zaterdag, mei 25, 2002

Songfestival: De jaren '70 zijn terug! Ik zag de Supremes, Gilbert O'Sullivan, zelfs de Grieken zijn in stijl: zo dachten we toen dat we er nu uit zouden zien! De Slovenen liepen achter met een discoglitterversie van The Andrews Sisters op hele grote pumps ;-)

vrijdag, mei 24, 2002

Update over de kabouterreclamestop:
Bie wist de hand te leggen op een brief van de verontwaardigde Bond van Stoute Kabouters aan Dutchtone. Kabouters blijken zich flink te ergeren aan de beeldvorming rondom lieve, vriendelijke kabouters. Citaat uit de brief:
'Het wordt moeilijk de leden van onze bond in de hand te houden. Velen hebben al de wens te kennen gegeven met hun pikhouweeltjes en benzineblikjes uw hoofdkantoor te willen bezoeken...'
Pffft. Gisteren te lang geslapen, dus vannacht om half twee wakker. Keurig gewerkt, weinig te doen maar wel een paar dingen, alleen bleek er achteraf een storing te zijn waardoor die paar dingen volstrekt zinloos waren geweest.
Daarna vol goede moed en hyper van het moe-zijn de stad in. Veel schoenenwinkels afgelopen. Overal veel lelijke schoenen. Overal wel een paar schoenen die er mee door konden. Maar: ik heb maat 44, ik wil hoge schoenen met veel instapruimte en een zachte achterkant, en het liefst in zwart. Dat beperkt de keuze drastisch. Ik ga echt niet in rode schoenen lopen, of beige. Ik wil geen stalen neuzen, en liefst een snelrijgsysteem voor de veters.
Veel gepast. Maar of ik kreeg mijn voet er niet in (te hoge wreef), of ze waren te groot (en een maat kleiner was dan weer te klein), en dat ene paar wat wel okee zat, was al voorgestukt (tong was al ingescheurd).
IK HAAT SCHOENEN KOPEN!!!!
Uit frustratie maar weer eens gaan snuffelen in de kelder van de Bijenkorf, en daar kocht ik iets wat mijn humeur enorm deed opklaren: een apparaatje. Ik ben dol op apparaatjes, helemaal op opwindapparaatjes, en als ze zinloos zijn word ik nog veel enthousiaster. Hij heet Sparklz, en later ontdekte ik dat ie gemaakt was door een bedrijf dat Kikkerland heet. Ik hou van kikkers, dus dat komt mooi uit.
Het apparaatje ziet eruit alsof het van oude wekker onderdelen in elkaar is gefrutst (wat ik vroeger ook altijd probeerde, maar wat me nooit echt lukte), heeft vier wieltjes en een sleutel. Met die sleutel wind je een veer op, die veer zet alle wieltjes in beweging, waardoor het hele geval begint rond te zwabberen, en tegelijkertijd draait er een plat schijfje onder een staafje door - en daar schieten dan allemaal vonken af.
Bij een demonstratie gingen vriendjes ogen glimmen, en hij vroeg zich af hoe ver zo'n ding komt op één keer opwinden (niet zo ver). Ik zag hem al een paar Sparklz loslaten op een vliegveld. Speelgoedterrorisme. Misschien kunnen we ons het Tingeluyfront noemen ;-)

donderdag, mei 23, 2002

Op de valreep nog een tip voor mensen met een vriendin/vrouw: zij heeft altijd gelijk. Behalve als ze zegt dat haar haar gek zit. Dan word je geacht dat te ontkennen. Zeg niet gedachteloos 'ja' of 'vind ik ook' omdat je al met je jas aan op weg naar de deur bent. Want dan duurt het nog een hele tijd voor je echt weg kunt gaan.
(Já, m'n haar zit gek. Maar ik wil _niet_ horen dat hij dat ook vindt, ook al vindt ie dat niet. Hij is namelijk zo'n man die vindt dat haar zit. Goed of slecht valt hem niet zo op volgens mij. De enige haren die hem opvallen zijn mijn heksenharen: de steeds-meer-haren die uit een moedervlek op m'n kin groeien, van die dikke zwarte haren. Hij mag ze elke keer snoeien en dat vindt ie dan weer erg leuk.)
Morgen weer voor zes uur de deur uit :-(
De reclame met de agressieve kabouters wordt van de buis gehaald. Dwergen voelen zich gediscrimineerd, en ouders zijn verontrust omdat de sprookjeswereld zuiver moet blijven. Als er één wereld niet zuiver is...
Wordt het dit, of dit, of dit? Die sites zijn een beetje zoet, maar alledrie de plekken zijn geweldig.
Eh?
Er is weer een stuk ijs afgebroken van Antarctica, deze keer ongeveer ter grootte van St. Lucia (238 vierkante kilometer).
Alle info, en foto's op NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration).
Zalm positief na gesprek met LPF-leider Herben

DEN HAAG - VVD-leider Zalm heeft een gesprek met LPF-leider Herben woensdag als "zeer plezierig" ervaren. Hij prees Herben als "openhartig en aimabel". Hij is bereid om met Herben en CDA-leider Balkenende om tafel te gaan zitten om onder leiding van informateur Donner verder te praten over mogelijke varianten van coalitievorming.
Maar vooralsnog blijft de VVD van mening dat ze na haar zware verkiezingsnederlaag het beste de oppositie in kan. Ook het gedogen van een CDA-LPF-coalitie blijft de voorkeur van de liberalen houden boven kabinetsdeelname.
(bron: Nu.nl)

Kweetutniet. Herben weet zich goed te presenteren, heeft altijd wel een verhaal, maar ja... Dan zie ik zijn CV, en lees om de andere dag een citaat waarin hij suggereert dat hij de centrale figuur van wat al niet is, en dan krijg ik kippenvel. Misschien valt het erg mee. Ik hoop het.
Hollandse Nieuwe van prima kwaliteit

RIJSWIJK - De vangst op de Hollandse Nieuwe voor het seizoen 2002 is weer begonnen, en het lijkt goed gesteld met de kwaliteit van de haring. "De natuur loopt twee weken voor, het vetgehalte van de haring ligt nu al op het percentage van eind mei", aldus T. Sintnicolaas van het Nederlands Visbureau woensdag.
(Bron: Nu.nl)

Weet u nog vorig jaar? Toen de haring van zo'n slechte kwaliteit was dat de vissers besloten 'm niet te vangen?
Oftewel: kunnen we ooit een bericht van het Nederlands Visbureau verwachten waarin _niet_ gesteld wordt dat de kwaliteit uitstekend is?
De discussie op Indymedia gaat nog even door. En als je al die genuanceerde commentaren leest, ga je toch weer denken aan emigratie. Het lijkt er op dat de politie Volkert wel vrij kan laten, want eigenlijk is de moord gepleegd door 'Rosemoller en z'n linkse ratten':
"WAT MOETEN JULLIE JE EEN HELDEN VOELEN DAT JE DIE MOORDENAAR KENT EN MEERDERE MALEN ONTMOET HEBT.
ZE ZOUDEN JULLIE MET JULLIE IDEEN EN SYMPHATISANTEN OPENLIJK OP DE COOLSINGEL MOETEN LIQUIDEREN.
IK ZAL ER DAN ZIJN OM HET STARTSCHOT TE GEVEN.
LINKSE TYFUS GESPUIS , JULLIE VERZIEKEN ONS LAND AL SINDS DE JAREN ´70, HET WORDT NU EENS TIJD DAT NL DE OGEN OPEN DOET EN VOORAL HOUDT EN JULLIE DAAROM ONGENADIG STRAFT VOOR HET TERING KLIMAAT DAT JULLIE HEBBEN GEKWEEKT.
ALS IK LINKS HOOR DAN GAAT M´N BLOED KOKEN EN IK ZAL NIET RUSTEN VOORDAT ER EEN AANTAL LINKSE RATTEN AFGESLACHT ZIJN, WANT DAT VERDIENEN JULIE.
DOOD AAN ROSEMOLLER EN Z´N LINKSE RATTEN.
RECHTS LEEFT EN LINKS DAT BEEFT."
Fijn dat deze Dennis zo'n intelligente redenering post, in een prettig leesbaar lettertype, en ook mooi om te zien dat deze echte Nederlander zijn taal zo goed beheerst.
De hele discussie is een rare mix van 'linksen' die zeggen dat veel mag, maar moord niet en 'rechtsen' die zeggen dat 'links' alles en iedereen wil afmaken maar dat ze daar eigenhandig wel even een stokje voor zullen steken, dit alles gelardeerd met gebeden.

woensdag, mei 22, 2002

In het NRC van gisteren stond nog een fijn stukje. U weet wel, het NRC, die extreem-linkse krant ;-)
In het stuk wordt beschreven hoe een park in Graz beveiligd wordt door een burgerwacht, 'Vereniging van burgers voor veiligheid'. Ze willen misstanden aanpakken als drugshandel, zwervers en ongedisciplineerde fietsers.
'Het oogt als goedbedoelde, hooguit enigszins bekrompen burgerzin. Maar achter dit masker van onschuld gaat volgens critici een gevaar schuil. De burgerwacht is een partijmilitie van de rechts-populistische FPÖ. Alleen leden van die partij kunnen lid worden.
,,We zijn bezig met een groep van vijftien mensen die zorgvuldig worden getraind.'' De vereniging wordt geleid door kolonel Helge Endres (62), die ook voor de FPÖ in de gemeenteraad zit en tevens lid is van de SS-Kameradschaft, een vereniging van oud-SS-officieren.
De woede van de burgers over de onveiligheid is voorbereid via de zogeheten Anzeigeblättern, huis-aan-huis-kranten waarin redactionele ruimte per centimeter wordt verkocht. Afgelopen winter verschenen daarin steeds vaker berichten over dealers uit Nigeria, of algemeen uit Afrika, die cocaïne probeerden te slijten aan schoolkinderen.'
'Landelijk dreigde nog voor de burgerwacht zijn werk begon een rel toen Oberst Endres als leider van de club in uniform bij de presentatie verscheen. Niks aan de hand, vond minister van Defensie Herbert Scheibner (ook FPÖ), want de bijeenkomst was officieel toch geen Versammlung (vergadering). Minister van Justitie Dieter Böhmdorfer (FPÖ) hoopt op voorbeeldwerking van het initiatief. En daar ziet het wel naar uit. Karinthië, waar FPÖ-topman Jörg Haider gouverneur is, heeft belangstelling. In de hoofdstad Klagenfurt staan velen te trappelen om burgerwachter te worden - alleen de straatdealers ontbreken er.'
(Hele artikel)
Omkatalert! Patrick heeft een eigen domein, en een nieuw uiterlijk :-)
Kim logde een hele enge site. Niet kijken voor je gaat eten, en ook niet voordat je naar een sportschool of iets dergelijks gaat...
NOS-TT 371 wo 22 mei

De 75-jarige Richard Griffiths heeft zijn bruidje van 23 al een dag na de bruiloft verlaten.
De Engelsman nam tijdens een bezoek aan het stadhuis van Wrexham, stiekem de benen. Sindsdien heeft zijn gemalin hem niet meer gezien. Pas een paar dagen na zijn verdwijning nam hij telefonisch contact op met haar. De man vertelde dat hij lekker in Londen zit en dat hij misschien nog wel terugkomt.
Alsof dat nog niet erg genoeg is, kreeg zijn wanhopige vrouw ook nog een andere dame aan de lijn. "Ik voel me gedumpt en belazerd", aldus het slachtoffer.
NOS-TT 371 wo 22 mei

Barbie is vogelvrij verklaard in het strenge Iran. De politie verricht door heel het land invallen in winkels om de pop te confisceren.
Begin deze maand is de politie begonnen met haar acties, nadat de rokjesdragende pop on-islamitisch werd verklaard. "Ze hebben ze allemaal meegenomen", zei een speelgoedwinkelier over de lange arm van de wet. "Ik heb geen idee of we Barbie ooit nog terug zullen zien."
De regering heeft nog geen uitgebreide verklaring afgelegd, over de reden voor de klopjacht op Barbie.
Het is nu donkerder dan gisteravond om tien uur... Net zowaar voor de lol natgeregend, op weg van en naar de super. Na twee van die warme, zonnige dagen kan me dat niet zoveel schelen. De bedoeling is natuurlijk wèl dat het dan morgen weer warm en zonnig is.
Teletekst 702: Bewolkt en perioden met regen. Morgen in het westen wat zon, elders eerst nog regen en pas later enkele opklaringen.
Hm. Meneer Herben, regelt u dat even?
In de Trouw-roddelrubriek staat een stukje wat me overtuigt dat Vanessa ècht blond is (een panty aan bij het zwemmen, tegen de kreukels???), en dat Gerard Joling misschien toch sympathieker is dan ik dacht:
,,Als artiest hoor je je niet met politiek te bemoeien'', zei Gerard Joling tegen het Rotterdams Dagblad. ,,Ik heb niks met die partij. Ik zong het alleen voor Pim.'' Er werd meteen gezegd dat hij een vriend was van Fortuyn, maar ook dat wenst de zanger te relativeren: ,,Ach, een vriend, een vriend. Nu hij dood is, was iedereen zijn vriend. Laat ik zeggen: een kennis. Ik kwam hem vaak tegen bij societyfeestjes.''
Dat vind ik toch een hele verademing na ie hele stoet mensen die allemaal de-beste-vriend-van waren, en ook allemaal het beste weten wat 'Pim' zou hebben gewild.
Herben zegt - geheel tegen de mores in - dat Trix in verband met die aangifte van Spong vroeg wat de LPF kon doen 'om de kalmte terug te laten keren in de samenleving'. Eerder zei hij al dat het verkiezingssucces van het CDA aan de LPF te danken was. Die man denkt geloof ik dat alles om de LPF draait...
Van wat voor muziek houdt iemand die bijvoorbeeld een cd heeft met MP3's van: Madness, ABBA, UK Subs, Nusrat Fateh Ali Khan, Siouxsie, Bulgarian Voices, P.O.D., Frank Sinatra, De Kift, Pearl Jam, Robert Wyatt, Pixies, Lei Qiang, Faithless, Kate Bush, Bruce Cockburn? Met in de kast, om het makkelijker te maken: Nina Hagen, Doors, Nits, CCC Inc, Talking Heads, Marianne Faithfull, Gavin Friday, Crosby Stills Nash & Young, Queen, John Watts, Cream, David Bowie, Simon & Garfunkel, Kula Shaker, Styx, John Cale, Sinéad O' Connor, The Who enzovoorts en zo verder. Klassieke muziek buiten beschouwing gelaten. Je kunt mij (en jezelf...) weinig ergers aandoen dan vragen: van wat voor muziek houd je?
Voor wie zich afvraagt wat dat Anarchist Cookbook nou precies is.
Let op die disclaimer, en pas op, de site loopt regelmatig vast.
NOS-TT 371 wo 22 mei

BREIEN

De bijeenkomsten van de G8 gaan vaak gepaard met hevige protesten en soms zelfs met rellen. De Revolutionaire Brei Groep wil laten zien dat het ook anders kan.
De groep reist volgende maand af naar de volgende G8 top in Canada. Daar zullen ze gebreide spandoeken dragen met daarop hun logo: een bol wol met een lont. Zij willen hiermee laten zien dat demonstraties ook vreedzaam kunnen verlopen.
Zij nodigen alle anti-globalisten uit om op 26 juni, de start van de top, mee te doen met een 'Global Knit-In'.

(Ik duim voor ze dat het niet regent, anders gaan die spandoeken zo lubberen.)
Wat spoken ze bij Topstat toch uit? Om de haverklap zijn alle oude stats kwijt, of ontbreken er ineens een aantal dagen of zelfs weken. Site Meter is toch echt betrouwbaarder.
Aangifte tegen Spong wegens aanzetten tot haat

DEN HAAG - Een inwoonster van Utrecht heeft bij de politie Den Haag aangifte gedaan tegen advocaat G. Spong. De vrouw beschuldigt de advocaat van Pim Fortuyn van het aanzetten tot haat, meldt een politiewoordvoerder dinsdag.
(Bron: Nu.nl)

maandag, mei 20, 2002

Beetje laat: ineens zit Monday Monday in m'n hoofd. Niet fijn, van die liedjes die alsmaar doorgaan en doorgaan en doorgaan en doorgaan, Monday Monday, tadaaa, tadadadaa, Monday Monday...
Is het besmettelijk?
(Op naar Ruby Tuesday ;-))
Vriendje had vanmiddag een leuke band gezien bij de Pinkpopuitzending: Alien Ant Farm. Vanavond zagen we uit onze ooghoeken een blonde dame op TV, 'die zat er na', zei vriendje, 'hoe heet ze ook alweer'. Ik gokte wat namen want ik had geen flauw idee. En vriendje werd plots héél erg rood. Rood als in 'o help, straks gaat ie stuk'-rood. Stoplichtrood. Scharlakenrood. Hm...
Het bleek om Jewel te gaan. Maar toen hij een stukje jodelen herhaald zag, vond ie haar toch wat minder leuk ;-)
Nog wat tuinnieuws: de (honds-?)roos die steeds voorbijgangers vangt, heeft besloten te laten zien wat ie waard is: het is nu één zee van rose bloemen. En luis, maar dat mag de pret niet drukken. Wel eens een kerstboom gezien met aan één kant allemaal rose roosjes? Ze geuren een beetje, maar je moet je neus er echt in drukken om dat te ruiken: er pal naast staat de jasmijn van de buurvrouw, die bedwelmend staat te bloeien.
Goed nieuws en slecht nieuws, beide erg relatief ;-)
Het slechte nieuws:
10.6760: Mated with Pookey (id 2649240) but conception did not take place
10.6767: Being hunted by elmo10 (id 2623569)
10.6769: Caught by elmo10 (id 2623569)
10.6772: Escaped from elmo10 (id 2623569)
10.6781: Being hunted by DeadlyGame (id 2620164)
10.6788: Caught by DeadlyGame (id 2620164)
10.6791: Killed by predator DeadlyGame (id 2620164)
Dat was dan het korte leven van mijn planteneter in Technosphere. 2647805 zal virtueel worden bijgezet.
Mijn roofdier doet het daarentegen erg goed, paart er op los, bezwangert het ene na het andere beest en tussendoor eet ie ook eens wat (hij moet ergens de energie vandaan halen tenslotte).
Binnenkort maar weer een nieuwe planteneter maken.
Japan wil verbod walvisjacht opheffen

TOKYO - Japan dreigt een meerderheid binnen de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) te krijgen doordat zij stemmen koopt van arme landen in o.a. het Caribische gebied, West-Afrika en de Pacific. In ruil voor (beloofde) visserijhulp stemmen deze landen in de IWC mee met Japan voor een hervatting van de walvisjacht.
(Bron: Nu.nl, met video)

Stemmen kopen, daar heb ik vroeger een heel lelijk woord voor geleerd...
Die inktzwarte wolken die steeds overtrekken, mogen wel even leegregenen boven mijn tuin. Anders moet ik vanavond weer sproeien, en er komt maar zo'n klein straaltje tevoorschijn uit de tuinslang (aangesloten op de wasmachineaansluiting, en dan 20 meter tuinslang, rara waarom staat er zo weinig druk op?).
De VPRO bedankt Xs4all voor de extra servers, maar desondanks krijg ik uitsluitend timeouts op de Pinkpopsites :-(
Ik weet wat ik voor grasveldje wil :-) Net weer een rondje park gedaan, en her en der zijn weilandjes vol met ratelaar, boterbloem, koekoeksbloem, klavers, zegges, allerlei grassen (witbol, ijle dravik, reukgras, kamgras), hoornbloem, van alles en nog wat. En het mooiste is: het ruikt zo vreselijk lekker, en het ziet er prachtig uit.
Nou, zo'n veldje wil ik dus wel... Flink op de loer blijven liggen voor zaden en zo. Want nu heb ik een boterbloem-, paardenbloem-, weegbree-, klavergrasveld. Dat is toch anders.
Sommige namen zijn ineens beladen.
Harm Wiersma weet het haarfijn uit te leggen:
'Als alles op de juiste plek en het juiste tijdstip gebeurt zijn er geen files meer. Als de papier- en formulierenwinkel eerder wordt gesloten zijn er geen wachtlijsten meer. Als procedures en verantwoordelijkheden individueler en doorzichtiger zijn zal er minder fraude en/of oneigenlijk gebruik zijn van uitkeringen en voorzieningen.'
'Naast sport wil ik mij graag bezighouden met de volgende onderdelen: onderwijs, cultuur en wetenschap, welzijn, binnenlandse zaken en koninkrijkrelaties, Buitenlandse Zaken, Europese Zaken' [punt ontbreekt]
Maar met Harm aan de leiding komt het allemaal weer goed:
'Als verkiezingsprogramma voer ik dan ook op dat Nederland in 2006 wereldkampioen voetbal wordt.'
Op de LPF-site kun je terecht voor meer informatie over de a.s. kamerleden.
Joao Varela lijkt een onbeschreven blad.

zondag, mei 19, 2002

Om over na te denken:
worden nu de herbiciden verboden?
NOS-TT 104 zo 19 mei

Zalm verwerpt verwijt Balkenende

AMSTERDAM VVD-fractieleider Zalm voelt zich niet aangesproken door het verwijt dat hij politieke spelletjes speelt die de kabinetsformatie kunnen vertragen.
CDA-leider Balkenende keerde zich gisteren tegen de uitspraak van Zalm dat de VVD voor de oppositie kiest en dit standpunt pas zal heroverwegen als blijkt dat zonder de VVD geen kabinet kan worden geformeerd.
Zalm zei vandaag in Buitenhof dat het CDA eerst maar eens moet zeggen wat het zelf wil. Hij herhaalde dat het CDA ook een meerderheid met LPF en SP heeft. De SP staat volgens hem niet verder af van het CDA en de LPF dan de VVD.

Het wordt weer gezellig in de politiek ;-)
Blijk ik gisteren zomaar The blue lagoon gemist te hebben. Toen ie uitkwam, was ik 12, en mijn moeder nam me mee naar de bioscoop in Utrecht. Zaten we samen een avond enorm te zwijmelen, want o, wat was ik onder de indruk. Wijselijk mijn ma niet verteld dat ik Brooke Shields minstens zo leuk vond als Christopher Atkins (ja, toe zeg, ik was 12, inmiddels is mijn smaak wat veranderd, zowel wat mensen betreft als op filmgebied).
Ik zag de film later nog eens op TV. Eigenlijk moet je dat niet doen, jeugdsentiment terugkijken. Er blijft vaak zo weinig over, behalve een soort weemoed.
Typerend: we zouden pannenkoeken bakken. Belt gisteren L op, of ie langs zal komen? Tuurlijk, leuk!
L is nu bij vriendje, en inderdaad: ik word straks bij vriendje verwacht, en ik fiets onderweg even langs de Chinees.
Ik vermoed dat we morgen pannenkoeken eten.
NOS-TT 371 zo 19 mei

Een Amerikaans onderzoek heeft onlangs uitgewezen dat onveilig vrijen de kans op een depressie vermindert.
Wetenschappers aan de Universiteit van New York hebben ontdekt dat vrouwen die regelmatig onveilig vrijen een kleinere kans hebben op een depressie. Sperma bevat, volgens de uitkomsten van het onderzoek, hormonen en andere stoffen die in het bloed van een vrouw worden opgenomen en als antidepressivum werken.
Voor het onderzoek zijn driehonderd Amerikaanse vrouwen door psychologen ondervraagd.
In het W.I.E.-tooltje duikt ineens Pim Fortuyn op. Of ze hebben een internetaansluiting daar waar hij nu is, of iemand solliciteert naar een copyrightkwestie met Harry Mens ;-)
Vraag ik me nog iets af. Het land verrechtst - komen dan ook al die anti-bandjes weer terug? Vriendje is alweer helemaal into punk, dus wie weet...
Dit is nou een staaltje echte politiek:
'Advocaat G. Spong sluit niet uit dat hij de strafklacht tegen politici wegens het aanzetten tot haat intrekt als dat nodig is voor kabinetsdeelname van de Lijst Pim Fortuyn (LPF).'
Google is wat aan het haperen de laatste dagen, ik krijg wel erg regelmatig (elke keer, alleen niet elke keer even snel) een foutmelding waarna de pagina eruit klapt. Niet fijn.
Overigens: wie in mijn huis weet door te dringen zal vooral veel boeken, kikkers en hippo's zien. Alle dozen staan in berging, gangkast en slaapkamer. De theorie is nog steeds dat de dozen leeggeruimd worden, waardoor er plek zal komen voor de kasten die nu (ook) in de berging staan, waar dan de inhoud van de dozen weer in kan. Alhoewel ik me afvraag of het niet slimmer is gewoon die ene slaapkamermuur vol te bouwen met stellingkasten en daar de dozen in te schuiven. De ruimte is toch al bezet, maar als alles in een kast staat, kan ik er makkelijker bij.
Waarom heb ik een zwak voor onnuttige dingen? Ik kom om in de blikken-met-een-mooie-print, die ik al vanaf mijn achtste of zo niet kan weerstaan. Ze zijn te mooi om op te stapelen, het zijn er teveel om uit te stallen, dus zitten ze allemaal in dozen. Ga niet op zoek naar de logica daarvan. Zo heb ik bijvoorbeeld ook heel veel etuis (die ik al sinds mijn middelbare schooltijd niet meer gebruik). Gebruiken doe ik ze niet, ik zie ze alleen bij een opruimpoging, maar weggooien kan ik ze ook niet. Misschien moet ik mijn huis uitroepen tot museum, dan geeft het niet dat het overvol is. Vriendje voorspelde eens dat ik zou eindigen in een huis zigzagsgewijs volgebouwd met stellingkasten met boeken en rommeltjes. Met op de deur dan die Loesjekaart die zoiets meldt als 'op de bovenste plank slaap ik'. Of misschien de onderste (wat in mijn geval zeer aan te raden is).
Hoe dan ook: ik heb weer een vierkante meter ontruimd, en als de glasbak geleegd is, hoef ik er alleen maar even langs met mijn kistje vol potjes en flesjes. Er zit nu voor mijn gevoel wel een gat in mijn kamer waar eerst die stapel dozen stond.
Kan deze nog?
Merel heeft een probleem dat me bekend voorkomt. Mijn haar is donkerbruin. In de zomer bleekt het bij voldoende zon op naar donkerbruin-met-roodglans. En 12 jaar geleden vond ik mijn eerste grijze haar. Het zijn er nu meer, vooral vooraan en bovenop.
Vroeger liet ik nog wel eens een pak henna los op mijn haar. Ik koos de roodste tint, liet het een halve dag zitten, en als ik erg aandrong, wilden vrienden wel toegeven dat m'n haar iets roder leek.
Ik heb haar, geen kapsel. Omdat sinds een ongeluk jaren terug op bepaalde plekken mijn haar steeds zo snel uitvalt dat er op die plekken alleen korte haren zitten, en omdat ik een echt kort kapsel sowieso niet aandurf, ga ik zelden naar de kapper. Ik vind het zonde een schep geld uit te geven voor 'een stukje eraf', dus een model heb ik niet. Sinds een paar jaar heeft mijn ultrasteile haar de kolder in de kop gekregen en duiken er ineens slagen en krullen op.
Dus: bruin haar met grijs, grotendeels tot over de schouder en steil, en deels kort en krullerig. Ik heb nog een doosje rode kleurspoeling, maar: hoe oud is dat? Wordt m'n haar dan niet oranje? Of misschien nog erger: zie ik geen verschil?
Op mijn vorige werk had ik een collega die ongeveer elke week van kleur veranderde, van knalblauw naar kanariegeel naar vuurrood. Dat lef zou ik toch graag hebben.
Ik zit me nu eigenlijk al te verheugen op De Parade - vorig jaar gingen we met een stel vriendinnen, het was een mooie zomeravond, ik heb geen idee meer wat we precies gezien hebben, maar we hebben wel veel lol gehad.
Dus dames, dit jaar weer?
Krijg een mailtje van iemand die via Google zocht naar de tekst van 'Kerstnacht was nou aangebroken'. Vraag van Google:
"Did you mean: kristallnacht was nou aangebroken".
Ahum.
Wat ik het liefste zou willen: weer het huisje huren dat we jaren terug huurden op Vlieland. Een klein, houten tweeverdiepingenhuisje, wat om de een of andere reden perfect bij ons paste. Beter dan de wit ingerichte appartementjes die ik nu steeds vind, of juist huisjes volgehangen met kwikjes en strikjes. Vast heel gezellig, maar niets voor ons.
Vakantieplannen zijn bij ons altijd antwoorden op de vraag: naar welk Waddeneiland gaan we, en welk huisje is nog vrij. Nu al die dingen online staan, is het gevaarlijker geworden: op sommige huisjes word je direct verliefd, maar ja, 500 euro voor een week vind ik toch wel erg veel :-(