zaterdag, maart 21, 2009

Stuntende quadrijder gewond

UTRECHT - Een bestuurder van een quad raakte vrijdagavond ernstig gewond tijdens het stunten.
De man reed op de Waterlinieweg in Utrecht toen hij besloot op zijn achterwielen te gaan rijden. Getuigen verklaren dat dit mis ging waarop de man verongelukte.
De bestuurder is in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
(Bron)

Mag je met een quad op een autoweg? En als je zo'n log vierwielertje hebt, waarom wil je dan op twéé wielen rijden?
TT 121 De politie in Breda heeft een man van 40 gearresteerd die nog een boete van 143.200 euro heeft openstaan en nog drie jaar moet zitten. Hij had ooit veel geld verdiend met een hennepkwekerij. De politie heeft lang gezocht naar de man, die geen vast adres heeft. Hij werd op zijn brommer in Breda klemgereden.
En daar fladderde de eerste kleine vos.
En nu is dat speenkruidzinnetje weg natuurlijk. Hoe dan ook: ik zag vandaag het eerste speenkruid bloeien.
Leuke variant: je klikt op de publishknop, moet vervolgens opnieuw inloggen en krijgt dan een bad request-melding. Zodat het speenkruidzinnetje nu de plek heeft ingenomen van ditzelfde berichtje dat ik net tikte.
Getikt word je er inderdaad van.
Als het automatisch opslaan mislukt, zoals nu, weet je al genoeg :-(
Niet te hard juichen, en niet te vroeg...

Zo fiets je rustig richting winkel, rondkijkend naar al dat groen en luisterend naar al die vogeltjes, nog even genieten voor het weer weer inzakt - welke gèk rijdt hier zó knalhard? Waarna je bijna van de sokken gereden wordt door zo'n wit-met-rood-en-blauwe auto, waar twee mannen uitrennen, knal de deuren dicht, vloeken op die leuke paaltjes die hier overal in de wijk autosluipverkeer tegengaan, en rennen maar, over het schoolplein richting andere kant van de wijk, een tros krijsende kinderen er achteraan.
Intussen hoor je via de radio in de auto allerlei meldingen over waar verdachte zich nu bevindt en weet je dat de de poging te prijzen is, maar waarschijnlijk ook volstrekt zinloos.
Even later zie je nog een politieauto, en een motor - die was zinvoller geweest maar die reed ongetwijfeld niet in de wijk rond toen de melding kwam, maar op de grotere wegen.
Geen idee wat er nou aan de hand was, misschien staat het binnenkort bij het politienieuws of in het lokale krantje.
Test zoveel...

vrijdag, maart 20, 2009

En daar gaan we weer met de foutmelding.
Loggen lukt dan niet, want de vorige post verdwijnt, de link blijft staan, en de volgende post duikt op.
Zo is de foto van Tom in rare houding gelinkt aan 'rimteafval scheert rakelings langs ISS', terwijl die post verdwenen is.
Overvallers zelf beroofd na overval

AMSTERDAM - Twee mannen die een juwelier overvielen in het Amerikaanse Milwaukee hebben niet lang plezier gehad van hun buit. Kort na de overval werden zij zelf slachtoffer van een overval.
De beide mannen verlieten de juwelier met een buit bestaande uit juwelen en contant geld. Bij het verlaten van het pand stuitte het duo echter op een tweede dievenbende, die het tweetal overviel.
Volgens politieagent Thomas Welch ontstond kort na de overval een gevecht tussen de beide bendes, zo bericht het Engelse Metro. Uiteindelijk gingen beide bendes er vandoor in twee auto's.
De politie wist beide auto's aan te houden en arresteerde in totaal vier mensen, waaronder het duo dat de juwelier overviel. Het betreft twee mannen van 40 en 31 jaar oud.
De andere twee mannen die werden aangehouden behoorden tot de tweede bende en zijn 22 en 27 jaar oud. De politie heeft bevestigd dat alle vier de mannen afkomstig zijn uit Illinois.
(Bron)
Hagenaar dreigt met bloedbad op school

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft een 23-jarige Hagenaar aangehouden die had aangekondigd dat hij een bloedbad zou aanrichten op het Maerlant Lyceum in Den Haag.
De informaticastudent liet op een Amerikaanse site weten dat hij het voorbeeld van de 17-jarige scholier Tim Kretschmer in het Duitse Winnenden wilde volgen.
De schietpartij in Duitsland kostte ruim een week geleden vijftien slachtoffers en de dader het leven.
Een woordvoerster van de politie bevestigde vrijdag een bericht over het dreigement van de Hagenaar in het AD. De jongeman werd zondag al aangehouden.
De politie wilde eerst het onderzoek afronden voordat het nieuws naar buiten kwam. ''We willen geen onrust veroorzaken'', aldus de zegsvrouw.
De man zei na de aanhouding dat het een grap was en dat hij slechts stoer wilde doen. Hij had de boodschap op internet gezet via de computer van iemand anders. Hulp van de FBI leidde de politie eerst naar een Haagse vrouw.
Toen bleek dat haar beveiligde draadloze netwerk was gehackt, leidde het spoor naar het huis van de Hagenaar waar hij met anderen woont.
Zijn 20-jarige huisgenoot, een oud-leerling van het lyceum, had ingebroken in de computer. Hij wordt waarschijnlijk vervolgd voor computervredebreuk.
De 23-jarige Hagenaar blijft nog zeker veertien dagen vastzitten.
Ook kan hij een fikse rekening verwachten van enkele tienduizenden euro's voor de arbeidsintensieve en dure onderzoeken van de politie.
De politie heeft sinds het Duitse bloedblad de handen vol aan 'stoere grapjes'.
Zo werden onlangs in Rotterdam en Breda verdachten aangehouden die schooldrama's aankondigden.
(Bron)

Als je zoiets 'stoer' vindt, mag je wel verplicht opgenomen worden.
Als je het doet om te kunnen spijbelen, sja. Oma vertelt: als wij vroeger wilden spijbelen, dan gingen we gewoon niet naar school. En dan liepen we over de markt ons af te vragen of dit nou wel zoveel leuker was, en stiekem op de kerkklok te gluren of we voor ons fatsoen alweer konden voorstellen om maar weer es terug te gaan.
Ook niet stoer, maar wel minder stom.
Varkens naast gastenverblijf Duitse regering

BERLIJN - Pal naast Kasteel Meseberg, het gastenverblijf van de Duitse regering ten noorden van Berlijn, wordt een stal voor zo'n 1450 varkens gebouwd.
De stichting die eigenaar is van het kasteel, vindt dat 'ongehoord', vanwege de verwachte stankoverlast.
Dit heeft Bild, de grootste Duitse krant, donderdag gemeld. In het voor 25 miljoen euro gerestaureerde kasteel logeerden al de toenmalige Amerikaanse president George Bush en de Franse president Jacques Chirac.
De varkensmesterij naast het prestigieuze gastenverblijf uit de achttiende eeuw moet in mei beginnen. Volgens milieuambtenaren van de deelstaat Brandenburg is er weinig tegen te doen, als de varkensboeren zich aan alle voorschriften houden.
De vergunning van een varkensboerderij die eerder op dezelfde plek gevestigd was, is namelijk nog steeds van kracht.
(Bron)

'Burgers' hebben dat ook weleens.
Jarige in de cel na weggegooid bierblikje

DEN HAAG - Een Rotterdammer werd donderdag onaangenaam verrast. De 'verse' 56-jarige gooide in Den Haag een leeg blikje bier op straat. Politiemannen die hem hiervoor wilden bekeuren, ontdekten dat de man nog 26 andere bekeuringen had openstaan.
In totaal moest de man ruim 2250 euro ophoesten. De jarige zei de bekeuringen niet te kunnen betalen. Hij moet nu een gevangenisstraf van 182 dagen uitzitten, aldus de politie vrijdag.
(Bron)

Je hebt dom en je hebt èrg dom.
Deurwaarder haalt verkeerde huis leeg

Een Gents koppel stond bij thuiskomst een onaangename verrassing te wachten. Een deurwaarder had het hele huis leeggehaald, terwijl hij bij de buren moest zijn.
Onlangs zijn Carine Van de Vivere en haar echtgenoot naar het centrum van Gent verhuisd. Veel van hun bezittingen stonden tot nu toe echter nog in hun vroegere woning in Deinze.
De bovenverdieping (nummer 38a) van deze woning hadden zij enige tijd geleden verkocht. De benedenverdieping (nummer 38) was nog van het koppel zelf.
De aanmaningen waren naar het juiste adres gestuurd, maar de deurwaarder had de tweedeling niet opgemerkt. Uiteindelijk haalde hij het hele pand leeg.
De gerechtsdeurwaarder vindt echter niet dat hij in de fout is gegaan. Volgens hem zijn het de buren die nalatig zijn geweest, zo meldt de Gazet van Antwerpen.
"Zij hebben verschillende brieven gehad met een lijst van in beslag genomen goederen. Zij hadden mevrouw moeten verwittigen dat de meubelen die op de lijst stonden van haar waren,” aldus de deurwaarder.
De in beslag genomen goederen van Van de Vivere zijn verkocht en de kopers zijn niet verplicht om ze terug te verkopen. Van de Vivere kan wel een schadevergoeding eisen van haar buren.
(Bron)

Is die deurwaarder niet verplicht om op te letten?
Vanochtend trouwens de eerste echte vinkenslag gehoord, en zowaar: ik woon hier nu 9 jaar en ik wéét dat ze er zitten, maar nu hoorde ik voor het eerst daadwerkelijk een specht roffelen.

donderdag, maart 19, 2009

De vroegeling bloeit :-) In veel boomspiegels zag ik ineens dat kleine ding massaal bloeien.
Dan kan het misschien wel 5 graden gaan vriezen vannacht, maar het IS lente!
Ik zag vandaag ook verdacht veel cabrio's (met bestuurder in dikke jas, trui, sjaal), en de eerste bermudageklede meneer. Ik kreeg het er koud van.

woensdag, maart 18, 2009

Okee, de nachtvorst komt terug. Dat hoort erbij. Maar vannacht was het al erg druk in de lucht, en net zag ik de eerste grote groepen van deze nacht: druk kletsende V's op weg naar het noorden.

dinsdag, maart 17, 2009

Zozo. In de zon uit de wind 23 graden. Grasveldjes kleuren paardenbloemgeel en madeliefjeswit. De iepen hebben een bordeauxwaas van de bloemen, de wilgen zijn al een tijdje hoopgevend lichtgroen, de hazelaars zijn al uitgebloeid, de kastanjeknoppen ontvouwen zich al.
En ja, al het tulpenblad is al bijna opgevreten door de slakken die ook aan primeurgroentes doen. Maar dat hoort erbij.
In het park verderop liggen een jongen en een meisje met aan de bovenkant wat meer kleding dan gebruikelijk voor parkbezoekers, en aan de onderkant duidelijk wat minder kleding dan gebruikelijk.
En aan de overkant is het studentenhuis al aan het barbecueën, lekker in een trui op een kratje bier en stoken maar.