woensdag, oktober 17, 2007

Zwavel in knoflook verlaagt bloeddruk

Onderzoekers van de universiteit van Alabama in Birmingham hebben ontdekt waarom het eten van veel knoflook het risico op hart- en vaatziekten verminderd. Allicine, de zwavelverbinding die ook de geur van knoflook veroorzaakt, werkt namelijk bloeddrukverlagend en voorkomt zuurstoftekort in weefsels.
De onderzoekers ontdekten dat bloedcellen bij reageerbuisproeven direct zwavelwaterstof gingen produceren als ze in aanraking werden gebracht met knoflook. Deze zwavelverbinding (ook geproduceerd door rottende eieren) is een signaalstof die remmend werkt op verschillende biochemische processen.
Er zijn op dit moment verschillende knoflookpreparaten in de handel, gemaakt op diverse manieren. Ze hebben verschillende knoflookconcentraties en zijn bijvoorbeeld gemaakt uit de knol, of uit de steel, of uit beide. De producten hebben daardoor allemaal een andere werkzaamheid.
(Bron)

Het is dus wachten op de eerste slimme fabrikant die multipillen op de markt gaat brengen: een combi van rotte eieren en knoflook, ook geschikt voor vervelende feestjes...

Geen opmerkingen: