woensdag, december 30, 2009

Zo dan. Dat linkerbeen dat al een tijd opspeelde, ging steeds meer pijn doen. En maandag besefte ik dat het wel heel erg opgezet was. Bij een verkeerde beweging knapte er een vaatje en ontstond er een enorme bult, die ik redelijk weggemasseerd kreeg en keurig zoals dat hoorde verkleurde en dus opgeruimd werd.
Maar die pijn werd erger. En m'n been hoogleggen hielp niets tegen de pijn en tegen de zwelling.
Huisarts er weer bij gehaald. Mja, toch maar in beweging blijven. En nou nee, dan zou het enorm atypisch zijn, maar toch... Voor de zekerheid even een echo maken van de vaten in dat bovenbeen.
Taxi bellen, op naar de EHBO, en je wilt overal als langverwachte gast onthaald worden maar niet daar.
Lang verhaal kort: trombose in de grootste afvoerende ader in de lies. Been gezwachteld, pillen geslikt, prik gehad, over een paar dagen ter controle naar de trombosedienst terwijl ik braaf pillen blijf slikken en mezelf elke dag een prik geef, over 2 weken controle op de poli, drie keer weeks thuiszorg over de vloer om dat been opnieuw te zwachtelen en vooral proberen in beweging te blijven.
En er maar het beste van hopen. Nou ja, nu we weten wat er aan de hand (aan het been) is, kunnen we er in elk geval iets tegen doen.

2 opmerkingen:

Chipo zei

Je hebt wel geluk gehad! Beterschap in ieder geval!

Hippo zei

Dank je wel!