zaterdag, augustus 05, 2006

Deze zomer heb ik voor het eerst echte libellen in de tuin. En het worden er steeds meer. Sympetrum vulgatum, de steenrode heidelibel. De Coenagrion pulchellum de variabele waterjuffer zag ik hier al wel altijd, of misschien is het de Coenagrion puella, de azuurwaterjuffer, of nog een andere - ik ben niet erg thuis in libelle-achtigen, zoals u merkt.

vrijdag, augustus 04, 2006

Niks raars aan om een fiets even te aaien voor je op pad gaat, toch?

donderdag, augustus 03, 2006

En gek genoeg maakt het me niks uit om in de regen te fietsen nu - hoewel daarna de fiets wel netjes drooggepoetst wordt.

woensdag, augustus 02, 2006

Photobucket - Video and Image Hosting


Gelukkig regende het flink, dus vielen m'n tranen tijdens het fietsen niet op.
Dank je wel M. Dank je wel.

dinsdag, augustus 01, 2006

Er is veel nodig om mij de mond te snoeren. Maar vanavond kreeg ik een telefoontje, met een bericht dat me eerst helemaal stil deed vallen en me vervolgens in tranen deed uitbarsten.
De overleden vriendin blijkt allerlei dingen geregeld te hebben, en of ik morgen iets kan komen ophalen dat ze me nagelaten heeft. Dat ze daar nog mee bezig is geweest - en tegelijkertijd, ja, dat is typerend voor haar. Zo was ze. Ik weet niet of er een hemel of zoiets is, maar ik ben ervan overtuigd dat ze ergens vreselijk lol zit te hebben nu ;-)
Zolang op regen gewacht, maar toen die buien vannacht vielen was ik helemaal niet blij.
Tijger lag te dutten en hoorde plots iets. Er scharrelde iets buiten. Ze sloop erop af, en er gebeurde van alles. Vervolgens ging het regenen, en mevrouw háát regen. Dus kwam ze gezellig binnen, deponeerde de al stukke muis op bed en begreep toch vrij snel dat dat niet gewaardeerd werd.
Tijger met muis weer naar buiten, half uur later regent het weer, komt ze weer binnen, met nog maar een halve muis... Ik weet niet of ze 'm buiten verder heeft opgegeten of dat er ergens nog een halve muis ligt :-(

maandag, juli 31, 2006

Nog van niemand gehoord die een kanarie mist. Maar het kan ook zijn dat de voormalige eigenaar het droeve lot van het beestje al uit zijn/haar raam vastgesteld had.
Nog meer komkommernieuws:

'Makelaars sjoemelen met oppervlakte woonruimte'

AMSTERDAM - Consumenten op de woningmarkt krijgen vaak minder woonruimte voor hun geld dan ze wordt voorgespiegeld door de verkopende makelaar. Delen van een woning die niet bij het woonoppervlak horen, zoals bergingen, balkons en zelfs garages worden door makelaars doodleuk meegeteld. Dat meldt Vereniging Eigen Huis (VEH) maandag.
Zo komt de VEH met een voorbeeld waarbij hetzelfde appartement in Leiden binnen drie jaar 'groeide' van 41 naar 54 vierkante meter. In een ander voorbeeld bood een Amersfoortse makelaar in 2005 een appartement te koop aan met een woonoppervlak van 60 vierkante meter. Het jaar daarvoor bedroeg het woonoppervlak van dezelfde woning, volgens een andere verkopende makelaar, maar liefst 95 vierkante meter.
Volgens de VEH zijn zulke grote verschillen niet af te doen als 'meetafwijkingen'. De vereniging stelt dat hier sprake is van een bewuste onjuiste voorstelling van zaken.
De VEH stelt dat de normen voor het opmeten van het aantal vierkante meters woonruimte op dit moment voldoen. Tegelijkertijd zijn ze echter veel te vrijblijvend. "Er zijn heldere criteria, maar huiseigenaren en makelaars hebben geen verplichting om zich daaraan te houden. Wij willen dat deze normen vast komen te liggen in de reglementen van de verenigingen van makelaars."
De VEH gaat het onderwerp na de zomer bespreken met de makelaarsverenigingen NVM, VBO en LMV.
(Bron)

Ik lees graag huizenadvertenties. Dingen als 'levendige buurt', 'eenvoudige keuken', 'luxe toilet', 'grenst aan speelveld'. Net zoals de foto's bij huizenadvertenties: soms zie je sfeervolle foto's van dijkjes honderden meters verderop, of foto's van tuinen waarbij zorgvuldig de perceelsgrens weggewerkt is.
Dus dat die oppervlaktemetingen niet kloppen, is dat nou echt nieuws?
China bouwt bunker voor 200.000 mensen

SHANGHAI - Het bestuur van de Chinese metropool Shanghai heeft een ondergrondse bunker laten bouwen waar tot 200.000 mensen een veilige plek kunnen vinden. Volgens verscheidene Chinese media is de bunker bedoeld als schuilplaats in geval van een "explosie, het vrijkomen van giftige gassen of bij radioactiviteit".
Het ondergrondse complex heeft een oppervlakte van 90.000 vierkante meter en lijkt in het geheim gebouwd. Tot dusver was buiten China niet bekend dat de enorme bunker werd gebouwd. Het is niet duidelijk welke mensen in geval van gevaar de bunker mogen betreden. In Shanghai wonen naar schatting achttien miljoen mensen.
Het complex in de moderne metropool heeft vijftien ingangen en is ook direct verbonden met het metrostelsel. De stroom-, water- en zuurstofvoorzieningen zijn ingericht om burgers tot twee weken te kunnen opvangen. In "vredestijd" kan de bunker volgens de mediaberichten ook dienen als parkeergarage, opslagruimte of als vestigingplaats voor ondergrondse winkels.
(Bron)

En die winkels/auto's/spullen zijn spontaan verdwenen als nood aan de man is?
Vrouw en kinderen van zandbank gered

SCHIERMONNIKOOG - De reddingsboot van de KNRM op Schiermonnikoog heeft zondagmiddag een vrouw met drie kinderen van een zandbank gehaald. De vrouw was met de kinderen met de fiets de zandbank opgereden.
De zandbank zit met laagwater vast aan het strand van Schiermonnikoog. Toen het water opkwam, raakte de vrouw in paniek. Ze belde met haar mobiele telefoon haar man in België. Hij belde daarop de kustwacht met de mededeling dat zijn vrouw en de kinderen vastzaten in drijfzand.
In eerste instantie rukten politie en brandweer uit. Zij konden niets doen en zagen hulpeloos toe dat het gezelschap op de zandbank stond. Vervolgens schakelden zij de KNRM in.
Op het strand staat overigens wel een bord dat mensen waarschuwt niet de zandbank op te gaan. De vrouw verklaarde tegen de bemanningsleden van reddingboot Edzard Jacob het bord wel gezien te hebben, maar ze had de boodschap niet begrepen.
(Bron)
Het is echt afgekoeld. Vannacht vond ik dat het versleten laken niet genoeg was, dus de lege dekbedhoes erbij. Dan heb je dus drie laagjes katoen op je lijf. Warm genoeg.
Tijger vond het ook koeler, want die kwam weer gezellig bovenop me liggen. Heel leuk, behalve dat ze dan gaat trappelen - geen probleem als ze op een dekbed ligt, maar die nagels gaan dwars door die laagjes katoen heen, auww...
Na drie kwartier poetsen rolde ze zich met een verzaligde zucht op. En daar lig je dan. De kat snurkt, en jij voelt een kruimel onder je linkerbil. En je voelt dat je straks moet plassen. Maar die kat ligt zo lekker te slapen. Haar netjes verleggen is geen optie, want dan is ze Beledigd.
Met veel gepriegel de kruimel gevangen en verwijderd.
Lang netjes stil blijven liggen, maar dan moet het toch: Tijger voorzichtig wakker gemaakt. Ze straalt aan alle kanten uit dat ze dat NIET wil. Laken met Tijger en al opgetild, kwade bler, Tijger duikt naar het voeteneind en gaat daar zitten, rug naar me toe, boze snuif.
Naar de wc, weer gaan liggen, en dan is er net genoeg licht om te zien dat ze weer op de dozen is gaan liggen - en dat ze naar me kijkt. En ze zucht - een zucht net zo scherp als die nagels.
Misschien viel er toch wel iets te zeggen voor die warmte...

zondag, juli 30, 2006

Man zet val voor wielrenners op fietspad

GULPEN-WITTEM - De politie heeft zaterdagmiddag een 49-jarige inwoner van Nijswiller aangehouden omdat hij opzettelijk een touw over het fietspad voor zijn woning aan de Rijksweg had gespannen.
Een 23-jarige fietser uit Heerlen kon voorkomen dat het touw hem op stuurhoogte raakte door zich te laten vallen. Hij bleef ongedeerd, maakte de politie zondagmiddag bekend. De bewoner en zijn vrouw ergeren zich al langere tijd aan het gedrag van wielrenners op het pad.
Volgens de fietser schold de bewoner hem na zijn val uit, waarop die kort daarop in zijn bestelbusje wegreed. De vader van de fietser en een politieman zagen hem in de directe omgeving een huis binnengaan.
In zijn eerste verklaring zei de bewoner dat het touw aan een plant had vastgezeten en dat het was blijven hangen toen hij de plant naar zijn busje bracht. De politie heeft hem inmiddels uitgebreid verhoord en weer laten gaan. Voor poging tot doodslag is geen bewijs, aldus een politievoerder. Wel krijgt de bewoner een bekeuring voor verkeershinderlijk gedrag.
(Bron)

Als die man slim was (maar dat is ie dus niet), vroeg ie de gemeente om een drempel of hekje. Zo doen ze dat in Utrecht: midden op de lange rechte fietspaden waar te hard gebromd werd, pleuren ze een hek neer...
Het regent! Hoera! En het is nog maar 19 graden, het is gewoon donker, Tom is zowaar actief overdag, en laat zich lekker natregenen. Tijger heeft weer de pé in want die haat regen, die heeft het liefst 30 graden en zon zodat ze fijn kan bakken.
Er moet nog heel wat regen vallen wil de boel er niet meer verlept bijstaan, maar het is een begin ;-)