donderdag, juli 02, 2009

Hoogspanningskabel knapt door warmte

RAALTE - In Raalte is woensdag een hoogspanningskabel van 110.000 volt geknapt. De kabel hing vermoedelijk door het warme weer lager dan normaal en kwam met boomtoppen in aanraking, meldde netbeheerder Tennet.
Rond 11.30 uur kwam de kabel met de bomen in aanraking. Volgens de politie zijn er bij het ongeval geen gewonden gevallen.
''Door de warmte is de kabel gaan uitzetten, waardoor deze lager hing'', aldus de woordvoerder van Tennet. Toen de kabel knapte was deze al automatisch uitgeschakeld.
Het is volgens de netbeheerder een zeldzaamheid dat hoogspanningskabels knappen.
De bomen worden normaal gesproken gesnoeid. Of dat hier niet is gebeurd, is nog onbekend. Uit voorzorg zijn woensdag een aantal bomen gekapt. Tennet verwacht dat het herstelwerk mogelijk donderdag al wordt afgerond.
Volgens netwerkbeheerder Enexis zijn er geen problemen met de stroomtoevoer naar bedrijven en huishoudens.
(Bron)

Stroomstoring treft treinverkeer Noord-Holland

ALKMAAR - Het treinverkeer in Noord-Holland is in de nacht van woensdag op donderdag ernstig getroffen door een stroomstoring.
(Bron en meer)

TT 123 Driekwart van Den Bosch heeft bijna een uur zonder stroom gezeten; 22.000 huizen en bedrijven werden getroffen, zegt de netwerkbeheerder. Oorzaak was het uitvallen van een transformator in een groot verdeelstation.

Geen opmerkingen: