vrijdag, juni 13, 2003

Zorghuis gedaagd om te weinig douchebeurten en zorg

WINSUM - De families van vijf bejaarde bewoners van verpleeghuis De Twaalf Hoven in het Groningse Winsum dagen het verpleeghuis voor de rechter. Ze hopen op deze manier meer en betere zorg af te dwingen. Dat heeft hun advocaat, mr. A. Wijnberg uit Groningen, vrijdag gezegd.
Volgens Wijnberg schiet de zorg in De Twaalf Hoven ernstig tekort. Bewoners krijgen volgens hem slechts drie tot vier uur zorg per dag terwijl vijf tot acht uur de norm is. Ook zouden de bewoners zelden kunnen douchen of wandelen. Een groot gedeelte van de dag is er volgens de advocaat geen toezicht in de gezamenlijke woonkamer.
De directie van het verpleeghuis wijt de problemen aan een personeels- en geldtekort. Om de gewenste zorg te kunnen leveren zou het personeelsbestand van De Twaalf Hoven met 25 man moeten worden uitgebreid, aldus de directeur.
(Bron)

Dit is dus exact de reden dat veel mensen het werk in deze sector opgegeven hebben. Teveel druk en te weinig kwali-tijd; teveel schuldgevoel en slecht humeur omdat bewoner en werker door het Haagse beleid gewoon mogen stikken.
Gevolg: te weinig personeel -> te weinig tijd -> nog minder personeel - enzovoorts.
Al jaren geven mensen uit deze 'branche' aan dat het niet langer gaat. Dat het desondanks nog steeds gaat, is geen teken dat de roependen van de afgelopen twintig jaar overdreven hebben. Het is een teken dat er nog steeds mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten, en die daar vaak voor beloond worden met een miezerig salaris en een burn-out.
Zelf gaf ik het in '92 op. Ik kon niet meer verantwoorden dat mensen blij mochten zijn als ze één keer per maand in bad mochten, als ze tenminste mazzel hadden en niet te moeilijk te tillen waren. Dat mensen om half twaalf uit bed waren, snelsnel een boterham naar binnen gepropt kregen, waarna het warme eten al arriveerde. Dat mensen alleen in de huiskamer zaten en blij mochten zijn als de schoonmakers kwamen, want dan hadden ze wat aanspraak. Dat mensen onzindelijk werden omdat er geen tijd was of niemand die hoorde dat het nodig was ze naar de wc te brengen op het moment dat ze aandrang voelden, zodat ze na een tijdje wel in hun broek moesten plassen of poepen - als dat maar vaak genoeg gebeurt, word je vanzelf onzindelijk.
Toen er vijf afdelingen 's nachts nog maar één pleeg 'mochten' en we dus een keer 's ochtends begonnen met de mededeling dat een bewoner was overleden, om daarna te ontdekken dat er nog een overleden was zonder dat die nachtpleeg het had gemerkt - want die was druk met afleggen en familie waarschuwen. In je eentje kun je niet op twee plekken tegelijk zijn.
Toen een collega na zware overspannenheid weer kwam werken, op therapeutische basis, maar al snel te lang bleef, omdat we de hulp zo hard nodig hadden. Toen die collega zo doordraaide dat ze het kantoor ging slopen, waarop ik de verpleeghuisarts moest bellen, die haar liet afvoeren naar een psychiatrische inrichting.
Toen woog voor mij het schuldgevoel 'ik kan het niet maken om óók weg te gaan, zodat er nog minder personeel is' niet langer meer op tegen de angst 'straks word ik ook hartstikke gek'.
Het is echt een stokpaardje van me - de meeste mensen in een verpleeghuis kunnen niet veel meer en hebben geen machtsmiddelen, en dus worden ze als oud vuil behandeld. Niet door het personeel, maar wel door de politiek die de budgetten vaststelt.
Walvissen en dolfijnen sterven als bijvangst

BERLIJN - Jaarlijks sterven in de wereld circa 300.000 walvissen, dolfijnen en bruinvissen als onbedoelde bijvangsten in vissersnetten. Dat is gebleken uit onderzoek van de Internationale Walvisvaart Commissie (IWC).
Het is de eerste keer dat de sterfte van deze diersoorten wereldwijd in kaart is gebracht, aldus het Wereld Natuur Fonds. Dat publiceerde het onderzoek vrijdag.
Elke dag worden er duizenden kilometers drijfnetten uitgehangen in de oceanen. Voor walvissen, dolfijnen en bruinvissen zijn dit vaak "muren des doods". De zoogdieren zien de netten vaak te laat en ze kunnen er meestal niet meer uit ontsnappen. De dieren kunnen niet meer naar het wateroppervlak om te ademen.
Het onderzoek komt aan de vooravond van de jaarlijkse bijeenkomst van de IWC, ditmaal in de Duitse hoofdstad Berlijn. Daar zal zoals elk jaar worden gesproken over bescherming van de walvissen en over de blijvende wens van landen als Japan om op beperkte schaal walvissen te blijven bejagen.
(Bron)
Algemene Inspectiedienst arresteert kloosteroverste

HEUSDEN - De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vrijdagmiddag zuster Maria van de Grieks-Orthodoxe kloostergemeenschap in Heusden (gemeente Asten) gearresteerd op verdenking van het laten onderduiken van pluimvee uit ruimingsgebieden. Dat heeft een lid van de kloostergemeenschap bevestigd.
De arrestatie van de kloosteroverste was een schok voor alle kloosterbewoners. "Zuster Maria doet geen vlieg kwaad, laat staan een kip", aldus een zuster van de gemeenschap.
(Bron en meer)

Volgens mij is dat laatste juist het probleem.
Massaslachting aangericht. Nog maar heel erg veel meters te gaan...
Doe mij eens een lekker plukje wolken, dat ik kan ontbrandnetelen zonder direct uit te drogen?
Ik heb een plant gepland op een brandnetelstuk. Als stok achter de deur, dat ik eens opschiet. Maar nou heb ik weer als smoesje dat het (in de schaduw) op die plek in de tuin 26 graden is.
Tis ook nooit goed ;-)
TT 401 Onlangs bracht uitvinder Dean Kamen de Segway op de markt, een elektronisch gyroscopisch aangestuurde step. De Segway werkt net als je hersenen: het geeft een seintje wanneer je uit balans bent, waardoor je niet omvalt. De wielen van de step rollen op precies de goede snelheid, zodat je naar voren rijdt.
Kortgezegd: je kan er niet vanaf vallen omdat het reageert op je beweging. Want het werkt zoals je hersenen. We herhalen dit even omdat er donderdag wel iemand mee op z'n gat ging: president Bush. Nu was hij óf het apparaat te slim af, óf zijn hersenen werken niet helemaal zoals het hoort. Vul zelf maar in.
TT 120 ROOSENDAAL In Roosendaal is sinds twee weken een caviamoordenaar actief. De politie heeft al 83 dode en verbrande cavia's gevonden. De diertjes werden de afgelopen weken her en der gestolen.

Het Chipo-commando moet er maar eens op af. Wie doet er nou zoiets? Wreedheid jegens dieren wordt in de psychiatrie gezien als een goede indicator voor zeer ernstige stoornissen, dat weet ik. Maar dan kan ik er nog niet bij. Die pruttelende stofzuigertjes, hoe kun je die nou in de fik zetten?
De dader(s) moet(en) maar niet in mijn handen vallen. Hippo's kunnen zeer moordlustig zijn.
TT 120 DEN HAAG Centrale huisartsenposten die 's avonds en in de weekeinden geopend zijn, kosten te veel geld. Daarom eist minister Hoogervorst (Volksgezondheid) dat ze goedkoper draaien. Ze moeten dit jaar al e.20 miljoen minder uitgeven.

Ik ben het helemaal eens met Hoogervorst. Schaf die hulp buiten kantooruren af.
Als je het goed aanpakt, verdwijnen de zwaksten vanzelf uit de samenleving. Daarna is er veel minder medische zorg nodig, en dat is dus veel goedkoper.
Kandidaat voor het Hippo-lintje:

TT 120 ARNHEM Het Arnhemse raadslid Scholten (PvdA) is opgestapt uit woede over het reddingsplan voor voetbalclub Vitesse. Hij vindt de miljoenensteun niet te rijmen met de bezuinigingen op de gemeentelijke bijstand.
TT 106 McKinsey legt omroep op pijnbank

HILVERSUM Het onderzoeksbureau McKinsey vindt dat van de vier omroeporkesten er twee overbodig zijn. Ook 747AM, het oude radio 5, zou zeker 50% kunnen inleveren, staat in het conceptadvies van McKinsey waarover NOVA beschikt. Het ministerie van OC&W had om dat advies gevraagd.
McKinsey stelt verder voor te snijden in het bestuur van de publieke omroep, de actualiteitenrubrieken en internet. De telefilms zouden kunnen verdwijnen.
Woensdag berichtte NOVA al dat McKinsey de Wereldomroep praktisch wil opheffen. CDA-woordvoerder Atsma stelt dat een Kamermeerderheid de Wereldomroep juist wil sparen voor verdere bezuinigingen.

Als ze nou eens begonnen met het ophouden van inschakelen van peperdure adviesbureaus?

Was het u al opgevallen dat het vrijdag de dertiende is?
TT 192 AH-medewerkers opnieuw de cel in

AMSTERDAM De twee AH-medewerkers die in januari een boete kregen omdat ze in Amsterdam een winkeldief met geweld overmeesterden, zitten opnieuw vast. Ze hebben in de 1e van Swindenstraat weer een winkeldief hardhandig aangepakt.
Toen de dader aan de politie werd overgedragen, bleek hij letsel te hebben opgelopen. Hij besloot meteen aangifte te doen. De politie hield donderdag de AH-medewerkers aan.
Vorig jaar hadden ze een winkeldief een elleboogstoot in het gezicht gegeven. Prins Bernhard vond dat ze juist hadden gehandeld en betaalde de geldboete van 300 euro.

Nu zijn het dus veelplegers? Of in elk geval is er kans op herhaling, houd ze dus maar vast tot aan het proces. En graag een verbod op beveiligingswerk voor deze twee.
Ai... Level 8...

The Dante's Inferno Test has banished you to the Eigth Level of Hell - the Malebolge!
Here is how you matched up against all the levels:
LevelScore
Purgatory (Repenting Believers)Very Low
Level 1 - Limbo (Virtuous Non-Believers)Moderate
Level 2 (Lustful)Moderate
Level 3 (Gluttonous)High
Level 4 (Prodigal and Avaricious)Very Low
Level 5 (Wrathful and Gloomy)High
Level 6 - The City of Dis (Heretics)Very High
Level 7 (Violent)Very High
Level 8- the Malebolge (Fraudulent, Malicious, Panderers)Very High
Level 9 - Cocytus (Treacherous)High

Take the Dante's Inferno Hell Test

(Via via)
Geheimzinnig: "Speciale aanbieding Juli 2015".

donderdag, juni 12, 2003

De maan is mooi!
TT 401 Een Chinese heeft haar ijsverslaving moeten bekopen met een verbijf in het ziekenhuis. De 23-jarige werd opgenomen met een bevroren slokdarm, meldde de China Daily onlangs.
Nadat ze was thuisgekomen van haar werk, werkte de vrouw uit de provincie Guangzhou enkele bakken ijs naar binnen. Ze kreeg eerst last van haar buik en vervolgens hevige keelpijn.
De huisarts stuurde haar meteen door naar het ziekenhuis, waar ze een week moest blijven.
TT 192 Vos doodt pinguïns in Burgers' Zoo

ARNHEM Een vos heeft afgelopen nacht in Burgers' Zoo in Arnhem elf pinguïns gedood. Minstens zes pinguïns raakten gewond, waarvan de dierentuin er twee moet laten inslapen.
Directeur Van Hooff van de Zoo noemt het voorval "een klein drama". Het is volgens hem niet te voorkomen dat een roofdier het 45 hectare grote park binnendringt. Als een groep dieren door de komst van een vos in paniek raakt, ontaardt de vos in een "moordenaar", zegt Van Hooff.
Burgers' Zoo heeft twee maal eerder een ongewenst bezoek van vossen gehad. Ook toen waren de pinguïns het slachtoffer.
TT 126 Perle oppert aanval op Noord-Korea

WASHINGTON De VS moet bereid zijn de kernreactor in Yongbyon aan te vallen als dat nodig is om te voorkomen dat Noord-Korea kernwapen gaat verhandelen. Dat meent Richard Perle, een belangrijk adviseur van minister Rumsfeld van Defensie.
In een toespraak zei Perle te twijfelen aan het effect van de isolatie van het land, dat de regering van het nucleaire programma af moet laten zien. Hij sluit een, desnoods eenzijdige, "chirurgische" aanval op de kernreactor niet uit. Volgens Perle is het communistische land bereid om kernwapens te verkopen aan terreurbewegingen als al-Qaeda.

Ik denk inderdaad dat Noord-Korea na een eenzijdige aanval zegt: "Jullie hebben gelijk, we hebben er spijt van, we zullen het nooit meer doen."
Als ik NK was, zou ik pas hebben gemeld dat ik overwoog kernwapens te maken als ik ze al had. En als ik de VS was, zou ik dat eerst heel goed uitzoeken.
TT 125 VS: geen openbaar onderzoek oorlog

WASHINGTON De Republikeinse meerderheid in het Amerikaanse Congres heeft geweigerd een openbaar onderzoek in te stellen naar mogelijke manipulatie van informatie van de geheime diensten. De Democraten hadden daarop aangedrongen.
De regering van president Bush zou de aanval op Irak hebben gerechtvaardigd door overdrijving van de informatie. Het bezit van massavernietigingswapens is als belangrijkste argument gebruikt voor de oorlog tegen Irak. Tot dusver zijn die wapens echter niet gevonden.
Een senaatscommissie begint volgende week wel met hoorzittingen achter gesloten deuren over de kwestie.
TT 106 Kamer krijgt geen garantie over WAO

DEN HAAG Premier Balkenende wil niet garanderen dat WAO'ers onder de 45 jaar niet in de bijstand komen. De Kamer wil een "fatsoenlijke overgangsregeling" nu die groep zal worden herkeurd. De premier beloofde alleen dat het kabinet
met een "goede" regeling zal komen.
['Goed' op zijn Bakellendes of 'goed' volgens algemene fatsoensnormen?
PvdA, SP en GroenLinks vroegen de Kamer in een motie uit te spreken dat deze groep WAO'ers niet in de bijstand zal belanden.
De huidige 'jonge WAO'ers' hebben zich niet kunnen bijverzekeren. Onder het nieuwe WAO-regime dreigen ze in de bijstand te belanden als ze voor minder dan 80 procent arbeidsongeschikt zijn.
TT 105 Premier roept op tot Oranjegevoel

DEN HAAG Premier Balkenende hoopt dat het Oranjegevoel, zoals Nederland dat in de sport kent, zich ook van de politiek meester maakt. Hij riep de burgers op er "de schouders onder te zetten" om het land uit het economische dal te halen.

Ik doe niet aan 'Oranjegevoel'. En bij topsport denk ik ook aan doping en veel geld.
Dus kan JPB even uitleggen wat ie precies bedoelt? Moet ik een oranje petje op en door de straat hossen? Moet ik met een vlaggetje gaan zwaaien als er een kabinetslid in de buurt is? Moeten we aan het volksfeest omdat we weer een kabinet hèbben? Of moeten de politici dat doen? Wat?
Plakweer :-(

woensdag, juni 11, 2003

Update katteneten: je neemt een bord waar net nog shoarma op lag, en waar nog een restje knoflooksaus op zit. Verder ligt er nog een schepje sla op.
Bord wordt afgelikt, en de sla - zonder dressing, zonder knofresten, niets dan sla - gaat netjes mee naar binnen.
Kater eet sla. Misschien voortaan toch maar salades voor ze maken, met sla, knofdressing, tonijn, olijven, feta en crunchy kattenbrokjes. Dat moet wel zevendehemel-eten voor ze zijn.
Ik vind het trouwens best leuk als de katten bij me op bed slapen. Zij vinden het ook heel leuk. Maar hoe leer ik ze nou af om pal naast mijn hoofd te gaan liggen, een aan elke kant, en loeihard te gaan spinnen? Tegen opstaantijd vind ik dat niet erg, maar wel als ze het elke keer na een wandelingetje doen.
Paar vierkante meter ontbrandneteld. Krengen waren al manshoog, en ik kon in deze groep geen beestjes ontdekken anders dan slakken (overgeheveld), kevers (flink schudden met de uitgetrokken bossen) en spuugbeestjes (die zitten overal). Dus dat kon rücksichtlos weg. Het stuk grond dat vrijkwam bestrooid met divers zaad (een mens mag blijven hopen, en brandnetelkiemen herken ik zo langzamerhand wel).
De hop die weer tevoorschijn kwam een beetje hogerop de boom ingeleid.
Heel veel kleefkuid weggehaald.
Gezien dat wilgenroos, boerenwormkruid en clematis het erg goed doen, clematis weer een stuk door de schutting gevlochten.
Plek gezocht voor een aantal planten.
Nu nog maar vijf keer hetzelfde en dan is de tuin weer wat op orde. Behalve dat gebiedje 1 dan weer bebrandneteld is, waarschijnlijk.
Leuk, een tuin ;-)
Dat krijg je er dan van:

PALMA DE MALLORCA - Het Spaanse vakantie-eiland Menorca is getroffen door een kwallenplaag. Bij de stad Ciutadella hebben de autoriteiten op een aantal stranden een zwemverbod ingesteld. Volgens de krant El Mundo/El Dia de Baleares van woensdag breidt de plaag zich uit naar andere stranden.
De zeebioloog Xavier Roig zei tegen de krant dat de plaag waarschijnlijk het gevolg is van de overbevissing van de zee bij de Balearen, waartoe Menorca behoort. Daardoor zouden de kwallen nauwelijks natuurlijke vijanden meer hebben.
(Bron)
Schokjas
Wandelen door een onverlichte steeg of een gure buurt. Gevaar loop je niet meer zolang je een speciale 'schokjas' aantrekt. Volgens The Sunday Telegraph komt er een nieuwe jas op de markt die grijpgrage mannen straft met 80.000 volt. Het kledingstuk, dat nog wordt uitgetest, ziet er heel onopvallend uit. Het is gemaakt van microvezels en waterdicht nylon, en gevoerd met rubber om de draagster te beschermen tegen het schokeffect. De jas heeft een winkelwaarde van zo'n 900 euro.
(Bron)
TT 108 Amsterdam sluit alle 64 hasjcafés

AMSTERDAM De gemeente Amsterdam wil af van haar 64 hasjcafés. Binnen drie jaar moeten al deze horecagelegenheden, waar zowel softdrugs worden verkocht als alcohol wordt geschonken, sluiten.
Amsterdam is de enige stad in Nederland met hasjcafés. Volgens de landelijke richtlijn voor het gedoogbeleid van softdrugs is de combinatie van alcohol- en softdrugsverkoop niet toegestaan.
Amsterdam werd uitgezonderd van deze regel. De gemeente voerde sinds 1998 een uitsterfbeleid: er werden geen nieuwe vergunningen afgegeven. Het aantal zaken daalt volgens de gemeente echter niet snel genoeg, van 100 in 1998 naar 64 nu.
TT 105

DEN HAAG Premier Balkenende heeft in de regeringsverklaring het harde beleid van zijn kabinet verdedigd. Hij zei dat harde maatregelen nodig zijn voor het herstel van de Nederlandse economie.
[knip]
Balkenende deed een appèl op iedere burger om verantwoordelijkheid voor de samenleving te nemen.

Tis maar de vraag hoe je dat uit moet leggen.
Ik had de makers al eens op tv gezien, en de titel zweefde nog als 'naar kijken' in mijn hoofd. Wijst Bieslog me op de site, Exactitudes.
Grappig, heel hard roepen dat je ab-so-luut niet aan wat voor mode dan ook meedoet. Maar je wel perfect aan de dresscode van je groep houden, zodat soortgenoten elkaar kunnen herkennen, net als bij de kleuren en tekening van dieren:
Bimbo's; skaters; bonita's; marokkaantjes; leernichten; permanentjes; gothspookjes; koorballen; homeboys; hoedjesmannen; en zo nog veel, veel meer.

dinsdag, juni 10, 2003

Tijdschrift over prostitutie in de winkels

AMSTERDAM - Onder de naam De Rode Lantaarn is dinsdag een nieuw tijdschrift over prostitutie verschenen. Het is verkrijgbaar in vierhonderd winkels. Het blad is bedoeld voor zowel de prostitutiebranche, de overheid en de maatschappij zelf, zegt initiatiefneemster Mariska Majoor. In een eerste oplage van 3500 exemplaren moet het driemaandelijkse magazine uitgroeien naar zo'n 10.000 tot 15.000 exemplaren.
Majoor is bekend als oprichtster van het Amsterdams Prostitutie Informatie Centrum (PIC). Nu het bordeelverbod kort geleden is opgeheven blijkt des te meer dat er geen goede communicatie is tussen de prostitutiebranche, overheid en maatschappij, vindt Majoor. "Dat is ook maar weer gebleken in het evaluatierapport over de opheffing van het bordeelverbod. Aan het gebrek van goede communicatie wil ik met een paar andere mensen wat doen", aldus Majoor.
Ze richtte daarvoor de onderneming De Wallenwinkel op, die De Rode Lantaarn uitgeeft. Mensen kunnen zich abonneren op het tijdschrift, maar Majoor denkt dat ze het vooral van de losse verkoop moet hebben. "Het is zeker geen vunzig blad met allerlei blootfoto's enzo. De Playboy en Penthouse is wat dat betreft minder discreet. Onze blad wil mensen gewoon goed informeren over alles wat zich afspeelt in de prostitutiebranche."
In het eerste magazine staat onder meer een artikel over prostitutie-feminisme, een artikel over tippelzones, een rubriek onder de kop 'prostitutie en privacy', een pagina over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's), een interview met een gay-prostitué en een column over een vrouwenopvanghuis in Groningen. Het blad kost 3,15 euro.
(Bron
Politiepost overvallen in Velserbroek

VELSERBROEK - Een man heeft dinsdagmiddag een gewapende overval gepleegd op een politiepost in Velserbroek. Na een korte gijzeling wisten twee politiemedewerkers de overvaller te overmeesteren, zo heeft de politie in IJmond dinsdagavond laten weten.
Tijdens een spreekuur viel de man, die een bivakmuts droeg, de politiepost binnen. Hij had behalve een pistool ook een mes en pepperspray bij zich. De overvaller gaf de twee aanwezige politieagenten opdracht stil te blijven zitten, niets te zeggen en hun handen op het bureau te leggen.
Na aandringen van de politiemensen bleek de overvaller bereid een vrouwelijke agent te laten gaan. Op het moment dat zijn collega wilde vertrekken, pakte de politieman zijn dienstwapen. Hij wist de dader te pakken en in de boeien te slaan. Over de identiteit van de overvaller en over zijn motieven is nog niets bekend.
(Bron)
Vlak voor zonsondergang was het hier net Toscane: van dat zachtgele strijklicht.
TT 192 Doek valt voor stichting Korrelatie

UTRECHT Stichting Korrelatie houdt na bijna veertig jaar op te bestaan. VWS wil de telefonische hulporganisatie niet langer subsidiëren. Het leeuwendeel van de financiering valt daarmee weg.
De overige middelen zijn niet voldoende om de telefonische hulpdienst in stand te houden. De organisatie houdt het nog tot 1 januari 2004 vol met de subsidie van 880.000 euro van VWS. Dan komen de 55 medewerkers op straat te staan.
Korrelatie, destijds met een C gespeld, werd in november 1965 opgericht door de aan de KRO verbonden priester Dolf Coppes. Vorig jaar belden ruim 55.000 mensen naar de hulporganisatie.
Ik blijf die Calvé-reclames leuk vinden. Zowel de hamburgervarianten als de bloemkool als de groentesoftporno. Terwijl de meeste reclames na drie keer nog 'wel leuk' zijn, maar meer ook niet, schiet ik van deze reclames steeds weer in de lach.
Hulde voor reclamebureau Lowe.
Een salade met onder andere olijven en tonijn proberen te eten, met twee katten die domweg op je bord proberen te springen...
Het is hier groen, het knalt en knettert en hoost.
TT 192 Mens was ooit bijna uitgestorven

LONDEN De mens was 70.000 jaar geleden op een haar na uitgestorven. Er waren nog tweeduizend mensen over, zo blijkt uit DNA-onderzoek. Een natuurramp of epidemie had de mens makkelijk kunnen uitroeien, schrijven de onderzoekers in The American Journal of Human Genetics.
De oorzaak van de problemen is niet bekend. Zeker is dat toen de rampspoed toesloeg de vroege mens voor het eerst Afrika verliet.
Dat het aantal mensen ooit drastisch moet zijn teruggelopen, was al bekend. Tot dusver dacht men dat er op het dieptepunt nog een stadion vol was: 25.000 mensen.

Betekent wel dat we allemaal een beetje familie zijn. Dat was ook al bekend, maar een familie van 25000 mensen is toch anders dan een knus gezinnetje van 2000.
Komen jullie gezellig op mijn verjaardag in september? Nu we allemaal zo nauw verwant zijn?
TT 107 Rijkswaterstaat wil A50 verlichten

ARNHEM Rijkswaterstaat wil verlichting plaatsen langs de A50 op de Veluwe. Uit onderzoek blijkt dat de verlichting nodig is om veilig gebruik te kunnen maken van een spitsstrook die tussen Arnhem en Apeldoorn moet komen.
Rijkswaterstaat houdt met camerabeelden in de gaten wat er op de weg gebeurt. De spitsstrook van de A50 is 's nachts zo donker, dat zelfs militaire nachtkijkers geen uitkomst bieden.
De milieubeweging is tegen verlichting van de A50, waardoor volgens haar veel planten en dieren zullen verdwijnen. Het gaat om een van de laatste stukken snelweg waar het 's nachts duister is.

Een spitsstrook verlichten omdat het er 's nachts zo donker is? Ik ben geen autorijder, maar ík heb duidelijk iets gemist. Wanneer is dat begonnen, die nachtspits?
TT 103 Een op de drie Nederlanders rookt

VOORBURG Een op de drie Nederlanders rookt. De gemiddelde roker steekt per dag twaalf sigaretten op. Dit blijkt uit twee jaar oude gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Drie op de tien rokers zijn zware rokers. Zij roken dagelijks minstens 20 sigaretten.
Het CBS constateert dat er op steeds jongere leeftijd wordt gerookt. Ongeveer zeven procent van de rokers heeft op
elf- of twaalfjarige leeftijd de eerste sigaret opgestoken. Rokers beginnen gemiddeld op hun zeventiende.
Van de niet-rokers heeft bijna de helft wel gerookt. De mannen deden dat bijna 20 jaar, vrouwen gemiddeld 15 jaar.
Vanochtend trouwens heel raar wakker geworden: er sprong iets op bed dat heel hard begon te spinnen. Dat is vrij gewoon. Maar toen ik me omdraaide, werd ik getroffen door een enorme knoflookwalm. Jawel: poes had even de bakjes en de pan van gisteren afgewassen, waarschijnlijk nog maar net voor ze tevreden op bed kwam uitbuiken. En gisteren aten we iets dat nogal knoflookrijk was.
Het hielp wel om heel snel m'n bed uit te komen :-(
Zelfmoordhaan
Een haan die voor de grap was versierd met blikjes waaruit draadjes staken, is door de Nieuw-Zeelandse politie doodgeschoten. De agenten dachten dat de blikjes explosieven bevatten. De haan wandelde met de blikjes onder zijn vleugels door de straten van Sydenham. De politie nam geen risico's en ging ervan uit dat de haan een zelfmoordaanslag wilde plegen. Dat werd het beest fataal. De blikjes bleken echter geen explosieven te bevatten.
(Bron)

Kweenie, maarre... Een haan versieren met blikjes??

maandag, juni 09, 2003

Ieks - meestal als ik bezoek krijg, ruim ik een beetje op, doe een deel van de afwas, stofzuig, dat soort dingen. Dan is het nog steeds een enorme puinzooi, maar da's beter dan de gewone staat.
Maar ja, als een vriendin plots voor de deur staat, kun je moeilijk zeggen: heb je een uurtje? ;-)
Nou had zij de semi-verwilderde staat al eens gezien, maar haar vriendje niet. En hij is een erg opgeruimd type.
Ik hoop dat ie geen nachtmerries krijgt...
TT 401

Als leraar is elke dag anders, zegt een spotje op televisie. Maar of dat nou altijd even leuk is, wordt niet vermeld. Docenten op een school in Heilbronn, Duitsland, zullen waarschijnlijk menen van niet.
Onlangs werden zij opgeschrikt door een gigantische achtpotige, van het kaliber bananenspin. Het vervaarlijke ding liep
op zijn gemakkie door de zandbak op het schoolplein.
De politie werd erbij gehaald en sloot de zandbak hermetisch af. Maar toen de agenten klaar waren om de spin te bespringen, kwamen ze tot de ontdekking dat het om een speelgoedspin ging!
TT 192 Grootste brug ter wereld in aanbouw

PEKING In Oost-China is begonnen met de bouw van 's werelds grootste brug over zee, een 36 kilometer lange verbinding over de baai van Hangzhou. De brug zal de route tussen Shanghai en Ningbo met 120 kilometer verkorten.
De kosten van de bouw worden geraamd op 1,2 miljard euro. De tot nu toe langste brug is 11 kilometer korter en ligt tussen Saudi-Arabië en Bahrein.
De brug moet aan zeer gecompliceerde voorwaarden voldoen, vanwege de enorme getijdebewegingen, de kans op tyfoons en de bijzondere zeebodem. De brug, waarop een zesbaans weg komt te liggen, moet in 2009 worden geopend voor het verkeer.
Ik kom al wat verder met 2 voor 12. Twee schermen, om precies te zijn. Waar ik eerst niet verder kwam dan klikken op 'Naar het oefenspel', kom ik nu al tot "Quizkeuzegegevens worden opgehaald", waarna absoluut niets meer gebeurt.

zondag, juni 08, 2003

De Vara heeft de site van Twee voor twaalf veranderd, eens zien of ik er nu wel iets mee kan.
TT 125 Apenpokken duikt op in de VS

WASHINGTON In het midwesten van de VS zijn zeker 19 mensen besmet geraakt met het zogeheten apenpokken-virus. Het is volgens The Washington Post de eerste keer dat dit uit Afrika stammende virus opduikt in de VS. Waarschijnlijk is het verspreid door prairiehonden.
De autoriteiten hebben de medici in het hele land opgeroepen attent te zijn op de ziekte, die lijkt op het 'gewone' pokkenvirus en in sommige gevallen tot de dood kan leiden. Dat is overigens bij geen van de besmette mensen gebeurd.
De eerste zieke was een kleuter. Zijn ouders hadden twee prairiehonden voor Moederdag als huisdier gekocht.
Vale gieren doen zich tegoed aan ooievaarsjongen

DE SCHIPHORST - Drie vale gieren hebben een ware slachting aangericht onder de ooievaars van ooievaarsstation De Lokkerij in buurtschap De Schiphorst bij Meppel. Sinds dinsdag hebben de uit Zuid-Europa afkomstige roofvogels zeven jonge ooievaars gedood en enkele gewond.
Om verdere slachtoffers te voorkomen heeft eigenaar Frits Koopmande de verst weg gelegen nesten ontruimd. De jonge ooievaars zijn in een kooi ondergebracht. Als de gieren nog meer slachtoffers maken, worden ook de andere zeventig jonge ooievaars onder dak ondergebracht.
Koopman hoopt dat de gieren binnen enkele dagen De Lokkerij met rust laten. Experts hebben aangegeven dat de zogenaamde 'dwaalgasten' meestal snel weer naar hun broedgebied terugkeren. Ondertussen worden de nesten extra in de gaten gehouden. Ook de ooievaars laten zich niet onbetuigd. Een vale gier is onlangs door een ooievaar verjaagd.
(Bron)

Sja, vale gieren willen ook eten. En De Lokkerij is dan een soort fastfood-restaurant...
Hagelstenen tot drie centimeter - hier heeft het alleen even flink geonweerd, met regen.
Ballonvaart in storm wordt Duits meisje fataal

DUSSELDORF - Een vijfjarig meisje is zondagmiddag tijdens een hevige storm om het leven gekomen, toen de luchtballon waarin ze zat neerstortte. Dat heeft de politie van Düsseldorf bekendgemaakt.
Het kind was in de zitplaats van een met helium gevulde ballon geklauterd. Die stond op een feestterrein in Mönchengladbach van het NAVO-hoofdkwartier Rheindahlen, niet ver van de grens bij Roermond. Op het moment waarop het kind in de mand van de ballon zat, rukten felle windstoten tijdens een stortbui de verankeringen los. De wind dreef de ballon met het hulpeloze kind erin vijftig kilometer ver weg.
Bij Hamminkeln in de Kreis Wesel botste de ballon tegen een boerderij. Niet veel later vond een boer het omhulsel van de ballon in zijn wei. De politie trof het levenloze lichaam van het meisje 200 meter verderop aan.
(Bron)
Pronkdrol
Medewerkers van een archeologisch museum in het Engelse York hebben de taak gekregen een antieke drol aan elkaar te lijmen. De drol viel twee weken geleden tijdens een klassenbezoekje aan het museum uit de handen van een leraar en brak in drie stukken, zo meldt de BBC. De drol, het meer dan duizend jaar oude product van een Viking, is het pronkstuk van het museum. Met 20 bij 5 centimeter wordt het wel beschouwd als het grootste complete stuk menselijk uitwerpsel dat ooit is gevonden.
(Bron)
Hoera!
Testerdetest...
En dit is de eerste keer dat ik weer in kan loggen :-((