zaterdag, juni 15, 2002

Ik ga weer aan de trein- en tussentijden, en de standaard- en uitwijksporen.
'DEN HAAG - De Nederlandse Spoorwegen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat studeren op een plan om de treinen in de toekomst te laten rijden als een metrosysteem. Dat betekent dat de treinen zonder dienstregeling met korte vaste intervallen vertrekken, aldus zaterdag een woordvoerder van het ministerie.'
(Bron: Nu.nl)
Tja.
Ik wil geen verstoorde nachtrust op mijn geweten hebben:
Repetitio est mater studiorum: Herhaling is de moeder van het leren.
Scire tuum nihil est, nisi te scire hoc sciat alter: Kennis is niets als niemand weet dat je het weet.
Cursussen Latijn online: Latin - a living language (in het Engels) en Kox Kollum (in het Nederlands).
Begeleidster overhoorde treintijden en sporen. De eerste keer ging heel redelijk, maar de vierde keer raakte ik in de stress en wist ik nauwelijks meer iets. Probleem was dat inmiddels een andere opleider geheel toevallig steeds dichterbij was gaan zitten, en dat - uiteraard ook toevalligerwijs - de teamleider even een babbeltje kwam maken met die opleider. Dus ik zat te hakkelen bij elke vraag van mijn begeleider, terwijl de beslissers overduidelijk zaten mee te luisteren, waardoor ik helemaal niks meer wist.
En jawel, vlak daarna had ik pauze, en de teamleider zei: ik wil even een gesprek met je hebben. Lang verhaal vrij kort: ik ben in tranen uitgebarsten, teamleider zei: heeft iemand jou ooit verteld dat je wel héél erg perfectionistisch bent? Daarna begon hij een verhaal dat deze week allerlei mensen meegeluisterd hadden met me (het was me al opgevallen dat er wel erg veel babbeltjes over niks werden gemaakt bij mijn werkplek), en dat iedereen het over één ding eens was: er zat nog steeds progressie in, als ik nou eens fouten mocht maken van mezelf, kwam het allemaal wel goed. En of ik het er mee eens was dat ik volgende week zondag examen zou doen. En als het onverhoopt niet zou lukken, deed ik het een paar dagen later gewoon over. En of ik ook in mijn oren wilde knopen dat niemand foutloos werkt en dat iets niet weten of een misser op dat examen ook niet echt erg is. Dat hadden ze eerder moeten vertellen ;-)

vrijdag, juni 14, 2002

In het kader van de Latijnse buien hier en daar:
Repetitio est mater studiorum.
En:
Scire tuum nihil est, nisi te scire hoc sciat alter.
Ik ga weer verder.
Even nageteld: bijna 200 tijdstippen. Met bijbehorende sporen.
Eerst was het nergens voor nodig, toen was het 'wel handig' om het globaal te weten, nu moet ik morgen van een kwart van de Randstad het spoorboekje (alle tijden en perrons) uit mijn hoofd weten.
Niet fijn.
Tot later.
Het zou mooi weer worden tot de avond, maar er hangt hier een dikke grijze wolkendeken die er dreigend uitziet :-(
Het visdiefje zit bij de kust en bij zoet water. Ik kende 'm in het binnenland alleen van gebieden met redelijk veel water. Gisteren heb ik lange tijd voor de supermarkt gestaan: kijkend naar een vissend visdiefje. Er loopt een sloot langs de winkels - zo'n sloot met grote groepen voorns, snoeken, karpers en brasems. Visdiefje vloog zigzaggend over de sloot heen en weer, en dook als ie voorns zag. Kwam dan weer boven met een voorn die minstens zo groot was als zijn eigen bek, hapslikweg, verder vliegen. De eenden in de sloot zijn gewend aan overvliegende vogels, en zelfs aan vogels die zoals soortgenoten in het water landen. Maar iets dat overvliegt en plots als een baksteen naar beneden komt, is andere koek. Na een tijdje verhuisden de verontruste eenden naar de kant of naar een stuk sloot verderop.
Intussen zaten de scholeksters op de daken naar elkaar te roepen - je zou zo denken dat het geruis van de snelweg eigenlijk de zee is ;-)

donderdag, juni 13, 2002

"Wij heten u graag welkom als lid van de Lycos Tripod Website Buikding Diensten!"
Ik heb een tijdje moeten nadenken voor ik besefte dat die k een l moest zijn.
Nu ook de Kijkshopfolder in huis. Pagina 49 intrigeert me. Onderaan staat een wervende regel:
"Typische mannenspeeltjes"
Op de pagina staan onder andere: een jeu-de-boules-set; een logeerbed; een verrekijker; een koelbox en een telescoop.
Mannen gaan met logeerbed en telescoop ergens heen, jeu-de-boulen en verrekieken zolang het licht is, en gaan daarna met de telescoop aan de slag? En vrouwen doen dat niet?
Moet ik toch mijn verrekijker maar weggooien.
NOS-TT 192 do 13 jun

DETROIT Een 29-jarige Taiwanees uit de Amerikaanse staat Michigan heeft de politie in verlegenheid gebracht door de inhoud van zijn vrieskist. De politie trof daarin een paar teelballen aan, die de Taiwanees enige dagen daarvoor van een Canadees had afgehaald.
Ondervraging van de 'dokter' leerde dat het niet bij een operatie was gebleven.
De Taiwanees claimde minstens vijftig scalps buitgemaakt te hebben. De politie was hem op het spoor gekomen toen zijn laatste patiënt een nabloeding kreeg.
Strafbaar is het waarschijnlijk niet, want de castraten hadden er zelf voor gekozen. Het schijnt een fetisj te zijn.
Gien logde de LPF-ledensite, ofwel: het eerste gemor is nu ook als aparte site terug te vinden.
Ik denk dat Pim dat wel zo gewild zou hebben, splitsingen, scheuringen, beledigd opstappen, heibel: dat paste wel bij hem. Dus eigenlijk moet de LPF hier blij mee zijn, het is geheel in Zijn geest.
Met een vriendin gesproken over mannen, en natuurlijk vooral over slechte eigenschappen van mannen (vrouwen hebben geen slechte eigenschappen; de voornaamste slechte eigenschap van mannen is overigens dat ze de reacties van vrouwen op hun eigen slechte eigenschappen uitleggen als een slechte eigenschap van vrouwen).
Je zou ze zelf moeten kunnen maken, mannen, precies zoals je ze hebben wilt. Om het niet saai te maken verplicht met drie trekjes die je niet leuk vindt (kruiskrabben; snurken; tandpastadopje laten slingeren, of: snelzappen; tandenstoken in gezelschap; boerwedstrijden houden).
Alleen even voorkomen dat mannen het plan stelen ;-)
Leuk om ineens een collegalogger aan de telefoon te hebben :-) Ik vroeg Patrick van Spockspot om advies over iets Bloggerigs, zowel MSN als ICQ werkten tegen, en hij zei: bel me maar. Dank voor de informatie Patrick!

woensdag, juni 12, 2002

Multifunctioneel of zoveel functies dat het niet meer handig is?
Het is een TV. Zwart-wit, met: radio; batterij-oplader; TL-lamp; kompas; thermometer; sirene; hoofdtelefoonaansluiting.
Ik mis de magnetronfunctie, de gezichtsbruiner en de wekker.
Snif:

10.7360: Killed while attacking dal-o-saur-10II (id 2123863)
10.7359: Caught and fighting against dal-o-saur-10II (id 2123863)
10.7353: Hunting dal-o-saur-10II (id 2123863)

Maar weer nieuwe bakken.



Who are YOU most like?



De NZ-link verbaast mij niet ;-)
Via Kruimelog.
Gisteren om kwart over tien keek ik tellertjes:
'75, 88, 4 (met daarbij de laatste 10 van dit uur, heel merkwaardig), 80.'
Pageviews tot 22:15 gisteren. Raadselachtig.
Kan die kraan daarboven even dicht? Ik wilde nog de deur uit vandaag, en dan graag zonder zwemmen.
Daar zit je dan, half twee in de middag midden juni, groot raam op het zuiden - met het licht aan.
Nu ben ik er achter hoe dat ene ding heet. Ik wist wel waar het voor was, maar wat was de naam? Het blijkt te gaan om een 'grote stimo-nop'. (Marketingtaal, lekker veel afko's, da's hip.) Néé, het is niet wat u denkt, het gaat hier om een ding met trilfunctie en kleine nopjes, en dus ook een grote stimo-nop. Ja, hij is elektrisch. Ja, hij doet bzzzzz. En toch is het niet wat u denkt ;-) Tenzij u toevallig in de goede richting denkt.
Arme Argentijnen, niet eens een WK om blij over te worden...
Ieks! Bij het Voedingscentrum een informatiepakket aangevraagd, compleet met koelkastthermometer en bewaarwijzer voor aangebroken voedingswaren. Yoghurt kun je 4 dagen bewaren. Belegen of oude kaas 14 dagen. Plakken kaas 3 dagen. Geraspte kaas 3 dagen. Augurken een maand. Huzarensalade 1 dag.
Ik ben even weg, want ik voel me ineens niet lekker worden...

dinsdag, juni 11, 2002

Ciekee logt een site met dikke mensen, de 900 club (als in 900 pounds, zo'n 400 kilo).
Zelfs de allerslankste geeft me nog het gevoel dat ik Twiggy ben. Waar ik vaak denk: ik ben minstens twee keer zo zwaar als jij, denk ik nu: ik kom lang niet aan een kwart van jou. En dan ben ik nog bijna 30 centimeter groter ook.
De zwaarste op de lijst werd op haar dikst geschat op ongeveer 725 kilo. Ze werd maar 34. Dat ben ik nu ook, maar ik wilde het graag nog wat langer maken.
Ik woon in een vier-hoog-flatje. In de omgeving zijn allerlei soorten huizen, en over het algemeen is er veel groen tussen alle huizen en gebouwen in. Overal zie je mensen strijden tegen overwoekering door klimop, omdat alles ondergroeit, of omdat er (een enkele keer) een wespennest in zit, of omdat er (vaak) luizen in zitten. Ik heb klimop in één hoekje, die ik pas weer eens flink geknipt heb. Hij groeide langs het raam, niet erg, alleen sneeuwde mijn raam dicht door alle uitwerpselen van de luizenmetropool in die klimop.
Het is gelukkig een groene, want ik heb een flinke hekel aan bontbladige planten. Ik kan ze niet mooi vinden.
Het gebouw waar ik in woon, heeft aan de voorkant, pal op het noorden, een muur langs het trappenhuis. Een muur met een soort patrijspoortopeningen.
Ik had even nodig om mijn ogen te geloven toen ik net terugkwam thuis. Langs die trappenhuismuur zijn gaten gegraven en volgestort met prachtige, vruchtbare aarde. In die aarde staan planten. Bontbladige klimop...
Ik vermoed dat er heel veel rommel in blijft hangen. Dat er weer wespen in de spouwmuur zullen zitten en medebewoners zeker weten dat die uit de klimop komen. Dat er protest zal komen als de plant de patrijspoorten bereikt en naar binnen gaat groeien. Dat de klimop de aarde zal moeten delen met berenklauw en zevenblad. Dat mensen gaan morren dat dit zonder overleg is gegaan. Dat het een hoop gelazer gaat geven. Dat er veel over gepraat gaat worden, en dat dat misschien wel heel goed is.
Misschien best een snugger idee van de woningbouwvereniging.
Raar weer, net in de stralende zon naar de super geweest, nu regent het. Drup-drup-drup, zo'n vakantieregentje dat wel weer wegtrekt. Een minuut later gaan alle sluizen open. Even later mot het weer, niet eens overtuigend, waarna het weer gaat hozen. Het is nu weer droog, maar klam, en nog erg grijs. Merels zingen alom.
Voetbal, dat was vroeger toch een _sport_? Sport als in sportief en zo?
(Mij is trouwens altijd verteld dat je pas overtredingen, zeker echte smerige overtredingen, 'nodig' hebt als je niet goed speelt.)
Juul logde iets grappigs: de Ya-ya name generator.
Ik ben Queen Moonless Night.
Als ik de naam van vriendje invul, krijg ik: Queen Because-I-Said-So.
Hm. Gelukkig is ie geen dame, dus is dit niet van toepassing. Dat ie dat even weet ;-)
Die Fransen toch!
Tweede poging:



Nou ja, het is een flauw Windows-NT-grapje. Soms wil ie wel en soms wil ie niet. Ligt waarschijnlijk aan het onderwerp...
New Yorkse joden gaan gewapend patrouilleren

NEW YORK - Joden in het stadsdeel Brooklyn van New York gaan gewapend patrouilleren nadat een verdachte terrorist hen als doelwit had aangeduid. Abdul Rahman Yasin maakte begin deze maand de opmerking in het veelbekeken CBS-tv-programma '60 Minutes'. Dit meldt maandag de website van de Jerusalem Post.
Yasin, door de FBI gezocht als medeplichtige bij de aanslag in 1993 op het World Trade Center, zei in een in Irak opgenomen interview dat hij en zijn medestrijders oorspronkelijk de zeer joodse wijken in Brooklyn op het oog hadden.
Later wijzigden ze hun plan en lieten een bom exploderen in de parkeergarage onder het WTC. Daardoor werden zes personen gedood en raakten ruim duizend mensen gewond.
In bepaalde wijken van Brooklyn wonen veel chassidische en orthodoxe joden. In dit gebied staan 290 synagoges.

Jachtgeweer

De patrouilles, waarvoor mensen met verschillende godsdiensten zich hebben aangemeld, zullen vanaf komende zondag van negen uur 's avonds tot drie uur 's nachts hun werk doen, met uitzondering van vrijdag, de sabbath.
De leden ervan zullen jachtgeweren in een hoes, knuppels, loden pijpen en mobiele telefoons bij zich hebben. Mensen met een wapenvergunning zullen met hun eigen wapen de straat op gaan. ,,Het wordt een zeer effectieve bescherming van de joden in Brooklyn'', zei rabbijn Yakove Lloyd van de Joodse Defensie Groep. Hij uitte kritiek op de politie die volgens hem te weinig doet.
Een woordvoerster van de politie zei dat jachtgeweren verboden zijn, maar ze wist niet of dit verbod ook geldt voor zulke wapens in een hoes. Als er reden is, zal de politie hiertegen optreden. De Joodse Defensie Groep, opgericht in 1985, staat dichtbij het gedachtengoed van de uiterst rechtse overleden rabbijn Meir Kahane, oprichter van de Joodse Defensie Liga.
In januari werd JDL-voorzitter Irv Rubin en een lid in staat van beschuldiging gesteld. Zij worden ervan verdacht dat ze een aanslag wilden plegen op een moskee en op het kantoor van een Congreslid van Arabische afkomst. Rubin en zijn medestander zeggen onschuldig te zijn.
(Bron: Nu.nl)

Ook heel slim om dan vast te zeggen dat je op vrijdag de rustdag in ere houdt...
Susan heeft zich gebogen over een tilthippo:


maandag, juni 10, 2002

Trekt u ook altijd dezelfde schoen als eerste aan?


Hm. Om de een of andere reden wil ie niet :-(
Staking in de zuivelindustrie. Men verwacht voorlopig nog geen tekorten in de supermarkt (daar gaat je idee dat die melk vers is), maar ik denk dat ze er toch komen, omdat mensen nu extra melk meenemen.
De vorige keer was binnen een dag of twee alle melk op, waarna het schap met koffiemelk en melkpoeder etc. leegraakte.
Nieuws meldt nu al mensen die 20 pakken melk per keer meenemen (vriezen ze dat in of zo??).
Ik kan prima een tijdje zonder melk, vriendje is de laatste tijd helemaal aan de cappucino-oploskoffie, dus zelfs als de staking lang duurt, hebben we geen last.
Soms lijkt deze pagina het niet te doen, maar doet ie het stiekem wel. Dan staat in de adresbalk een adres dat begint met imgserv, en gaat het om de reclame die even stuk is. Een klik op de terugknop en het log verschijnt. Direct op de stopknop klikken, voorkomt dat de browser opnieuw op zoek gaat naar de banner en weer de virtuele mist in gaat.
Verwarrende dag vandaag - GAK gebeld over die WAO-brief en uitgevogeld dat de ARBO-dienst van mijn oude werkgever me nooit beter gemeld heeft na een ziekmelding vorig jaar. GAK-dame en ik hebben een vrij willekeurige datum geprikt en besloten dat ik toen hersteld was. Ik ging me spontaan een stuk beter voelen ;-)
Al loglezend ontdekte ik dat Suffie denkt dat ik een hij ben. Maar dat ben ik lekker niet ;-p
Dus ik ben een niet-zieke niet-man. Was me allemaal al bekend, maar toch.
Intussen vliegen hier steeds transportheli's over (aan het oefenen voor het geval die Amerikanen er aankomen?), en twijfelt het weer tussen regen, zwaarbewolkt, motregen, 'a sunny spell' en hoosbuien. Ik ga straks dus met de trein naar mijn werk. Fietsen naar het station is minder kans op nat worden dan fietsen naar het station. Logisch toch?
Wat is Utrecht toch een ruige stad. Tijdens de laatste Bluesnacht zijn er 38 mensen aangehouden, waarvan 27 voor wildplassen.
Frans stuurde er nog een:



zondag, juni 09, 2002

De hoelahoephippo inspireert mensen. Eerst was er alleen de bewegende hippo. Sommigen werden nerveus van het continue gedraai (vandaar dat de hippo een vaste plek heeft en niet met de cursor meezakt). Susan verbouwde het plaatje zodat de naam van dit log erin voorbij kwam. En nu krijg ik een mail van Frans, die schrijft: '...ach, het is zondagmorgen en ik dacht, kom laat ik die hippo s doordraaien.' Met een verherbouwde hippo, die weer vrolijk door hoelahoept en waar de naam van het log boven staat te knipperen. Binnenkort hier te zien.
Misschien moest ik maar een hippo-rij maken bovenaan, waarin de veranderingen te volgen zijn ;-)
Ben heel druk aan het huiswerk :-(