belt.
Naar aanleiding van een tv-uitzending van TROS Radar hierover op 29 september had OPTA op 2 oktober vorig jaar Pretium gesommeerd te stoppen met deze manier van werven.
Pretium liet weten hieraan gehoor te zullen geven, maar volgens OPTA waren in een uitzending van VARA Kassa van 4 april opnieuw soortgelijke gesprekken te horen van een callmedewerker.
Die zou een potentiële klant hebben 'misleid' door deze voor te houden dat de telecomtoezichthouder aan Pretium toestemming zou hebben gegeven om de telefoontarieven te verlagen. OPTA stelt dat de consument moet weten dat de toezichthouder geen bemoeienis heeft met deze verkooppraktijken van Pretium.
Als Pretium doorgaat met het misbruiken van de naam OPTA eist de toezichthouder 30.000 euro per overtreding met een maximum van 400.000 euro. Ook wil OPTA dat Pretium een rectificatie plaatst in een landelijk dagblad waarin staat dat OPTA geen enkele bemoeienis heeft gehad bij de totstandkoming van abonnements- en gesprekstarieven van Pretium.
De voorzieningenrechter doet vermoedelijk uitspraak op 16 juli.
Pretium is vaker in opspraak gekomen vanwege omstreden verkoopmethoden. In maart legde de Consumentenautoriteit het bedrijf een boete op van 87 duizend euro, omdat het bedrijf tijdens telefonische verkoopgesprekken niet duidelijk maakt aan namens welk bedrijf er wordt gebeld en wat het doel van het telefoontje is.
(Bron)

'Pretium moet stoppen' zou nog beter zijn.
Domme wespen leven langer

WAGENINGEN - Wespen die goed kunnen leren, danken die eigenschap aan hun grotere hersenen in vergelijking met hun langzaam lerende soortgenoten.
De domme wespen trekken echter wel aan het langste eind: ze leven langer, ontdekte wespentrainer Michaël van den Berg van de Wageningen Universiteit.
Van den Berg promoveerde op een studie naar de geheugenvorming bij wespen. Wespen van de soort Cotesia glomerata leren van nature snel. De beestjes hebben maar één leerervaring nodig om iets op te slaan in het langetermijngeheugen.
Maar niet elke wesp leert even snel. Wespen met een grotere hersenmassa pikken dingen eerder op, merkte Van den Berg. De energie die de slimmerds kwijt zijn aan hun hersenen, gaat echter ten koste van hun levensduur.
De wetenschapper deed ook onderzoek naar de moleculaire basis van geheugenvorming. Het zogeheten CREB-eiwit speelt daarin in een sleutelrol. Niet alleen bij wespen of andere insecten, maar in het hele dierenrijk.
(Bron)
Hoogspanningskabel knapt door warmte

RAALTE - In Raalte is woensdag een hoogspanningskabel van 110.000 volt geknapt. De kabel hing vermoedelijk door het warme weer lager dan normaal en kwam met boomtoppen in aanraking, meldde netbeheerder Tennet.
Rond 11.30 uur kwam de kabel met de bomen in aanraking. Volgens de politie zijn er bij het ongeval geen gewonden gevallen.
''Door de warmte is de kabel gaan uitzetten, waardoor deze lager hing'', aldus de woordvoerder van Tennet. Toen de kabel knapte was deze al automatisch uitgeschakeld.
Het is volgens de netbeheerder een zeldzaamheid dat hoogspanningskabels knappen.
De bomen worden normaal gesproken gesnoeid. Of dat hier niet is gebeurd, is nog onbekend. Uit voorzorg zijn woensdag een aantal bomen gekapt. Tennet verwacht dat het herstelwerk mogelijk donderdag al wordt afgerond.
Volgens netwerkbeheerder Enexis zijn er geen problemen met de stroomtoevoer naar bedrijven en huishoudens.
(Bron)

Stroomstoring treft treinverkeer Noord-Holland

ALKMAAR - Het treinverkeer in Noord-Holland is in de nacht van woensdag op donderdag ernstig getroffen door een stroomstoring.
(Bron en meer)

TT 123 Driekwart van Den Bosch heeft bijna een uur zonder stroom gezeten; 22.000 huizen en bedrijven werden getroffen, zegt de netwerkbeheerder. Oorzaak was het uitvallen van een transformator in een groot verdeelstation.
Afscheids-sms voorkomt zelfdoding

AMSTERDAM - Een afscheids-sms'je naar een vriend heeft dinsdagnacht het leven gered van een 24-jarige man uit Utrecht.
De man las het bericht, bedacht zich geen moment en wist zijn suïcidale kameraad van het koord te halen waar hij al aan hing. Dat meldt de politie woensdag.
In het sms'je, dat rond 01.45 uur werd verzonden, stond dat de afzender zichzelf zou ophangen. Ondanks het late tijdstip besloot de eveneens 24-jarige vriend het bericht te lezen.
Daarop sprong hij in zijn auto en reed hij naar het huis van zijn kompaan. Via de brievenbus lukte het hem de gordijnen iets opzij te schuiven, waarna hij zijn vriend aan een touw zag hangen.
Het intrappen van de voordeur lukte hem vervolgens niet, maar na het inslaan van een raam kwam hij binnen. Hij tilde zijn vriend omhoog om hem lucht te geven en riep om hulp. Met de hulp van toegesnelde buren werd het touw doorgesneden, waarna de bewusteloos geraakte man bijkwam.
Medewerkers van een ambulance onderzochten de man, maar zagen geen reden om hem mee te nemen naar een ziekenhuis.
Daarop werd hij door agenten meegenomen naar het politiebureau. Daar verklaarde hij dat hij zijn vriend een sms had gestuurd, omdat zijn kompaan toch altijd diep sliep en zijn bericht dus pas de volgende dag zou lezen. De man werd opgehaald door zijn ouders.
(Bron)
Man danst politiewagens kapot

LEEUWARDEN - Een 37-jarige man uit Twijzel (Friesland) is deze week twee keer door de politie aangehouden, omdat hij stond te dansen op een politiewagen. Daarbij liepen de auto's veel deuken op en sneuvelde een raam. Beide keren merkten getuigen de man op.
De politie vermoedt dat de man verbitterd is, omdat hij geldproblemen heeft.
''Het zou kunnen dat hij zijn woede op onze wagens afreageert'', aldus een woordvoerster van de politie Friesland.
Ze weet niet of de man een tango danste of simpelweg stond te stampen.
Ook twee Hagenaars werden deze week aangehouden omdat zij schade toebrachten aan een politieauto. De twee mannen gingen woensdagnacht op de motorkap van een politieauto liggen om vervolgens een foto te maken, maar de kentekenplaat brak daarbij af. Ze werden aangehouden voor vernieling en moesten een nachtje brommen.
(Bron)
Bezuinigingstip: begin wat vroeger met die barbecue. Die hoeft niet aangestoken te worden, je legt het vlees en de groente gewoon op tafel in de zon, in no time is het gaargeschroeid...

woensdag, juli 01, 2009

Vanochtend zag ik een slim manneke. Hij was met een collega bezig met het wieden van boomspiegels (denk ik, want er was er al 1 gedaan). Ze hadden even pauze. De man had de kruiwagen op z'n neus gezet en was er heerlijk in gaan liggen.

dinsdag, juni 30, 2009

Dan kom je buiten, net boven de 20 graden dus het voelt best koel aan - alleen erg klef en zodra je in de zon komt is het warm, terwijl de temperatuur nog flink zal stijgen.
En dan, nachtmerrie... Tand-wiel rijdt voorbij. Mobiele jeugdtandzorg. Flashbacks naar de spanning als die bus er stond, wachten tot jouw naam genoemd werd, en dan werd er altijd wel een gaatje gevonden. Dat was allemaal nog het minst erg.
De echte horror kwam daarna. De fluoride-applicatie. Happen in zo'n bitje met pasta, er half in stikken omdat kotsen dan nogal lastig werd. Elke keer weer ziek afgevoerd worden naar huis, tot eindelijk besloten werd dat ik niet meer aan de fluoride hoefde.
En dan nog toch een volautomatische braakreflex als ik zo'n bus zie, of als ik (iets later) er voorbij fiets...
Zoeken op 'administratief medewerker' in en max 10 kilometer rond Zeist geeft op de Randstadsite leuke resultaten.
Customer representative in Kruiningen, sluiswachter in Tholen, indoor sales executive Schiphol, horecamedewerker Apenheul, vakkenvuller in Rotterdam, baliemedewerker Zierikzee, secretarieel medewerker in Farmsum, DTP-er in Boskoop, meteropnemer in Eindhoven, telefonist in Drachten, enzovoorts.

maandag, juni 29, 2009

Door de mist zijn alle planten in de tuin vochtig (prima), en komen er dus steeds klamme katten binnen (hele goede wekkers als ze gezellig tegen je aan komen liggen).