maandag, november 01, 2010

Van Aartsen denkt aan verbod houseparty's

DEN HAAG - De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen gaat ''heel goed kijken'' of hij in de toekomst nog grote houseparty's in zijn stad wil.
Zijn woordvoerder heeft maandag een bericht daarover in het AD en op Omroep West maandag bevestigd. In de nacht van zaterdag op zondag moest de mobiele eenheid ingrijpen bij een grote vechtpartij bij de houseparty Gekkehouse in Den Haag.
Er vielen vier gewonden en zestien mensen werden gearresteerd toen de raddraaiers zich tegen de politie keerden.
Van Aartsen laat weten ''woedend te zijn op lieden die zich op deze manier gedragen. Die het feest verpesten en de politie en beveiligers in gevaar brengen.’’
De organisatoren hadden wel een vergunning voor het feest. Deze had de gemeente afgegeven omdat feesten van deze organisatie in het verleden geen problemen hadden gegeven.
Eerder scherpte ook burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam al het evenementenbeleid flink aan. Dat deed hij na de rellen tijdens het dancefeest Sunset Grooves in augustus 2009. Daarbij keerde een groot aantal hooligans zich tegen de politie, die uit noodweer schoten loste. Daarbij kwam een 19-jarige jongen om het leven en raakten zes mensen gewond.
In Rotterdam mogen sinds begin 2010 alleen nog grote dansfeesten worden georganiseerd als die plaatsvinden op een afgesloten festivalterrein. Dat betekende onder meer dat er geen plaats meer is voor de populaire Dance Parade.
(Bron)

Geen opmerkingen: