donderdag, april 30, 2009

Gros fietsdiefstal niet aangegeven

AMSTERDAM - Twee op de drie slachtoffers van fietsdiefstal vorig jaar deden daarvan geen aangifte.
Bij een op de twintig Nederlanders werd vorig jaar een fiets gestolen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
Op ruim een kwart van de fietsdiefstallen in de zeer sterk stedelijke gebieden volgde aangifte. In de overige gebieden is dat gemiddeld 37 procent.
Stedelingen hebben vaker te maken met fietsdiefstal dan dorpelingen, licht het CBS toe. In zeer sterk stedelijke gebieden werd van acht procent van de mensen een fiets gestolen.
Voor 45 procent van de aangevers geldt volgens het CBS dat zij aangifte doen in de hoop hun fiets terug te krijgen. De helft van de aangiftes gebeurt via internet. Dat geldt voor zowel de stedelijke als niet-stedelijke gebieden.
Het CBS hanteert het begrip 'zeer sterk stedelijk gebied' voor de concentratie van menselijke activiteiten op een gemiddelde omgevingsadressendichtheid van 2500 of meer per vierkante kilometer.
(Bron)

Misschien is een deel van die gestolen fietsen ook niet geheel legaal verkregen - doe je aangifte van de diefstal van die fiets die je voor 10 euro achter Hoog Catharijne kocht?

2 opmerkingen:

Chipo zei

Doe je aangifte als je toch wordt uitgelachen?

Hippo zei

Gewoon teruglachen.