donderdag, december 02, 2004

Honden bijten tientallen schapen dood

OOSTERBLOKKER - Twee honden hebben donderdag in een weiland aan de Oosterblokker te Oosterblokker (Noord-Holland) meer dan veertig, veelal drachtige schapen de dood ingejaagd. Volgens een woordvoerder van de politie is een deel van de schapen doodgebeten en een aantal dieren kwam in de sloot terecht en verdronk.
De honden zijn mogelijk woensdagmiddag al het weiland binnengekomen. Ze hebben vervolgens flink huisgehouden. De politie spreekt van "een massaslachting onder de schapen". Donderdag rond 14.00 uur konden de honden worden gevangen.
De eigenaar van de honden, een man uit Wijdenes, ontdekte rond 07.00 uur dat de dieren niet in hun hokken zaten. Hij heeft een gesprek gehad met de drie benadeelde schapenhouders over de financiƫle afdoening van de zaak. Volgens de politie worden de twee honden, herders, niet afgemaakt. "Ze verhuizen met hun eigenaar binnenkort naar een meer stedelijke omgeving."
(Bron)

Daar zullen dan waarschijnlijk geen schapen lopen - hopen dat ze geen andere honden pakken, katten, kinderen, en dat er geen kinderboerderij in de buurt is.
En: ze zijn misschien woensdagmiddag al in het weiland gekomen, en de eigenaar merkte pas dat ze weg waren om 7 uur 's ochtends. Is het normaal dat je niet naar die beesten omkijkt? (Ik weet duidelijk helemaal niks van honden, maar toch...)

Geen opmerkingen: