zaterdag, mei 23, 2009

Ik ben trouwens gewend dat de zaterdagkrant later komt dan de doordeweekse krant (dat is doorgaans rond half zeven). Dus toen er om half zes iets op de mat plofte, ben ik m'n bed uitgegaan om te kijken - en inderdaad: de krant. Waarschijnlijk had de bezorger er vanochtend echt zin in.
Duitser schiet in eigen penis

Een 27-jarige onhandige Duitser heeft zichzelf tussen de benen geschoten. Lukas Neuhardt wilde opscheppen met zijn pistool tegenover zijn vriendin. Helaas vergat hij de veiligheidspal te gebruiken. Toen hij heel stoer het vuurwapen in zijn broekzak moffelde, ging het af.
In het ziekenhuis vertelde hij de dienstdoende artsen dat hij overvallen was. Een verklaring waar de politie zo doorheen prikte, "Alleen in de broekzak zat een brandgat, dus of het was het schot van de eeuw, of hij heeft het zelf gedaan", aldus een politiewoordvoerder.
In verband met het recente bloedbad op een school in Winnenden, heeft de Duitse overheid de wapenwet aangepast. Neuhardt wacht na zijn operatie mogelijk een gevangenisstraf.
(Bron)

Ik zeg niks...
Klas ziet foto's geslachtsdeel leraar

Een docent op de Gereformeerde Scholengemeenschap Randstad (GSR), is door de schoolleiding geschorst nadat tweedejaars leerlingen tijdens een les per ongeluk foto's van zijn jongeheer te zien kregen.
De foto's die op de digitale camera van de docent staan, waren gemaakt voor 'medische doeleinden', zo zegt de schoolleiding namens de leraar. Leerlingen in de klas Kunst & Cultuur pakten zonder toestemming de privé-camera van de leraar om foto's van door hen gemaakte kunstwerken te bekijken, en stuitten toen op de compromitterende foto's. De ouders van de leerlingen zijn middels een brief op de hoogte gesteld van het voorval.
(Bron)

Dan sta je wel voor lul inderdaad.
‘Zonnebaden houdt brein in conditie’

AMSTERDAM - Regelmatig zonnebaden heeft een positieve uitwerking op de hersenen, omdat het de aanmaak van vitamine D stimuleert. Dat hebben Britse wetenschappers ontdekt.
Onderzoekers van de universiteit in Manchester lieten ruim 3000 mannen van 40 tot 79 jaar een test maken waarbij werd gemeten hoe snel en zorgvuldig hun hersenen informatie konden verwerken en onthouden. Ook werd vastgesteld hoe veel vitamine D er in hun bloed zat.
Uit het onderzoek bleek dat de mannen met het hoogste gehalte vitamine D de beste prestaties leverden bij de hersentest.
De onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.
Het menselijk lichaam produceert vooral vitamine D als de huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Maar ook het eten van bepaald voedselsoorten zoals vis kan de aanmaak van de stof stimuleren.
Volgens de wetenschappers toont hun studie aan dat vooral oudere mensen er goed aan doen om af en toe de zon op te zoeken, of een speciaal dieet te volgen.
“Interessant genoeg was het verband tussen vitamine D en snellere informatieverwerking vooral groot bij mannen boven de 60 jaar”, aldus hoofdonderzoeker David Lee in de Britse krant The Daily Telegraph. “De biologische oorzaak voor dit fenomeen is ons nog onduidelijk.”
De onderzoekers waarschuwen wel dat het zonnebaden niet moet worden overdreven, omdat het niet alleen de hersenen in conditie houdt, maar ook de kans op huidkanker vergroot.
(Bron)
Bijna kwart Europese amfibieën is in gevaar

BRUSSEL - Bijna een kwart van de amfibiesoorten en ruim een vijfde van de soorten reptielen in Europa worden in hun voortbestaan bedreigd. Dat blijkt uit onderzoek van de internationale natuurbeschermingsorganisatie IUCN.
Het IUCN heeft de studie verricht in opdracht van de Europese Commissie. De bevindingen zijn vrijdag bekendgemaakt.
Het onderzoek wijst uit dat 59 procent van de Europese amfibiesoorten afneemt. Bij de reptielensoorten is bij 42 procent sprake van een teruggang.
Het aantal soorten neemt af door onder meer de klimaatverandering, de aantasting van het leefgebied en de vervuiling.
Voor 23 procent van de amfibiesoorten en voor 21 procent van de soorten reptielen is de situatie zo slecht dat ze op de Rode Lijst van bedreigde dieren staan. In Griekenland staat de Karpathoskikker op het punt uit te sterven. Voor de Montseny-watersalamander in Spanje dreigt hetzelfde lot.
Europa telt 151 soorten reptielen en 85 amfibiesoorten.
(Bron)
Motorrijder moet motor en rijbewijs inleveren

OUDERKERK AAN DE AMSTEL - Een 20-jarige man uit Utrecht is zaterdagochtend bij Ouderkerk aan de Amstel gesnapt tijdens een wel erg snel motortochtje.
Hij reed 236 kilometer per uur op een weg waar 100 is toegestaan. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laten weten. Hij moest ter plekke zijn motor en rijbewijs inleveren. Ook volgt er nog een bekeuring.
De man reed op zijn motor op de A2 bij Ouderkerk aan de Amstel en werd betrapt door een motoragent met een laserapparaat. De hardrijder was volgens eigen zeggen op weg naar zijn werk in Amsterdam.
Hem was gevraagd te komen werken omdat een collega ziek was. Dat hij zo hard reed had hij niet in de gaten, zo verklaarde hij.
(Bron)

100 of 236 scheelt wel erg veel, als je dat serieus niet door zou hebben hoor je inderdaad niet op een motor thuis.
Onderzoekers kapen TAN-code met mobieltje

RIJSWIJK - Onderzoekers van webwereldbeveiligingsbedrijf Ultrascan zijn erin geslaagd met een gehackte mobiele telefoon een zogeheten TAN-code te onderscheppen. Zo'n code is nodig bij internetbankieren om transacties goed te keuren.
Dit meldde ict-website Webwereld vrijdag. Sommige banken zoals de Postbank in Duitsland en de ING in Nederland sturen TAN-codes via sms-berichten. Met een gestolen mobiel telefoonnummer in combinatie met inlogcode en wachtwoord voor internetbankieren, zouden hackers rekeningen kunnen leegroven.
Criminelen proberen die gegevens van klanten te bemachtigen via phishingmails, waarin staat dat het account wegens te veel inlogpogingen is geblokkeerd. Ze linken vervolgens naar een schijnbaar authentieke maar valse pagina om het account opnieuw te activeren en vragen naar gebruikersnaam, wachtwoord en pasnummer.
Met een hergeprogrammeerde Nokia 1100 lukte het de medewerkers van Ultrascan een mobiel nummer van iemand te kapen en een TAN-code van de Duitse Postbank te onderscheppen, liet het bedrijf weten. Het gaat nu verder testen of de aanval vaker mogelijk is met een Nokia 1100.
Ultrascan hoopt een manier te vinden om criminelen te traceren die de Nokia's gebruiken voor bankfraude, aldus Webwereld.
(Bron)
Noodweer teistert zuidoosten Australië

SYDNEY - De Australische overheid heeft zaterdag duizenden inwoners van de zuidoostelijke deelstaat New South Wales de opdracht gegeven hun huizen te verlaten vanwege het aanhoudende noodweer. Grote delen van de deelstaat staan onder water.
Zeker 20.000 mensen zijn door het natuurgeweld van de buitenwereld afgesneden. In totaal zijn zeven steden ontruimd.
Reddingsdiensten hebben dertig mensen gered. Voor een 70-jarige man kwam de hulp te laat. Hij stierf zaterdag in zijn auto tijdens een vluchtpoging.
Het slechte weer houdt al dagen aan, waardoor de situatie voor veel mensen steeds benarder wordt.
Een aantal rivieren is buiten de oevers getreden. Duizenden hectaren grond staan onder water. Enorme golven beuken op de kust en sleuren auto's mee terug naar zee. Forse regenbuien en harde rukwinden teisteren de huizen die nog niet onder water staan.
(Bron)
Tasmaanse duivel bedreigde diersoort

AMSTERDAM - Het voortbestaan van de Tasmaanse duivel loopt gevaar door de verspreiding van een besmettelijke vorm van kanker. Vrijdag werd de soort op een lijst met bedreigde diersoorten geplaatst.
Het vraatzuchtige buideldier, ter grootte van een vos, stond al te boek als een 'kwetsbare soort', maar het dreigingsniveau werd vrijdag officieel verhoogd door het Australische ministerie voor milieuzaken.
De Tasmaanse duivel komt in het wild alleen voor op Tasmanië, al wordt in dierentuinen over de hele wereld met de dieren gefokt om ze voor uitsterven te behoeden.
Het aantal Tasmaanse duivels is met zeventig procent afgenomen sinds in 2007 ontdekt werd dat een groot aantal van de dieren aan een vorm van kanker aan de snuit leed.
Het probleem is dat Tasmaanse duivels elkaar niet alleen bij ruzies om eten, maar ook tijdens paringsrituelen regelmatig in de snuit bijten en elkaar op die manier de kankercellen doorgeven.
Enorme tumoren voorop de kop zijn het gevolg, waardoor de dieren uiteindelijk niet meer kunnen eten. De meeste zieke Tasmaanse duivels verhongeren binnen enkele maanden.
De Australische regering heeft de afgelopen vijf jaar al zes miljoen euro uitgegeven aan kankeronderzoek en fokprogramma's, maar volgens experts is er nog veel meer geld en onderzoek nodig om te voorkomen dat de dieren in het wild uitsterven.
Warner Brothers, de filmmaatschappij die de rechten bezit op de populaire tekenfilmfiguur Taz, ook een Tasmaanse duivel, heeft al geld bijgedragen. Ook Ted Turner, oprichter van CNN en Cartoon Network heeft een bedrag geschonken voor onderzoek.
De schatting is dat er momenteel nog tienduizend Tasmaanse duivels in het wild leven. Volgens kenners betekent dat dat de soort in het wild binnen twintig jaar uitgestorven kan zijn.
(Bron)

Een besmettelijke vorm van kanker, dat klinkt extra onheilspellend...
Jongen gediscrimineerd en in water gegooid

HARLINGEN - Een 14-jarige jongen is vrijdag aan het einde van de middag in Harlingen in het water gegooid nadat hij discriminerende opmerkingen naar zijn hoofd kreeg geslingerd.
Twee mannen duwden de jongen vanuit het niets in het Harinxmakanaal, aldus de politie zaterdag.
De twee gingen verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Twee vrienden die een eind verderop in een bootje voeren, wisten de jongen uit het water te halen.
(Bron)
Piraten belaagd door bejaarde passagiers

LONDEN - Onverschrokken bejaarden hebben een aanval van Somalische piraten op een Brits cruiseschip afgeslagen. Dit heeft de reder van het schip, de MSC Melody, vrijdag laten weten.
Het incident had plaats op de Indische Oceaan vlak bij de Seychellen. Somalische piraten probeerden de MSC Melody te enteren, maar de opvarenden boden weerstand.
De bejaarde passagiers van het schip gingen de piraten onder meer met dekstoelen te lijf.
(Bron)

vrijdag, mei 22, 2009

Leuk recept in de Allerhande, voor gekruide gehaktballetjes.
Nadat je het gehakt hebt aangemaakt en tot balletjes gedraaid, komt deze instructie: "Verhit in de olie een koekenpan..."
Het lijkt me geen aanrader.
Vechtpartij om scheet in Efteling

KAATSHEUVEL - Drie mannen zijn elkaar donderdag in pretpark De Efteling te lijf gegaan nadat één van hen, een 32-jarige inwoner van Zoetermeer, een scheet had gelaten.
Hij deed dat terwijl hij in de rij stond voor een van de attracties. Een 16-jarige jongen uit Dongen sprak hem aan op zijn gedrag, waarop een vechtpartij ontstond.
Een zwager van de Zoetermeerder mengde zich ook in het gevecht.
Beveiligers grepen in en haalden de politie erbij. De man uit Zoetermeer kreeg een boete van 500 euro.
Zijn 34-jarige zwager uit Arnhem moest 350 euro betalen. Het Openbaar Ministerie moet nog beslissen wat er gebeurt met de minderjarige jongen uit Dongen.
(Bron)
Politie VS zoekt 14-jarige van 250 kilo

AMSTERDAM - De politie van South Carolina is sinds donderdag op zoek naar een 14-jarige jongen van 250 kilo en zijn moeder.
Ze zijn er volgens de autoriteiten vandoor gegaan omdat er onderzoek was ingesteld naar mogelijke kindermishandeling.
De 49-jarige Jerri Gray had eigenlijk donderdag voor de rechter moeten verschijnen in het kader van een onderzoek door maatschappelijk werk naar mogelijke verwaarlozing en het in gevaar brengen van haar zwaarlijvige zoon.
Ze kwam echter niet opdagen. Toen moeder en zoon ook niet thuis bleken vaardigde de rechter een opsporingsbevel uit.
Het is uitzonderlijk dat maatschappelijk werk een onderzoek instelt naar aanleiding van het overgewicht van een kind.
Dat gebeurt alleen wanneer deskundigen zeggen dat een kind gevaar loopt doordat het medische hulp nodig heeft die het door de ouders wordt onthouden.
(Bron)
OM eist 12 maanden voorwaardelijk tegen Jomanda

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag twaalf maanden voorwaardelijke celstraf geëist tegen het 'genezend medium' Jomanda.
Volgens het OM heeft Jomanda als zorgverlener actrice Sylvia Millecam volkomen op het verkeerde been gezet door haar te zeggen dat zij geen borstkanker had en is zij medeschuldig aan haar dood.
Sylvia Millecam overleed in augustus 2001 aan borstkanker. Het uitblijven van een reguliere behandeling heeft de gezondheid van Millecam ernstige schade toegebracht, aldus het OM, met de dood als gevolg. Jomanda, vrijdag opnieuw de grote afwezige in de rechtszaal, is hier medeverantwoordelijk voor.
Tegen twee alternatieve artsen eiste het OM acht en vier maanden voorwaardelijke celstraf. Zij worden niet verantwoordelijk gehouden voor Millecams dood.
Het OM wil dat zowel Jomanda als de artsen voor de periode van twee jaar een beroepsverbod krijgen opgelegd.
De periode van twee jaar is een zogeheten proeftijd. Voor Jomanda betekent het gevraagde beroepsverbod dat zij zich niet beroepsmatig mag bezighouden met haar 'healings' en aanverwante praktijken. Doet zij dat wel, dan wordt de geëiste celstraf ten uitvoer gelegd, als het aan het OM ligt.
De strafeis tegen de 'Lady of the Light', zoals Jomanda zichzelf in een boek noemt, is ook hoger uitgevallen dan die tegen de beide artsen omdat zij zich het meest langdurig en intensief met Millecam en haar ziekte heeft bemoeid.
Millecam ontdekte in september 1999 een knobbeltje in haar rechter borst. In de daaropvolgende tijd raadpleegde zij artsen en zorgverleners in zowel het reguliere als het alternatieve circuit.
In mei 2000 stelden reguliere medici vast dat de actrice aan borstkanker leed. Zij drongen aan op spoedig ingrijpen, onder meer door middel van een operatie.
Zover is het nooit gekomen. Het OM schetste vrijdag hoezeer de twee alternatieve artsen en Jomanda Millecam hebben beïnvloed, waarbij zij ontkenden dat er sprake was van kanker. Millecam werd valse hoop gegeven met de 'diagnose' dat het zou gaan om een bacteriële infectie.
Jomanda werd ingelicht over de ware, reguliere diagnose. Zij zei Millecam dat haar borstimplantaten (siliconen) de oorzaak waren en dat die uit haar lichaam moesten.
Tegelijkertijd ontraadde zij Millecam zich te laten opereren, omdat er ''in haar lichaam niet gesneden mocht worden.'' Jomanda zou zich ook een tegenstander van chemotherapie hebben betoond.
Door toedoen van Jomanda en de twee artsen is de borstkanker volledig onbehandeld gebleven. ''Het is vreselijk hoe Sylvia Millecam uiteindelijk is overleden'', aldus officier van justitie Birgit van Roessel.
Volgende week pleiten de advocaten van Jomanda en haar medeverdachten.
(Bron)
Zestig vaten chemisch afval in Brabants bos

GILZE - Agenten hebben donderdag in de bossen bij het Brabantse Gilze zestig vaten chemisch afval gevonden.
De politie vermoedt dat het gaat om xtc-afval. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.
(Bron)
'Kurkuma is goed voor de lijn'

BOSTON - Onderzoekers van de Tuft University in Boston hebben ontdekt dat kurkuma de groei van vetcellen vermindert.
Kurkuma is een kruid dat ook wel koenjit of Indiase geelwortel wordt genoemd. Volgens de onderzoekers is het kruid goed voor de lijn.
Voor het onderzoek werd een groep muizen in tweeën verdeeld. De ene groep kreeg gedurende twaalf weken vettig eten. De andere groep kreeg hetzelfde eten, maar met 500 milligram kurkuma bij elke portie.
Na twaalf weken bleken de muizen die kurkuma hadden gegeten minder te wegen dan de anderen. Ze vormden minder nieuwe bloedvaten, waardoor er ook minder vetcellen werden aangemaakt. Ook hadden ze een lager cholesterol.
De onderzoekers gaan nu vervolgonderzoek doen om te kijken of kurkuma hetzelfde effect heeft bij mensen.
(Bron)

Maar 500 milligram voor een muis, hoeveel zou dat wel niet zijn voor een mens?
Ophef over fossielenlogo van Google

AMSTERDAM - Zoekmachine Google heeft zich de woede op de hals gehaald van Amerikaanse orthodoxe christenen. Die zijn boos omdat het bedrijf woensdag zijn logo aanpaste om de presentatie van een 47 miljoen jaar oud fossiel luister bij te zetten.
Het fossiel werd dinsdag getoond in New York. Het gaat om de goed geconserveerde resten van een primaat, die door sommige wetenschappers wordt beschouwd als een verwant van de gezamenlijke voorouders van de mens en de huidige mensapen. Het fossiel, met bijnaam 'Ida', werd in de jaren tachtig in Duitsland gevonden, maar maakte lang deel uit van een privécollectie.
Ter gelegenheid van de presentatie toonde Google op zijn homepage woensdag een variant van zijn bedrijfslogo, waarin Ida was verwerkt. Dat zorgde voor boze reacties van orthodoxe christenen, die de evolutietheorie verwerpen.
Volgens de conservatieve Amerikaanse internetkrant World Net Daily ging Google uit z'n dak over de vermeende vondst van de ontbrekende schakel in de evolutie.
Op het religieuze discussieforum Rapture Ready gaan veel bezoekers een stuk verder. Een poster zegt van woede bijna zijn laptop te hebben weggegooid, en een andere bezoeker ziet in de logokeuze een van de bewijzen dat de Dag des Oordeels in aantocht is.
Op de homepage van Google is dagelijks een actuele versie van het bedrijfslogo te zien. Dat verwijst dan bijvoorbeeld naar een feestdag, een jubileum of de geboortedag van een beroemdheid. Vrijdag haakte het vignet bijvoorbeeld in op de geboortedag (in 1844) van de Amerikaanse schilderes Mary Cassatt.
(Bron)

Flauwe opmerking maar ik ga 'm toch maken: waar staat in de bijbel dat je mag internetten en computeren?
Noodtoestand in Australische deelstaten

SYDNEY - De autoriteiten in Australië hebben de noodtoestand vrijdag ook uitgeroepen voor de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales. Dit in verband met noodweer, waardoor duizenden mensen moesten worden geëvacueerd.
Sinds woensdag was de noodtoestand al van kracht in Queensland, in het noordoosten van het land. Nieuw-Zuid-Wales ligt in het zuidoosten van Australië en heeft Sydney als hoofdstad. De twee deelstaten grenzen aan elkaar.
Een flink aantal dorpen en steden kampt met overstromingen. Tot dusverre is een inwoner van Queensland omgekomen als gevolg van het slechte weer. In sommige gebieden viel 300 millimeter regen in 24 uur tijd.
Weerdeskundigen verwachten dat het noodweer nog zeker tot zaterdag zal aanhouden. Langs de kust worden vrijdag windsnelheden tot 125 kilometer per uur verwacht.
(Bron)
3-jarige besteedt achtduizend euro op veilingsite

AMSTERDAM – Een driejarig meisje uit Nieuw-Zeeland heeft op een veilingsite een dure graafmachine op de kop getikt. De peuter had binnen een paar speelse muisklikken 20.000 Nieuw-Zeelandse dollars, zo’n 8000 euro, aan het apparaat uitgegeven.
Pipi’s ouders waren stomverbaasd toen ze onlangs een mail kregen van de veiligssite Trade Me, waarin de koop van een grote graafmachine werd bevestigd.
“Ik had wat lego op mijn verlanglijst op de site staan en dacht een lego-graafmachine te pakken te hebben”, vertelt Pipi’s moeder vrijdag aan de lokale krant Rodney Times. “Tot ik het aankoopbedrag zag en de schrik van mijn leven kreeg.”
Gelukkig voor de ouders was een telefoontje naar de website genoeg om de aankoop ongedaan te maken. De verkoper van de graafmachine was volgens de krant weinig onder de indruk van het ‘geintje’, maar heeft zonder morren zijn product opnieuw ter veiling aangeboden.
(Bron)
Jongen zwaargewond na bizar ongeluk op golfbaan

AMSTERDAM - Een 16-jarige jongen is donderdag zwaargewond geraakt bij een bizar ongeluk op een golfbaan in Amsterdam.
Een 62-jarige medegolfer raakte de jongen tijdens de swing per ongeluk hard met een golfclub in zijn hals.
De jongen moest worden gereanimeerd en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
Dat liet de politie vrijdag weten. Volgens de politie waren de twee samen aan het golfen. De woordvoerder kon niet vertellen wat de relatie tussen de twee was.
De 62-jarige man is ''gezien de aard van het letsel'' door de politie verhoord, maar volgens de woordvoerder was er geen sprake van opzet.
(Bron)

Update: de jongen heeft het niet gered.

donderdag, mei 21, 2009

Aanslagen New York verijdeld

NEW YORK - De Amerikaanse autoriteiten hebben door een undercoveroperatie radicaalislamitische aanslagen op joodse en militaire doelen in de stad en staat New York weten te voorkomen.
Drie van de vier moslims die worden verdacht van onder meer het plannen van een terreuraanslag op een synagoge in New York, moesten donderdag voor de rechter verschijnen. De vierde zou eerst een medische behandeling ondergaan.
Volgens politiecommissaris Raymond Kelly hebben alle vier verdachten een criminele achtergrond.
Het gaat om drie Amerikanen en een inwoner van Haïti. Ze wilden een 'jihad' (heilige strijd) voeren, maar hadden volgens Kelly kennelijk geen banden met al-Qaeda, het terreurnetwerk van Osama bin Laden.
Om explosieven en wapens te verkrijgen, deden de verdachten zaken met een persoon waarvan zij dachten dat hij wapenhandelaar was. De man werkte echter voor de federale recherche FBI. Hij leverde wapens die waren gemanipuleerd door FBI-technici.
De politie pakte de vier verdachten woensdag op nadat zij nepexplosieven hadden geplaatst bij een joods gebedshuis in de wijk Bronx.
De politie blokkeerde met een grote vrachtauto de weg, waardoor de vier verdachten niet met hun voertuig konden vluchten.
De verdachten wilden verder met luchtdoelraketten militaire vliegtuigen van het vliegveld Stewart in de stad Newburgh (staat New York) neerhalen. Zij kregen daarvoor een niet-functionerend projectiel van de FBI.
De vier moslims worden aangeklaagd wegens samenzwering om massavernietigingswapens te gebruiken en samenzwering om antiluchtdoelraketten te bemachtigen en in te zetten. Zij kunnen hiervoor een levenslange celstraf krijgen.
De FBI deed al een jaar onderzoek naar het viertal. Een van hen had in juni vorig jaar tegen de informant van de FBI gezegd dat zijn ouders in Afghanistan woonden. De terreurverdachte zou boos zijn over de vele moslims die daar door Amerikaanse militairen werden gedood.
Hij vertelde de informant dat hij zich bij een in Pakistan gevestigde militante groep wilde aansluiten. Ook repte hij van zijn plan ''iets'' tegen de Verenigde Staten te willen ondernemen. De man hoopte daardoor een martelaar te worden.
Een Amerikaanse joodse instelling die zich inzet voor de mensenrechten, het Simon Wiesenthal Center, riep alle religieuze leiders in de Verenigde Staten op zich openlijk uit te spreken tegen de geplande wandaad.
Een aanval op welk Amerikaans gebedshuis dan ook is een bedreiging voor alle religieuze groeperingen, aldus een verklaring van het centrum.
De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, riep iedereen op waakzaam te blijven ''bij onze inspanningen terrorisme te voorkomen."
(Bron)

Je bent boos vanwege Afghanistan, en dan wil je een aanslag plegen op een synagoge. Logisch.
Bellende hond zorgt voor paniek bij alarmlijn

AMSTERDAM – De politie van het Engelse Worcestershire reageerde direct toen zij een telefoontje binnen kreeg waarin de indruk van een moord werd gewekt. Eenmaal ter plaatse bleek het echter om een ‘plaagtelefoontje’ te gaan, afkomstig van een hond.
Een telefoniste van de hulpdiensten van Worcestershire sloeg alarm, zo bericht Sky News, toen zij een verontrustend telefoontje binnen kreeg.
Zij hoorde gekreun, vage stemmen en een man die riep “Kom tevoorschijn, of anders… Ik waarschuw je!” aan de andere kant van de lijn. Kort daarna werd de verbinding verbroken.
De politie haastte zich naar het huis waar het telefoontje vandaan kwam. Eenmaal daar bleek er echter sprake te zijn van een groot misverstand.
Bailey, de hond van de baas des huizes, had de telefoon opgepakt met zijn bek en was daarna de tuin in gerend. Vervolgens was de hond gaan kauwen op het toestel, waarbij toevallig het alarmnummer (999) werd ingetoetst.
De dreigende stem die de telefoniste had gehoord bleek afkomstig van de eigenaar van Bailey. De hond was achter de schuur gaan zitten en de man beval hem om daar achter vandaan te komen.
De baasjes van Bailey hebben de politieagenten excuses aangeboden voor het misverstand.
(Bron)
Dode man in Californië woog 360 kilo

SAN FRANCISCO - Ongeveer tien brandweerlieden zijn in de nacht van dindag op woensdag nodig geweest om het lichaam van een meer dan 360 kilo wegende man in de Californische stad Fresno te bergen.
De plaatselijke zender abc30 berichtte op zijn website dat de operatie meer dan twee uur duurde.
De man woonde op de eerste verdieping van een hotel. De brandweerlieden moesten een muur van zijn kamer slopen, omdat de deur voor het lichaam van de man niet breed genoeg was.
Een brandweerman sprak van een ''zeer moeilijke'' operatie. De brandweer had er alles aan gedaan om de dode voorzichtig en waardig te vervoeren, zei hij.
Volgens de zender wijst alles erop dat de 51-jarige man een natuurlijke dood is gestorven. De laatste tijd bewoog de man zich op krukken. Meer dan een maand had hij zich niet buiten zijn kamer begeven. Volgens andere hotelbewoners hadden zij hem van levensmiddelen voorzien.
(Bron)

Pfoe...
Politie pakt passagier op na slaan buschauffeur

KERKRADE - De politie heeft een 23-jarige man uit Kerkrade opgepakt die vlak daarvoor een buschauffeur van Veolia in zijn gezicht had geslagen. De 35-jarige chauffeur liep daarbij lichte kneuzingen in zijn gelaat op, liet de politie donderdag weten.
De klant stapte woensdagmiddag op de Stationsstraat in Kerkrade op de bus naar het Gaiapark. Eenmaal daar aangekomen wilde de man door naar Heerlen.
Toen de buschauffeur hem vertelde dat hij dan nieuwe strippen moest afstempelen, ontstak de man in woede en sloeg hij de chauffeur. Die duwde op de noodknop, waarna de toegesnelde politie de lastige klant uit de bus plukte.
(Bron)
‘Overmatig cola drinken, verzwakt spiergestel’

AMSTERDAM - Het drinken van grote hoeveelheden cola leidt tot verzwakking van het spiergestel en in extreme gevallen zelfs tot verlamming. Dat blijkt uit een nieuwe studie.
Het drinken van bovenmatig veel cola kan het kaliumgehalte in het bloed drastisch doen dalen, waardoor de kans op spierklachten groot wordt.
Dat meldt de Griekse hoofdonderzoeker Moses Elisaf in het wetenschappelijk tijdschrift International Journal of Clinical Practic.
Zo noemt hij het voorbeeld van een Australische boer, die op de Intensive Care moest worden opgenomen, omdat zijn longspieren deels verlamd waren geraakt door het drinken van 4 tot 10 liter cola per dag.
De onderzoekers vermoeden dat ook een kleinere hoeveelheid cola al kan leiden tot klachten. Vooral de stoffen fructose, glucose en cafeïne hebben volgens de onderzoekers een negatieve invloed op het kaliumgehalte van mensen.
De ingrediënten zouden echter ook andere kwalen en klachten kunnen veroorzaken, zoals misselijkheid, vermoeidheid en verlies van eetlust.
“Er zijn meer studies nodig om te bepalen hoe veel te veel is als het gaat om de consumptie van cola”, aldus Elisaf op BBC News.
(Bron)

Sorry, maar als je 10 liter vocht per dag drinkt, welk vocht dan ook, dan moet het mis gaan lijkt me.
'Berlusconi wil totale controle op tv'

ROME - De benoeming van een nieuwe hoofdredacteur van het belangrijkste nieuwsprogramma van de Italiaanse publieke omroep is woensdag uitgelopen op een rel. Drie leden van de raad van bestuur liepen weg omdat de benoeming ''van buiten gedicteerd'' zou zijn.
Als privépersoon controleert de zakenman Silvio Berlusconi al jaren de belangrijkste commerciële zenders van Italië. Als vorig jaar herkozen premier lijkt hij nu ook belangrijke benoemingen bij de publieke omroep naar zijn hand te zetten.
Oppositieleider Dario Franceschini van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) beschuldigde Berlusconi er woensdag van de ''totale controle'' op de tv in Italië na te streven.
Oud-onderzoeksrechter Antonio Di Pietro van de kleinere oppositiepartij Italië van de Waarden (IDV) heeft de Italianen opgeroepen om op 5 juni de straat op te gaan voor een ''Information Day'' uit protest tegen de ''totale bezetting'' van de publieke omroep RAI door Berlusconi.
In een eerder deze maand uitgebracht rapport van de burgerrechtenorganisatie Freedom House wordt Italië niet meer tot de landen met een vrije pers gerekend.
(Bron)

Wilde Geertje krijgt nu vast weer een idee... Die houdt met Rita V. al tijden vol dat de publieke omroep hier linksradicaal is - ondanks dat zij beiden duidelijk meer aandacht krijgen dan ze verhoudingsgewijs toekomt.
Amsterdamse bejaarden verstoren eindexamen

AMSTERDAM - Leerlingen van een Amsterdamse school klaagden woensdag bij het LAKS over een bejaardendisco die tijdens het examen werd gehouden. De klachtenteller bij het LAKS staat na drie dagen op 27.000 telefoontjes.
Dit meldde een woordvoerster van het scholierenorganisatie.
In Drachten werd veel gebeld over een schoolbel die tijdens het examen luidde. Daarnaast ontving de klachtenlijn van LAKS een telefoontje van een leerlinge die werd afgeleid door een knappe surveillant.
Een vraag uit het vwo-examen geschiedenis over de Noordse oorlog is geschrapt. Dat meldde een woordvoerster van het LAKS woensdag. De examenstof zou als achtergrondkennis zijn opgegeven, maar had niet tijdens het examen mogen worden gevraagd.
Naast die over de geschrapte vraag ontving het LAKS weinig andere klachten over dit examenvak.
''Geschiedenis zorgt traditiegetrouw voor veel klachten, maar dit jaar hebben we erg weinig telefoontjes ontvangen'', aldus de woordvoerster.
(Bron)
Twee sterrenstelsels liggen op ramkoers

GARCHING - Twee sterrenstelsels in het sterrenbeeld Maagd zijn hard op weg met elkaar in botsing te komen. Dat hebben wetenschappers van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht (ESO) woensdag bekendgemaakt.
Hun bevindingen worden gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Astronomy and Astrophysics.
Het gaat om de stelsels Messier 86 en Messier 87. Ze staan op ongeveer 60 miljoen lichtjaar van de aarde, voor ruimtebegrippen heel dichtbij.
''Misschien scheren ze binnenkort voor het eerst rakelings langs elkaar'', zegt astronoom Ortwin Gerhard van het prestigieuze Max Planck Instituut.
Botsingen van sterrenstelsels zijn niet uitzonderlijk in het heelal. Soms gaan twee stelsels in elkaar op en ontstaat een nieuw stelsel. In andere gevallen neemt een stelsel een ander, kleiner stelsel haast zonder het te merken in zich op. Dit wordt 'galactisch kannibalisme' genoemd.
(Bron)
Politie pakt aspergekweekster Someren op

SOMEREN - De politie heeft woensdagnacht de 46-jarige eigenares van een aspergekwekerij in het Brabantse Someren aangehouden voor overtreding van de woningwet en belemmering van politieonderzoek. De politie heeft dat donderdag bekendgemaakt.
De aspergekwekerij kwam afgelopen week in opspraak vanwege buitenlandse werknemers die in slavernijachtige omstandigheden hun werk moesten doen.
De politie controleerde bij de actie of er op het boerenbedrijf personen waren gehuisvest die daar niet mochten verblijven. In minstens twee complexen lagen medewerkers te slapen.
Bovendien weigerde de eigenares van de kwekerij mee te werken aan het onderzoek.
(Bron)
Platenlabel Island Records viert 50-jarig bestaan

LONDEN - Het bekende platenlabel Island Records, die bands als Bob Marley, U2 en Roxy Music heeft groot gemaakt, bestaat dit jaar vijftig jaar. Dat wordt volgende week in Londen op gepaste wijze gevierd met een serie concerten, aldus de BBC donderdag.
Vanaf dinsdag tot en met zondag is het elke dag feest. Op 26 mei treden onder meer Sly & Robbie, Kid Creole & the Coconuts en Grace Jones op.
Donderdag is ook Yusuf Islam, die een kleine veertig jaar geleden een contract kreeg bij Island Records onder de naam Cat Stevens, van de partij. Afsluiter op 31 mei is Amy Winehouse met Toots and the Maytals.
Het label Island Records werd in 1959 opgericht door de 22-jarige Chris Blackwell op het eiland Jamaica, waar hij werkte als leraar waterskiën.
Blackwell richtte zich eerst met succes op lokaal talent. Toen Jamaica in 1962 onafhankelijk werd, trok Blackwell naar Londen. In het begin bracht hij zijn platen zelf aan de man en trok met zijn auto langs de platenzaken.
Dat veranderde toen hij in 1964 de 14-jarige Millie Small van Jamaica naar Londen bracht, die een grote hit scoorde met My Boy Lollipop. Nadien ging het snel.
Blackwell ontdekte in de jaren zeventig Bob Marley, Cliff Richards, Nick Drake en vele anderen.
(Bron)
Kort slapen maakt dikker

BAARN - Mensen die korte nachten slapen, hebben vaker te kampen met overgewicht dan mensen die langer slapen. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.
Ook al zijn mensen die weinig slapen overdag heel actief, dan nog worden ze sneller dik. Volgens de onderzoekers spelen hormonen hierbij een rol.
Bij mensen die kort slapen, daalt de hoeveelheid leptine in het lichaam.
Leptine is het hormoon dat ervoor zorgt dat iemand zich verzadigd voelt na het eten. Doordat dat gevoel afneemt, gaan mensen meer eten.
Voor het onderzoek werd de deelnemers gevraagd een speciale armband te dragen. Zo werden hun bewegingen, lichaamstemperatuur en andere gegevens bijgehouden.
De deelnemers die lang sliepen, bleken minder actief dan de mensen die korte nachten maakten.
Volgens de onderzoekers zijn mensen die kort slapen meer gestresst en vergeten ze meer dingen. Waardoor ze overdag weer actiever moeten zijn om alles voor elkaar te krijgen.
Meer stress zorgt er ook voor dat mensen meer gaan eten, waardoor ze ook dikker worden.
(Bron)

Ah! Daar ligt het aan!
Foutje van de bank levert 4 miljoen op

AUCKLAND - Internationaal wordt gezocht naar een Nieuw-Zeelands paar dat vluchtte met een miljoenenbedrag dat het duo door een fout van de bank had ontvangen. Het stel kreeg per ongeluk omgerekend 4 miljoen euro overgemaakt.
De man en vrouw hadden een lening van slechts vierduizend euro aangevraagd.
De Nieuw-Zeelandse autoriteiten schakelden Interpol in omdat zij vermoeden dat het paar naar het buitenland is verdwenen.
Door een fout van een medewerker van de Westpac Bank kreeg het stel begin mei duizend keer meer dan het gevraagde bedrag. Nieuw-Zeelandse media meldde donderdag dat het duo naar China is gevlucht.
(Bron)

dinsdag, mei 19, 2009

24B Tema hospital road. Ghana West Africa.
E-mail:kwesinana@mail.lawguru.com
Tel: + 233 542 982 256

Sir/Madam,

It is my pleasure to contact you for a help, I would like you to be my partner in business, my client have cash amounting to US$20 Million Dollars to invest in your Country, I also want to use this opportunity to inform you that this fund is not a stolen fund, it belong to my client Mrs. Margaret Nkrumah from Ghana, she inherited the funds from her Late Father.

I will disclose every detail concerning this funds and her to you as soon as I hear from you. I am a Lawyer also from Ghana in West Africa. As at this
moment I write, this fund is in your Country with UN Diplomat who is to deliver the consignment to my client's foreign partner in Country, but
surprisingly I heard that the partner has died so the UN diplomat is now in Country with the consignment but the Diplomat did not no the contents of the Boxes.

A soon as you respond indicating an interest, I will proceed to get the necessary papers for the clearance of the Consignment and after that I will
link you up with the Diplomat in Country.
I have decided to offer 20% to your as a reward to your anticipated cooperation. Bear in mind that the Diplomat did not know the contents of the
2 boxes, we told him it contain Company Documents.

These funds will be invested in your Company as soon as you clear it in your Country.

Thanks you.

Mr. Kwesi Nana Esq.

zondag, mei 17, 2009

Onderzoek naar gedrag Belgische militairen

BRUSSEL - De Belgische justitie begint een onderzoek naar Belgische militairen die in Den Helder oefenmunitie hebben uitgedeeld aan kinderen. De soldaten hielden vorige week een grote evacuatieoefening Crazy Trip in Den Helder.
Op bewakingsbeelden was te zien hoe militairen in een snackbar de munitie uitdeelde. ''U kan zich niet inbeelden hoezeer wij verveeld zitten met het incident'', aldus legerwoordvoerster Ingrid Baeck in de Vlaamse krant Nieuwsblad op Zondag.
Ze noemt het uitdelen ''compleet ontoelaatbaar en naar onze mening ook strafbaar. Dit zal voor de betrokken militairen niet zonder gevolgen blijven.''
De gemeente Den Helder meldde donderdag te overwegen aangifte te doen tegen het Belgische leger naar aanleiding van de vondst van munitie in woonwijken.
(Bron)

Misschien hadden ze de oefening ook een andere naam moeten geven.
Nederland krijgt 'eerlijk' visrestaurant

VREESWIJK - Nederland is een visrestaurant met een MSC-certificaat rijk. Visrestaurant De Parel in Vreeswijk is het eerste restaurant in Nederland dat het 'predikaat voor duurzaamheid', het MSC-keurmerk, op het menu mag zetten.
Het MSC-keurmerk is een onfhankelijk, internationaal keurmerk voor duurzaam wildgevangen vis. Dat heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.
Visserijen verdienen het MSC-certificaat pas als een onfhankelijk onderzoeksteam heeft aangetoond dat hun manier van vissen niet bijdraagt aan overbevissing. Ook mag de vistechniek geen schade aan het milieu opleveren.
Eigenaar Merijn de Launay van De Parel serveert vooralsnog twee duurzame vissoorten, de Albacoretonijn en de wilde Alaskazalm. Hij serveert de duurzame vissoorten omdat hij denkt aan de toekomst, zo zegt hij. "Als het goed gaat met de vis, kunnen wij vis blijven serveren. De vispopulatie moet wel op stand blijven.''
(Bron)
Slimme bh weet wanneer vrouw zich sexy voelt

AMSTERDAM – Lingeriemerk Lisca waagt zich aan een bijzonder project: de fabrikant is momenteel een bh aan het testen die het decolleté dieper zou maken wanneer een vrouw zich sexy voelt. Dat meldt The Sun vrijdag.
De bustehouder zou reageren op verschillen in lichaamstemperatuur die veroorzaakt worden door seksuele opwinding.
Het schuim, dat in de cups verwerkt is, zou bij een temperatuurstijging opzwellen. Hierdoor worden de borsten meer omhoog geduwd, waardoor het decolleté dieper wordt. Wanneer de opwinding bij de draagster verdwijnt, zou ook de zwelling in de cups verdwijnen.
Het innovatieve lingeriestuk is ontsproten aan het brein van de Sloveense Suzana Gorisek, die voor Lisca werkt. “Als het lichaam van een vrouw verandert, dan is haar behamaat ook groter of kleiner,” aldus Gorisek. “Het voordeel is dat dit model daar op inspeelt."
De uitvinding zou per toeval gedaan zijn. In eerste instantie was het idee namelijk een bustehouder te ontwikkelen die zich zou aanpassen aan het weer.
De bh moet deze zomer al in de verkoop gaan en krijgt een prijskaartje van 30 euro mee.
(Bron)

Met zo'n prijsstelling zullen veel vrouwen het wel uit willen proberen. En dan maar wachten op de reacties van de heren: 'Heb je het gewoon warm, of ben je zo blij me te zien?'
München bezorgd om ontvoering papegaai

MÜNCHEN - Inwoners van München zijn bezorgd over de ontvoering van de operaminnende papegaai Koko.
De 36-jarige vogel, die hun oren met zijn aria's uit opera's streelde, werd enkele dagen geleden uit een binnenplaats in de noordelijke wijk Schwabing weggenomen.
Onbekenden zouden de papegaai uit zijn kooi hebben gehaald, hem in een kist hebben gedaan en vervolgens met een auto zijn verdwenen.
Ook de SPD-burgemeester Christian Ude maakt zich zorgen om de vogel, die eens eigendom van een operazangeres was.
Hij heeft een bijzondere band met het dier. Toen Ude drie jaar geleden een wandeling maakte, maakte het dier hem uit voor 'klootzak'. Sindsdien ging de burgemeester vaker langs de papegaai ondanks de beledigingen die hem werden toegevoegd.
''Ik ken de motieven van deze mensen niet. Maar ik kan hen echt alleen maar oproepen het arme dier snel terug te geven'', zegt Ude in de krant tz.
(Bron)
'Slavernij' in aspergestekerij Someren

SOMEREN - In het Brabantse Someren is vrijdag een aspergestekerij ontruimd. Burgemeester Alfred Veltman noemde de arbeidsomstandigheden op de boerderij zo schrijnend, dat hij sprak van 'slavernij'.
Ongeveer vijftig mensen, vooral Roemenen, werkten op de boerderij. ''Zij mochten al die tijd dat zij daar werkten het terrein niet verlaten. Ze verdienden veel minder dan hen was beloofd.
Hun werkgever dwong ze hun levenswaar voor veel geld op het erf zelf te kopen'', zei de burgemeester zondag. De arbeiders sliepen bovendien in een vieze ruimte zonder ramen. ''In deze tijd mag dit niet kunnen. Ik vind het heel erg verschrikkelijk.''
De gemeente had toestemming gekregen om de boerderij te ontruimen, omdat het gebouw niet aan de voorschriften van de brandweer voldeed.
De eigenaresse van het bedrijf had deze beslissing nog aangevochten bij de rechter.
''Toen we vrijdag gingen ontruimen, kwam naar buiten hoe erg het was gesteld met de arbeidsomstandigheden'', vertelt Veltman.
Of de aspergestekers ook mishandeld werden, durft Veltman niet te zeggen, maar hij heeft van een paar mensen gehoord dat zij werden geslagen.
''We zijn meteen op zoek gegaan naar opvangruimte. Maar daar wilden de Roemenen niets van weten. Zij wilden zo snel mogelijk terug naar huis. De gemeente heeft meteen een bus gecharterd. Zaterdag zijn ze naar Roemenië teruggegaan.''
Een aantal seizoensarbeiders heeft aangifte gedaan bij de politie. Het is nog niet bekend welke stappen nu worden genomen tegen de eigenaresse van het aspergebedrijf.
''Ik ga snel met justitie om de tafel om te bekijken wat de gemeente nog meer kan betekenen'', aldus de burgemeester van Someren.
(Bron)

Bedrijf sluiten, verkopen, met de opbrengst de Roemenen alsnog fatsoenlijk betalen en met de rest van het geld extra controles houden op andere bedrijven.
Attn Beneficiary,

Congratulations! Your ATM CARD has sucesssfully Arrived in the united states of america but the Union bank instructed

the fedex delivery agents to have the atm deposited with a bank in New York because there is some corrections needed to be

made on the atm card before it gets posted to your residential address.


Since the Federal Bureau of Investigation (FBI) is involved in this transaction, you have to be rest assured for this is 100%

risk free it is FBI duty to protect the Nertherland Citizen. All I want you to do is to contact the ATM CARD CENTER via

email for their requirements to proceed of your atm card activation proccess on your behalf

The name of the bank is as stated below

BANK NAME: GLOBAL FINANCIAL TRUST BANK NEW YORK

CONTACT PERSON : MR. DAVID JAMES { MANAGER}

EMAIL : globalfinancialbank01@gmail.com


The Union bank is connected with the Global Financial Trust Bank in New York and this is the reason why Your ATM CARD was

deposited there for the corrections to be made because Yur ATM CARD got deactivated. I dont know why that happened as i feel

the Fedex Courier agents must have tried to tamper with your atm card because they may know it is filled with cash your

fund $10.5M but you are lucky they did not suceed and this was why the union bank summoned them to deposit it immediately at

the bank in New York for security reasons.

All you need to do right now is to call and email the bank right away because they work from monday till saturday so you

have access to get Your ATM CARD today once they activate it. I beleive you should be happy now that your ATM CARD is

presently in U.S.A as it is safer and more easier for you to receive.

Keep me updated with whatever the situation may be.

Best Regards

Mr. David Mike

En toch zijn er mensen die er in trappen... Ondanks de onzin, de opmaak, de spelfouten.