zaterdag, februari 28, 2009

'Grote schade muziekindustrie door The Pirate Bay'

AMSTERDAM – Downloadsite The Pirate Bay doet de muziekindustrie grote schade, vandaar dat de claim van 2,1 miljoen euro gerechtvaardigd is.
Dat bepleitte IFPI-baas John Kennedy, de belangenbehartiger van de platenmaatschappijen, tijdens de achtste dag van het proces van de muziekindustrie tegen The Pirate Bay in Stockholm.
Volgens Kennedy is de schadeclaim daarmee zelfs nog aan de conservatieve kant.
De IFPI-CEO stelt dat de piraterij niet alleen zorgt voor een extreme daling van de verkoop, ook wordt het bijna onmogelijk gemaakt de muziekmarkt binnen te treden.
Ook zijn innovatie- en marketingkosten volgens Kennedy vaak grotendeels weggegooid geld, omdat de muziekindustrie niet kan profiteren van de verkoop.
Kennedy stelt dat met name nieuwe artiesten last hebben van de piraterij. “Als je een omzet van duizend misloopt kom je niet op vijf binnen in de hitlijsten, maar op twintig. Terwijl je positie heel belangrijk is voor je naamsbekendheid.”
(Bron)

Ik kèn mensen die soms iets horen op de radio, dan via bijvoorbeeld Pirate Bay meer van die artiest/band/etc binnenhalen, en dan de cd kopen. Dus voor sommige mensen is dit juist een manier om meer uitvoerenden te leren kennen, en een deel daarvan zal zo in de smaak vallen dat die cd(s) uiteindelijk ook gekocht wordt/worden.

Geen opmerkingen: