donderdag, januari 30, 2003

Knipje uit de column van Jan Rensen in Metro:

Wie wel op de CDA-lijst stond was Maarten Haverkamp, en hij bezorgde me het op een na mooiste televisiemoment van de verkiezingen. Maandagavond in Lijst 0 was te zien hoe Katja Schuurman en Bridget Maasland elk een kandidaat van respectievelijk CDA en PvdA tijdens de verkiezingsavond volgden. Beiden jong en beiden op het randje van wel of niet gekozen worden. Katja was bij Maarten Haverkamp, 28 jaar en 44e op de CDA-lijst. Bridget volgde Martijn van Dam, 24 jaar en 41e PvdA-kandidaat. Voor beiden werd het feest want alletwee komen ze de kamer in. En toen gebeurde het. Katja nam Maarten mee naar zijn voorman JP, en Bridget ging met Martijn naar Job Cohen.
Hoewel de laatste maar zijdelings bij de verkiezingscampagne betrokken was, en hoewel tijdens het partijcongres de PvdA-zege nog illusionair ver weg was, kende Cohen de nummer 41 op de lijst,met naam en toenaam, wist hoe oud hij was en waar hij vandaan kwam. Hij roemde Martijn om zijn al betoonde daadkracht, deelde een vriendschappelijke schouderklop uit en vertrouwde hem alle succes in de Tweede Kamer toe.
Balkenende, wiens partij tijdens haar congres op een dikke vijftig zetels stond en voor wie de nummer 44 dus een reële kandidaat was, had geen notie van wie hij voor zich had. Sterker: het interesseerde hem geen klap. Een slap handje zonder hem aan te kijken, want alle aandacht voor Katja. "Ik zie hem binnenkort wel bij de eerste fractievergadering", zei hij tegen háár, voor hij, na nog een laatste snelle blik in het als immer spannende decolleté, zich haastte om zijn persoonlijk gewin nog eens te laten toejuichen.
Balkenende, betrokken, betrouwbaar.

Geen opmerkingen: