zaterdag, maart 01, 2003

Brein achter WTC-aanslagen gearresteerd

ISLAMABAD - Pakistan heeft een van de leiders van de terroristische organisatie al-Qaeda gearresteerd. Het gaat om de waarschijnlijke bedenker van de aanslagen van 11 september 2001, Kalid Sjeik Mohammed, melden Pakistaanse regeringsbronnen.
(Bron)
Het is natuurlijk een beetje raar om enthousiast naar buiten te gaan als het regent. Maar het rook gisteravond zo lekker fris toen het eenmaal even regende.
Verder blijf ik bij mijn standpunt dat ik overdag zon en 's nachts wat regen wil.
TT 371
Wie onlangs op basis van een advertentie een reisje naar Bermuda heeft geboekt, kan bedrogen uitkomen.
Het eiland in de Atlantische Oceaan gebruikt namelijk foto's van andere stranden om toeristen te verleiden. Een foto van een man die met een dolfijn zwemt is bijvoorbeeld niet op Bermuda, maar in Florida genomen. Op een andere foto is een school barracuda's te zien; een vis die daar niet eens voorkomt.
Het ministerie van Toerisme bekent dat de foto's niet op Bermuda zijn genomen, maar zegt dat het vrij gebruikelijk is om 'archiefmateriaal' te plaatsen.

Wat ze op Bermuda niet weten, is dat het hier vrij gebruikelijk is om met archiefgeld te betalen.
Ik ben even weg...

vrijdag, februari 28, 2003

ANNA PAULOWNA - Na een melding van een passant plukte de politie gisteren rond 17.30 uur een 14-jarige fietser uit Sneek van de Rijksweg N99 in de richting van Den Helder. De knul reed tot schrik van de automobilisten over de rijbaan van de autoweg, iets voorbij de rotonde bij Van Ewijcksluis. Vier uur eerder was hij vertrokken uit Sneek.
Met een kwaaie kop en zonder een cent op zak vertrok de jongen vanuit zijn woonplaats Sneek. Hij had een woordenwisseling gehad met zijn moeder, waarna zij hem had geadviseerd om ter afkoeling 'een eindje te gaan fietsen'. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd.
Na een tocht van ongeveer 90 kilometer had hij bij de nieuwe rotonde bij Van Ewijcksluis de afslag naar een fietspad gemist. De jongen had bij Den Helder naar huis willen bellen. Nu werd hij door de politie opgevangen en per dienstauto naar het bureau gebracht. Daar kon zijn moeder worden ingelicht.
Verwarde man ramt bordes paleis Soestdijk

SOEST - Een 48-jarige man uit Soest heeft woensdagavond in verwarde toestand in een oude Mercedes het bordes van Paleis Soestdijk geramd. De man is opgepakt door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en zit vast voor verhoor.
Rond kwart over acht reed de man stapvoets de poort van de paleistuin binnen en negeerde het stopteken van de op wacht staande Koninklijke Marechaussee. Vervolgens gaf hij gas en is onder de zware ijzeren ketting door gereden, die dwars over oprijlaan hangt.
Luid toeterend heeft hij enkele rondjes over het grasveld voor het paleis gereden. Daarna koerste hij op het bordes af. Dat gebeurde met hoge snelheid. De Mercedes is zelfs een stukje de paleistrappen opgereden. De wagen bleef op de treden steken. Vervolgens werd de man ingerekend door de paleisbeveiliging. De man is voor verhoor afgevoerd naar het politiebureau in Baarn. "Deze man is verward en doet verschillende dingen om aandacht te trekken," aldus een politiewoordvoerster.
(Bron)
Ik kreeg nieuws toegemaild over Margarita-gate:

Het hof schijnt de zaak te willen af"kopen" door Edwin de titel van prins te verlenen.
Edwin neemt het aanbod echter niet aan.
Hij zou zijn titel namelijk aanstaande dinsdagavond al weer moeten inleveren.
Tiger victim 'had done absolutely crazy things'

Revelations that the man viciously mauled by a tiger at Wellington Zoo on Thursday had absconded from Wellington Hospital's psychiatric unit have sparked calls for tighter security at mental health facilities.
Capital and Coast District Health Board, which started an inquiry yesterday into the incident, would not comment on the man's psychiatric history, but it is understood he had been committed to Wellington Hospital's Ward 27 under the Mental Health Act about a week ago.
The man, 29, has played premier club rugby league and been a national age-grade representative. Among other players, he was known to be "difficult" and to have had problems with alcohol. One league insider described him as "extreme . . . He has done some crazy things, absolutely crazy things. Frightening things".
According to a former teammate, the man shattered a shin after he was pulled over by police while he was driving a car. He tried to flee by jumping over a six-metre bank. That event "turned him mentally" and "it became him against the world".
A hospital source said that, because the man was assessed as neither a danger to himself nor others, he had been kept in the open part of the ward.
He left the hospital without permission on Thursday morning with a female inpatient, who accompanied him to the zoo. He was attacked by the tiger after climbing into its enclosure.
A team of seven doctors operated for 8-1/2 hours to save his life. A hospital spokesman said he had responded positively to the surgery on his neck and torso, but would need further operations next week. He is believed to have lost a kidney as a result of the attack.
[knip]
Zoo life sciences manager Mauritz Basson said there was no need to review security arrangements. "Broken down minute by minute, the zoo keepers and staff did bloody well. If it hadn't been for their excellent reaction and the way they dealt with the animal, this man would have been a goner."
(Bron)
Volgens mij heb ik uitgevogeld hoe het zit met die TT-browser. Ik gooide altijd radicaal het mapje data leeg. Daar stonden de bekeken pagina's in drie formaten in, en een logfile.
Maar nu staat er ook tbupd.html bij. Als je die laat staan, krijg je geen updatewaarschuwing; haal je 'm weg, denkt de browser dat ie niet geüpdate is.

donderdag, februari 27, 2003

De site waar de foto van het klein hoefblad vandaan gehaald is, staat bol van prachtige natuurfoto's. Foto Pijnenburg, met foto's van het Soester bos door het jaar heen, is ook de moeite waard.
Vriendje is meestal erg gematigd, maar soms slaat ie los. Dan zijn bij de Appie bananen in de aanbieding voor de helft van de prijs, omdat de schil wat beschadigd is. Vriendje koopt twee kilo, eet direct de helft van de bananen op, en acht het daarna verstandiger om even heel rustig aan te doen...
TT 401
Om te bewijzen dat je trouw bent aan je partner kan je allerlei dingen doen. De één komt op de afgesproken tijd thuis na een avondje stappen met een groepje vrienden en de ander vindt een huwelijk het ultieme bewijs van trouw.
Een Filippijnse man wilde zijn lief dus ook bewijzen dat hij zijn zaakje bij niemand anders te rusten legde dan bij haar. Althans, dan bij haar ouders.
Hij sneed, uit pure devotie voor zijn vriendin, zijn penis af, wikkelde het ['het'?] in een krant en gooide het door het raam bij haar ouders. "Om aan te geven dat ik niemand anders wil" gilde de man nog en verdween al strompelend in de nacht...
TT 401
Een Brit werd onlangs opgetrommeld door het Ministerie van Defensie om aan te treden bij een eventuele oorlog tegen Irak. De man was zeer verrast en reageerde met de opmerking dat de boel "veel te high-tech" voor hem was. Niet zo verwonderlijk ook, de man is al 80 jaar! Administratief foutje heet dat.
TT 130
BAGDAD Saddam Hussein pakt per decreet dikke officieren en topambtenaren aan. Hij halveert hun salaris. Om erachter te komen wie gestraft moeten worden voert Saddam een periodieke fitnesstest in.
Grootscheepse prostitutie in Turkse theehuizen

EINDHOVEN - In Turkse theehuizen in Eindhoven werken vele tientallen buitenlandse vrouwen onder dwang als prostituee. De theehuizen zijn volgens een woordvoerder van de politie bovendien een dekmantel voor allerlei andere maffia-achtige praktijken.
De politie denkt dat in Eindhoven enkele honderden buitenlandse vrouwen gedwongen worden zich te prostitueren. Ze komen vooral uit voormalige Oostbloklanden en Nigeria en Ghana. De vrouwen zijn volgens de zegsman veelal met een smoes naar Nederland gelokt.
Eerder deze week pakte de politie tien Poolse, acht Bulgaarse en een Russische vrouw op die als prostituee werkten in tien verschillende Turkse theehuizen. Volgens de woordvoerder van de politie gaat het om een topje van de ijsberg.
De politie heeft nog geen mensen aangehouden die worden verdacht van de mensenhandel. Dat onderzoek is nog in volle gang, aldus de zegsman. De actie eerder deze week was vooral bedoeld om de illegaal werkzame vrouwen uit de theehuizen weg te halen.
(Bron)

woensdag, februari 26, 2003

TVUtrecht meldt een toename van het aantal 'Italiaanse overvallen' (ruitje van een auto die voor het stoplicht staat intikken, en de laptopkoffer van de achterbank graaien), en een toename van het aantal tasjesroven.
Vriendje wordt daar altijd erg strijdlustig van. Hij heeft nu de oplossing tegen tasjesdieven bedacht: diamantdraad. Je hangt de handtas om je schouder, houdt 'm ook nog aan een handvat vast (vriendje heeft duidelijk weinig ervaring met handtasjes, maar dan passen ze die dingen maar aan). Tasjesrover trekt de tas van je schouder bij het hengsel, en loopt ermee weg, jij houdt het handvat vast. Wat hij niet weet, is dat er diamantdraad in het hengsel verwerkt zit.
Ik heb wel aan vriendje gemeld dat dit alleen een optie is bij draagsters van jassen met PVC-coating. Daar kun je de bloedvlekken gewoon afspoelen.

(Bron)

(Bron)
Twee voorjaarskicks gekregen vandaag.
Om half zeven wakker worden, vuilnis buiten zetten, zien dat het in het oosten al licht wordt, en dan ineens: daar is ie. Nog wat haperend, nog wat ongeoefend, maar toch: een zingende merel. Over een tijdje hoor je er talloze, van het allereerste beetje licht tot het allerlaatste, maar die eerste die echt aan het zingen is, is geweldig.
Later fietste ik naar de stad, en zag ik het speenkruid bloeien. Ook dat is echt lente. Nu het klein hoefblad nog, maar aangezien dat op temperatuur gaat, zal dat ongetwijfeld al ergens bloeien. Ik heb het hier nog niet gezien.
TT 371
Een Italiaanse vrouw moest even goed bijkomen van de schrik, nadat een artisjok in haar hand explodeerde.
De 53-jarige vrouw was de groente aan het schillen toen er uit het ding plotseling spetters kwamen, gevolgd door een vlam, waarna de artisjok ontplofte.
De plaatselijke politie was snel ter plekke. Ze vreesden dat de vrouw het slachtoffer was van een terroristische aanslag, dit was echter niet het geval.
In het noorden van Italië is het in de afgelopen tien jaar namelijk meerdere keren voorgekomen dat een terrorist explosieven in groentes had verstopt.

Twee ons groente en twee stuks fruit... Granaatappel of zo.
TT 130
WASHINGTON Na dertig jaar trouwe dienst komen er van de ruimtesonde Pioneer 10 geen signalen meer door. De energie van de verkenner van ons zonnestelsel is op. De in 1972 vertrokken Pioneer zal naar verwachting over twee miljoen jaar op de reuzester Aldebaran stuiten.
TT 120
AMSTERDAM De snelweg A4 bij de ringweg van Amsterdam is bezaaid geraakt met brood, nadat een bakkersauto gekanteld was. De politie heeft alle rijstroken richting Amsterdam afgezet.

Denkt u nu ook: 'Van Lunteren!'?

dinsdag, februari 25, 2003

Nog een keer over de katten. Eigenlijk vooral over Tijger ;-)
De dame heeft wel wat eigenwijze trekjes: weten dat je niet in de keuken ergens op mag springen, en wat zie je dan gebeuren? Tijger op het fornuis met beide voorpoten IN de pan waar net vis in gebakken is. En bij een boze stem schiet ze twaalf keer de kamer rond, waarna ze gaat zitten mokken onder de tafel, tot ze het eens gaat proberen met die borden die ook nog op tafel staan.
Als dat duidelijk ook niet mag, gaat ze voor de bankleuning staan waar haar broertje bovenop ligt, om 'm vervolgens aan te vallen. Tom steekt één poot uit, en Tijger duikt blazend weg.
Tis allemaal heel oneerlijk, overal lekkere luchtjes waar je niks mee mag, je broer die niet elke keer hard wegloopt maar ook wel eens een veeg terug geeft, je mag niet zomaar èn de kast èn de stoppenkast èn de badkamer èn de slaapkamer in (want als ik alle deuren openzet, wordt het hier errug koud) en het helpt niet eens als je beledigd gaat zitten staren!
Tijger heeft het moeilijk. Tijger is héél zielig.
Tom is slimmer, en makkelijker: die gaat in de boekenkast zitten als ie niet gestoord wil worden, en komt op schoot als ie een aai wil.
De verkoudheid is grotendeels over, maar heeft twee dingen achtergelaten: een hardnekkige hoest, en een stem die af en toe meer aan een misthoorn doet denken dan aan mijn doorgaans wel aan te horen geluid. Soms komt er helemaal geen geluid uit, of iets wat meer aan die tv-reclames heel laat op de commerciëlen doet denken.
Agenten redden overstekende cavia

AMSTERDAM - Twee agenten hebben maandag in Zwolle een cavia van de dood gered. Zij zagen tijdens een surveillance plotseling een zwart-wit-bruin hoopje over de weg bewegen. Nog net op tijd konden zij het beestje voor het voortrazende verkeer weghalen. Dat heeft de politie IJsselland dinsdag laten weten.
Gewapend met een houten kistje, dat zij van bewoners hadden gekregen, gingen de agenten op zoek naar de rechtmatige eigenaar van het knaagdier. Even verderop zagen zij een moeder met een groepje kinderen om haar heen, waaronder een klein meisje in tranen. Het bleek dat de cavia uit de fietstas van het meisje was gesprongen. De agenten wisten het kind weer blij te maken door haar te herenigen met haar huisdier.
(Bron)
School zet namen pesters op 'schandbord'

NEEDE - Scholengemeenschap Het Assink in Neede gaat namen van notoire pesters op een bord in de school noteren. Met deze actie wil Het Assink het pesten op school tegengaan. De actie begint na de krokusvakantie. Het 'schandbord' komt te hangen in de hal van het schoolgebouw.
Als een pester drie waarschuwingen heeft gehad, komt zijn of haar naam op het bord. Rector E. Boswinkel hoopt dat er een preventieve werking vanuit gaat. "Ik hoop dat de pesters nadenken over hun gedrag en welk effect dat heeft op degene die gepest wordt."
De dader moet een opstel schrijven over pestgedrag en een videofilm bekijken over pesten op school. Boswinkel is niet bang voor een heksenjacht op de pester. "Nee, de leerlingen weten heus wel dat de naam van een leerlingen niet voor niets op dat bord staat. Daar is wel wat aan vooraf gegaan. Bovendien besteden we in de lessen veel aandacht aan het pesten op school."
Dertien leerlingen uit de eerste klas van het vmbo in Neede hebben het 'schandbord' voor pesters bedacht. Ze deden mee aan een actie om de leefbaarheid op school te vergroten. De klas heeft daarmee een prijs gewonnen van 100 euro. Dat geldbedrag wordt onder meer aan een goed doel geschonken dat het pesten op scholen bestrijdt.
(Bron)
Transplantatie
Een jongetje zonder penis kan sinds maandag weer 'gewoon' plassen. Het eenjarig kind, geboren zonder penis, heeft na een transplantie in een ziekenhuis van Calcutta een penis gekregen van een kind dat er twee had. De drie uur durende penistransplantatie in het Nil Ratan Sircar Medical College Hospital is naar verluidt de eerste in zijn soort.
(Bron)

Ik zie een aantal heren denken...
TT 371 OMA BARBIE
De familie Barbie wordt binnenkort uitgebreid. Naast een jonger zusje met de naam Skipper en een vriendje Ken, krijgt Barbie ook grootouders.
Opa Barbie draagt een wollen trui, oma heeft een blouse aan met bloemenmotief. Ze hebben grijs haar. De poppen maken deel uit van de Happy Family Line, die naast de grootouders verder bestaat uit een beste vriendin Midge die zwanger is (met afneembare bolle buik), diens man Alan en hun peuter Ryan.
De verkoop van Barbie stijgt nog steeds maar volgens een woordvoerder is het van belang dat zij zich ontwikkelt.

Dus wat kunnen we nog tegemoet zien? De eerste echtgenote van opa Barbie? Het onechte kind van pappa Barbie en zijn secretaresse? Mamma Barbies eerste vriendje die mamma weer inpikt? Met als gevolg stiefzusje Barbie en stiefbroertje Barbie? De hele familie die is voortgekomen uit oma Barbies voorechtelijke, afgestane kind?
Of is dat niet helemaal de bedoeling?
Ik had als meisje een Barbie. Een echte, heuse Barbie, met dat mooie gouden haar, beweegbare armen en benen van een adembenemende lengte, keiharde borsten die niet klopten - dat wist ik toen al -, en akelige blauwe ogen. Je kon er verder niks mee: knietje buigen, elleboogje buigen, koppie draaien. Koppie kon er ook af, en er weer op. Ook niet inspirerend. Het haar vond ik veel te lang, dus ik knipte er een stuk af. Scheef. Het bijknippen en bijknippen (waarom heet dat zo??) resulteerde uiteindelijk in een soort punkBarbie avant la lettre. Helaas zag je toen wel erg goed hoe dat haar op het hoofd bevestigd was. Mijn moeder was razend. En elke keer als ik Barbie pakte, dacht ik: 'Stom van me'. Daarna verdween ze in een la, waar ze waarschijnlijk nog steeds ligt.
Katten zijn rare wezens. Ik heb tot nu toe alleen katten gekend die steeds hetzelfde wilden eten. Je moest het niet wagen om ze iets anders voor te schotelen. Dan schudde het pootje beledigd, en draaiden ze zich om, staart in de lucht, om vervolgens het bakje onwaardig voer onder te harken. Niet dat dat werkt op een tegelvloer, maar het ging om het gebaar.
Nu heb ik weer twee katten. En ik kan niet vaak genoeg van brokjes wisselen. Er zaten nog wat 'oude' brokjes in de zak, en er moest een nieuw pak open. Dus: 'oude' brokjes naar de ene helft van de voerbak, de nieuwe brokjes in de andere helft. Eén helft van de bak is nu leeggeschrokt - een keer raden welke ;-)
Elke paar dagen krijgen ze iets anders, als ze drie dagen merk A niet gekregen hebben, vinden ze 'm weer net zo lekker als eerst.
Maar niets, niets haalt het bij de blikjes die ze heel af en toe krijgen ;-)

maandag, februari 24, 2003

Plukje van werk.nl:

"Callcenter medewerker
De werklocatie is in Hilversum.

Het werk
Het (terug)bellen van kandidaten, administreren van winnaars en het behandelen van klachten van kijkers. Het opstarten van de juiste software voor het monitoren van de hoeveelheid 'calls'. Te woord staan van kijkers en het administreren van winnaars en klachten. Voertaal: Roemeens, Engels

duur contract afhankelijk van duur project/programma's

Arbeidsvoorwaarden
Aantal uur per week : 40
Dienstverband : tijdelijk
Startdatum : 19-02-2003
Contractduur : 12 maanden

Werktijden
normale uren, dagdienst.

commerciële richting meao (ce) mbo/havo

Aanvullende eisen
Commercieel/administratief (MEAO), vloeiend ROEMEENS en Engels spreken. Ervaring bij voorkeur in verkoop binnendienst functie of bij call centre. Vitaal, stressbestendig accuraat,gemotiveerd, bereid tot onregelmatige werktijden."

MEAO en verkoopervaring, om winnaars te registreren en klachten van kijkers te behandelen? In het Roemeens??
En: "duur contract afhankelijk van duur project/programma's" plus: "Contractduur : 12 maanden"??
Bejaarde op zoektocht naar Osama gestuit

Een 81-jarige Amerikaan met twee pistolen plus munitie in zijn bagage is afgelopen week opgepakt in de Israëlische havenstad Haifa. De man was naar eigen zeggen op weg naar Afghanistan om daar Osama bin Laden op te sporen en de 25 miljoen dollar beloning te toucheren die de FBI voor zijn opsporing heeft uitgeloofd.
Daniel Chick, afkomstig uit de staat Ohio, zat maar korte tijd vast. Hij stemde in met een voorstel van de politie om afstand te doen van zijn wapens en Israël onmiddellijk te verlaten, zegt zijn Israëlische advocaat. De bejaarde Amerikaan droeg een militair uitziende broek en trui en leek volgens zijn advocaat een vriendelijke kerel.
Verder zegt de advocaat niets over Chick te weten: niet waar hij precies vandaan komt, niet hoe hij dacht Osama bin Laden te gaan vangen en ook niet hoe hij te bereiken is sinds hij woensdag vanuit Israël naar Athene vloog.
(Bron)
TT 192 "Samenzang hèt wapen tegen Amerika"

PYONGYANG Noord-Korea beschikt over hèt wapen om de Amerikaanse dreiging te weerstaan: samenzang. Dat meldt de Noord-Koreaanse staatskrant, Rodong Sinmun.
Mocht Amerika aanvallen, dan moet het Noord-Koreaanse leger en de bevolking keihard terugslaan door het luidkeels zingen van strijdlustige liedjes. Zo zou het nummer 'Lange reis naar militair leiderschap' de kracht bezitten om "de vijand doodsangst in te boezemen".
Leider Kim Jong-il is erg gecharmeerd van het nationale koor, dat ook krakers als 'Kameraadschapslied' en 'Laten we de opperbevelhebber met wapens steunen' op zijn repertoire heeft staan.

zondag, februari 23, 2003

Mevrouw 'ik doe alsof ik beschaafd ben, dan letten jullie niet zo goed op' Tijger springt dus ook op het aanrecht als daar een houten lepel ligt met 1 druppel bruine-bonensoep erop.
Zo voedt ze mij goed op: direct na het eten alles in het sop zetten, anders wordt het schoongelikt.
Earth erotica - en dat is precies wat het zegt.
Het blijft een leuke webcamlink.
Wat een weer! In de zon, uit de wind, beetje beschut plekje, 15 graden...