zaterdag, april 25, 2009

'Mexicoreizigers met koorts naar de dokter'

BILTHOVEN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert reizigers die vanaf 17 april teruggekomen zijn uit Mexico en binnen vier dagen minimaal 38,5 graden koorts hebben ontwikkeld, zich te melden bij de GGD.
Dat heeft het RIVM vrijdag gemeld.
In Mexico heeft de varkensgriep mogelijk 45 mensenlevens geëist, achthonderd mensen zouden besmet kunnen zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO sprak van zestig doden.
(Bron)

Opvallend is dat er ook een advies is om in zo'n geval beslist niet naar buiten te gaan.


WHO-chef noemt varkensgriep 'ernstig'

GENEVE - De uitbraak van een nieuwe variant van de varkensgriep in Mexico vormt een ,,ernstige situatie'', aldus het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie zaterdag.
Volgens Margaret Chan ontwikkelt de situatie zich snel en onvoorspelbaar. De ziekte heeft ''de potentie'' om pandemische vormen aan te nemen, maar ze kan niet zeggen of dat ook gaat gebeuren.
De varkensgriep heeft in Mexico al zeker twintig en mogelijk zelfs zestig levens geëist. Chan zei dat er geen aanwijzingen zijn dat de ziekte ook in andere delen van de wereld is opgedoken.
De directeur-generaal van de WHO riep landen op extra bedachtzaam te zijn op een mogelijke uitbraak van de varkensziekte.
(Bron)

Geen opmerkingen: