zaterdag, augustus 01, 2009

Antihomotekst bij Canal Parade

AMSTERDAM - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een antihomotekst geschreven op een brug bij de plek waar de Canal Parade in Amsterdam zaterdag begint. 'Homo's gaan naar de hell', staat er. De tekst is enkele meters lang.
Dat heeft een woordvoerder van organisator ProGay bekendgemaakt. Voorzitter Frank van Dalen van die organisatie zei dat hij de tekst laat weghalen en dat het incident geen gevolgen heeft voor de botenparade. ''Wij strijden voort, wij vieren feest.''
(Bron)

Je vraagt je toch af waarom iemand zich zo bedreigd voelt door een stel mensen die een feest vieren.
Politiebureau Nieuwegein weer vrijgegeven

AMSTERDAM - Het politiebureau in Nieuwegein is weer vrijgegeven. Zaterdagmiddag werd het ontruimd nadat een 39-jarige man eerst met een vuurwapen personeel had bedreigd en daarna zei dat er een bom in de publieksruimte lag.
Om 18.15 uur kwam de man, gekleed in een militair uniform, het bureau binnen. Hij wilde aangifte doen en gaf daarbij aan dat het snel moest gebeuren.
Toen het niet snel genoeg ging, trok de man een vuurwapen en bedreigde het personeel. Agenten wisten hem te overmeesteren.
Toen hij werd ingesloten zei de man echter dat hij een tas met een bom in de publieksruimte van het bureau had geplaatst.
Het bureau werd uit voorzorg ontruimd. De arrestanten die vastzaten op het bureau werden overgebracht naar een andere politiebureau.
Medewerkers van de Explosieven Opruimings Dienst hebben zaterdagavond het pakketje dat de man had achtergelaten, onschadelijk gemaakt.
De politie wilde niet ingaan op de vraag of het pakketje inderdaad gevaarlijk was. Onderzoek moet dat uitwijzen, aldus een woordvoerder.
(Bron)
Francaise huwt gesneuvelde militair

PARIJS - Tegen de uitdrukkelijke wens van de ouders van een gesneuvelde militair, is een Française vrijdag met de dode jongeman getrouwd.
Ze draagt nu de naam van de man met wie ze haar leven had willen delen, verklaarde de ambtenaar van de burgerlijke stand die het huwelijk voltrok.
De vrouw (20) trouwde met Damien Gaillet, die vorig jaar op 20-jarige leeftijd in Afghanistan sneuvelde, samen met negen andere Franse militairen. In april was al een vrouw met een van de omgekomen soldaten getrouwd. Zij heeft twee kleine kinderen van de man.
In Frankrijk is het sinds 1959 mogelijk te trouwen met een overleden partner. Wel moet de president toestemming verlenen.
(Bron)
Jongens schieten op voorbijgangers

LEEUWARDEN - Drie jongens uit Zwaagwesteinde en Zwagerbosch hebben donderdagavond op een druk kruispunt in Leeuwarden voorbijgangers beschoten met een luchtdrukpistool.
Volgens een woordvoerder van de politie veroorzaakten de beschietingen tijdens de Leeuwarder koopavond veel commotie. ''De jongens zaten in een auto en schoten op iedereen die voorbijkwam.''
Een aantal mensen meldde bij de politie dat ze werden beschoten. Uiteindelijk hield de politie de jongens aan. In hun auto werden behalve het pistool ook harddrugs aangetroffen.
De jongens zitten nog steeds vast. De zegsman meldt dat de slachtoffers geen zware verwondingen aan de kogeltjes over hebben gehouden. ''Twee mensen hebben aangifte gedaan van mishandeling.''
(Bron)
Tupperware weer populair in VS door crisis

NEW YORK - Met dank aan de economische malaise zijn Tupperware-party's weer helemaal terug in de VS.
Tijdens de ergste recessie sinds de grote depressie van de jaren dertig proberen vrouwen op alle mogelijke manieren wat extra geld te verdienen.
Het geven van Tupperware-party's is een van die manieren. Doordat vrouwen hun eigen tijd kunnen indelen in deze tak van sport, is het werk ook geschikt voor vrouwen die al een baan hebben of die kinderen hebben.
Het bedrijf dat de plastic bakjes maakt, profiteert hier ook van. De laatste kwartaalwinst was boven verwachting en het legendarische merk heeft 4 procent meer werknemers in dienst genomen in het afgelopen kwartaal.
In de jaren vijftig was de populariteit van Tupperware ongekend groot. Veel vrouwen zochten na de oorlog werk om hun onafhankelijkheid te tonen.
Nu krijgen de party's door de recessie weer een volgend leven. Door de recessie blijven mensen vaker thuis, precies de juiste locatie voor deze feestjes.
Ook de Avon-dame, die de oudere generatie zeker nog wat zegt, belt weer aan de voordeur met een koffertje vol cosmetica. Dit bedrijf haalde het afgelopen kwartaal 11 procent meer verkoopdames in huis. Wereldwijd lopen er nu bijna zes miljoen Avon-dames rond.
Zowel Tupperware als Avon is beursgenoteerd, de koersen van beide aandelen zitten in de lift.
(Bron)

Ik kan me zowel Tupperware- als Avon-middagjes herinneren waar mijn moeder heen ging. Steevast kwam ze dan mopperend terug dat het allemaal veel te duur was. Tupperware was wel handig trouwens.
Stank aan kust door storing bij raffinaderij

SCHIEDAM - Het stonk vrijdagochtend aan de Zuid-Hollandse kust doordat de BP raffinaderij in Europoort moest gaan affakkelen door een storing in het productieproces.
De milieudienst DCMR kreeg vrijdagochtend tussen 06.00 en 11.00 uur dertig klachten over een olielucht en rookpluimen.
De klachten kwamen tot uit Katwijk en Alphen aan den Rijn. In dat gebied belden nog eens dertig mensen de politie Hollands-Midden om de stank te melden, aldus een woordvoerster van DCMR. Aan het eind van de ochtend is het affakkelen teruggebracht, waardoor de ergste stank verdween.
De storing kwam door een externe stroomstoring. Om problemen te voorkomen, wordt in dergelijke gevallen besloten tot verbranding (affakkelen), met stank tot gevolg.
(Bron)
Nieuw-Zeelanders moeten toeristen gaan uitnodigen

AUCKLAND - De Nieuw-Zeelandse overheid roept alle Nieuw-Zeelanders op hun familie en vrienden in het buitenland persoonlijk uit te nodigen voor een bezoek.
De officiële campagne moet meer toeristen naar het land trekken.
Vanaf dit weekeinde zijn vier weken lang reclamespotjes bij de publieke omroep te zien. Twee kiwivogels moedigen Nieuw-Zeelanders aan naar een website te gaan om van daaruit een persoonlijke mail naar vrienden en familie te sturen.
De campagne loopt onder het motto De Grote Kiwi Uitnodiging. Geadresseerden die ingaan op de uitnodiging, maken kans op een gratis vlucht naar Nieuw-Zeeland.
Veel Nieuw-Zeelanders hebben familie in het buitenland. Het is alsof je 4,4 miljoen ambassadeurs inschakelt, aldus de minister -president, John Key.
(Bron)
Zeep moet mannen aantrekkelijker maken

AMSTERDAM – Mannen die het moeilijk vinden om een vrouw te versieren krijgen binnenkort hulp uit onverwachte hoek. Een zeep moet uitkomst bieden en deze mannen van een grotere aantrekkingskracht voorzien. Dat meldt The New York Times zaterdag.
Het gaat om een project van zeepfabrikant Dial die een synthetische vorm van feromonen, een stofje dat bepaalt of iemand aantrekkelijk gevonden wordt, aan zeep toevoegt. Wanneer de man zich hiermee zou wassen, zou hij onmiddellijk aantrekkelijker gevonden worden door de andere sekse.
Er is echter nog maar matig getest met de zogenaamde Men Magnetic Attraction Enhancing Body Wash, zoals het verzorgingsproduct officeel heet, en dat is niet het enige bezwaar. Zo is er nog geen wetenschappelijke onderbouwing voor de werking van het product en is professor Charles Wysocki bijvoorbeeld van mening dat men nog te weinig weet over feromonen.
“Het is wetenschappers nog steeds niet duidelijk wat deze stoffen doen" aldus Wysocki. "Er zijn verschillende soorten, maar we weten te weinig om met zekerheid te zeggen dat ze je sexier maken."
Voor Dial zijn de aantijgingen geen probleem, de fabrikant meent dat de zeep sowieso een placebofunctie vervult.
De Men Magnetic Attraction Enhancing Body Wash zal zo’n 5 euro gaan kosten. Of het ook op vrouwen werkt, is niet bekend.
(Bron)

Altijd slim om dan gelijk te zeggen dat het een placebo is.
'Te weinig werkende vrouwen in Nederland'

AMSTERDAM – Nederland moet meer doen om vrouwen aan het werk te krijgen. Dat vindt het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties, schrijft de Volkskrant.
Het comité vindt dat de Nederlandse regering te weinig mogelijkheden voor kinderopvang biedt en wijst het lagere salaris van vrouwen ook aan als probleem.
Binnenkort zal het eindrapport opgestuurd worden naar de Tweede Kamer, aldus de krant.
Ook het euthanasiebeleid van Nederland krijgt er van langs van het comité. Het leven van een terminale patiënt mag volgens de VN pas beëindigd worden na een rechterlijke toets.
Nederland vindt de procedure prima omdat de euthanasie pas gepleegd wordt nadat een tweede, onafhankelijke, arts is ingeschakeld. Het comité is het daar niet mee eens en concludeert dat een rechterlijke toets nodig is. Na de zomer zal het kabinet officieel reageren.
Verder is er kritiek op telefoontaps in Nederland, het toelaten van medische experimenten bij kinderen, de snelle asielprocedure en het uitsluiten van lage inkomens uit probleemwijken. Ook discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt baart het comité zorgen.
(Bron)
Motorrijder bekeurd voor rijden zonder gordel

AUGSBURG - Een motorrijder is in zijn woonplaats München bekeurd omdat hij geen veiligheidsgordel droeg. De 46-jarige man moet 53 euro betalen.
De motorrijder, die volgens de voorschriften een helm ophad, heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld om van de bon af te komen.
Tot nu toe leverden zijn verzoeken om intrekking van de boete niets op. Zijn advocaat vermoedt een onachtzaamheid of fout van de autoriteiten, meldden Duitse media.
(Bron)
Bleek over vrouw om opmerking in bioscoop

LEEDS - Een groep jongeren heeft in de Britse stad Leeds bleekmiddel in het gezicht van een vrouw gegooid omdat ze vroeg of de groep niet door een film heen wilde praten.
Het incident gebeurde zondag in een restaurant, kort nadat de vrouw met haar gezin de bioscoop had verlaten. Dat schrijft The Independent vrijdag op gezag van de politie.
De vrouw is met brandwonden aan haar gezicht, schouders en rug naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt nog onderzocht of de schade aan haar ogen blijvend is.
De politie noemde het voorval ''compleet onvergeeflijk''. Een woordvoerder riep getuigen op zich te melden. Hij stelde ook dat de leden van de groep zich beter zelf konden melden, ''voordat we jullie vinden''.
(Bron)

Gek toch dat steeds meer bioscopen 30+-uren instellen of zelfs aparte zalen/bioscopen.
Toen ik me aanmeldde voor het glasvezelabonnement, gaf ik ook door dat bij het aansluiten destijds de monteurs zeiden dat ze nog een keer terug zouden komen omdat er iets niet af was. We maakten een afspraak, en ze kwamen niet.
Dat was ik min of meer vergeten, tot vanochtend om half negen mijn pagina bij de nieuwe provider actief was - dan zou de verbinding ook moeten werken, jippie!
Draadjes omleggen. Computer meldt: geen verbinding. Hm. Oh jee.
Test met de foon, draadje omleggen, foon inpluggen: niets.
Helpdesk bellen. Daar meldde het systeem eerst dat het telefoonnummer veranderd is, van 0800 naar 088 (handig, want die 088-nummers geven problemen met bellen via een VOIP-verbinding), en dat de tv-storing bekend is en dat daar aan gewerkt wordt.
Na wat wachten een meisje aan de lijn, en jawel: administratief klopt alles (da's al heel wat), alleen doet de boel het niet, waarschijnlijk een montagefout. Ze heeft een storingsmelding aangemaakt, dat kan tot 5 werkdagen duren (ingaande maandag dus). Ze kijken eerst van buitenaf, en als het probleem niet daar zit (ik denk van niet), dan bellen ze voor een afspraak.
Met wat pech beginnen ze dus vrijdag pas aan dit probleem en wie weet hoe lang het dan nog duurt.
Zolang Tiscali de verbinding niet afsluit - wat ze nu al wel kunnen doen - ben ik online, hoe lang dat duurt weet ik niet.
Hopelijk zit ik niet te lang zonder internet :-(

vrijdag, juli 31, 2009

Siliconen gaan levenslang mee


"Siliconen gaan levenslang mee" heet deze foto...
(En heeft ze nou d'r string verkeerd om aan?)

donderdag, juli 30, 2009

Daar sta je dan...

PARIJS - Een Nederlandse vakantieganger is letterlijk in zijn onderbroek gezet na een dutje in de caravan...
Nel en Kees Janssen uit Almere waren met hun sleurhut op weg naar Spanje, toen Kees besloot even te gaan slapen. Met alleen zijn onderbroek aan kroop Kees onder de wol in de caravan, terwijl zijn vrouw de auto bestuurde.
Na een tijdje rijden kreeg Nel hoge nood en parkeerde de auto in Frankrijk langs een toiletgebouw van een benzinestation.
Kees werd even later wakker en merkte dat de auto stil stond. Hij opende de deur van de caravan om poolshoogte te gaan nemen. Maar wat hij niet in de gaten had, is dat Nel inmiddels al weer in de auto zat. Op het moment dat hij in zijn onderbroek de caravan verliet, reed zijn vrouw weg. Kees bleef in niets meer dan zijn onderbroek achter bij de pomp.
Bij toeval kwam op dat moment een politieauto het parkeerterrein van het benzinestation oprijden. Kees vertelde kort het bizarre verhaal, waarna de agenten samen met Kees achterin de achtervolging inzetten.
Gelukkig was Nel nog niet al te ver uit de buurt en kon Kees - na een bekeuring voor het slapen in de caravan - weer voorin naast zijn vrouw plaatsnemen...
(Bron)
New York geeft daklozen oprotpremie

De stad New York heeft een radicale oplossing gevonden om van het daklozenprobleem af te komen: ze stuurt mensen met een betaalde enkele reis naar het buitenland.
Via deze bijzondere regeling vlogen de afgelopen tijd al daklozen naar Parijs, Orlando, Johannesburg en San Juan, alles geheel op kosten van de gemeente. Sinds 2007 hebben 550 families van de regeling gebruik gemaakt.
Duur? Nee hoor, vinden ze in New York. Ga maar na: een plek in de daklozenopvang kost 36.000 dollar per persoon per jaar. Dan kun je beter een paar duizend euro uittrekken om voorgoed van iemand af te zijn.
Eén voorwaarde is er wel: in het land van aankomst moet een relatie van de dakloze bereid zijn de persoon of familie in huis te nemen.
The New York Times sprak met Hector Correa, een man uit Puerto Rico die met zijn familie naar New York trok, maar deze week terugkeerde naar zijn thuisland. De Correa’s trekken daar in bij zijn vader.
"Ik had niet verwacht dat New York zo zou zijn. Ik had me iets beters voorgesteld." De familie arriveerde in mei in de miljoenenstad, maar slaagde er niet in een baan te vinden. Correa is mechanicus. "Ik ben heel blij nu dat ik de gelegenheid krijg om terug te gaan en weer de dingen kan doen waar ik goed in ben."
(Bron)

Economie. En wat doen ze met dakloze Amerikanen?
Nederlander weet niet wat stroom kost

AMSTERDAM - Veel Nederlanders weten niet wat elektriciteit kost en hoeveel energie ze jaarlijks verbruiken. Meer dan 60 procent van de consumenten kan niet aangeven wat de prijs is van 1 kilowattuur elektriciteit.
Daarnaast kent ongeveer 40 procent de omvang van het eigen energiegebruik niet.
Dat blijkt uit donderdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) naar het energiegedrag van 751 Nederlandse huishoudens.
Vooral jongeren hebben weinig benul van de kosten van elektriciteit, globaal tussen 20 en 25 eurocent per kilowattuur. Vraagtekens over het eigen energieverbruik bestaan vooral bij vrouwen.
Toch noemen de meeste Nederlanders zichzelf energiebewust. ''De klant is inderdaad energiebewust, maar nog niet overtuigd van de echte kosten die met deze keuze gepaard gaan'', concludeert Aad Groenenboom, bij PwC verantwoordelijk voor de energiesector.
Consumenten geven in het onderzoek aan dat ze 3 procent meer willen betalen voor volledig duurzame energie. ''Dat deze bereidheid er is, is zeker een stap in de goede richting. Maar de kosten van 100 procent duurzame energie zijn vele malen hoger.''
(Bron)

Toevallig net de jaarafrekening gehad, voor het eerst sinds jaren moet ik bijbetalen (wegens hogere tarieven). Maar weten wat de stroom op zich kost, zegt nog niet veel, er komen ladingen extra kosten bij (netwerkbeheer, vastrecht, belastingen).
CDA wil verplichte chips in fietsen

DEN HAAG - Alle fietsen in Nederland moeten verplicht worden voorzien van een chip; ook de goedkope, uit het buitenland geïmporteerde fietsen.
Bovendien moeten politie, fietsenstallingen en de fietsenhandel worden uitgerust met veel meer chiplezers. Dat stelde Tweede Kamerlid Joop Atsma (CDA) donderdag naar aanleiding van een artikel in het AD.
Hij vindt dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) meer werk moet maken van de aanpak van fietsendiefstal en hier enkele miljoenen voor moet uittrekken.
Het Kamerlid benadrukte dat Nederland met ongeveer 700.000 tot 800.000 gestolen fietsen per jaar koploper is in de wereld.
Hij vermoedt dat er veel gestolen exemplaren zijn onder de tienduizenden fietsen die op de stallingen bij NS-stations staan.
(Bron)
Greenpeace naar Raad van State om Nuon centrale

GRONINGEN - Greenpeace gaat de vergunning voor de bouw van een nieuwe energiecentrale van Nuon in de Eemshaven aanvechten bij de Raad van State (RvS). Dat heeft een woordvoerder van de milieuorganisatie donderdag laten weten.
Volgens Greenpeace zal de nieuwe centrale van Nuon net zoveel CO2 uitstoten als twee miljoen auto's. ''Dat is volstrekt onverantwoord. Klimaatdoelen worden met deze en andere nieuwe kolencentrales totaal onhaalbaar'', aldus Greenpeace.
Energiebedrijf Nuon wil eind augustus de bouw van de centrale in de Eemshaven hervatten. Dat is mogelijk geworden nadat de provincie Groningen de benodigde vergunningen daartoe heeft verleend, zo maakte Nuon donderdag bekend.
In mei vorig jaar moest de bouw van de Nuoncentrale worden stilgelegd nadat milieuorganisaties met succes de vergunningen bij de RvS aanvochten. De provincie Groningen moest voor hervatting van de bouw nieuwe vergunningen afgeven.
De nieuwe 'Nuon Magnum'-centrale krijgt een capaciteit van circa 1200 megawatt. Genoeg om ruim twee miljoen huishoudens van elektriciteit te voorzien. De centrale kan elektriciteit opwekken uit gas, biomassa en kolen waardoor de afhankelijkheid van een type brandstof verkleind wordt.
Greenpeace acht de kans groot dat de RvS zal besluiten advies in te winnen bij het Europese Hof. ''Dan zal de milieuvergunning pas over twee jaar worden beoordeeld. Bij vernietiging van die vergunning mag de centrale niet in gebruik genomen worden. Nuon neemt dan ook een groot risico als ze nu al met de bouw gaan beginnen'', aldus de woordvoerder.
(Bron)
Computervirus treft rechtbanken en parketten

RIJSWIJK - Computersystemen in de rechtbanken, gerechtshoven en parketten van het Openbaar Ministerie (OM) in heel Nederland zijn getroffen door een computervirus.
Dat heeft een IT-medewerker van de rechtbank Den Bosch donderdag gemeld.
ICT-bedrijf Rechterlijke Organisatie (Ictro) wilde geen commentaar geven op de gebeurtenissen, maar liet wel weten later met een verklaring te komen.
Het virus heeft als gevolg dat medewerkers van gerechten en het OM niet met de buitenwereld kunnen e-mailen en dat het internet in verminderde mate beschikbaar is.
Volgens een woordvoerder van de top van het OM zijn deze functies uit voorzorg uitgezet. Het OM en de gerechten werken nauw samen, zodat ook het OM last heeft van het virus dat bij de rechtspraak is gesignaleerd.
Een woordvoerder van de rechtbank in Utrecht zegt dat gevraagd is de computers uit te zetten. ''Na twintig minuten mochten we de computers weer aanzetten'', aldus de zegsman. ''Er is ons niet verteld wat er precies aan de hand is.'' Een woordvoerder van de rechtbank in Rotterdam deelde mee dat de computersystemen er al enkele uren uit lagen. Een zegsman van het gerechtshof in Arnhem zei dat er vooralsnog geen ernstige gevolgen voor de rechtsgang te verwachten zijn.
De rechtbank in Amsterdam laat weten dat de computerstoring nog geen gevolgen heeft voor de zittingen. ''Het loopt hier gewoon door'', aldus een woordvoerster.
Er zijn geen gevoelige gegevens op straat terechtgekomen door het computervirus. Dat zei een woordvoerster van de Raad voor de Rechtspraak donderdag.
De systemen zijn van binnenuit besmet, maar de precieze herkomst van het virus is nog niet bekend. Het is nog onduidelijk wanneer het computernetwerk van de rechtspraak weer 'schoon' is.
Het virus is op een aantal pc's op een locatie gevonden en heeft zich van daaruit verspreid. Het gaat volgens de raad niet om een aanval van buitenaf, maar om een besmetting die bijvoorbeeld van een usb-stick komt, aldus de woordvoerster.
Voor de gang van zaken bij de rechtbanken en hoven heeft het virus volgens de zegsvrouw geen nadelige gevolgen. ''Alle interne systemen werken gewoon.''
De computerworm die de computersystemen heeft getroffen, is relatief oud. Dat zegt Leo Willems, hoofd informatiebeheer van Tunix, een bedrijf dat zich bezighoudt met netwerk- en computerbeveiliging.
Het gaat om Win32/NEERIS.A, een worm die niet destructief is maar zich zeer snel verspreidt. Er worden dus geen computerbestanden gewist of vernield, maar computers kunnen er aanzienlijk langzamer van gaan draaien.
(Bron)
Vakbond daagt busbedrijven voor rechter

UTRECHT - FNV Bondgenoten daagt drie busbedrijven voor de rechter omdat zij buschauffeurs die vorig voorjaar hebben meegedaan aan publieksvriendelijke acties hebben gekort op loon en vakantiedagen.
De bond hoopt met de bodemprocedure het inkomen van chauffeurs bij dit soort acties veilig te stellen.
Vorig jaar mei en juni voerden chauffeurs van Arriva, Veolia en Connexxion actie voor meer loon. Ze begonnen met acties waarvan het publiek geen last had. Zo controleerden zij geen kaartjes. Later mondden de acties uit in een volledige staking.
Bij een staking betaalt de bond de actievoerders uit de stakingskas. ''Daarover bestaat geen discussie'', aldus FNV Bondgenoten.
Het probleem zit in de betaling tijdens de publieksvriendelijke acties. De busmaatschappijen hebben de deelnemers gekort.
''Door de loonkorting is de kans groot dat chauffeurs bij de eerstvolgende cao-acties meteen kiezen voor een staking'', zegt vakbondsbestuurder Gerard Maenen.
''Terwijl we juist met publieksvriendelijke acties, zoals gratis met de bus, ervoor willen zorgen dat reizigers niet de dupe worden.''
Een bodemprocedure kan jaren duren.
(Bron)
Mobiel chatten kost Vlaamse bijna 10.000 euro

BRUSSEL - Een week lang elke dag een uur chatten vanaf hun vakantieadres in Frankrijk kwam een Vlaams koppel duur te staan. Bij thuiskomst lag er een rekening van bijna 10.000 euro in de bus.
Dit meldde het VRT-nieuws donderdag. Een 35-jarige vrouw en haar 53-jarige man maakten gebruik van de mobiele internetdienst van het Belgische telefoonbedrijf Mobistar. Met een speciale usb-stick konden zij via het gsm-netwerk op internet.
Na een aantal dagen had Mobistar de dienst uit voorzorg geblokkeerd, omdat het verbruik uitzonderlijk hoog was. Op dat moment had het koppel al voor bijna 3000 euro gechat.
Bij thuiskomst was het bedrag verdubbeld tot meer dan 6000 euro. De Vlamingen weigerden het bedrag te betalen en vonden daarop een maand later een tweede factuur in de brievenbus van 3500 euro.
Het koppel is niet van plan de openstaande schuld van in totaal bijna 10.000 euro te betalen. Volgens hen heeft Mobistar geen gedetailleerde rekening gestuurd, waar ze wel om hebben gevraagd. Het bedrijf houdt vol dat de factuur wel degelijk klopt, maar stelde voor het bedrag met de helft te verminderen.
Daar gaat het koppel niet mee akkoord en nu stapt het naar de rechter. Volgens de vrouw had Mobistar hen niet geïnformeerd over de hogere kosten voor de mobiele internetdienst in het buitenland. ''Wij voelen ons besodemieterd'', aldus de Vlaamse.
(Bron)
Baas betrapt op stelen varkens

AMSTERDAM – Vleesleverancier Lai Yiu-wa uit Hong Kong is veroordeeld tot drie jaar cel, omdat hij elke dag een varken stal. Zo wist hij in twee jaar tijd een bedrag van zo'n 270.000 euro in zijn eigen zak te steken. De fraude werd ontdekt door zijn eigen accountant.
Lai Yiu-wa verkocht de gestolen varkens door aan andere leveranciers. Ook verdiende hij geld door diefstal en verkoop van ingewanden. Daarnaast drukte hij 25 duizend euro aan salaris achterover van een niet bestaande medewerker. Zo meldt de South China Morning Post.
De accountant ontdekte de fraude doordat de cijfers van de inkoop van levende biggen niet overeenkwam met het aantal geslachte varkens.
(Bron)
Rechter verbiedt downloadsite The Pirate Bay

AMSTERDAM - De Zweedse downloadsite The Pirate Bay moet zijn website binnen tien dagen ontoegankelijk maken voor internetgebruikers in Nederland.
Dat heeft de voorzieningenrechter bij de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding dat de auteursrechtenorganisatie Brein tegen de beheerders van de site had aangespannen.
Voor iedere dag dat de gedaagden niet aan het vonnis voldoen moeten zij een dwangsom van 30.000 euro betalen tot een maximum van 3 miljoen euro.
De stichting Brein, die strijdt tegen internetpiraterij, had een verbod voor The Pirate Bay in Nederland gevraagd omdat de site '' op grote schaal inbreuk op auteursrechten maakt''.
Miljoenen internetgebruikers kunnen via de downloadsite gratis illegale film- en muziekbestanden uitwisselen. Met deze activiteiten verdienen de eigenaren volgens de advocaten van Brein bovendien ''grof geld''.
De gedaagden kwamen vorige week tijdens de behandeling van de zaak niet bij de rechtszitting opdagen. Ook hadden zij geen advocaten gestuurd om zich te verdedigen tegen de aanklachten.
Wel hadden zij nog een brief gestuurd aan de rechtbank, waarin ze stelden dat ze niet van de zitting wisten.
Volgens de rechter zijn de Pirate Bay-mensen echter voldoende opgeroepen, onder meer per aangetekende post, en zelfs via moderne communicatiekanalen als e-mail, Twitter en Facebook.
De voorzieningenrechter oordeelde dat het geëiste verbod voor de piratensite dan ook 'niet onrechtmatig of ongegrond' is.
De stichting Brein is zeer tevreden met het vonnis. ''Wij juichen toe dat de rechter de site in Nederland verbiedt, die is immers overduidelijk illegaal'', zei Brein-directeur Tim Kuik in een reactie. ''Het is goed dat de rechter erkent dat er van inbreuk op auteursrecht en naburige rechten sprake is. Het is een duidelijk verhaal: wat illegaal is, is verboden, wie het ook doet.''
In april dit jaar veroordeelde een Zweedse rechtbank de mensen achter The Pirate Bay in een strafzaak al tot gevangenisstraffen van een jaar en geldboetes wegens schendingen van auteursrechten.
De beheerders tekenden hoger beroep aan tegen het vonnis en de Pirate Bay bleef gewoon in de lucht. Ook in andere landen lopen nog rechtszaken tegen de omstreden downloadsite.
(Bron)

Gratis bestanden uitwisselen en daar grof geld aan verdienen? Je benadeelt de rechthebbenden, maar waar wordt dat geld verdiend dan?
Paspoortcontrole Schiphol mogelijk vanuit huis

SCHIPHOL - Passagiers van internationale vluchten moeten mogelijk in de toekomst hun paspoortgegevens al vanuit huis doorsturen aan de Koninklijke Marechaussee op de luchthaven Schiphol.
De marechaussee op Schiphol onderzoekt of ze op deze manier de paspoortcontrole op de luchthaven sneller kan laten verlopen. Dat heeft een woordvoerder donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf.
Volgens de woordvoerder staan de plannen nog in de kinderschoenen. ''We zijn in gesprek met verschillende partijen, zoals justitie, douane en luchtvaartmaatschappijen. Hoe de paspoortcontrole vooraf technisch vorm gaat krijgen, is nog niet duidelijk'', zei de woordvoerder.
De paspoortgegevens zijn gekoppeld aan de gemeentelijke basisadministratie. Maar ook kan de marechaussee zien of iemand bijvoorbeeld nog een boete heeft openstaan. ''Met de informatie kunnen we van tevoren vaststellen welke passagiers we eruit willen pikken'', aldus de woordvoerder.
Op welke termijn de nieuwe vorm van controle ingevoerd kan worden is ook nog niet duidelijk.
(Bron)

En hoe beveiligen ze de overdracht van die gegevens?
Leuk met warm, zonnig weer: als je op de bank ligt te lezen en er komt een kat bij je liggen. Eerst wat kleefkruidbolletjes uit de vacht plukken, en intussen genieten van zo'n warme kat die heerlijk kruidig ruikt van het gras en de planten waar z/hij net in heeft gelegen.
Uit baarmoeder gestolen baby terecht

PLYMOUTH - Een acht maanden baby die uit de baarmoeder van haar vermoorde moeder was gesneden en meegenomen, is woensdagavond levend teruggevonden.
Dat meldden Amerikaanse media. De baby werd in het gezelschap van haar waarschijnlijke kidnappers, een 35-jarige vrouw en een mannelijk kompaan, aangetroffen in de plaats Plymouth in de staat New Hampshire.
Beide verdachten worden verhoord. De baby wordt onderzocht in het ziekenhuis maar lijkt in goede gezondheid te verkeren.
De 23-jarige zwangere vrouw werd vorige week vermoord. Ze werd zwaar verminkt aangetroffen in haar woning in Worcester, Massachusetts, nadat buren hadden geklaagd over stankoverlast. Pas tijdens de autopsie bleek dat de vrouw zwanger was geweest.
De 35-jarige vrouw was een kennis van het slachtoffer.Ze had de argwaan van haar omgeving gewekt door te beweren dat ze net bevallen was.
Het geval staat niet op zichzelf in de Verenigde Staten. Het afgelopen jaar is het al drie keer eerder voorgekomen dat een zwangere vrouw werd opengesneden voor haar baby. Altijd was de dader een vrouw met een kennelijke kinderwens.
(Bron)
Vreemde heldere vlek verschenen op Venus

AMSTERDAM - Het is vlekkentijd in het zonnestelsel. Verraste vorige week de planeet Jupiter ons met een donkere vlek, ditmaal is het de beurt aan Venus.
Anders dan de vlek in de atmosfeer van Jupiter is die in de Venusatmosfeer heel helder. Zo helder zelfs, dat de ontdekking ervan opnieuw op naam van een amateursterrenkundige is komen te staan.
Opmerkelijk genoeg blijkt het verschijnsel vier dagen eerder al te zijn vastgelegd door de Europese ruimtesonde Venus Express, die om de planeet cirkelt.
Over het ontstaan van de heldere vlek tasten astronomen nog in het duister. Mogelijke veroorzakers zijn een vulkaanuitbarsting, atmosferische turbulentie en geladen deeltjes van de zon.
Ook de ontploffing, hoog in de Venusatmosfeer, van een brokstuk van een komeet behoort tot de mogelijkheden. Verder onderzoek met de Venus Express kan mogelijk uitsluitsel geven.
(Bron)
Australische vermisten Vietnamoorlog gevonden

CANBERRA - De laatste twee Australische vermisten uit de Vietnamoorlog zijn teruggevonden. Na 39 jaar is het toestel met de twee mannen gevonden in de Vietnamese jungle, nabij de grens met Laos. Dat heeft de Australische minister van Defensie Greg Combet donderdag bekendgemaakt.
De stoffelijke overschotten van Michael Herbert en Robert Carver zijn overgebracht naar Hanoi, waar ze door forensische onderzoekers zijn geïdentificeerd. Het is nog niet bekend wanneer de lichamen naar Australië worden gevlogen.
Volgens de minister is het team dat de laatste twee vermisten zocht goed geholpen door de Vietnamezen.
''Een aantal voormalige Noord-Vietnamezen en Vietcongsoldaten en hun commandanten hebben geholpen. Ook de lokale bevolking heeft ons bijgestaan''.
De twee mannen kwamen op 3 november 1970 om het leven, toen hun bommenwerper neerstortte.
(Bron)
Kwallen roeren in zee

LONDEN - Kwallen zijn goed voor de zee, omdat ze met hun bewegingen voedingsstoffen, warmte en chemische stoffen door het water roeren.
Wetenschappers bekeken met groene kleurstof de mengkwaliteiten van de kwallen en waren verbaasd, schrijven ze in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.
Meer dan vijftig jaar geleden ontdekte Charles Darwin, de kleinzoon van de bekende wetenschapper, dat kwallen in zee roeren. Sindsdien is er altijd discussie geweest over het nut van de bewegingen van de kwallen. Veel onderzoekers stelden dat alleen de wind en het getij invloed hadden op het mengen van de zee, meldde de BBC donderdag.
Het onderzoek met de groene kleurstof bewees dat de kwallen het water niet alleen in beweging brengen, maar zelfs turbulentie veroorzaken. Daardoor komt koud water naar boven waar het warmer is en gaan voedingsstoffen naar de voedingsarme dieptes.
Volgens de wetenschappers zijn kwallen niet de dieren die de meeste beroering in zee teweeg brengen. Dat zijn roeipootkreeften en krill, een soort garnaaltjes. Die zijn klein, maar in grote hoeveelheden aanwezig.
(Bron)
Blote dames verpesten vakantie

BELGRADO - Een Servische vrouw heeft een schadevergoeding geëist van een reisorganisatie omdat haar dure vakantie in Griekenland was verprutst door twee blote meiden.
De mooie meiden zaten vaak poedelnaakt op het balkon van het appartement naast dat van het Servische echtpaar, berichtte de Belgradose krant Politika donderdag.
Het vrouwelijk schoon was de echtgenoot van de Servische niet ontgaan. Hij bleef vaak op het balkon hangen, wilde niet naar het strand gaan of andere uitstapjes maken.
Bij pogingen de beide meiden nog beter te zien, verrekte hij zijn nek.
(Bron)

En nog een reden waarom die boterberg er niet meer is ;-)
Stasi had dossier over Michael Jackson

BERLIJN - De Stasi, de voormalige Oost-Duitse geheime politie, had een dossier aangelegd over de beroemde Amerikaanse zanger Michael Jackson. Dat hebben de autoriteiten donderdag bevestigd.
Veel informatie over de onlangs overleden popster hebben de spionnen van de Stasi niet verzameld.
In het uiterst dunne dossier staat, behalve de naam en geboortedatum, slechts vermeld dat de Oost-Duitse maatschappij Amiga het album Thriller uitbracht.
De Stasi was bang dat het in Oost-Berlijn tot ongeregeldheden zou komen bij een concert van Michael Jackson bij de Brandenburger Tor in West-Berlijn op 19 juni 1988.
Volgens de Stasi wilden de Oost-Duitse fans ''onder alle omstandigheden'' het concert bijwonen en zouden ze een confrontatie met de politie niet uit de weg gaan.
Als tegenmaatregel was een plan opgesteld om een 'tegenconcert' te geven om de aandacht af te leiden. Bij politieke provocaties zou een video van een eerder concert van Jackson gedraaid moeten worden. Dit plan is echter nooit uitgevoerd.
Volgens het Duitse persbureau DPA hadden zich destijds op de bewuste dag duizenden Oost-Duitse fans aan de oostkant van de Berlijnse Muur verzameld om te genieten van de muziek van hun idool.
Stasi-agenten in burger waren massaal op de been en verhinderden West-Duitse journalisten hun werk te doen. De West-Duitse regering diende hierover later officieel een klacht in.
(Bron)

Nog meer boter.
'Gay Pride schetst verkeerd beeld'

AMSTERDAM - Circa 65 procent van de jongeren vindt dat mensen door de botenparade van de Gay Pride een verkeerd beeld van homo's krijgen.
Onder homoseksuele jongeren (69 procent) is dat percentage hoger dan onder hun heteroseksuele leeftijdsgenoten (63 procent).
Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde enquête van het jongerenpanel van het tv-programma EenVandaag. In totaal deden tweeduizend jongeren aan het onderzoek mee: 1600 hetero's en vierhonderd homo's.
De Canal Parade vaart zaterdag weer door de grachten van Amsterdam. Doorgaans zijn veel deelnemers schaars of extravagant gekleed.
Bijna 33 procent van alle jongeren zegt de botenparade zelfs een genante vertoning te vinden. Een kleine 54 procent is het hier niet mee eens. De rest weet het niet.
Uit de enquête blijkt ook dat ruim 38 procent wel vindt dat de botenparade goed is voor de homo-emancipatie. Circa 24 procent stelt dat het evenement daar juist slecht voor is.
Bijna 65 procent van de jongeren vindt het goed dat er politici meevaren tijdens de Canal Parade. Circa 25 procent is het daar niet mee eens.
Verder zou een grote meerderheid (85 procent) het geen probleem vinden om een homoseksuele baas of leraar te hebben.
Bijna driekwart (74 procent) zou het niet erg vinden als de beste vriend of vriendin uit de kast zou komen.
Volgens GayPride-organisator ProGay geeft het onderzoek precies het probleem van homoseksualiteit in de maatschappij weer: homoseksualiteit is oké, zolang het maar niet te zichtbaar 'homoseksueel' wordt.
Voorzitter Frank van Dalen is niet verbaasd dat vooral homojongeren bang zijn dat er door de parade een verkeerd beeld van homo's ontstaat.
''Jongeren zijn immers bezig met hun 'coming out' en keer op keer moeten ze zich afvragen hoe de buitenwereld reageert op het feit dat ze homo of lesbisch zijn. Zolang de maatschappij homoseksualiteit niet volledig accepteert, zal deze angst die hoort bij de 'coming out', niet verdwijnen.''
Volgens Van Dalen maakt de botenparade homoseksualiteit in al haar verschijningsvormen zichtbaar.
Hij vindt het dan ook goed om te horen dat een meerderheid van de jongeren de botenparade als een positieve impuls voor de homo-emancipatie ziet en niet als iets slechts. ''Want dat is precies waar de Amsterdam Gay Pride over gaat.''
(Bron)

De boterberg is teruggevonden! Op de hoofden van de onderzoekers bij EenVandaag!
De botenparade geeft net zo'n beeld van homo's als koninginnedag van Nederlanders en voetbalpubliek van hetero's: een selecte groep die uit zijn/haar dak gaat. En als die onderzoekers en onderzochten dat niet begrijpen, dan is dat angstaanjagend.
Politie haalt agressieve rijleraar van de weg

WESTLAND - Een Westlandse rijinstructeur die agressief gedrag in het verkeer vertoonde en zich met een ongeldige identiteitskaart voordeed als politieagent, is door de politie Haaglanden van de weg gehaald.
Dat liet de politie donderdag weten. De rijleraar vertoonde in het bijzijn van zijn leerlingen agressief gedrag. Zo reed hij in 2006 een brommobiel klem en wilde hij een bon uitschrijven voor de bestuurster.
Na dat incident kwamen meer vergelijkbare verhalen over de man boven. Na overleg met het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) moest de instructeur zich laten keuren. De man doorstond die test.
In maart van dit jaar kreeg de politie weer een melding over het gedrag van de man. De politie stuurde opnieuw een mededeling naar het CBR. Daarnaast begon de politie via het ministerie van Verkeer een procedure om het instructeursbewijs ongeldig te laten verklaren.
''Het bleek een uniek geval en het was nooit eerder voorgekomen'', aldus de politie. De man moest via het ministerie twee examens afleggen. Hij zakte en zijn instructeursbewijs is nu ongeldig verklaard.
(Bron)

woensdag, juli 29, 2009

'Komende jaren brengen nieuwe warmterecords'

UTRECHT - De wereld staat voor recordbrekende temperaturen door een toename van de zonne-activiteit, waardoor de planeet nog aanzienlijk sneller zal opwarmen dan wetenschappers eerder voorspelden.
Het warmste jaar tot nog toe was 1998. En alhoewel ook in 2002, 2003, 2005, 2006 en 2007 vergelijkbaar hoge temperaturen werden bereikt, stellen sommige klimaatsceptici dat ‘de wereld de afgelopen 10 jaar dus afkoelt’.
Nieuw onderzoek van NASA en het onderzoekslaboratorium van de Amerikaanse marine, dat gepubliceerd wordt in Geophysical Research Letters, laat zien dat drie belangrijke factoren de komende jaren zullen samenvallen en waarschijnlijk nieuwe temperatuurrecords zullen creëren: El Niño, een toename van zonne-activiteit en voortzetting van de opwarmende trend door verdere toename van de broeikasconcentratie.
Uit de analyse blijkt dat de relatieve stabiliteit van de temperaturen de afgelopen 7 jaar voornamelijk het gevolg is van een afname van de hoeveelheid inkomende zonnestraling tijdens de neerwaartse fase van de voornaamste cyclus, die ongeveer 11 jaar duurt. Daarnaast zijn er sinds 1998 geen krachtige El Niños geweest.
De reden dat het toch nog zo warm was, onder andere met smeltrecords voor de Noordpool, is de verdere toename van broeikasgassen in de atmosfeer.
Terwijl deze trend ook de komende jaren zal doorzetten, zullen ook de beide andere factoren mogelijk weer gaan bijdragen aan hogere temperaturen. Zo meldden Australische en Amerikaanse meteorologen eerder deze maand dat zich op dit moment een nieuwe El Niño boven de Grote Oceaan ontwikkelt.
Daarnaast verwacht NASA dat de zonne-activiteit de komende jaren weer zal toenemen, waardoor het tempo van de temperatuurstijging zo’n 150 procent hoger komt te liggen dan het IPCC voor deze jaren heeft voorspeld.
De onderzoekers denken bovendien dat een nieuwe El Niño het oude record zal "verbrijzelen", omdat de baseline van de gemiddelde temperatuur inmiddels weer aanzienlijk hoger ligt dan in 1998.
Een extra warme herfst en winter in dit jaar kan de druk op onderhandelaars tijdens de klimaattop in Kopenhagen opvoeren, om met een gezamenlijk antwoord op de klimaatverandering te komen.
(Bron)
Australische zit week vast op toilet

IPSWICH - Een Australische vrouw heeft een week lang opgesloten gezeten op het toilet, nadat ze was gevallen. Pas na een week hoorde de buurman haar geschreeuw en schakelde de autoriteiten in, berichtten Australische media dinsdag.
Reddingswerkers bevrijdden de 67-jarige vrouw uit Ipswich (Queensland) afgelopen zondag. Ze had ernstige uitdrogingsverschijnselen, maar was nog wel bij bewustzijn. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis.
Het reddingsteam had de grootste moeite om haar te bevrijden. Haar voeten zaten vast aan beide zijden van het toilet en de deur ging naar binnen open. Reddingswerkers schoven haar naar een kant van de wc om haar los te kunnen krijgen.
Deze gebeurtenis herinnert ons eraan dat mensen niet moeten vergeten ouderen een beetje in de gaten te houden, zei de buurman.
(Bron)
'Zuivel verlengt kinderlevens'

AMSTERDAM - Kinderen die veel zuivelproducten zoals melk en kaas eten, hebben een langere levensverwachting dan kinderen die dat niet doen.
Dit concluderen onderzoekers van de Universiteit van Bristol in Engeland en het Australische Queensland Institute of Medical Research.
4374 Engelse kinderen werden in 1930 gebruikt als respondenten voor het onderzoek. 65 jaar later werden zij weer opgespoord door de Engelse en Australische onderzoekers.
Deze ontdekten dat degenen die als klein kind veel zuivel en calcium binnen hadden gekregen, op die manier beter beschermd waren tegen beroertes en andere doodsoorzaken. De resultaten werden gepubliceerd in het Heart Journal.
Ondanks het feit dat zuivel ook veel vet en cholesterol bevat, verhoogde een hoge consumptie ervan niet het risico op hartkwalen.
De onderzoeksresultaten zijn een steun in de rug voor voorstanders van het geven van extra melk op basisscholen, maar spreken de vele onderzoeken die beweren dat melk juist niet goed zou zijn voor kinderen, tegen.
De onderzoekers keken naar de hoeveelheid en wat voor soort voedsel gezinnen iedere dag tot zich namen. Ze ontdekten dat een hogere inname van zowel calcium als zuivel -voornamelijk van melk - het sterftecijfer met een kwart verlaagde.
Een grotere dagelijkse inname van calcium, van tenminste een glas melk met 400 mg calcium, verlaagde de kans om te overlijden aan een beroerte met 60 procent.
(Bron)
Plunderaars strippen Alkmaarse plaatsnaamborden

ALKMAAR - Ze zouden volgens de leverancier 'hufterproof' zijn, de gloednieuwe plaatsnaamborden van de gemeente Alkmaar. Maar niets lijkt minder waar.
De rode torentjes die de negentig borden aan weerskanten sieren, blijken namelijk erg in trek bij dieven. De afgelopen weken is de helft van de torentjes ontvreemd. Dat maakte de gemeente woensdag bekend.
De gemeente heeft de torentjes op de overige borden uit voorzorg verwijderd. Ze gaat met de ontwerper op zoek naar een manier waarop de torentjes beter kunnen worden bevestigd.
Hoeveel schade er is, kon de gemeente niet zeggen. Omdat de torentjes zo gewild zijn, overweegt de gemeente te laten onderzoeken of ze bijvoorbeeld via de VVV verkocht kunnen worden in de hoop dat vandalen in het vervolg van de populaire torentjes op de plaatsnaamborden afblijven.
(Bron)
‘Blauwe kleurstof kan gebroken rug genezen’

AMSTERDAM - De kleurstof die in blauwe M&M’s zit kan verlamming helpen voorkomen bij mensen die hun rug gebroken hebben.
Dit blijkt uit onderzoek dat de afgelopen vijf jaar door Amerikaanse onderzoekers is uitgevoerd. De blauwe kleurstof, die Brilliant Blue G (BBG) heet, bleek bij tests die uitgevoerd werden op ratten wonderen te verrichten in het geval van ernstig rugletsel. Alleen werden de ratten er ook blauw van.
“Op het moment hebben we geen adequate behandeling voor ernstig rugletsel”, legt onderzoeker Steven Goldman uit aan persbureau Reuters. Als mensen of ratten hun rug breken, komt er een stof vrij die adenosine trifosfaat heet.
Normaal gezien geeft deze stof energie af en houdt onze cellen zo in leven. Bij een gebroken rug komt er echter een overdaad van deze stof vrij, waardoor cellen kunnen afsterven. Als gevolg hiervan kunnen verlammingsverschijnselen optreden.
Uit onderzoek op ratten bleek dat een injectie met BBG vlak bij de wond helpt om cellen in leven te houden. BBG stopt de verspreiding van adenosine trifosfaat via een receptor genaamd P2X7R. Op die manier kan een ergere verwonding worden tegengegaan terwijl het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht wordt.
Ratten die een gebroken rug hadden en BBG kregen, konden later op zijn minst strompelen. Soortgenoten die geen injectie kregen werden later allemaal kreupel. De onderzoekers hopen dat BBG hetzelfde effect heeft op mensen.
Het enige nadeel aan de injectie met de kleurstof bleek te zijn is dat de ratten enkele weken met een blauwe huid rondliepen, meldt wetenschapswebsite Faqt. Na verloop van tijd bleek te verkleuring echter weer te verdwijnen terwijl het vermogen om te lopen gewoon bleef.
(Bron)
Mensen knipperen ogen op saaie momenten

AMSTERDAM – Mensen knipperen bewust met hun ogen op saaie momenten. De hersenen zorgen er op deze manier voor geen relevante informatie te missen.
Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Tokyo, zo meldt de Britse krant de Daily Mail. Zij onderzochten achttien mannen en vrouwen die tegelijkertijd een fragment van Mr. Bean bekeken.
Zij bleken op precies dezelfde, saaie momenten in het fragment te knipperen. Zo knipperden de onderzochten meestal op het einde van een scène, of tijdens beelden van wegen en gebouwen waarbij de hoofdpersoon Mr. Bean niet te zien was.
In een fragment van drieëneenhalve minuut knipperden ze 60 keer. Volgens onderzoekers knipperen mensen in het dagelijks leven niet op dezelfde momenten hun ogen, daar is een beeldend verhaal voor nodig.
Zo onderzochten ze dezelfde groep mensen toen ze luisterden naar een verhaal over Harry Potter, maar toen knipperden ze allen op verschillende momenten.
Al eerder bleek dat mensen tijdens het lezen knipperen bij het einde van een zin en bij komma’s of andere interpunctie.
Ook knipperen we minder met onze ogen als we liegen, wat we daarna goedmaken door kort heel snel achter elkaar te knipperen.
(Bron)
Zimbabwaanse 'tovenares' beduvelde Mugabe

HARARE - Een Zimbabwaanse 'tovenares', die de regering van president Robert Mugabe een miljoen Amerikaanse dollar uit de zak wist te kloppen door hen te laten geloven dat ze diesel kon tappen uit een rots, is schuldig bevonden aan fraude.
Dat berichtte de nieuwssite New Zimbabwe dinsdag.
Medicijnvrouw Rotina Mavhunga ontdekte in maart 2007 nabij het dorp Chinhoyi een oude brandstoftank tussen struiken.
Ze vulde de tank met diesel, knutselde er een pijp aan en verborg het uiteinde bovenop een rots. Vervolgens ontbood ze een aantal topambtenaren om het mirakel te aanschouwen.
Op een teken van Mavhunga zette een verborgen handlanger de dieselkraan open, en na wat hocus-pocus spoot tot grote verbazing van de aanwezigen de diesel uit de rots.
Onderzoekers van Mugabe rapporteerden destijds juichend dat definitief een einde was gekomen aan de aanhoudende brandstoftekorten in Zimbabwe.
Regeringsleiders en zakenlieden overlaadden de zwendelaarster met geld en auto's.
Binnen een paar maanden had Mavhunga met haar trucje president Mugabe en zijn kornuiten voor omgerekend 740.000 euro opgelicht.
Een tweede groep ministers begon echter argwaan te krijgen. De tovenares sloeg op de vlucht maar is later toch in de kraag gegrepen.
De rechtbank in Chinhoyi heeft haar afgelopen weekeinde schuldig bevonden aan fraude.
(Bron)

Iemand die de grootste oplichters oplicht, had een ontsnapping verdiend.
Pythons ontsnapt in Hoogeveen

HOOGEVEEN - In Hoogeveen (Drenthe) wordt in de buurt van de Laveranhof gezocht naar twee ontsnapte pythons. Het gaat om zogeheten Koningspythons van een meter lang.
De slangen ontsnapten tijdens de vakantie van de eigenaar uit hun terrarium dat niet goed was afgesloten. De wurgslangen zijn niet giftig en voeden zich met vogels of muizen.
Koningspythons zitten meestal verscholen op donkere plaatsen zoals onder bosjes of in holen. De eigenaar heeft dinsdag de buurt en de politie ingelicht over de vermiste slangen.
(Bron)

Mja, bij zulke beesten helpt roepen natuurlijk niet, of het geluid maken dat maar één ding kan betekenen: eten! Katten zijn dan toch makkelijker.
Twintig ton paardenmest gestolen

BRUSSEL - Op een boerderij in het Belgische Wijnendale, in West-Vlaanderen, is in de nacht van dinsdag op woensdag 20 ton paardenmest gestolen. Dat meldde de Vlaamse publieke omroep VRT.
De eigenaresse van de boerderij woont elders en ook omwonenden merkten de diefstal niet op. De politie probeerde het sterkruikende spoor nog te volgen, maar dat leverde geen resultaat op.
(Bron)

Die laatste zin zet je aan het denken...
Dode door rookverbod in Turkije

ANKARA - In Turkije heeft het onlangs ingevoerde rookverbod in de horeca een mensenleven geëist. Dat meldde het persbureau Anatolië woensdag.
Het schietincident gebeurde in een restaurant in Kumkuyucak in de westelijke provincie Manisa. Hier brak een ruzie uit nadat de manager van de eetgelegenheid de dader had opgedragen zijn sigaret te doven.
De manager raakte gewond door de schietpartij, maar een 46-jarige vriend van hem werd dodelijk getroffen. De dader ontsnapte. De politie heeft de jacht op hem geopend.
(Bron)
Met Wikipedia de Rorschachtest omzeilen´

AMSTERDAM – Volgens psychologen bedreigt het uploaden van Rorschachtests op Wikipedia het professionele nut ervan.
De Rorschachtest is een psychologische analysemethode die ervan uitgaat dat mensen hun gevoelens en verlangens projecteren op hetgeen dat zij waarnemen.
In de uit 1921 stammende test van de Zwitserse psychiater Hermann Rorschach worden voor de analyse hiervan tien inktvlekken gebruikt.
Deze tien speciaal ontworpen vlekken, plus de meest voorkomende antwoorden erop, zijn onlangs door de Amerikaanse dokter James Heilman op internet gezet, zo bericht de New York Times.
Psychologen zijn woedend over de publicatie. Volgens hen bedreigt Wikipedia de geloofwaardigheid van de beoordelingstest.
Hoewel er eerder al afbeeldingen van de test op internet verschenen, begon de verspreiding ervan de wetenschappelijke wereld pas echt zorgen te baren toen ze op de populaire website Wikipedia terechtkwamen.
“Hoe meer het testmateriaal verspreid wordt, hoe makkelijker het is de test te omzeilen”, vertelt Bruce L. Smith, psycholoog van beroep. Hij vertelt dat het gevaar vooral erin schuilt dat de resultaten van de Rorschachtest zinloos worden als men de inktvlekken al van tevoren heeft kunnen bestuderen.
Als een patiënt de test ondergaat draait het namelijk niet alleen om welke beelden hij herkent in de tien testafbeeldingen, maar ook om bijvoorbeeld de reactietijd van de patiënt.
Lijnrecht hier tegenover staat het merendeel van de Wikipedia-gebruikers die zich in het debat hierover mengen. Zij vinden dat alles wat legaal gepubliceerd mag worden, ook voor iedereen toegankelijk moet zijn.
Op de Rorschachtest rust geen copyright omdat het inmiddels bijna negentig jaar geleden is dat de test werd gecreëerd.
“Het geheim houden van informatie voor theoretische redenen is niet waar we op zitten te wachten”, stelt James Heilman. “Laat me eens feiten zien die bewijzen dat de publicatie van de tests daadwerkelijk schadelijk is voor de analyse van patiënten. Ik maal er niet om wat een groepje experts roept.”
“Maar”, zo legt Steve J. Breckler van de American Psychological Association uit, “onze werkethiek verplicht ons de tests geheim te houden”.
Diagnose-instrumenten moeten volgens hem worden toegepast door mensen die weten wat ze ermee moeten doen en hoe ze de resultaten moeten interpreteren. “We zijn er geen voorstander van dat de tests voor het grote publiek beschikbaar zijn”.
Een Duitse uitgeverij overweegt zelfs juridische stappen tegen Wikipedia, aldus de New York Times. De uitgeverij distribueert de Rorschachtests in de Verenigde staten voor meer dan honderd dollar per stuk.
Heilman, die de afbeeldingen op de website plaatste, vergelijkt de aanklacht tegen Wikipedia met de pogingen van de Chinese autoriteiten om de feiten rond het neerslaan van de studentenprotesten op in 1989 in de doofpot te stoppen. “Dit conflict gaat hoofdzakelijk over het controleren van informatie.”
(Bron)
Baby gestolen uit baarmoeder vermoorde vrouw

WORCESTER - De Amerikaanse politie is op zoek naar iemand die een 23-jarige vrouw heeft vermoord en haar acht maanden oude baby uit haar buik heeft gesneden. Het kind is mogelijk nog in leven, aldus de politie woensdag in lokale media.
De moord had plaats in een woning in Worcester, Massachusetts. De politie kreeg telefoontjes van de buren van het slachtoffer vanwege stankoverlast.
De vrouw is vermoedelijk al op donderdag gedood en lag in beddengoed gerold in een kast. Pas tijdens de autopsie bleek dat de vrouw zwanger was.
De politie hoopt dat de dader het geroofde kind snel naar een ziekenhuis brengt, omdat het mogelijk medische hulp nodig heeft.
(Bron)

Zulke verhalen duiken vaker op, maar meestal blijkt het achteraf niet waar te zijn. Laten we hopen dat het voor dit verhaal ook geldt.
Stel mist eiland door tikfout in gps

ROME - Een Zweeds stelletje dacht eindelijk hun vakantiebestemming bereikt te hebben, maar bleek door een tikfout in hun gps-systeem 650 kilometer verderop te zitten
Ze kwamen in het Noord-Italiaanse industriestadje Carpi terecht in plaats van op het Zuid-Italiaanse eiland Capri.
''Het is nauwelijks te begrijpen hoe ze dit voor elkaar gekregen hebben, want Capri is een eiland!'', aldus een woordvoerder van de gemeente Carpi.
Het stel van middelbare leeftijd ontdekte de fout toen ze bij de lokale VVV van Carpi vroegen hoe ze het best naar de beroemde blauwe grotten konden rijden op het eiland in de baai van Napels.
Het stel is volgens de gemeentewoordvoerder alsnog naar Capri vertrokken.
(Bron)
Nog een slimpie:

Met valse naam bijna de bak in

ROTTERDAM - Een Rotterdammer dacht dinsdag door het opgeven van de naam van een familielid bij de politie te ontkomen aan het betalen van nog openstaande boetes.
Dat was geen slimme zet, omdat al snel bleek dat het familielid nog elf dagen celstraf moest uitzitten. De 30-jarige man gaf daarop alsnog zijn ware identiteit op en kreeg er nog een bon bij.
(Bron)
Na een stijging in het aantal fietsendiefstallen in de wijk Oost in Utrecht, startte de politie een actie om fietsendieven op heterdaad aan te kunnen houden. Door postacties hielden agenten in enkele weken tijd al vijftien fietsendieven en een heler aan. Nog eens twaalf verdachten waren vastgelegd op camerabeelden. De identiteit van deze verdachten kon niet direct worden achterhaald en daarom schakelde de politie de kijkers van het opsporingsprogramma op de lokale zender in.
Twee verdachten meldden zich uit eigen beweging aan het politiebureau, nadat de tante van één van hen haar neef om een handtekening had gevraagd. Hij was immers op televisie geweest.
(Bron)
TT 136 De Italiaanse politie heeft twee mannen opgepakt die voor 7 miljoen aan valse eurobiljetten hebben gedrukt. De twee drukten briefjes van 50 euro in een oude drukkerij bij Napels. Twee jaar geleden werden ze ook al opgepakt. Toen maakten ze valse biljetten met behulp van een computer, een scanner en twee printers.

Dan vraag je je af hoe ze het over twee jaar zullen doen.

maandag, juli 27, 2009

Moeder onthoofdt baby door duivel

AMSTERDAM – Een moeder uit de Amerikaanse staat Texas heeft haar drieënhalve week oude zoontje gedood in opdracht van de duivel. Dit verklaarde de 33-jarige moeder tegen de politie, zo meldt het persbureau Associated Press.
De vrouw hoorde stemmen, zo verklaarde ze tegenover de politie. Daarom onthoofde ze haar kind.
Naast het doden van haar kind verwondde de moeder zichzelf met enkele messteken. Ook dit deed ze in opdracht van de duivel, zo verklaarde ze.
De vrouw, afkomstig uit San Antonio, is opgenomen in het ziekenhuis. De moeder had nog twee andere kinderen, die ongedeerd bleken.
(Bron)
IJskoffie bevat net zoveel calorieën als warme maaltijd

AMSTERDAM - Sommige ijskoffies bevatten net zoveel calorieën als een warme maaltijd. Onderzoek wijst uit dat de grootste boosdoener 561 calorieën bevat.
Andere variaties bevatten meer dan 450 calorieën en de meerderheid had er meer dan 200. Het World Cancer Research Fund (WCRF) waarschuwde hier maandag voor in Engelse media.
Het is vooral de combinatie van suiker, volle melk en room die de koude koffie bovenaan de calorieënlijst doet belanden.
Het onderzoeksfonds ontdekte dat de grote versie van de Dark Berry Mocha Frappuchino van het Amerikaanse koffieconcern Starbucks 561 calorieën bevatte – meer dan een kwart van de dagelijkse energiebehoefte van een vrouw.
Zonder de slagroom telt het nog maar 457 calorieën. De kleinste versie zonder slagroom bevat 288 calorieën.
Het Nederlandse Wereld Kanker Onderzoek Fonds, dat deel uitmaakt van het internationale World Cancer Research Fund, adviseert iedereen te streven naar een slank postuur, maar ondergewicht te voorkomen.
Onderzoek wijst uit dat overtollig lichaamsvet het risico op kanker aanzienlijk verhoogt. De rol van dit lichaamsvet bij het ontstaan van kanker is zó groot dat gezegd kan worden dat, na niet roken, het behouden van een gezond gewicht het beste middel is om de kans op kanker te verkleinen.
Een gezond gewicht is een BMI tussen de 18,5 en 25. Hoe lager de BMI is binnen deze grenzen van een gezond gewicht, hoe lager ook de kans op kanker.
Wetenschappers schatten in dat de kans op darmkanker 15 procent hoger is bij een BMI van 25 dan bij een BMI van 18,5.
De recente groei van het aantal mensen met overgewicht in Nederland is dan ook zorgelijk. Momenteel kampt kampt 40 procent van de volwassen en 12 procent van de jongeren tussen de 2 en 19 jaar in Nederland met overgewicht (een BMI tussen de 25 en 30).
11,5 procent van de volwassenen en 3 procent van de jongeren heeft zelfs ernstig overgewicht (obesitas, BMI hoger dan 30).
Bron)
Automobilist (20) elfde keer betrapt zonder rijbewijs

TILBURG - De politie in Tilburg heeft in de nacht van zondag op maandag een 20-jarige automobilist betrapt die voor de elfde keer reed zonder rijbewijs.
De Tilburger is aangehouden en zijn auto is in beslag genomen, zei een politiewoordvoerder.
De verdachte stelt dat hij zijn rijbewijs op de Nederlandse Antillen heeft gehaald maar volgens de administratie van de Rijksdienst Wegverkeer is het nooit omgezet. Politie en justitie overleggen over afhandeling van de zaak.
(Bron)
Hongerige man zet huis in brand

SYDNEY - Een Australische rechtbank heeft een man vier jaar celstraf gegeven, omdat hij zijn huis in brand heeft gestoken nadat zijn echtgenote had geweigerd een lunch voor haar man te bereiden. Dat meldde het Australische persbureau AAP maandag.
De 54-jarige man liet benzine van de trap lopen en zette die vervolgens in brand. Zijn vrouw en twee dochters liepen brandwonden op tijdens hun vlucht uit het huis.
(Bron)

Nou hoeft ie vier jaar niet meer te koken - of zou ie verplicht keukencorvee krijgen?
Vliegtuig verliest neuswiel voor vertrek

SYDNEY - Een passagiersvliegtuig van de Australische maatschappij Virgin Blue heeft op de luchthaven van Melbourne een neuswiel verloren.
Het toestel stond op het punt te vertrekken toen het mankement werd opgemerkt, meldden Australische media maandag.
''We mogen van geluk spreken dat dit op de grond is gebeurd'', zei een functionaris van de Australische bond van vliegtuigtechnici. Het mankement aan een van de twee neuswielen als gevolg van roestvorming had volgens hem fatale gevolgen kunnen hebben.
De luchtvaartautoriteiten in Australië onderzoeken het incident. Prijsvechter Virgin Blue zou het niet zo nauw nemen met de veiligheidscontroles van zijn vluchten.
(Bron)
CDA mee op 'heilig bootje' in Canal Parade

AMSTERDAM - Het CDA geeft aanstaande zaterdag voor het eerst acte de présence op de roemruchte Canal Parade in Amsterdam.
Tweede Kamerlid en woordvoerder homo-emancipatie Corien Jonker vaart samen met ongeveer veertig christelijke homo's en lesbiënnes mee op het 'heilig bootje', liet de organisatie van de veertiende Gay Pride maandag weten.
''Als CDA hopen wij dat onze deelname leidt tot meer dialoog'', motiveert het Kamerlid haar deelname.
''Dialoog tussen homoseksuelen met en zonder christelijke achtergrond. Maar zeker tussen christelijke homoseksuelen en de kerken. Religie staat voor mij voor acceptatie. Hopelijk creëert het een opening en kunnen we elkaar hier meer en meer in vinden.''
Het 'heilig bootje' heeft als motto 'christen en homo - gewoon buitengewoon', waarmee de deelnemers bedoelen dat homoseksueel en christen zijn samen kunnen gaan.
Jonker vindt het goed dat christenen meevaren in de botenparade. ''Acceptatie om wie je in essentie bent, mag geen uitzonderingen kennen.''
Onlangs verbood de EO presentator Manuel Venderbos mee te varen in de Canal Parade. Het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit (LKP) had hem hiervoor uitgenodigd.
De Evangelische Omroep wil eigen 'vormen en middelen' kiezen om het 'gevoelige onderwerp' homoseksualiteit onder christenen bespreekbaar te maken, liet een woordvoerder weten.
De PvdA-bewindslieden van onderwijs, minister Ronald Plasterk en staatssecretaris Sharon Dijksma, varen dit jaar opnieuw mee met een eigen OCW-boot tijdens de Canal Parade.
Ze willen nu aandacht vragen voor de positie van homoseksuele leerlingen, leerkrachten en ouders. Onderzoek van de onderwijsinspectie wees eerder uit dat de meeste homoseksuele leerlingen niet voor hun geaardheid uit durven te komen.
Op de OCW-boot varen vooral docenten en leerlingen mee.
De Gay Pride is zondag officieel begonnen. Amsterdam staat de hele week bol van de activiteiten voor homo's en lesbiënnes. De Canal Parade is traditioneel een van de hoogtepunten en trekt elk jaar honderdduizenden toeschouwers.
(Bron)

De EO laat zich weer goed kennen.
CU: spuugverbod Gouda

De ChristenUnie en de VVD in Gouda willen spugen op straat gaan verbieden. Dat verbod zou moeten worden geregeld in een algemeen plaatselijke verordening. Burgers moeten er op gewezen worden met speciale verbodsbordjes.
Volgens de politieke partijen gaat het om een serieus probleem. ChristenUnie-raadslid Theo Krins noemt het asociaal om op straat te spugen en zegt dat het een soort houding van jongeren is geworden. "Een spuugverbod in het centrum van de stad klinkt misschien drastisch, maar het is een heel duidelijk signaal. Door een boete uit te delen kunnen we in ieder geval een daad stellen", aldus het raadslid.
Volgens Krins loopt het de spuigaten uit met jongeren die op straat, of zelfs op andere mensen, spugen. "Ik werd er ook al op geattendeerd door andere mensen en het begint hinderlijke vormen aan te nemen", zegt het raadslid. "Het is tijd dat er paal en perk aan wordt gesteld."
De politicus denkt een primeur in Nederland te hebben, mocht zijn voorstel er door komen. Internationaal is China een voorbeeld op het gebied van spuugverboden. "Daar is het probleem ook aangepakt, alleen wel op een erg drastische manier. Daar ben ik geen voorstander van", zegt Krins.
(Bron)

Ik ben helemaal voor. Dat gore gerochel overal, ik word er acuut misselijk van :-(
Vrouwen worden steeds mooier, mannen niet

AMSTERDAM - Onderzoekers hebben ontdekt dat de evolutie vrouwen steeds mooier maakt. Aan het uiterlijk van mannen verandert niet veel. Dat meldde de Sunday Times zondag op haar website.
Wetenschappers van de Finse Universiteit van Helsinki ontdekten dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan minder aantrekkelijke vrouwen en dat een groter percentage van die kinderen meisjes zijn.
Deze dochters groeien ook uit tot aantrekkelijke vrouwen en krijgen eveneens meer dochters. Zo wordt dit patroon voortgezet.
Dat blijkt uit een aantal nieuwe onderzoeken naar fysieke aantrekkelijkheid en het verband met voortplantingssucces bij mensen.
In een onderzoek dat vorige week werd gepubliceerd, ontdekte Markus Jokela, onderzoeker aan de University of Helsinki, dat mooie vrouwen gemiddeld 16 procent meer kinderen krijgen dan minder aantrekkelijke seksegenoten.
Voor het onderzoek volgde Jokela 1.244 vrouwen en 997 mannen gedurende veertig jaar. Hun mate van aantrekkelijkheid werd gemeten op grond van foto’s die werden genomen tijdens dit project - waarbij ook gegevens werden verzameld over hun kindertal.
Het Finse onderzoek bevestigt eerder werk van Satoshi Kanazawa, een evolutionair psycholoog.
Hij ontdekte dat aantrekkelijke ouders veel vaker dochters krijgen dan gemiddeld en concludeerde dat dit deel uitmaakt van het evolutionair proces en dat het geprogrammeerd is in het menselijk DNA.
Kanazawa ontdekte ook dat de aantrekkelijkste koppels maar liefst 26 procent minder zonen op de wereld zetten.
En nog volgens Kanazawa “is fysieke aantrekkingskracht een in hoge mate erfelijk bepaalde eigenschap, die het voortplantingssucces van dochters veel groter maakt dan dat van zonen. Als aantrekkelijke ouders meer dochters hebben, en als die aantrekkingskracht erfelijk is, is het logisch dat vrouwen, door de generaties heen, geleidelijk aantrekkelijker worden dan mannen.”
Bij die mannen blijken looks in het evolutieproces veel minder belangrijk te zijn, want hoe knap een man is, heeft geen meetbare gevolgen voor zijn nageslacht.
Dat wijst er volgens Kanazawa op dat er bij mannen veel minder druk is om te evolueren tot een aantrekkelijker soort.
(Bron)
Spelende dolfijn gijzelt vrouw

Een dolfijn in Nieuw-Zeeland vond het spelen met een zwemmer zo leuk, dat hij niet wilde dat het spel ophield. Om te voorkomen dat zijn speelmaatje ermee stopte, bleef Moko haar tegenhouden als ze naar de kust wilde zwemmen.
Mensen in een café aan de kust hoorden haar hulpkreten en roeiden het water op. Ze vonden de vrouw extreem vermoeid en onderkoeld bij een boei, waaraan ze zich had vastgeklemd.
Volgens de vrouw had de dolfijn geen kwaad in de zin. Hij wilde gewoon graag spelen. In de zomer komen er veel mensen met hem zwemmen bij Mahia Beach. Maar nu,'s winters, zou hij zich vervelen.
(Bron)
Extreem giftige spin uit Bolivia duikt op in Nederland

TILBURG - Bij dierenpark de Oliemeulen in Tilburg is vorige week een extreem giftige Boliviaanse zwerfspin binnengebracht.
De spin overleefde twee weken koeltransport tussen de bananen uit Zuid-Amerika en een tijdje in een container waar het fruit met gas is gerijpt.
In Tilburg heeft de zwerfspin inmiddels het leven geschonken aan bijna honderd kleine spinnetjes.
De zwerfspin leeft in Midden- en Zuid-Amerika en eet insecten. Volgens dierenverzorger Sjef van Overdijk is het dier niet gevaarlijk als je weet hoe je er mee moet omgaan. De spin wordt ongeveer veertien centimeter groot.
De Oliemeulen is gespecialiseerd in de opvang van exotische dieren. De zwerfspin en de nakomelingen zitten bij elkaar in een terrarium. Van Overdijk verwacht dat uiteindelijk ongeveer vijf spinnen het avontuur overleven.
(Bron)

Flashback: toen ik klein was, kwam er ook een verhaal over een gevaarlijke spinnen in de zomer. Een vrouw had er ergens in een doos een gezien. De pleuris brak uit en voor mij was de timing erg ongelukkig: mijn ouders hadden net een nieuwe koelkast gekocht. Die zat in een enorme doos, een droom voor een kind - paar raampjes in maken, en je hebt je eigen huisje. Maar ik durfde er niet in.
Later bekende de vrouw dat ze het verhaal verzonnen had omdat ze een ander huis wilde. Ik was Heel Erg Boos ;-)
Deze spin deed in elk geval haar naam eer aan.
Ook browserkeuze in oude versies Windows

AMSTERDAM - Ook gebruikers van Windows XP en Windows Vista moeten straks kiezen welke browser ze als standaard willen instellen. Eerder werd al duidelijk dat Microsoft die keuze ging voorleggen aan gebruikers van het nieuwe Windows 7.
De beslissing volgt op een onderzoek door de Europese Commissie naar mogelijk misbruik van de marktpositie van het softwarebedrijf. Volgens klachten van onder meer de Noorse softwaremaker Opera zouden concurrerende webbrowsers in het nadeel zijn, omdat Microsoft zijn Internet Explorer meelevert met besturingssysteem Windows, dat op verreweg de meeste consumenten-pc's in geïnstalleerd.
Eerder kondigde Microsoft naar aanleiding van het onderzoek aan dat het nieuwe besturingssysteem Windows 7, dat in oktober op de markt komt, in de EU zou worden geleverd zonder browser. Dat voorstel kon echter niet rekenen op veel enthousiasme van de Europese Commissie, die klaagde dat consumenten zo niet meer, maar juist minder keuze krijgen.
Daarop besloot Microsoft eerder deze maand dat het gebruikers de eerste keer dat ze hun nieuwe pc inschakelen een keuzemenu zouden tonen. Daarin kunnen consumenten dan kiezen welke browser ze willen gebruiken. Naast Internet Explorer zouden dan bijvoorbeeld ook Firefox, Safari, Opera en Google Chrome beschikbaar kunnen zijn.
Naar nu blijkt is het softwarebedrijf van plan dat keuzescherm ook te laten zien aan gebruikers van oudere Windowsversies. In een document (DOC) dat het bedrijf naar Brussel heeft gestuurd, staat dat dat scherm als update zal worden aangeboden aan huidige gebruikers van Windows XP en Vista.
Gebruikers die Internet Explorer nu als standaardbrowser hebben, krijgen dan een expliciete keuze voorgeschoteld. Microsoft zegt geen enkele browser in het keuzescherm te zullen voortrekken.
In een interview met Networkworld toont topman Håkon Wium Lie van Opera zich ingenomen met de plannen van Microsoft. Hij zegt dat volgens hem niet alleen Microsoft, maar ook Apple en de populaire Linuxversie Ubuntu het keuzescherm zouden moeten implementeren.
Dat is volgens hem echter niet af te dwingen: de maatregelen tegen Microsoft zijn gebaseerd op Europese mededingingsregels, die gezien hun geringere marktaandeel niet op Mac OS X en Ubuntu van toepassing zijn.
(Bron)
Duitsers drinken veel minder bier

BERLIJN - Duitsers drinken steeds minder bier. Verschillende deskundigen schatten maandag dat de bierconsumptie in Duitsland in de eerste helft van het jaar met meer dan 5 procent is afgenomen.
Zo'n sterke daling maakte de Duitse bierbranche niet eerder mee, stelde de vicevoorzitter van de Duitse bond van brouwers, Michael Weiss.
De baas van brouwerij Veltins waarschuwde voor nog meer droge jaren. Pas in 2012 zal de consumptie van bier volgens hem weer toenemen.
Alle grote biermerken merken de teruggang. Zo zetten Veltins, Warsteiner en König 6,5 procent minder bier af en verkochten Krombacher en Bittburger ongeveer 5 procent minder dan vorig jaar.
Er zijn wel behoorlijke regionale verschillen. Zo werd de consumptie in de erkende bierdrinkersdeelstaat Noord-Rijnland-Westfalen met 5,5 procent gematigd, terwijl er in Oost-Duitsland 0,6 procent meer bier werd verkocht dan vorig jaar.
De bieromzet wordt volgens de deskundigen deels genekt door het rookverbod in de horeca. Veltins-topman Michael Huber wijst daarnaast op de toenemende onzekerheid over de werkloosheid. Maar ook de slooppremie voor oude auto's nekt de afzet van bier, stelt hij.
Doordat veel mensen nu besluiten hun oude auto in te wisselen voor een nieuwe, hebben ze minder geld over voor een extra biertje. Volgens Weiss speelt ook het uitblijven van de zomer de brouwers parten. ''Daar worden we gek van.''
Volgens het Duitse bureau voor de statistiek dronken Duitsers in 2008 87,9 miljoen hectoliter bier. In de berekeningen van de statistici komt dat overeen met 123,9 liter bier per potentiële bierdrinker (alle personen van 15 jaar en ouder). Dat is ongeveer één flesje van 0,33 liter per dag.
(Bron)
Duitsers hamsteren gloeilampen

HAMBURG - In Duitsland worden massaal groeilampen gehamsterd. De burgers willen voorbereid zijn op de eerste fase van het gloeilampenverbod, die op 1 september ingaat: vanaf die datum mogen geen gloeilampen met matglas meer worden verkocht en geen lampen met gewoon glas van 100 watt.
De regering willen de Duitsers aan de spaarlamp krijgen, maar die heeft een slechte reputatie: de energiezuinige lampen zouden kil en onregelmatig licht geven, er zit giftig kwik in en ze gaan niet zo lang mee als beloofd.
In sommige winkels is de verkoop van gloeilampen met 150 procent toegenomen.
In een bouwmarkt rekende een man een winkelwagentje vol gloeilampen af voor meer dan 200 euro, ''genoeg voor de komende twintig jaar''. De verkoop van spaarlampen daarentegen is afgenomen.
Niet alleen particulieren slaan gloeilampen in, maar ook musea.
''Wie wil er nou een spaarlamp in een neobarokke kroonluchter?'' vraagt weekblad Der Spiegel zich maandag retorisch af. En de gerenommeerde Kunsthalle in Hamburg heeft al zeshonderd gloeilampen ingeslagen.
(Bron)

Er zijn tegenwoordig ook spaarlampen die er prima uitzien.
'Vrouwen rijden beter'

Het is officieel: uit Duits onderzoek blijkt dat vrouwen worden beschouwd als de betere chauffeurs.
Uit een onderzoek van het gerenommeerde Duitse instituut Dekra blijkt dat vrouwen worden beschouwd als de betere automobilisten.
Nog maar 25 procent van de ondervraagden vindt mannen betere chauffeurs. Toen het zelfde onderzoek vijf jaar geleden werd gehouden, dacht vijftig procent er nog zo over.
Aan de enquête deden 1.900 mensen mee, van wie 69 procent mannen waren. Van de ondervraagden vindt 31 procent zichzelf de beste chauffeur.
Op de vraag wie het beste reageert in panieksituaties geeft 54 procent nog steeds aan dat een man dat het beste kan. Vijf jaar geleden was dat percentage overigens nog tachtig procent.
Van de deelnemers vindt 63 procent vrouwen de attentere verkeersdeelnemers. Opvallend is tot slot dat de jongere ondervraagden er vaker van overtuigd zijn dat mannen de betere chauffeurs zijn.
Bij de deelnemers tot 29 is dat 35 procent. In de categorie 50 tot 59 jaar vindt nog maar zeventien procent mannen betere bestuurders.
(Bron)
Politie helpt vrouw met tunnelfobie

AMSTERDAM – De Duitse politie heeft maandag een vrouw die met haar auto niet door een tunnel durfde te rijden geholpen. De vrouw stond al uren stil aan de zijkant van de weg, omdat ze lijdt aan een tunnelfobie.
Dit meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De vrouw stond met haar auto al uren stil voor een tunnel in het Duitse Karlsruhe toen de politie haar opmerkte.
De vrouw was onderweg van Tirol naar haar woonplek in België. Het aanbod van de politie om de auto langzaam te begeleiden door de tunnel, wist de vrouw te overtuigen.
Ze liet vervolgens een politieagent achter het stuur plaatsnemen om de wagen door de tunnel te rijden.
(Bron)
Hoge boete voor Nederlandse spammer

AMSTERDAM - De OPTA heeft een boete van een kwart miljoen euro opgelegd aan een hardleerse spammer. De Nederlander bleef ondanks herhaaldelijke veroordelingen ongevraagde reclamemailtjes versturen.
Dat heeft de OPTA maandag bekendgemaakt. Afzender van de mailtjes is het eenmansbedrijfje Serinco Benelux uit Alphen aan den Rijn. Volgens de OPTA, die in Nederland toeziet op handhaving van het wettelijke spamverbod, heeft Serinco in bijna vijf jaar tijd zeker 21 miljoen spamberichten verstuurd. Serinco maakt reclame voor een advertentiedienst.
In 2005 tikte de OPTA het bedrijf daarvoor al op de vingers. In 2007 deed de OPTA bovendien een inval bij de man, waarbij bewijsmateriaal in beslag werd genomen.
Nadat de telecomwaakhond de eigenaar voor zijn activiteiten in juni twee boetes van in totaal 250 duizend euro had opgelegd, ging Serinco gewoon door met het versturen van spam. Volgens woordvoerster Cynthia Heijne legt de OPTA hem daarom bovendien een last onder dwangsom op: voor iedere dag dat Serinco spam blijft versturen, moet de eigenaar vijfduizend euro betalen.
Het versturen van spam aan privépersonen is in Nederland sinds 2004 verboden. Dit jaar is het spamverbod bovendien uitgebreid tot zakelijke e-mailadressen. Reclamemailtjes mogen niet ongevraagd worden gestuurd.
Volgens Heijne gaat het om een van de hoogste spamboetes ooit voor een privépersoon. De man is tegen de boete in beroep gegaan.
(Bron)

Waar gaat dat geld heen?
Eis vier jaar voor vergiftigen kind

AMSTERDAM - Een 27-jarige man uit Nijmegen, die bij de politie heeft bekend zijn tien maanden oude zoontje te hebben vergiftigd in het Radboud-ziekenhuis, hoorde maandag vier jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen zich eisen voor een poging tot moord.
De verdachte staat ook terecht wegens brandstichting. Voor de rechtbank in Arnhem bekende verdachte Mahesh D. opnieuw zijn zoontje bewust meerdere malen onder andere methanol en ethanol te hebben toegediend.
"Ik deed het omdat ik aandacht wilde. Ik vond de aandacht van de artsen fijn, bekende D. Ook kreeg het kindje tussen augustus en december vorig jaar meerdere keren een antischurftmiddel toegediend.
"Maar ik heb er niet bij stilgestaan dat Melvin er ook aan dood kon gaan", zei de verdachte, die de rechters schijnbaar zakelijk opsomde op welke momenten hij zijn zoontje de verschillende hoeveelheden dodelijke medicijnen toediende.
D. genoot zo van de aandacht dat hij besloot zijn zoontje steeds meer gifstoffen toe te dienen. "Pas toen ik zag dat Melvin blauw aanliep en ik hem moest reanimeren, begreep ik dat het ook mis kon gaan", aldus D.
"Maar ik kon er niet mee stoppen omdat stemmetjes in mijn hoofd mij opdroegen ermee door te gaan." De verdachte vertelde dat hij niemand durfde toevertrouwen dat hij last had van stemmen in zijn hoofd.
Volgens artsen zou Melvin de vergiftiging zeker niet hebben overleefd als zij niet op tijd hadden ingegrepen. Na een reeks vergiftigingen kreeg het kindje onder meer last van hartritmestoornissen. Ook raakte het in coma.
Door ingrijpen van de artsen kon de toestand van het jongetje worden gestabiliseerd. Het kind heeft momenteel nog last van epileptische aanvallen die medici niet kunnen verklaren. Ook is het zicht van het jongetje door het incident aangetast.
Op dit moment krijgt het slachtoffertje fysiotherapie, maar wat de gevolgen op langere termijn zullen zijn is nog onbekend. D. heeft sinds zijn arrestatie geen contact meer met zijn zoontje en de moeder van het jongetje.
De verdachte bekende tegenover de rechtbank ook in december 2008 meerdere wc-rollen in een toiletruimte in het Radboud-ziekenhuis in brand te hebben gestoken.
Ook dit deed D. vanwege zijn hang naar aandacht. Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum menen dat D. onder meer het syndroom van münchhausen-by-proxy heeft. Volgens de deskundigen is de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar.
De advocaat van D. vindt niet dat zijn cliënt de cel in moet. Dat zou volgens de raadsman een spoedige behandeling alleen maar in de weg staan.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
(Bron)

Domme man, als ie gelijk gezegd had dat ie stemmen hoorde, had ie ook aandacht gekregen...

zondag, juli 26, 2009

Dronken man stopt hamers in anus

Een 48-jarige Roemeen die last had van constipatie, heeft dit op een wel hele aparte manier proberen te verhelpen. Hij had namelijk twee hamers in zijn anus gestoken in de hoop zijn stoelgang weer goed te laten verlopen.
Viorel Firoiu uit Orlea ontdekte echter al redelijk snel dat dit niet de oplossing was voor zijn probleem. Hij had enorme last van buikpijn gekregen en vertrok dan ook richting het ziekenhuis.
Eenmaal daar moeten de artsen wel even vreemd opgekeken hebben. Uit de röntgenfoto bleek namelijk dat de man de koppen van de hamers had ingebracht.
"De patiënt was een beetje dronken en zei dat hij kersen had gegeten die hem geconstipeerd hadden gemaakt. Hij zei wat gedronken te hebben om de pijn tegen te gaan en vervolgens op het idee gekomen zijn om de constipatie met een hamerkop te verhelpen", aldus dokter Cristina Bontescu. "De hamerkop kwam echter vast te zitten, waarna hij een tweede exemplaar gebruikte om het eerste los te krijgen. Maar ook de tweede kwam vast te zitten."
De hamers zijn uiteindelijk operatief verwijderd.
(Bron)
Oplossende bewolking versterkt opwarming aarde

AMSTERDAM - De opwarming van oceaanwater leidt tot het oplossen van bewolking. Hierdoor loopt de temperatuur van de oceanen nog verder op.
Tot deze ontdekking kwamen onderzoekers van de universiteit van Miami. Deze publiceerden hun bevindingen vrijdag in het tijdschrift Science.
Wetenschappers vragen zich al decennialang af welke rol de bewolking speelt bij de opwarming van de aarde.
Tot nog toe was het zelfs onduidelijk of er door die opwarming meer of juist minder wolken zouden ontstaan. Amerikaanse onderzoekers hebben nu ontdekt dat het laatste het geval is.
De wetenschappers hebben op basis van gegevens van de laatste vijftig jaar en modelberekeningen vastgesteld dat de opwarming van oceaanwater leidt tot het oplossen van lage stratiforme (gelaagde) bewolking.
Dat is opmerkelijk, omdat de meeste geavanceerde computermodellen die gebruikt worden om de ontwikkeling van ons klimaat te voorspellen dit wolkengedrag niet reproduceren. Alleen het model van het Britse Hadley Centre slaagt daarin.
Het oplossen van de wolkenlagen boven de oceanen wordt overigens niet uitsluitend veroorzaakt door het warmer worden van het oceaanwater: ook het afzwakken van de passaatwinden speelt een belangrijke rol.
Voor de opwarming van de aarde is dat geen goed nieuws, want minder bewolking betekent dat meer zonnestraling het aardoppervlak kan bereiken, waardoor de temperatuur van het oceaanwater nog verder oploopt.
(Bron)
'Vis en bacterie krimpen door opwarming aarde'

AMSTERDAM - Door de opwarming van de aarde krimpen steeds meer diersoorten. Die alarmerende conclusie komt van Schotse biologen, schrijft Trouw vrijdag.
Volgens de krant worden dieren in koude streken steeds groter en krimpen ze in gebieden waar het warmer is.
Uit onderzoek blijkt dat de koudbloedige beesten, die 99,9 procent van de fauna uitmaken, allemaal steeds kleiner worden.
Dit geldt voor grotere wezens als vissen, maar ook de kleinste vormen van leven, zoals bacteriën en plankton. Waarom dit gebeurt is voor de wetenschappers een raadsel.
In het biologische vakblad PNAS staat deze maand een publicatie over een onderzoek in Franse rivieren, waaruit blijkt dat micro-organismen daar meetbaar kleiner worden.
(Bron)
Cruiseschip sleurt vinvis Canadese haven in

VANCOUVER - Een groot cruiseschip is zaterdagochtend met een dode vinvis op de boeg binnengelopen in de haven van de Canadese stad Vancouver.
Door een botsing op open zee kwam het dier vast te zitten op het voorste deel van het schip, dat door het water snijdt. Dat meldden lokale media zondag.
De gewone vinvis, de een na grootste walvissoort ter wereld, is 21 meter lang. Het is onduidelijk of het dier levend geraakt is of al dood was voor de botsing.
Het Canadese ministerie van Visserij en Oceanen gaat een autopsie uit laten voeren om daar duidelijkheid over te krijgen.
De rederij snapt niet hoe het incident heeft kunnen gebeuren. ''We hebben strenge richtlijnen voor het geval dat walvissen in de buurt zijn. Dan varen we een andere route en verminderen we de snelheid'', aldus een verklaring van Princess Cruise Lines.
De kapitein merkte pas dat de vinvis op de boeg zat, nadat hij de haven was binnen gevaren.
In Vancouver zijn veel mensen naar de haven gekomen om de vinvis met eigen ogen te zien. ''Hij ziet er zo klein uit in vergelijking met de boot'', zei Ed McKeowan uit Chicago.
''Het is zonde maar onvermijdelijk. We delen de zee nu eenmaal met de walvissen'', aldus Ross Harlow uit Whistler, die ook op de kade stond.
De walvis is later op de dag met behulp van twee sleepboten van de boeg afgehaald en per boot naar de wal gebracht.
Volgens een woordvoerder van het ministerie komen botsingen met walvissen wel vaker voor, maar gebeurt het maar zelden dat zo'n gigant aan de boot blijft hangen. Afspraken en speciale scheepsroutes moeten de botsingen zo veel mogelijk voorkomen.
(Bron)
Nevelpanter duikt op in Bangladesh

DHAKA - Inwoners van een dorp in het zuidoosten van Bangladesh hebben natuurbeschermers nieuwe hoop gegeven dat de nevelpanter toch een toekomst heeft in het land.
Er werd gedacht dat de bedreigde diersoort niet meer voorkwam in Bangladesh, maar de dorpelingen vonden een moeder met twee kleintjes.
Dat maakte de directeur van een Bengalese natuurbeschermingsorganisatie donderdag bekend.
Een van de babypanters werd gevangen, toen hij samen met zijn broer en moeder een aap zat te eten.
Normaal gesproken worden gevangen dieren verkocht, maar de natuurbeschermers haalden de dorpelingen over het dier vrij te laten. Het drie maanden oude dier was gezond.
De nevelpanter is een schuchter dier, dat 's nachts actief is. In Azië leven nog 100.000 exemplaren, maar op veel plekken wordt hun leefgebied bedreigd. In Bangladesh werden in 1992 en 2005 voor het laatst nevelpanters gezien.
(Bron)
Woedende man plast door brievenbus buurvrouw

HELMOND - Een burenruzie heeft zaterdagavond in Helmond opmerkelijke taferelen opgeleverd. Een 29-jarige man was zo boos op zijn 21-jarige buurvrouw dat hij door haar brievenbus plaste.
Blijkbaar was zijn woede daarna nog steeds niet gekoeld, want enkele uren later gooide hij ook nog een steen door haar raam. De politie hield hem diezelfde avond aan.
Dat maakte een woordvoerder zondag bekend. De buren hadden al langer onenigheid met elkaar. Waarover precies is onbekend.
(Bron)

Pissen door de brievenbus. Dan ben je Rambo hoor, minstens.
Luchtvervuiling beïnvloedt IQ

AMSTERDAM – Kinderen die voor hun geboorte vaak zijn blootgesteld aan uitlaatgassen kunnen hierdoor achterblijven in hun breinontwikkeling.
Een team van Amerikaanse wetenschappers, onder leiding van Frederica Perera, concludeerde dat kleuters die voor de geboorte in hoge mate zijn blootgesteld aan polyaromatische koolwaterstoffen (PAK’s), een lager IQ hebben, meldt Kennislink.
PAK’s zijn een vorm van vervuiling die veel voorkomt in de lucht.
De wetenschappers vroegen honderdveertig vrouwen uit New York City om tijdens hun zwangerschap een apparaatje te dragen dat de luchtkwaliteit bijhield.
Ondertussen zijn hun kinderen vijf jaar oud. Perara en haar collega’s namen vervolgens bij de kinderen een IQ-test af.
Hieruit concludeerden ze dat de kinderen die blootgesteld waren aan bovengemiddeld hoge hoeveelheden PAK’s ruim vier IQ-punten lager scoorden. Volgens de onderzoekers is het verschil significant en bovendien vermijdbaar.
Het is niet de eerste keer dat er een verband wordt gevonden tussen mate van luchtvervuiling en IQ. Ook ozon en fijnstof in de lucht bleken al eerder te kunnen leiden tot hersenbeschadiging of tot een lager IQ bij kinderen.
Belgische wetenschappers ontdekten dat blootstelling aan lood de breinontwikkeling kan verstoren. Dit zorgt voor een verlaging in IQ-score die kan oplopen tot maar liefst zeventien punten.
Het team pleit ervoor om de uitstoot van auto’s aan banden te leggen, aangezien zij in steden een grote bron van PAK-uitstoot zijn. Dit type chemische verbinding ontstaat bij de verbranding van koolstofverbindingen (die zitten bijvoorbeeld in benzine) en komt vervolgens vrij in de uitlaatgassen.
Overschakelen op biobrandstof lost het probleem niet op: als je dat verbrandt komen er nog steeds PAK’s vrij.
Het bijzondere aan dit onderzoek is dat er op een preciezere manier is gemeten aan hoeveel luchtvervuiling de kinderen voor hun geboorte precies zijn blootgesteld.
Andere onderzoeken meten schadelijke stoffen vaak minder direct, bijvoorbeeld door de concentratie in het bloed na te gaan.
Bovendien compenseerde het team van Perera voor andere factoren die het IQ beïnvloeden, zoals (mee)roken, lood in de omgeving of de opvoedingsstijl, opleiding en intelligentie van de ouders.
(Bron)
Jonge leeuw achtergelaten bij station Moskou

MOSKOU - Omwonenden van een treinstation in de Russische hoofdstad Moskou keken zaterdag vreemd op toen ze op een binnenplaats een kooi met daarin een jonge leeuw zagen staan. Ze haalden de politie erbij, die aanvankelijk ook niet wist wat ze met het 50 kilo zware dier moest doen.
De oplossing voor het probleem diende zich echter snel aan. Kort na de komst van de politie verscheen een man die zich voorstelde als de begeleider van het roofdier.
Hij had de leeuw per trein van Omsk naar een dierentuin in Kaloega moeten begeleiden.
In Moskou was een tussenstop voorzien. De trein waarmee de leeuw verder moest worden vervoerd, bleek echter al te zijn vertrokken toen het dier aankwam.
De begeleider was daarom met succes op zoek gegaan naar een ander vervoermiddel. Na het tonen van zijn papieren aan de politie mocht de begeleider met de leeuw de reis voorzetten.
(Bron)
Perfecte timing: met een bordje eten op schoot naar Stephen Fry in America kijken.
Bezoekt ie de Body Farm...
Ouders mishandelen kind op straat

CUIJK - De politie heeft vrijdagavond een 46-jarige vrouw en een 47-jarige man uit Cuijk aangehouden voor mishandeling van hun 9-jarige dochter.
Een getuige zag dat de ouders, vermoedelijk onder invloed van alcohol, hun kind sloegen. Dat gebeurde op straat in de Brabantse gemeente.
De getuige waarschuwde de politie, die de ouders inrekende. Het kind is voorlopig bij oma ondergebracht en er wordt hulp ingeschakeld, meldde de politie zaterdag.
(Bron)
Amsterdamse politie in de maag met 'Smart smijten'

AMSTERDAM – De politie in Amsterdam maakt zich ernstig zorgen over een nieuwe trend in de hoofdstad: Smart smijten. Dronken jongeren die in het weekend kleine auto’s de gracht in gooien.
Volgens de Telegraaf vindt deze nieuwe rage voornamelijk in het weekend plaats, als veel jongeren in de nachtelijke uren de kroegen en discotheken opzoeken.
Surveillerende agenten zijn in het weekeinde extra attent op de grachten. In veel gevallen wordt de auto eenmaal weer op het droge total loss verklaard.
(Bron)