vrijdag, maart 20, 2009

Hagenaar dreigt met bloedbad op school

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft een 23-jarige Hagenaar aangehouden die had aangekondigd dat hij een bloedbad zou aanrichten op het Maerlant Lyceum in Den Haag.
De informaticastudent liet op een Amerikaanse site weten dat hij het voorbeeld van de 17-jarige scholier Tim Kretschmer in het Duitse Winnenden wilde volgen.
De schietpartij in Duitsland kostte ruim een week geleden vijftien slachtoffers en de dader het leven.
Een woordvoerster van de politie bevestigde vrijdag een bericht over het dreigement van de Hagenaar in het AD. De jongeman werd zondag al aangehouden.
De politie wilde eerst het onderzoek afronden voordat het nieuws naar buiten kwam. ''We willen geen onrust veroorzaken'', aldus de zegsvrouw.
De man zei na de aanhouding dat het een grap was en dat hij slechts stoer wilde doen. Hij had de boodschap op internet gezet via de computer van iemand anders. Hulp van de FBI leidde de politie eerst naar een Haagse vrouw.
Toen bleek dat haar beveiligde draadloze netwerk was gehackt, leidde het spoor naar het huis van de Hagenaar waar hij met anderen woont.
Zijn 20-jarige huisgenoot, een oud-leerling van het lyceum, had ingebroken in de computer. Hij wordt waarschijnlijk vervolgd voor computervredebreuk.
De 23-jarige Hagenaar blijft nog zeker veertien dagen vastzitten.
Ook kan hij een fikse rekening verwachten van enkele tienduizenden euro's voor de arbeidsintensieve en dure onderzoeken van de politie.
De politie heeft sinds het Duitse bloedblad de handen vol aan 'stoere grapjes'.
Zo werden onlangs in Rotterdam en Breda verdachten aangehouden die schooldrama's aankondigden.
(Bron)

Als je zoiets 'stoer' vindt, mag je wel verplicht opgenomen worden.
Als je het doet om te kunnen spijbelen, sja. Oma vertelt: als wij vroeger wilden spijbelen, dan gingen we gewoon niet naar school. En dan liepen we over de markt ons af te vragen of dit nou wel zoveel leuker was, en stiekem op de kerkklok te gluren of we voor ons fatsoen alweer konden voorstellen om maar weer es terug te gaan.
Ook niet stoer, maar wel minder stom.

Geen opmerkingen: