zaterdag, februari 02, 2002

Gevonden via Tonie's Kladblok:
W&M-cartoon.
NOS-TT 106 za 02 feb 17:56:05

Demonstranten niet naar de Dam

AMSTERDAM De politie belet honderden demonstranten de doorgang naar het Paleis op de Dam en houdt hen tegen in de Spuistraat. Eerder vochten dezelfde demonstranten met agenten in burger bij het politiebureau aan de Marnixstraat.
De politie heeft sinds gisteren 18 mensen gearresteerd, meest voor kleine vergrijpen. Twee mensen zitten vast voor belediging van het koningshuis en drie voor het gooien van een zakje met een 'gekleurde substantie' naar de Gouden Koets. Zes arrestanten zitten nog vast.
NOS-TT 106 za 02 feb 16:52:44

Opstootje bij bureau Marnixstraat

AMSTERDAM Bij het politiebureau op de Marnixstraat heeft een schermutseling plaatsgevonden tussen anti-monarchisten en enkele tientallen agenten in burger.
Zo'n 400 betogers waren naar het bureau getrokken om hun solidariteit te betuigen met 11 opgepakte medestanders.
De arrestanten worden verdacht van kleine vergrijpen, als smaad, belediging en dronkenschap. Twee van hen hadden een zakje met verf gegooid naar de Gouden Koets.
De 6000 man politie in Amsterdam heeft het verder rustig gehad. Zo'n 70.000 mensen waren op straat om iets te zien van het bruidspaar en hun gasten.
NRC heeft eens zitten rekenen, en komt op minimaal € 20.000.000. Twintig miljoen euro, ja.
En ook het NRC, bij monde van Egbert Kalse, vraagt zich af: "De bruiloft van de gemiddelde Nederlander kost tegenwoordig zo'n 10.000 euro. En voor twintig miljoen euro kunnen 1.130 verpleegkundigen met hbo-diploma een jaar lang aan het werk. Hoeveel 'gewone' aanstaanden mogen het merendeel van de kosten van het feest laten betalen door de belastingbetaler?"
Column van Karin Spaink over veiligheidsmaatregelen rond het huwelijk.
Fotootje, ook van de Volkskrantsite:


Volkskrant.nl meldt: BOMMELDING Een anonieme man heeft zaterdagochtend een bommelding doorgegeven aan het ANP en het Britse persbureau Reuters. De explosieven zouden tijdens de kerkelijke inzegening in De Nieuwe Kerk ontploffen. De politie onderzocht de melding en zag geen aanleiding de kerk te ontruimen.
Nog maar een keer: Tweetwee. Als je wacht tot het geluid ophoudt en dan refresht, hoor je Mercedes zonder haperen ;-)
Nu.nl:

Verfbom enige smet op zonovergoten rijtoer

AMSTERDAM - Kroonprins Willem-Aleander en prinses Máxima hebben de rijtoer met de Gouden Koets na de kerkelijke inzegening van hun huwelijk verreden onder een stralende zon. Een smet was een welgemikte verfbom op de Gouden Koets. Een lakei was er als de kippen bij om de verf, die op het raam aan de kant van Máxima terecht kwam, er af te vegen.
Langs de route stonden duizenden mensen in het oranje om het bruidspaar toe te juichen. Het paar wuifde de toeschouwers stralend toe.
Op bepaalde punten hielden actievoerders een lawaaiprotest, waardoor de paarden in de stoet onrustig werden. Ook gooiden zij kleine rookbommetjes, pakjes frisdrank en wc-rollen naar het paar.
Kroonprins Willem-Alexander zei het al van tevoren: "Een rookbommetje mag best, als het maar oranje is." Hij werd op zijn wenken bediend. Een groep kunstenaars die de route mocht opsieren, plaatste op het dak van een gebouw aan het Rokin een rookkanon die oranje spuwde.
Even voor half twee arriveerde het bruidspaar in de Gouden Koets bij het Paleis op de Dam.
De politie heeft minstens twee mensen opgepakt na het gooien van het verfbommetje tegen de Gouden Koets. Dit hebben ooggetuigen gezien. Het incident vond plaats vlak bij het Koningsplein waar veel demonstranten tegen het huwelijk zich bevinden.

Aanhoudingen

Van de elf mensen die vrijdag en zaterdag door de politie in Amsterdam zijn opgepakt, zijn er inmiddels zeven met een dagvaarding naar huis gestuurd.
Nog vier arrestanten zitten er vast. Dat bevestigde een woordvoerder van het openbaar ministerie in Amsterdam. De twee mensen die tijdens de rijtoer werden aangehouden voor het gooien van een verfbom naar de Gouden Koets zijn op weg naar het bureau.
Twee van de elf aanhoudingen zijn wegens belediging van het koninklijk huis. Twee andere voor het gooien met verf, een voor het verstoren van de openbare orde, twee voor belediging van een agenten [sic], een voor aanranding (billenknijpen van een vrouw), een voor openbare dronkenschap en twee voor het verspreiden van pamfletten waarin het koninklijk huis werd beledigd.
Justitie noemt het aantal aanhoudingen minder dan verwacht.
Wat ben ik teleurgesteld in de jeugd van tegenwoordig...
Fik in het Congresgebouw omdat een snugger persoon in het donker zijn sleutels zocht met behulp van een aangestoken krant. Logisch natuurlijk, als het donker is, stook je een fikkie, dan heb je licht. Ik vraag me wel af of ie zijn sleutels nou nog gevonden heeft.
NOS-TT 192 za 02 feb

Oranje-vazal moet sabel inleveren

AMSTERDAM Voorafgaande aan het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima is op het Amsterdamse Centraal Station een feestganger uit het Duitse Dillenburg aangehouden, die op ludieke manier wilde uitleggen wie de Oranjes waren.
Dillenburg is de geboorteplaats van Willem de Zwijger, de eerste stadhouder en stamvader van de Oranjes.
De man, lid van een muziekgezelschap, had in het kader van zijn act een sabel bij zich. Maar dat leek de politie vandaag geen goed idee. Hij kan zijn wapen na het huwelijk weer ophalen. De 'vazal' liep overigens al twee dagen met zijn sabel door de stad, zonder problemen.

vrijdag, februari 01, 2002

NOS-TT 105 vr 01 feb 23:44:38

Pamfletten hekelen rol Zorreguieta

AMSTERDAM Buiten de ArenA zijn tijdens het nationale huwelijksfeest pamfletten uitgedeeld waarin de rol van Jorge Zorreguieta tijdens de Argentijnse junta wordt gehekeld. Op de folder staan foto's van slachtoffers van de 'vuile oorlog'. Volgens de anonieme auteurs is Zorreguieta medeschuldig aan genocide.
NOS-TT 105 vr 01 feb

Twee arrestaties wegens smaad

AMSTERDAM In Amsterdam zijn vanmiddag twee personen opgepakt wegens smaad en belediging. Een van de arrestanten is een politiek vluchteling uit Uruguay. Hij stond op de Dam met foto's van slachtoffers van de Argentijnse junta.
De man had de foto's gestolen bij de inlichtingendienst van de Uruguayaanse marine en het land uitgesmokkeld.
In de PC Hooftstraat werd later een man opgepakt omdat er runentekens op zijn bus stonden, zoals de SS die gebruikte.
De politie let tijdens het koninklijke huwelijk streng op mogelijk beledigende uitingen, ook vanwege de aanwezigheid van de talloze buitenlandse gasten.

* Foto's van de waarheid laten zien is dus smaad en belediging. *

Yendor geeft een overzicht


(Als u niets meer van mij hoort, weet u wat er aan de hand is...)
NOS-TT 819 vr 01 feb

Nederlanders die bijdragen aan het alternatief nationaal geschenk, storten gemiddeld 35 euro op de girorekening van de Stichting Nationaal Geschenk Argentinië. Er staan nu al enkele tonnen op de rekening. De actie loopt tot juni.
Gezien bij Tonie: Ave Máxima.
Odette schrijft over 'Alle 13 erg'.
The Science Behind the Song Stuck in Your Head meldt ook de Macarena en My Sharona.
World's Worst Tunes to Have Stuck in Your Head geeft een weinig verhelderend overzicht van dit soort klevertjes (let op de bijdrages van de Eminem-geobsedeerde).
Ik vind het zelf meestal het ergst als je twee zinnetjes in je hoofd hebt, of alleen een wijsje, en je weet niet wat het is. Dan zit je bij vrienden en roep je ineens de titel, omdat die je pas te binnen schiet als je er niet meer mee bezig bent. En daarna zit dat melodietje weer muurvast in je hoofd.
The Flintstones. O fortuna. Stuck in the middle with you. Let your hair hang down. Our house. One in ten. Fernando. Little green bag. Tainted love. Song sung blue. Vluchten kan niet meer.
Bedankt Odette...
Nu.nl:

Bush voert campagne voor seksuele onthouding

WASHINGTON - De ontwerp-begroting van de Amerikaanse president Bush voorziet in de besteding van 135 miljoen dollar (157 miljoen euro) aan publiciteitscampagnes die seksuele onthouding aanprijzen. Dit bedrag voor 2003 is 32 procent hoger dan wat de overheid tot nu toe hieraan besteedde.
Dit heeft de Amerikaanse minister van Volksgezondheid, Tommy Thompson, donderdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt. In de voorlichtingsprogramma's die op tieners zijn gericht, wordt seksuele onthouding als enig voorbehoedsmiddel gepresenteerd.
De regering hoopt op deze manier het aantal ongewenste zwangerschappen en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen terug te dringen.
Tijdens zijn verkiezingscampagne had Bush beloofd dat hij seksuele voorlichting zou bevorderen die seksuele onthouding als enig advies geeft aan jongeren, in plaats van programma's die ook informatie geven over condooms of de pil.

donderdag, januari 31, 2002

Als ik jeweetwel was, ging ik hier een paar dagen heen. Je laat het gebied afzetten (het is meestal al erg rustig in deze tijd van het jaar), en dan maar vertellen over watermanagement. Of is dat niet romantisch?
(De site laat wat steekjes vallen, maar het hotel niet.)
Zucht van opluchting: de monitorkabel heeft geen schade aangericht buiten zichzelf doorsmelten en de lucht vergiftigen.
NOS-TT 192 do 31 jan

Huis van kranten staat al 79 jaar

ROCKPORT Toen Elis F. Stenman in 1922 aan zijn nieuwe huis begon, besloot hij de muren te isoleren met oude kranten.
Toen die zonder buitenmuur de winter doorstonden, werd hij nieuwsgierig. In de jaren die volgden, maakte hij het hele huis uit kranten, van buiten gevernist.
Het huis in Rockport staat nog steeds.
Alleen de krantenkoppen, die spreken van de transatlantische vlucht van Charles Lindbergh en van zeppelins, verraden de hoge leeftijd van het krantenbouwwerk.
Stenman heeft in 20 jaar circa 100.000 kranten hergebruikt. Hoewel het milieu voor hem geen drijfveer was, is het huis nu erg in trek bij 'groene toeristen'.
"Fabulous! You are Edina. You've been there, done that, and hosted the launch party for the t shirt."
Dat u het even weet...
How AbFab are you?
Met dank aan Percy;-)
Je prutst wat aan je tweede compje, en ontdekt dat die monitorkabel wel héél heet is. Dat hoort niet. Zolang een andere monitor aangekoppeld en jezelf voorhouden dat die grote iconen maar voor even zijn. Weken met de kabel in je tas lopen, maar steeds voorbij compwinkels komen als ze dicht zijn ivm maandag, verbouwing, euro.
En dan ineens komt de dag dat je zomaar ineens in een winkel staat waar ze kabels hebben.
Uiteraard heb je net gisteren de kabel uit je tas gegooid, maar je weet nog wel wat het er voor een was: een mannetje-mannetje-kabel.
De verkoper scharrelt in wat laden, en tovert een kabel tevoorschijn.
Thuis hang je de oude monitor met nieuwe kabel aan de comp. Blij, want nu heb je weer je oude vertrouwde scherm terug.
Tot je iets ruikt. Iets plastic-achtigs. En na uitdoen van alle apparaten, en afkoelen en losschroeven, blijkt deze kabel toch net weer iets anders dan de originele.
Zucht. Even niet meer de moed om de reservemonitor met zijn eigen kabeltje weer aan te koppelen om te kijken of er meer beschadigd is dan alleen de nieuwe kabel...

woensdag, januari 30, 2002

AlexanderMaxima: vooral even kijken wat ze met het stukje tekst van pa, rechts (!) hebben gedaan. De foto is ook niet helemaal stabiel...
Statement over de monarchie van Schemer. Op dezelfde site zijn ook 'Jelle' en 'De receptie' te downloaden.
Haha, als de cijfers van nu worden doorgetrokken naar de maand, eindig ik met 16560 pageviews :-)
Wat irritant dat door die falende reclame de pagina steeds wegflitst. Wel goed voor het aantal pageviews, maar niet lekker om te lezen...

dinsdag, januari 29, 2002

Quisdom heeft meer leuke lijstjes, zoals een fobiënlijstje. Okee, op zich niet leuk, maar wel boeiend.
Wel eens gehoord van maieusifobie? Of siderodromofobie? Het eerste is angst voor zwangerschap, het tweede angst voor treinen.
Ik had er nooit van gehoord.
Zucht...
Argentijnse wijn in de aanbieding. Koninginnensoep. Wijn uit Orange. W&M-M&M's. Maximaatjes haring. Oranje Breezer. Oranje tompoezen. Vlag, wimpel, vlaggenstok. En de video van De klokkenluider van de Nôtre Dame. Of zou dat laatste artikel er niet bij horen?
Een beetje vroeg, maar toch: Proost in 31 talen...
Ik kreeg in de tijd dat ze hip waren een ronde. Ik kreeg 'm niet opgelost.
Jaren later kocht ik een vierkante, de klassieke. Die ik ook niet opgelost kreeg. Toch staat ie nu keurig in de kast, en alleen van dichtbij zie je dat ik de plakkers verwisseld heb, in wanhoop.
Hier kun je 'm downloaden, de Rubiks kubus. De site biedt ook een screensaver, een cursor, hints en tips om te downloaden.
Op de pagina van Wessel vind je ook een interessante link naar een onderzoek naar Kazaa.
Hij blijft leuk: het Dossier Lariekoek van Wessel Zweers.
Grote opschudding hier in de wijk gisteravond: een vrouw was op de rails gaan liggen, vlak voor de aanstormende intercity. Mensen op het perron in paniek, machinist trekt aan noodrem, drie politiewagens en een ambulance worden opgeroepen.
Trein komt tot stilstand voorbij de dame - die rustig opstaat en de wijk inloopt.
Was ze gek? Was het een weddenschap? Heeft ze zich gerealiseerd wat het effect was op de anderen?
Ben je op zoek naar een nieuwe muis? Kijk eens bij Grownupfun. Dat is inderdaad precies wat je verwacht...
Goochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen.
Statistieken blijven leuk:
'Search Engine: google.yahoo.com
Search Words: foto bitch women 2002'
(een bezoeker uit Saoedi-Arabië)

Zoekwoorden:
service; denial; soep; pim; women; Astrid; bitch; Willem-Alexander; willem-alexander; Lingren; leegzuigen; spel; fortuyn; maximanie; maxima ; Jomanda+s+foto; Vuurwerkfolder; Soep; Linke+soep; Uitvaartleider; +pim+fortuyn+++at+your+service; Astrid+lingren ; Willem+alexander+denial; Maximanie; Denial+of+service++willem+alexander; Maxima++soep; een+leuke+spel+dat+over+maxima+gaat; astrid+lingren.

Je zou toch willekeurige groepjes woorden op de pagina zetten, eens kijken of er mensen zijn die daar op af komen...
Gezien bij Walnoot: een link naar een website onder embargo. "Nota: De vermelde informatie mag niet gepubliceerd worden voor 31 januari 2002." Tuurlijk is het dan slim om het alvast op het net te zetten...

maandag, januari 28, 2002

Royale bingo, niet met getallen, maar met woorden die verwacht worden in het verslag zaterdag.
NOS-TT 371 ma 28 371

BIOGAS

De autoriteiten in Thailand denken een prima bestemming gevonden te hebben voor de poep van gedetineerden. Er gaat gas uit 'gedistilleerd' worden, voor de winning van bio-energie.
"We zijn al erg succesvol geweest bij het maken van biogas uit varkensstront; de volgende stap is om het met menselijke uitwerpselen te proberen", aldus een woordvoerder.
Voor het experiment is gezocht naar een plek waar veel mensen samenleven. Daarom worden de bewoners van de gevangenis in Bangkok de eerste leveranciers van de bruine grondstoffen voor het biogas.
Astrid Lingren is niet meer. Ze is 94 geworden.

zondag, januari 27, 2002

Humor? 8 pagina's blogstickers.
Met bijvoorbeeld:
Don't blog for me Argentina
Sex and blogs and rock 'n' roll (is all my brain and body needs)
Life's a bitch then you blog
We are blog. Resistence is futile
Never judge a blogger by their blogsticker

Maar ook een paar flash-stickers met subliminale boodschappen als: send me money, of: you will return.
Máximum?
Leuke link voor journalisten en anderen die willen weten of er op 2-2 wat te gebeuren staat...
Ik lees nu de tips bij die Voetafdruk, en het valt waarschijnlijk toch best mee met mij:
"Was pas af bij een vol aanrecht of een volle afwasmachine"
Ik was zelden af. Zelfs niet bij een vol aanrecht. Voortaan zeg ik gewoon dat dat eco is, in plaats van slecht-georganiseerdheid.
Wat een opluchting.
"Okee, mode is belangrijk. Maar daarvoor ga je toch geen kleren weggooien die je vorig jaar nog mooi vond?"
Aan mode doe ik ook niet.
Eigenlijk ben ik best wel goed bezig :-)
(Wanneer wordt er een eco-computer gemaakt? Van gerecyclede spullen en op zonne-energie? Ik kom in de buurt met mijn achtstehandsjes met antieke onderdelen, maar toch.)
Op Voetafdruk kun je laten uitrekenen hoeveel ruimte je in beslag neemt.
Als we de aarde niet willen uitputten, mag elke bewoner van deze bol 1,7 hectare in gebruik hebben. De gemiddelde Nederlander gebruikt 4,7 hectare, ik schijn 3,5 te gebruiken.
Wat me wel opvalt: je krijgt geen vragen over water. Wel over (vakantie-)reizen, papier, vlees en zuivel, en je energierekening. Stel nou dat ik elke dag drie keer in een bad vol water ga? (Doe ik niet, ik heb geen bad, en als ik er bij moet, kan dat bad toch maar een bodempje water bevatten, maar toch.) Zou dat niks uitmaken? Lijkt me van wel.
Al eens een tuinkabouter overwogen?
Shaddowdomain heeft een leuk puddingideetje...
En deze spreekt mij ook erg aan :-)
Ze hebben ook een variant op het christelijke visje.
Leuk Nederlands-Engels woordenboek.
The alternative dictionaries zijn ook beschikbaar voor andere talen.
CV van Satan lezen? Dat kan op Hell's home page.
Is dit nou echt slim:
Vrouwenstemmen
Mannenstemmen
Ook niet zo goed bijgehouden, ik neem aan dat het meenemen van je telefoonnummer na de dood nog steeds niet mogelijk is. Afgezien van of de akoestiek wel zo geschikt is om nog dingen in te spreken.