maandag, februari 18, 2002

Nu.nl:

"Man bekent sekschats in de VS

CHICAGO/UTRECHT - Ruim vijf maanden na zijn arrestatie in Chicago heeft de 23-jarige 'seksmailer' Menno B. uit Utrecht voor de rechtbank in de Amerikaanse stad alsnog bekend. Hij heeft toegegeven met een minderjarig meisje over seks te hebben gechat op het internet. De vader van M.B. maakte dat vrijdag bekend.
De computerprogrammeur reisde in augustus vorig jaar naar Chicago voor een ontmoeting met een 14-jarig meisje, dat hij in een chatroom op het internet had leren kennen. Het 'meisje' was echter een agente van de FBI. Toen B. in Chicago aankwam, stonden een paar FBI-agenten hem op te wachten, die hem arresteerden.
De aanklacht dat B. naar de Amerikaanse stad zou zijn afgereisd om seks te hebben met een minderjarige is met de bekentenis komen te vervallen. Hij kon voor deze aanklacht een straf van maximaal 15 jaar krijgen. Nu B. heeft bekend, zal de rechter in Chicago hem waarschijnlijk een straf van tussen de 24 en 30 maanden opleggen."

Ik snap het nog steeds niet. Is afreizen voor een ontmoeting hetzelfde als plannen om seks te hebben? En in hoeverre heeft de FBI dit uitgelokt? Hoe valt dit te rijmen met het feit dat er wel meisjes van 14 trouwen in de VS? Hoeveel meisjes rond die leeftijd hebben niet een vriendje dat de leeftijd van M.B. heeft? Stel dat er inderdaad een 14-jarig meisje op hem had gewacht, wat dan? Het kan een meisje zijn dat in de val van een pedofiel is gelokt, maar het kan ook een meisje zijn dat weet wat ze doet. Een afspraak is toch niet direct hetzelfde als seks.
Stel dat er inderdaad een 14-jarig meisje op hem had gewacht, en ze hadden inderdaad seks gehad - wat was dan de maximumstraf geweest? En als hij haar verkracht had? En als hij met haar getrouwd was en dan seks had gehad?
Vriendje vroeg zich al af: wat als een meisje van 14 zich uitgeeft voor FBI-agente en je maakt dan een afspraak?
24 tot 30 maanden, dat is een verrekt lange date...

Geen opmerkingen: