zaterdag, juli 21, 2007

vrijdag, juli 20, 2007

Afgevallen Mexicaan dikste man ter wereld

MONTERREY - Met 560 kilo is een 42-jarige Mexicaan de dikste man ter wereld. Hij komt daarmee in het Guinness Book of Records, maar omdat hij al 200 kilo kwijt is kan hij ook nog de 'man die het meest is afgevallen' worden. Hij weegt nu 362 kilo.
In maart verliet Manuel Uribe voor het eerst sinds jaren zijn huis om zijn gewichtsverlies te vieren. Hij werd per trailer vervoerd.
Uribe zocht in 2006 hulp voor zijn extreme overgewicht, dat hem al meer dan twintig jaar aan bed gekluisterd hield. Hij heeft een organisatie opgericht om mensen met overgewicht te helpen.
(Bron)
'Microsoft ontwikkelt superspyware'

AMSTERDAM - Computergebruikers krijgen wellicht in de toekomst persoonlijke aanbiedingen voor printerinkt op hun scherm als hun cartridge bijna leeg is. Het is slechts een van de mogelijkheden van een advertentiesysteem waarop softwaregigant Microsoft patent heeft aangevraagd.
De aanvraag beschrijft een advertentiesysteem dat een ongekende hoeveelheid informatie verzamelt over de computer van de gebruiker, en over diens computergebruik. Niet alleen bezochte websites, maar ook de inhoud van documenten, de geïnstalleerde programma's en allerlei systeeminformatie - zoals de resterende hoeveelheid inkt in de printer of het geheugengebruik van het systeem - moeten het mogelijk maken om de gebruiker zeer gerichte advertenties voor te schotelen.
Volgens de patentaanvraag zou dat zowel voor adverteerders als voor computergebruikers aantrekkelijker zijn dan de meeste huidige advertentiesystemen, die alleen op basis van surfgedrag werken. "Gerichte advertenties worden sterk gewaardeerd door adverteerders, omdat ze voor de toeschouwer veel interessanter zijn dan algemene reclame", aldus de aanvraag.
De advertenties zouden niet alleen in de webbrowser kunnen verschijnen, maar ook in allerlei andere programma's, zoals tekstverwerkers zouden banners kunnen verschijnen, zo beschrijft de patentaanvraag. Zo zou videobewerkingssoftware gebruikers advertenties kunnen voorschotelen voor hulpprogramma's, op basis van zoektermen die de gebruiker bij de helpfunctie van de software heeft ingetikt.
Of Microsoft concrete plannen met het systeem heeft, is onduidelijk. Op internet speculeren analisten over de mogelijkheid dat het bedrijf van bepaalde software, waaronder mogelijk zelfs besturingssysteem Windows, een gratis versie zou kunnen uitbrengen, die uit de advertentieopbrengsten wordt betaald.
De patentaanvraag voorziet in de technische mogelijkheid om te zorgen dat advertentiesystemen van concurrenten worden onderdrukt. Microsoft is met concurrenten als Google in een felle strijd verwikkeld om de online advertentiemarkt.
(Bron)
Frituren binnenkort met stoom

UTRECHT - Frituren zonder vet. Maar met oververhitte stoom, die circuleert in een gesloten circuit. Onderzoeksorganisatie TNO heeft een "gezond en veilig" alternatief voor de traditionele frituurpan ontwikkeld.
De HiFri komt eind dit jaar op de markt. De stoom, die een temperatuur heeft van 200 graden Celsius, wordt in direct contact gebracht met het product en draagt daarbij - net als bij normaal frituren - warmte over.
Sinds een aantal jaren werkt TNO met super heated steam technology (SHS) in de voedingsmiddelenindustrie. Met die techniek is de hoeveelheid calorieën, vet en (trans)vetzuren in snacks en gerechten aanmerkelijk te verlagen, zonder dat dit ten koste gaat van de knapperigheid.
Het gesloten systeem zorgt ervoor dat er geen luchtjes vrijkomen en voorkomt brandwonden als gevolg van oliespetters. De afwezigheid van zuurstof verkleint bovendien de kans op oxidatie van het product.
De SHS-frituureenheid is vooralsnog uitsluitend beschikbaar voor restaurants en cateraars. Voor de productie van het frituurpan-nieuwe-stijl werkte TNO samen met Kiremko Duurland, een bekende fabrikant van bakwanden.
(Bron)
'Fietsersbond wil zijwielen voor oudere fietsers'

AMSTERDAM - De fietsen van 55-plussers moeten uitgerust worden met zijwielen. Daarvoor pleit de Fietsersbond vrijdag in De Telegraaf. Volgens de bond overlijden jaarlijks gemiddeld 110 oudere fietsers door een ongeluk. De bond wil dit aantal ongelukken terugdringen door hun fietsen te voorzien van zijwielen, schrijft de krant.
Uit nieuw onderzoek van de stichting Consument en Veiligheid zou blijken dat elk jaar gemiddeld 3.400 mensen van 55 jaar of ouder in het ziekenhuis belanden na een val of ongeluk met hun fiets.
Dit aantal ziekenhuisopnamen zou tussen 2001 en 2005 met 22 procent zijn gestegen. Volgens de onderzoekers komt dit doordat ouderen zich niet realiseren dat ze moeite hebben met het inschatten van het drukke verkeer.
Van de 110 ouderen die jaarlijks op de fiets overlijden, zou de helft boven de 75 jaar zijn.
In een reactie laat Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond, weten dat zij voornamelijk pleiten voor en goed onderhouden fietspaden en voor 80plussers voor aangepaste fietsen.
Op de website van de bond is te lezen dat het in Telegraaf-bericht over de ouderen onjuistheden staan. "Een fiets met zijwieltjes wordt nauwelijks geadviseerd. Dat is een optie voor een zeer kleine groep ouderen die met specifieke problemen kampt."
(Bron)
Vergiftigingsverschijnselen bij Oekraïners na fosfor-drama

AMSTERDAM - Het aantal Oekraïners dat kampt met vergiftigingsverschijnselen sinds maandagavond een trein met gele fosfor in hun woongebied ontspoorde en in brand vloog, is opgelopen tot 152. Allen zijn in het ziekenhuis opgenomen.
Onder de slachtoffers zijn 47 kinderen. Dit heeft een woordvoerster van het Oekraïense ministerie van volksgezondheid donderdag bekendgemaakt.
De giftige rook van de fosfortrein sloeg neer in veertien dorpen in het westen van Oekraïne. De trein was van Kazachstan onderweg naar Polen toen hij bij Lviv aan de Poolse grens ontspoorde.
Vijftien van de 58 wagons sloegen om en zes vlogen in brand. Onder de vergiftigden zijn ook hulpverleners die zonder beschermende kleding te dragen als eerste bij het vuur aankwamen en geen weet hadden van de ernst van de situatie.
Minister van transport Mykola Rudkovsky zei dat er aanwijzingen zijn dat het ongeluk veroorzaakt is door een schending van veiligheidsvoorschriften. De drukventielen van de wagons waren defect, en de wagons zelf hadden vijf jaar terug al afgeschreven moeten worden, zei hij. Het transport van gele fosfor over Oekraïens grondgebied is tot nader orde opgeschort.
Vice-premier Oleksandr Koezmoek, die de plaats van het ongeluk bezocht, maakte een vergelijking met de kernramp in Tsjernobyl en zei dat de gevolgen nog niet kunnen worden overzien. Een woordvoerder van het ministerie van noodsituaties meldde donderdag dat het gevaar voor de volksgezondheid inmiddels was geweken, terwijl deskundigen waarschuwden dat er in de omgeving van de ramplocatie mogelijk nog gevaarlijke concentraties fosfor voor konden komen.
Gele fosfor is een stof die in contact met lucht van boven de 40 graden spontaan ontbrandt en dan een karakteristieke knoflooklucht verspreidt. De stof is ook zeer giftig en kan de lever aantasten en uitval van verschillende andere organen veroorzaken. In het verleden is de stof ook als chemisch wapen ingezet.
Het verontreinigde gebied waarbinnen de dorpen liggen is negentig vierkante kilometer groot. Gezegd werd dat de inwoners de raad hebben gekregen om binnen te blijven en voorlopig geen bronwater te drinken, groenten uit hun tuin te eten of melk van hun koeien te drinken.
Fosforverbindingen (fosfaten) worden vooral gebruikt bij de productie van kunstmest, maar zijn ook een belangrijk ingrediënt van pesticiden, tandpasta, wasmiddelen, explosieven, zenuwgassen en vuurwerk.
(Bron)
Chinese reportage over broodjes karton was nep

AMSTERDAM - Een journalist van de televisiezender van de Chinese hoofdstad Beijing is gearresteerd, omdat een door hem gemaakte reportage over broodjes waarvan het beleg voor een groot deel uit fijngehakt karton bestond nep blijkt te zijn.
De televisiezender bood de kijkers woensdag zijn excuses aan.
Voor de reportage, die behalve in Beijing ook elders in China is uitgezonden en ook te zien is op YouTube, is zogenaamd met een geheime camera gefilmd in de keuken waar de broodjes gemaakt zouden worden.
Gezegd wordt dat de broodjes op straat in Beijing worden verkocht. Het beleg zou voor 60 procent uit fijngehakt karton met smaakstoffen en voor 40 procent uit varkensvlees bestaan.
Inmiddels is gebleken dat de journalist de reportage in scène heeft gezet. Hij kocht zelf de ingrediënten en liet vier gastarbeiders uit de provincie het karton-vleesmengsel maken, aldus de zender.
Naar aanleiding van de reportage werden de broodjes varkensvlees van tientallen straatverkopers geïnspecteerd. Geen enkel broodje bleek karton te bevatten.
(Bron)
Verdwaalde Duitser strandt in Zoetermeer

ZOETERMEER - Een 85-jarige man uit Dortmund raakte dinsdag flink uit de koers. De man verloor door een wegomleiding bij zijn stad zijn oriëntatievermogen en strandde een dag later zonder benzine in Zoetermeer.
Het was niet zijn bedoeling zo'n lange reis te maken. De bejaarde automobilist zou in de war geraakt zijn, omdat hij geen Duitse verkeersborden meer zag, zo meldde de politie donderdag.
Agenten die zich over de man ontfermden, wisten diens verontruste zoon te lokaliseren. Deze kwam direct vanuit Duitsland zijn vader ophalen. De zoon verklaarde stellig dat dit het laatste reisje was van zijn vader.
(Bron)

donderdag, juli 19, 2007

Oh ja. Dat gekriebel achteraf. Dat was ik vergeten/had ik expres gewist. Het jeukt!

woensdag, juli 18, 2007

Fout op site Neckermann zet klantpagina's open

AMSTERDAM - Door een fout op de website van postorderbedrijf Neckermann is het mogelijk om op naam van een ander bestellingen te plaatsen. Dat ontdekte een lezer van NU.nl.
Het gaat om een fout in de gepersonaliseerde versie van de webwinkel. Ingelogde gebruikers die bijvoorbeeld een link naar een product aan een kennis mailen, stellen daarmee hun account open voor de ontvanger: als de kennis op de link klikt, is hij automatisch ingelogd onder de account van de afzender.
Die heeft dan toegang tot het digitale winkelwagentje van de ingelogde klant, en kan daar allerlei gegevens wijzigen, bestellingen plaatsen of juist annuleren.
Volgens Webwereld is het - eenmaal onder andermans account ingelogd - eenvoudig om het wachtwoord van de gebruiker te achterhalen. Dat staat open en bloot in de broncode van de webpagina.
Dergelijke kwetsbaarheden, waarbij de inloggegevens in versleutelde vorm in de link worden verwerkt, staan bekend als 'session fixation', en komen op websites regelmatig voor. Onlangs bleek datingsite Lexa vatbaar voor een vergelijkbaar lek.
Neckermann erkent het probleem. De gepersonaliseerde webwinkel Mijn Neckermann is voorlopig gesloten, en gaat pas weer open als de fout is opgelost, laat een woordvoerder weten.
(Bron)
Zestienjarige koopt PS2 en smak geld op eBay

AMSTERDAM - Een zestienjarige jongen uit het Engelse Norfolk bleek een wel heel voordelige aankoop te hebben gedaan. Toen hij een via veilingsite eBay besteld pakketje opende, bevatte dat niet alleen een tweedehands spelcomputer, maar ook 65.400 euro in contanten.
Volgens The Register had de jongen 95 Britse pond (zo'n 140 euro) voor de Playstation 2 betaald.
De ouders van de jongen schakelden de politie in, die het geld voor onderzoek in beslag heeft genomen. Uit het pakketje zouden overigens wel twee spelletjes ontbreken.
(Bron)
Ezels in Kenia moeten luier om

AMSTERDAM - Tot groot ongenoegen van de inwoners hebben de autoriteiten van een Keniaans dorp besloten dat alle ezels een luier moeten dragen. De bestuurders hebben genoeg van de stinkende ontlasting die de dieren in het dorp achterlaten. Zo schrijft de BBC.
"Het begint bij de ezels, straks moeten onze koeien ook een luier om", protesteert een inwoner van het dorp. Zijn medestanders vinden dat de gemeente maar wat meer straatveger moet aannemen. "Daar betalen we allemaal belasting voor."
Bovendien vinden de ezeleigenaren de maatregel heel onpraktisch en zelfs gevaarlijk. "Het is mij in al die jaren dat ik met ezels werk nog nooit gelukt om er eentje een luier om te doen. Ezels kunnen fatale trappen uitdelen. Ik heb al eens mijn been gebroken door een schop van een ezel", aldus een eigenaar.
Burgemeester James Kuria is echte vastbesloten. "We moeten toch iets doen om de stankoverlast terug te dringen." De nieuwe regel had al deze week in moeten gaan, door de protesten is het echter even uitgesteld.
(Bron)
Waarschuwing voor gerookte vis

AMSTERDAM - Voorverpakte gerookte vis kan een schadelijke bacterie bevatten. Daarom moet deze vis voor het eten tot minstens 85 graden worden verhit. Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) dinsdag bekendgemaakt.
De listeria-bacterie kan ernstige problemen veroorzaken, zoals hersenvliesontsteking.
Het advies geldt vooral voor zwangere vrouwen, omdat de bacterie een spontane abortus kan veroorzaken. Maar ook mensen met een verminderde weerstand zoals ouderen, moeten volgens de VWA oppassen.
De VWA heeft gerookte zalm, forel, paling, haring en makreel onderzocht. In ruim drie procent van de visproducten werden meer listeria-bacteriën aangetroffen dan is toegestaan.
"Listeria is in het bijzonder gevaarlijk omdat de bacterie zich blijft vermenigvuldigen, ook al is het product vacuüm verpakt en ligt het in de koelkast", legt de VWA uit.
Listeria is een algemeen voorkomende bacterie die risico's kan opleveren in producten die niet worden verhit. Ook producten als paté, filet américain en kazen van rauwe melk kunnen de bacterie bevatten.
(Bron)
Dreiging acties openbaar vervoer in grote steden

DEN HAAG - Het personeel van de openbaarvervoerbedrijven in de vier grote steden dreigt het werk neer te leggen.
De ondernemingsraden van GVB (Amsterdam), RET (Rotterdam), HTM (Den Haag) en GVU (Utrecht) voorspellen grote arbeidsonrust als het kabinet een motie van de Tweede Kamer om de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in die steden te schrappen, naast zich neer legt.
Twee weken geleden nam de Tweede Kamer de motie aan, ondanks fel verzet van staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer). Volgens haar heeft de Kamer onduidelijkheid gecreëerd en een lange periode van onzekerheid.
Utrecht heeft op grond van de nu omstreden wet Personenvervoer 2000 het gemeentelijk openbaar vervoer al verkocht (aan Connexxion).
In de huidige wet staat dat het stads- en streekvervoer verplicht moet worden aanbesteed. De staatssecretaris memoreerde begin juli nog dat de Kamer, inclusief de PvdA, daarmee vorig jaar nog heeft ingestemd. "Je moet als Kamer je houden aan je eigen keuze en niet een andere richting inslaan", vond Huizinga.
De staatssecretaris gaf aan dat ze over de ontstane situatie wil praten met het kabinet. Tot nu toe is dat niet gebeurd, en het duurt waarschijnlijk nog wel even voordat er een standpunt van het kabinet komt.
Afgelopen vrijdag begon het zomerreces in politiek Den Haag. Op vrijdag 17 augustus staat de eerstvolgende ministerraad gepland.
(Bron)
Bomen Schinveld mochten niet gekapt

AMSTERDAM - Het ministerie van Defensie mag geen bomen meer kappen in de bossen bij het Limburgse Schinveld. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.
De bomen moeten worden gekapt om een veilige aanvliegroute te maken voor Awacs-toestellen van en naar de Navo-basis Geilenkirchen, net over de Nederlandse grens. De provincie Limburg en de gemeente Onderbanken, waartoe Schinveld behoort, gingen hiertegen in beroep bij de Raad van State.
Vorig jaar gaf de toenmalige minister van Vrom Sybilla Dekker (VVD) toestemming voor de kap van twintig hectare bos in Schinveld. De vliegroute naar Geilenkirchen voldeed niet aan de veiligheidsvoorschriften van de Navo. Hiermee vernietigde het Rijk een artikel uit de Limburgse milieuverordening.
De Raad van State oordeelde woensdag dat voor dertien van de twintig hectare 'niet aannemelijk is geworden dat de noodzaak bestond binnen dit deelgebied op korte termijn bomen te kappen'.
Voor de overige zeven hectare vond de Raad van State de beslissing van Dekker 'onzorgvuldig voorbereid en niet deugdelijk gemotiveerd'. Het gaat dan om onder meer om geluidsoverlast en de belasting voor het milieu. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk.
Het Limburgse Schinveld ondervindt al jaren hinder van de nabijgelegen vliegbasis. De inwoners van de Nederlandse grensgemeente hebben last van de lawaaiige Awacs-vliegtuigen die het luchtruim in de gaten houden.
De bossen waren enkele malen het decor van acties. In december 2005 ketenden actievoerders zich vast aan bomen om het kappen tegen te gaan. De politie verrichtte toen meer dan honderd arrestaties.
Vorige maand hielden actievoerders van milieuactiegroep Groenfront! nog een symbolische actie tegen de nieuwe plannen om bomen te kappen. Zij hingen een boomhut op en bezetten een deel van het bos.
(Bron)
Europese Commissie: vrouwen krijgen te weinig betaald

BRUSSEL - Het verschil in salariëring tussen mannen en vrouwen in Europa is nog altijd significant - en dat zal voorlopig niet verbeteren. Dat is de belangrijkste conclusie uit een rapport over salarisverschillen van de Europese Commissie dat woensdag verschijnt.
In de 27 lidstaten van de huidige Europese Unie kregen vrouwen in 2005 gemiddeld zo'n 15 procent minder betaald dan mannen. In 1995 was dat verschil 17 procent. Veel is er dus niet veranderd in de tussenliggende tien jaar. En volgens het rapport wijst niets erop dat het verschil snel kleiner wordt.
Om dit verschil te verklaren noemt de Commissie meerdere oorzaken. Discriminatie speelt bijvoorbeeld een rol en het feit dat vrouwen meer tijd met hun kinderen en in het huishouden doorbrengen. In dit kader verwijst het rapport ook naar tradities die nog altijd een rol spelen. Dit betekent onder meer dat vrouwen zelf geneigd zijn voor een bepaald type opleiding te kiezen (zelden een technische studie, bijvoorbeeld).
Ook het 'glazen plafond', het verschijnsel dat vrouwen beperkt worden in hun promotiemogelijkheden, draagt er toe bij dat vrouwen gemiddeld minder verdienen dan mannen.
Vrouwen verdienen dus minder, terwijl uit de statistieken juist blijkt dat van alle afgestudeerden in de EU bijna 60 procent vrouw is. De Commissie noemt deze situatie "een onacceptabele verkwisting van arbeidskapitaal".
Als oplossing wil de Commissie onder meer uitbreiding van kinderopvang en betere zorgverdeling tussen vader en moeder. Tevens wil ze gelijke betaling als criterium hanteren bij de aanbesteding van publieke contracten. Bovendien vindt de Commissie dat de huidige wetten beter moeten worden nageleefd.
Het rapport bekritiseert het verschil in salaris omdat dit indruist tegen de "fundamentele principes van de Europese Unie". Al in 1957 legde men in het Verdrag van Rome vast dat mannen en vrouwen voor gelijk werk gelijk betaald zouden moeten krijgen.
Het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen is het hoogst in Cyprus en Estland: 25 procent. Nederland scoort boven het gemiddelde van 15 procent; bij ons verdienen vrouwen gemiddeld 18 procent minder dan mannen.
(Bron)
Rugbyspeler loopt maanden rond met tand in voorhoofd

AMSTERDAM - Een Australische rugbyspeler wiens hoofd moest worden gehecht na een botsing met het hoofd van een tegenspeler, kwam er pas na vier maanden achter dat er een tand van de andere man in zijn voorhoofd was achtergebleven.
Ben Czislowski, een voormalig lid van het nationale team en nu verbonden aan een club in Brisbane, speelde aanvankelijk gewoon door, maar kreeg na verloop van tijd last van een ooginfectie, vermoeidheid en pijnscheuten in zijn hoofd.
Een bezoek aan de dokter bracht aan het licht dat er een tand in zijn voorhoofd was vastgegroeid.
"Ik kan er nu om lachen, maar de dokter zei dat het heel vervelend had kunnen aflopen omdat op tanden veel bacteriën zitten", zei Czislowski. De tand heeft hij bewaard en als zijn tegenstander hem wil kan hij hem komen halen.
Rugby is een ruige sport waarbij regelmatig tanden verloren gaan. In 2004 moest bij de Australische speler Shane Millard na een botsing met een tegenstander ook een tand uit het hoofd worden verwijderd.
Twee jaar daarvoor raakte een arm van de Australiër Jamie Ainscough, die destijds in Engeland speelde, zo ernstig ontstoken dat amputatie nog de enige uitweg leek - totdat de oorzaak van de infectie, een ingekapselde tand, werd ontdekt.
(Bron)

dinsdag, juli 17, 2007

TT 120 Bij de jongerenvereniging Dwars van GroenLinks in Utrecht zijn spullen voor het maken van een bom gevonden. Bij het opruimen van een rommelkast stuitte het bestuur op een koffertje met ontstekers en twee buisjes met poeder.

Ik heb hier zoveel ontstekers! En ook wel poeder...
Wat nu, wat nu?
NS wacht op volgende storing

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen moeten wachten tot zich weer een storing voordoet in het netwerk van de pinautomaten, voordat het probleem kan worden opgelost. Dat maakte de NS dinsdag bekend na overleg met de leverancier van het netwerk, KPN.
"Het is nu onduidelijk wat de storingen veroorzaakt. Het systeem wordt scherp in de gaten gehouden, zodra er weer problemen zijn met het pinnen van treinkaartjes weten we waar het probleem zit."
Maandag en dinsdag zorgden storingen in het netwerk ervoor dat bij sommige automaten niet kon worden betaald met een pinpas. KPN kon de spoorwegen dinsdag niet garanderen dat zo'n netwerkstoring niet nogmaals kan voorkomen.
Het spoedoverleg bracht geen duidelijke oorzaken en oplossingen aan het licht. "Misschien heeft het onweer een rol gespeeld en is een component in het systeem defect geraakt. Het lijkt er op dat de storingen optreden tijdens de drukste perioden. In dat geval gaat het woensdagochtend in de spits weer mis, en kunnen we nagaan waar het probleem zit", aldus een woordvoerder van de NS.
Voor het geval woensdag weer alleen met chip of contant betaald kan worden, zet de NS extra personeel in bij de automaten om reizigers uitleg te geven. Mensen die zonder kaartje in de trein stappen kunnen uitstel van betaling krijgen.
(Bron)
Belgische 'vergeten' in MRI-scanner

BRUSSEL - Een Belgische vrouw is vorige week vrijdag vlak voor het weekend in een ziekenhuis in Bergen 'vergeten' na een behandeling in een MRI-scanner. Ze werd pas na ruim een uur opgehaald toen personeel van de afdeling haar man in de wachtkamer opmerkte, meldden Belgische media dinsdag.
De vrouw lag in eerste instantie voor een behandeling van een kwartier in de scanner, maar daar bleef het niet bij. "Het leek me al lang te duren, maar ik bleef geduldig wachten. Het licht in de tunnel ging uit en toen ging ook het licht in de kamer uit!", aldus de vrouw.
De dokter ging naar huis en pas een uur later ontdekte een verpleegster de wachtende echtgenoot, waarna de blunder uit kwam. Het ziekenhuis heeft zich verontschuldigd.
"Tijdens de vakantie is er slechts een dokter voor twee toestellen. Maar gevaar was er niet. De schoonmaakploeg had haar anders sowieso wel ontdekt op maandag."
(Bron)

Die laatste zin maakt het net effe iets te ongeloofwaardig.
Weggespoelde kampeerders opgevangen in kazerne

DEN HAAG - Na de zware regen maandagavond hebben 39 weggespoelde kampeerders op Texel de nacht doorgebracht in de kazerne Joost Dourlein van het Korps Mariniers. De noodopvang is beperkt tot gezinnen met kinderen. Zij stonden op de campings Loodsmansduin en Kogerstrand.
Na een korte, maar hevige regenbui kwam naast de reguliere opvangplekken ook bij de marinierskazerne het verzoek binnen om kampeerders een onderkomen te bieden. "Zij waren totaal weggespoeld en hun tenten zodanig beschadigd dat het niet verantwoord was om ze buiten te laten overnachten.
Vooral voor de kinderen was het een hachelijk avontuur", aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag.
Tussen het Waddeneiland en Defensie bestaan al afspraken over noodhulp.
(Bron)
Geheel niet voorspelbaar.

Angst blijft bij Japanners over nucleaire centrale

KASHIWAZAKI - 's Werelds grootste nucleaire energiecentrale heeft dinsdag moeten toegeven dat er door de zware aardbeving van maandag in Japan meer straling is vrijgekomen dan eerder was gemeld. De beving kostte negen mensen het leven en tienduizenden mensen moesten worden geëvacueerd.
Een brand in de centrale Kashiwazaki-Kariwa was snel geblust. Maar later op de dag bleek dat toch 1200 liter radioactief water in de Japanse zee was gestroomd.
Dinsdagochtend volgde het nieuws dat door de trillingen circa honderd containers met nucleair afval waren omgevallen en van enkelen de deksel was losgeraakt. Wat daarvan de gevolgen zijn, is nog niet precies bekend.
Ook moest het bedrijf toegeven dat kleine hoeveelheden radioactieve materialen in de atmosfeer terecht zijn gekomen. Die vormden volgens de autoriteiten echter geen gevaar voor de gezondheid.
(Bron)

Blijf er lekker stiekem over doen, dat stelt iedereen gerust.
Schaap in brand gestoken bij Zoetermeer

ZOETERMEER - Een schaap is afgelopen weekeinde in de buurt van Zoetermeer slachtoffer geworden van ernstige mishandeling. Het beest is overgoten met een brandbare vloeistof en daarna in brand gestoken.
De vacht op de rug van het schaap is volledig weggebrand en een van de voorpoten heeft derdegraads brandwonden. Volgens de politie moet een dierenarts het beest waarschijnlijk laten inslapen.
De mishandeling gebeurde in een wei bij het recreatiegebied Noord Aa. De schapenweide is eigendom van de gemeente Zoetermeer. De politie zei dinsdag nog op zoek te zijn naar de daders.
(Bron)

............
Vroeg naar bed, lekker slapen - denk je.
Maar als je er dan om 8 uur in ligt, met het idee: nog even lezen, barst er wederom een zondvloed los. Je zou er bijna wat van gaan denken.
Vanochtend stond een stuk straat verderop nog steeds half blank.

maandag, juli 16, 2007

Goh. Aardschok in Japan, néé, die ene kerncentrale heeft een fikje, niks ernstigs, geen radioactiviteit ontsnapt. Geen gevaar voor de volksgezondheid.
Ehm.
Nou ja, wat besmet water. Dat is in zee terechtgekomen. Nee, geen gevaar voor de volksgezondheid.
Tot nader order, in elk geval.
(Gek toch dat mensen zulke geruststellende berichten niet meer zomaar geloven.)
Stel, het is heel warm. En vochtig. En laat: al na twaalven, maar alleen al het idee 'bed' bezorgt je warme rillingen (zweetvariant op de koude).

Al met al is heel erg laat voor je slaapt, zeg een uur of half twee. Je signaleert nog net dat die ene kat toch weer gezellig bovenop je komt liggen, maar dat maakt in al die warmte eigenlijk niks uit.

Tot je wakker wordt, nog geen vier uur, en er mauwt iets buiten. Het klinkt vreemd, en de bovenopkat gaat zoefff naar buiten. Om terug te komen met iets, achtervolgd door haar boze broertje. Ze gaan héél snel weer naar buiten, waarna langdurig een akelig gekraak en geslobber klinkt. Even is het stil, waarna vreemd geschuifel te horen is, een hard maar abrupt afgebroken gepiep klinkt en je het gevoel krijgt dat alles op herhaling gaat, min het binnen-buitenrennen, maar inclusief het gekraak en geslobber...

Beide katten vertonen zich niet meer, en je kunt niet meer slapen.

Brak naar het werk, brak weer thuis - geen katten.
Totdat meneer kat binnenkomt en nadrukkelijk gaat staan draaien bij het bakje waarin soms zomaar ineens natvoer opduikt. Als het niet werkt, eet ie maar wat droge brokjes.
Maar mevrouw kat, meestal al binnen voor het raam helemaal open is, komt niet.

Een uurtje later komt de verklaring: ze komt binnen, drentelt wat, geeft één kopje, en kotst vervolgens hartstochtelijk over het tapijt. Vooral veel vocht. En twee aangevreten muizenstaarten...
Mja, 20 graden, en het lijkt er op de een of andere manier op dat het niet veel koeler zal gaan worden.
Het hele idee van in bed gaan liggen staat me enorm tegen, maar om nou gewoon in de tuin te gaan slapen...

zondag, juli 15, 2007

Be careful what you ask for...
De wolken trekken weg en het wordt warmer en warmer, maar helaas niets minder plakkerig en klaf (klaf= klam en klef).
Inmiddels wordt het trouwens alleen maar warmer, bijna 33 graden in Maastricht, bijna 27 hier in omgeving. Stel je voor dat het nu niet zo bewolkt was, dan waren we geheel weggesmoord vrees ik.
Zo. Alle magneetjes van de ijskast, ijskast soppen, magneetjes schoonpoetsen/pulken, magneetjes weer op de deur.
Je ziet het niet, maar het voelt wel goed. (En bah wat kwam er een drappig sopje vanaf.)
Ik denk weleens: is er nou iets waar ik ècht goed in ben? Los van rommel maken, betweterigheid en dergelijke.
Ja, bedenk ik nu. Er is nog iets waar ik héél goed in ben. Misschien zelfs wel kampioen: uitstellen en niet afmaken.

Ik wil weer eens iets aan de tuin doen. Alleen: nu is het veel te heet, als ik nu woekeraars ga uittrekken lig ik vermoedelijk 10 minuten later gestrekt. Ik kan dus afwachten, want ik vermoed dat het straks gaat regenen, da's wel een stuk koeler. Maar dat werkt niet lekker.
Het is hetzelfde als met opruimen in huis: ik kan het al nauwelijks, maar soms heb ik er zin in en dan lukt het ook wel. Zij het dat ik dan na lang zwoegen wel een vierkante meter - hier weleens direct een kubieke meter :-( - heb opgeruimd, en dat je het verschil dan toch nauwelijks ziet.
Maar doorgaans is het: ik heb tijd zat dus ik begin er later wel aan. Tot ik nauwelijks tijd meer heb en hé, dan heb ik wel zin en puf maar joh, geen tijd hè, dus laat maar even tot ik tijd heb.

Zo ging ik gisteren, toen het me ook te warm was buiten en te bbq-walmig en te 'krijsende kids op verjaardagsfeestje', maar de keuken in.
Overzichtelijke klus: even wat zooi in een vuilniszak dumpen (waarom gooi ik lege verpakkingen niet gewoon direct weg?), en oh ja, laat ik nou die ijskast ook eens van buiten soppen want volgens mij was ie wit vroeger.
Resultaat: een volle vuilniszak rommel (je ziet het verschil niet). En onder de tafel is het nu grotendeels leeg (wat je ook niet ziet omdat er nog teveel rond de tafel staat: een keukenstoel aan de keukenkant en een bank-die-wegmoet aan de kamerkant. De ijskast is nog steeds vies van buiten.

Dus er gebeurt wel degelijk iets, maar nooit precies dat wat ik me had voorgenomen, en ik maak nooit iets echt àf.
Inmiddels zit ik me wel af te vragen: stel nou dat alle rommel ooit zou zijn afgevoerd, dat alles in huis echt een eigen plekje heeft (en dat de katten me vergeven hebben voor het afbreken van alle leuke verstop- en ligplekjes).
Wat dan?
VN waarschuwen voor humanitaire ramp Congo

GENEVE - In het oosten van de Democratische Republiek Congo (RDC) dreigt een humanitaire ramp. Door gevechten en gruweldaden zijn er dit jaar al meer dan 160.000 mensen op de vlucht geslagen. Hulpverleners hebben door de onveilige situatie maar beperkt toegang tot de vluchtelingenkampen.
Hierop heeft de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR vrijdag gewezen. Officieel is het sinds 2003 vrede in de RDC, na een jarenlange oorlog die aan circa 4 miljoen mensen het leven heeft gekost.
Maar met name in Noord-Kivu wordt nog steeds gevochten, vooral tussen door Tutsi's gedomineerde brigades van het regeringsleger en Hutu-rebellen uit Rwanda. Er wordt gemoord, verkracht en geplunderd.
Volgens de Unhcr worden in het oosten van Congo-Kinshasa hele dorpen platgebrand. Alleen al in de provincie Noord-Kivu zijn 650.000 mensen van huis en haard verdreven. De Unhcr heeft de hulp ingeroepen van de VN-vredesmacht Monuc om de ontheemden in de kampen bij te kunnen staan. Monuc is met 17.000 man momenteel de grootste VN-vredesmacht ter wereld.
Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag doet onderzoek naar oorlogsmisdaden in de RDC. De enige verdachte tot nu toe in handen van het ICC, Thomas Lubanga, is een Congolees. Zijn proces is nog in de voorbereidende fase en begint naar verwachting niet voor 2008. Hij is aangeklaagd wegens het ronselen en inzetten van kindsoldaten.
(Bron)
Gefortuneerde zwerfster van Parijse straten gehaald

PARIJS - Al 25 jaar woont de 65-jarige Denise op de straten van de Parijse wijk Montparnasse. Tot afgelopen week. Toen ontdekte de politie dat ze maar liefst 40.000 euro aan papiergeld in haar koffers meezeulde.
Het verhaal verspreidde zich als een lopend vuurtje en voor haar eigen veiligheid zit de 'gefortuneerde dakloze' nu in een opvanghuis, aldus de Franse krant Le Parisien donderdag.
Buurtbewoners noemden Denise voor de ontdekking al 'de prinses', maar dat had niets met het geld te maken. De vrouw had volgens omwonenden namelijk altijd opvallend zware make-up op.
In alle jaren op straat nam ze nooit hulp aan. "Ze accepteerde zelfs geen beker chocolademelk", zei een caféhouder uit de buurt tegen de krant.
'Prinses' Denise kan volgens de politie niet vertellen waar het geld vandaan komt.
(Bron)
Sudan bombardeert weer burgers in Darfur

KHARTOUM - Het leger van Sudan is weer begonnen met het bombarderen van burgerdoelen in de door geweld geteisterde Sudanese regio Darfur. Dat heeft de Amerikaanse speciale gezant voor Darfur Andrew Natsios vrijdag laten weten.
"Na een onderbreking van de bombardementen tussen begin februari en het einde van april heeft de Sudanese regering de bombardementen weer hervat", zei Natsios tijdens een persconferentie in de Sudanese hoofdstad Khartoum na een bezoek aan Darfur.
Het rebellenbolwerk Jebel Marra is het belangrijkste doelwit van de bombardementen.
Natsios riep de regering in Khartoum op de beschietingen onmiddellijk te stoppen. Ook haalde hij uit naar de krijgsheren van rebellengroepen die zich schuldig zouden maken aan banditisme en het zeer fragiele vredesproces zouden frustreren.
In Darfur vechten Arabische milities met steun van het Sudanese leger tegen zwarte rebellen. De Arabische milities, de Janjaweed, hebben veel dorpen van de zwarte burgerbevolking vernietigd. Sinds begin 2003 zijn meer dan 200.000 mensen om het leven gekomen en zeker twee miljoen mensen op de vlucht geslagen. Eerder gesloten bestanden worden nauwelijks nageleefd door de strijdende partijen.
(Bron)
Kinderen slapen in fort van dozen

HAARLEM - De droom van menig kind om in een fort te slapen werd voor een gezin in Haarlem vreemde werkelijkheid. De bewoner van het pand had dozen, met ruim 1800 modelauto's, in zijn woning opgeslagen en de kinderen moesten er letterlijk tussen slapen.
De dozen vormden niet alleen de slaapruimte van de kinderen, maar dienden ook als kastruimte. De kleren lagen bovenop de dozen in plaats van netjes in een kast.
De bewoner werd aangehouden omdat hij de auto's, met een waarde van zeker 55.000 euro, massaal via internet bestelde zonder daarvoor te betalen.
De politie kwam in actie naar aanleiding van een eerdere aangifte in Schalkwijk. Uit het ingestelde onderzoek bleek dat de Haarlemmer poststukken had ontvreemd waarin acceptgiro's zaten met bankgegevens van andere mensen. Hij gebruikte die gegevens om incasso's te laten maken voor zijn bestelde modellen.
De politie vond naast de modelauto's ook diverse poststukken van andere mensen en de computer die bij de oplichting zou zijn gebruikt. De verdachte verklaarde de methode te hebben overgenomen, nadat hij zelf een keer op soortgelijke wijze was opgelicht. Hij was van plan om de illegaal verkregen auto's deels zelf te houden en deels te verkopen.
(Bron)
Reizigers willen betere informatie van NS

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen moeten hun klanten bij ontregelingen van het treinverkeer beter informeren, zodat de gevolgen beperkt blijven. Dat lieten de belangenorganisaties van reizigers in het openbaar vervoer weten in een toelichting op de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek NS, dat vrijdag werd gepubliceerd.
Treinreizigers lopen volgens de belangenclubs nog te vaak vertraging op. De drastisch aangepaste dienstregeling die NS eind vorig jaar invoerde, heeft niet geleid tot een stijging van de punctualiteit, menen onder meer reizigersvereniging Rover, ANWB, Consumentenbond en Landelijke Studentenvakbond.
"Over de informatie bij ontregelingen is slechts 49 procent tevreden", aldus de organisaties. "Grootste probleem is nog steeds het op tijd rijden. Het aandeel reizigers dat daarover tevreden is, nam toe tot 43 procent."
Daar staat tegenover dat reizigers over het algemeen tevreden zijn over het reizen met NS. Ongeveer 69 procent van de geënquêteerden geeft het bedrijf een rapportcijfer van 7 of hoger.
NS legt de ontwikkeling van de klantoordelen op het gebied van ontregelingen en punctualiteit totaal anders uit dan de consumentenorganisaties. Het bedrijf wijst er liever op dat de rapportcijfers op deze deelgebieden op het hoogste niveau in jaren liggen.
Het vervoersbedrijf erkent desondanks al langer dat de informatievoorziening beter moet. De spooronderneming wil dat onder meer bereiken door treincoupés te voorzien van beeldschermen met actuele reisinformatie.
Een woordvoerder van NS nuanceert de kritiek van de belangenorganisaties van reizigers door te wijzen op de positieve effecten van de nieuwe dienstregeling. "Het percentage reizigers dat hun aansluiting haalde, is flink gestegen.
Daarnaast is het aantal treinen met tweehonderd per dag toegenomen en hebben we 3 tot 4 procent meer reizigers vervoerd. Het goederenvervoer is de afgelopen jaren ook verdubbeld, terwijl er geen extra spoor is bijgekomen. Er moet dus meer treinverkeer over hetzelfde spoor. De nieuwe dienstregeling zorgt ervoor dat dat alemaal kan."
Rover, de belangenorganisatie van reizigers in het openbaar vervoer, is ook teleurgesteld in de NS. De organisatie is er niet blij mee dat de twee ritten per dag van de Beneluxtrein met ingang van maandag vervallen. De uurdienst tussen Amsterdam en Brussel kampt met een tekort aan locomotieven.
De trein die normaal gesproken om 10.26 uur vertrekt vanuit Amsterdam, rijdt tot en met 31 augustus niet, net als de trein die om 13.40 uur richting Nederland vertrekt vanuit Brussel.
Van de twaalf locomotieven die geschikt zijn om te rijden op zowel Nederlands als Belgisch spoor, is bijna de helft kapot.
Rover vindt samen met de Belgische zusterorganisatie BTTB dat de Nederlandse Spoorwegen en de Belgische spooronderneming NMBS vervangende treinen moeten inzetten. "Midden in het drukke vakantieseizoen en zonder voldoende compensatie een trein tussen beide steden opheffen is voor de reizigers niet aanvaardbaar", aldus Rover.
NS heeft volgens een woordvoerder aangeboden om locomotieven in te zetten die straks worden gebruikt op HSL-Zuid. Tot nog toe heeft de NMBS geen gebruik gemaakt van dat aanbod. De reden daarvoor is onbekend. De NMBS was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.
Tussen Rotterdam en Roosendaal zet NS de komende anderhalve maand wel twee extra intercity's in, zodat reizigers van en naar Zeeland hun aansluiting niet missen.
Dat is slechts een pleister op de wonde voor Rover en BTTB. Zij vinden dat het steeds slechter gaat met de Beneluxtrein. "Regelmatig valt hij uit en als hij wel rijdt, zijn er meestal veel te weinig zitplaatsen", aldus Rover.
"Het komt geregeld voor dat passagiers tussen Rotterdam en Antwerpen moeten staan. De laatste maanden wordt het met de Beneluxtrein van kwaad tot erger".
(Bron)

Uit ervaring: bij flinke problemen kun je vaak niet méér info geven dan dat er niets rijdt en dat je het direct zult melden als er nieuws is.
Dat voelt als te weinig informatie, maar meer is er dan domweg niet.
IJsberen voor bevalling vaker naar vasteland

WASHINGTON - Vrouwtjesijsberen drijven steeds vaker op smeltend ijs naar het vasteland om te bevallen. Zij maken daar een hol om hun jongen tegen de kou te beschermen. Dit hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.
Slechts 37 procent van de holen bevond zich tussen 1998 en 2004 nog op ijs. Tussen 1985 en 1994 was dat nog 62 procent.
Door de opwarming van de aarde bevriest het ijs steeds later. De onderzoekers voorspellen dat de beren in de toekomst te ver uit de kust zijn om nog veilig op een ijsschots naar het vasteland te kunnen komen.
(Bron)
12-Jarige scholier voorkomt busongeluk

BERLIJN - Een 12-jarige scholier heeft donderdag in Duitsland een ernstig ongeluk met een bijna volle schoolbus voorkomen, nadat de 72-jarige chauffeur, vermoedelijk door een beroerte, bewusteloos was geraakt achter het stuur.
Terwijl de bus in de buurt van het station van Rain am Lech bij Augsburg in een hellende straat naar beneden rolde, wist de jongen, die achter de bestuurder zat, de handrem aan te trekken. De bus kwam daardoor in een bocht met een lichte klap tot stilstand tegen een vangrail, waar achter een vijf meter diepe afgrond lang, zei de politie.
Alle veertig kinderen in de bus bleven ongedeerd. De buschauffeur werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.
(Bron)
Voor het eerst water op planeet buiten zonnestelsel

PARIJS - Astronomen hebben voor het eerst water aangetroffen op een planeet buiten ons zonnestelsel, de HD189733b. Dit meldde het tijdschrift Nature woensdag.
De planeet in het sterrenbeeld Kleine Vos is met de huidige chemisch aangedreven raketten voor de mensheid niet bereikbaar om hij zich op een afstand van zestig lichtjaren van de aarde bevindt.
HD189733b is ook tamelijk onherbergzaam: de temperaturen schommelen er tussen de 500 en 2000 graden. Het water is er dan ook aanwezig in de vorm van stoom.
In ons eigen zonnestelsel is eerder water geconstateerd op Mars. Ook op een maan van Jupiter komt waarschijnlijk water voor.
(Bron)
Proef met bijstandsouders in vijftien gemeenten

DEN HAAG - Alleenstaande ouders in de bijstand die een kind verzorgen en in deeltijd werken of gaan werken, krijgen in vijftien gemeenten vanaf september 100 euro per maand extra. Het gaat om een proef die is bedoeld als stimulans te gaan werken of meer te gaan werken en dat te combineren met de zorg voor kinderen onder de zestien jaar.
Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een voorstel hiertoe van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Aanvankelijk zou de toelage 66 euro per maand bedragen, maar het kabinet besloot die op verzoek van de Tweede Kamer te verhogen naar 100 euro. De proef moet duidelijk maken of extra geld inderdaad leidt tot meer arbeidsdeelname.
Het kabinet wil dat weten voordat de nieuwe Wet voorzieningen arbeid en zorg alleenstaande ouders (Wet Vazalo) landelijk in werking treedt. Dat zou op 1 januari 2009 moeten gebeuren. De deelnemende gemeenten zijn Almere, Amersfoort, Boxmeer, Breda, Den Haag, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Ooststellingwerf, Utrecht, Vlagtwedde, Weststellingwerf en Zwolle. Zij vormen volgens het kabinet een afspiegeling van de Nederlandse gemeenten.
(Bron)

100 euro meer per maand. Hoeveel ben je kwijt aan kinderopvang?
Chinese broodjes gemaakt van karton

AMSTERDAM - Fijngehakt karton, gedoopt in industriële chemicaliën en op smaak gebracht met varkensvleesaroma, blijkt het belangrijkste ingredient te zijn van broodjes die werden verkocht in een wijk in Beijing. Dat heeft de Chinese staatstelevisie woensdag gemeld.
Verslaggevers namen met een verborgen camera een kijkje in de "bakkerij", een smerig, armoedig gebouw met waterplassen en stapels karton op de vloer. De maker zegt dat zijn broodjes varkensvlees voor 60 procent uit karton en 40 procent uit vet varkensvlees bestaan.
De verslaggever neemt een hap en merkt op dat er niet veel smaak aan de broodjes zit. "Kunnen andere mensen het verschil proeven?" De maker antwoordt: "De meeste mensen niet (...) Ik eet ze zelf niet." Uiteindelijk verschijnen agenten om de illegale operatie stil te leggen.
Voedselschandalen zijn aan de orde van de dag in China. De Chinese autoriteiten beginnen volgende maand met een nieuw offensief om de voedselveiligheid te verbeteren in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2008.
Ook de export lijdt onder de vele schandalen. De lijst met Chinese producten waarmee iets mis blijkt te zijn groeit praktisch dagelijks.
(Bron)
Australiër vernielt telefoonmasten met tank

SYDNEY - Een Australische man heeft zaterdagochtend een spoor van vernielde mobiele telefoonmasten achtergelaten in Sydney, na een doldwaze rit met een legertank.
Surveillerende politieagenten stuitten op de gerestaureerde tank in een buitenwijk van de stad toen het legervoertuig juist een elektriciteitsstation vernielde. De agenten volgden het voertuig ruim 90 minuten door andere wijken, waar de tank tegen verschillende telefoonmasten aan beukte.
Zodra het legervoertuig tot stilstand kwam, konden de agenten de 45-jarige bestuurder arresteren. De man was in het bezit van drugs en een wapen.
Het is niet duidelijk waarom de man het op mobiele telefoonmasten gemunt had. De tank was privébezit.
(Bron)
De bedwants is terug in Europa

BRUSSEL - De bedwants, een bloedzuigend insect van een halve centimeter groot, leek verdwenen uit Europa maar is de laatste tijd weer helemaal terug.
Nadat het beestje de afgelopen jaren in New York al zorgde voor een massale obsessie, waarschuwen nu ook hoteluitbaters en gespecialiseerde bestrijdingsbedrijven in België.
"Het is een pest" zegt een hoteleigenaar in de Vlaamse krant Het Volk. "Door een betere hygiëne dacht men dat de beesten uitgestorven waren, maar niets is minder waar. De bedwants is aan een complete revival bezig", zegt een Vlaamse ongediertebestrijder in dezelfde krant.
De bedwants laat zich niet tegenhouden door fanatiek poetsen. Het beestje komt voor in goedkope jeugdherbergen maar ook in dure hotels.
Het insect wordt 5 tot 6 milimeter groot en heeft een breed en plat lichaam. Daarmee verstopt het zich makkelijk in de plooien van beddengoed en matrassen, maar desnoods achter het behang of in holle bedspijlen.
De wants leeft van het bloed van onder andere de mens. Hij prikt met zijn steeksnuit door de huid, zuigt bloed en injecteert verdovende en antistollende stoffen. Dat leidt tot wondjes en jeukbulten.
(Bron)

Krijgt u ook zo'n jeuk van dit soort verhalen?
De middag en de avond waren hier... rokerig. Fietsend door de wijk kon je goed vaststellen waar ze net begonnen waren, waar het vlees al op de bbq lag en waar het vlees er al te lang op lag.
Tis weer mooi weer.