dinsdag, januari 15, 2013

'Zonder werk geen uitkering in Houten'

HOUTEN - Werklozen in Houten moeten voor het behoud van hun uitkering verplicht aan het werk. Dat staat in een voorstel van CDA en VVD, dat dinsdagavond in de gemeenteraad wordt besproken.
De partijen willen werklozen zo blijven betrekken bij het arbeidsproces. Dat zou hun uitzicht op een nieuwe baan vergroten. Ook heeft het hebben van een baan volgens de partijen een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid. Verder kunnen werklozen ervaring opdoen en deelnemen aan (om)scholingstrajecten.
De initiatiefnemers denken aan verplichte bijbanen in onder meer de fruitteelt, de verzorging en het verenigingsleven. Ze benadrukken dat het daarbij om maatwerk moet gaan, dus er moet voor iedereen wel passend en zinvol werk worden gevonden. Het plan is ook bedoeld voor mensen die nu al een uitkering krijgen.
Volgens de VVD is er in de gemeenteraad van Houten positief op de plannen gereageerd. Mocht de politiek uiteindelijk met het plan instemmen, dan is Houten volgens de initiatiefnemers de eerste gemeente in de regio die een dergelijke maatregel zo invoert.
Het plan zou al succesvol zijn buiten onze provinciegrenzen, zoals onder meer in Zaanstad en Hoogezand-Sappemeer.
(Bron)

Als dat werk er is, waarom werken daar geen mensen tegen normaal loon?
Of het werk is er, en dan huur je mensen in.
Of het werk is er niet, en dan is dit een smerige deal: werkgevers krijgen goedkope arbeidskrachten en gemeentes vervalste uitstroompremies.