woensdag, maart 10, 2010

Honderden aanmeldingen voor lijst van Verdonk

DEN HAAG - Het loopt storm bij Trots op Nederland van Rita Verdonk. Sinds de val van het kabinet, 2,5 week geleden, hebben zich 444 mensen aangemeld die de ambitie hebben voor haar partij in de Tweede Kamer plaats te nemen.
Een van hen is haar medewerker en oud-politiechef René Lancee.
Dat hebben hij en campagneleider Rob Gerharts woensdag gezegd. Belangstellenden kunnen zich nog steeds aanmelden, waarna een selectiecommissie van de partij enkele tientallen mensen zal kiezen.
Na een afrondend gesprek met Verdonk zelf komen er twintig tot 25 mensen op de lijst voor de verkiezingen voor een nieuwe Tweede Kamer op 9 juni, aldus Gerharts.
Verdonk streeft ernaar om deze maand haar eerste verkiezingsprogramma te presenteren. Een clubje economen is nu bezig de plannen door te rekenen, meldt Gerharts.
Eventueel leggen ze die ook nog voor aan het Centraal Plan Bureau (CPB), zoals gebruikelijk is bij verkiezingsprogramma's.
In de laatste peilingen schommelt Verdonk nu tussen de nul en één Kamerzetel. Maar haar campagneleider wijst erop dat bij de vorige week gehouden gemeenteraadsverkiezingen 4,5 procent van de mensen in de 41 gemeenten waar Trots op Nederland meedeed, op Verdonks partij heeft gestemd.
Dat leverde 62 zetels op. Gerharts stelt dat dit landelijk omgerekend drie tot zes zetels in de Kamer kan opleveren.
Maar het zal nog beter worden, verwacht hij, want mensen zullen verrast zijn door het verkiezingsprogramma en de sterke lijst.
Trots op Nederland heeft inmiddels een kleine duizend betalende leden en een databestand van acht- tot tienduizend mensen die zich als sympathisant hebben aangemeld. Leden kunnen zich echter niet op een congres uitlaten over het programma.
In de aanloop naar de verkiezingen zullen de plannen wel in kleinere kring in de regio worden besproken, aldus Gerharts.
(Bron)

Wel verstandig, gezien wat hier in Utrecht gebeurde. Stel je voor dat je tóch een zetel haalt en de eerste 50 kandidaten willen niet. En je hebt nog wat reservemensen voor als je weer wat fascisten van je lijst verwijdert.

Geen opmerkingen: