woensdag, december 03, 2008

Anti-oxidanten houden veroudering niet tegen

AMSTERDAM - Brits wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat speciale diëten en anti-rimpelcremes niet werken tegen veroudering. Dat meldt de BBC maandag.
Engelse wetenschappers hebben dit onderzocht met draadwormen. Deze wormen werden genetisch gemanipuleerd met anti-oxidanten.
Het onderzoeksteam van University College Londen kwam met de conclusie dat er geen bewijzen zijn voor het tegengaan of vertragen van ouder worden door anti-oxidanten.
Dit terwijl altijd werd gedacht dat anti-oxidanten een belangrijke rol speelden in het proces van ouder worden. Bovendien zijn ook schoonheidsfabrikanten altijd erg positief over de effecten van anti-oxidanten.
Draadwormen worden wel vaker gebruikt in onderzoeken naar het menselijk lichaam. Dit omdat hun genen veel gelijkenissen tonen met die van mensen.
Het volgen van een gezond en gebalanceerd dieet is toch niet helemaal voor niets, aldus de leider van het onderzoeksteam. Het helpt namelijk wel om veel voorkomende ziektes tegen te gaan, zoals kanker en diabetes.
(Bron)

Mik al die overmatig dure potjes dus maar weg - gewoon een smeerseltje dat je huid vettig en vochtig houdt is voldoende.

Geen opmerkingen: