vrijdag, oktober 26, 2001

Knip van nu.nl, zonder commentaar:

"Jomanda bundelt 'postume gesprekken' met Millecam

HILVERSUM - Het 'genezend medium' Jomanda gaat een boekje uitgeven met transcripties van gesprekken die zij zegt te hebben gevoerd met Sylvia Millecam nadat deze actrice was overleden. Dat heeft Jomanda vrijdag gezegd in de radio-uitzending van het BNN-mediaprogramma Storing.
Millecam overleed half augustus aan borstkanker. Jomanda zou haar hebben gezegd dat zij helemaal geen kanker had. De Inspectie voor de Gezondheidszorg begon daarop een vooronderzoek naar Jomanda's praktijken.
Als er een verband bestaat tussen haar werk en gezondheidsschade bij haar patiƫnten wordt het Openbaar Ministerie ingeschakeld. Dat is volgens een woordvoerster van het OM in Arnhem nog niet gebeurd. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid zei vrijdag dat het onderzoek van de inspectie nog in volle gang is.
Jomanda zegt nog regelmatig contact te hebben met Millecam. Zij beweert dat de actrice de ontstane commotie rond haar dood en de suggesties over de rol van Jomanda daarin betreurt. Middels haar boekje zou Millecam haar visie willen geven op de gebeurtenissen rond haar dood. "Dit is haar eigen waarheid", aldus Jomanda tegen Storing-presentator Jeroen Pauw.
Jomanda zegt rekening te houden met de gevoelens van de nabestaanden van Sylvia Millecam. Ze zou toestemming voor de publicatie hebben van Millecams moeder en van de levenspartner van de actrice. Het is nog onduidelijk wanneer het boekje in de winkelschappen ligt.
Vrijdagavond zendt BNN een deel van het gesprek met Jomanda opnieuw uit in de televisie-editie van Storing."

Geen opmerkingen: