dinsdag, januari 05, 2010

Oorlog in de slaapkamer. Tijger ontdekt altijd nieuwe plekjes, en na een flinke tijd probeert Tom ze in te pikken. Zo ligt Tijger al een tijd graag op een doos te slapen, op pakweg anderhalve meter hoogte. Iets daarboven is nog een doos, soms gaat ze daarheen en klapt dan heel handig een klep van de doos open zodat ze er in kan liggen. Zo ben ik haar al eens kwijt geweest, nergens een Tijger te bekennen, tot ik later duidelijk gesnurk uit de doos hoorde komen.
Sinds gisteren durft Tom het aan en slaapt hij op die doos. De hoogste positie is niks voor hem, als ie dat zou proberen stort ie waarschijnlijk met doos en al naar beneden en ik denk dat ie dat wel door heeft.
Tijger accepteerde het, lag een tijd op bed te slapen, maar het ging toch kriebelen kennelijk: vanavond klom ze dwars over Tom heen op de hoogste doos. Gebrom en geblaas, een boze Tom en een Tijger die koninklijk boven hem uittorende met zo'n blik van 'ik heb hier niets mee te maken'.
Nu de rollen weer duidelijk zijn gemaakt (Tijger is baas boven baas, letterlijk en figuurlijk), mag Tom weer rustig liggen en slaapt Tijger weer op het bed.

Geen opmerkingen: