dinsdag, september 26, 2006

Voortvluchtige overvaller verbleef in woning skinheads

ROTTERDAM - De 35-jarige voortvluchtige en gevaarlijke overvaller E.J. Q., die in 2001 ontsnapte uit gevangenis De Schie in Rotterdam, heeft zich schuil gehouden in de woning van twee rechts-extremisten in de Boelstraat. Het Landelijk Parket deed daar vorige week een inval, nadat de twee een man van allochtone afkomst op straat hadden bedreigd. [knip]
Q. zat vast voor gewelddadige overvallen op grenswisselkantoren in Hoek van Holland en Rotterdam. Bij de overval op het GWK in Rotterdam schoot hij meermalen op de politie. De rechtbank had hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf jaar.
De zaak kwam vorige week maandag aan het rollen nadat de twee skinheads, een 22-jarige bewoner en een 19-jarige vrouw, in de vroege avond de voorbijganger hadden bedreigd met een pistool, een boksbeugel en een mes. Daarop hield de politie het stel aan. Ze trof vervolgens in de portiekwoning aan de Boelstraat behalve wapens en grondstoffen ook rechts-extremistische documenten, boeken en andere racistische uitingen aan. Het hele huis werd door politie en justitie leeggehaald.
(Bron)

Je bent extreem-rechts, je hebt wapens in huis, je hebt een gewelddadige voortvluchtige overvaller in huis, dus wat doe je? Dan ga je op straat iemand bedreigen, dan val je lekker op.

Geen opmerkingen: