zaterdag, september 06, 2003

TT 192 Kunstbuik tegen tienerzwangerschap

MANCHESTER Jeugdwerkers in het Engelse Manchester wenden een nieuwe methode aan om verhitte tieners van onbesuisde seks te weerhouden. Een probaat middel tegen tienerzwangerschap: de kunstbuik.
Jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar moeten een tijdje een pak met een dikke buik dragen om te ervaren hoe zwaar het is om zwanger te zijn. De nepbuik bootst 20 symptomen van zwangerschap na. De bedoeling is dat het dragen van de buik de kinderen geneest van eventuele romantische ideeën over zwangerschap.
De achterstandswijk Benchill, waar het experiment wordt uitgevoerd, kent een extreem hoog aantal zwangere tieners.

Ik denk dat die jongens inderdaad afzien van zwangerschap na deze ervaring...
Overigens heb ik de indruk dat in Engeland sowieso veel meer jeugdzwangerschappen voorkomen, omdat het voor sommigen de enige manier is om een uitkering te krijgen en zo zelfstandig te worden. Hele slechte reden voor een zwangerschap, maar misschien moet je dat symptoom dan op een andere manier bestrijden.
In de VS hebben ze de babypop. Meiden die 'romantische ideeën' hebben, krijgen die pop mee naar huis en moeten er een tijdje voor zorgen. Het krijst, het wil eten, het poept, het spuugt, en er wordt geregistreerd hoeveel aandacht de 'moeder' aan de 'baby' spendeert, en hoe goed ze ervoor gezorgd heeft. Het blijkt dat het de meeste meiden heel vies tegenvalt. Ik heb alleen nog niet van een vervolgonderzoek gehoord, met het antwoord op de vraag of het ook daadwerkelijk geholpen heeft. Want zolang er nog steeds meiden op de EHBO-afdelingen binnenkomen met heftige buikpijn, en die compleet verbijsterd zijn als ze te horen krijgen dat ze weëen hebben, lijkt me de voorlichting nog steeds niet helemaal compleet.

Geen opmerkingen: