zaterdag, april 26, 2003

Amerikaanse opzichters vinden ingevroren tijgertjes

LOS ANGELES - Amerikaanse dierenopzichters hebben bijna zestig ingevroren tijgertjes gevonden in een huis van een Californisch echtpaar. In de tuin lagen tientallen luipaarden, tijgers en krokodillen begraven. Dat heeft de dierenafdeling van de Californische politie vrijdag gemeld.
De opzichters doorzochten het huis van een eigenaar van een dierenbegraafplaats nadat ze een tip hadden gekregen over de dode dieren. Op zolder vonden de wachters levende tijger- en luipaardjongen en twee jonge kaaimannen in een zwembad.
De eigenaar en zijn vrouw zijn gearresteerd wegens het in gevaar brengen van hun achtjarige dochter. Een dierenarts werd opgepakt omdat ze de dieren wreed zou hebben behandeld.
(Bron)
TT 105 Weer forse beloningen topmanagers

ROTTERDAM De top van het Nederlandse bedrijfsleven is er vorig jaar 7,3% op vooruit gegaan, blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. Het basissalaris van topbestuurders steeg tot gemiddeld 580.000 euro per jaar.
Bij dat bedrag komen nog de bonussen. In totaal bedraagt het inkomen dan circa 956.000 euro. De loonstijgingen van de 'gewone' werknemers bedroegen gemiddeld 3,3% terwijl de inflatie 3,5% bedroeg.
De cijfers blijken uit de jaarverslagen van vijftig bedrijven uit de AEX- en de Midkap-index. De best betaalde man was de Amerikaan Charles Strauss (Unilever) die ruim 4,2 miljoen euro verdiende.

Waarom krijgen die toplui niet gewoon dezelfde loonsverhoging als hun personeel? Doordat ze meer verdienen, zal zo'n stijging ook meer tellen, en ze hebben ook nog die riante bonussen.
Elke topfiguur die durft te snijden, verminderen, snoeien, of wat voor term ze er ook voor verzinnen, moet verplicht worden bij zichzelf te beginnen.
Als de SGP in de regering komt, ga ik me zo verkleden dat ik op een travestiet lijk, en ga ik samen met een stel keurig getrouwde homoparen demonstreren bij het paleis als ze daar komen voor de bordesfoto. Wie komt, wordt geacht zich zo SGP-schrikbarend mogelijk uit te dossen.

vrijdag, april 25, 2003

TT 401

Voor een habbekrats naar Calella, voor weinig naar Lloret de Mar of voor nog minder naar Benidorm. Ben jij dergelijke busreizen ook zat en ben je aan iets nieuws toe? Overweeg het volgende eens.
Wie de beheerders van nationaal park De Hoge Veluwe deze zomer gaat helpen met dennenscheren (dames kunnen het ook), een blokhut bouwen of hooien, mag in ruil daarvoor gratis kamperen op de camping van het park.
Met dat aanbod hoopt de parkdirectie voldoende vrijwilligers te vinden voor een aantal tijdrovende klussen, waarvoor nauwelijks geld is. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij het park.
TT 401

Afgelopen dinsdag schreven we al over Jane Puckney die op Papa Stour, één van de Schetlandeilanden, les zou gaan geven op de plaatselijke lagere school. "Een droombaan", zo meende de 59-jarige Jane.
Dat feest gaat helaas niet door, want de kleinste school van Groot-Brittannië blijft gesloten. De enige leerling die het 24 zielen tellende eiland telt kwam niet opdagen hetgeen lesgeven verder overbodig maakte.
Ze hadden het kunnen weten. De moeder van het kind had negen maanden geleden al gewaarschuwd dat haar kind niet naar school zou komen als juffrouw Puckney aangesteld zou worden.

donderdag, april 24, 2003

TT 116 Twee doden bij ingestorte balkons

MAASTRICHT In Maastricht zijn in de nieuwbouwwijk Céramique 5 balkons van het appartementengebouw Patio Sevilla op de hoek van de Daemslunet en de Bellefroidlunet naar beneden gestort.
Er zijn twee bewoners om het leven gekomen. De brandweer zoekt nog met speurhonden of er meer slachtoffers onder de 45 ton puin liggen. Het gebouw dateert uit 2001.
De politie heeft twintig gezinnen uit de flat geëvacueerd. De bewoners liepen direct na het ongeluk geshockeerd rond op de onheilsplaats. De burgemeester van Maastricht betuigde zijn medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers.
Cadeautje gekregen: muis. Klein doodsbang maar nog springlevend beestje. Muis is afgepakt en buiten gezet, kat probeert zeer beledigd het raam open te schuiven.
Muis is vast veel lekkerder dan brokjes. Maar ik wil niet dat zo'n beest hier ontleed wordt, en ook niet dat ie hier ontsnapt. Dus, jammer poes, volgende keer niet zo opvallend komen showen.
Stom van Kruidvat: Bob de Bouwerpoppen zijn normaliter zo'n 30 euro. Kruidvat kon ze voor 2,50 krijgen, kocht er 36000 en zette ze in de winkel voor 5 euro.
En nu pas hebben ze bedacht dat daar toch wel een luchtje aan zat.
Circustijger eet arm man op

AMSTERDAM - Een circustijger heeft woensdag in Spanje vanuit zijn kooi een arm van een man die het circusterrein op was gelopen afgebeten en opgegeten. Het slachtoffer is een 28-jarige Oekraïner.
Niemand was getuige van het incident, maar aangenomen wordt dat de man de kooi, waarin acht tijgers zaten, zo dicht naderde dat de tijger hem met zijn klauw kon grijpen, of zijn arm door de kooi stak. Het dier beet de rechterarm van het slachtoffer tot boven de elleboog af en peuzelde hem op. Ook aan zijn rechterarm liep de man zware verwondingen op. Hij verkeert niet in levensgevaar.
Het uit Italië afkomstige circus stond in Colmenar Viejo, in de buurt van Madrid.
(Bron)
Vermoorde Sonja eerst twee dagen seksueel misbruikt

AMSTERDAM - De twee mannen die vorige week de moord op de 9-jarige Sonja en haar broertje Tom uit het Duitse Eschweiler bekenden, hebben het meisje twee dagen lang seksueel misbruikt voordat ze haar wurgden. Dat maakte de officier van justitie van Aken donderdag bekend.
De kinderen werden door de 28-jarige Markus W. en de 33-jarige Markus L. op zondag 30 maart meegenomen toen zij op een oud mijnterrein aan het spelen waren. De mannen deden zich voor als politierechercheurs in burger en toonden daarbij een lidmaatschapskaart van een videotheek als zogenaamd bewijs.
De kinderen werden onder een deken op de achterbank verstopt en naar het flatgebouw gebracht waar beide mannen woonden. De 11-jarige Tom werd in de kofferbak van de auto in de garage van het gebouw opgesloten, Sonja werd meegenomen naar een van de flatwoningen.
Een van de twee daders wurgde Tom nog op de dag van de ontvoering op een parkeerplaats in het bos, zo'n twaalf kilometer van Eschweiler, stelt het openbaar ministerie. De daaropvolgende nacht en de maandag erna vergrepen beide mannen zich meermaals aan het meisje. Tegen de avond brachten ze haar per auto naar een bos in de buurt van Blankenheim in de Eifel en wurgden haar daar met het verpakkingssnoer. Markus W. nam een dag later als hulpverlener zelfs deel aan de grootscheepse zoekactie die de politie naar het meisje was begonnen.
De mannen sloegen op de vlucht nadat de politie een buurtonderzoek had aangekondigd waarin bij 2.000 mannen DNA-monsters zouden worden afgenomen. Zij werden vorige week donderdag op een parkeerplaats aan een autosnelweg in Zwitserland aangehouden nadat automobilisten hen en hun auto hadden herkend. Omdat zij zich niet tegen uitlevering verzetten konden zij nog dezelfde dag aan de Duitse politie worden overgedragen. Een combinatie van vingerafdrukken en DNA-sporen zou de politie naar de twee mannen geleid hebben.
(Bron)
Fabchannel.com
Fabchannel.com, het online initiatief van Paradiso Amsterdam, zendt gratis concerten uit op internet in streaming media. In het archief staan meer dan 80 concerten. Concerten van onder andere De La Soul, Fun Lovin' Criminals, Guano Apes en Raymzter zijn gewoon gratis online te bekijken.
(Bron)
Ze zijn helemaal terug, de jaren '50...

Website tegen pacifistisch Hollywood

Uitgegeven: 24 april 2003 07:38

LOS ANGELES - Onbekenden hebben op internet een zwarte lijst gepubliceerd van Hollywoodsterren die zich hebben uitgesproken tegen de oorlog in Irak. De makers van Celiberal.com maken zich kwaad over de 'anti-Amerikaanse' houding van deze beroemdheden.
Onder anderen Barbra Streisand, Dustin Hoffman, George Clooney, Julia Roberts en Martin Scorsese hebben volgens de conservatieve makers van de internetpagina "niets beters te doen dan klagen over Amerika en de moedige mannen en vrouwen die onze levenswijze verdedigen".
Overigens is er op de site ook een lijst van 'righties', bekende personen die neigen naar de rechterzijde van het politieke spectrum en het bij het 'recht[s]e' eind hebben. Deze lijst is veel langer dan de links-liberale lijst.
(Bron)
Ötzi the Iceman
Misschien krijgt de prehistorische man genaamd "Ötzi the Iceman" die ongeveer 5000 jaar geleden stierf nog in de 21e eeuw nageslacht. Alex Susanna, directeur van het museum waar de oerman is tentoongesteld, krijgt dagelijks brieven van vrouwen die graag kinderen van deze man willen hebbben. Tot nu toe heeft de directeur nog alle aanvragen geweigerd.
(Bron)
Mail:

"Bij deze willen wij u graag uitnodigen deel te nemen aan de Business Monitor, een gezamenlijk initiatief van Business Nieuws Radio en Intomart.
De Business Monitor is een soort economie-barometer waarbij elke maand aan een aantal managers in het bedrijfsleven on line vragen worden gesteld over de verwachte ontwikkelingen in de economie en het bedrijf waarin deze managers werkzaam zijn."

Huh?? Ik ben geen manager.
Vanmiddag op het arbeidsbureau vacatures doorgenomen met een dame. Sommige vacatures waren voor 8 uur, en aangezien ik ervan moet leven is dat niet voldoende. Gepraat over wat er zoal aan banen zijn op het moment, waarop ik meldde dat ik best parttime minister wil worden. Tenslotte worden die binnenkort weer gezocht, en het is een goedbetaalde baan. Ze kon er wel om lachen.
TT 401

Een man uit de Chinese stad Shanghai dacht onlangs een goede deal te maken. Tijdens een veiling kocht hij 32.000 paar schoenen van het merk Dunlop, voor ongeveer 2,5 euro per paar. Een koopje?
Niet echt, want na de aanschaf kreeg hij doodleuk te horen dat hij het schoeisel niet mocht doorverkopen. Dat is in China alleen toegestaan als je daar speciaal toestemming van Dunlop voor hebt gehad.
Middels een rechtszaak probeerde de man de koop ongedaan te maken, omdat deze toch wel cruciale informatie hem niet was verteld. De rechter zag echter niets illegaals in de transactie.
TT 103 Buffer door ruimingen rond Weert

DEN HAAG Al het pluimvee tussen de A67 (Eindhoven-Venlo) en Midden-Limburg zal worden geruimd. Minister Veerman van Landbouw wil zo een buffer creëren die de uitbreiding van het vogelpestvirus tot staan moet brengen.
De bufferzone sluit aan bij gebieden in Duitsland en België waar al geruimd is.
De maatregel treft honderd bedrijven in de omgeving van Weert. In totaal moeten zes miljoen dieren worden afgemaakt.
Mensen die voor de zekerheid middelen willen tegen besmetting met vogelpest, kunnen die op doktersadvies krijgen. De Kamer had staatssecretaris Ross hierom verzocht, om onrust te voorkomen.

woensdag, april 23, 2003

Nog een leuk spel, even printen en klaar.
TT 104 D66 legt wensenpakket op tafel


DEN HAAG D66 heeft bij CDA en VVD een fors wensenpakket over bestuurlijke vernieuwing op tafel gelegd. De partij wil een correctief referendum, gekozen burgemeesters en een onderzoek naar de mogelijkheid om de premier te kiezen.

Ik weet niet of dat laatste een slimme optie is voor het CDA...
TT 105 Balkenende: Kamer juist geïnformeerd

DEN HAAG Premier Balkenende spreekt tegen dat hij de Kamer onjuist heeft geïnformeerd in de zaak-Margarita. Het RTL Nieuws meldde dat hij de Kamer niets had verteld over een brief van de landsadvocaat over directeur Rhodius van het Kabinet der Koningin.
In die brief zou de landsadvocaat de premier hebben gewaarschuwd dat Rhodius zijn zwijgplicht had geschonden door informatie over De Roy van Zuydewijn door te spelen aan derden.
Balkenende zei dat de advocaat alleen op een rij heeft gezet, welke juridische problemen kunnen opdoemen als er sprake zou zijn van onrechtmatig handelen.
Vriendje was slim deze keer: hij zei niet dat ik niet moest schrikken.
Maar ik schrok toch. Zoals elk jaar rond deze tijd, als ie binnenkort instructie moet geven aan nieuwe collega's voor de zomer. En dus zijn haar afknipt en zijn baard snoeit en zijn nek helemaal scheert.
Z'n haar krult een beetje, dus scheefknippen is niet zo'n punt.
Maar na zo'n kortwiekactie is het net of er minder vriendje over is.
Nou ja, over een paar dagen ben ik er weer aan gewend ;-)
TT 105 RTL: Rhodius pleegde ambtsmisdrijf

DEN HAAG De directeur van het Kabinet der Koningin, Rhodius, heeft in de zaak-Margarita een ambtsmisdrijf gepleegd.
Dit heeft de landsadvocaat begin maart aan premier Balkenende geschreven, meldt RTL Nieuws.
Volgens landsadvocaat Daalder heeft de directeur informatie over de man van de prinses, Edwin de Roy van Zuydewijn, aan derden doorgegeven. Daarmee zou hij zijn geheimhoudingsplicht hebben geschonden.
Balkenende heeft de Kamer niet over de brief van Daalder geïnformeerd. In het debat over de kwestie zei hij dat er geen regels zijn overtreden. GroenLinks-leider Halsema gaat opheldering vragen.

Het kabinet is al demissionair, er zijn al wat ministers gesneuveld, anderen staan onder druk, de formatie loopt niet soepel, en nu dit weer.
Hoeveel deuken kan Balkenende er nog bij hebben voor ie afgeschreven wordt als een total loss?
119 Teletekst wo 23 apr
********************************** 2/2
% *=zetels **KAMER NU **PEILING **+/-
***************************************
CDA **28,6 44 **23,0 35 **-9
***************************************
PvdA **27,3 42 **28,1 43 **+1
***************************************
VVD *******17,9 28 **19,5 30 **+2
***************************************
SP ** 6,3 9 ** 7,8 12 **+3
***************************************
LPF ** 5,7 8 ** 6,9 10 **+2
***************************************
GroenLinks ** 5,1 8 ** 5,5 8 ** -
***************************************
D66 ** 4,1 6 ** 4,3 6 ** -
***************************************
ChristenUnie ** 2,1 3 ** 2,4 3 ** -
***************************************
SGP ** 1,6 2 ** 1,8 3 **+1
***************************************
Overigen ** 1,3 0 ** 0,0 0 ** -
***************************************
TT 121 Cypriotische 'muur' na 29 jaar open

NICOSIA Voor het eerst in 29 jaar is de Groene Lijn tussen het Griekse en het Turkse deel van Cyprus geopend voor de bevolking.
Ongeveer 100 Turks-Cyprioten mogen tot middernacht in het Griekse deel blijven. Vijftig Grieks-Cyprioten zijn te gast in het Turkse gebied.
De Groene Lijn is een bufferzone van enkele honderden meters breed die de delen scheidt. De VN bewaakt de zone, die wel de laatste muur van Europa wordt genoemd, sinds de strijdende partijen in 1974 de wapens neerlegden.
De dagelijkse openstelling geldt voorlopig niet voor Turkse kolonisten van het schiereiland en voor soldaten.
TT 109 Bedreiger rechter Bauduin opgepakt

AMSTERDAM Een 36-jarige man uit Den Bosch is aangehouden op verdenking van het bedreigen van F.Bauduin, de rechter die de strafkamer voorzat die vorige week de zaak-Van der G. behandelde.
De verdachte heeft inmiddels bekend de rechter te hebben bedreigd uit onvrede over het vonnis van de rechtbank. Hij wordt nog vastgehouden.
Ook officier van justitie Plooy werd na de rechtszaak bedreigd. Hij ontving een kogelbrief. Volgens een woordvoerder van de politie wordt de verdachte uit Den Bosch alleen verdacht van het bedreigen van Bauduin en staat de zaak los van de bedreiging van het Openbaar Ministerie.
TT 107 Regime voor ama's moet soepeler

DEN HAAG Het regime op campussen voor jonge alleenstaande asielzoekers moet versoepeld worden. Dat heeft de rechter in Den Haag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door 7 instanties, waaronder Vluchtelingenwerk Nederland.
De rechter draagt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers op om de ama's meer vrije tijd te gunnen. Verder moet er een onafhankelijke klachtencommissie komen.
Het COA mag geen zakgeld meer inhouden.
De rechter wees de hoofdeis af dat de ama's niet aan het regime als geheel mogen worden onderworpen. Een groot deel van de minderjarige asielzoekers is uit protest weggelopen van de campussen.

Wie de tweedelige documentaire van de VPRO over 'Campus Vught' heeft gezien, kan het alleen maar hartgrondig eens zijn met deze uitspraak.
Wat zou er trouwens gebeuren als een schooldirecteur tegen zijn leerlingen zou krijsen: 'De leraren háten jullie!!"? Want de kersverse directeur - die natuurlijk in een rotsituatie terecht kwam, middenin een conflict dat muurvast zat - riep tegen de asielzoekers: 'The coaches, they hate you'.
Stom van degene(n) die de directeur aanstelde(n) om niet op zoek te gaan naar iemand die de capaciteiten had om het conflict op te lossen. Deze man was een dwarskont die nauwelijks Engels sprak en in minder dan geen tijd niet alleen de bewoners tegen zich had, maar ook zijn medewerkers. Schrijnend om te zien. Extra schrijnend omdat die bewoners vluchtelingen zijn, op de vlucht voor joost mag weten wat - asiel afgewezen, en later werd bedacht dat de regels op grond waarvan ze afgewezen werden, veel te streng waren, de verhalen niet gecheckt.
Maar die Theophile, de woordvoerder van de AMA's, die zal zich wel redden. Dat leek me een slimme, handige jongen. Een beter politicus dan een hoop Haagse types. Ik hoop dat ie ergens goed terecht komt, en de anderen ook...

dinsdag, april 22, 2003

E-mail veroorzaakt stress

AMSTERDAM - Email veroorzaakt vaak stress. Dat blijkt uit een enquete van het internetbedrijf Yahoo onder zesentwintigduizend e-mailers. Het Pre- en Post-Mail Tension (PPMT), ofwel gespannenheid vóór en na het zenden of ontvangen van e-mail, blijkt een grote boosdoener.
Volgens onderzoekers moet het probleem absoluut serieus genomen worden. "Het probleem kan het persoonlijke leven van computergebruikers verwoesten, schrijft Ananova op haar site. PPMT wordt veroorzaakt door emails die verkeerd worden begrepen, en door de angst dat privé-berichten onder de ogen van verkeerde mensen komen.
Achtentwintig procent gaf aan bang te zijn dat hun baas op het werk verstuurde privé-mails onder ogen zou krijgen. Tweeënvijftig procent van de e-mailgebruikers gaf in het onderzoek aan vaak moeite te hebben om e-mailberichten op de juiste wijze te interpreteren.
Twaalf procent bekent wel eens ruzie te hebben gemaakt met een vriend of vriendin vanwege een verkeerd begrepen e-mail. Bij twee procent van de respondenten pakte een misverstand over een elektronisch bericht wel heel tragisch uit: het kostte hen hun relatie.
Mensen die veel flirten via e-mail hebben vaker last van PPMT. Maar liefst driekwart van de deelnemers gaf toe e-mail wel eens voor dit doeleinde te gebruiken. Het gevolg is dat zij vaak last hebben van concentratiestoornissen. Vierenzestig procent van de mailers kan de aandacht niet goed bij het werk houden tijdens het wachten op een antwoord van de begeerde ander.
(Bron)
SARS-virus mogelijk aan het muteren

PEKING/HONGKONG - De strijd tegen de longaandoening Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS) lijkt nog lang niet gestreden. Het aantal ziektegevallen nam afgelopen dagen explosief toe en wetenschappers zijn bang dat het virus dat SARS veroorzaakt snel aan het muteren is.
Naast hoge koortsen, die gepaard gaan met hoesten tast de ziekte steeds vaker het maagdarmkanaal waardoor patiënten hevige diarree krijgen, verklaarde microbioloog Malik Peiris van de universiteit van Hongkong. Andere onderzoekers vrezen eveneens dat steeds meer lichaamsfuncties zullen worden aangetast door het veranderende SARS-virus.
De Britse onderzoeker Adrian Mockett zei dinsdag voor de BBC-radio dat het nieuwe corona-virus alle eigenschappen in zich heeft om snel van gedaante te veranderen. Bij de reproductie van het virus ontstaan nogal eens 'fouten'. Door deze vergissingen kan er op den duur een geheel nieuw virus ontstaan. Dit bemoeilijkt de ontwikkeling van een vaccin en de 'houdbaarheid' van vaccins.
(Bron)
TT 129 Schild om 'Tsjernobyl' op instorten

MOSKOU Het betonnen schild dat straling uit de kerncentrale van Tsjernobyl moet tegenhouden, staat op instorten. Volgens de Russische minister van Kernenergie Rumantsjev moet de "sarcofaag" om de centrale dringend worden versterkt.
De minister zegt dat het dak of de steunen die het dragen, kunnen inzakken. Het beton van het schild lekt straling en er zijn veel gaten. Eigenlijk moet er nóg een schild omheen, zo zegt hij.
Bij de ramp in 1986 kwamen vrijwel direct circa 30 brandweerlieden om het leven. Zo'n 15.000 tot 30.000 mensen overleden aan aandoeningen die met de ramp in verband worden gebracht.
TT 123 Tekstdichter Bryant overleden

NASHVILLE De Amerikaanse tekstdichter Felice Bryant is op 77-jarige leeftijd thuis in Gatlinburg (VS) overleden. Ze schreef samen met haar man Boudleaux, die in 1987 overleed, 800 liedjes zoals 'Bye Bye Love' van de Everly Brothers.
Bryant schreef ook de teksten van hits als 'Wake Up Little Susie' en 'Raining in my Heart'. Grootheden als Bob Dylan, Elvis Presley, The Beatles, Tony Bennett, Simon & Garfunkel en The Beach Boys namen tal van nummers van hen op.
Het eerste nummer van het creatieve paar was 'Country Boy', een gedicht van Felice. Boudleaux vond het zo mooi, dat hij besloot het muzikaal te omlijsten.
Vrouw plast in koffiepot van bedrijf

In New York eisen acht mensen $600.000 van een kantoormedewerkster omdat ze in de koffiepot heeft geplast. Ze deed dit toen ze tijdens een vergadering niet geselecteerd werd voor promotie. Ze werd kwaad, en toen ze koffie ging halen heeft ze in de koffiepot geplast. De medewerkers die van de koffie dronken werden ziek.
De vrouw, Holly Jones wordt beschuldigd van wangedrag en het creëeren van overlast. De politie bevestigt dat de vrouw in de koffiepot geplast heeft, omdat een verborgen camera het vast heeft weten te leggen. De medewerkers zeggen ook dat het bedrijf Robinson Aviation zelf meer had moeten doen om hun werknemers te beschermen.
(Via)
Negenjarige verkracht zevenjarig kind

In Connecticut in de Verenigde Staten is onlangs een 9-jarige jongen gearresteerd vanwege het verkrachten van een 7-jarig meisje. De verkrachting vond plaats in de toiletten van de Roxbury Elementary School in Stamford.
Het meisje bezat een badkamerpasje en werd achtervolgd door de knul, die niet in bezit was van een dergelijk pasje. Het jochie verkrachtte het meisje en beide kinderen werden gezien toen ze de toiletgroep verlieten.
Het 9-jarige kind is inmiddels overgeplaatst naar een andere school.
(Bron via)
Kroatische professor ligt drie dagen onder boeken

ZAGREB (ANP) - Een professor in Zagreb heeft drie dagen bedolven gelegen onder een omgevallen stapel boeken voordat hij werd gevonden. De 60-jarige wiskundeleraar was bij zijn redding uitgeput en uitgedroogd. Dat heeft een Kroatische krant dinsdag gemeld.
De ongelukkige professor bracht het hele paasweekeinde op de vloer door, volledig klemgezet tussen zijn bed en een kast onder een grote stapel dikke boeken die bovenop hem lag. Na drie dagen hoorde een buurman hem schreeuwen en die waarschuwde de politie.
Volgens de buurman was het in het flatje van de professor een enorme puinhoop. ,,Overal lagen boeken, banden, meubels en eten.'' De buurman vroeg zich door ,,die vuilstortplaats'' ook nog fijntjes af hoe het eigenlijk mogelijk was dat de corpulente professor (120 kilo) nog in het flatje had kunnen rondlopen.
(Bron)
TT 401

Toen het economisch iets minder ging, besloot de eigenaar van een theehuis in China over te gaan op plan B. Ze zette contactadvertenties, waarin ze zogenaamd op zoek was naar een lover, in de krant en regelde een ontmoeting in haar eigen café.
Daar bestelde ze de duurste gerechten alvorens haar excuses te maken en halsoverkop te vertrekken. Een duur geintje voor haar slachtoffers, die met de rekening bleven zitten.
De vrouw liep tegen de lamp toen ze haar keukenpersoneel vroeg één van haar dates in elkaar te slaan, omdat hij korting op de rekening vroeg.
TT 401

De meeste Britse leraren klagen steen en been over geldgebrek en overvolle klassen. Zo niet Jane Puckey. Zij begint dinsdag aan haar droombaan.
Ze gaat lesgeven op een lagere school op Papa Stour, één van de Shetland-eilanden. Het eiland heeft een populatie van 24 inwoners, dus daar kunnen nooit veel kinderen in de klas zitten.
Er zit er welgeteld één. "Het heeft alles wat je je als leraar kan wensen", zei de 59-jarige Puckey, namelijk een secretaresse, drie computers, een tv en een handenarbeidlokaal. De school was de afgelopen negen maanden gesloten, toen de enige leerling van school ging.
TT 130

RIO Een Boeing 737 van de Braziliaanse maatschappij Varig heeft in Goiania een noodlanding gemaakt. Een cockpitraam was gebroken na een botsing met een gier. De Boeing was op weg naar Rio de Janeiro.

maandag, april 21, 2003

TT 121 Zangeres Nina Simone overleden

PARIJS De zangeres Nina Simone is zondag op 70-jarige leeftijd overleden in haar huis in Zuid-Frankrijk. Dat is bekendgemaakt door de manager van de zwarte jazz- en blueszangeres.
Simone, geboren in North-Carolina, begon in de jaren vijftig als soulzangeres. Ze boekte haar eerste grote succes in 1959 met Gershwins 'I loves you Porgy'.
Grote hits had ze met haar vertolkingen van 'My baby just cares for me' en 'I put a spell on you'. Simone werd vaak vergeleken met Billie Holiday en Edith Piaf vanwege haar emotionele benadering van de songs. Ze schreef zelf ook veel nummers, waaronder 'Four woman'.
Solliciterend? Hier een tip:

TT 401

Alles kan je goed. Je prijst jezelf de hemel en liefst nog hoger in. Geen klus op aarde die jij niet klaren kan. Dat is de tactiek die de meeste sollicitanten toepassen bij het vinden van een baan.
Een Zweedse werkloze besloot, na talloze vruchteloze pogingen een job te vinden, om het over een andere boeg te gooien: "Ik zoek een goedbetaalde baan. Ik heb geen fantasie, ik ben anti-sociaal, niet creatief en ongetalenteerd", schreef de 30-jarige Angelika Wedberg laatst in een advertentie in een Zweedse krant.
En jawel, dat werkte! De telefoon staat sindsdien roodgloeiend en zij heeft al diverse aanbiedingen gekregen.
Binnenkort krijgen we hier in de wijk iets nieuws: nieuwe bromfietsdrempels. Deze drempels bestaan uit kuilen.
Dat is nou Utrechtse logica: een drempel is een kuil.
30 euro, het Irak-kaartspel.

zondag, april 20, 2003

Statistiekjes:

Met welke zoekwoorden
1. de 5
2. penis 5
3. soep 5
4. doe 4
5. stemtest 4
6. van 4
7. nudisten 3
8. in 3
9. control 2
10. foto%27s 2
11. verlengen 2
12. nepbloed 2
13. hoe 2
14. sex 2
15. are 2
16. foto 2
17. slijpers 2
18. rare 2
19. plaatjes 2
20. al-sahaf 2
21. Travolta 1
22. waterbed 1
23. informatie 1
24. John 1
25. je 1
De rest 136
Totaal 198

Highest Hour of the Day 13:00 - 13:59
Highest Day of the Week Wednesday
TT 401

Ben jij het gekakel van je partner zo nu en dan ook helemaal zat? Heb je geen zin in veel gezeur aan je hoofd? Dan heeft de Duitser Vladimir R. wellicht een prima oplossing voor je probleem.
De 73-jarige Vladimir zet, als hij zijn vrouw even niet meer wil horen, een luchtalarm in werking. Je kent ze wel; de sirenes die je waarschuwen als er een calamiteit is. Briljant bedacht, alleen kan zijn methode op net iets minder sympathie van de buren rekenen.
Toen de oorverdovende herrie hen teveel werd trokken zij bij de politie aan de bel. Die nam het apparaat, dat gevaarlijk veel decibellen produceert, in beslag.
TT 192 Miljoenen dollars ontdekt in Bagdad

BAGDAD Twee Amerikaanse onderofficieren hebben aan de oever van de Tigris in Bagdad twee schuurtjes ontdekt, waarin naar schatting 650 miljoen dollar aan contanten was verstopt. Dat meldt The Sydney Morning Herald.
Ze troffen de dichtgemetselde huisjes aan op het terrein van een exclusieve wijk waar Baath-voormannen en leiders van de Republikeinse Garde woonden.
Het geld zat in aluminium vaten, waarop de tekst 'Jordan National Bank' stond. Vermoedelijk is het geld dat Jordanië heeft betaald voor illegale Iraakse olieleveranties. Op geldbundels stonden serienummers uit 1999 en 2000.
TT 103 Dierenartsen weer naar risicogebied

DEVENTER De collega's van de overleden dierenarts die gisteren tijdelijk met hun werkzaamheden stopten, zijn weer aan het werk gegaan. Zij besloten gisteren geen risico te nemen en eerst om meer informatie te vragen. De dierenarts uit Rosmalen stierf aan een longontsteking nadat hij met vogelpest was besmet.
De Gezondheidsdienst voor Dieren heeft dat bekendgemaakt. De dienst benadrukt dat de arts uit Rosmalen niet geweigerd heeft antivirale middelen te slikken.
"Maar dierenartsen zijn geen ruimers, die uren per dag op een besmet bedrijf zijn. De risico's zijn wat onderschat", aldus een woordvoerder.

Het vervelende is dat dat vaker gebeurd is. Eerst was het totáál niet gevaarlijk voor de mens - tot er in Hongkong 6 mensen aan doodgingen. Toen was het niet gevaarlijk maar wel raadzaam om op te passen. Nadat diverse mensen een ooginfectie kregen, werd er gezegd dat er toch inderdaad wat risico's waren, en kregen mensen anti-virale middelen en een griepprik.
En nu wordt wéér gezegd dat de risico's wat onderschat zijn. Laten we hopen dat de risico's van mens-mens-besmetting niet onderschat zijn, en dat we niet over een week plots x ziektegevallen of erger hebben...
Ik heb gisteren genoten van 'Een fijn warm mens' van Eric van Sauers. Moest vooral erg lachen om de beschrijving van feestjes en LP's, en het verhaal over het opvrolijken van een willekeurige bejaarde ;-)
Vriendje kwam na een film nog even langs, was erg moe, maar heeft toch de hele voorstelling grijnzend uit zitten kijken :-)