zaterdag, augustus 15, 2009

Het is druk in de tuin. Het is dat ik wéét dat de paartijd van egels tot in juni loopt, anders zou ik zomaar denken dat er aan een volgende generatie wordt gewerkt.
Politie ziet af van gebruik Ferrari's maffia

ROME - De Italiaanse politie zal geen gebruik gaan maken van de Ferrari's en andere luxe wagens die ze bij leden van de georganiseerde misdaad in beslag heeft genomen.
De onderhoudskosten van de auto's zijn te hoog, zo meldde de krant la Repubblica vrijdag. Bovendien is de politie op bureaucratische problemen gestuit.
Zo moeten de meeste auto's nog in Italië worden geregistreerd, omdat de maffiosi ze om fiscale redenen bij buitenlandse ondernemingen hadden ondergebracht.
Minister Roberto Maroni van Binnenlandse Zaken maakte met Kerstmis met veel bombarie bekend dat de politie de luxe auto's ter beschikking zou krijgen.
De eerste twee wagens waarin de agenten zouden gaan rijden, waren een gele Ferrari 512 en een zwarte Porsche Cayenne. Zij zouden rijden ''op de plaatsen waar eerder de maffioso reed om hem te laten begrijpen dat het klimaat veranderd is''.
(Bron)

Wat zullen die balen ;-)
Officier vast wegens poging tot moord

DEN BOSCH - Een officier van justitie uit Velp zit vast wegens poging tot moord op zijn vrouw. Hij werd al op 14 april aangehouden. Dat zei een woordvoerster van het parket in Den Bosch zaterdag.
Zij bevestigde een bericht hierover in De Telegraaf. Het motief zou liggen in de relationele sfeer. Er zou sprake zijn geweest van huiselijk geweld. De vrouw belandde niet in het ziekenhuis.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door de rijksrecherche. De aanhouding van de 54-jarige verdachte vond plaats op de dag van het incident, vier maanden geleden.
Het parket zegt dat het de zaak behandelt als elke andere en dat het beroep van de man geen reden is geweest om er actief naar buiten over te communiceren.
''Hetgeen waarvan hij wordt verdacht, heeft niets met zijn functie te maken en had buiten het werk plaats. De pro-formazitting heeft gewoon op de rol gestaan en die is openbaar'', aldus de woordvoerster.
(Bron)
Restaurants geven boete voor niet leegeten bord

LEIDEN - Een aantal oosterse restaurants laat gasten extra betalen als ze hun bord niet leegeten. Het gaat om eetgelegenheden die voor een vast bedrag onbeperkt sushi serveren.
Ze willen voorkomen dat de klanten meer van de hapjes bestellen dan ze op kunnen.
Eigenaar Shao Ming Hu van restaurant Asian Palace bevestigde zaterdag een bericht hierover in De Telegraaf. Behalve zijn etablissement hanteren ook collega's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag dit beleid.
De boete in Asian Palace, waar de nieuwe sushikeuken vorige week open ging, bedraagt een euro voor elk overgebleven koud gerecht en 3 euro voor de warme lekkernijen. Volgens de eigenaar reageren de gasten met begrip. ''Ze vinden het logisch dat het gebeurt. Het gaat niet alleen om kostenbesparing. Het is gewoon zonde om goed voedsel weg te gooien'', zegt hij verder.
(Bron)

De etiquette hier zegt ook: wat je zelf opschept, eet je op. Als je een bord opgediend krijgt, mag je eten laten liggen, maar wat je zelf pakt, werk je weg ook.
Kun je bij zo'n restaurant dan niet twee keer opscheppen, zodat je gewoon kleinere beetjes tegelijk kunt nemen en op tijd weet wanneer je vol begint te raken? Je hoeft toch niet in één keer voor een weeshuis te bunkeren omdat je anders denkt dat je niet genoeg waar voor je geld krijgt?
Piloten Schiphol lastiggevallen met laser

SCHIPHOL - Verkeersvliegers op en boven Schiphol worden de laatste paar weken steeds vaker lastiggevallen door vandalen die hen vanaf de grond beschijnen met laserstralen.
De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd. Het gaat om zeker enkele tientallen meldingen die binnengekomen zijn bij de Marechaussee, de politie Kennemerland, de Luchtverkeersleiding Nederland en de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV).
Het beschijnen van de cockpit van een vliegtuig kan de piloot tijdelijk verblinden en dus mogelijk een ongeluk veroorzaken. Tot nu toe hebben de beschijningen echter nog niet tot concrete ongevallen geleid.
De politie en Marechaussee tasten nog in het duister over de dader of daders, maar het toenemende aantal gevallen heeft hun nadrukkelijke aandacht, aldus een zegsman.
De betrokken instanties surveilleren sinds kort ook meer rond de luchthaven om te kijken of zij mensen zien die met laserguns in de weer zijn. De politie roept het publiek op alert te zijn en verdachte gevallen in de buurt van Schiphol te melden.
Pilotenvereniging VNV geeft inmiddels extra voorlichting aan piloten over de werking van een laserstraal en hoe ze moeten reageren als zij bij het landen in het gezicht worden geschenen.
Een krachtige laserstraal is vanaf 1200 meter hoogte waar te nemen in de cockpit. Vanaf zo'n 300 meter kan de straal het zicht van een piloot echt verstoren.
(Bron)

Niet gewoon de politie die snelheidsmetingen doet bij de vliegtuigen? ;p
Ruiter opzettelijk aangereden en mishandeld

WIJLRE - Een ruiter is vrijdagavond in de Kapelstraat in Wijlre (Limburg) opzettelijk aangereden door een terreinwagen, waarbij hij en zijn paard ten val kwamen.
De twee inzittenden stapten vervolgens uit en bewerkten de man met een knuppel en vermoedelijk ook met een steekwapen, liet de politie weten.
Na de mishandeling sloegen de daders op de vlucht. Het slachtoffer kon met veel moeite over een spoorlijn heen strompelen en een woning bereiken, waar hij om hulp vroeg.
De man is ernstig gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Maastricht. De politie heeft geen idee waarom de daders de ruiter mishandelden.
(Bron)

Het zou kunnen dat er iets speelde tussen ruiter en mishandelaars, maar het kan ook zijn dat de mishandelaars vonden dat de ruiter in de weg liep - voor sommige gasten is dat voldoende reden om zo los te gaan. De types die de term 'reden' niet zo goed kennen, die gewoon boos worden en dan rammen.
Hopelijk is het paard niet gewond, daar zegt het bericht niks over. Jammer dat het die gasten niet tegen de kop geschopt heeft...
Muizenplaag in binnenstad Den Haag

AMSTERDAM - De binnenstad van Den Haag heeft last van een muizenplaag. Winkeliers uit de Spuistraat wijzen met een beschuldigende vinger naar de gemeente.
Volgens NOS Teletekst lopen de muizen in de Spuistraat door de winkels en zitten ze in de vuilnisbakken.
Het afvalbeleid deugt volgens de winkeliers niet. Het vuil wordt slechts eenmaal per week opgehaald. Volle vuilniszakken moeten binnen worden bewaard.
De gemeente zegt na de zomervakantie met een oplossing te komen.
(Bron)
Sarcofaag uit 12e eeuw in IJsselmeer gevonden

ETERSHEIM - Op de bodem van het IJsselmeer is een sarcofaag uit de twaalfde eeuw gevonden. De stenen doodskist is vrijdag met een schip uit het water getakeld.
Hij lag in het verdronken dorp van Etersheim, ten zuiden van Hoorn.
De Noord-Hollandse provinciearcheoloog Rob van Eerden zegt dat het om een unieke vondst gaat omdat de sarcofaag met deksel en ornamenten vrijwel intact is.
Er heeft een adellijke persoon of familie in gelegen.
Amateurduikers vonden de kist enkele maanden geleden. Donderdag werd het deksel al opgehaald uit het water.
De zandstenen sarcofaag lag dicht bij de dijk van het huidige Etersheim in een grafveld en stak door erosie af en toe boven de IJsselmeerbodem uit.
Om vandalisme te voorkomen is besloten het gevaarte te bergen, aldus Van Eerden.
Archeologen proberen aan de hand van eveneens gevonden beenderen het DNA van de overledene(n) te achterhalen en te bepalen hoe oud alles precies is.
(Bron)
Gezichtsuitdrukkingen blijken niet universeel

AMSTERDAM – Mensen uit Azië hebben moeite om gezichtsuitdrukkingen te herkennen die westerse mensen associëren met angst en woede. Dat heeft een nieuwe studie in Schotland aangetoond.
Onderzoekers van de universiteit van Glasgow lieten Europese en Aziatische proefpersonen een aantal gezichtsuitdrukkingen bekijken, die in het westen worden gezien als universeel.
De deelnemers aan het experiment moesten bijvoorbeeld bepalen of gezichten angst, woede, verrassing of afkeuring uitstraalden. Ondertussen werden met de computer in de gaten gehouden op welke delen van het gezicht hun ogen zich focusten.
De westerse proefpersonen hadden geen enkele moeite om de emoties van de gezichten af te lezen. Maar de Aziatische proefpersonen verwarden angst vaak met verrassing en afkeuring met woede.
De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.
Volgens de onderzoekers bewijst het experiment dat gezichtsuitdrukkingen niet universeel zijn over de hele wereld, zoals door veel wetenschappers wordt aangenomen.
Aziatische mensen hebben mogelijk meer moeite om bepaalde westerse gezichtsuitdrukkingen te herkennen, omdat ze zich vooral concentreren op de ogen van andere mensen. De Europese deelnemers keken tijdens het experiment naar vrijwel alle onderdelen van een gezicht even lang.
Dat betekent echter niet dat Aziaten in hun eigen cultuur ook angstige en verraste gezichtsuitdrukkingen met elkaar verwarren.
Emoties van woede en verrassing worden in Azië waarschijnlijk op een andere manier overgebracht met gezichtsuitdrukkingen, zo laat hoofdonderzoekster Rachael Jack weten in het Britse tijdschrift New Scientist. “We moeten alleen nog uitvinden hoe die signalen in oosterse culturen er uit zien”, aldus Jack.
(Bron)
Noordzee bij Bloemendaal vervuild met bacterie

BLOEMENDAAL - Bezoekers van het strand in Bloemendaal wordt aangeraden dit weekend niet in zee te gaan. Het zeewater is vervuild met een nog onbekende bacterie, zo staat op de website van de provincie Noord-Holland.
De reddingsbrigade in Bloemendaal waarschuwt strandgangers met borden om niet te gaan zwemmen. De waarschuwing blijft in elk geval dit weekend nog van kracht.
Op diverse andere plaatsen in Noord-Holland gelden zwemverboden en waarschuwingen in verband met de slechte waterkwaliteit en de aanwezigheid van blauwalg.
Het mooie weer lokt zaterdag veel mensen naar het strand. Op de wegen naar de kust was het dan ook druk, meldde de ANWB.
(Bron)
Wilders laat gemeenteraadsverkiezingen lopen

DEN HAAG - Geert Wilders laat met zijn PVV de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart grotendeels lopen en ook bij vervroegde verkiezingen in november in zijn 'eigen' Venlo doet hij niet mee.
Wilders richt zich de komende anderhalf jaar volledig op de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2011 en de volgende Tweede Kamerverkiezingen, uiterlijk in mei 2011. In maart gaat hij alleen in Den Haag en Almere voor gemeenteraadszetels.
''Eerste en Tweede Kamer zijn onze prioriteit. Cordon sanitaire of niet, wij willen straks klaar zijn om te regeren en dan moet je ook in de Eerste Kamer zitten'', zegt Wilders in een vraaggesprek met het ANP.
Wilders' PVV werd bij de Europese verkiezingen afgelopen juni de tweede partij van het land en de grootste in 92 gemeenten. Toch kiest Wilders er niet voor zijn populariteit ook op gemeentelijk niveau te verzilveren.
Het gelijktijdig voorbereiden van minimaal twee verkiezingen is voor een nog jonge partij als de PVV niet haalbaar, aldus Wilders.
Een andere reden is dat hij te weinig goede kandidaten heeft kunnen vinden. ''We hebben het in vier, vijf steden geprobeerd, maar niet voor elkaar gekregen."
"We hebben onvoldoende mensen gevonden voor wie ik mijn handen in het vuur steek. Als je dan toch meedoet, loop je het risico dat je je in eigen voet schiet.''
Wilders zegt met zijn keuze ''LPF-achtige toestanden en het risico op bedrijfsongevallen'' te willen voorkomen. ''Dan zouden we te veel goodwill verliezen in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.''
De LPF ging na een razendsnelle opkomst in 2002 ten onder aan interne strijd en een gebrek aan goed leiderschap. Wilders' PVV is tot nog toe niet getroffen door interne strubbelingen.
De negen PVV-Kamerleden en de vijf Europarlementariërs gaan zich de komende tijd elk ontfermen over een provincie om ervoor te zorgen dat de PVV bij de verkiezingen voor nieuwe Provinciale Staten in 2011 goed voor de dag komt. Een aantal van de huidige PVV-Kamerleden zal mogelijk lijsttrekker zijn op provinciaal niveau.
Maar wat te doen met die honderdduizenden stemmers in Edam-Volendam, Lelystad, Rotterdam, Gouda, Rucphen, Capelle aan den IJssel en Wilders' eigen Venlo, waar op 18 november al een nieuwe gemeenteraad wordt gekozen.
Allemaal steden waar de PVV in juni bij de Europese verkiezingen de grootste werd. ''Ik hoop dat de mensen onze afweging begrijpen."
"Ik zal zoveel mogelijk op bijeenkomsten in het land de keuze van de PVV uitleggen'', zegt Wilders. Hij denkt nog na over een stemadvies, dat hij vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar maart zou kunnen geven.
Anderhalf jaar neemt Wilders de tijd om goede provinciale politici te vinden en op te leiden. Maar wat als het kabinet valt en er eerder Tweede Kamerverkiezingen zijn?
''Als het kabinet morgen valt, zijn we er klaar voor. We hebben tientallen goede mensen klaarstaan.''
(Bron)

Tientallen goede mensen voor in de Kamer, maar niemand voor meer steden? Wat een schijtluis. Dit bewijst maar weer eens dat ie een grote bek heeft, maar als het erop aan komt, krabbelt meneer terug. Lafbek.
Ik hoop dat zijn potentiële stemmers doorhebben dat ze belazerd worden.
Bob Dylan wordt niet meer herkend

LONG BRANCH - Hij had niet gedacht ooit nog anoniem door het leven te kunnen, maar het blijkt te kunnen.
Een 22-jarige politieagente herkende de wereldberoemde Amerikaanse songwriter en icoon uit de jaren zestig Bob Dylan niet toen ze hem aanhield in Long Branch in de Amerikaanse staat New Jersey.
Ook toen ze zijn naam op zijn identiteitspapieren las, ging er geen belletje rinkelen. Dat meldde de Britse krant Daily Mail vrijdagavond.
De agente hield Dylan staande toen hij langzaam door de straat reed en zich naar haar mening verdacht gedroeg. Ze vroeg hem daarom om zich te identificeren.
Dylan verwachtte op zijn minst dat zijn naam haar iets zou zeggen, maar de agente droeg hem op achter in de politieauto te gaan zitten. Ze bracht Dylan naar zijn hotel om zijn verhaal te controleren.
Over de radio vroeg de agente haar collega's of iemand wist wie Bob Dylan was. ''We schoten allemaal in de lach",' vertelt de hoofdcommissaris.
''Als ik het geweest was, had ik om zijn handtekening gevraagd, niet om zijn identificatie. Ik heb haar aangeboden haar een aantal Dylanalbums te laten horen, maar ze weet niet wat lp's zijn.''
(Bron)

vrijdag, augustus 14, 2009

TT 113 Akkoord na staking Poolse pluksters

De Poolse vrouwen die sinds maandag staakten op een aardbeienbedrijf in Oirschot hebben een akkoord bereikt met hun werkgever. Ze hebben samen 115.000 euro aan achterstallig loon gekregen.
De 74 vrouwen weigerden te vertrekken totdat het achterstallige salaris was overgemaakt. Verder is overeengekomen dat de Poolse vrouwen geen boete hoeven te betalen voor het overtreden van de in hun ogen bizarre regels, bijvoorbeeld voor wc-bezoek.
De vrouwen moeten voor vanavond tien uur het terrein van de aardbeienteler hebben verlaten. De FNV is busjes aan het regelen voor de terugreis.

115000 euro achterstallig loon. Die dames hadden dus meer dan gelijk.
En wat verdient zo'n uitvreter van een teler dan per seizoen?
De telefoon doet het :-)
Helpdeskgesprek.
"Mijn telefoonnummer is geporteerd en nu hoor ik alleen piep piep piep en als ik mezelf bel een afgesloten toon."
"Hm, ja ik zie het, oh.... Hm, tja, hm, even fiksen.... Ik heb het gefikst, over een uur moet ie het doen"
"Wat was het dan?"
"Ja eh, nou, er stonden bepaalde dingen niet gesynchroniseerd."
Ik heb een deel van m'n gang en m'n badkamer gedweild omdat mijn telefoonnummer geporteerd is/zou zijn. Dat klinkt misschien onlogisch, maar voor een Hippo is dat niet zo.
Draadjes ompluggen is een fluitje van een cent, tenzij je dus je teen keihard stoot. Maar ja, ik stoot m'n tenen wel vaker, dus ik sjok gewoon door, en pas toen ik later op de wc zat zag ik het bloedspoor. Wondje van niks, zo'n losgetrokken velletje op de top van m'n teen, maar de doorbloeding is duidelijk uitstekend. Pleistertje, en dweilen maar ;-)
De telefoon doet het overigens niet. De KPN-aansluiting is dood, dus ik ging er vanuit dat ik simpelweg volgens de instructie de foonstekker in moest pluggen in het juiste gaatje. Gedaan. Ik pak de hoorn op: piep..... piep.... piep.... Voor alle zekerheid mezelf gebeld met m'n mobiel: afgesloten-toon. Waarna m'n mobiel ook ging piepen: batterij bijna leeg. Dus de helpdesk bellen lukt ook even niet. Ik heb gemaild, maar ik vermoed zomaar dat dat minder snel is dan bellen. Gelukkig is die helpdesk tot 10 uur 's avonds bereikbaar.
Honderden Nederlandse vogels besmet

HILVERSUM - In Nederland zijn zeker tweehonderd vogels besmet met de vogelziekte trichomonas gallinae, beter bekend als 'het geel'.
Dat heeft de Vogelbescherming Nederland donderdag gemeld.
De organisatie riep mensen eerder deze week op verdachte gevallen te melden omdat in nederland al enkele gevallen waren vastgesteld en in Duitsland al tienduizenden zangvogels stierven aan de ziekte.
Trichomonas veroorzaakt een geelkleurig abces in de keelholte, waarna de vogels stikken of verhongeren. Vooral groenlingen, vinken en merels werden in Duitsland het slachtoffer.
De infectie komt ook voor bij duiven en roofvogels. Besmetting vindt plaats als vogels direct onderling contact hebben, bijvoorbeeld bij het overdragen van voedsel.
De Vogelbescherming spreekt van een "bovennormaal, maar nog niet schrikbarend aantal''. Al kwamen de melding uit het hele land, de meeste incidenten met dode vogels deden zich voor in Overijssel en Gelderland.
De organisatie roept mensen op om verdachte gevallen te blijven melden en bakjes met vogelvoer en water goed schoon te maken.
(Bron)
GVB promoot chipkaart met Chippendales

AMSTERDAM - Het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB gaat de komende twee weken vier Chippendales inzetten om het gebruik van de ov-chipkaart te promoten.
De atletisch gebouwde heren zijn vanaf vrijdag een aantal dagen in de metro te vinden om klanten te wijzen op het afschaffen van de strippenkaart op de ondergrondse lijnen in de hoofdstad.
Het ludieke viertal staat vrijdagochtend op Station Sloterdijk. De vier Chippendales maken deel uit van de zeshonderd extra medewerkers die het GVB tot eind augustus inzet om de bewoners van de hoofdstad te wijzen op de definitieve invoering van de ov-chipkaart in de metro.
Uiteindelijk moet naar verwachting in de winter het hele openbaar vervoer overgaan op de chipkaart.
In de Rotterdamse metro is dat al sinds 29 januari het enige geldige betaalmiddel.
Uit onderzoek blijkt dat mensen pas enthousiast worden over de ov-chipkaart als ze hem gebruiken.(Bron)

Ik hoorde al de reactie: gaan de Chippendales nu mensen vertellen dat ze niet moeten strippen? :-)
Voedselbank klopt aan bij Verburg

ROTTERDAM - De Voedselbank Nederland heeft minister Gerda Verburg (LNV) gevraagd om te helpen de tekorten op te lossen waar de organisatie mee kampt.
Dat heeft oprichtster Clara Sies donderdag gemeld naar aanleiding van berichtgeving in het RTL Nieuws.
De voorraden van diverse voedselbanken in Nederland zijn de afgelopen maanden teruggelopen, terwijl het aantal gezinnen dat er gebruik van maakt is gestegen.
Op dit moment doen 19.000 huishoudens een beroep op de circa zestig voedselbanken die Nederland telt. "Maar we kunnen deze gezinnen eigenlijk nooit een goed divers pakket aanbieden'', aldus Sies.
Minister Verburg riep onlangs producenten en leveranciers op om duurzamer om te gaan met overtollige voorraden.
De levensmiddelenbranche vernietigt per jaar nog voor zo'n 2 miljard euro aan voorraden. "Wij zouden die producten zeer zinvol kunnen besteden'', beklemtoont Sies.
De voedselbanken verstrekten het afgelopen jaar voor zo'n 15 miljoen euro aan levensmiddelen.
Op dit moment kampen vooral banken in Brabant en Noord-Holland met tekorten. Dit komt vooral doordat de levensmiddelenbranche steeds efficiënter met haar voorraden omgaat.
De Voedselbank kwam onlangs flink in de publieke belangstelling te staan, toen het glamourduo René en Natasja Froger er gebruik van maakte in het populaire tv-programma Effe geen cent te makken. " Dit haalde ons erg uit de taboesfeer'', aldus oprichtster Sies.
Verburg stemde eind vorige jaar tegen een Europees voorstel om vanuit de Europese Unie extra hulp te verstrekken aan Europese voedselbanken.
Volgens de bewindsvrouw functioneerden Nederlandse voedselbanken prima zonder subsidies.
(Bron)
Ook apen maken vrienden door imitatie

CHICAGO - Niet alleen mensen gebruiken imitatie om vrienden te maken. Ook kapucijnaapjes geven de voorkeur aan iemand die hen nadoet.
Dat blijkt uit onderzoek van Amerikaanse en Italiaanse gedragspsychologen van het National Institute of Child and Human Development dat donderdag in het wetenschapstijdschrift Science gepubliceerd werd. Zij hopen hiermee meer te weten te komen over autisme.
Uit het onderzoek blijkt dat de aapjes meer tijd willen doorbrengen met een onderzoeker als deze hen nadoet.
Ook verkiezen de dieren een onderzoeker die hen imiteert boven een andere onderzoeker om mee te werken. Hieruit blijkt volgens de onderzoekers dat imitatie werkt als een soort 'sociale lijm'.
Elke aap kreeg voor het onderzoek een lichtgewicht plastic bal met gaten erin. Sommige aapjes prikten met hun vingers in de gaten, anderen stopten hem in de mond. Bij elke aap zaten twee onderzoekers, waarvan een het gedrag imiteerde en de ander niet. Als de ballen weggehaald werden, bleken de apen een voorkeur ontwikkeld te hebben voor de onderzoeker die hen nadeed.
Duane Alexander, directeur van het National Institute of Child and Human Development, legt uit waarom dit een belangrijke conclusie is.
''De observatie dat imitatie bij primaten leidt tot het opbouwen van een emotionele band kan leiden tot inzichten wat betreft stoornissen waarbij imitatie en het opbouwen van een band ontbreekt, zoals bepaalde vormen van autisme.''
(Bron)
Man heeft vijftigduizend euro boete

AMSTERDAM - Een 43-jarige Rotterdammer die nog een boete van ruim 48 duizend had openstaan is donderdag in de kraag gevat.
Hij had de boete onder meer gekregen voor het houden van een hennepkwekerij, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).
De man liep rond 08.00 uur tijdens een verkeerscontrole op de A13 bij Delft tegen de lamp.
De eigenaresse van de auto waarin hij zat, die onverzekerd was, zei tegen haar vriend dat als hij weer op vrije voeten zou komen hij naar het voertuig kon fluiten.
Zij liet de auto direct vernietigen om nog meer ellende met de wagen te voorkomen. De Rotterdammer is voor 180 dagen gegijzeld. Hij blijft die dagen in de cel zitten tot hij betaalt.
(Bron)

Nou kost ie nog meer geld ;p
Kans op ziekte neemt toe bij dragen van slippers

BAARN - De kans op het krijgen van een ziekte neemt fors toe als je slippers draagt. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers.
Voor het onderzoek werd proefpersonen gevraagd vier dagen op goedkope slippers rond te lopen in New York.
Vervolgens werden de slippers onderzocht in een laboratorium. En wat bleek? Er zaten meer dan 18.000 bacteriën op de slippers.
"Als je drie maanden slippers draagt, bevat 93 procent bacteriën van uitwerpselen en 20 procent de E. coli bacterie", aldus een van de onderzoekers.
Veel van de gevonden bacteriën zijn onschuldig en komen vaker voor, maar sommige kunnen heel gevaarlijk zijn.
Volgens de onderzoekers kun je ernstig ziek worden als je bijvoorbeeld een klein wondje aan je voet hebt en er komt op die manier een bacterie in je bloed terecht.
(Bron)

Je slippers dan ook maar aanhouden onder de douche?
Belg verwondt zichzelf met bazooka

BALEN - Een Belg heeft donderdag geleerd dat het niet verstandig is om te knutselen met gevaarlijke wapens.
De inwoner van het dorp Balen raakte zwaargewond tijdens een explosie, die ontstond toen hij op zolder in de weer was met een antitankwapen en een granaat.
"Door een foute handeling is het tuig in zijn handen ontploft'', zo meldde een woordvoerder van de politie.
De onfortuinlijke hobbyist liep verwondingen op aan zijn handen en in de buikstreek. Onderzoek wees uit dat de man nog meer munitie had opgeslagen in de woning.
Het Openbaar Ministerie gaat er desondanks van uit dat er geen misdadige opzet in het spel was.
(Bron)

Ik ga geen flauw grapje maken over die plaatsnaam...
Koningscobra in Loirevallei gesignaleerd

TOURS - De Franse politie heeft alarm geslagen over een giftige koningscobra, die in de Loirevallei zou zijn waargenomen.
Een man had de politie verwittigd dat hij het dier in het wild heeft gezien in de buurt van het dorp Bueil-en-Touraine, niet ver van de plaats Tours.
Dat heeft de Franse zender TF1 donderdag gemeld. De politie heeft geadviseerd wandelingen in de buurt van Bueil-en-Touraine tot een minimum te beperken.
De koningscobra is de grootste gifslang ter wereld. Het reptiel kan zeker 5,5 meter lang worden. De koningscobra komt van nature voor in het zuidoosten van Azië.
(Bron)

Zou het echt zijn, of zou het een poemaverhaal zijn?
Buideldier ontsnapt in Middelburg

MIDDELBURG - Een buideldier is donderdag ontsnapt uit dierenopvang De Mikke in Middelburg. Dat heeft een medewerker laten weten naar aanleiding van een bericht van Omroep Zeeland.
Het beest is zo groot als een gemiddelde tot grote kat en valt vooral op door zijn lange staart.
Het dier is dinsdag opgevangen in De Mikke, nadat het op een schip met hout uit Brazilië is meegekomen.
Het gaat om een soort opossum, maar het is niet helemaal duidelijk welke ondersoort. Het beest is ontsnapt voordat de dierenopvang dat kon vaststellen.
Opossums komen vrijwel alleen voor in Midden- en Zuid-Amerika. Voor mensen zijn ze niet gevaarlijk en ze zullen alleen in verdediging bijten.
In Brazilië struinen de buideldieren door vuilnisbakken en zelfs door huizen, dus ze zijn gewend aan mensen, aldus de medewerker.
(Bron)

Mijn pa maakte in Nieuw-Zeeland eens een legendarische fout. De (hoogpolige) kat was nog niet binnen en hij ging in het donker naar buiten, de kat zoeken. In een boom zag ie twee oogjes oplichten, en hij zag een staart - dus hij greep naar wat ie dacht dat de poes was. HAP zei de possum. Wat mijn pa zei zal ongetwijfeld niet voor herhaling vatbaar zijn geweest ;-)
De kat kwam later gewoon binnenwandelen.
Belgisch gemeenteraadslid shockeert met naaktfoto’s

AMSTERDAM – In België is opschudding ontstaan over naaktfoto’s van politica Barbara Steeman. Het gemeenteraadslid van de partij Open VLD poseert volledig naakt in het mannenblad Ché.
Steeman: ‘’Natuurlijk zijn er nu ook mensen die denken dat ik dit doe om stemmen te ronselen, maar dat is absoluut niet het geval.’’
Ze doet het voor zichzelf, vertelt ze: ‘’Het is leuk om even in het middelpunt van de belangstelling te staan. Nu kan ik dit doen, over een jaar of tien niet meer."
Steeman (25) deed eerder mee aan de Miss België-verkiezing. Tegenover Het Nieuwsblad vertelt ze dat ze wel even na moest denken over het voorstel van Ché.
‘’Je gaat tenslotte in je blootje staan voor heel Vlaanderen. Mijn vader had er wellicht nog de meeste vragen bij, want voor een vader blijft het altijd wennen om zijn kleine meisje zo te zien. Maar iedereen in mijn omgeving zei: Doe het.’’
(Bron)

Mja, waarom zou een gemeenteraadslid dit niet mogen? Vrijwillig voor lul staan is toch niet verboden?
Paraffine spoelt aan op Noord-Hollandse kust

DEN HAAG - Op de stranden van Noord-Holland is donderdag een flinke hoeveelheid paraffine aangespoeld. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt.
Het gaat om zo'n 25 kubieke meter van de stof, die vooral wordt gebruikt voor de productie van kaarsen, als omhulsel van kaarsen, in de farmacie en in de cosmetica.
De paraffine ligt verspreid over de kust van Den Helder tot IJmuiden.
Rijkswaterstaat gaat het spul de komende dagen opruimen, zowel handmatig als machinaal.
Tijdens de werkzaamheden blijft het strand gewoon toegankelijk voor badgasten. Rijkswaterstaat beklemtoont dat paraffine niet schadelijk is voor mens en milieu.
Het is nog niet bekend wie voor de lozing van de paraffine verantwoordelijk is.
Rijkswaterstaat gaat er vanuit dat een schip op zee zijn laadruim heeft schoongemaakt en gaat monsters van de paraffine op het strand nemen. Deze worden onderzocht op samenstelling.
De laatste keer dat paraffine de kust op deze schaal vervuilde, was in de zomer van 2007. Drie maanden geleden spoelde er wel een kleine hoeveelheid van de stof aan op het strand.
(Bron)

Gewoon met een bakje en een lontje naar het strand en gezellig de avond doorbrengen bij kaarslicht.
'Foto's belastend voor gezin'

AMSTERDAM - Prins Willem-Alexander en prinses Máxima vinden dat persbureau Associated Press (AP) met het verspreiden van vakantiefoto's van het koninklijk gezin een ''onaanvaardbare druk'' uitoefent op hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane.
Dit heeft de landsadvocaat vrijdag verklaard in het kort geding van het prinselijk paar tegen het Amerikaanse persbureau.
Tijdens het kort geding in Amsterdam las landsadvocaat Henk Jan Boukema namens de kroonprins en prinses Máxima een verklaring voor. ''Mijn vrouw en ik ervaren dergelijke foto's als zeer belastend voor ons gezinsleven."
"Het levert een onaanvaardbare druk op voor onze kinderen. Wij willen dat ze kunnen participeren in het leven van alledag.''
De prins stelde in de verklaring dat hijzelf in het verleden in zijn jeugd ook een zekere mate van privacy genoot. Daardoor kan hij nu beter zijn officiële taken vervullen.
''Het is belangrijk een rustige jeugd te hebben. Als voorbeeld geef ik het vroeger meevaren op de Jumbo, het jacht van mijn grootvader. Media maakten daar foto's van."
"Voor hen waren dat misschien onschuldige vakantiekiekjes, maar voor ons was het geen plezier. Sommige familieleden haakten om die reden af en kwamen dus niet meer naar de Jumbo. We voelden ons daar niet vrij.''
De landsavocaat zei in het algemeen dat de kroonprins wil dat zijn kinderen, ook buiten de hoge paleismuren, een vorm van een privéleven kunnen hebben. Als dit soort vakantiekiekjes wordt toegestaan, is het hek van de dam en reist straks een horde fotografen mee tijdens de vakanties, vreest Boukema.
AP verspreidde eind juli vier foto's van vakantievierende Oranjes in de Argentijnse sneeuw. Op de foto's, die in Nederland zijn gepubliceerd door onder meer Trouw, GPD en AD, staan prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun oudste dochter prinses Amalia.
De foto's zijn volgens de Rijksvoorlichtingsdienst in strijd met de mediacode, die bepaalt dat paparazzi de Oranjes tijdens privévakanties met rust laten. In ruil daarvoor poseert de koninklijke familie regelmatig voor persfotografen.
(Bron)

Het zal best belastend zijn - normale gezinnen maken alleen zelf foto's van zichzelf, en vragen hooguit een voorbijganger of die eens een foto van ze wil maken zodat er ook eens een foto is waar de fotograaf zelf op staat.
(Mijn vader was de fotograaf bij ons thuis, er zijn dus heel weinig foto's waar hij op staat, en als ie er op staat, is dat een zelfontspannerfoto: mijn ma, mijn zus en ik met een bevroren glimlach op ons gezicht omdat mijn pa nogal lang bezig was met die ideale foto voorbereiden, en mijn pa dan bewogen in de hoek van de foto, bezig om te gaan zitten, met een big smile.)
Wij hadden dus geen last van journalisten die ons achtervolgden. Wij waren dan ook prinsen en prinsessen, en wij hadden een inkomen waar mijn ouders gewoon voor werkten, en een huis waar ze netjes elke maand de hypotheek van betaalden.
Dus het lijkt me ook een beetje de tol van de roem: de functie en de status hebben voordelen, maar ook nadelen. Niet teveel zaniken dus.
Ik betaal mee aan hun vakantie, dan mag ik ook foto's zien. Zodra ze die vakantie zelf betalen, zijn ze als privépersonen op pad en moeten journalisten ze met rust laten.

donderdag, augustus 13, 2009

RIP Les Paul :-(
(Bron)
‘Bier versterkt botten bij vrouwen’

AMSTERDAM – Vrouwen die regelmatig een biertje drinken, hebben gemiddeld genomen sterkere botten en daardoor minder kans op botontkalking. Dat blijkt uit een nieuwe Spaanse studie.
Wetenschappers van de universiteit van Extremadura vroegen 1700 gezonde vrouwen van 48-jarige leeftijd naar hun drinkgewoontes.
Vervolgens werd bij alle ondervraagden een scan gemaakt van hun vingers om de dichtheid van hun botten te bepalen.
Het onderzoek wees uit dat bierdrinkende vrouwen over het algemeen sterkere botten hebben, dan vrouwen die nooit een pint aanraken.
De hoeveelheid bier die de deelnemers aan het onderzoek gemiddeld achterover sloegen, had maar weinig invloed op hun botdichtheid. Vrouwen die minder dan een biertje per dag dronken, hadden gemiddeld even sterke botten als vrouwen die veel meer dronken.
De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nutrition.
Volgens de wetenschappers wordt de positieve invloed van bier op botgroei vooral veroorzaakt door het hoge gehalte van de stof silicium in bier. Sicilium vertraagt het natuurlijke verdunningsproces van botten en stimuleert de aanmaak van nieuw bot.
“Silicium speelt een belangrijke rol bij botformatie”, aldus de onderzoekers in de Britse krant The Daily Telegraph. “En bier is een van de belangrijkste bronnen van silicium in het westerse dieet.”
(Bron)
GPD gaat excuusbrieven sturen na online lek

DEN HAAG - Persdienst GPD (Geassocieerde Pers Diensten) gaat vrijdag excuusbrieven sturen naar BN'ers, wier telefoonnummers via een GPD-lijst op internet te vinden waren.
Dat liet een directielid van het persbureau voor regionale kranten donderdag weten. De lijst met contactpersonen belandde door een systeemlek op straat.
Een verkeerd geconfigureerde server zorgde er voor dat een database met duizenden perscontacten van de GPD te vinden was via Google. Daarin stonden onder andere privénummers van bekende politici als Geert Wilders.
(Bron)

Dus straks alle correspondentieadressen te vinden via de site?
NS ontslaat machinist met drank op

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben een machinist donderdag met onmiddellijke ingang ontslagen, nadat uit een blaastest bleek dat hij gedronken had. Dat liet een NS-woordvoerder weten.
De machinist was betrokken bij een ongeval in Spankeren (Gelderland). Daar stond om kwart over zeven 's morgens een auto stil op de spoorwegovergang.De machinist kon niet meer op tijd remmen. De bestuurder van de auto raakte gewond.
De Spoorwegpolitie heeft proces-verbaal opgemaakt nadat bleek dat de machinist had gedronken. Hij blies 0,6 promille.
De blaastest door de politie is standaard bij dergelijke ongevallen. De woordvoerder van de NS benadrukt dat er geen verband is tussen het ongeval en de blaastest, maar liet weten dat machinisten niet mogen drinken.
De 61 passagiers van de trein kwamen met de schrik vrij. Ze zijn overgestapt in een andere trein. Het treinverkeer was tijdelijk gestremd.
(Bron)
Grootste exoplaneet draait verkeerde kant op

AMSTERDAM - Bij een ster op ongeveer duizend lichtjaar afstand van de aarde is een planeet ontdekt die in de verkeerde richting om zijn ster draait. Het is bovendien de grootste exoplaneet die ooit is waargenomen.
De ontdekking van WASP-17b (WASP staat voor Wide Area Search for Planets) wordt binnenkort gepubliceerd in The Astrophysical Journal.
De planeet is half zo zwaar als Jupiter, maar wel twee keer zo groot. De dichtheid is slechts één zeventigste van die van de aarde.
Wat de planeet echter extra bijzonder maakt, is dat hij in de verkeerde richting om zijn moederster draait: niet in dezelfde richting waarin de ster om zijn as draait, zoals gebruikelijk, maar in tegenovergestelde richting.
Dat doet vermoeden dat de planeet een ingrijpende baanverstoring heeft ondervonden, mogelijk als gevolg van de nauwe passage van een andere planeet of ster.
De grote middellijn van WASP-17b is waarschijnlijk het gevolg van getijdenenergie. De planeet draait in een langgerekte baan, waardoor hij sterk wisselende getijdenkrachten van de moederster ondervindt.
De energie die als gevolg daarvan vrijkomt, heeft de gasvormige planeet sterk doen opzwellen.
(Bron)
Chips met harde stukjes teruggehaald

AMSTERDAM - Chipsfabrikant Lays haalt zakken Bolognesechips uit de schappen omdat er harde stukjes in de chips kunnen zitten. Lays roept klanten op om de zakken met Bolognesechips voor het eten te controleren.
Het gaat om zakken van 200 gram met THT-datum 3/10/09, 225 gram met THT-datum 3/10/09, 300 gram met THT-datum 3/10/09 en 27,5 gram als onderdeel van de uitdeelverpakking '5 smaken' met THT-datum 3/10/09.
Consumenten kunnen de verpakkingen terugsturen naar Lays en het aankoopbedrag vergoed krijgen. Ook kan het nummer 0800-0240022 gebeld worden voor meer informatie.
(Bron)

Da's toch juist extra knapperig?
In het winkelcentrum hoorde ik iemand praten over zijn dochter die ziek teruggekomen was van vakantie. gewone griep of Mexicaanse, dat was onduidelijk. Ze had de dokter gebeld, en die had gezegd dat ze veel vitamine C moest slikken en veel moest douchen.
Ik zou een andere huisarts nemen want beide adviezen slaan nergens op.
Humor, de foto van de dame met de siliconen ('Siliconen gaan een leven lang mee') is door Photobucket verwijderd: 'this image violated our terms of use'.
Dan krijg je dus dit.
Het winkelcentrum werd jaren terug opgeleukt, met een soort getrapte oevers waar je zou kunnen zitten, gezellig.

Winkelcentrumoever, slecht onderhouden
De stokrozen bloeien:

Stokroos
Nog wat verderop zaten een waterhoen met jong en een meerkoet met jong:

Waterhoen en jong

Meerkoet en jong

Waterhoen en jong
En daar wordt de berm/oever ook wat ruiger, met onder andere een speerdistel:

Ruigere berm met speerdistel

Speerdisteldetail
Verderop langs de sloot staat een es met een merkwaardig rode stam:

Es met merkwaardig rode stam
Kroonkruid:

Kroonkruid
Er groeit daar ook veel pastinaak, dat spul dat hier vroeger gegeten werd toen we de oranje wortel nog niet kenden, en die nu weer te krijgen is bij die bedrijven die zich "groentejuwelier" noemen.

Pastinaak

Pastinaakberm

Pastinaak

Pastinaak
Bij een plek verderop langs de sloot mikte vroeger iemand ladingen brood neer. Feest voor de ratten, want de eenden kregen dat echt niet weggewerkt.
Tegenwoordig plannen ze de broodinkoop beter denk ik, of ze hebben een andere bestemming voor overgebleven brood. Nu ligt er iets anders:

Peren voor de wespen?


Nu worden dus de wespen gevoerd...
Of misschien lusten de ratten ook wel rauwe stoofpeertjes, ik zal opletten of er tandafdrukjes in komen ;-)
Het zware leven:

Tijger
Recordkrimp economie... Te heet gewassen? Toch het broeikaseffect?
Meewandelen over Spitsbergen

GRONINGEN - Maarten Loonen, bioloog en directeur van het Arctisch Centrum op Spitsbergen, heeft een streetview gemaakt van Ny Alesund, het onderzoeksdorp waar hij twee maanden per jaar woont.
Met hulp van zo'n drieduizend foto's en honderden videofilmpjes kan iedereen met Loonen meewandelen door het poolgebied.
Dat heeft de Rijksuniversiteit Groningen, beheerder van het Nederlands poolstation op Spitsbergen, woensdag bekendgemaakt. Loonen houdt dagelijks op www.poolstation.nl een dagboek bij van zijn werk in Ny Alesund.
De Noordpoolonderzoeker onderhoudt via de site tevens contact met Erik Verhagen, de eerste Nederlander die op de Zuidpool overwintert. De streetview maakt bezoekers deelgenoot van het leven van poolgangers.
Loonen kwam op het idee door Google Street View, dat wereldwijd steden en plaatsen toegankelijk maakt. Voor Google Street View zijn net deze week opnames gemaakt in het Openluchtmuseum in Arnhem, dat samen met De Hoge Veluwe, de Efteling en attractiepark Slagharen als Nederlandse toeristische trekpleister op Google te bezoeken zal zijn.
(Bron)
Straling van zware ster leidt tot geboorte nieuwe sterren

AMSTERDAM - De energierijke straling van een zware ster veroorzaakt schokgolven en verdichtingen in een grote wolk van koel waterstofgas, waardoor in het binnenste van die wolk honderden nieuwe, lichtere sterren ontstaan.
Dit proces van 'getriggerde stervorming' is voor het eerst op grote schaal waargenomen in het stervormingsgebied Cepheus B, op ongeveer 2400 lichtjaar afstand van de aarde.
In de koude, donkere moleculaire wolk ontstaan op grote schaal nieuwe sterren, waarvan de leeftijden uiteenlopen van enkele miljoenen jaren tot een paar honderd miljoen jaar.
Het stervormingsgebied is uitgebreid bestudeerd met twee ruimtetelescopen: het Chandra X-ray observatory en de Spitzer Space Telescope.
Op basis van de rontgenwaarnemingen van Chandra konden sterrenkundigen de jonge sterren in het stervormingsgebied selecteren: pasgeboren sterren vertonen meer acitiviteit waarbij energierijke rontgenstraling geproduceerd wordt.
De infraroodwaarnemingen van Spitzer lieten vervolgens zien welke van die sterren door stofschijven worden omgeven. Zulke protoplanetaire schijven komen uitsluitend bij de allerjongste sterren voor.
Uit de ruwe leeftijdsbepalingen die op deze manier zijn verkregen, blijkt duidelijk dat er zich een geboortegolf van nieuwe sterren door de wolk heeft voortgeplant.
Die wordt grotendeels veroorzaakt door een zware ster die zich buiten de moleculaire wolk bevindt. De ontdekking van grootschalige 'getriggerde stervorming' is op 10 juli gepubliceerd in The Astrophysical Journal.
(Bron)
Langste hond ter wereld overleden

SACRAMENTO - Gibson, de langste hond ter wereld, is overleden. Dit heeft zijn dierenarts, dr. Peter Walsh, woensdag bekendgemaakt in het Amerikaanse Sacramento.
Gibson was uitgerekt 2,20 meter lang. Als hij op zijn vier poten stond, was hij nog steeds 1,08 meter hoog. Dankzij die maten stond hij meer dan vijf jaar in het Guinness Book of Records.
Gibsons bazin, Sandy Hall, ontdekte in april een gezwelletje toen zij zijn teennagels aan het knippen was. Onderzoek wees uit dat Gibson kanker had.
Zijn rechtervoorpoot werd meteen geamputeerd, en Gibson kreeg chemotherapie.
Toch bleef de ziekte vreten aan zijn massieve lichaam. Vorige week werden metastases in long en ruggenmerg ontdekt. Hall besloot tot euthanasie, zo meldde het tv-station CBS. ''Gibson is vreedzaam ingeslapen in de liefdevolle armen van mevrouw Hall'', aldus de dierenarts.
Op de website http://www.remembergibson.com is een condoleanceregister geopend voor Gibson. Sandy Hall bindt de strijd tegen hondenkanker aan met haar stichting Three Paws for a Cause (Drie Poten voor een Goede Zaak).
(Bron, met foto)
Meeste seks voor Rotterdamse student

AMSTERDAM - Studenten uit Rotterdam hebben bijna twee zo vaak seks als studenten uit Enschede. In de Maasstad doen studenten het jaarlijks gemiddeld 132 keer, in Enschede ligt het gemiddelde op 72.
Dat blijkt uit een onderzoek van Kamerlink.nl, waar 1675 studenten aan meededen. Net als vorig jaar staan de Rotterdamse studenten bovenaan de lijst van seksueel meest actieve studiebollen van het land.
In Groningen zijn onder de studentenpopulatie de meeste maagden te vinden: twaalf procent van hen is nog nooit met iemand naar bed gegaan. In Tilburg wonen de minste maagden.
Landelijk gezien wachten beduidend meer mannelijke (veertien procent) dan vrouwelijke studenten (negen procent) nog op hun eerste keer.
Leeuwarden is de stad waar de vrouwelijke studenten de mannen het meest overtroeven: studentes hebben daar jaarlijks gemiddeld 113 keer seks, mannen doen het slechts 64 keer. Alleen seks met een partner telt, masturbatie is niet in de statistieken opgenomen.
Studenten die in een studentenhuis wonen, hebben regelmatig onveilige seks, blijkt verder uit het onderzoek. Terwijl van alle studenten in Nederland veertien procent wel eens de liefde bedrijft zonder condoom, gaat het onder studenten in studentenhuizen om 28 procent.
Eén op de drie mannelijke studenten en bijna de helft van de vrouwelijke studenten vindt het ongemakkelijk om condooms te kopen als andere mensen kijken.
(Bron)
'Jat de jackpot van de Italianen'

ROME/BERLIJN - In Italië is donderdag de grootste jackpot uit de Europese lottogeschiedenis te winnen: maar liefst 131,5 miljoen euro.
Het astronomische bedrag brengt ook mensen buiten Italië op ideeën: Bild, de grootste Duitse krant, organiseerde een lezersactie onder het motto ''Jat de jackpot van de Italianen!''.
140 Bild-lezers stappen donderdag om 12 uur in Berlijn in een vliegtuig naar Milaan.
Tijdens een kort verblijf op de luchthaven is er de gelegenheid om ''een cappuccino te drinken, een pizza te eten en - als u wilt - meedoen aan de lotto'', aldus Bild. Daarop volgt meteen het vertrek naar Duitsland.
(Bron)
Franse tiener lichtgewond door iPhone

MARSEILLE - Een Franse tiener heeft licht letsel aan zijn oog opgelopen toen de display van de iPhone van zijn vriendin plotseling uiteenspatte.
De telefoon begon een sissend geluid te maken waarna het beeldscherm plotseling kapot ging. Splinters vlogen door de lucht, verklaarde de moeder van het slachtoffer woensdag.
De moeder heeft contact opgenomen met de fabrikant over het incident dat in Aix-en-Provence in Zuid-Frankrijk gebeurde. Maar ze klaagt dat ze aan de telefoon niet serieus werd genomen door de telefoonproducent. Fabrikant Apple wilde zich niet uitlaten over de zaak.
Een paar weken geleden was er in Groot-Brittannië al heisa over een ontploffende iPod, ook van Apple.
(Bron)
Toiletbezoek blijkt gelukzalig moment

AMSTERDAM - Nederlanders zouden het meest genieten van een toiletbezoek. Daarna volgt een goed gesprek als een gelukzalig moment en op een derde plaats staat de natuur waar mensen vol van kunnen raken.
Dat blijkt uit een representatieve steekproef onder duizend mensen, afgenomen door Intomart in opdracht van magazine Quest.
Pas op een vierde plaats komt seks, zo blijkt uit de enquête. De vraag was 'waar we het meest van genieten'. Daarop vulde 88 procent van de ondervraagden het toiletbezoek in en 21 procent seks.
Uit diezelfde steekproef komt ook naar voren dat cacaoïne - de stof in chocolade - het ultieme genotmiddel is. Zeker 29 procent van de mensen denkt zelf verslaafd te kunnen raken aan chocolade.
Een andere conclusie die Intomart noteerde, is dat de ondervraagden het meeste geld over hebben voor eindeloos eten zonder dik te worden (44 procent).
Het vooroordeel dat in de steekproef wordt bevestigd, is dat vrouwen het meest genieten van knuffelen en mannen van seks.
(Bron)

WC-bezoek kan natuurlijk wel erg opluchten :-)
Perpetuum Jazzile, een Sloveens koor, zingt Africa van Toto. Maar daarvoor doen ze een onweersbui... En hoe!

woensdag, augustus 12, 2009

Vrouwen huilen 16 maanden van hun leven

AMSTERDAM – Een vrouw huilt tot de leeftijd van 78 jaar gemiddeld genomen zo’n 16 maanden van haar leven. Omgerekend is dat 12.000 uur. De redenen achter de tranen veranderen wel naarmate zij ouder wordt.
Dat blijkt uit onderzoek van thebabywebsite waarover de Britse krant The Telegraph bericht.
Als baby huilt een vrouw zo’n 3 uur per dag, om een nieuwe luier, vanwege honger of uit pure verveling. Dat wordt een uur minder tussen het eerste en het derde jaar. Meisjes zouden op die leeftijd vooral wenen uit pijn, vermoeidheid of omdat ze hun zin niet krijgen.
Gestraft worden, pijn hebben, ruzie hebben met een vriendje en ziek of moe zijn, gelden als de top-5 huilredenen voor vrouwen tussen de 4 en 12 jaar.
Het aantal tranen omgerekend naar uren neemt daarna wel drastisch af, een tiener huilt nog maar 2 uur en 13 minuten per week. Hormonen, ruzie met vrienden of ouders en afgewezen worden zijn dan de grootste tranentrekkers.
Ruim twee uur per week huilen blijkt een hardnekkig ritme: ook vrouwen die de 20 passeren zouden dit volhouden. Relatieproblemen, vermoeidheid of de dood van een geliefde zijn dan de belangrijkste redenen, samen wat luchtigere oorzaken zoals een film of een zwangerschap.
Aan het onderzoek deden 3000 vrouwen mee.
(Bron)

Twee uur per week? Zelfs als ik extreem veel uien eet haal ik dat niet. Terwijl ik mezelf best een snotteraar vind, als ik moe ben of me alleen voel of als de hormonen opspelen kan van alles me ineens aan het huilen brengen. Maar dat gebeurt niet zo vaak en nooit lang.
Broeder oraal bevredigd in ambulance’

AMSTERDAM – Een ambulancebroeder zal het moeilijk krijgen zich te verdedigen tegen de beschuldiging dat hij orale seks had in zijn werkvoertuig.
Het hele incident is namelijk vastgelegd op een beveiligingscamera. Zelf houdt hij vol de vrouw in kwestie enkel te troosten, zo meldt het Britse Metro.
De getrouwde David Brammer, werkzaam voor de Yorkshire Ambulance Service, werd door een beveiliger op de camera gespot met het hoofd van een dame bij hem op schoot.
Het voorval zou vorig jaar juni hebben plaatsgevonden op een parkeerplaats bij het ziekenhuis van Rotherham.
De beveiligingsmedewerker meende op de video te kunnen zien dat de vrouw Brammer oraal bevredigde, alvorens hij terugkeerde naar het ambulancestation.
Tijdens de zitting voor de Health Professional Council werd de veertien minuten durende video getoond.
Wel achter gesloten deuren, om de schaamte voor Brammer enigszins te beperken.
(Bron)

Die laatste zin vind ik vreemd.
En toch is het grappig om te zien dat je meer ruimte hebt in het OV als je een beetje nadrukkelijk hoest.
TT 122 Filmstudio Walt Disney gaat het dagboek van Anne Frank verfilmen. David Mamet schrijft het script, meldt het Amerikaanse blad Variety. De Amerikaan schreef onder meer de scripts van Wag the Dog en Hannibal. Het is niet voor het eerst dat het leven van Anne Frank verfilmd wordt. Een versie uit 1959 kreeg drie Oscars.

Je kan hele onsmakelijke dingen bedenken voor de merchandise bij McDonalds en dergelijke...
'Bio' boert goed tijdens recessie

UTRECHT - De economische malaise lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen in de supermarkten.
In de eerste helft van dit jaar is die met 10 procent gestegen, tegenover een omzetgroei van 2,9 procent voor de omzet van supermarkten in het algemeen, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.
Brood en vleeswaren droegen het meest bij aan de groei. De omzet daarvan steeg met 40 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008.
Een woordvoerder van de task force spreekt over een ''inhaalslag''. Fabrikanten van brood en vleeswaren zijn later in de markt van biologische producten gestapt dan die van melk of verse groente.
Biologische voeding heeft in ons land een marktaandeel van ruim 2 procent. In de supermarkten wordt zo'n 44 procent van de biologische voeding verkocht, meer dan in speciaalzaken, door cateringbedrijven of bij de boer.
De task force kwam tot stand op initiatief van het ministerie van LNV. Hierin is de hele keten, van boeren tot detailhandel, vertegenwoordigd.
(Bron)
Italiaanse baas deelt loterijwinst met werknemers

ROME - De winst van hun baas in een Italiaanse loterij heeft de vijf werknemers van een metaalbedrijfje tienduizenden euro's opgeleverd.
''Als ik win, dan delen we de opbrengst'', zo had de 38-jarige Marco Colombo vorige week gezegd. Op zaterdag bleek dat zijn lot 963.000 euro waard was.
Colombo hield woord en keerde 70.000 euro per ondergeschikte uit, zo meldde de krant La Repubblica woensdag.
Naar verluidt gaat het als gevolg van de economische crisis niet zo goed met de onderneming in Turbigo in het noorden van Italië.
(Bron)
Optimisten hebben minder kans op ziektes

PITTSBURGH - Optimistische vrouwen hebben minder kans op hartproblemen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Voor het onderzoek werden 100.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar, zonder kanker of hart- en vaatziekten gevolgd. Daaruit bleek dat de optimistische vrouwen 9 procent minder kans hebben op hartproblemen.
En dat niet alleen. Ook lopen ze minder risico om te sterven aan diabetes, hoge bloeddruk of een te hoog cholesterol. Verder bleken optimisten minder last te hebben van depressieve gevoelens, rookten ze minder en hadden ze een lager bmi.
Vrouwen die cynisch zijn, blijken meer kans te hebben om vroeg te sterven.
(Bron)
'HSL flink duurder dan intercity'

AMSTERDAM – De hogesnelheidslijn (HSL) zal voor binnenlandse ritten duurder worden dan met de intercity.
Een enkeltje Amsterdam-Rotterdam zal bijvoorbeeld 70 procent meer gaan kosten, zo schrijft dagblad Trouw.
Voordeel is wel dat de snelle trein 20 minuten sneller op de bestemming is.
Dinsdag is de verkoop gestart van kaartjes voor de hsl. Vanaf 7 september moet er op werkdagen ieder uur een trein gaan rijden tussen Amsterdam en Rotterdam.
(Bron)
Duitse tiener aangeklaagd na mislukt bloedbad

BERLIJN - De Duitse justitie heeft een 16-jarig meisje aangeklaagd omdat ze een bloedbad wilde aanrichten op haar school. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend, aldus Duitse media.
De aanklager beschuldigt haar onder meer van poging tot moord. Het meisje wilde op 11 mei op haar school in St. Augustin bij Bonn een bloedbad aanrichten.
Ze wilde volgens justitie de leerlingen opsluiten in hun klaslokalen en daarna het gebouw in brand steken met benzinebommen.
De molotovcocktails stonden al klaar, toen een medeleerlinge van het Albert Einstein Gymnasium haar op de wc met de brandbommen betrapte.
De verdachte probeerde het 17-jarige meisje nog met een zwaard te doden, maar een leraar kon haar nog net op tijd redden. Direct hierna deed de 16-jarige een mislukte poging tot zelfmoord.
Later op de dag gaf ze zich over aan de politie. Ze had volgens de aanklager problemen met haar medeleerlingen, haar leraren en haar ouders.
In maart schoot een Duitse tiener vijftien mensen dood onder wie een aantal leerlingen van zijn school.
(Bron)
Celstraf voor gapende Amerikaan

CHICAGO - Een Amerikaan zit in de gevangenis omdat hij tijdens een rechtszaak in Joliet bij Chicago (Illinois) luid had gegaapt. Een rechter beschouwde het gedrag als minachting van het hof.
De man kreeg de maximumstraf van zes maanden opgelegd, meldden Amerikaanse media.
De 33-jarige heeft zijn hoop gevestigd op een informeel overleg met rechter en aanklager donderdag, want als hij zijn excuses aanbiedt kan de straf worden kwijtgescholden. Hij zit dan echter al drie weken achter slot en grendel.
De man was aanwezig bij een proces waarin een neef terechtstond voor een drugsdelict. Tijdens het voorlezen van het vonnis rekte hij zich uit en begon hij luid te gapen. Zijn neef kreeg twee jaar voorwaardelijk.
(Bron)
Poolse pluksters beschuldigen baas van mishandeling

OOSTELBEERS - Drie Poolse aardbeienpluksters van een bedrijf in Oostelbeers (Noord-Brabant) hebben woensdagochtend aangifte gedaan tegen hun werkgever.
Ze zeggen dat de man hen heeft geschopt en geslagen en dat hij hun post opent. Een woordvoerster van de politie heeft dat gezegd.
Het bedrijf raakte deze week al in opspraak. Ongeveer zeventig Poolse pluksters legden hun werk maandag neer, omdat de aardbeienkweker te laat was met betalen van hun loon.
Uit een lijstje dat in de regionale media circuleert, blijkt bovendien dat de dames torenhoge boetes krijgen voor 'overtredingen', zoals het dragen van een telefoon in het veld, plassen tijdens het werk (250 euro), buiten het hek komen en praten onder werktijd (100 euro).
De Arbeidsinspectie is maandag voor een controle op het bedrijf geweest, maar heeft toen geen overtredingen geconstateerd.
De aardbeienkweker wilde tot dusver niet reageren en was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.
(Bron)

Even aan denken als je lekker goedkope aardbeien eet...
Paniek in Duitsland om rucola

HANNOVER - Duitse supermarkten halen rucola uit de schappen omdat tussen de bladeren het giftige klein kruiskruid kan zitten.
De discounter Plus maakte woensdag bekend uit voorzorg de slasoort voorlopig nergens meer te verkopen.
Plus reageerde op een waarschuwing van een Duitse wetenschapper. De onderzoeker van het farmaceutisch instituut van de universiteit Bonn stelde vast dat zich tussen rucola die in de Bondsrepubliek te koop is, bladeren van klein kruiskruid kunnen bevinden.
Zelfs kleine hoeveelheden van deze plant kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, aldus de deskundige.
Hij onderzocht aanvankelijk een verpakking uit een supermarkt in Hannover, maar stuitte daarna ook in andere winkels op verdachte gevallen.
De autoriteiten hebben nog niet op het onderzoek gereageerd, meldden Duitse media. De liberale oppositiepartij FDP pleitte woensdag voor een meldplicht voor het kruid in bijvoorbeeld gebieden waar sla wordt geteeld.
De partij vindt het niet goed als consumenten zelf de giftige blaadjes uit de rucola moeten verwijderen.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) liet in een reactie weten dat er geen informatie is dat het eten van rucola die in Nederland te koop is schadelijk is voor de gezondheid. ''Zover wij weten hoeft de Nederlandse consument zich geen zorgen te maken'', zei een woordvoerder van de VWA.
Europese landen informeren elkaar als zich risico's voordoen op het gebied van voedsel en waren die zich behalve in eigen land ook in andere landen zouden kunnen voordoen.
(Bron)
Persbureau lekt privénummers bekende Nederlanders

AMSTERDAM - Door een verkeerd ingestelde server van persbureau GPD in Den Haag waren de privénummers van duizenden bekende en minder bekende Nederlanders vindbaar bij zoekmachine Google.
Daaronder waren die van politici als Geert Wilders en premier Balkenende, en bekende Nederlanders als Mart Smeets, Jort Kelder en Felix Meurders.
Dat meldt technologiesite Tweakers.net, dat het lek ontdekte. De GPD is een persbureau dat regionale dagbladen van landelijk nieuws voorziet. Het persbureau bleek zijn contacten te hebben opgeslagen in een database die alleen binnen het netwerk van de organisatie toegankelijk zou moeten zijn.
Door een configuratiefout bleek de server echter ook via internet bereikbaar. Zoekmachine Google indexeerde de database, waardoor duizenden telefoonnummers van bekende en onbekende Nederlanders online belandden.
Daaronder was onder meer het mobiele telefoonnummer van PVV-leider Geert Wilders, maar ook die van Jort Kelder, Frits Wester, Mart Smeets, Felix Meurders en Gerard Spong. Nummers van Jan-Peter Balkenende en Marco Borsato bleken verouderd.
De GPD reageert tegenover Tweakers.net verbaasd op het lek. Een externe partij zou verantwoordelijk zijn, en gaat het lek snel verhelpen, aldus een woordvoerster.
(Bron)

Inmiddels zou dat gebeurd zijn, en is de Google-cache ook leeg.
Door wesp met auto in Amsterdam-Rijnkanaal

UTRECHT - Een 44-jarige man uit Wijk bij Duurstede is dinsdagavond met zijn auto in het Amsterdam-Rijnkanaal beland omdat hij probeerde een wesp weg te slaan. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.
De automobilist reed langs het kanaal bij 't Goy toen hij een wesp op zijn gezicht voelde zitten. Omdat de man allergisch is voor wespensteken, sloeg hij het beestje weg.
Hierdoor stuurde hij zijn auto van de weg af. Via de berm belandde hij vervolgens in het Amsterdam-Rijnkanaal. De man wist uit de auto te klimmen en naar de kant te zwemmen.
De auto zonk naar de bodem van het kanaal. Volgens Rijkswaterstaat ligt het voertuig op meer dan 4 meter diepte en is daardoor geen gevaar voor de scheepvaart. De auto wordt bij de jaarlijkse dregbeurt van het Amsterdam-Rijnkanaal geborgen.
(Bron)

Wel een ontzettend stomme sukkel dan - als er iets is dat je niet moet doen, is dat meppen, want dat vergroot de kans dat de wesp agressief wordt, en maakt het alleen maar moeilijker om 'm weg te jagen. Had de auto aan de kant gezet en het beest naar buiten gebonjourd.
David Bowie brengt Space Oddity opnieuw uit

LONDEN - David Bowie brengt zijn album Space Oddity uit 1969 opnieuw uit. Het schijfje verschijnt op 12 oktober en bevat niet eerder uitgebracht materiaal.
Dit meldt het Britse muziektijdschrift NME woensdag.
Het album werd destijds in eerste instantie uitgebracht onder de titel David Bowie, maar in 1972 veranderde de zanger de naam in Space Oddity. Onder het niet eerder uitgebrachte materiaal zijn demo's, radiosessies en andere versies van de nummers op de cd.
De nieuwe editie ter ere van de veertigste verjaardag van Space Oddity verschijnt digitaal, op cd en op vinyl.
(Bron)
Vrouw uit koelcel bevrijd dankzij mobieltje

APELDOORN - Dankzij haar mobieltje kon een 22-jarige vrouw dinsdag uit een koelcel in Apeldoorn worden bevrijd. Aangezien de noodknop niet meer werkte, zat de vrouw twintig minuten in de kou. Dat maakte de politie woensdag bekend.
De vrouw moest tijdens haar werk iets uit de koelcel halen, toen de deur achter haar dichtviel. Een druk op de noodknop haalde niets uit.
Ze had gelukkig wel haar mobiel bij zich om hulp in te schakelen, maar zat nog wel enige tijd vast met een temperatuur van ongeveer 5 graden. In de koelcel had ze namelijk erg slecht bereik met haar telefoontje.
Eenmaal uit haar benarde positie bevrijd, kwam de vrouw weer op temperatuur.
(Bron)

Dan ben je blij dat je niet in een vriescel zit, en verrekte blij dat je bereik hebt...
Veel meer extreemrechtse milities in VS

WASHINGTON - Uit ongenoegen over de verkiezing van de eerste zwarte Amerikaanse president, Barack Obama, groeit het aantal extreemrechtse milities in de Verenigde Staten weer na een tiental jaren van daling.
Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt. De onderzoekers spreken over een tweede golf.
Zij constateren de sterkste stijging in ruim tien jaar van de racistische bewegingen, die ook tegen allochtonen en inmenging van de overheid zijn. Volgens een functionaris die voor het onderzoek werd ondervraagd, is het slechts een kwestie van tijd voordat de bedreigingen en het geweld losbreken.
De extreemrechtse terreur kende een hoogtepunt met de aanslag in 1995 op een overheidsgebouw in Oklahoma, waarbij 168 personen om het leven kwamen.
Het aantal gewelddadige bewegingen daalde na 2000 door een hardere aanpak en het aantreden van de uiterst conservatieve president George Bush, aldus de onderzoekers.
(Bron)
Moordende misdaadverslaggever maakt eigen nieuws

SAO PAULO - De Braziliaanse politie heeft de presentator van een misdaadprogramma ingerekend, omdat de man over lijken ging voor kijkcijfers. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij vier moorden die dienden om zijn programma van nieuws te voorzien.
Dat meldden Braziliaanse media dinsdag.
Presentator Wallace Souza had al een carrière bij de politie achter de rug en beproefde nu zijn geluk op televisie en in de lokale politiek.
Zijn show werd uitgezonden in het wetteloze Amazonegebied. Souza wordt ook verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie en drugssmokkel.
Volgens zijn advocaat valt Souza ten prooi aan een complot van zijn politieke vijanden.
(Bron)
Bejaardenverzorger verdacht van zedendelict

EINDHOVEN - De politie heeft woensdag een 21-jarige man uit Nuenen aangehouden op verdenking van een zedendelict waarvan een 93-jarige vrouw het slachtoffer is geworden. Dat meldde de politie.
De verdachte was sinds een jaar werkzaam in zorgcentrum Brunswijck in Woensel-Zuid (gem. Eindhoven). De vrouw, die lijdt aan dementie, woont in dit tehuis.
De man werd in de nacht van dinsdag op woensdag op heterdaad betrapt door een collega in ''een grensoverschrijdende situatie'', zei een woordvoerder van Vitalis WoonZorg Groep, de exploitant van het zorgcentrum.
Er zijn volgens hem geen aanwijzingen dat de man zich eerder schuldig heeft gemaakt aan een zedendelict in het tehuis.
(Bron)
Brits zwembad bant speedo en behaarde mannen

AMSTERDAM – Een zwembad in het Britse Staffordshire komt in actie tegen de speedo, het kleine, strakke zwembroekje voor mannen. Mannen die te behaard zijn hebben er tegenwoordig ook een probleem. Dat meldt de Daily Mail woensdag.
De weinigverhullende zwembroek wordt als aanstootgevend beschouwd en is daarom niet geschikt voor het waterpark waar veel gezinnen met kinderen komen, zo meent directrice Morwenna Angove. Zij laat weten dat mannen er voortaan een short dienen te dragen.
Mannen met overdadige lichaamsbeharing kunnen voortaan ook geweerd worden. “Maar we onderzoeken of een gratis waxbeurt mogelijk is”, aldus Angove. “We willen de waardigheid van onze gasten niet aantasten.”
Hoewel de speedo geen onverdeeld postief imago heeft, was het strakke broekje vooral in de jaren ’80 erg populair. In Frankrijk is men ook nu nog voorstander van de nauwe zwembroek, omdat deze hygiënischer zou zijn dan de langere variant.
(Bron)

Ik neem aan dat een badmuts dan ook verplicht is? Haar is haar, toch?
De cat teepee. "The nylon netting keeps pets confined". Kweenie. Ik denk dat mijn katten daar een heel andere opvatting over zouden hebben, als ik ze daarin opsloot.
Het ziet ernaar uit dat het vanavond en vannacht bewolkt zal zijn. Hopelijk vallen er nog wat gaten zodat er toch iets van de Perseïden te zien zal zijn (ook al is het maanlicht dan waarschijnlijk ook vrij storend).
Ik heb mijn ochtendgymnastiek gehad... Vroeger kwam de vuilniswagen hier altijd vroeg, om een uur of acht. De laatste tijd komt ie soms pas om twaalf uur. Vuilnis mag vanaf 21.30 dinsdagavond naar buiten, maar ik had gisteravond geen zin.
Toen ik om half negen wakker werd, dacht ik: eerst even kijken of er nog vuilnis staat, dan kunnen mijn 2 zakken ook naar buiten.
Op blote voeten naar buiten, de deur niet aan het touwtje vastgemaakt, sleutels niet op zak. Je voelt 'm komen hè?
Geen zak te bekennen, dus ik was te laat. Een windvlaag, en de deur klapte dicht. Daar stond ik. Bij de buurvrouw een kleerhanger lenen om mezelf binnen te hengelen? Ach nee, het raam staat open, waarom zou ik moeilijk doen...
Dus omlopen, mezelf binnenwurmen door een half afgesloten tuindeur, door het hoge gras en veel spinnenwebben richting raam.
De raamopening zit als je in de tuin staat ongeveer ter hoogte van m'n heupbeen, knap hoog dus.
Raam openschuiven, horrengaas weghalen, en mezelf gelukkig prijzen met de varenbak die bij het raam staat: een speciekuip die ik 15 jaar geleden op straat vond, met een paar varens erin. Hij staat tussen de muur en de coniferen, net naast het raam. Het hele ding vol met grond en inmiddels veel meer varens (en speenkruid) zal zo'n 65 kilo wegen, dus het was zaak snel te klimmen - hij zou ook wel een beetje aan de grond vastgekleefd zitten, maar hij kon makkelijk omklappen onder mijn gewicht, en dan zou ik of languit liggen of extra moeizaam binnen kunnen komen. Als het echt niet zou lukken kon ik altijd nog zo'n plastic stoeltje pakken, maar ja, die zijn ook niet stevig en die pootjes kunnen wegzakken. Dus de varenbak was m'n eerste keuze.
Een voet op de bak, halve sprong, knie op de vensterbank terwijl ik de varenbak voelde kantelen - maar ik zat in de vensterbank.
Pootje naar binnen, even rustig blijven zitten alsof ik te paard zat, en opgelucht door naar binnen.
Het is lekker om op blote voeten door het gras te lopen, maar toch liever niet zo gedwongen ;-)

dinsdag, augustus 11, 2009

Juwelenroof van 46,6 miljoen euro in Londen

LONDEN - Bij een roofoverval in Londen hebben twee mannen voor 40 miljoen pond (46,6 miljoen euro) aan juwelen buitgemaakt. Het is de op een na grootste buit ooit bij een overval in Groot-Brittannië, aldus de politie.
De overval op Graff juweliers in de sjieke wijk Mayfair had plaats op 6 augustus, maar dinsdag maakte de politie de omvang van de buit pas bekend.
De daders gingen er vandoor met 43 ringen, kettingen, armbanden en horloges.
De politie omschrijft de daders volgens de BBC als extreem gevaarlijk. Ze schoten met een wapen twee keer in een drukke straat terwijl ze vluchtten. Ze maakten gebruik van zeker drie vluchtauto's.
In 2006 werd in Kent bij een overval op een gelddepot 53 miljoen pond (61,7 miljoen euro) buitgemaakt.
(Bron)

Het zegt ongetwijfeld veel over mij dat ik het eigenlijk onfatsoenlijk vind dat 43 ringen, kettingen, armbanden en horloges 46,6 miljoen euro waard kunnen zijn.
Bloemen beïnvloeden vergadering

WAGENINGEN - Een goed verzorgd boeket op een vergadertafel kan de uitkomst van de vergadering positief beïnvloeden.
Zonder dat de deelnemers het merken, verdwijnen eventuele negatieve gevoelens en gedachten naar de achtergrond door het zien en ruiken van een bloemetje. [Jammer dat de meeste snijbloemen geen geur hebben.]
Dat blijkt uit onderzoek dat de Wageningen Universiteit in opdracht van het Productschap Tuinbouw heeft gedaan.
Volgens het schap is wetenschappelijk vastgesteld dat mensen iemand die een bloemetje bij zich heeft, vrolijk, aardig, warm en ondernemend vinden.
Het geven van een boeket zorgt ervoor dat de ontvanger de gever niet als arrogant, verlegen of achterdochtig ervaart.
(Bron)
Succes in onderzoek spierziekte

NIJMEGEN - Nijmeegse onderzoekers hebben een ontdekking gedaan waarmee de oorzaak van de spierziekte myotone dystrofie kan worden bestreden.
Dat meldde het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) dinsdag. Myotone dystrofie is een zeldzame, erfelijke spierziekte en wordt ook wel de ziekte van Steinert genoemd.
Onderzoekster Susan Mulders ontwierp een methode om schadelijk genetisch materiaal te vernietigen, in de hoop zieke cellen te genezen.
Zij gebruikte daarvoor een klein synthetisch molecuul, dat precies past op het ziekmakende materiaal. Dat gaat daardoor kapot en verliest zijn schadelijke werking.
De methode is in het laboratorium succesvol op muizen toegepast en op celmateriaal van patiënten. Het ziekenhuis spreekt van een belangrijke stap op weg naar een therapie die de voortgang van de spierziekte kan remmen.
Ongeveer een op de tienduizend mensen in Nederland heeft myotone dystrofie. Het is daarmee meest voorkomende spierziekte bij volwassenen.
(Bron)
Boer verkoopt groenten per meter grond

LELYSTAD - Groenteliefhebbers kunnen vanaf volgende week woensdag bij akkerbouwer Pieter Beije uit Lelystad eten per meter. Dit houdt in dat de consument tijdens de oogsttijd alle groente koopt die in een meter grond zit. Dat maakte Beije dinsdag bekend.
Bezoekers komen langs, kopen aardappelen, uien of bonen van een meter. ''Wij halen de producten dan ter plekke uit de grond voor de consument.''
Volgens de boer levert een meter aardappelen van 75 cent gemiddeld een kilo piepers op. Voor 20 cent heb je zo'n drie kilo boontjes.
''Dat scheelt 70 procent met de prijs in de winkel.'' Beije verdient er zelf ook wat aan. ''Ik ga net iets boven de kostprijs zitten. En de consument gaat met een kofferbak vol verse groenten naar huis, die met onze bewaartips het gehele winterseizoen goed blijven.''
(Bron)

Mooi idee.
Kerkuil na 45 jaar terug op Texel

AMSTERDAM - De kerkuil is terug op Texel. Voor het eerst in 45 jaar broedt de vogel weer op het Waddeneiland en zijn zelfs al vijf jongen uit hun ei gekropen.
De terugkeer van de kerkuil is het gevolg van het toegenomen aantal huisspitsmuizen, meldt de website natuurbericht.nl dinsdag.
De kerkuil werd in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op Texel een zeldzame broedvogel genoemd.
Aantallen zijn niet bekend, maar vaststaat dat in 1962 drie broedende paren zijn waargenomen en in 1963 nog één paar. Voor zover bekend is daarna nooit meer een broedende kerkuil op het eiland gezien.
Afgelopen winter werd duidelijk dat twee kerkuilen in de buurt van de Cocksdorp zich tegoed hadden gedaan aan huisspitsmuizen.
Een analyse van braakballen toonde aan dat de vogels zeker 56 muizen hadden verorberd. Daarmee is aangetoond dat de knaagdieren een belangrijke voedselbron zijn voor de kerkuilen op het eiland.
(Bron)
Huisarrest voor Myanmarese oppositieleidster

YANGON - De Myanmarese oppositieleidster Aung San Suu Kyi heeft dinsdag anderhalf jaar huisarrest gekregen wegens het schenden van veiligheidswetten.
Ze kreeg aanvankelijk drie jaar celstraf en dwangarbeid, maar de militaire junta zette dat onmiddellijk om in anderhalf jaar huisarrest.
Suu Kyi schond volgens de aanklagers de voorwaarden rond haar eerder opgelegde huisarrest naar aanleiding van een incident met een mysterieuze Amerikaanse bezoeker.
Deze man, John Yettaw, drong in mei het huis van Suu Kyi binnen. Hij kreeg dinsdag zeven jaar cel.
Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken is 'verbijsterd' over de veroordeling. Dat heeft hij dinsdag laten weten in een reactie.
''Birma is het enige land ter wereld dat een huiseigenaar bestraft wegens insluiping in zijn woning. Omdat zij bovendien onder huisarrest stond en haar woning door de overheid werd bewaakt, had niet zij maar de Birmese overheid wegens nalatigheid in de beklaagdenbank moeten staan'', aldus Verhagen.
De CDA-minister pleit nu voor aanvullende en gerichte sancties tegen het regime in Birma.
De Europese Unie eist de onmiddellijke vrijlating van de oppositieleidster. De EU neemt ook extra maatregelen tegen het militaire regime in het land in het zuidoosten van Azië.
De Europese Unie spreekt van een ongerechtvaardigd proces tegen Nobelprijswinnares Suu Kyi. ''De aanklachten tegen Suu Kyi zijn in strijd met het nationaal en internationaal recht'', aldus de Europese Unie dinsdag in een verklaring.
De EU stelt vast dat de autoriteiten van Myanmar ''ervoor hebben gekozen de protesten tegen de arrestatie van Suu Kyi te negeren. De protesten kwamen van een groter aantal landen en organisaties dan ooit tevoren, geleid door de secretaris-generaal van de Verenigde Naties.'
(Bron)

Ze zijn gek daar, dat zag je ook al met dat gelazer rond de hulpverlening destijds. Als je het belang van je volk zo ver achterstelt, dan hoor je uit je regeringsstoelen gemept te worden. Om het heel voorzichtig uit te drukken. Als een ouder zijn/haar kind zo mishandelt, hoop je ook dat er ingegrepen wordt...
'Islamisten Somalië trekken gouden tanden'

MOGADISHU - De Somalische islamistische beweging al-Shabaab laat met geweld gouden en zilveren tanden trekken van inwoners van Zuid-Somalië. Dergelijke tanden zouden indruisen tegen de strikte religieuze wetgeving die de extremistische moslims hanteren.
Dat meldden inwoners van de Somalische kustplaats Marka maandag. Volgens hen pakken bewapende Shabaab-activisten iedereen op die een gouden of zilveren tand heeft.
De persoon in kwestie wordt meegenomen naar een gemaskerde man die dan met een tang of zijn handen de tanden uit de monden rukt.
De inwoners verbazen zich erover dat de islamisten nu zelfs gebitten als zondig beschouwen. Zij vrezen dat Shabaab met het edelmetaal geld wil verdienen.
De beweging weigerde commentaar te geven.
(Bron)

Jaja, zondig. En de oogst gooien ze zeker weg?
'Roodharigen zijn angstiger voor tandarts'

AMSTERDAM – Mensen met rood haar zijn relatief vaak geneigd om een bezoek aan de tandarts te vermijden. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.
Onderzoekers van de Cleveland Clinic in Ohio lieten 144 mensen een vragenlijst invullen, waarmee hun angst voor de tandarts werd bepaald.
Van de ondervraagden hadden 67 mensen rood haar, terwijl de rest een donkere haarkleur had.
De roodharigen bleken gemiddeld twee keer zo vaak geneigd om een bezoek aan de tandarts af te zeggen, dan mensen met andere haarkleuren.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of American Dental Association.
Uit eerder onderzoek is al gebleken dat roodharige mensen over het algemeen meer verdoving nodig hebben bij de tandarts.
Volgens wetenschappers wordt dat verschijnsel veroorzaakt door een variant van het gen MC1R. Dat gen wordt geassocieerd met rood haar en een lichte huid, maar speelt vermoedelijk ook een rol bij pijnbeleving in de hersenen.
“Roodharigen zijn gevoeliger voor pijn dan mensen met andere haarkleuren”, zo verklaart hoofdonderzoeker Daniel Sessler op de Britse website voor tandartsen Dentistry.co.uk. “Dat kan leiden tot angst voor de tandarts en het vermijden van tandartsbezoekjes.”
(Bron)

Ik heb een gruwelijke hekel aan tandartsbezoek, ik voel me machteloos als ik zo achterover lig met m'n mond open terwijl er iemand in rondpeurt en dingen mompelt. Daarnaast heb ik een hekel aan pijn - en gek genoeg laat ik daarom alleen 'grotere' dingen verdoven want die spuit vind ik pas echt een drama. Dus een vulling maken of vervangen: gaat uw gang. De laatste 20 jaar heb ik 4 keer een verdoving gehad: 2 keer bij het trekken van verstandskiezen, en 2 keer bij het uitboren en heropbouwen van gebroken kiezen. Ander vulwerk heeft geen enkele verdoving nodig, zolang ik wel af en toe mag pauzeren om te zorgen dat m'n buikspieren weer ontspannen zodat ik diep en rustig kan doorademen - dan is de eventuele pijn direct weg.
Trouwens: ik zag weer verse pulletjes bij de muskuseenden. Gek bij die joekels van beesten: de pulletjes zijn net zo klein als die van 'gewone' eenden.
Marswagentje Opportunity vindt tweede meteoriet

AMSTERDAM - Voor de tweede keer heeft het Amerikaanse Marswagentje Opportunity een meteoriet gevonden op het oppervlak van de rode planeet. De eerste ruimtesteen op Mars werd eind 2004 ontdekt en bestudeerd.
Kort geleden reed Opportunity op ca. 200 meter afstand langs een tweede, veel grotere meteoriet.
Vluchtleiders op aarde zagen de merkwaardige steen op navigatiefoto's van het Marswagentje, en besloten tot nader onderzoek.
Block Island, zoals de steen is gedoopt, meet ongeveer 60 x 30 centimeter, en heeft een geschatte massa van een paar honderd kilogram.
Uit foto's en metingen, onder andere met de röntgenspectrometer van Opportunity, blijkt overduidelijk dat het hier om een nikkelijzermeteoriet gaat, zoals ze ook op aarde veel voorkomen. Zulke meteorieten zijn afkomstig uit de planetoïdengordel tussen de banen van de planeten Mars en Jupiter.
De vondst van de meteoriet biedt informatie over de evolutie van de ijle dampkring van Mars. Een steen ter grootte van Block Island zou nu met zo'n grote snelheid op het Marsoppervlak terecht komen dat hij bij de inslag volledig verbrijzelt.
Het feit dat hij intact is aangetroffen, wijst er dus op dat de Marsdampkring in het verleden veel minder ijl was, zodat de meteoriet sterker afgeremd kon worden.
Er is niet bekend wanneer de inslag van de meteoriet plaats vond. Misschien enkele miljarden jaren geleden, toen Mars een dichtere dampkring (en een bijbehorende hogere temperatuur) had.
Planeetdeskundigen sluiten echter niet uit dat de meteoriet in een recenter verleden is neergekomen. In dat geval moet de dampkring van Mars nog steeds grote schommelingen in dichtheid vertonen, mogelijk samenhangend met de klimaatschommelingen die de planeet de afgelopen honderden miljoenen jaren heeft ondergaan.
(Bron)
'Autochtonen reageren heftig op Marokkanen'

AMSTERDAM - Autochtone Nederlanders reageren heftig op Marokkaanse jongeren in Amsterdam. Ze dreigen voor eigen rechter te spelen als de politie niet optreedt tegen overlast en criminaliteit.
Op straat en tijdens buurtbijeenkomsten roepen ze 'kut-Marokkanen', terwijl ze de politie bij opstootjes toeschreeuwen naar honkbalknuppels te grijpen als er niet wordt ingegrepen.
Dat zegt de Amsterdamse politiecommissaris Ad Smit in een interview over 33 jaar politiewerk in De Pers.
Tot nu toe heeft de politie de borrelende gevoelens van eigenrichting 'weten te regelen, te beëindigen', zegt Smit.
Eerder dit jaar waarschuwde hij de korpsleiding voor deze gevoelens onder autochtonen. Daarna is fors ingegrepen, zegt Smit. "We hebben tientallen van die rovers aangehouden. En intussen hebben we extra opgelet, vooral de buurtregisseurs, of het met die autochtonen niet echt uit de hand liep."
Vooralsnog beperkt de houding van autochtonen zich tot schelden, zegt Smit. Volgens hem moet de politie uitstralen niet hun kant te kiezen 'als het om dat soort bewoordingen gaat' en optreden als hun gedrag te ver gaat.
"Het moment dat de handjes gaan wapperen, op het moment dat men collectief dingen zou organiseren tegen bepaalde bevolkingsgroepen. Dan gaat het mis, dan grijp ik in."
Smit vindt de zorgen over allochtonen 'vaak te kort door de bocht, beoordelen op uiterlijk'. Hij wijst erop dat in Amsterdam-Oost negentienduizend Marokkanen wonen. "Als die allemaal één misdrijf per jaar zouden plegen, had ik nooit de cijfers die ik nu had. Dus dat is onzin."
Volgens hem vallen Marokkanen op straat meer op, omdat ze bij elkaar clusteren. "Maar dat zijn er twintig of dertig en niet die duizenden die gewoon aan het werk zijn."
(Bron)

De pest is dat de hufters extra opvallen. En dankzij geblaat van bepaalde politici denken mensen dat het veel erger is dan het op zich al is, en dat eigenrichting geoorloofd is.
‘Medewerker Belastingdienst ontslagen vanwege porno’

AMSTERDAM – De fiscus stuurt twee werknemers naar huis. De ene medewerker had per e-mail porno verstuurd op de werkvloer, de ander had een belastingaangifte van zijn schoonouders niet eerlijk verwerkt. Dat meldt de Telegraaf dinsdag.
De rechter zou beide ontslagen inmiddels hebben goedgekeurd.
De Belastingdienst onderschepte een aantal e-mails met een ‘pornografisch karakter’ die waren verstuurd naar een vrouwelijke collega.
De tweede ambtenaar had in een aangifte bewust het thuiswerken van zijn schoonouders niet vermeld.
(Bron)

Oliedom.

maandag, augustus 10, 2009

De eerste kruidnoten zijn gesignaleerd!
Vrouw 2 uur lang gegijzeld door koe

Een Britse vrouw van 71 jaar moest door de brandweer gered worden nadat ze twee uur lang in een boom had gezeten. De vrouw werd namelijk achtervolgd door een koe. Een voorbijganger had uiteindelijk het alarmnummer gebeld nadat hij haar in de boom zag zitten terwijl de koe op haar wachtte.
De koe wou de vrouw aanvallen omdat zij haar kalf probeerde te beschermen. “Het was een uitzonderlijk geval. We zien niet zo vaak ouderen in bomen, meestal kinderen” aldus een brandweerman. De vrouw is met de schrik vrijgekomen.
(Bron)
Bedrijven slecht bekend met nieuwe e-mailregel

DELFT - Bedrijven zijn nog niet klaar voor de nieuwe regel die voorschrijft dat zij expliciet toestemming moeten hebben voor het ongevraagd versturen van zakelijke e-mails en sms-berichten. Vele zijn er niet van op de hoogte dat dit vanaf 1 oktober verplicht is.
Dit blijkt uit een peiling onder 452 bedrijven van Yes2web, een adviesbureau op gebied van internettechnologie.
Ruim de helft van de bedrijven heeft zakenrelaties nog niet om toestemming gevraagd voor het versturen van digitale nieuwsbrieven.
Een op de vijf weet niet of toestemming is verleend. Bijna de helft (47 procent) was niet op de hoogte van de nieuwe regel.
''Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de risico's'', zegt een woordvoerder van Yes2web. Berichten die na oktober zonder toestemming worden verzonden, kunnen worden aangemerkt als spam en daarvoor kan een boete worden opgelegd.
(Bron)
Bankovervaller meldt zich wegens spijt

AMSTERDAM - De Amsterdamse politie heeft een bankoverval kunnen oplossen doordat een van de verdachten zichzelf meldde op het bureau. De 24-jarige man vertelde spijt te hebben van wat hij had gedaan.
Hij verklapte ook nog dat er vier anderen bij het misdrijf betrokken waren. De politie pakte hen de afgelopen weken allemaal op.
Dat heeft een politiewoordvoerder maandag bekendgemaakt. De overval gebeurde in april in de nieuwbouwwijk IJburg.
De overvallers bedreigden twee medewerksters van de bank met een vuurwapen en bonden een van hen vast. De andere vrouw moest een groot geldbedrag uit een geldautomaat halen.
De vier andere verdachten die de politie heeft opgepakt, zijn drie mannen en een vrouw in de leeftijd van 19 tot 24 jaar.
(Bron)
'Oudere mensen zijn gelukkiger dan jongeren'

AMSTERDAM – Mensen in de leeftijd van 60 tot 80 jaar staan over het algemeen gelukkiger en stabieler in het leven dan personen van jonge en middelbare leeftijd. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie.
Wetenschappers van de universiteit van Stanford en de universiteit van Californie analyseerden enkele tientallen onderzoeken naar de emotionele veerkracht van oudere en jongere mensen.
Uit de studie bleek dat mensen zich naarmate ze ouder worden gemiddeld minder aantrekken van tegenslagen.
Zo werden proefpersonen van verschillende leeftijden bij een experiment geconfronteerd met een afgeluisterd gesprek, waarin ze door twee willekeurige personen werden omschreven als ‘saai en onbetrouwbaar.’
Mensen in de leeftijdgroep tussen de 63 en 83 jaar waren daardoor nauwelijks aangedaan, terwijl proefpersonen van middelbare leeftijd en jongeren zich het geroddel weldegelijk aantrokken.
Ook een 23 jaar durend onderzoek waarbij het emotioneel geluk van mensen in verschillende levensfasen werd gemeten, toonde aan dat mensen op latere leeftijd meestal gelukkiger zijn dan in hun jonge jaren.
De resultaten van de nieuwe analyse zijn afgelopen weekeinde gepresenteerd op de jaarlijkse Conventie van de American Psychological Association.
“Onderzoek laat duidelijk zien dat oudere mensen grotere emotionele controle hebben over hun leven dan jongvolwassenen”, zo verklaart hoofdonderzoekster Susan Turk Charles in de Britse krant The Daily Telegraph. “Dat betekent dat ouderen beter zijn in het vermijden of beperken van stressvolle situaties."
Volgens de onderzoekers hebben gezondheidsproblemen en een teruglopend aantal sociale relaties wel een enigszins negatieve invloed op het geluk van ouderen.
(Bron)
Zo'n mooi drupregentje hier, dat fijn klinkt en alles opfrist en het heerlijk doet ruiken.
Japanner opgepakt voor 'smoesje' te laat komen

TOKIO - Een Japanse spoorwerker dreigde te laat op zijn werk te komen en had dringend een goede smoes nodig. Die kwam hem echter duur te staan.
De 23-jarige Masahiro Matsumoto drukte bij een spoorwegovergang op de noodknop, waardoor een passerende trein moest stoppen.
De man, die zelf ook per trein naar zijn werk reist, hoopte dat zijn actie op de hele lijn tot vertraging zou leiden. Hij kon zijn baas dan vertellen dat hij er echt niets aan kon doen dat hij te laat was.
Zijn actie leverde hem echter een nog betere smoes op dan hij had gedacht, want de politie pakte hem op.
De politie hield de spoorwegovergang al langer in de gaten, omdat daar al tot zes maal toe op de noodknop was gedrukt. Zij onderzoekt of de spoorwerker ook daar de hand in heeft gehad.
(Bron)
Hackers duperen bedrijven via telefooncentrales

RIJSWIJK - Hackers weten op slinkse wijze bedrijven met een telefooncentrale op te lichten. De hackers kraken de pincode en bellen zo op afstand via het bedrijf naar dure betaalnummers in het buitenland. Dat gebeurt meestal 's nachts.
Sinds het begin van de zomer krijgt KPN een tot twee meldingen per week van gekraakte telefooncentrales van Nederlandse bedrijven, bevestigde een woordvoerder maandag een bericht in het AD.
De schade loopt al snel in de tienduizenden euro's. KPN waarschuwt bedrijven bij ongewoon telefoongebruik, maar brengt de kosten wel gewoon in rekening.
"KPN waarschuwt bij afwijkend belgedrag. Soms is daar een verklaring voor, soms blijkt er iets mis te zijn. Wij zien alleen dat er wordt gebeld, niet wat er wordt gebeld", zegt de woordvoerder.
Afgelopen jaar kwamen bij KPN 25 tot dertig meldingen binnen over gehackte telefooncentrales. Volgens de woordvoerder van de telecomaanbieder kunnen bedrijven veel doen om fraude te voorkomen.
"Het is bijvoorbeeld raadzaam om de fabrieksinstellingen aan te passen aan eigen instellingen en een pincode in te stellen die moeilijk te raden is. Dus niet 0000, 1111 of 1234."
De manier van opereren is niet nieuw, aldus KPN. Het bestaat al sinds telefooncentrales zijn. De woordvoerder noemt fraude en oplichting bijzonder vervelend voor wie het overkomt, maar stelt ook dat het met 25 tot dertig gevallen in een jaar een relatief klein probleem betreft.
Het bedrijf in Rotterdam liep in twee nachten 30.000 euro schade op.
KPN werkt met een systeem dat alarmeert bij uitschieters in het belgedrag. De telecomaanbieder neemt dan contact op met de persoon of het bedrijf om deze te informeren. Dat gebeurde ook in het Rotterdamse geval.
Soms is er een verklaring - bijvoorbeeld dat een samenwerkingsverband is aangegaan met een buitenlands bedrijf en er daarom veel telefonisch contact is, maar het kan ook om een werknemer gaan die zijn buitenlandse liefde vanaf het werk belt. In enkele gevallen, zoals in Rotterdam, blijkt er sprake van fraude.
(Bron)