zaterdag, juni 08, 2002

Die introductiedag, daar mailde iemand over ;-)
We begonnen met een inleiding met sheets. Informatief inderdaad, maar niet echt sprankelend. Daarna creatief doen in het kader van de samenwerking: de mensen gesorteerd door middel van een kleurcode op hun naambadge, per tafeltje zes vierkantjes papier en een koffertje met verf en kwasten. 'Mijn' tafel had rood en geel, anderen hadden blauw en groen, groen en geel, paars en rood. De bedoeling was om alle vierkantjes te beschilderen, waarbij elk groepslid op alle vierkantjes een bijdrage moest leveren. Ik heb veel navolgers gezien van Mondriaan en Pollock en De Kooning, een Newmann, en toch nog heel wat puur figuratieve dingen (bootjes, bomen, uiteraard een spoorwegovergang, en een Treintubbie -> ik besloot dat we toch ook een vierkantje moesten maken dat iets herkenbaars voorstelde, dus met mijn uiterst beperkte tekentalent maakte ik een soort sneeuwpop met van die kindertekening-harkhandjes). Vervolgens moesten we vierkantjes ruilen met de andere groepen, zodat je uiteindelijk twaalf vierkantjes in alle tinten en stijlen had, die vervolgens werden ingelijst.
Daarna lunch, en daara een informatie-stoelendans: zes mensen uit diverse takken van het bedrijf kwamen vertellen wat hun afdeling precies deed. Vooral de calamiteitenman en de goederendame waren populair. De laatste heeft een uitgebreide uitleg gegeven over het geheimzinnige heuvelen op de Kijfhoek ;-)
Evaluatie en borrel na. Het was leuk om achtergrondinformatie te krijgen, en om te horen dat je ruim 100 collega's in dezelfde functie hebt in Nederland. We waren met z'n vieren op die introductiedag, we hebben allemaal dezelfde spullen en dezelfde voorschriften, en we doen het allemaal anders ;-)
Aan het einde van de dag kwam ook het voorstel om over drie maanden een terugkombijeenkomst te houden. Ik vrees alleen dat de leiding wel aanvoelde dat dat ook iets te maken had met de meer dan uitstekende catering (die we niet direct verwacht hadden in een kerk).

Geen opmerkingen: