vrijdag, oktober 08, 2004

Britse gijzelaar Kenneth Bigley vermoord

DUBAI - De Brit Kenneth Bigley is omgebracht door zijn gijzelnemers in Irak. Op een video-opname is te zien hoe de 62-jarige Brit wordt onthoofd. Dat meldde het Britse persbureau Reuters vrijdag.
De tv-zender Abu Dhabi Television meldde op basis van "welingelichte'' bronnen de dood van Bigley als eerste. Iraakse opstandelingen in Falluja zouden hebben gemeld dat de ingenieur donderdagavond is onthoofd in de stad Latifiya, in de buurt van Bagdad. In Falluja houden veel strijders van de groepering Tawhid wa al-Jihad van Musab al-Zarqawi zich schuil.
De Britse tv-zender Sky News meldde dat bronnen binnen de Britse regering de dood van Bigley hebben bevestigd.
Bigley werd op 16 september ontvoerd door de groep van de Jordaanse terrorist al-Zarqawi, samen met twee Amerikanen. Vorige week liet de Arabische nieuwszender al-Jazeera beelden van Bigley zien, die ineengedoken in een kooi zat en de Britse regering smeekte zich in te spannen om hem vrij te krijgen.
De ontvoerders wilden dat alle vrouwelijke gevangenen in Irak worden vrijgelaten. Om hun eisen kracht bij te zetten hadden ze de twee Amerikaanse gijzelaars al vermoord. De moeder van Bigley en zijn Thaise vrouw hebben emotionele oproepen aan de gijzelnemers gedaan om hem vrij te laten. De Libische leider Kadaffi riep de ontvoerders woensdag nog op Bigley te sparen.
(Bron)

Heel stoer.

Geen opmerkingen: