zaterdag, september 13, 2003

Nog een Ei-nominatie:

TT 120 ROTTERDAM Een 50-jarige Rotterdammer is opgepakt omdat hij premier Balkenende met de dood heeft bedreigd. Hij belde gisteren naar Radio Rijnmond met zijn bedreigingen. Daar werd de politie gebeld die de man wist op te sporen.
Nog een risico: poes heeft een nieuwe truc. Om me heen drentelen, en allerzieligst mauwen. Aanhalig doen (wat ze normaal nooit is), en als ze m'n aandacht heeft, naar de bak rennen en verwachtingsvol kijken. Het nieuwe bestaat eruit dat ze het eerst deed als de bak bijna leeg was (poes behoort in tegenstelling tot kater duidelijk tot het type 'nooit alles opeten'), en dat ze het nu doet terwijl er nog ruim voldoende is. Waarschijnlijk bedoelt ze dus: 'Ik wil wat anders!' Nog waarschijnlijker bedoelt ze: 'Doe mij maar wat olijven en shoarmavlees en feta en een stukje kip, in plaats van deze brokkenmix'.
Maar sorry poes, tis niet altijd feest. Jullie hoeven niet meerdere dagen achter elkaar dezelfde brokjes te eten, jullie krijgen altijd een hapje van ons eten (terwijl wij nóóit van jullie eten snoepen), jullie krijgen genoeg kattensnoepjes en regelmatig de ultieme traktatie: blikvoer. Dus dat je niet altijd de aller-, allerheerlijkste brokjes krijgt, sja... Ik eet ook weleens iets dat niet tot de directe Hippofavorieten behoort. Maar dan ga ik niet mauwen en doen alsof ik op het punt sta uit te hongeren.
Ik vrees dat poes een verwend nufje aan het worden is...
Het klinkt vast een beetje raar, maar ik ga zo slapen. Ik kon niet in slaap komen ondanks verregaande moeheid, en nu loop ik rond met zo'n wazig-lucide hoofd, dat je briljante dingen bedenkt maar wel wat langzaam (en na het slapen ben je de helft vergeten en laat dat nou steevast de briljante helft zijn ;-)) - gezien het weer kies ik voor slapen met de slaapkamerdeur open. Voordeel: kruidig nazomerluchtje drijft binnen. Nadeel: de types die denken: 'Leuk!! Dak open, stereo op 186 en daar dan overheen schreeuwen op de hoek van de straat!!'
We zijn weer in de lucht. Maar dat had u al ontdekt.
En Blogspot is weer een beetje dood, lijkt het...
Rolstoelers kunnen pand gehandicaptenraad niet in

Het nieuwe pand van de Provinciale Gehandicaptenraad Groningen (PGG) is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De PGG is na een gedwongen verhuizing in het slecht toegankelijke pand terechtgekomen.
Voor rolstoelgebruikers is het bijna onmogelijk het gebouw binnen te komen. De glazen toegangsdeur is loodzwaar en de bel zit te hoog. De kantine kunnen rolstoelgebruikers niet bereiken, want er is geen lift. Zelfs een gehandicaptentoilet ontbreekt. ,,Als ik van een toilet gebruik moet maken, ga ik naar de McDonalds vijfhonderd meter verderop'', vertelt voorzitter J. Dijk van de Gehandicaptenraad, die zelf rolstoelgebruiker is.
De PGG moest deze zomer noodgedwongen verhuizen, omdat het pand van de Samenwerkende Patiënten- en Consumentenorganisaties (SPC), waar de Gehandicaptenraad mee samenwerkt, te klein werd. Maatregelen om het nieuwe gebouw ook voor de gehandicapte gebruikers toegankelijk te maken, laten nog op zich wachten. De SPC zegt maatregelen te nemen in een integrale aanpak. ,,Wij hebben noodmaatregelen gevraagd maar die komen er niet. Mensen hebben soms te weinig invoelingsvermogen in de situatie van gehandicapten'', aldus Van Dijk.
De PGG bundelt de belangen van meer dan veertig provinciale gehandicaptenorganisaties. De raad keurt onder meer gebouwen op bereikbaarheid en toegankelijkheid voor gehandicapten. De PGG adviseert cliënten het eigen hoofdkantoor te mijden.
(Bron)
Spaghetti Marihuana

Twee Australische kinderen, van 2 en 4 jaar, zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat zij een overdosis marihuana tot zich hadden genomen, meldde de politie vrijdag. Het verdovende middel zat in de spaghettisaus die zij bij hun oppassers te eten kregen.
De oppassers, vrienden van de ouders van de kinderen, zeiden tegen de politie te zijn vergeten dat zij wiet in de saus hadden gestopt. Toen de ouders hun kinderen kwamen ophalen was een van de twee versuft en de ander bijna in een coma. De 22-jarige man en 33-jarige vrouw die op de kinderen pasten, zijn opgepakt en op borgtocht vrijgekomen.
(Bron)
Politie ontruimt deel vliegveld Gatwick

LONDEN - De Britse politie heeft zaterdagmorgen de Londense luchthaven Gatwick weer helemaal vrijgegeven, nadat bomexperts hadden geconstateerd dat in een verlaten verdachte auto geen explosieven zaten. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd.
De BBC meldde op gezag van de politie dat in verband met het incident drie mensen zijn opgepakt. Voordat de arrestaties werden verricht had de politie gemeld dat er camerabeelden waren van een man en vrouw en mogelijk een derde persoon die uit de auto stapten.
De politie sloeg vrijdagavond laat groot alarm omdat in een park naast de terminal een verlaten verdacht voertuig was aangetroffen. De zuidelijke terminal werd ontruimd en de A23 naar het vliegveld en spoorlijnen rond Gatwick werden afgesloten.
Vijf uur na de evacuatie van de zuidelijke terminal gaf de politie de hele luchthaven weer vrij. Een woordvoerder van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways zei dat het incident weinig invloed op het vluchtschema heeft gehad, omdat er in de nacht van vrijdag op zaterdag niet veel vluchten waren.
(Bron)

Even zien. Een vliegveld stilgelegd, drie mensen opgepakt en een auto opgeblazen - omdat die auto verkeerd geparkeerd werd? Het helpt uiteindelijk wel tegen het fileprobleem, maar het lijkt me een dure en milieu-onvriendelijke oplossing.
Nominatie Eieren van de week:

Omslag HP/De Tijd schiet KLM in verkeerde keelgat

AMSTERDAM - KLM weert opinieweekblad HP/De Tijd sinds deze week uit haar vliegtuigen en wachtruimten. Aanleiding is een fotobewerking op de omslag van de uitgave van deze week waarop lijkt dat een Boeing van de luchtvaartmaatschappij in de hoogste kantoortoren van Nederland vliegt. Dat heeft een woordvoerder van KLM zaterdag gemeld.
KLM kan de creativiteit van de redactie van het blad niet waarderen. "In een week dat we de slachtoffers van de aanslagen in New York herdenken, is dit onnodig pijnlijk voor passagiers en personeel", zegt de woordvoerder. KLM zegt dat het personeel geschokt heeft gereageerd op de fotobewerking.
Tot de hoofdredactie van HP/De Tijd officieel heeft gereageerd op een brief van KLM, is het contract met de uitgever van het blad opgeschort. Volgens de KLM-woordvoerder reageerde de distributeur "begripvol".
Ook eigenaar Nationale Nederlanden van de kantoortoren op de afbeelding heeft met een brief aan de hoofdredactie zijn ongenoegen geuit. "We zijn zeer onaangenaam verrast. Deze afbeelding tast het veiligheidsgevoel van onze medewerkers aan en tart alle fatsoensnormen", staat in het schrijven van de verzekeraar. Ook de directie van Nationale Nederlanden heeft ongeruste reacties van medewerkers ontvangen.
Hoofdredacteur Henk Steenhuis van HP/De Tijd zegt zeker te gaan reageren op de brieven van KLM en Nationale Nederlanden. Hij wil zaterdag niet op die reactie vooruitlopen.
(Bron)
Zou het toeval zijn, die fik bij de Appie?

vrijdag, september 12, 2003

Tip van Sterappel: Let op de kleintjes.
The godfather leidt tot diepe rust en zachte snurkgeluidjes. Tis geen culti-cat geloof ik.
Kijken naar de poes die tv-kijkt is eigenlijk veel leuker dan zelf tv-kijken. Haar vorige baasje vertelde me dat ze dol was op de Teletubbies, maar alles wat flink beweegt is leuk: reclame en zo ;-)
Een vrijstaand driekamerhuisje aan zee... Iets meer dan 100000 gulden (gulden ja). Maar de reiskosten zouden misschien wat begrotelijk zijn.
Net addict kids fall asleep in class

High school students are so addicted to the Internet some are spending up to 19 hours at a time on their computers.
Experts say students are falling asleep in class and withdrawing from social life because of the addiction.
The Internet Safety Group says Internet addiction among New Zealand youngsters is rising.
Last month it started training Auckland school counsellors on how to deal with students who have unhealthy Internet habits.
Cyber psychologist Nathan Gaunt said at least one New Zealand teenager had tried to commit suicide this year after their computer was disconnected by their parents.
"It's not the first time I have heard of that," he said.
Mr Gaunt, a social psychologist at the University of Auckland, is researching a PhD on Internet relationships.
Therapists were dealing with Internet addicts – compulsive use of the World Wide Web was now a recognised disorder – or students exhibiting symptoms associated with it.
School counsellors were seeing students who fell asleep in class because they had spent the night on the Internet, or who were skipping school to play computer games. One teenage boy was found to have spent 19 hours on the Internet.
In many cases the students became anxious if they could not get to a computer, Mr Gaunt said.
Addiction could start in children as young as eight. While most students were not addicts, many showed signs of addiction such as constantly checking for messages or staying on the Internet to find "one more" chatroom.
Such behaviour, termed "random reinforcement" was highly addictive, he said.
"The students who have the problems are the ones who spend the night on the Net. They are setting their bedtimes back to 2am.
"The problem is we don't know a lot about what kids do online," Mr Gaunt said.
Hautapu Primary School, 4 kilometres north of Cambridge, has banned students from using one form of Internet messaging.
Principal Shane Ngatai said it created a subculture between students on the Internet. He knew of older students who waited till their parents had gone to bed before spending hours on the Internet at night.
The school also wanted to protect students from paedophiles who were known to use Internet messaging to interact with students and find out where they met, he said.
ISG secretary Claire Balfour said school counsellors were faced with an addiction that had never been a problem till now.
"This is a generation where the older ones don't know anything (about the Internet) and the kids know much more. You get skilled hackers at 8, 9, 10 years old because you can go into a hackers' chatroom and learn how," Ms Balfour said.
The safety group is preparing another training module for counsellors in October. It is also preparing Education Ministry-funded modules to improve student Internet safety. The modules are aimed at principals, boards of trustees, librarians, cyber safety monitors, and ICT teachers.
Students were unlikely to volunteer information about their online life because their greatest fear was becoming disconnected from the Internet, Ms Balfour said.
(Bron)
TT 103 Kabinet scherpt WAO-regels aan

DEN HAAG Het kabinet heeft besloten de eisen waaraan iemand moet voldoen om een WAO-uitkering te krijgen of te behouden, flink te verscherpen. Vanaf 1 januari 2006 gaat het er alleen nog om óf iemand nog kan werken. Of dat werk passend is, is niet meer van belang.
Alleen voor mensen die helemaal niet meer kunnen werken blijft de WAO (70% van het laatstverdiende loon) bestaan. Alle anderen rest de WW, de bijstand of werk met een aanvullende uitkering.
WAO'ers die op 1 januari 2006 55 jaar of ouder zijn, krijgen niet meer te maken met de nieuwe regels. De overige WAO'ers worden dan opnieuw beoordeeld.
Ik zat me af te vragen hoe dat hier zou zijn - als hier een populair politicus werd vermoord. Fortuyn, dat was toch een behoorlijke schok, ook al was ik het volstrekt niet met zijn gedachtegoed eens.
Dus: een politicus die in brede kring populair is.
Ik kon er geeneen bedenken.
TT 110 Bewoners vakantiehuizen moeten weg

DEN HAAG De bewoners van bungalowpark Lingemeer in Lienden moeten voor 1 oktober hun villa's verlaten. Dat heeft de bestuursrechter in Den Haag vandaag bepaald op basis van een uitspraak van de Raad van State. In Lingemeer worden 23 vakantiehuizen permanent bewoond.
Het vonnis is een steun in de rug voor alle gemeenten die de strijd met bewoners van vakantiebungalows hebben aangebonden. Als gevolg van die status hoeven de betrokkenen namelijk geen gemeentelijke lasten af te dragen.
De bewoners van Lingemeer moeten voor 1 oktober aantonen elders een hoofdadres te hebben of een dwangsom betalen.
TT 107 Milieu-activisten bezetten Schiphol

SCHIPHOL Activisten van Milieudefensie hebben een bouwplaats op Schiphol bezet uit protest tegen de "ongeremde groei" van de luchthaven. Zo'n 40 actievoerders verschansten zich op de plaats waar Lounge 1 wordt uitgebreid, vlakbij de hoofdingang van Schiphol.
De activisten ketenden zich vast aan heipalen, betonmolens en graafmachines van de bouwvakkers. Milieudefensie zegt op deze manier voor prinsjesdag een signaal te willen afgeven dat "de maat vol is". Niemand is gearresteerd.
De activisten kregen later versterking van tientallen inwoners van Zwanenburg. De actie eindigde om 16.00 uur.
Pubers zetten ongeluk in scène

RENSWOUDE - Twee jongens van 16 en 17 jaar hebben de politie in Renswoude dagen beziggehouden met een gefingeerde aanrijding, waarbij de automobilist doorgereden zou zijn. Een 17-jarige inwoner van Renswoude liet zich twee dagen in het ziekenhuis opnemen en de betrokken 22-jarige automobilist uit Scherpenzeel heeft vastgezeten.
Zaterdagavond kreeg de politie een melding dat er een gewonde jongen in de berm van de weg lag, die aangereden zou zijn door een automobilist. Een getuige, de 16-jarige jongen uit Ede, had het zien gebeuren en het kenteken van de auto genoteerd.
Ambulancebroeders constateerden dat de Renswoudenaar gewond was en brachten hem naar het ziekenhuis. Achteraf is gebleken dat de jongen zelf zijn kleren aan prikkeldraad had gescheurd en vervolgens onder zijn fiets was gaan liggen. De politie hield de bestuurder uit Scherpenzeel aan en sleepte zijn auto weg voor technisch onderzoek.
Volgens een woordvoerder van de politie bleek na enkele dagen dat de zaak rammelde. Uiteindelijk gaven de pubers toe dat de Renswoudenaar met de man uit Scherpenzeel een conflict over geleend geld had. Zij wilden hem te grazen nemen door een ongeluk te ensceneren. Hoewel de jongens spijt hebben en de schade willen vergoeden, legt de politie de zaak toch voor aan de officier van justitie in Arnhem.
(Bron)
Albert Heijn belt protestmailers

ZAANDAM - Albert Heijn belt een groot aantal mensen op die via de SP-website protesteren tegen de buitensporige beloning van Anders Moberg, de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Ahold.
Het bedrijf achterhaalt de telefoonnummers van ondertekenaars via de bonuskaartgegevens en probeert uit te leggen dat het niets aan de benoeming kan doen. Een slappe reactie, stelt SP-Kamerlid Agnes Kant, die ook het personeel van Ahold en de dochterbedrijven oproept in actie te komen.
Onder het motto 'liever vakkenvullers dan zakkenvullers' worden vanaf zaterdag tienduizenden protestkaarten uitgedeeld bij tientallen Albert Heijn-filialen. Via de website van de SP worden sinds gisteren enkele tientallen protestmailtjes per uur verzonden.
Vrijdag is Albert Heijn begonnen ondertekenaars van de SP-klachtenbrief persoonlijk op te bellen. Hun telefoonnummers heeft het bedrijf achterhaald via de bonuskaartgegevens. De supermarktketen stelt dat het geen invloed heeft op de benoeming en beloning van de topman van het moederconcern Ahold. Evenmin spreekt men zich uit tegen de omstreden beloning.
Volgens SP-Kamerlid Agnes Kant is dit een slappe reactie. "De Albert Heijn-top kan afstand nemen van de buitensporige beloning van de Ahold-topman. Ook de ondernemingsraad van Albert Heijn zou zich moeten uitspreken. Het personeel wordt op straat gezet en de salarissen van deze mensen verdwijnen voor een groot deel naar de bankrekening van Moberg. Ik roep het personeel van Albert Heijn en andere Ahold-dochters dan ook op om vooral ook zelf te protesteren."
(Bron)
Achterhoekse boeren gaan wijn verbouwen

ARNHEM - Zes boeren in de Achterhoek gaan wijn verbouwen. Ze gebruiken daarvoor nieuw ontwikkelde druivenrassen die de weersomstandigheden in Noord- en Oost-Nederland beter aan kunnen.
De provincie Gelderland heeft vrijdag besloten bijna drie ton euro subsidie te geven voor de omvorming van de bedrijven. Het is de bedoeling dat de wijngaarden op termijn voor meer werkgelegenheid zorgen.
Ook willen de Achterhoekse boeren toeristen ontvangen in de gaarden en de kelders. Recreanten zouden ook mee kunnen helpen met de druivenoogst, aldus de provincie.
In Nederland wordt maar op enkele plekken aan professionele wijnbouw gedaan. Wijngaarden in Zuid-Limburg leveren al een aardige hoeveelheid wijn op. Ook uit Wageningen is inmiddels wijn te koop. De Achterhoek is het noordelijkste gebied waar geprobeerd wordt wijn te verbouwen.
(Bron)
TT 120 ARNHEM In Bronbeek in Arnhem heeft een 80-jarige oud-militair een medebewoner van 87 voor de eetzaal neergestoken. Andere bewoners overmeesterden de man, die is aangehouden. De 87-jarige ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis.
TT 130 LONDEN Wereldwijd zijn in 2000 bijna 5 miljoen mensen gestorven aan ziektes die door roken zijn ontstaan. Dat staat in een studie in The Lancet. Voor het eerst waren er meer slachtoffers in de Derde Wereld dan in Westerse landen.
TT 125 Zanger Johnny Cash (71) overleden

NEW YORK De legendarische countryzanger Johnny Cash is in een ziekenhuis in Nashville overleden aan de gevolgen van diabetes. Cash, die al geruime tijd ziek was, was 71 jaar oud.
Cash was in de jaren vijftig en zestig een van de grootste countrysterren, met nummers als Ring of Fire, I Walk The Line, Cry!, Cry!, Cry! en Folsom Prison Blues. In totaal nam hij meer dan 1500 liedjes op.
Cash, ook wel bekend als 'The Man in Black', had een geheel eigen stijl, die sterk beïnvloed was door folk en rock & roll. Cash won elf Grammy's, de laatste dit jaar, met Give My Love to Rose.
TT 124 Neo-nazi's met explosieven opgepakt

KARLSRUHE Een groep neo-nazi's uit de Duitse stad München is opgepakt. Ze zouden van plan zou zijn geweest een bomaanslag te plegen op een bouwterrein van een synagoge. Bij de arrestatie trof de politie 1,7 kilo explosieven aan.
Volgens een woordvoerder van het OM in Karlsruhe blijkt uit de verhoren dat de skinheads een aanslag wilden plegen op 9 november, de dag waarop in 1938 de Kristallnacht plaatsvond en door heel Duitsland synagoges werden verwoest.
Op 9 november wordt ook de eerste steen gelegd voor een nieuwe joods-orthodoxe synagoge in München. De Duitse president Rau woont deze plechtigheid bij.
TT 109 Minder watertoevoer naar Rijnland

LEIDEN De toevoer van IJsselmeerwater via de Amstel en het Aarkanaal naar het Rijnland is stopgezet, na overleg van de hoogheemraadschappen met het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De veendijken in het gebied stonden onder druk door de hoge waterstand in die waterwegen.
Dat maakte de kans op een dijkdoorbraak zoals in Wilnis groter. Rijnland krijgt nog wel zoet water via het Amsterdam-Rijnkanaal en de Kromme Rijn.
Rijnland liet aanvankelijk in augustus brak water binnen om het water op peil te houden. Het zout daaruit is vrijwel opgelost. Bij voldoende regen de komende weken wordt de watertoevoer gestaakt.
TT 108 Geen Haags geld voor Schiphol-plan

DEN HAAG Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat vindt niet dat de overheid moet meebetalen aan een plan van de luchthaven Schiphol om huizen van mensen die last hebben van vliegtuiglawaai op te kopen. Schultz van Haegen vindt het wel een goed plan.
Het plan kost geld omdat Schiphol de huizen met korting wil doorverkopen aan mensen die aangeven geen problemen met vliegtuiglawaai te hebben. Het zou gaan om woningen in Zwanenburg en Aalsmeer.
Directeur Cerfontaine van Schiphol wil dat de overheid meebetaalt omdat die verantwoordelijk zou zijn voor de grote aantallen huizen bij startbanen.

donderdag, september 11, 2003

Mijn katten eten heel graag sla.
Als er maar knoflooksaus op zit.
Amerikaan verstuurt zichzelf via luchtpost

DALLAS - Een New Yorker die vier weken vakantie had stuk te slaan, dacht die tijd goedkoop door te komen door zich via luchtpost naar zijn ouders in de Amerikaanse stad Dallas te laten verschepen.
De man liet zich door een expeditiemedewerker van zijn werk in een krat opsluiten en op kosten van zijn baas versturen naar zijn ouderlijke woning in DeSoto. Toen hij daar werd afgeleverd, kraakte hij het hout open met een koevoet, schudde de hand van de geschrokken postbode en liep grijnzend weg.
Volgens de Amerikaanse krant The Dallas Morning News is het lachen de New Yorker echter vergaan, omdat hij een deel van zijn vakantie achter de tralies mag doorbrengen. De Amerikaanse federale recherche FBI wil weten hoe de man twee dagen lang 2250 kilometer heeft kunnen afleggen via drie verschillende luchthavens, zonder dat veiligheidspersoneel dat merkte.
Volgens een bron bij de FBI is de man dom geweest dat hij zo snel uit het krat stapte. De postbode zag zijn ogen door de spleten van het krat en dacht dat hij dood was. Hij belde daarop de politie, die de New Yorker arresteerde wegens andere aanklachten die in Dallas nog tegen hem openstonden.
De verzending van luchtvracht is volgens luchtvaartexperts een van de hiaten in de beveiliging. Volgens het Amerikaanse bedrijf Air Security International is het vrijwel onmogelijk om luchtvracht aan dezelfde controles te onderwerpen als passagiers en bagage.
(Bron)
Duitse ontgoocheld na sekscadeau

Een Duitse vrouw heeft een rechtzaak aangespannen tegen haar buurman die haar een grote paarse vibrator kado deed voor haar verjaardag.
De huisvrouw, Iris P (30), uit Merseburg was behoorlijk ontgoocheld door het veel te grote seksuele speelgoed dat ze ontving van haar 52 jaar oude buurman Winfried B. "Ik vond Winfried altijd een aardige, behulpzame buur, maar opeens wilde hij meer. Hij droomde dat hij wilde seks met mij had", vertelde de vrouw onthutst.
Als verklaring voor zijn daad vertelde de man dat hij alleen maar aardig voor zijn buurvrouw wilde zijn. "Ik gaf het cadeau omdat ze altijd zo alleen is..."
Het vibrerende speeltje, met maarliefst zeven snelheden en een orgasmegarantie , is door de politie in beslag genomen als bewijs.
(Bron)
Kwart Engelse mannen prefereert gamen boven seks

Het Stuff magazine heeft een onderzoek laten uitvoeren onder bijna 1000 Engelsen. Daaruit kwam naar voren dat 25% van de mannen liever games speelt, surft of DVD's kijkt dan van bil gaat. 33% erkende meer plezier met zijn spulletjes te hebben dan met vrouw of partner. 40% van de vrouwen gaf toe dat ze op de tweede plek in de relatie kwamen, achter de games.
Volgens de onderzoekers zijn deze gegevens, dat voor veel mannen hun speeltjes het belangrijkste zijn en dan pas vrouw of partner, te verklaren door het feit dat vrouwen door hun eigen speeltjes geobsedeerd zijn en de mannen nu terugvechten.
The average gadget-loving survey respondent said that they spend about two hours with their favourite gizmo -- alone -- before heading off to bed to be with their spouse. One in ten men will spend up to four hours avoiding the marital bed, Stuff said.
"I think this wholesome and safe affair with the gadget is far better than any other form of infidelity -- at least wives and girlfriends know exactly where their fella is, even if they don't know exactly what he's doing," commented Stuff publishing manager Eddie Johnson.
(Bron)
'Uit WTC-puinhopen stegen wekenlang giftige gassen'

NEW YORK - Uit de brandende ruïnes van het World Trade Center in New York zijn tot zeker zes weken na de aanslagen van 11 september 2001 giftige gassen vrijgekomen. "Alsof het een chemische fabriek was", stelden onderzoekers van de Universiteit van Californië woensdag tijdens een bijeenkomst van de American Chemical Society in New York.
De gassen van giftige metalen, zuren en organische stoffen leverden volgens hoofdonderzoeker prof. Thomas Cahill gevaar op voor de reddingswerkers op Ground Zero die geen adembescherming hadden en voor de mensen die in de omgeving woonden en werkten. De conclusies van de onderzoekers staan in schrille tegenstelling met de mededelingen van de regering indertijd.
Die hield vol dat de lucht in de omgeving van het WTC niet gevaarlijk was. In de puinhopen kookte volgens Cahill een mengsel van bouwmaterialen en de inhoud van het gebouw, waaronder enorme aantallen computers en grote hoeveelheden papier en plastic. Daaruit stegen giftige gassen en miniscule deeltjes op, die tot diep in de longen konden doordringen. Sommige vrijgekomen stoffen zijn volgens de onderzoekers kankerverwekkend.
(Bron)
Balkenende: Mensen verwachten te veel van overheid

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Nederlanders zijn bijzonder verknocht aan hun individuele vrijheid. Voor het oplossen van de onaangename gevolgen van die vrijheid kijken ze echter al te snel naar de overheid. Terwijl ze ook best eens vaker in de spiegel kunnen kijken.
Premier Balkenende betoogde dit donderdag tijdens een congres over waarden en normen in Hardinxveld-Giessendam. Hij maakte de resultaten bekend van een onderzoek van het Rijk over waarden en normen.
Daaruit blijkt dat mensen in het dagelijks leven een groot gebrek aan vertrouwen, of zelfs angst voor anderen ervaren. Daarom zien ze voor zichzelf geen rol weggelegd bij het verbeteren van de omgangsvormen.
"Wat mij opvalt is dat mensen steeds het gedrag van anderen als onwenselijk ervaren", aldus de premier. "Feilloos weten we de splinters in het oog van de buurman aan te wijzen. De hand in eigen boezem steken komt veel minder voor."
Balkenende ontkent niet dat de overheid een taak heeft bij het verbeteren van de omgangsvormen. Ze dient ervoor te zorgen dat de regels gehandhaafd worden. "Maar uiteindelijk zijn het de mensen zelf die het verschil maken tussen een kille maatschappij en een betrokken samenleving", aldus Balkenende.
Waarden en normen was een thema waarvoor vooral het eerste kabinet-Balkenende zich sterk maakte. Volgens de premier hebben degenen die denken dat het debat over het onderwerp nu is verstomd evenwel ongelijk.
"Ruim 20 procent van het debat over de regeringsverklaring was gewijd aan waarden en normen. In de plannen die we met prinsjesdag presenteren, krijgen de voornemens een concrete vertaling. Zo legt het kabinet zich vast op een forse vermindering van criminaliteit en overlast in de publieke ruimte en komt er meer opvoedingsondersteuning voor gezinnen met kinderen die dreigen af te glijden naar de criminaliteit."
(Bron)
Voortvluchtige na 4 jaar opgepakt

ENSCHEDE - De politie Twente heeft woensdag een voortvluchtige medeplichtige aan een moord in 1999 aangehouden. De 33-jarige man uit Georgië wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op twee Armeense broers bij het Rutbeek in Enschede. De man was in 1999 Nederland ontvlucht toen hij in hoger beroep vier jaar cel hoorde eisen voor medeplichtigheid aan moord.
De politie Twente kwam de Georgiër op het spoor nadat hij zijn ex-vriendin uit Enschede telefonisch met de dood had bedreigd. De vrouw meldde dit woensdag bij de politie. De man bleek naar Enschede teruggekeerd om zijn ex-vriendin te vermoorden. De politie heeft woensdagavond de man in de woning van de ex-vriendin aangehouden en in verzekering gesteld.
In mei 1999 werden twee Armeense broers op brute wijze van het leven beroofd bij het Rutbeek in Enschede. Daarbij waren drie Georgiërs betrokken, onder wie de 33-jarige arrestant.
(Bron)
TT 130 LONDEN De grote Londense stroomstoring op 28 augustus is veroorzaakt door een verkeerde zekering met een te laag voltage. Door de storing lag onder meer de metro tijdens de spits plat.
TT 130 BOGOTÁ Bij een merkwaardige bomaanslag in Centraal-Colombia zijn zeker acht doden en twintig gewonden gevallen. De bom was vastgebonden op de rug van een paard. Hij ging af in een drukke straat. Wie verantwoordelijk is, is onduidelijk.
TT 130 LONDEN De Britse ambassadeur in IJsland heeft namens 23 landen bij de IJslandse regering officieel protest aangetekend tegen de hervatting van de walvisvaart. Dat protest was ook namens Nederland.
TT 121 Lindh bezwijkt aan verwondingen

STOCKHOLM De Zweedse minister Lindh van Buitenlandse Zaken is vanochtend rond half zes overleden aan de steekwonden die ze gisteren opliep. Ze is vannacht nog geopereerd, maar dat kon de inwendige bloedingen niet stelpen.
Een onbekende man bracht de 46-jarige Lindh gistermiddag verscheidene steken met een mes toe. Ze werd in armen, borst en maag gestoken, waardoor de lever en aders in de buik werden beschadigd.
De dader is volgens de politie "uit een bepaalde groep personen afkomstig, die met name bekend zijn". Meer wil zij er niet over zeggen. Niet bekend is of er video-opnames zijn van de moord.
TT 120 STEENWIJK Circa 10.000 huishoudens in delen van Drenthe en Overijssel zitten zonder stroom na een brand in een hoofdvoedingsstation. In een deel van het gebied is de stroomvoorziening met noodaggregaten weer op gang gebracht. De storing duurt nog zeker de hele dag.
TT 108 Glimmerveen krijgt 4 maanden cel

AMSTERDAM De 74-jarige Joop Glimmerveen is door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vier maanden celstraf waarvan twee voorwaardelijk. Hij krijgt de gevangenisstraf voor het aanzetten tot haat jegens buitenlanders.
De uitspraak is conform de eis. Joop Glimmerveen moest voor de rechter komen vanwege uitspraken die hij zeven jaar geleden deed tijdens twee bijeenkomsten van de inmiddels verboden CP'86.
In 1999 had het Haagse hof hem daarvoor al veroordeeld, maar de Hoge Raad vond dat de bewijsvoering toen ondeugdelijk was. De zaak werd daarom terugverwezen naar het gerechtshof in Amsterdam.

woensdag, september 10, 2003

Ik kan best wel wat met computers. Ik heb al eerder kabel en ADSL en extra netwerkkaarten geïnstalleerd.
Waarom lukt het me nu dan niet?
Snif :'-(
Boodschap:

6[p-rffffffffffffffffffjhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhgyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
........


\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\855555555]=
Klusjesman bekent verkrachting en moord op vrouw

ARNHEM - Een 37-jarige Arnhemmer heeft bij de politie bekend, dat hij op 2 juli een 50-jarige plaatsgenote in haar woning heeft verkracht en vermoord. De man zou gehandeld hebben onder invloed van alcohol en cocaïne.
Dat heeft een woordvoerder van de politie woensdag bekendgemaakt bij het afsluiten van het onderzoek naar de moord in de Sint Peterlaan. De verdachte werd 20 juli op Schiphol aangehouden toen hij terugkeerde van een vakantie naar Thailand. Hij zit nog steeds vast.
De Arnhemmer werkte als klusjesman bij de alleenwonende vrouw. Daarom had hij een sleutel van haar woning. Toen hij in geldnood zat en onder invloed van drank en drugs was, stapte hij het huis binnen om geld te zoeken. Toen hij de bewoonster tegenkwam, begon zij te gillen. In een poging haar in bedwang te houden zou de Arnhemmer de vrouw hebben gewurgd en ook nog hebben verkracht.
[Verkrachting is een beproefd middel om mensen in bedwang te houden, inderdaad.]
Nadat de man op Schiphol was aangehouden, is in twee woningen in Arnhem huiszoeking gedaan. Daar vond de politie onder meer de portemonnee van het slachtoffer met DNA-sporen van zowel de verdachte als de vrouw. De politie heeft met 25 mensen aan de zaak gewerkt en stuurt deze week het proces-verbaal naar de officier van justitie, aldus de politiewoordvoerder.
(Bron)
En jawel: De YACCS-commentfunctie is gereanimeerd. Hoera hoera.
TT 130 DE PANNE Een filiaal van Blokker in de Belgische kustplaats De Panne is deels ingestort nadat een steunpilaar het had begeven. De klanten en het personeel konden het pand op tijd verlaten.
TT 128 Zweedse minister neergestoken

STOCKHOLM De minister van Buitenlandse Zaken van Zweden, Anna Lindh, is in haar buik, borst en arm gestoken toen zij in een warenhuis in Stockholm aan het winkelen was. Haar toestand is ernstig.
De minister heeft in een ziekenhuis een spoedoperatie ondergaan. Over de dader, vermoedelijk een man, is nog niets bekend. Hij is meteen na de steekpartij op de vlucht geslagen. Een internetsite van een Zweedse krant meldt dat de
politie een man heeft aangehouden.
Anna Lindh is fanatiek voorstander van de euro. In Zweden wordt zondag in een referendum gestemd over toetreding. Over een mogelijk verband is niets bekend.
TT 109 Ministers kenden wel inhoud rapport

DEN HAAG De ministers De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) en Kamp (Defensie) waren toch op de hoogte van de inhoud van een geheim Brits rapport over de massavernietigingswapens in Irak. Twee weken geleden ontstond de indruk dat alleen de premier de inhoud kende.
Balkenende wilde vandaag in de Tweede Kamer tot ongenoegen van veel fracties niet dieper op de zaak ingaan. Vorig jaar september mocht hij het rapport inzien van premier Blair op voorwaarde dat hij dat strikt voor zichzelf hield.
Vandaag liet Balkenende weten dat De Hoop Scheffer, Kamp en de Nederlandse geheime dienst de inhoud wel kenden.

Dus JPB heeft TB belazerd en zijn belofte gebroken?

dinsdag, september 09, 2003

'Prehistorisch' insect aan het broeden

MELBOURNE - Het zeldzaamste insect in de wereld is aan het broeden in de dierentuin van Melbourne. Een vrouwelijke 'Lord Howe Island Stick' insect heeft al eerder eitjes gelegd en de eerste daarvan is zondag uitgebroed. Dat heeft een woordvoerder van de dierentuin dinsdag laten weten.
De insecten zijn vernoemd naar het gelijknamige Australische eiland Lord Howe, ongeveer 700 kilometer ten oosten van Australië, en ze behoren tot de oudste bewoners van de aarde. Toen meer dan tachtig jaar geleden ratten werden losgelaten op Lord Howe, vraten die de meeste insecten op. Een wetenschappelijke expeditie in 2001 leverde nog een aantal exemplaren op.
(Bron) (Plaatje)
Meisje (13) twee keer zwanger door 'papa'

LEEUWARDEN - Een 33-jarige man uit Leeuwarden heeft de dochter van zijn ex-vriendin twee keer zwanger gemaakt. Het meisje was daardoor al op 13-jarige leeftijd moeder van twee kinderen. De rechtbank in Leeuwarden veroordeelde dinsdag de man tot een celstraf van vijftien maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.
De rechter is van mening dat de Leeuwarder het vertrouwen van het slachtoffer geschaad heeft. "Het meisje zag de vriend van haar moeder als haar papa", aldus de rechter. Bovendien vindt de rechter dat de man het meisje haar kinderjaren heeft ontnomen door haar twee keer zwanger te maken, terwijl ze amper de leeftijd van 13 had bereikt.
De eis van de officier van justitie in deze zaak was tweeëneenhalf jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Gedragsdeskundigen achten de man sterk verminderd dan wel verminderd toerekeningsvatbaar.
In rapporten wordt hij omschreven als een kinderlijke, verwende man, die verstandelijk licht gehandicapt is, zich moeilijk zelf kan redden en afhankelijk is van anderen. De man krijgt na zijn gevangenisstraf dan ook begeleding van de reclassering.
(Bron)
De stoofschotel smaakte uitstekend, het vlees was boterzacht en dus goed te eten, ook met opgezette kapotte tong. Al met al heeft het 2,5 uur geprut, met paprikastukjes, peper, zout, kurkuma, gember. Laatste kwartiertje een courgette in stukjes erdoor.
Katten hebben allebei een paar stukjes gehad, en ze hebben stiekempjesweg de borden schoongelikt...
TT 113 Verplichte inburgering 'oudkomers'

DEN HAAG Allochtonen die voor 1998 naar Nederland zijn gekomen, worden verplicht een inburgeringscursus te volgen. Als ze die niet met succes afronden, worden ze financieel gestraft door een korting op hun WW- of hun WAO-uitkering, blijkt uit uitgelekte plannen van het kabinet die op Prinsjesdag worden bekendgemaakt.
Tot nu toe werden alleen migranten die na 1998 naar Nederland zijn gekomen tot de inburgeringscursus verplicht. In die cursus krijgen de buitenlanders zowel Nederlands als uitleg over de cultuur.
Als de betrokkenen de cursus met succes afronden, mogen ze de gemaakte kosten deels bij de overheid declareren.

Deze oudkomer verheugt zich enorm op die cursus!
Maar elke oudkomer heeft dus blijkbaar een WW- of WAO-uitkering?
TT 401 Officieel komt de Spaanse vertaling van deel 5 van Harry Potter pas over enkele maanden uit in Latijns-Amerika. Maar in Venezuela is Beun de Haas al flink aan de gang geweest. Daar is een illegale vertaling in omloop die gretig aftrek vindt. Waarom is eigenlijk een raadsel, want leesbaar kun je het boek niet echt noemen.
Op vrijwel elke pagina verontschuldigt de vertaler zich voor zijn werk. Het verhaal staat vol zinnen als 'sorry, ik weet niet wat dit precies betekent' en 'ik heb het maar een beetje omschreven, want ik snapte ook niet precies wat er bedoeld werd'. Klasse Beun!
TT 192 Politie grijpt in bij Quote-race

RIJSWIJK De politie heeft, naar eerst nu blijkt, zaterdag hard opgetreden tegen deelnemers aan de Quote Challengerrace. Dat is een race van het maandblad Quote voor rijken met een exclusieve auto. De politie nam een Rolls Royce, een Jaguar, een Mercedes en een Ferrari in beslag.
Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor rijden over fietspaden, het negeren van rood licht en rechts inhalen. Volgens de politie was de race te vergelijken met een illegale straatrace, maar dan groter en met veel duurdere auto's.
Quote vindt het politieoptreden "zwaar overdreven". De race ging van Versailles naar Marokko en terug naar Ouderkerk.

Ook met dure autootjes moet je je aan de verkeersregels houden...
De planning was om op zondag een recept uit te proberen, een stoofschotel. Dus vlees gekocht, maar het kwam er zondag niet van, gisteren ging het niet, dus moet het vandaag. Ik hoop dat ik de kruiden een beetje kan hebben (ik ben voorzichtig geweest met de scherpste). Dus: vlees in blokjes (katten kwijlend aan m'n voeten), vlees aanbakken (katten kwijlend bij het fornuis), groen en bouillon erbij en stoven maar (katten met de neus in de lucht en de ogen dicht snuffend in de keuken). Elke keer als ik naar de keuken loop, stuiven de katten mee: nú krijgen ze toch wel wat?
Volgens mij is het tijd voor heropvoeding...
Dat vlees kan wel even blijven prutten, twee uur is de standaardtijd, iets langer zal geen kwaad kunnen denk ik. Moet ik alleen een kwartiertje voor we het willen eten een courgette in plakken erbij doen.
Wie slap is moet slim zijn. En de katten in de gaten houden.
TT 130 TOKIO In Japan zijn voor het eerst meer dan 20.000 mensen ouder dan 100 jaar. Van hen is 85 procent vrouw. Vijf jaar geleden waren er nog maar ruim 10.000 eeuwelingen. De Japanse bevolking in zijn geheel vergrijst in snel tempo.
TT 130 DHAKA De rechtbanken in Bangladesh hebben zeker 86 jaar nodig om ongeveer een miljoen achterstallige rechtszaken af te handelen, heeft Justitie gezegd. De advocaten kunnen zaken lang traineren.
TT 128 Leni Riefenstahl (101) overleden

MÜNCHEN De beroemde Duitse cineaste van het Derde Rijk, Leni Riefenstahl, is op 101-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Ze overleed maandag thuis in haar woonplaats Pöcking in Beieren.
In de jaren 30 raakte ze bevriend met Adolf Hitler. Ze maakte voor hem tal van nazi-propagandafilms waaronder Triumph des Willens (de registratie van een nazi-partijdag). Omdat ze voor de nazi's had gewerkt, kwam ze na de oorlog niet meer als cineaste aan het werk.
Ze heeft altijd volgehouden dat ze de nazi-ideologieën niet deelde. Ze gaf wel toe een groot bewonderaar van Adolf Hitler te zijn geweest.
TT 106 V&D schrapt 1815 arbeidsplaatsen

AMSTERDAM De warenhuisketen Vroom & Dreesmann schrapt 1815 volledige banen. 2300 van de 14.000 werknemers verliezen hun baan. De winkels in Almelo, Geleen, Kerkrade, Heerenveen, Helmond, Middelburg, Rotterdam-Oosterhof, Sneek, Valkenswaard, Tiel, Venlo en Vlaardingen gaan dicht.
V&D draait al jaren slecht. Het concern verbouwde de winkels daarom vorig jaar, maar de verbouwing leverde volstrekt niet het gewenste resultaat op.
De directie gaat de bonden vragen in te stemmen met een bevriezing van lonen. De loonsverhoging van 1,25% van deze maand komt dan te vervallen. De warenhuizen moeten in 2004 weer quitte draaien.

maandag, september 08, 2003

Wat ook zielig is met een kapotgebeten tong: vla is heerlijk, maar zoet. Je krijgt zo'n vreselijke zin in iets hartigs. Maar het mag niet warm zijn, en niet te zout. Lauwe macaroni met kaas? Ketchup kan niet, te zuur. Soep is ook geen goed idee. Dit zijn de dagen waarvoor de slappe knakworstjes zijn uitgevonden - maar die heb ik niet in huis.

Oh ja: voor wie lef heeft: foto van m'n tong (dat rode is opengebeten tong, de witte vlekjes zijn bijtsporen). Beetje blekere (en scherpere) versie hier. De rode vlek aan m'n lip is koortsuitslag. Dat kan er dan ook nog wel bij.
TT 112 Golfveteranen klagen banken aan

HILVERSUM Amerikaanse Golfveteranen hebben 44 bedrijven van over de hele wereld aangeklaagd, waaronder ook de Nederlandse banken Rabobank en ABN Amro. Dat meldt NOVA. De oud-militairen stellen de bedrijven verantwoordelijk voor hun ziekte, het Golfsyndroom.
De 16 veteranen stellen 11 chemische concerns aansprakelijk, omdat die Saddam Hoessein de grondstoffen leverden voor de chemische wapens die hun ziek zouden hebben gemaakt. Het verwijt aan de 33 aangeklaagde banken luidt dat zij de productie van deze wapens financierden.
Ruim eenderde van de Golfveteranen van 1991 lijdt aan het Golfsyndroom.
TT 129 Proces tegen downloaden muziek

LOS ANGELES De muziekindustrie is in de VS zoals werd verwacht een rechtszaak begonnen tegen 261 mensen die illegaal muziek hebben gedownload van internet. De sector wil daarmee aangeven dat het illegaal kopiëren van muziek voortaan hard zal worden bestreden.
Andere Amerikanen die illegale muziek op hun pc hebben staan, krijgen de kans de muziek te verwijderen zonder een proces aan hun broek te krijgen.
[Da's wel ongelijke behandeling, lijkt me.]
"Als je producten regelmatig worden gestolen, komt er een moment dat je tot actie overgaat", aldus een woordvoerder. De muziekproducenten zeggen dat ze door het internet fors minder cd's verkopen.

Ik koop meer cd's door het downloaden: je kunt makkelijk eens iets anders uitproberen, en vaak terf ik dan iets wat me erg aanspreekt, en koop ik de cd. Ik denk dat de daling in de cd-verkoop meer te maken heeft met de prijsstelling van het product.
Kan nog niet veel vinden over die bezuinigen op de vergoedingen voor gehandicapten. Hogere eigen bijdrages, minder vergoedingen, knijp maar af die boel. Als ze de taxi niet vergoed krijgen kunnen ze ook niet naar Den Haag om te demonstreren, zou dat de gedachte zijn?
Wie zei dat ook alweer, dat je de graad van beschaving van een maatschappij kan afmeten aan de manier waarop die maatschappij omgaat met de zwakste deelnemers?
Relatieleed motief voor gooien tampon naar Gouden Koets

AMSTERDAM - Hij was op 2 februari 2002 naar Amsterdam gekomen om "een tegengeluid" te laten horen tijdens het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Hij was immers geen voorstander van de monarchie en had zich ook nogal geërgerd aan het gemak waarmee de bruid het Nederlanderschap had verworven.
Maar dat de 28-jarige V.K. uiteindelijk een natte tampon naar de langstrekkende Gouden Koets had geworpen, kwam vooral, doordat zijn eigen verloving kort daarvoor op de klippen was gelopen.
"Ik zou ook gaan trouwen in een koets", aldus K. maandag voor het gerechtshof in Amsterdam. Hij stond terecht wegens belediging van het prinselijk paar. De politierechter veroordeelde hem vorig jaar tot een boete van 250 euro.
Toen had K. zijn verhaal van "diep persoonlijk leed", zoals hij het zelf verwoordde, achter gesloten deuren kunnen doen. Nu, met een nieuwe baan en een nieuwe liefde, wilde hij dat wel in de openbaarheid vertellen. "Toen de koets in zicht kwam, werd ik overmand door persoonlijke frustratie. Daarom gooide ik die tampon. Ik zag eigenlijk mijn eigen koets en mijn mislukte huwelijk voorbijkomen."
De tampon was hem kort voor de - mislukte - worp aangereikt door een gezelschap punkers. Dat het werpen ervan juridisch als beledigend gekwalificeerd moet worden, zag K. niet echt in. Zijn raadsman, M. Pestman, ook niet. Volgens de advocaat is een "gebruikte tampon" (de tampon in kwestie was in limonade gedrenkt) "niet per se vies en dus beledigend".
Aanklaagster Y. Kruyer vond het gooien van een "natte tampon" wel beledigend en eiste een boete van 250 euro, conform de straf die de politierechter K. oplegde.
Het hof doet 22 september uitspraak. Maandag later op de dag staat een man terecht die de Gouden Koets met een verfbommetje wist te raken.
(Bron)
Activisten vast na vechtpartij bij nertsenfokkerij

PUTTEN - De 49 actievoerders die de politie vrijdagavond aanhield in Putten zitten nog steeds vast. De groep liet vrijdag 6000 nertsen los bij een fokkerij in Putten. De politie zegt op zoek te zijn naar een grote groep actievoerders die wist te ontkomen.
De actievoerders zijn vrijdagavond met bussen naar de nertsenfokkerij aan de Voordijk gekomen. Ze hebben vernielingen aangericht en de nertsen losgelaten. Vervolgens kwamen omwonenden de nertsenfokker te hulp en ontstond een massale vechtpartij. "Hierbij zijn over en weer rake klappen gevallen", zegt een politiewoordvoerder. Er vielen geen gewonden.
Het overgrote deel van de bevrijdde nertsen is vrijdagavond al weer gevangen door de fokker en omwonenden.
(Bron)

Wat ik niet snap: wat is het _doel_ van het vrijlaten van die beesten? Ze kunnen zich hier niet redden, dus is het niet echt diervriendelijk ze vrij te laten.
Die spreiding van kansarmen - waarom worden de kansrijken niet gespreid? Aerdenhouters in Charlois en de Schilderswijk, Bosch en Duiners naar Amsterdam-West, enzovoorts.
De pest met de nasleep van een stuip is dat op de een of andere manier de warmteregulering van je lijf op tilt gaat. Na een stevige aanval voelt het alsof ik hoge koorts heb - maar dan zit ik nu te klappertanden (heel voorzichtig, want m'n tong ligt al aan gort), en over een half uur druip ik van het zweet. Heel irritant.
Vriendje is komen aanzoeven met de standaardvla en een bak ijs, en dat ijs was heerlijk: laten smelten op je tong maakt dat de pijn in die tong ook wat minder wordt.
Morgen zal ik me beter voelen, maar zal m'n tong meer zeer doen (die is nu nog wat verdoofd). En morgen zal ik nog sjjteedsjj nie goe kujnne pjjatje, en door andere mensen bekeken worden als een zielige gek. Wat me woest maakt, maar dat heeft weinig effect met een spraakgebrek :-/
Nou ja, over een paar dagen heb ik nergens last meer van.
De katten durven de slaapkamer niet meer in, het zou weleens kunnen dat ze op bed lagen toen het gebeurde. Lig je rustig te snurken, word je met veel lawaai gelanceerd - arme beesten.
TT 401 George Rijke, een 73-jarige pensionado uit Kaapstad, is zwaar gedupeerd door zijn collie Jakkals. De hond deed zich onlangs te goed aan George's kunstgebit en gehoorapparaat. In zijn tuin trof George de resten van zijn kunstklapper aan, en ook wat uitgekauwde schoenen. Zijn gehoortoestel wordt nog vermist.
TT 130 LOS ANGELES Singer-songwriter Warren Zevon is overleden. Hij is 56 jaar oud geworden. Zevon, begonnen als pianist van de Everly Brothers, maakte zijn eerste plaat in 1969. Zijn laatste album, The Wind, kwam vorige maand uit.

TT 402 De Amerikaanse singer-songwriter Warren Zevon is zondag op 56-jarige leeftijd overleden. Zevon leed aan een ongeneeslijke vorm van longkanker.
Warren Zevon wordt gerekend tot de meest eigenzinnige en controversiële singer-songwriters van de afgelopen 30 jaar. Zijn teksten waren vaak hilarisch, bizar en politiek incorrect. Zijn eigen carrière stond lang in de schaduw van artiesten die met zijn songs groot werden, zoals Linda Ronstadt.
Zevon heeft bewust gekozen voor zijn ongezonde leefstijl, en was op de hoogte van de gevolgen.Hij leefde "net als Jim Morrison, maar dan dertig jaar langer".
Eén keer per jaar weet ik het zeker: niks zo erg als leven met een tevreden man. Waar ik altijd wel tien dingen op kan noemen die ik best zou willen hebben, weet hij niks. Hij heeft niks nodig, komt niks tekort, is heel tevreden.
Da's mooi natuurlijk. Maar niet als zijn verjaardag in zicht komt. Ja, hij zou wel wat visjes voor het aquarium willen, maar dan net het type dat nergens te vinden is - en of ie ze echt nú wil, betwijfelt ie ook nog.
En verder? Neuh. Niks. Hij wou een tijdje terug eventueel wel een digicam, maar dat was meer bij gebrek aan inspiratie geloof ik: ik wilde er een, dus hij vond het ook wel wat.
Wat moet ik nou? Ik maak 'm altijd wel happy met een fles cognac of zo, maar om nou jaar in jaar uit bij alle feestelijke gelegenheden een fles cognac te geven?
Misschien moest ik gewoon bij wijze van hint een lelijke trui voor 'm kopen. Hoewel, dan loop ik het risico op de regelmatig terugkerende discussie over De Trui. Die al jaaaaaaaren half afgemaakt ergens rondzwerft - en afmaken lukt maar niet. Ik kan proberen of ik er een spencer van kan maken, kan ik er later nog mouwen aan breien natuurlijk.
Maar toch.
Een jongen-man van bijna 42; type spijkerbroek - oud t-shirt - grijze sokken - bergschoenen; houdt van plantjeskijken, computerprutsen, schaatsen op natuurijs, de katten, koffie, bier en cognac; heeft een aquarium met als dierlijke inwoners alleen nog platwormen en slakken; woont al jaren op dezelfde kamer met dezelfde spullen; haat scheren; vindt niks zo erg als veranderingen in verpakkingen van zijn favoriete producten en is eigenwijs.
In dat kader noemde ie al eens een raketwerper als cadeautip, maar dat wens ik niet serieus te nemen.
Herkent u zichzelf of een ander in dit profiel en heeft u een goed idee? Laat het me weten! Nog drie weken te gaan...
Niet klikken...

zondag, september 07, 2003

TT 401 Een man uit Denemarken ging heel ver om zijn dochter tevreden te stellen. Hij kocht een paard voor haar en plaatste dat anderhalve dag in zijn appartement op de eerste verdieping van een flat.
De vader bedacht zich na het kopen van de pony dat hij eigenlijk geen plek had voor de viervoeter. Hij besloot het dier daarom in de keuken op te sluiten.
De politie nam poolshoogte nadat de onderburen hadden geklaagd over stank en hoefgetrappel. Agenten troffen het huis bezaaid met urineplassen en keutels aan. "Ik doe het nooit meer", beloofde de man die de pony daarna naar de wei van zijn zwager bracht.
TT 120 AMSTERDAM Een groep studenten zonder kamer heeft 3 voormalige dienstwoningen van de Bijlmerbajes gekraakt. Ze zeggen zo hun woonruimteprobleem op te lossen. De woningen staan al twee jaar leeg.
Hm, mijn vetdonatie-idee is opgepakt geloof ik.