dinsdag, mei 16, 2006

Bestaat de VVD nog? Een minister past de wetten toe zoals ze al jaren doet - waar haar partij haar altijd voor toejuichte. De helft van diezelfde club krijst nu dat ze bloed aan haar handen heeft, wegens dezelfde toepassing van dezelfde regels. Schijnheilig dus.
Maar: een deel van de kennis op basis waarvan ze die regels nu toepast, was haar allang bekend. Dus waarom nu? Wegens de publiciteit? Of wegens de lijsttrekkersverkiezing? Dat oogt op z'n minst dubieus.
En: hoe flikt ze dat zo snel? Terwijl ze twee dagen terug nog zei dat Hirsi Ali niets te vrezen had?
En: die mensen die nu woest worden omdat Hirsi Ali in gevaar zou komen (wat overigens geen reden was voor haar status, want dat gedwongen huwelijk was ook onzin had ze toegegeven - het gevaar kwam pas toen ze eenmaal hier woonde en haar meningen begon te uiten), waar waren die bij eerdere soortgelijke gevallen? Ik kan me niet herinneren dat de emoties aan die kant zo hoog opliepen in het 'homo's terug naar Iran'-debat bijvoorbeeld.
Ik snap de emotie - het gaat voor de VVD-kamerleden om een collega. Maar die emotie rechtvaardigt blijkbaar plotseling àlles. En dat kan niet.

Geen opmerkingen: